Nieuwsberichten archief 2016

   
30-1-16 Verhuizing antenne mast lokale omroep Midvliet FM
 

Lokale omroep voor de gemeente Wassenaar, Leidschendam-Voorburg Midvliet FM heeft afgelopen week de antenne mast verhuisd omdat het Billiton gebouw in Leidschendam plaats moet maken voor woningbouw moest een andere plaats gevonden worden voor de radioantennes. De nieuwe locatie werd het hooggebouw de Rietsangh aan de Zaagmolenstaraat 2 in Leidschendam. Klik op de foto rechts om een filmpje hiervan te bekijken.

29-1-16 Nog steeds heibel bij lokale omroep Meerssen
 

Als gezond boerenverstand niet meer helpt en het eenmansbestuur van zendgemachtigde RTMe niet bereid is om lokale omroep Meer Vandaag te faciliteren om de uitzendingen te hervatten, kan het zijn dat de reeds verstrekte subsidie aan RTMe, wordt teruggevorderd. Dit liet verantwoordelijk wethouder Van Rijswijk donderdagavond aan de raad weten aldus deze bron. Vandaag kwam dit bericht in de media.
 

28-1-16 Lokale omroep OK… FM voor Zaltbommel on air op FM 104.9
 

De lokale omroep OK… FM is sinds vandaag voor de gemeente Zaltbommel te beluisteren op FM 104.9. Klik op de foto's voor een groter exemplaar.

28-1-16 Nieuwe mast bovenop gebouw in Enschede gespot
 

Vandaag is een opvallend nieuwe en hoge mast gespot bovenop het gebouw in Enschede waar men nu met 100% NL op FM 99.1 en Radio 10 op FM 103.9 MHz uitzendt. Klik op de foto's voor een groter exemplaar.
 

28-1-16 Nieuwe DAB antennes NPO gespot in mast Appingedam
 

Vandaag zijn nieuwe DAB antennes gespot voor de NPO bovenin de mast Appingedam waar ook FM wordt uitgezonden. Met dank aan PE1SDB. Klik op de foto's voor een groter exemplaar. 

24-1-16 WFM Radio en Omroep Groesbeek vanaf 30 januari Omroep Berg en Dal
 

Na een lange tijd van voorbereiding gaat de gefuseerde Stichting Omroep Berg en Dal zaterdag 30 januari officieel van start. Het gaat om een fusie van Omroep Groesbeek en WFM Radio. De omroep zal via de huidige FM etherfrequenties te ontvangen blijven (90.6, 105.1 en 107.1 MHz).

24-1-16 Werkzaamheden in de zendmast Stadskanaal niet voor NPO DAB
 

Afgelopen week stond er een hoge kraan bij de zendmast in Stadskanaal maar dat was zoals nu blijkt niet voor  de bouw van DAB NPO.
Klik op de foto rechts voor een groter exemplaar.
 

21-1-16 Werkzaamheden zendmast Stadskanaal & antenne foto FM 91.3 Simone FM & 96.7 RADIONL
 

Vandaag stond er een hoge kraan bij de zendmast in Stadskanaal. Wellicht zijn dit de voorbereidingen om de DAB antennes voor de NPO te gaan plaatsen want deze zender is nog niet in bedrijf. Klik op de foto rechts voor een groter exemplaar.

Tevens ontvingen we een foto van de op 16 december vorig jaar in dienst genomen zenders van Simone FM (91.3) en RADIONL (96.7). Klik op de foto links voor een groter exemplaar.
 

20-1-16 Gigant FM zendt logo mee (slideshow) via DAB+ netwerk
 

Naast Joy Radio, RADIONL, Freez FM, Waterstad FM, Radio 8FM, Puur NL, Radio Continu, Simone FM, GrootNieuwsRadio  en WILD FM Hitradio zendt van de regionale commerciŽle omroepen nu ook Gigant FM  hun logo mee via DAB+.

 

20-1-16 Aanvulling op overzicht van alle FM evenementen frequenties 2015
 

Vier november vorig jaar publiceerden we een overzicht van de uitgegeven evenementen frequenties in Nederland maar deze lijst liep tot november. Inmiddels hebben we nu ook december 2015 gekregen. Klik op de afbeelding rechts voor dat overzicht.

 

17-1-16 Radio036 vanaf morgen via internet te beluisteren; via FM 107.8 in de ether medio februari
 

"De techniek is klaar, de radiostudio gereed, de jingles gemaakt, 35 presentatoren staan in de startblokken en de verbindingen met Hilversum zijn getest en van hoogstaande kwaliteit. Vanaf maandag 18 januari starten we met de (proef)uitzendingen via internet. De presentatoren worden gefaseerd gebracht zodat ze optimaal begeleid kunnen worden door onze technici en eindredacteur. Tevens kunnen ze op deze manier ook via onze communicatiekanalen volop in de schijnwerpers worden gezet bij de lancering van hun programma. De eerste dag hoor je 24/7 muziek, met NOS nieuws op het hele uur en de jingles van Ď036í. Vanaf de tweede dag worden dan per dag twee programmaís vanuit de studio toegevoegd. Binnen enkele weken kunnen we dan naar zoín 50% van onze full-time (dag en nacht, zeven dagen per week) programmering luisteren. In februari, als avond- en weekendprogrammering geheel is afgedicht, zal de zendmast geplaatst worden. Vanaf dat moment zijn we ook op FM frequentie 107.8 te beluisteren. De laatste fase, vooralsnog de lastigste, is de programmering op doordeweekse dagen (overdag) te bemannen met kwalitatief sterke presentatoren. In tegenstelling tot de avonden en weekenden zijn hier nog volop vacatures" aldus een e-mail van de nieuwe lokale omroep van Almere Radio036.
 

15-1-16 Gigant FM komt met persbericht over de reden dat ze op DAB+ uitzenden
 

Sinds 30 december vorig jaar zendt Gigant FM uit via het DAB+ netwerk van MTVNL. Vandaag kwam de omroep met een persbericht.

13-1-16 RTV NH tijdelijk ook te ontvangen op DAB+ netwerk MTVNL
 

Sinds vanavond is ook RTV NH toegevoegd op het DAB+ netwerk van MTVNL lees verder op MediaMagazine.

 

12-1-16 Lokale omroep Meerssen Meer / FM is weer gestart vanavond
 

Lokale omroep Meerssen, Meer / vandaag is vanavond om 18:00 uur weer gestart met de radio- en televisie uitzendingen. Dit is besloten in het maatschappelijk belang van de gemeente en vanwege de vele klachten die de redactie en ook medewerkers van de gemeente Meerssen de voorbije dagen bereikte aldus de website van de omroep. Later deze week komt Meer / vandaag met een verklaring naar buiten. Vooralsnog is de radio gestart met non-stop muziek en is op tv de nieuwskrant te zien.
 

10-1-16 Kaart met alle publieke lokale omroep etherfrequenties on line
 

Voor een actueel overzicht van alle publieke lokale omroep frequenties klik op de kaart rechts.
Voor overige zenderkaarten kijk hier.

10-1-16 Lokale streekomroep WEEFF zal medio februari in heel Westfriesland on air zijn
 

De website van deze omroep meldt dat ze op dit moment hard werken om binnenkort met de eerste uitzendingen van WEEFF Radio te gaan starten. Het gaat om een unieke samenwerking tussen Radio Hoorn, Radio Enkhuizen en de Streekomroep Westfriesland (WEEFF) en zal media februari 2016 in heel Westfriesland te beluisteren zijn.
 

10-1-16 Lokale omroep Son en Breugel hoopt deze maand hun FM etherfrequentie te krijgen van AT
 

Lokale omroep Son en Breugel Radio S&B hoopt medio januari te horen van AT op welke FM etherfrequentie ze mogen gaan uitzenden. De omroep heeft van het college van B&W toestemming om vanuit de kerktoren nabij de studio in het Vestzaktheather de zendapparatuur te plaatsen aldus dit bericht.

9-1-16 Lokale omroep Meerssen Meer/FM is ermee gestopt
 

De Stichting radio televisie Meerssen, vergunninghouder van radio en tv, heeft Meer Vandaag gisteren laten weten dat ze vandaag om 18:00 uur de tv en radio uitzendingen op zwart zouden zetten wat dus inhoudt dat de radio en tv uitzendingen van de lokale omroep van Meerssen vanaf dat moment niet meer actief zijn aldus deze bron. Beluister hier de laatste minuten van Meer/FM op de FM frequentie 106.8 MHz.
 

9-1-16 RADIONL ook te ontvangen op DAB+ regio Noord-West op kanaal 9D
 

Sinds gisteren is ook RADIONL toegevoegd op het DAB+ netwerk regio Noord-West welke te ontvangen is op kanaal 9D.

 

8-1-16 Rock en pop zender Freez FM weer in de ether via DAB+ netwerk Noord-West kanaal 9D
 

Sinds vandaag is Freez FM weer in de ether en wel via DAB+ in regio Noord-West op kanaal 9D.
 

7-1-16 Extra DAB+/DMB zender voor Groot Nieuws Radio in Amersfoort on air op kanaal 12B
 

Gisteren is de geplande DAB+/DMB zender voor Groot Nieuws Radio in Amersfoort op kanaal 12B in de lucht gebracht zie deze tweet. Voor Groot Nieuws Radio is dit de laatste extra zender op het MTVNL netwerk. Voor het complete overzicht van alle MTVNL zenders en programma's kijk hier
 

4-1-16 NPO 3FM Alternative zendt logo mee (slideshow) via DAB+ netwerk
 

Sinds vandaag zendt NPO 3FM Alternative ook hun logo mee via DAB+.

 

4-1-16 NPO FunX zendt logo mee (slideshow) via DAB+ netwerk
 

Sinds vandaag zendt FunX van de NPO omroepen ook hun logo mee via DAB+.

 

4-1-16 NPO SterrenNL nu via NPO DAB+ netwerk te ontvangen
 

NPO SterrenNL nu via NPO DAB+ netwerk te ontvangen op kanaal 12C. Daarnaast zijn de bitrates van o.a. NPO Radio 2 en NPO 3FM verlaagd van 128 naar 96 kbps en zijn de shortlabels aangepast.

 

3-1-16 Badeend FM Opende t/m 31 januari on air op evenementen frequentie FM 92.7
 

Badeend FM is t/m 31 januari on air op de evenementen frequentie FM 92.7 vanuit Opende.

 

3-1-16 Foestrumer Piraten Team Westergeest on air op evenementen frequentie FM 101.5
 

Foestrumer Piraten Team Westergeest t/m 10 januari on air op de evenementen frequentie FM 101.5.

 

2-1-16 RTV Krimpenerwaard nu alleen via FM 106.6 te ontvangen vanuit Bergambacht
 

Lokale omroep RTV Krimpenerwaard heeft afgelopen dagen de zenders Lekkerkerk FM 107.7; Stolwijk FM 105.5 en Schoonhoven op FM 105.9 MHz uit de ether gehaald omdat de vergunning van de omroep vermeld alleen te mogen uit zenden via de zender Bergambacht op FM 106.6.
 

2-1-16 Wijzigingen Nationaal Frequentie plan: landelijke AM verdwijnt
 

Het ministerie van Economische Zaken consulteert een aantal wijzigingen in het Nationaal Frequentieplan. De middengolf radioband (AM 526,5 kHz -1606,5 kHz) wordt bestemd voor laagvermogen omroep voor evenementen en bedrijfsondersteunende diensten. Het zendbereik is beperkt, waarvoor op volgorde vergunningen worden verdeeld. Van oudsher was dit de AM-band voor landelijke radio. Bron.
 

1-1-16 Linq FM de nieuwe publieke lokale streekomroep voor Voorne-Putten
 

Vandaag is de nieuwe publieke lokale streekomroep van Voorne-Putten Linq FM on air gegaan via de zenders Spijkenisse FM105.1 en Hellevoetsluis FM106.9.
 

29-2-16 Alleen Radio JND wordt uitgezonden in DAB+ via de zender Eindhoven op 9C van MTVNL
 

Sinds een aantal dagen zendt de zender Eindhoven van MTVNL op kanaal 9C alleen Radio JND in DAB+ uit. De signalen van Team FM, NH Radio, Omroep West, Gigant FM en GrootNieuwsRadio zijn verdwenen op dit kanaal.
Morgen gaat Radio JND officieel 'on air' via DAB+.

 

27-2-16 Zender Utrecht van Fresh FM uit de lucht
 

Sinds gisteren is de FM zender van Fresh FM in Utrecht op 103.4 MHz uit de lucht.

26-2-16 Radio Centraal binnenkort landelijk via DAB+ te ontvangen
 

Radio Centraal schrijft 19 februari op Twitter dat ze landelijk via DAB+ gaan uitzenden. Per wanneer meldt de omroep nog nergens.

 

26-2-16 DAB+ NPO 12C Appingedam on air
 

DAB+ zender Appingedam voor de NPO staat aan op kanaal 12C aldus bericht van PA1SDB.


 

21-2-16 Nieuwe DAB antennes voor de NPO gemonteerd in de mast te Winschoten
 

Bovenin de mast Winschoten zijn DAB antennes gespot voor de NPO
Met dank aan Johan voor deze foto's.
Klik op de foto's voor een groter exemplaar.


 

19-2-16 FM net verbeteringsverzoek nieuws
 

Agentschap Telecom heeft dit verzoek afgewezen:
Voorstel 152 van Radio 538 in Stalberg (=Venlo) op 102.7 MHz.
Klik op de kaart om naar het overzicht te gaan.

19-2-16 Zendmast Winschoten voor DAB NPO
 

KPN heeft aan WIG Nederland het verzoek gedaan om voor een DAB+ zendinstallatie medegebruik te mogen maken van hun mast in Winschoten. Radio netwerken worden uitgezonden op grotere hoogtes dan bijvoorbeeld GSM netwerken, vandaar het verzoek deze mast te verhogen naar 60 meter. Bron.
Daarna is de vergunning door de gemeente verleend.
Bron.
Indien iemand in de gelegenheid is om foto's van deze mast te maken om te zien of er al DAB antennes in hangen en tevens kan bepalen of de DAB zender op kanaal 12C al on air is vernemen we dit graag per e-mail.

17-2-16 Nieuwe DAB antennes voor de NPO gespot in een mast te Zoutelande
 

Vandaag zijn nieuwe glimmende DAB antennes gespot voor de NPO bovenin een mast van Novec te Zoutelande. De zender staat nog niet aan. Naast de mast staat een gebouwtje van KPN. Eerder was nog sprake dat er een zender in Westkapelle zou komen. Met dank aan Jaap den Hollander voor de melding en foto's. Klik op de foto's voor een groter exemplaar. Bron.

 

16-2-16 Nieuwe lokale omroep voor Rheden en Rozendaal Studio Rheden met non-stop on air FM 107.2
 

Nieuwe lokale omroep Studio Rheden voor de gemeente Rheden en Rozendaal on air met non-stop muziek op FM 107.2 vanuit Velp,
Beluister hier een korte opname met melding van de omroepnaam.

 

16-2-16 Update: Nieuwe mast bovenop gebouw in Enschede gespot
 

Eind vorige week werd melding gemaakt dat de nogal opvallende hoge mast met nieuwe FM antennes in gebruik was genomen.
De bovenste 4 antennes zouden zijn voor 100%NL op 99.1 MHz en de onderste enkele antenne voor Radio 10 op 103.9 MHz.
De schotel onderaan de mast zou zijn voor de ontvangst van beide programma's via satelliet en dat signaal zou op de FM zenders worden gezet en vervolgens via FM weer worden uitgezonden. 
Klik op de foto's voor een groter exemplaar.

 

16-2-16 Lokale omroep WOS Radio weer op volle sterkte on air op FM 87.6 vanuit Naaldwijk
 

Voor WOS Radio is van boven naar beneden een hele nieuwe kabel aangebracht en is hierdoor nu weer op volle sterkte on air via 87.6 FM aldus bericht van de omroep aan ons e-mail adres.
Klik op de foto voor een groter exemplaar.


 

15-2-16 Lokale omroep WOS Radio met zwakker signaal on air op FM 87.6 vanuit Naaldwijk
 

WOS Radio de lokale omroep voor de gemeente Midden-Delfland, Westland en Maasluis is in een kleine straal rond Naaldwijk weer via 87.6 FM te ontvangen. Sinds zondagmiddag was de FM zender helemaal uit de lucht. Ergens tussen zender en de top van de zendmast zit een storing, waardoor het vermogen 'terugkomt' en de zender steeds uitvalt. Om dat te voorkomen is het vermogen van de zender verlaagd. Dat beperkt wel het bereik. In de zendmast moeten de monteurs nu op zoek naar de storing. Het is onduidelijk wanneer het probleem is verholpen. Bron.
 

11-2-16 Stichting Middengolf wil middengolf behouden voor landelijke radio
 

De Stichting Middengolf is van mening dat de middengolf ook in de toekomst ingezet kan worden voor landelijke radiozenders. Stichting Middengolf geeft dit aan in een reactie op de consultatie van de overheid voor toekomstig gebruik van de middengolf. Er zijn inmiddels al bijna twintig reacties binnengekomen op deze consultatie. Reageren kan nog tot maandag 15 februari. Lees meer op MediaMagazine.
 

11-2-16 Blijft Radio JND semi landelijk te ontvangen via DAB+ netwerk van MTVNL?
 

Blijft Radio JND semi landelijk te ontvangen via het DAB+ netwerk van MTVNL want op hun website is de cirkel rondom Eindhoven op kanaal 9C verdwenen (zie ons nieuwsbericht van 2-2-16).
Tevens is de 'on air' datum aangepast van 15 februari naar 1 maart.

 


 

10-2-16 KX Radio komt eraan op het NPO DAB+ netwerk en Top 2000 gaat eind deze maand eraf
 

'KX Radio komt eraan' en Top 2000 'gaat eind februari/begin maart eraf' aldus een woordvoerder van de NPO.

10-2-16 Geen verlenging vergunning Digitenne maar veiling / KPN pleit voor verlenging
 

De frequenties voor digitale televisie via de ether (DVB-T) worden dit jaar geveild. Dit bericht het ministerie van Economische Zaken in een ontwerpbesluit. Momenteel worden de frequenties gebruikt door Digitenne van KPN. Deze vergunning loopt in 2017 af. Het Ministerie van Economische Zaken had eerder plannen om de frequenties voor DVB-T met drie jaar te verlengen. Aangezien er meerdere geÔnteresseerden zijn voor de frequenties ziet het ministerie daar nu van af. De frequenties worden geveild voor een periode van tot 2030. Alle informatie rond het ontwerpbesluit is te vinden via de website van het Ministerie van Economische Zaken.
Lees meer op MediaMagazine.
KPN pleit voor twee jaar verlenging voor Digitenne aldus Telecompaper.

8-2-16 Lokale omroep Son en Breugel Radio S&B mag on air op FM 107.5
 

Lokale omroep Son en Breugel Radio S&B heeft vorige week van AT te horen gekregen dat ze op FM 107.5 MHz mogen gaan uitzenden.
Wanneer de omroep werkelijk on air gaat is ons niet bekend.

8-2-16 Update: Nieuwe mast bovenop gebouw in Enschede gespot
 

Vandaag waren in de nogal opvallende hoge mast nieuwe FM antennes te zien.
Zie ook het bericht van 28-1.
Klik op de foto's voor een groter exemplaar.

 

4-2-16 Radio Kabbelgat in Delft vier dagen te horen op FM 107.0
 

Stichting Delftse Carnavalviering zet vanavond rond 19:00 uur Radio Kabbelgat in de ether op FM 107.0. Deze evenementenzender zal te beluisteren zijn in Delft en omstreken in stereo. De muziek wordt vier dagen lang verzorgd door Midnight Star van de bekende DJ Henny de Keijzer, bekend van Grote feesten & Bruiloften.

3-2-16 Vanavond carnavalszender Radio Peejenland Hoeven on air op FM 104.9
 

Vanavond gaat carnavalszender Radio Peejenland uit Hoeven weer on air op FM 104.9. 

2-2-16 Radio JND tijdelijk landelijk via DAB+ netwerk MTVNL te ontvangen; start 15-2 in Eindhoven (9C)
  

 

 

 

2-2-16 Lokale omroep Meerssen Meer / FM gaat morgen weer on air
 

Lokale omroep Meerssen, Meer / FM gaat morgen weer on air op FM 106.8 aldus dit bericht.
 

2-2-16 Meer omroepen gepland op MTVNL DAB+ netwerk
 

Bron.

1-2-16 Lokale Omroep Berg en Dal een feit
 

Na een lange tijd van voorbereiding is afgelopen zaterdag de gefuseerde Stichting Omroep Berg en Dal  officieel van start gegaan. Het gaat om een fusie van Omroep Groesbeek en WFM Radio. De omroep is via de FM etherfrequenties 90.6, 105.1 en 107.1 MHz te ontvangen.

31-3-16 Drastische verandering publieke lokale omroep sector
 

Afgelopen week werd de laatste informatiebijeenkomst over de toekomst van de publieke lokale omroep gehouden door de OLON en de NLPO (Nederlandse Publieke Lokale Omroep). De huidige 260 lokale omroepen worden Ďheringedeeldí in ca. 50 tot 80 streekomroepen. De NLPO heeft 5 jaar de tijd en geld gekregen van het OCW voor het verandertraject lokale omroep naar streekomroep. Voor aanvullende info incl. video kijk op MediaMagazine.

31-3-16 Alle zenders op zendertoren Rotterdam Waalhaven weer on air
 

Sinds vanochtend vroeg zijn alle zenders op de zendertoren van Alticom in Rotterdam aan de Waalhaven weer on air.

 

30-3-16 Noodzenders voor Radio Rijnmond en Omroep West on air
 

Rond 21 uur zijn voor Radio Rijnmond en Omroep West noodzenders in de lucht gebracht welke vanaf het NN gebouw in Rotterdam centrum worden uitgezonden.

 

30-3-16 Radio Rijnmond tijdelijk te ontvangen via FM 93,9 en diverse lokale omroepen
 

In de loop van de middag kon Radio Rijnmond via FM 93.9 en diverse lokale omroepen in het Rijnmond gebied worden ontvangen.

 

30-3-16 Door brand in zendertoren Rotterdam Waalhaven alle DAB, FM en Digitenne zenders off air
 

Door een brand onderin de zendertoren van Alticom in Rotterdam aan de Waalhaven vandaag zijn alle FM, DAB en Digitenne zenders uit de lucht.

 

29-3-16 Lokale omroep Waddinxveen vanaf hogere flat nu beter te ontvangen op FM 105.8
 

Lokale omroep Waddinxveen beter bekend als RTW FM zendt sinds vorige week uit vanaf een hogere flat met beter bereik op de 105.8 MHz. Lees hier verder.

29-3-16 Nieuws i.v.m. voorstellen FM netverbetering
 

Agentschap Telecom heeft zes voorstellen tot FM netverbetering vergund:
Voorstel 154 (Radio Veronica Emmeloord), 155 (Radio Veronica Hoorn), 157 (Waterstad FM Deventer), 163 (HOTRADIO Bathmen), 164 (Simone FM Assen) en 174 (HOTRADIO Elst).
Klik rechts op de kaart om naar deze voorstellen te gaan.

29-3-16 Deze week FunX Slow Jamz en FunX Dance via DAB+ NPO
 

Op de vraag wanneer FunX het DAB+ aanbod bij de NPO gaat uitbreiden met FunX Slow Jamz en FunX Dance was het antwoord deze week.

 

27-3-16 Nieuwe FM antenne voor Slam! gespot bovenop zendmast Jirnsum
 

Afgelopen maandag is een nieuwe FM antenne gemonteerd bovenop de zendmast te Jirnsum. Deze is bestemd voor Slam! 91.2 MHz 4kW ERP zie dit netverbeteringsvoorstel.
Vandaag foto's gemaakt zie rechts en klik op de foto's voor een groter exemplaar.

25-3-16 Evenementenzender Ampli4Radio Damw‚ld op FM 106.3 tijdens de Paas marathon
 

T/m 28 maart is Ampli4Radio weer live in de ether te horen via de evenementenfrequentie FM 106.3 vanuit Damw‚ld i.v.m. de jaarlijkse Paas marathon.


 

25-3-16 Drastische verandering publieke lokale omroep sector
 

Afgelopen maandag werd in Heerenveen de eerste informatiebijeenkomst over de toekomst van de publieke lokale omroep gehouden door de OLON en de NLPO (Nederlandse Publieke Lokale Omroep). Er worden in totaal zes bijeenkomsten door het hele land georganiseerd. Deze bijeenkomst was gericht op het Noorden en werden de plannen voorgelegd voor de vorming streekomroep. De huidige 260 lokale omroepen worden Ďheringedeeldí in ca. 50 tot 80 streekomroepen. De NLPO heeft 5 jaar de tijd en geld gekregen van het OCW voor het verandertraject lokale omroep naar streekomroep. Bron.

24-3-16 Radio S&B de publieke lokale omroep voor Son en Breugel per 1 juni op FM 107.5
 

Op de Facebook pagina van de publieke lokale omroep voor de gemeente Son en Breugel Radio S&B valt te lezen dat ze vanaf 1 mei via internet gaan uitzenden en per 1 juni via de ether op FM 107.5.

24-3-16 Alkmaar Centraal blijft publieke lokale omroep; aanvraag Life FM is afgewezen
 

Stichting Media Platform Alkmaar (Alkmaar Centraal) is door het Commissariaat voor de Media aangewezen als lokale publieke media-instelling voor de verzorging van de publieke mediadiensten in de gemeente Alkmaar. De aanwijzingsaanvraag van Stichting Life FM Alkmaar is afgewezen. Bron.
 

20-3-16 Aanpassing DAB+ zender Eindhoven op 9C van MTVNL
 

Sinds vandaag wordt het hele MTVNL DAB+/DMB pakket weer uitgezonden via de zender Eindhoven op kanaal 9C. Laatste weken werd alleen Radio JND uitgezonden met een afwijkende service ID en een niet werkende MOT slideshow. Nu zijn Team FM, NH Radio, Omroep West, Gigant FM en GrootNieuwsRadio dus weer te ontvangen in Eindhoven.
 

19-3-16 Tijdelijk slecht bereik voor lokale omroep Odrie op FM 106.9
 

Omdat de toren waarop de antenne van de lokale omroep Odrie eerst zat vervangen moet worden zendt men sinds 9 maart uit via een tijdelijke oplossing. Maar het signaal is nu zo slecht dat de omroep zelfs hun excuses aanbiedt op hun website. Tevens vragen ze om tips over een hoog punt in hun gemeente welke u kunt doorgeven. Wij hadden een tip ingediend om via de mast in Oosterwolde te gaan uitzenden waar ook RADIONL vandaan uitzendt maar tot op heden geen enkele reactie of bedankje mogen ontvangen.
 

19-3-16 Nieuwe uitzendstek voor lokale omroep Staphorst komt in Zwolle te staan
 

Zoals bekend zendt lokale omroep A28 FM momenteel niet uit via de ether FM 106.6 maar er wordt druk gewerkt om de zender voor de gemeente Staphorst terug te brengen op de FM-band. Komende tijd zal de omroep hier fotoís laten zien van hun werkzaamheden op grote (koperen) hoogte in Zwolle.
Agentschap Telecom heeft de nieuwe vergunning inmiddels uitgegeven zie hier.

13-3-16 Wijziging DAB- en FM antennes in Hilversum
 

Eind vorige week zijn er aanpassingen gedaan op de toren Hilversum. Zo is merkbaar aan de FM zender van BNR Nieuwsradio op 99.8 MHz dat deze een beter bereik heeft naar o.a. de provincie Utrecht. Ook lijkt het signaal van Radio 10 op FM 88.1 wat beter te zijn in de provincie Utrecht. Op de foto rechts is te zien dat men links een nieuwe FM antenne heeft gemonteerd. Tevens is de DAB+ zender van MTVNL op 11A in zuidelijke richting vanuit Hilversum gezien niet meer te ontvangen maar naar het noorden is een duidelijke verbetering merkbaar. Dit komt doordat men de DAB zender nu via de 11C antennes laat uitzenden en deze zijn vorige week uitgebreid van 4 naar 6 antennes welke rechts op de foto zichtbaar zijn.
 

13-3-16 Nieuwe DAB antenne gemonteerd in zendmast Maastricht
 

Er is een nieuwe DAB antenne gespot in de zendmast te Maastricht. Dit type antenne gebruikt KPN Broadcast normaliter maar of deze antenne ook voor de KPN is en of deze ook in gebruik is is ons niet bekend.
Klik op de foto voor een groter exemplaar.


 

12-3-16 Wijziging aan DAB antenne systeem Eindhoven
 

Broadcast Partners heeft een wijziging gedaan aan het DAB antenne systeem in Eindhoven. Links de situatie van 1 maand terug en rechts die van vandaag. Er is ťťn antenne verwijderd en de vier antennes welke onder elkaar zitten zijn in een iets andere richting gedraaid.
Klik op de foto's voor een groter exemplaar.


 

12-3-16 Tijdens kunstwerk Windlicht in Sint Annaland is een evenementen zender on air op FM 105.3
 

Vanavond en 18 en 19 maart tussen 20 en 23 uur wordt het kunstwerk Windlicht getoond in het Zeeuwse Sint-Annaland. Vanwege de weersafhankelijkheid van het kunstwerk kunnen data en tijden van de bezichtigingen wijzigen. Meer informatie hierover is te vinden op de Facebook pagina van Studio Roosegaarde. Het visuele project wordt ondersteunt door audio middels een speciale FM evenementen zender ĎWindlicht FMí welke te horen is op 105.3 MHz en vertelt de verhalen achter het kunstwerk. Lees hier meer.

 

12-3-16 Wijziging FM zender BNR Nieuwsradio en DAB+ zender MTVNL in Hilversum
 

Sinds eind deze week zijn er aanpassingen gedaan op de toren Hilversum. Zo is de FM zender van BNR Nieuwsradio op 99.8 MHz aangepast met als resultaat een beter bereik naar o.a. de provincie Utrecht. Op de foto rechts is te zien dat men links een nieuwe FM antenne heeft gemonteerd. Tevens is de DAB+ zender van MTVNL op 11A in zuidelijke richting vanuit Hilversum gezien niet meer te ontvangen maar naar het noorden is een duidelijke verbetering merkbaar. Dit komt doordat men de DAB zender nu via de 11C antennes laat uitzenden welke op het noorden hangen i.p.v. eerst op een aparte antenne welke aan de zuidkant van de toren stond.
 

11-3-16 Wijziging DAB+ commercieel netwerk 11C
 

Op dit landelijke DAB+ netwerk zendt Radio 538 nu uit met 80kbps i.p.v. 72kbps. Het netwerk is na deze actie nu voor 100% benut zie foto rechts bij "Used CUs".

             

11-3-16 Wijziging DAB+ regionaal netwerk 9D Noord-West
 

Op het regionale DAB+ netwerk 9D Noord is sinds gisteren Joy radio te horen met een eigen editie voor Friesland en RADIONL is te horen met eigen editie Noord Holland Noord.
 

10-3-16 Vervanging DAB antennes NPO aan Lopik toren
 

Deze week is VolkerWessels Telecom in opdracht van KPN Broadcast bezig om de DAB antennes van de NPO te vervangen aan de toren Lopik.
Klik op de foto's voor een groter exemplaar.

 

10-3-16 Sublime FM wil tweede muziekzender starten via DAB+ en komt met extra FM zender in Arnhem
 

De commerciŽle radiozender Sublime FM wil een tweede muziekzender starten via DAB+. Nu is op het tweede digitale kanaal van de omroep nog het discussieprogramma Sublime You te horen. Tevens meldt de omroep dat ze in de zomer een FM steunzender in Arnhem in de lucht zullen brengen op 90,5 MHz met 500 Watt ERP. Bron.

7-3-16 NPO 3FM KX Radio en Radio 4 Concerten toegevoegd aan NPO DAB+ netwerk
 

Sinds 12 uur is NPO 3FM KX Radio en Radio 4 Concerten toevoegen aan het NPO DAB+ netwerk.

 

3-3-16 Nieuwe DAB zender Zoutelande voor de NPO on air
 

Sinds vanmiddag krijgen we per e-mail en Twitter door vanuit Walcheren dat de nieuwe DAB zender Zoutelande voor de NPO aanstaat op kanaal 12C.
Er zijn nog twee masten te gaan: Winschoten en Stadskanaal en dan is de uitrol van fase 3 afgerond.

30-4-16 Zes lokale omroepen willen samen verder als de streekomroep voor de Oost-Achterhoek
 

De lokale omroepen Berkelland FM (Berkelland), Gelre FM (Oost Gelre), inmiddels samen in de Stichting Media Centrum Oost-Nederland, AFM (Aalten) Achterhoek FM (Lochem), Ideaal (Bronckhorst) en RTV Slingeland (Winterswijk) willen samen verder als de streekomroep voor de Oost-Achterhoek. Daarmee wordt een publiek van bijna 200 duizend inwoners bediend. Genoemde omroepen zijn van mening dat de schaal waarop volgens de NLPO (Nederlandse Lokale Publieke Omroep) in dit deel van Gelderland omroep moet worden bedreven, te groot is om herkenbaar voor luisteraars en kijkers te blijven. Daarom stellen zij voor tot een andere indeling te komen. De omroepen doen een beroep op de betreffende gemeenten deze zienswijze te delen en kenbaar te maken bij de NLPO. In deze notitie wordt de voorgeschiedenis van het NLPO voorstel geschetst en argumenten aangedragen om daarvan af te wijken. Lees hier verder.
 

26-4-16 Nieuwe namen voor DAB+ netwerken regionaal
 

Sinds vanavond hebben de regionale DAB+ netwerken een andere naam gekregen welke begint met het kanaal nummer en niet meer met het woord "Regio".
was
was
was

was
was
 

26-4-16 Nieuws i.v.m. voorstellen FM netverbetering
 

Agentschap Telecom heeft negen voorstellen tot FM netverbetering vergund:
Voorstel 100, 101, 156, 181, 182, 183, 187, 188 en 189.
Klik rechts op de kaart om naar deze voorstellen te gaan.

26-4-16 Consultatie voorstel verlengen frequenties landelijke commerciŽle radio
 

Het Ministerie van Economische Zaken is een internetconsultatie gestart voor haar voorstel om de etherfrequenties voor de commerciŽle radiozenders te verlengen tot 1 september 2022. Het voorstel in de consultatie komt in grote lijnen overeen met de inhoud van de brief van Minister Kamp die in september vorig jaar bekend werd gemaakt. Lees verder op MediaMagazine.
 

25-4-16 Lokale omroep Cuijk en Grave 'Rivierstad FM' uit de lucht
 

Rivierstad FM de lokale omroep voor de gemeente Cuijk en Grave is 7 april op last van het Commissariaat voor de Media gestopt met de uitzendingen omdat men geen zendmachtiging meer heeft. Er zijn 3 gegadigden om de radiofrequenties van Rivierstad FM te bezetten: Stichting Lokaal Cuijk Grave (SLCG), S.T.I.L.O. en Stichting Omroep Land van Cuijk. Verder zijn de BLOS Boxmeer en Peelstar FM Sint Anthonis erbij betrokken. De gemeenteraden van Cuijk en Grave moeten daarover een advies geven aan het Commissariaat voor de Media. Bron.
 

24-4-16 Wijzigingen op DAB+ netwerk kanaal 11C
 

Afgelopen nacht zijn de twee wijzigingen van afgelopen donderdag weer teruggedraaid op het DAB+ netwerk kanaal 11C. Dus 100%NL is weer 80kbps HE-AAC v1 en Radio 10 Gold is weer 40 kbps HE-AAC v2.

 

23-4-16 Wijzigingen op DAB+ netwerk kanaal 11C t.g.v. Prince tribute op Radio 10 Gold
 

Afgelopen donderdagavond zijn twee wijzigingen doorgevoerd op het DAB+ netwerk kanaal 11C. 100%NL is van 80kbps HE-AAC v1 naar 72k AAC-LC gegaan en Radio 10 Gold is van 40 naar 48 kbps gegaan t.g.v. de tribute voor Prince op Radio 10 Gold.

 

22-4-16

 

 

 

 

 

 

 


 

 

21-4-16 Zender MTVNL Eindhoven 9C zendt nu alleen Radio JND uit
 

Sinds vandaag zendt de zender Eindhoven van MTVNL op kanaal 9C alleen Radio JND in DAB+ uit. De signalen van Team FM, NH Radio, Omroep West, Efteling Kids Radio, HOTRADIO Hits, Gigant FM en GrootNieuwsRadio zijn verdwenen op dit kanaal.
Tevens zendt men nu het logo mee via een MOT slide show.

 

21-4-16 Klokradio nu ook on air vanuit Molenaarsgraaf op FM 107.0
 

Lokale omroep voor de gemeente Alblasserdam en Molenwaard Klokradio is nu ook on air vanuit Molenaarsgraaf op FM 107.0.

                             
 

20-4-16 ERP vermogen van nieuwe DAB+ zender MTVNL Amsterdam 11A is 4kW
 

De nieuwe DAB+ zender van MTVNL in Amsterdam op kanaal 11A heeft volgens de website van AT een ERP vermogen van 4kW.
                                   
             
 

19-4-16 Lokale omroep Studio Rheden nu ook on air vanuit Dieren op FM 106.9
 

Lokale omroep voor de gemeente Rheden en Rozendaal Studio Rheden is nu ook on air vanuit Dieren op FM 106.9. In februari nam de omroep al de zender Velp op FM 107.2 in gebruik.
 

19-4-16 WOS Radio tijdelijk via noodantenne vanuit Naaldwijk op FM 87.6
 

Lokale omroep WOS Radio uit Naaldwijk draait voorlopig nog even verder op een noodantenne want de geplande halvering van de 120 meter hoge zendmast in het dorp ging vanwege het slechte weer afgelopen zaterdag niet door. Ondanks dat er via een nood antenne wordt uitgezonden is het bereik van de zender nog goed op FM 87.6 aldus een medewerker van de omroep. Men hoopt dat de halvering binnen enkele weken plaats gaat vinden maar dat is helemaal afhankelijk van de wind voorspelling omdat de mast met een hoge kraan wordt ingekort.

18-4-16 Extra DAB+ zender van MTVNL on air voor Amsterdam op 11A
 

MTVNL heeft een nieuwe DAB+ zender aangestoken voor Amsterdam op kanaal 11A.
                                   
             
 

17-4-16 Zender Hilversum FM 99.8 van BNR Nieuwsradio uit de lucht
 

Zender Hilversum op FM 99.8 van BNR Nieuwsradio is sinds vrijdag uit de lucht.
Zondagavond werd de zender opeens weer ingeschakeld.

15-4-16 Nieuwe plek voor FM antenne zender Hoogerheide van ZuidWest FM
 

ZuidWest FM de lokale streekomroep voor de gemeenten Bergen op Zoom, Roosendaal en Woensdrecht heeft de antenne van hun zender FM 105.1 in Hoogerheide sinds kort aan de buitenkant van de kerktoren gemonteerd i.p.v. erin. Hierdoor is de ontvangst verbeterd.
Klik op de foto's voor een groter exemplaar.

13-4-16 Radio Continu vanuit Ommen op FM 92,4
 

Vandaag heeft Radio Continu haar zender 92.4 FM in Ommen in gebruik genomen. Deze in gebruikname maakt deel uit van een aantal netverbeteringen waar Radio Continu al ongeveer 2 jaar mee bezig is. Naast zenders in Eext, Smilde, Stadskanaal en Zuidwolde, is nu de verplaatsing van Hardenberg naar Ommen een feit geworden. Radio Continu had 2 zenders in Hardenberg in gebruik en is daar nu nog alleen te beluisteren op de 93.4 FM op de frequentie van Hotradio. Binnenkort zullen ook nog de zenders Emmen 92.6 FM en Irnsum 98.2 FM in gebruik genomen worden. Bron.

 

12-4-16 Morgen gaat de zender van de lokale omroep Meerssen weer uit de lucht maar voor hoelang?
 

Morgen gaat de zender van de lokale omroep Meerssen op FM 106.8 weer uit de lucht en de vraag is wanneer zal die weer aangaan?
#soap
Klik rechts op de afbeelding om naar het artikel te gaan welke vandaag in de krant stond.

11-4-16 Nieuw DAB antenne systeem gemonteerd in de zendmast Rotterdam Waalhaven
 

Er is een nieuw DAB antenne systeem gespot in de zendmast Rotterdam Waalhaven. Dit systeem is in gebruik voor MTVNL op kanaal 5B.
In totaal hangen er nu
vier DAB antenne systemen in deze mast (3x Broadcast Partners en 1x KPN Broadcast).
Klik op de foto voor een groter exemplaar.


 

11-4-16 Frequenties voor digitale ether TV (DVB-T) worden 4 juli geveild
 

De etherfrequenties voor digitale televisie (DVB-T) worden op 4 juli aanstaande middels een veiling opnieuw verdeeld. Lees hier verder

 

11-4-16 A28FM terug on air op FM 106.6
 

Sinds vanmiddag half 6 is lokale omroep Staphorst A28 FM weer terug via de ether op FM 106.6 vanaf grote (koperen) hoogte in Zwolle.
   

9-4-16 Radio Maria Nederland bezig met betere antenne voor op AM 675 vanuit Aarle-Rixtel
 

Radio Maria Nederland welke een tijdje met gereduceerd vermogen uitzendt op AM 675 kHz vanuit Aarle-Rixtel was vandaag bezig met plaatsing van een betere antenne zodat men vandaag i.s.m. een zwaardere zender een 1kW EiRP  signaal on air krijgt. Met dank aan Sven Lippert voor de foto.
Klik op de foto voor een groot exemplaar.
 

8-4-16 Lokale omroep Langstraat NL binnenkort vanuit een andere zendmast
 

Lokale omroep Langstraat NL welke nu uitzendt vanaf de Alticom toren in Loon op Zand gaat binnen een maand verhuizen met hun FM zender 107.2 naar een GSM zendmast in Kaatsheuvel. AT heeft deze week hiervoor een nieuwe vergunning afgegeven.
 

7-4-16 Radiofestivalzender IRF vier dagenlang tijdelijk via DAB+ netwerk MTVNL te ontvangen
 

Sinds vandaag vanaf 16 uur t/m zondag wordt de radiofestivalzender IRF (Internationaal Radio Festival) via het DAB+ netwerk van MTVNL doorgestuurd. Bron.
Vandaag zullen de volgende omroepen voorbij komen: 16:00 Hoxton FM UK; 20:00 Nogoum FM Egypt; 22:00 Arnold Meyer en 23:00 93.5 Red FM Mumbai India. Tevens zendt men een slide show uit zoals rechts te zien is.
 

4-4-16 Radio Paradijs binnenkort ook buiten de Randstad via DAB+ te ontvangen
 

"Er wordt gewerkt aan ingebruikname van DAB+ buiten de Randstad, we zijn dan heel Nederland. Het gaat wel om een tijdelijke situatie. De DAB+ is bedoeld voor onze nieuwe tweede zender ClassicRadio" aldus een bericht wat we 1 op 1 overgenomen hebben van de website van Radio Paradijs.
 

3-4-16 Reactie van Videolink BV en Vodafone Libertel BV op veiling frequenties DVB-T
  Videolink BV en Vodafone Libertel BV hebben een reactie ingediend op ontwerp-bekendmakingsbesluit, ontwerp-aanvraagregeling en ontwerp-wijziging NFP ten behoeve van de veiling van frequenties voor digitale ethertelevisie DVB-T. Bekijk hier de reacties.
1-4-16 Voorstel indeling publieke lokale streekomroepen 
 

De OLON en de NLPO (Nederlandse Publieke Lokale Omroep) hebben het voorstel indeling streekradio gepubliceerd op hun website. Klik hier voor deze indeling en klik rechts op de afbeelding voor de bijbehorende kaart.

1-4-16 FunX Slow Jamz en FunX Dance on air via DAB+ netwerk NPO
 

Om 17 uur zijn FunX Slow Jamz en FunX Dance toegevoegd aan het DAB+ netwerk van de NPO op kanaal 12C.
Het kanaal
NPO Top 2000 is verdwenen.

 

1-4-16 Uitbreidingen DAB+ netwerk MTVNL
 

Efteling Kids Radio is nu te horen via het DAB+ netwerk van MTVNL welke een minder aantal zendmasten heeft dan het netwerk waar men de afgelopen tijd op heeft uitgezonden. In een persbericht van deze omroep geeft men aan dat het MTVNL netwerk momenteel flink wordt uitgebreid. Diverse steunzenders zijn de afgelopen periode bijgeplaatst of geoptimaliseerd. ďZendmasten worden in rap tempo aangezet, waaronder een zender voor Groot-Amsterdam  komende weekĒ. Lees het hele bericht op MediaMagazine.
 

1-4-16 Radio Ideaal nu op FM 99.5 vanuit Hengelo
 

Radio Ideaal de lokale omroep voor de gemeente Bronckhorst is sinds vandaag in een groot deel van de Achterhoek te ontvangen via de 99.5 MHz. De nieuwe FM frequentie is in gebruik genomen omdat de ontvangst van de huidige FM-zenders niet voldeed aan de norm. Radio Ideaal heeft daarom van Agentschap Telecom een aangepaste vergunning gekregen. De nieuwe frequentie komt in plaats van de zender in Hengelo (Gld) op 105.8 MHz. Deze zender is met ingang van vandaag uitgeschakeld. De andere FM-zenders (105.1, 105.4, 106.5 en 107.7 MHz) blijven gewoon in de lucht. De nieuwe zender zendt nog niet op de volle sterkte van 2kW ERP uit omdat er nog een aanpassing moet worden gedaan aan het antennesysteem. Deze werkzaamheden vinden later dit voorjaar plaats.
 

1-4-16 Efteling Kids Radio heeft plaats gemaakt voor 538 TOP 40 op het DAB+ netwerk 11C
 

Efteling Kids Radio heeft plaats gemaakt voor 538 TOP 40 op het DAB+ netwerk op kanaal 11C.


             
 

31-5-16 Gigant FM en Team FM niet meer landelijk via DAB+ netwerk MTVNL
 

Gigant FM en Team FM zijn sinds vandaag niet meer landelijk via het DAB+ netwerk van MTVNL te ontvangen. Beide zenders zijn nu alleen in de regio Drenthe te ontvangen op kanaal 7C.

24-5-16 RTL Z binnenkort via digitale ether TV van KPN te zien
 

De nieuwszender RTL Z is vanaf 9 juni ook te zien via digitale ether TV 'Digitenne van KPN'. Er is al een (free to air) testbeeld actief op kanaal 28 van Digitenne die de komst van RTL Z bij Digitenne van KPN aankondigt.

24-5-16 De stilte op het DAB+ kanaal van Radio Paradijs is voorbij
 

De stilte op het DAB+ kanaal van Radio Paradijs is voorbij.

23-5-16 XTRA Radio binnenkort via DAB+
 

Het Amsterdamse internet radiostation XTRA RADIO is binnenkort ook te horen via het DAB+ netwerk van MTVNL. De aparte themakanalen van het radiostation, íXTRA 24/7 Hitsí en ĎXTRA Danceí zullen via DAB+ te ontvangen zijn. Lees verder op 'de rots media'.

21-5-16 Bekijk de redenen waarom sommige FM netverbeteringsvoorstellen zijn afgewezen
 

Agentschap Telecom heeft van 193 voorstellen tot FM netverbetering er 40 afgewezen. Klik op de afbeelding rechts om een aantal van deze afwijzingen te bekijken.
Deze informatie is middels een Wob-verzoek opgevraagd.
Niet alle afgewezen voorstellen staan in dit document omdat de zenderoperators / omroepen in kwestie deze niet gepubliceerd wilde hebben.

20-5-16 Halveren zendmast Naaldwijk weer uitgesteld
 

De zendmast in Naaldwijk wordt morgen nog niet ingekort. Daarvoor is gekozen, vanwege de verwachte windkracht. Daardoor is het niet verantwoord om de werkzaamheden uit te voeren. De zendmast is 120 meter lang. Zendmasteigenaar Novec wil de mast inkorten vanwege de hoge onderhoudskosten. Op dit moment hangen de antennes van WOS Radio bovenin; deze verhuizen naar de nieuwe top op 60 meter. Het bereik van WOS Radio wordt niet aangetast, want de zender krijgt extra vermogen. De zendmast zou in eerste instantie op zaterdag 16 april worden gehalveerd, maar toen stond er ook al te veel wind. Het is onduidelijk wanneer de werkzaamheden wel worden uitgevoerd. Bron.
 

20-5-16 Nieuwe DAB+ capaciteit wellicht pas eind 2017 geveild
  Nieuwe frequentiecapaciteit voor digitale radio via de ether (DAB+) wordt wellicht pas eind 2017 verdeeld middels een veiling. Dit geeft minister Kamp (Economische Zaken) aan in een brief aan de Tweede Kamer. Lees hier verder.
 
19-5-16 DAB+ NPO 12C Winschoten on air
 

De DAB+ zender voor de NPO in Winschoten is on air op kanaal 12C. Met dank aan Johan PE9DX voor deze info en de foto's.
Klik op de foto's voor een groter exemplaar.


 

19-5-16 De regionale commerciele radio zenders hebben huiswerk te doen inzake verlenging vergunning
 

De regionale commerciŽle radiozenders krijgen van minister Kamp (Economische Zaken) nog een laatste kans om een deugdelijk digitaliseringsplan in te dienen. Mocht dat plan er niet op tijd komen of niet voldoende robuust zijn dan zullen de frequenties voor regionale commerciŽle radio zenders worden geveild. Dit blijkt uit een brief van de minister aan de Tweede Kamer rond de toekomst van de commerciŽle radiovergunningen. Lees verder op MediaMagazine.nl
 

19-5-16 Radio Paradijs sinds gisterenavond uit de lucht
 

Zowel de website als de zender(s) van Radio Paradijs op AM en op DAB+ zijn sinds gisterenavond uit de lucht. Reden is ons niet bekend.

19-5-16 Atlantis Radio 1521 binnenkort on air op middengolf AM 1395 vanuit Grou
 

Atlantis Radio 1521 is zover ons bekend het eerste radio station in Nederland dat een vergunning heeft ontvangen van Agentschap Telecom om met 'klein vermogen' op AM te mogen gaan uitzenden.  In samenwerking met Aquaverium te Grou zal de omroep vanaf deze locatie gaan uitzenden met een masthoogte van 45 meter op de frequentie 1395kHz. Binnen elke weken zal het gerealiseerd worden. Houd onze website en/of Facebook pagina van de omroep in de gaten over de voortgang. Bron.

18-5-16 Wijziging FM frequenties regio Zwolle en Noordoostpolder
 

RADIONL zal in de loop van deze ochtend in de regio Zwolle en in de Noordoostpolder te ontvangen zijn op 89.2 FM via de zender Zwolle i.p.v. 97.2 FM en 101.8 FM. Radio 8FM Noord&Oost zal dan te ontvangen zijn op 97.2 FM (zender Zwolle) en Joy Radio  op 101.8 FM via de zender Emmeloord.

 

17-5-16 Nog maar ťťn voorstel voor FM netverbetering in onderzoek
 

Agentschap Telecom heeft op 1 na alle 193 voorstellen tot FM netverbetering behandeld.  143 zijn vergund, 40 zijn afgewezen en 9 zijn 'op verzoek van indiener ingetrokken' en voorstel 193 is nog in behandeling.
Klik rechts op de kaart om naar alle 193 voorstellen te gaan.

17-5-16 Wijziging zendernaam aanduiding bij Puur NL op DAB+ netwerk Zuid en Zuidwest
 

Puur NL heeft aan de zendernaam de tekst 'Brabant' toegevoegd op het DAB+ netwerk Zuid (kanaal 7A) en de tekst "Zeeland" op netwerk Zuidwest (9D).
Voor een compleet overzicht van deze netwerken kijk hier.

 

17-5-16 Nieuws i.v.m. voorstellen FM netverbetering
 

Agentschap Telecom heeft negen voorstellen tot FM netverbetering vergund:143, 158, 165, 166, 167, 169, 172, 173 en 184.
Klik rechts op de kaart om naar alle voorstellen te gaan.

14-5-16 Gelre FM nu op frequentie van Berkelland FM in Eibergen te horen
 

De eerste Gelre FM frequentie in Berkelland  staat aan (105.3 MHz Eibergen). In de komende maanden zet deze publieke lokale omroep nog meer zenders aan in Berkelland. Bron.

14-5-16 Atlantis Radio 1521 vraagt middengolf vergunning aan voor AM 1395
 

Atlantis Radio 1521 heeft 11 mei een aanvraag voor 'klein vermogen AM' ingediend bij Agentschap Telecom (AT).  De Friese omroep wil met 100 Watt de provincie Friesland voorzien en heeft de frequentie 1395 kHz opgegeven als voorkeur. Men verwacht over twee weken een reactie te mogen ontvangen van AT.

13-5-16 Roparunradio on air via DAB+ netwerk MTVNL en via FM 107.5 voor groot Rotterdam
 
 

13-5-16 Ontvangst RADIONL in Salland sterk verbeterd
 

De regionale commerciŽle muziekzender RADIONL is sinds gisteren in Ommen en omgeving te ontvangen op de nieuwe frequentie 93.1 FM. De ontvangst van RADIONL is voor de inwoners van Ommen ​en omliggende dorpen sterk verbeterd.  De nieuwe frequentie komt voort uit de door Agentschap Telecom ingestelde netverbetering FM-omroepband (voorstel 168). De vergunning van de frequentie in Ommen is eigendom van Hotradio B.V. uit Hardenberg waarmee RADIONL een productie overeenkomst heeft.
De antenne was vorige week al gespot in een GSM mast zie foto rechts.

 

12-5-16 De drie edities van Radio Decibel zenden nu het logo mee (slideshow) via DAB+ netwerk
 

Naast GigantFM, Joy Radio, RADIONL, Freez FM, Waterstad FM, Radio 8FM, Puur NL, Radio Continu, Simone FM, GrootNieuwsRadio  en WILD FM Hitradio zendt van de regionale commerciŽle omroepen nu ook Radio Decibel hun logo mee via DAB+.

 

12-5-16 Roparunradio dit jaar niet alleen via FM maar ook via DAB+ in de ether
 

Roparunradio is dit jaar alleen via de evenementen frequentie op FM 107.5 in Rotterdam te horen (niet in Roosendaal op FM 105.3) maar ook via diverse andere FM zenders maar nieuw is dat men als eerste evenement nu ook via digitale radio via het DAB+ netwerk van MTVNL te ontvangen zullen zijn. Bron.
Voor een compleet overzicht van dit DAB+ netwerk kijk hier.

        

 

11-5-16 PingFM komt blijkbaar toch nog op DAB+ netwerk van MTVNL
 

Vandaag werd in een presentatie over DAB+ in Europa voor Nederland het plaatje rechts gepresenteerd en als we dat mogen geloven komt PingFM toch nog een keer op het DAB+ netwerk van MTVNL. Tevens komt er nog een semi nationale zender bij in juni. Daarnaast zal men in totaal met zes local & regional omroepen uit gaan zenden waarvan er nu vijf bekend zijn dus wie de zesde wordt en wanneer die on air gaat is de vraag. Als laatste zullen er ook nog twee publieke regionale omroepen bij gaan komen onder het mom van regional gap-filler.
Klik op de foto voor een groter exemplaar.
 

11-5-16 Publieke regionale omroepen willen af van de mismatch op de DAB+ netwerken
 

De ROOS (Regionale Omroep Overleg en Samenwerking) welke het samenwerkingsverband en overlegorgaan is van de 13 publieke regionale omroepen in Nederland wil zo snel mogelijk af van de mismatch op de DAB+ netwerken zodat ze bijvoorbeeld geen beperkingen ondervinden in de uitrol van deze netwerken. Ze moeten de netwerken nu delen met de NLCO omroepen. Ook moet de ROOS, net als de landelijke partijen, over voldoende capaciteit kunnen beschikken zodat ook zij kwalitatief hoogwaardige en innovatieve radio-uitzendingen via DAB+ kunnen uitzenden. Een andere voorwaarde is dat de projectsubsidie die de DAB+-uitzendingen van de regionale omroepen nu mogelijk maakt ook moet gelden voor de nieuwe frequentieperiode. Zolang ook de uitzendingen via de FM plaatsvinden kunnen de regionale omroepen de digitale uitzendingen alleen met extra financiering voortzetten. Lees verder op MediaMagazine.
 

10-5-16 Wijziging zendernaam aanduiding bij drie 538 zenders op DAB+ netwerk 11C
 

538 heeft de zendernaam tekst aangepast op het DAB+ netwerk kanaal 11C.
Men heeft '538-' toegevoegd aan de zendernaam aanduiding van de drie zenders die men uitzendt en deze staan nu netjes op een rijtje in het programma overzicht van iedere DAB radio.
Voor een compleet overzicht van dit netwerk kijk hier.
 

9-5-16 FM netverbetering in Ommen vergund voor RADIONL
 

Agentschap Telecom heeft het voorstel tot FM netverbetering 168 vergund voor vergunninghouder HOTRADIO BV. Het gaat om een 1.59kW ERP sterke zender op 93.1 MHz in Ommen welke binnenkort door RADIONL in gebruik genomen zal worden. De antenne is reeds gemonteerd in de GSM mast zie foto rechts.

8-5-16 Update DAB+ NPO Stadskanaal
 

Gisteren was nog geen NPO DAB+ antenne te zien in de zendmast te Stadskanaal. Wel nieuw was dat de FM antennes van Simone FM (91.3) en RADIONL (96.7) verplaatst zijn. Klik op de foto links voor de 'oude' situatie en op de foto rechts voor de huidige situatie. 

5-5-16 NPO Radio 1 Extra verdwenen uit DAB+ pakket NPO
 

Het DAB+ kanaal NPO Radio 1 Extra is sinds 4 mei verdwenen uit de digitale ether. Dit is direct het gevolg van het besluit dat de Staatssecretaris van OCW, Sander Dekker, op 5 april bekend heeft gemaakt. In dat besluit geeft hij aan dat het besluit omtrent NPO Nieuws & Evenementen pas op een later tijdstip gemaakt kan worden. Dit betekent dat ook voor NPO Radio 1 Extra geen toestemming is. Bron.
 

4-5-16 Aanvragen voor 'kleinvermogen' AM zenders mogelijk vanaf 11 mei
 

Vanaf 11 mei is het mogelijk om een vergunning voor uitzendingen middels een laagvermogen middengolfzender (AM) aan te vragen bij het Agentschap Telecom. Hierbij wordt er onderscheid gemaakt in drie categorieŽn van vergunningen: kleinschalige omroep met een maximaal vermogen tot en met 1 Watt; kleinschalige omroep met een maximaal vermogen van 1 Watt tot 100 Watt en evenementenzenders via de middengolf. Voor dit type middengolfzenders worden frequenties gebruikt die internationaal zijn toebedeeld aan Nederland. De frequenties 747, 828, 1035, 1251, 1395 kHz zijn bestemd voor de categorie kleinschalige omroep en evenementen, met een maximaal vermogen van 1 Watt tot 100 Watt. Als gevolg van een afspraak tussen AlbaniŽ en Nederland mag de frequentie 1395 kHz door Nederland uitsluitend gebruikt worden tussen zonopkomst en zonsondergang. Voor deze omroepen geld een minimale herhaalafstand van 60 kilometer bij 100 Watt per frequentie. De frequentie 1485 kHz is uitsluitend bestemd voor de categorie laag vermogen met een maximaal zenderuitgangsvermogen van 1 Watt. Bron.
 

4-5-16 Geen digitale etherradio DAB+ meer in de L-band
 

De L-band zal niet worden ingezet voor digitale radio via de ether (DAB+). Dit blijkt uit een besluit van minister Kamp (Economische Zaken). De frequentieband zal worden ingezet voor mobiele datadiensten. Het besluit rond de nieuwe bestemming van de L-band komt grotendeels overeen met het voorstel zoals dat eerder is geconsulteerd aan betrokken partijen. Deze consultatie vond begin dit jaar plaats. Eerder waren er nog plannen om lokale omroepen via deze frequentie band te laten uitzenden zie  maar dat is nu van de baan. Bron.
 

2-5-16 Mexico FM vanaf 1 juli via DAB+ te ontvangen in Noord-Brabant
 

De commerciŽle radiozender Mexico FM gaat per 1 juli uitzenden via het MTVNL DAB+ netwerk in Noord-Brabant op kanaal 9C. In Eindhoven is al een zwakke zender op dit kanaal in de ether maar het bereik wordt uitgebreid in de provincie Noord-Brabant want volgens het dekkingskaartje wat de omroep via twitter heeft verspreid komt er een zender bij in Loon op Zand.

29-6-16 Binnenkort vier stations on air op middengolf AM 1395
 

Naast de uitzendingen van Atlantis Radio 1395 in Grou en Cupra Radio in Emmer-Compascuum zijn de komende tijd ook nog AM uitzendingen te verwachten uit Warmond en Apeldoorn op AM 1395 kHz. Info via Atlantis Radio 1395.
Voor een overzicht van alle omroepen die op AM gaan uitzenden (zover ons bekend) kijk hier.


28-6-16 Radio JND niet meer landelijk te ontvangen via DAB+
 

Sinds vandaag is Radio JND niet meer landelijk te ontvangen via het DAB+ netwerk van MTVNL maar alleen in de provincie Noord-Brabant op kanaal 9C. Op alle overige DAB+ zenders zoals o.a. kanaal 11A en 12B is het stil op het kanaal waar deze zender zit.
 

28-6-16 Mexico FM sinds vandaag op DAB+ te ontvangen in geheel Noord-Brabant
 

Sinds vandaag is Mexico FM via DAB+ te ontvangen in heel Noord-Brabant nadat zenderoperator Broadcast Partners een nieuwe DAB+ zender in Loon op Zand heeft ingeschakeld op kanaal 9C. Samen met de zender in Eindhoven op 9C heeft Mexico FM en ook Radio JND  een flink bereik want ook buiten de provincie Noord-Brabant is het signaal te ontvangen. Kanaal 9C is onderdeel van het MTVNL DAB netwerk. Kijk hier voor een compleet overzicht van dit netwerk.

 

27-6-16 Radio Ideaal niet meer te ontvangen op FM 105.4 en morgenochtend tijdelijk niet op FM 106.5
 

Radio Ideaal de lokale omroep voor de gemeente Bronckhorst is niet meer te ontvangen op FM 105.4 maar wel op een nieuwe frequentie nl. FM 105.8.
I.v.m. werkzaamheden aan de mast in Steenderen zal morgenochtend de zender Steenderen op FM 106.5 tijdelijk even niet in de lucht zijn.
 

24-6-16 Steunzender voor Radio Continu on air in Emmen op FM 92.6
 

Radio Continu heeft vandaag de geplande steunzender in Emmen op FM 92.6 in de lucht gebracht. Het gaat om een 1kW ERP sterke zender welke voorstel 149 is van project FM netverbetering.
                    

24-6-16 Atlantis Radio 1395 on air op middengolf AM 1395 vanuit Grou
 

Atlantis Radio 1395 heeft deze week de vergunning ontvangen van AT en zendt inmiddels uit op AM 1395 kHz vanuit Grou. Op de Facebook pagina van de omroep zijn videos te bekijken van de antenne masten en de zender en kan je een Philips radio winnen tijdens de DEEL, LIKE & WIN actie. De officiele opening is gepland op 3 juli.

23-6-16 Radio Babylona binnenkort on air op AM 747 vanuit Musselkanaal
 

Radio Babylona kreeg vandaag van het Agentschap Telecom ook de vergunning om uit te zenden op AM. De omroep zal binnenkort te beluisteren zijn op AM747 vanuit Musselkanaal met 100 Watt en zal 23 uur gaan uitzenden op werkdagen, 17 uur op zaterdag en 18 uur op zondag. De omroep gaat binnenkort testen en de officiele opening zal daarna bekend gemaakt worden op hun website. Voor een overzicht van alle omroepen die op AM gaan uitzenden (zover ons bekend) kijk hier.
 

23-6-16 Memories AM binnenkort on air op AM 1251 vanuit Oss
 

Memories AM kreeg vandaag van het Agentschap Telecom haar officiŽle toestemming voor het uitzenden van AM radio met 100 Watt op de 1251 kHz vanuit de gemeente Oss. Hiermee gaat een grote wens in vervulling, want na meer dan 8 jaar aan de zijlijn te hebben gestaan en vele gerechtelijke procedures te hebben gevoerd is het dan toch eindelijk gelukt om een machtiging te krijgen om radio te mogen gaan maken voor de regio. De omroep zal binnenkort als alle spullen binnen en getest zijn on air gaan, wanneer is nog niet bekend. Memories AM zal veelal oldies gaan draaien samen met Nederlands repertoire aldus het persbericht van de omroep.
 

23-6-16 Radio Veronica optimaliseert bereik Noord-Holland, Utrecht en 't Gooi
 

Radio Veronica's DJ en station directeur Erik de Zwart heeft vanmiddag om half 3 de zender Lelystad op FM 103.0 laten uitschakelen door KPN Broadcast en heeft direct daarna zelf de zender in Hilversum in de lucht gebracht welke ook op FM 103.0 uitzendt. Met deze actie is de ontvangst in Noord-Holland, Utrecht en 't Gooi sterk verbeterd. De zender Hilversum is 41,7kW ERP welke voorstel 153 is van het project FM netverbetering. Daarnaast is ook de 2,5kW sterke steunzender in Hoorn op 103.2 FM in de lucht gegaan welke voorstel 155 is. De geplande steunzender in Emmeloord op FM 103.3 komt binnenkort in de lucht. Zie ook persbericht. De steunzenders in Hilversum op 95.5 FM en Leusden op 102.8 FM zijn uit de lucht. 
 

22-6-16 Wereldstad The Heartbeat of the City binnenkort on air op AM 828 vanuit Rotterdam Hoogvliet
  Wereldstad The Heartbeat of the City verwacht binnenkort van AT een AM licentie met klein vermogen te ontvangen om op AM 828 te mogen gaan uitzenden. De omroep welke de opvolger is van 010FM hoopt binnen een maand on air te gaan vanuit Rotterdam Hoogvliet. Beluister hier naar een teaser hoe de omroep zou kunnen gaan klinken.
22-6-16 Niet landelijke FM kavels B27 en B31 worden geveild
 

In het ontwerpbesluit van de Minister van Economische Zaken inzake verlengbaarheid van de vergunningen voor niet landelijke commerciele radio-omroepen in de FM band valt o.a. te lezen dat de FM kavels B27 (door niemand in gebruik) en B31 (in gebruik door RADIONL editie Brabant) spoedig zullen worden geveild en hiermee nieuwkomers kans hebben om op FM te gaan uitzenden.
Verder worden de vergunningen verlengd tot augustus 2022, lees verder op
MediaMagazine.
 

22-6-16 Steunzender voor SubLime FM on air in Arnhem op FM 90.5
 

SubLime FM heeft de geplande steunzender op FM 90.5 MHz in Arnhem in de lucht gebracht. Het gaat om een 500 Watt ERP sterke zender welke voorstel 94 is van project FM netverbetering.
Klik links op de foto voor een groter exemplaar.

 

21-6-16 NPO DAB+ 2016 mobiele ontvangst kaart
 

Via de NPO kregen we de 'NPO DAB+ 2016 mobiele ontvangst' kaart toegestuurd. Klik op de foto rechts voor een groter exemplaar.
                          

21-6-16 Steunzender RADIONL on air voor de regio Deventer op FM 93.1
 

RADIONL heeft vandaag voor de regio Deventer een nieuwe steunzender in de lucht gebracht op 93.1 FM vanuit Bathmen. Het gaat om een 631 Watt ERP sterke zender welke voorstel 163 is van project FM netverbetering.
                            
 

19-6-16 Steunzender voor BNR Nieuwsradio on air in Arnhem op FM 99.9
 

BNR Nieuwsradio heeft gisteren de geplande steunzender op FM 99.9 MHz in Arnhem in de lucht gebracht. Het gaat om een 200 Watt ERP sterke zender welke voorstel 156 is van project FM netverbetering.

17-6-16 L1 Radio zendt logo mee via DAB+ netwerk
 

Naast NH Radio, Radio Drenthe, Radio Noord, Omroep Zeeland, Omroep Brabant, Radio Rijnmond, Omroep Gelderland en RTV Oost zendt van de publieke regionale omroepen nu ook L1 Radio  hun logo mee via DAB+.

 

16-6-16 DAB+ zender MTVNL Loon op Zand wordt 4,3kW ERP kanaal 9C
 

De geplande DAB+ zender van MTVNL in Loon op Zand op 9C gaat met 4.3kW ERP binnenkort on air.
ERP info via '
Overzicht digitale omroepzenders'.
Op deze zender komt Mexico FM per 1 juli.
Voor een compleet overzicht van alle DAB+ zenders en omroepen incl. DAB+ van lokale omroepen kijk hier.


15-6-16 Radio TPot binnenkort on air op middengolf AM 747 vanuit Gasselternijveen (Drenthe)
 

Radio TPot hoopt deze week van Agentschap Telecom de vergunning te mogen ontvangen en zal dan snel op AM 747 vanuit Gasselternijveen on air gaan via deze mast. Klik op de foto's voor een groter exemplaar.15-6-16 Radio Maas en Mergelland ook op 107.9 FM vanuit Gulpen
 

Radio Maas en Mergelland doet ook dit jaar weer uitgebreid verslag van de Nacht van Gulpen en de Neubourgtocht (18 en 19 juni). Daarnaast zal deze publieke lokale omroep speciaal voor de 40ste editie van de Nacht van Gulpen uitpakken met een groot muziekprogramma op de markt in Gulpen. Tijdens dit muziekprogramma zal er tevens een moment worden vrijgemaakt waarbij de doorkoppeling van Radio Maas en Mergelland naar Omroep Krijtland worden bezegeld. Beide omroepen werken al een tijdje nauw samen maar die samenwerking wordt nog intensiever wanneer vanaf zaterdagavond 18 juni Radio Maas en Mergelland op de frequentie van Omroep Krijtland (107.9 FM zender Gulpen) te horen zal zijn. Bron.
 

14-6-16 RTV Zeewolde is haar zendmachtiging kwijt
  RTV Zeewolde is haar zendmachtiging definitief kwijt. Het Commissariaat voor de Media maakte maandagochtend 13 juni bekend dat zij haar besluit van 6 november 2012, waarin RTV Zeewolde werd aangewezen als lokale media-instelling, introk.

 
13-6-16 Nieuwe radiozender met vertrouwde muziek voor de Achterhoek: Leuk.fm
 

Vanaf vandaag is de Achterhoek een nieuw radiostation rijker: Leuk.fm is een zender met een muziekmix met veel Duitse en Nederlandstalige muziek aangevuld met artiesten en nieuws uit de Achterhoek. Programmaleider Bas te Velthuis van Leuk.fm is razend enthousiast over de start van de nieuwe zender. ďWe merken dat we voorzien in een behoefte. Nederlands en Duitstalige muziek is razend populair in de Achterhoek, maar er is geen enkele zender die dit combineert met nieuws uit de streek. Daarnaast is er zo veel goede muziek gemaakt in de Achterhoek die je op geen enkele zender meer hoort en daar gaan wij verandering in brengen.Ē, aldus te Velthuis. Voor de naam Leuk.fm is bewust gekozen om duidelijk de link met de website te leggen. Op de website is actueel nieuws uit de Achterhoek en nieuws over leuk.fm te lezen. Het nieuwe station zal de komende tijd de programmering verder uit breiden. Vanaf september zal Leuk.fm in samenwerking met Gelre fm dagelijks live nieuwsbulletins brengen gericht op de Achterhoek. Leuk.fm is in de Achterhoek te ontvangen in de ether op 106.0 en 106.9 FM. Bron is persbericht.
 

12-6-16 Niet zes maar drie lokale omroepen in Groningen binnenkort via DAB+
 

Binnen afzienbare tijd zullen niet zes maar drie lokale omroepen in Noord- en Zuidoost Groningen te horen zijn via DAB+. De lokale omroepen hebben met hun uitzendingen via de digitale ether een primeur in Nederland. Het initiatief van de digitale uitzendingen via de ether komt van Jan van de Vries, technicus bij Radio Westerwolde. Radio Westerwolde is ťťn van de lokale omroepen die onderdeel uitmaakt van het samenwerkingsverband Groningen 1 (G1). Naast Radio Westerwolde maken ook Havenstad FM en RTV Logo onderdeel van dit samenwerkingsverband. Deze lokale omroepen zullen binnen een aantal maanden in de regio rond Vlagtwedde te horen zijn via DAB+ kanaal 7B. In eerste instantie wordt er ťťn DAB+-zender met 150Watt ERP aangezet waarop het signaal van deze lokale omroepen te horen is. In een tweede fase zal er nog een extra steunzender worden bijgeplaatst. Bron.
 

7-6-16 RTV Oost zendt logo mee via DAB+ netwerk
 

Naast NH Radio, Radio Drenthe, Radio Noord, Omroep Zeeland, Omroep Brabant, Radio Rijnmond en Omroep Gelderland zendt van de publieke regionale omroepen nu ook RTV Oost  hun logo mee via DAB+.
 

7-6-16 Gigant FM op FM 107.0 tijdens evenement Giganten Gala in Erica
 

Nog t/m 13 juni is Gigant FM ook te horen op de evenementen frequentie FM 107 t.g.v. het Giganten Gala 2016 in het centrum van Erica. Bron. 

6-6-16 RTV Hollands Midden nu in stereo en met RDS op FM 107.4
 

RTV Hollands Midden de publieke lokale omroep van Nieuwkoop is sinds afgelopen zaterdag in stereo en met een RDS signaal te ontvangen via FM 107.4 vanuit Ter Aar.

 

5-6-16 Extreme atmosferische omstandigheden verstoren ontvangst radio en tv zenders in Nederland
 

Vanwege huidige extreme atmosferische omstandigheden zijn alle radio en tv zenders in Nederland gestoord of soms geheel niet meer te ontvangen. Dit blijft de komende dagen aanhouden is de voorspelling.

 

4-6-16 Zendmast Naaldwijk is vandaag ingekort, antenne WOS Radio is van 120 naar 60 meter gegaan
 


De zendmast van Caiway op het industrieterrein in Naaldwijk is vandaag ingekort. Dat was nodig omdat het bovenste gedeelte te duur was om te onderhouden. De antenne van WOS Radio 87.6 FM stond op de oude top op 120 meter en nu op de top van 60 meter hoogte. Het bereik van de lokale omroep is niet aangetast want de zender heeft extra vermogen gekregen. Bron.
Bekijk de foto's voor een impressie van de werkzaamheden en klik erop voor een groter exemplaar. Voor meer foto's kijk hier.
 

31-7-16 Steunzender Emmeloord on air voor Radio Veronica op FM 103.3
 

KPN Broadcast heeft voor Radio Veronica vorige week de geplande steunzender in Emmeloord op FM 103.3 in de lucht gebracht aldus berichten welke we ontvingen in onze mail box. Het gaat om een 2kW ERP sterke zender welke voorstel 154 is van project FM netverbetering.
Klik op de foto voor een groter exemplaar.
 

30-7-16 RTV Emmen en Radio Loco gaan fuseren
 

Er komt ťťn streekomroep van Emmen en Coevorden. RTV Emmen en Radio Loco fuseren per 1 januari volgend jaar. De samenwerking past in het beleid van de Stichting Nederlandse Lokale Publieke Omroepen (NLPO), die de huidige 267 lokale omroepen die Nederland nu heeft, wil terugbrengen tot vijftig streekomroepen. Dat meldt  Coevordenhuisaanhuis.nl. Het startschot van de nieuwe omroep wordt gegevens tijdens de Glazen Huis-actie in Emmen in december. Een nieuwe naam is er nog niet, daarover mag iedereen meedenken. Voor 15 augustus kunnen suggesties worden gemaild naar naam@rtvemmen.nl en naam@radioloco.nl. Bron.
 

27-7-16 Joy Radio en RADIONL gewisseld van frequentie vanwege regiogerichtheid
 

Joy Radio en RADIONL zijn vandaag gewisseld van frequentie. RADIONL heeft Groningen FM 89.1 verlaten en hierop zendt nu Joy Radio editie Groningen/Drenthe uit. Joy Radio heeft FM 104,2 Hoogersmilde verlaten en hierop zendt nu RADIONL editie Assen uit. Joy Radio heeft ook FM 104.4 Groningen verlaten en hierop zendt nu RADIONL editie Groningen stad uit.

27-7-16 euRegio Radio maakt zich op voor het uitzenden via AM 747 vanuit Eindhoven
 

In 2015 is euRegio Radio van start gegaan als internetstation dat behalve muziek ook veel informatie over cultuur, toerisme en innovatie brengt uit de driehoek Eindhoven - Leuven - Aken. De omroep werkt nog aan het realiseren van een antenne opstelling in Eindhoven en daarom kan men nog geen startdatum geven wanneer men on air gaat.
 

24-7-16 Groeistad Radio binnenkort on air op middengolf AM 747 vanuit Wassenaar
 

Groeistad Radio start over 'een paar weekjes' op AM 747 kHz vanuit Zoetermeer aldus een bericht van de omroep op hun Facebook pagina.
Voor een
overzicht van alle omroepen die op AM uitzenden en gaan uitzenden kijk hier.
 

24-7-16 Radio0511 on air op middengolf AM 1485 vanuit Buitenpost
 

Radio0511 start vandaag om 7 uur met uitzenden op AM 1485 kHz vanuit Buitenpost Friesland aldus een tweet van de omroep.
Voor een
overzicht van alle omroepen die op AM uitzenden en gaan uitzenden kijk hier.
 

23-7-16 Omroep Vlaardingen morgen tijdelijk niet te ontvangen op FM 107.8 MHz
 

Wegens verhuizing van de zendlocatie zal Omroep Vlaardingen morgen tussen 10 en 18 uur tijdelijk niet te ontvangen zijn via FM 107.8. Bron.

 

21-7-16 Q-AM Waardenburg on air op middengolf AM 1395
 

Q-AM is vandaag gestart met test uitzendingen op AM 1395 kHz vanuit Waardenburg aldus een tweet van de omroep.
 

20-7-16 Kermis FM binnenkort op FM en DVB-T evenementen frequenties te ontvangen vanuit Tilburg
 

Ook dit jaar verenigen grote namen en nieuwe talenten uit de radiowereld zich op Kermis FM, de evenementenzender van de Tilburgse Kermis. Sander Hoogendoorn (3FM), Lars Boele (QMusic), Edwin Noorlander (Radio 538) en Marieke Elsinga (Qmusic) reizen af naar Tilburg om een programma te maken. De multimediale zender is vanaf vrijdag 22 juli om 19.00 te bekijken in HD via DVB-T op UHF kanaal 34 en te beluisteren via de evenementen frequentie 105.9 FM.
 

19-7-16 Radio 8FM Noord&Oost nu vanuit Elst i.p.v. Arnhem op FM 88.5
 

Radio 8FM Noord&Oost is nu vanuit Elst i.p.v. Arnhem on air op FM 88.5. Het gaat om een 200 Watt ERP sterke zender welke voorstel 174 is van project FM netverbetering.
 

18-7-16 Simone FM nu in Assen op FM 93.0 on air
 

Simone FM is nu in Assen on air op  FM 93.0. Het gaat om een 1585 Watt ERP sterke zender welke voorstel 164 is van project FM netverbetering.
 

17-7-16 Meer Vandaag vanaf 7 augustus de publieke lokale omroep in Meerssen
 

Het Commissariaat voor de Media heeft middels een brief aan Meer Vandaag laten weten dat zij vanaf 7 augustus 2016 de nieuwe zendvergunning krijgen. Vanaf die dag is Stichting Meer Vandaag de lokale omroep voor de komende 5 jaar in de gemeente Meerssen. Bron. Meer FM zal te ontvangen zijn op FM 106.8.
 

16-7-16 Update overzicht alle omroepen op middengolf AM
 

A.h.v. gegevens welke we van AT hebben ontvangen is ons overzicht van alle omroepen die op AM uitzenden en gaan uitzenden aangepast; kijk hier.

16-7-16 Radio 024 en Klasse.FM tijdens Vierdaagse on air op evenementen frequenties
 

Tijdens de 100ste editie van de Nijmeegse Vierdaagse is Radio 024  te horen op de FM evenementen frequentie 91.9 MHz en Klasse.FM op 88.0 MHz vanuit Nijmegen t/m 22 juli.
                                        

15-7-16 Grote storing op DAB+ netwerken van Broadcast Partners
 

Alle DAB+ netwerken van zenderoperator Broadcast Partners hebben sinds vanmorgen te kampen met een grote storing. Het gaat om de netwerken van de landelijke commerciŽle radiozenders (kanaal 11C), de publieke en commerciŽle regionale radiozenders (diverse kanalen) en de commerciŽle exploitant MTVNL (diverse kanalen). Het netwerk van de Nederlandse Publieke Omroep (kanaal 12C) heeft geen last van een storing. Bron.
 

14-7-16 AMsterdam 1485 on air op middengolf AM 1485 kHz vanuit Amsterdam
 

AMsterdam 1485 is gisterenavond gestart met het uitzenden op AM 1485 kHz vanuit Amsterdam met 1 Watt PEP via de antenne zoals links te zien is. Klik hierop voor een groot exemplaar. Op dit moment zendt men non-stop 'de Vogeltjesdans' uit zie dit filmpje. Lees verder op Radio.nl.
Voor een overzicht van alle omroepen die op AM uitzenden en gaan uitzenden (zover ons bekend) kijk hier.


14-7-16 Wijkradio Waalwijk on air op middengolf AM 1485
 

Wijkradio is gestart met het uitzenden op AM 1485 kHz vanuit Waalwijk met 1 Watt PEP. Op dit moment zendt de omroep uit op dinsdag en vrijdag van 10 - 12 uur en op woensdag van 19 - 20 uur.
13-7-16 Agentschap Telecom maakt rapport 'antennediagrammetingen in FM-omroepband' openbaar
 

In 2012 heeft Agentschap Telecom gemeten of FM omroepen zich aan de vergunningsvoorschriften houden. De resultaten van deze metingen staan in het rapport ĎAntennediagrammetingen in de FM-omroepbandí. Uit de metingen is gebleken dat veel omroepen op dat moment met meer vermogen uitzonden dan in hun FM-vergunning is bepaald. Download hier het rapport en lees verder op MediaMagazine.
 

7-7-16 Radio Babylona test op middengolf AM 747 vanuit Musselkanaal
 

Radio Babylona maakt testuitzendingen op AM 747 vanuit Musselkanaal op de tijden dat Radio TPot niet uitzendt. Voor foto's van de antenne kijk hier.
6-7-16 Radio West en Radio M Utrecht zenden logo mee via DAB+ netwerk
 

Naast NH Radio, Radio Drenthe, Radio Noord, Omroep Zeeland, Omroep Brabant, Radio Rijnmond, Omroep Gelderland, RTV Oost en L1 zendt van de publieke regionale omroepen nu ook Radio West en Radio M Utrecht hun logo mee via DAB+. Alleen Fryslan en Flevoland zenden nog steeds geen logo mee.

 

5-7-16 Impact AM Leiden binnenkort on air op middengolf AM 1485
 

Binnenkort start Impact AM met uitzenden op AM 1485 kHz vanuit Leiden met 1 Watt PEP.


5-7-16 Radio Westerwolde als eerste publieke lokale streekomroep via DAB+ on air
 

Radio Westerwolde is als eerste publieke lokale streekomroep sinds gisterenavond on air gegaan via DAB+ op kanaal 7B. Hun eerste zender staat in Vlagtwedde en een uitbreiding met meer zenders zal volgen. Bron. Klik op de foto voor een groter exemplaar.
.

4-7-16 Radio TPot vanavond on air op middengolf AM 747 vanuit Gasselternijveen (Drenthe)
 

Radio TPot gaat vanavond om 19 uur on air op AM 747 vanuit Gasselternijveen via deze mast. Aanstaande zondag is de opening van het station. Klik op de foto's voor een groter exemplaar.3-7-16 Hitstream.FM binnenkort op evenementen frequentie 105.6 MHz vanuit Bargercompascuum
 

Bargercompascuum bestaat 150 jaar en ter gelegenheid hiervan zendt Hitstream.FM van 7 t/m 24 juli uit op de evenementen frequentie 105.6 MHz.

2-7-16 Binnenkort vijfde AM station on air op middengolf AM 1395: Q-AM
 

Binnenkort start Q-AM met uitzenden op AM 1395 kHz vanuit Waardenburg. Q-AM is een initiatief van een drietal radiozendamateurs die enthousiast zijn geworden over het vrijgeven van de middengolf voor hobby omroep aldus de omroep op hun website.

1-7-16 Vergunning voor digitale ether TV blijft bij Digitenne van KPN
 

De licentie voor digitale ether TV (DVB-T) is tot 2030 in handen van KPN. De partij had de licentie al in handen voor zijn dienst Digitenne. De licentie zou geveild worden, maar dat gaat niet door vanwege het terugtrekken van de tweede partij. Lees hier verder.
 

31-8-16 Radio Atlantis Gold vanuit Grou op AM 1395
 

De voormalige radiopiraat uit Amsterdam en Atlantis 1395 uit Friesland zijn per direct samengegaan als Radio Atlantis-Gold en deze zender is nu te horen op AM 1395 kHz vanuit Grou.
 

30-8-16 Inholland Radio Rotterdam on air op FM 107.4 tijdens evenement Wereldhavendagen
 

Vanaf 2 september is Inholland Radio on air tijdens de Wereldhavendagen in Rotterdam op de FM evenementen frequentie 107.4 MHz. De uitzendlocatie is aan de Postumalaan vanaf het Drijvend Paviljoen.

 

29-8-16 Studio Maasstad Rotterdam on air op FM 93.9 tijdens evenement Wereldhavendagen
  Op 2, 3 en 4 september 2016 zal Studio Maasstad 24 uur per dag live verslag doen van de Wereldhavendagen 2016 in Rotterdam op FM 93.9.
 
28-8-16 RTV Parkstad en RTV Stadskanaal luiden RTV 1 in
 

RTV Stadskanaal heeft afgelopen zaterdag zijn zendantennes aangepast van de 105.3 FM zender i.v.m. de fusie op 1 september aanstaande. Vanaf die dag gaat de lokale omroep voor de gemeente Stadskanaal samen verder met de lokale omroep voor de gemeente Veendam onder de nieuwe omroepnaam RTV1. Lees hier verder.
 

27-8-16 Vanaf oktober ook lokale DAB+ vanuit Emmeloord
 

Agentschap Telecom heeft aan dhr. D.J. Offringa een experimentele vergunning verleend om per 1 oktober a.s. uit te mogen zenden via DAB+ op kanaal 10A met 25 W ERP vanuit Emmeloord. Naast de publieke lokale omroepen Urk FM en Luister 527 zullen ook de commerciŽle zenders Radio Emmeloord, Radio Neerlandika en OZO NOP worden uitgezonden.
 

27-8-16 Zender van publieke lokale omroep Hellendoorn 'Hoi FM' gestolen
 

De FM-zender van de lokale omroep HOi FM uit Hellendoorn is gestolen. De lokale omroep is daardoor niet meer te horen in de ether op FM 106.6. Lees hier verder en bekijk hier het verslag van de omroep.
 

26-8-16 Veluwe Centraal Apeldoorn hoopt in oktober on air te gaan op middengolf 1485 kHz
 

Veluwe Centraal uit Apeldoorn is de nieuwe huurder van de toren op het Marktplein en dat was al jaren een droom van de omroep om hier hun studio te mogen vestigen. In september wordt de studio gebouwd en men hoopt in oktober on air te gaan met radio op middengolf 1485 kHz, lees hier verder.
Klik hier voor het overzicht van alle AM zenders in Nederland.

                                           

25-8-16 Zender van publieke lokale omroep Vriezenveen 'Deltapiraat' weer gestolen
 

Voor de tweede keer binnen een jaar is de zender van Deltapiraat gestolen uit de apparatuurkast bij de zendmast aan de Schout Dodde straat in Vriezenveen en daardoor is de zender niet meer on air op FM 107.7 MHz. Lees hier verder.

21-8-16 WEEFF Radio mag uitzenden op FM 103.9 vanaf het Van der Valk Hotel in Hoorn
 

Lokale omroep stichting streekomroep West-Friesland WEEFF Radio heeft toestemming om te gaan uitzenden op FM 103.9 vanaf het Van der Valk Hotel in Hoorn met 30dBW.

21-8-16 Wagenbouwers FM on air op evenementen frequentie FM 103.3 vanuit Heeze
 

T.g.v. de Brabantsedag is Wagenbouwers FM t/m 30 augustus te ontvangen op de FM evenementen frequentie 103.3 MHz vanuit Heeze. Klik op de foto's voor een groter exemplaar.

20-8-16 Langstraat NL nu vanuit Kaatsheuvel op FM 107.2
 

Lokale streekomroep voor de gemeente Waalwijk en Loon op Zand Langstraat NL is sinds gisteren beter te ontvangen in hun doelgebied doordat men hun FM zender 107.2 heeft verplaatst van de Alticom toren Loon op Zand naar een GSM mast in Kaatsheuvel. Klik op de foto's voor een groter exemplaar en op de tekst "Alticom toren Loon op Zand" voor een video van deze toren.

19-8-16 Lowlands Radio on air op evenementen frequentie FM 106.8
 

T.g.v. het Lowlands festival in Biddinghuizen is Lowlands Radio dit weekend te ontvangen op de FM evenementen frequentie 106.8 MHz. Klik op de afbeelding om naar een opname over deze zender te gaan.

19-8-16 Radio Seagull tijdelijk 24 uur per dag op middengolf 747 kHz te ontvangen
 

Radio Seagull is sinds vandaag tijdelijk 24 uur per dag via de middengolf te ontvangen op 747 kHz vanaf zendschip Jenni Baynton welke in Harlingen ligt.

18-8-16 Wereldstad Rotterdam on air op middengolf 828 kHz
 

Wereldstad is sinds deze week aan het testen op middengolf 828 kHz vanuit Hoogvliet. Klik hier voor het overzicht van alle AM zenders in Nederland.

16-8-16 Radio Continu past editionering aan vanwege regiogerichtheidsregels
 

Deze week heeft Radio Continu het aantal edities teruggebracht van 4 naar 3 om aan de regiogerichtheids regels te blijven voldoen. Editie Noord is te ontvangen via 92.4 Hoogezand, 92.4 Ommen, 92.6 Emmen, 92.7 Zuidwolde en 96.0 Stadskanaal; editie Oost via 93.4 Hardenberg, 98.0 Hengelo en 101.9 Zieuwent; editie West via 97.7 West-Terschelling, 97.9 Tjerkgaast en 104.7 Hoogersmilde. Op DAB+ is via kanaal 6B naast Radio Continu ook 'Radio Continu O' te ontvangen.
 

14-8-16 Lokale omroep Meerssen weer on air op FM 106.8
 

Gisteren is de zender van Meer FM, de lokale omroep voor de gemeente Meerssen weer ingeschakeld op FM 106.8.
 

12-8-16 Impact AM Leiden on air op middengolf 1485 kHz
 

Impact AM Leiden is on air op middengolf 1485 kHz. De omroep meldt op hun website dat het nog in test fase is. De antenne is een inductieve / capacitieve top load type, lees hier meer over deze antenne. Klik op de antenne foto voor een groter exemplaar.

11-8-16 Radio 538 nu ook in Zwolle op FM
 

Radio 538 is sinds vandaag via de geplande steunzender op FM 102.3 in Zwolle te horen. Het gaat om een 316 Watt ERP sterke zender welke voorstel 169 is van project FM netverbetering.

 

11-8-16 Hitstream FM on air op evenementen frequentie FM 107.0 vanuit Emmen
 

T.g.v. de Hitstream FM Piraten Party is de omroep van 15 augustus tot 25 september te ontvangen op de FM evenementen frequentie 107.0 MHz in de regio Emmen.


 

10-8-16 Radio Emmeloord heeft toestemming om uit te mogen zenden op AM 747
 

Radio Emmeloord heeft toestemming van Agentschap Telecom om uit te mogen zenden op middengolf AM 747 kHz vanuit Emmeloord met 50W PEP. Zodra de test uitzendingen beginnen zal dat hier te lezen zijn.
 

9-8-16 Test uitzending gespot op middengolf AM 1035 in Venlo
 

Vanmiddag is een test uitzending gespot in Venlo op middengolf AM 1035 kHz welke waarschijnlijk is van Neverland AM. Klik op de afbeelding voor een korte opname.
 

7-8-16 More Radio binnenkort on air op AM middengolf 1485 kHz vanuit Sneek
 

Binnenkort gaat More Radio on air op AM middengolf 1485 kHz vanuit Sneek. Voor een overzicht van alle omroepen die op AM uitzenden en gaan uitzenden kijk hier.
 

6-8-16 Team FM on air op evenementen frequentie FM 107.9 vanuit Sneek
 

T.g.v. de 'Team FM promotietour DAB+' is de omroep t/m 23 augustus te ontvangen op de FM evenementen frequentie 107.9 MHz vanuit Sneek.                             
           

6-8-16 AM zender van Radio Maria Nederland stoort en is uit de lucht
 

Radio Maria Nederland welke uitzendt op AM 675 kHz vanuit Aarle-Rixtel is uit de lucht vanwege storingen. Lees hier de reden hiervan.
 

4-8-16 Memories AM on air op middengolf 1251 kHz vanuit Geffen
 

Memories AM is on air op AM middengolf 1251 kHz vanuit Geffen. Omroep Brabant bezocht de nieuwste zender van Brabant. Klik op de afbeelding links om naar deze reportage te gaan.
 

4-8-16 Update overzicht alle omroepen op middengolf AM
 

A.h.v. gegevens welke we van AT hebben ontvangen is ons overzicht van alle omroepen die op AM uitzenden en gaan uitzenden aangepast; kijk hier.

4-8-16 Radio 538 zet binnenkort AM middengolf zender 891 kHz in Limburg uit
 

Radio 538 staakt op korte termijn haar uitzendingen via de middengolf in Limburg aldus dit bericht op MediaMagazine.
Klik op de afbeelding voor een opname van de middengolf zender.

3-8-16 Omrop Fryslan zendt logo mee via DAB+ netwerk
 

Naast NH Radio, Radio Drenthe, Radio Noord, Omroep Zeeland, Omroep Brabant, Radio Rijnmond, Omroep Gelderland, RTV Oost, L1, Radio M Utrecht en Omroep West zendt van de publieke regionale omroepen nu ook Omrop Fryslan hun logo mee via DAB+. Alleen Omroep Flevoland zendt nog geen logo mee.
 
 

29-9-16 Radio Emmeloord hervat testuitzendingen op middengolf AM 747 kHz
 

Radio Emmeloord hervat morgenmiddag de testuitzendingen via middengolf AM 747 kHz met 50W PEP vanuit Emmeloord.
Voor een overzicht van alle omroepen die op AM uitzenden en gaan uitzenden kijk hier.
.

29-9-16 Lokale omroep Land van Cuijk binnenkort on air op FM 93.5
 

Het Commissariaat voor de Media heeft besloten Stichting Omroep Land van Cuijk van 27 september 2016 tot 27 september 2021 aan te wijzen als lokale publieke media-instelling voor de verzorging van de publieke mediadiensten in de gemeenten Cuijk, Grave, Boxmeer en Sint Anthonis. Binnenkort zal de zender voor Cuijk en Grave op FM 93,5 MHz weer te ontvangen zijn. Bron. Tevens is de omroep te ontvangen via de zender St.Anthonis op FM 94.0 en zender Boxmeer op FM 105.9.
 

28-9-16 RADIONL schakelt FM zender Cuijk uit en op DAB+ kanaal 7A is editie Brabant eraf gehaald
 

De regionale commerciŽle radiozender RADIONL heeft vanmiddag haar FM zender in Cuijk op 95,3 MHz uitgeschakeld. Door de strengere regiogerichtheidseisen zegt de radiozender het kavel in Cuijk niet meer te kunnen exploiteren, lees hier verder. Omdat deze FM frequentie gekoppeld is aan het DAB signaal op kavel 7A in Zuid Nederland is om die reden ook het programma van RADIONL met editie Brabant eraf gehaald. 

28-9-16 Drivin Force Radio vanaf morgen on air vanuit Wezep op evenementenfrequentie 106.8 FM
 

Drivin Force Radio is vanaf morgen t/m 1 oktober te beluisteren via de evenementen frequentie 106.8 FM vanuit Wezep.

25-9-16 Morgen geen Radio Atlantis Amsterdam meer op AM 1395
 

Radio Atlantis Amsterdam zal vanaf morgen niet meer te horen zijn via AM 1395 vanuit Grou. Op deze frequentie zal binnenkort het geluid van een nieuwe radiozender te horen zijn: Radio Seabreeze AM. Bron.

23-9-16 Nieuwe FM antennes in zendmast Roermond nog niet in bedrijf
 

De vier FM antennes welke begin deze maand zijn gemonteerd voor Radio 538 in de zendmast Roermond zijn nog niet in gebruik genomen omdat er nog geen kabels op de antennes zijn aangesloten.
Klik op de foto voor een groter exemplaar.

23-9-16 Geen geluid van RADIONL meer op FM zender in Cuijk en op DAB+ kanaal 7A
 

De regionale commerciŽle radiozender RADIONL heeft het geluid op haar FM zender in Cuijk op 95,3 MHz eraf gehaald. Door de strengere regiogerichtheidseisen zegt de radiozender het kavel in Cuijk niet meer te kunnen exploiteren, lees hier verder. Doordat deze FM frequentie gekoppeld is aan het DAB signaal op kavel 7A in Zuid Nederland is om die reden ook het geluid van RADIONL editie Brabant op DAB+ 7A eraf gehaald, lees hier verder.

22-9-16 Lokale omroepen zijn tegen de vorming van een streek omroep
 

Zoals bekend is er grote onrust in lokale omroep land vanwege het plan van de OLON en de NLPO (Nederlandse Publieke Lokale Omroep) om het aantal omroepen drastisch terug te brengen. Begin deze maand kwamen de omroepen in Limburg in verweer zie dit bericht en deze week kwam het bericht in de media dat drie lokale omroepen in de regio Schouwen-Duiveland het niet eens zijn met de vorming van een streekomroep voor Walcheren aldus dit bericht. In Tynaarlo gaat het nog een stap verder want daar is het college van burgemeester en wethouders tegen het samenvoegen van de lokale omroepen van de gemeenten Tynaarlo, Assen, Midden-Drenthe, Noordenveld en Aa en Hunze aldus dit bericht.
Klik hier voor de landelijke indeling en klik rechts op de afbeelding voor de bijbehorende kaart.
 

18-9-16 Citrus AM test op middengolf frequentie 1485 kHz vanuit Emst in Gelderland
 

Citrus AM is bezig met testuitzendingen via de middengolf frequentie 1485 kHz vanuit Emst in Gelderland.met 1 Watt PEP. De omroep is op vrijdag en in het weekend van ca. 10.00 tot ca. 18.00 uur on air en op andere dagen wordt op onregelmatige tijdstippen getest.
Kijk
hier voor het overzicht van alle omroepen die op AM uitzenden of gaan uitzenden.

16-9-16 Binnenkort Extra AM on air op middengolf frequentie 1485 kHz in Amsterdam
 

Binnenkort gaat Extra AM on air via de middengolf frequentie 1485 kHz vanuit Amsterdam. Er wordt uitgezonden met 1 Watt PEP en hierdoor is het bereik ongeveer 1 tot 2 km. De omroep zal vrijwel dagelijks uitzenden maar op onregelmatige tijden en laat non-stop classic hits uit de jaren 50, 60, 70 en 80 horen aangevuld met muziek uit de laatste 3 decennia.
Kijk
hier voor het overzicht van alle omroepen die op AM uitzenden of gaan uitzenden.

14-9-16 Verdeling FM-kavels Ameland en Cuijk start morgen
 

De verdeling van de vergunningen voor de FM-kavels op Ameland en Cuijk (B27 en B31) start morgen. Dan begint officieel de aanvraagtermijn bij het Agentschap Telecom. Partijen hebben tot uiterlijk 6 oktober 14:00 uur om hun aanvraag in te dienen, lees hier verder.
 

14-9-16 AT laat meetmethode zenddiagrammen en vermogens toetsen door een externe partij.
 

Het Agentschap Telecom (AT) gaat de meetmethode van zenddiagrammen en vermogens waarbij een helikopter wordt ingezet laten toetsen door een externe partij. Dit heeft Minister Kamp aan de Kamer laten weten. Een deel van de radiosector is het namelijk niet eens met deze methode, lees hier verder.


 

12-9-16 Radio 4 Brainport maakt zich nu op om te gaan uitzenden via AM 747 vanuit Eindhoven
 

Op 27 juli schreven we dat euRegio Radio van start zou gaan op AM 747. Op dit moment werkt men aan het opzetten van een (voornamelijk Engelstalig programma) voor internationale expats en kenniswerkers dat waarschijnlijk onder de naam Radio 4 Brainport  de lucht in zal gaan.

12-9-16 Radio Alpe d'HuZes op 107.6 FM tijdens Alpe d'HuKids
 

Net als bij Alpe d'HuZes in Frankrijk heeft ook Alpe d'HuKids op zondag 18 september een eigen radiostation in de lucht. In het centrum van Kerkrade kun je de verrichtingen van de kids 'on air' volgen. Van 10.00 tot 16.00 is de tijdelijke zender in de lucht waaraan wordt meegewerkt door een aantal kinderen en medewerkers van landelijke en lokale omroepen. Radio Alpe d'HuZes 107.6 zal ook al uitzenden tijdens de Lambertusmarkt op zaterdag 17 september in het centrum van Kerkrade, van 10.00 tot 16.00 uur. Bron.
 

10-9-16 Nijhoff-FM uit Puttershoek gaat op AM uitzenden
 

Nijhoff-FM uit Puttershoek meldt op hun website dat het Commissariaat voor de Media besloten heeft dat ze mogen gaan uitzenden via de middengolf. Bron. De omroep meldt ons dat ze de frequentie vergunning in de 3e of 4e week van september hopen te ontvangen en ze vanaf januari 2017 on air willen zijn.

8-9-16 Broadcast Partners met Radio IBC in Amsterdam te beluisteren op 88.5 FM
 

Inmiddels niet meer weg te denken tijdens de beursdagen is Radio IBC het radiostation van Broadcast Partners. In tegenstelling tot vorige edities, zal Radio IBC 24 uur per dag te beluisteren zijn via de evenementen frequentie  FM 88.5 MHz. Bron.

8-9-16 NPO voert wijzigingen door op hun DAB netwerk
 

Gisteren heeft de NPO op hun DAB netwerk het programma NPO test geschrapt en zijn Radio 1, 2, 3FM, 4, 5 en FunX overgeschakeld naar protectie level EEP-3A i.p.v. 3B.
 

6-9-16 Ziggo Sport KLM Open Radio on air vanuit Spijk op evenementen zender 106.7 FM
 

KLM Open komt dit jaar vanaf The Dutch in Spijk en is van 8 t/m 11 september rechtstreeks te volgen via Ziggo Sport KLM Open Radio. Deze zender is te beluisteren via de evenementen frequentie 106.7 FM.

 

6-9-16 Radiozender DanceXL eind dit jaar via DAB+ te ontvangen
 

Vanaf 1 december aanstaande zal de radiozender DanceXL in een groot deel van Nederland te horen zijn in de digitale ether via DAB+. De omroep welke Techno, Techhouse, Deephouse en Dancemixen brengt zal dan te horen zijn in Noord-Brabant op kanaal 9C, Limburg kanaal 8C, Zeeland en Zuid-Holland kanaal 5B, Utrecht en Gelderland op kanaal 12B.
 

4-9-16 Werkzaamheden in zendmast Roermond dit weekend
 

De vier FM antennes zijn gemonteerd en zijn voor Radio 538 die met 2500W ERP mag gaan uitzenden zie voorstel 166 van het project FM netverbetering. Als de kabels getrokken zijn kan de zender via deze antennes gaan uitzenden i.p.v. de antennes waar men nu mee uitzendt op FM 102.3.
Klik op de foto's voor een groter exemplaar.

1-9-16 Werkzaamheden in zendmast Roermond vandaag
 


De antennes welke omhoog gaan zijn van Broadcast Partners en zijn voor de FM band.
Klik op de foto's voor een groter exemplaar.

1-9-16 Linq FM zendt alleen uit via FM zender in Spijkenisse; zender Hellevoetsluis al maanden off air
 

Het gaat niet goed bij Linq FM de publieke lokale streekomroep voor de gemeente Brielle, Hellevoetsluis, Nissewaard en Westvoorne aldus dit bericht. Tevens  zendt de omroep alleen nog maar uit via de FM zender in Spijkenisse op 105.1 MHz want de zender Hellevoetsluis op 106.9 MHz staat al maanden uit. Ook zijn er geruchten dat de zender Spijkenisse met veel te veel vermogen uitzendt dan de vergunde 10Watt ERP.

1-9-16 Werkzaamheden in zendmast Roermond gisteren
 

Gisteren zijn werkzaamheden gespot in de zendmast te Roermond. Voor welke omroep deze antenne constructie op grote hoogte wordt gemonteerd is ons nog niet bekend.
Klik op de foto's voor een groter exemplaar.1-9-16 Geen RADIONL meer in Heerenveen op op FM 97.3
 

Sinds vandaag kan men in Heerenveen geen RADIONL meer ontvangen op FM 97.3. Hier is deze melding te horen.


1-9-16 RADIONL nu vanuit Deventer i.p.v. Zutphen op FM 89.9
 

Gisteren heeft RADIONL de zender op FM 89.9 in Zutphen uitgezet en is een nieuwe zender in Deventer aangezet. Het gaat om een 631W ERP sterke zender welke voorstel 157 is van het project FM netverbetering. De bouw is gedaan door DTBS uit Wageningen.

3-10-16 Wijzigingen DAB+ netwerk landelijk commercieel kanaal 11C
 

Vandaag is op het commerciŽle landelijke DAB+ netwerk (kanaal 11C) Radio 538 non-stop vervangen door de nieuwe radiozender Retro Hits. Sky Radio Hits heeft plaatsgemaakt voor Sky Radio Xmas, Slam! zendt nu uit met een audio bitrate van 80 kbps (was 64), Radio 10 met 64k (was 80) en Radio 10 Gold met 48k (was 40).
 

29-10-16 Loostad Radio Apeldoorn gespot met testuitzending op middengolf AM 1395 kHz
 

Vandaag zijn testuitzendingen gespot van Loostad Radio via de middengolf frequentie 1395 kHz vanuit Apeldoorn.

Voor een overzicht van alle omroepen die op AM uitzenden en gaan uitzenden kijk hier.
 

29-10-16 Radio Mexico Den Bosch is gestaakt met hun uitzendingen via DAB+
 

Radio Mexico uit Den Bosch heeft vandaag de stekker getrokken uit het DAB+ avontuur. Dit heeft nog geen 4 maanden geduurd. De omroep zegt tot dit besluit te zijn gekomen omdat de kosten te hoog zijn in vergelijking met de inkomsten. Bron.

28-10-16 Rechtbank Rotterdam haalt streep door landelijk middengolf plan van Quality RTV
 

De rechtbank in Rotterdam heeft een streep gehaald door de plannen van Quality RTV BV om een landelijke radiozender te starten op de middengolffrequentie AM 747 kHz. Maar RTV kan nog in hoger beroep. Lees hier de gehele uitspraak.

28-10-16 Omroep Vlaardingen vanaf 5 december ook digitaal te ontvangen via DAB+
 

Vanaf 5 december zal Omroep Vlaardingen als eerste publieke lokale omroep in de Randstad te beluisteren zijn via het digitale radio uitzendsysteem genaamd DAB+. Bron.
 

27-10-16 Q-AM 1395, Wereldstad 828 en Radio Emmeloord 747 met sterker signaal on air op de middengolf
 

Q-AM 1395 uit Waardenburg, Wereldstad 828 uit Hoogvliet en Radio Emmeloord 747 hebben hun antennes aangepast waardoor hun bereik flink verbeterd is op de middengolf.
                     
 

26-10-16 Radio 538 niet meer te horen via AM 891 vanuit Zuid-Limburg
 

Radio 538 heeft haar uitzendingen via de middengolf frequentie AM 891 kHz vanuit Zuid-Limburg gestaakt. Deze melding is daar nu te horen.

 

24-10-16 More Radio Sneek vanaf 5 november officieel on air op middengolf 1485 kHz
 

Sneek is vanaf 5 november een nieuw radiostation rijker onder de naam More Radio. Vanaf die datum is deze omroep officieel in de lucht via internet en de oude vertrouwde middengolf AM 1485 kHz. De officiŽle start is zaterdag 5 november om 12:00 uur. Tot die tijd zijn er testuitzendingen te horen op AM 1485. Bron.
 

24-10-16 Radio Seagull weer exit op middengolf 747 kHz
 

Radio Seagull is sinds gisteren opeens weer verdwenen op middengolf frequentie 747 kHz vanuit Harlingen. De omroep meldt op hun website "Onze tweede testperiode op 747 is nu afgelopen en de zendertechneuten analyseren de resultaten. Wees gerust de 747 zal nogmaals in de lucht komen vanaf de Jenni Baynton in de nabije toekomst".

21-10-16 Middengolf plan met 100 Watt voor Haaglanden Radio Internationaal voorlopig in de ijskast
 

Door te weinig beschikbare frequentieruimte op dit moment en te veel aanbod aan radiostations, kan onze aanvraag niet gehonoreerd worden door Agentschap Telecom. Volgend jaar zullen er meer frequenties voor 100 Watt bijkomen en kan opnieuw een aanvraag worden ingediend, omdat deze afgewezen is. Alternatief: 100 Watt omzetten naar 1 Watt. Aangezien de huidige Haaglanden Radio Internationaal aanvraag niet automatisch doorgaat naar de volgende ronde in 2017, heeft het JoToMa-Consortium besloten dan maar genoegen te nemen voor een commerciŽle AM-MG laagvermogens zendvergunning voor 1 Watt op de landelijke frequentie 1485 kHz. Nieuwe situatie vragen aanpassingen. Doordat de zeer beperkte reikwijdte van ca. 500 meter niet geschikt is voor 'Haaglanden Radio Internationaal' en de naam dan ook de lading niet dekt, zullen er door deze nieuwe situatie aanpassingen gaan plaatsvinden. Bron.

17-10-16 Radio 8FM en Radio Decibel zijn gewisseld van FM frequentie in Utrecht
 

Radio 8FM Randstad zendt sinds vandaag in Utrecht uit op FM 98.5 MHz en Radio Decibel op FM 97.3 MHz. De omroepen hebben van frequentie gewisseld.

 

13-10-16 Evenementenzender Scouting Drunen Radio FM 106.1
 

Van 14 t/m 16 oktober is Scouting Drunen Radio te beluisteren via de evenementen frequentie 106.1 MHz tijdens de jaarlijkse JOTA (Jamboree On The Air), een weekend waarbij scouts van over de hele wereld met elkaar in contact kunnen komen via radio zendamateurs en de toegewezen frequenties hiervoor.
 

12-10-16 Evenementenzender Jaguars Radio Rijswijk FM 106.7
 

Vanaf vrijdag 14 oktober 22.00 uur gaat de Rijswijkse scoutinggroep De Jaguars met Jaguars Radio 24 uur radio maken via de evenementen frequentie 106.7 MHz in het kader van de JOTA (Jamboree On The Air).

12-10-16 Evenementenzender Scout FM Loon op Zand FM 105.9
 

Van 14 t/m 16 oktober is Scout FM weer te beluisteren via de evenementen frequentie 105.9 MHz tijdens de jaarlijkse JOTA (Jamboree On The Air), een weekend waarbij scouts van over de hele wereld met elkaar in contact kunnen komen via radio zendamateurs en de toegewezen frequenties hiervoor.
 

12-10-16 Binnenkort nog meer zenders on air op de middengolf
 

Naast de hier reeds genoemde omroepen die op AM gaan uitzenden komen er binnenkort nog meer bij zoals Radio Trollystad uit Arnhem op 1485; Studio Den Akker uit Klazienaveen op 1395 en Loostad Radio uit Apeldoorn op 1395.

 

12-10-16 Streek omroep midden Friesland on air op FM 106.2 MHz
 

De nieuwe publieke lokale omroep 'streek omroep midden Friesland' is aan het testen op FM 106.2 MHz met 150 Watt ERP voor de gemeente Heerenveen en Opsterland.

11-10-16 Radio Els on air op middengolf 1485 kHz vanuit Krimpen aan den IJssel
 

Radio Els is sinds vandaag on air via de middengolf frequentie 1485 kHz vanuit Krimpen aan den IJssel met 1 Watt PEP.

10-10-16 Waterstad FM verdwenen op DAB+ 6B Oost-Noord NL; RADIONL3 Twente toegevoegd
 

Waterstad FM is sinds vanavond verdwenen op het DAB netwerk 6B Oost-Noord NL en nieuw is RADIONL3 Twente.

 

9-10-16 Radio Seagull weer terug op middengolf 747 kHz vanuit Harlingen
 

Radio Seagull is sinds vandaag weer te horen via de middengolf frequentie 747 kHz vanaf het zendschip in Harlingen.

8-10-16 Kolonie 3 FM on air vanuit Willemsoord op evenementenfrequentie 107.8 FM
 

Kolonie 3 FM is nog t/m vandaag te ontvangen via de evenementen frequentie 107.8 FM vanuit Cafť de Steen in Willemsoord.
Klik op de foto voor een groter exemplaar.
 

7-10-16 Hollands Palet Den Haag on air op middengolf AM 1485 kHz
 

Vereniging de Muurkrant uit Den Haag heeft gisteren een vergunning voor een AM zender van 1 Watt PEP op 1485 kHz ontvangen van AT. Vandaag is de zender aangezet en er wordt momenteel op een noodantenne uitgezonden. Het station onder de naam Hollands Palet zendt o.a. non stop muziek, het beste van Hollands product met Kees Rooke, Vlaams Palet, Den Haag achter de Duinen en de herhalingen van Mediamix uit. Daarnaast zal de nieuwe omroep Vogelwijkradio ook een plaatsje krijgen op deze zender. Er wordt uitgezonden vanuit de Haagse Vogelwijk. Bron: persbericht.
 

6-10-16 Quality RTV B.V. spant rechtzaak aan over gebruik van de middengolffrequentie 747 kHz
  Volgende week dinsdag dient voor de rechtbank in Rotterdam een bodemprocedure tegen het ministerie van Economische Zaken over het gebruik van de middengolffrequentie 747kHz voor landelijk dekkende radio uitzendingen. De zaak is aangespannen door Quality Radio BV. Lees hier verder.
 
6-10-16 Veluws Genot binnenkort on air op middengolf AM 1485 kHz vanuit Oldebroek
 

Veluws Genot heeft 31 mei dit jaar toestemming gekregen van het commissariaat voor de media om als commerciŽle radio-omroep te mogen gaan uitzenden. Gisteren ontving de omroep de frequentie vergunning van Agentschap Telecom: 1485 kHz met 1 Watt PEP. De omroep gaat op korte termijn testen vanuit Oldebroek.
Voor een overzicht van alle omroepen die op AM uitzenden en gaan uitzenden kijk
hier.
 

4-10-16 Quality RTV B.V. mag van AT gaan uitzenden op middengolf AM 828 en 1485 kHz vanuit Utrecht
 

Quality RTV B.V. uit Utrecht heeft toestemming van Agentschap Telecom (AT) om uit te zenden via middengolf AM 828 kHz met 50W PEP en op AM 1485 kHz met 1Watt PEP vanuit Utrecht.
Voor een overzicht van alle omroepen die op AM uitzenden en gaan uitzenden kijk
hier.
 

3-10-16 Wijzigingen DAB+ netwerk landelijk commercieel kanaal 11C
 

Vandaag is op het commerciŽle landelijke DAB+ netwerk (kanaal 11C) Radio 538 non-stop vervangen door de nieuwe radiozender Retro Hits. Sky Radio Hits heeft plaatsgemaakt voor Sky Radio Xmas, Slam! zendt nu uit met een audio bitrate van 80 kbps (was 64), Radio 10 met 64k (was 80) en Radio 10 Gold met 48k (was 40).
 

2-10-16 Radio Bontekoe mag gaan uitzenden op middengolf AM 828 kHz vanuit Zwaag
 

Radio Bontekoe, het geluid van Hoorn en omstreken heeft toestemming om te mogen uitzenden via middengolf AM 828 kHz met 100W PEP vanuit Zwaag.
Voor een overzicht van alle omroepen die op AM uitzenden en gaan uitzenden kijk
hier.

2-10-16 Extra AM, Locaal Avereest AM en More Radio on air op middengolf AM 1485 kHz
 

Wie regelmatig in ons AM overzicht kijkt zal het ook opgevallen zijn dat Extra AM uit Amsterdam, Locaal Avereest AM uit Dedemsvaart en More Radio uit Sneek inmiddels ook al uitzenden op middengolf AM 1485 kHz.

2-10-16 Badeend FM de hele maand Oktober on air vanuit Opende op evenementenfrequentie 106.8 FM
 

Badeend FM is de gehele maand oktober te beluisteren via de evenementen frequentie 106.8 FM vanuit Opende.

 

30-11-16 Radio Emmeloord heeft getest op middengolf AM 1485 kHz
 

Vandaag heeft Radio Emmeloord getest op de middengolf frequentie 1485 kHz aldus deze tweet. De omroep zendt ook uit op de 747 kHz.
Voor een overzicht van alle omroepen die op AM uitzenden en vergunning hebben om te mogen gaan uitzenden kijk hier.
 

30-11-16 RijnstadRadio uit Arnhem hoopt binnenkort op AM 1035 kHz te mogen uitzenden
 

Arnhem's jongste radio initiatief RijnstadRadio hoopt binnenkort te beschikken over een krachtige AM frequentie met regionaal bereik aldus dit bericht op hun Facebook pagina. Uit navraag bij de omroep blijkt dat men bij AT een aanvraag heeft gedaan voor de middengolffrequentie 1035 kHz.
 

29-11-16 SLOS Radio Steenbergen tijdelijk uit de lucht op FM 107.4
 

'Helaas heeft de storm van afgelopen weekend de zendmast van SLOS Radio ook niet ongemoeid gelaten. Daarom is op dit moment de etherfrequentie 107.4 FM niet in de lucht' aldus een melding op Facebook van de publieke lokale omroep van Steenbergen.
 

29-11-16 Hofstad Radio even legaal op FM 106.7 vanuit Rijswijk
 

Vandaag en morgen herleven oude radiotijden in Den Haag want de bekende piraat Hofstad Radio is dan weer voor twee dagen in de lucht, legaal op de evenementenfrequentie 106.7 FM vanuit Rijswijk. De stichting Haags Radioarchief roept de zender eenmalig tot leven om de komst van het Popmuseum te steunen en het rijke radioverleden te eren. De datum is niet willekeurig gekozen: Hofstad Radio zond voor het eerst uit op 30 november 1980.
 

27-11-16 Studio Denakker Klazienaveen gespot op middengolf AM 1395 kHz
 

Sinds gisterenavond zijn de uitzendingen gespot van Studio Denakker op AM 1395  kHz vanuit Klazienaveen.
Voor een overzicht van alle omroepen die op AM uitzenden en gaan uitzenden kijk hier.
 

27-11-16 Radio Mexico Den Bosch per 1 december beter te ontvangen in Eindhoven via DAB+
 

Radio Mexico uit Den Bosch is vanaf 1 december beter te ontvangen in de regio Eindhoven en Oost Brabant door een uitbreiding van de zender aldus dit bericht.
Uit navraag blijkt dat de zender Eindhoven op kanaal 9C met het gecoŲrdineerde vermogen van 5kW gaat uitzenden.
Hierdoor zal het bereik van Radio JND ook automatisch verbeteren.

23-11-16 NPO voert weer wijzigingen door op hun DAB+ netwerk
 

De NPO heeft gisteren op hun DAB+ netwerk het kanaal 'NPO test' weer laten vervallen en zijn Radio 1, 2, 3FM, 4, 5 en FunX weer teruggezet naar protectie level EEP-3A i.p.v. 3B.

 

22-11-16 Lokale omroep Luister527 uit Emmeloord voorlopig uit de lucht op FM 105,2 MHz
 

Luister527 de publieke lokale omroep van Emmeloord is sinds 11 november niet meer te ontvangen via de etherfrequentie 105.2FM. Lees verder in dit bericht.

22-11-16 Dit jaar nog geen uitbreiding van het commerciŽle DAB+ netwerk op kanaal 11C
 

Het uitbreidingsplan voor het landelijk DAB+ netwerk 11C waar 9 commerciŽle vergunninghouders op uitzenden wacht tot de Minister van Economische Zaken de vergunningen daadwerkelijk heeft verlengd. Zodra men de vergunningen heeft ontvangen zal het netwerk worden uitgebreid en de verwachting is dat alle werkzaamheden rond het najaar van 2017 afgerond zullen zijn.

21-11-16 Omroep Sudwest van drie naar nul FM etherzenders
 

Omroep Sķdwest is niet meer te ontvangen op FM. De omroep had eerst drie FM zenders in gebruik (Koudum 105,4; Sneek 106,3 en Bolsward 106,6) maar de omroep heeft de ether vergunning ingeleverd bij Agentschap Telecom.
 

21-11-16 Radio Reimerswaal tijdelijk niet in de ether op FM te ontvangen
 

Radio Reimerswaal is tijdelijk niet in de de ether te ontvangen omdat de omroep in afwachting is van ťťn nieuwe FM frequentie voor de hele gemeente. De omroep hoopt deze frequentie dit jaar te krijgen van het Agentschap Telecom.
 

17-11-16 Omroep Vlaardingen gaat via DAB+ uitzenden op kanaal 6B
 

Zoals 28 oktober al gemeld zal 5 december Omroep Vlaardingen als eerste publieke lokale omroep in de Randstad te beluisteren zijn via DAB+. De omroep heeft een vergunning van 12 maanden om uit te zenden op kanaal 6B met 100 Watt ERP. Tevens zendt men een non-stop 70&80's en een non-stop Nederlandstalig programma uit zie deze pagina.
 

17-11-16 Radio DanceXL gaat een maand later uitzenden op DAB+
 

Radio Dancexl gaat niet per 1 december maar per 1 januari via DAB+ uitzenden aldus deze tweet.

17-11-16 NPO voert wijzigingen door op hun DAB+ netwerk
 

De NPO heeft op hun DAB+ netwerk het kanaal 'NPO test' weer opgeschakeld en zijn Radio 1, 2, 3FM, 4, 5 en FunX teruggezet naar protectie level EEP-3B i.p.v. 3A.

 

15-11-16 Middengolfzender Emmaberg AM 891 kHz uitgeschakeld
 

Radio 538 heeft vandaag haar middengolfzender Emmaberg in Zuid-Limburg op AM 891 kHz uitgeschakeld. Tot die tijd was deze melding te horen.


 

12-11-16 Amplivier Radio binnenkort on air op middengolf 1485 kHz vanuit Damw‚ld
 

Amplivier Radio uit Damw‚ld zal binnenkort on air gaan op AM middengolf 1485 kHz. De zender is geleverd zie deze tweet van de omroep.  

10-11-16 Odrie blaast hoog vanaf de uitkijktoren Bosberg in Appelscha
 

Publieke lokale omroep Odrie heeft sinds afgelopen weekend in de gehele gemeente een prima ontvangst op FM 106.9. Vorige week is de antenne geplaatst op de nieuwe uitkijktoren Bosberg in Appelscha. De antenne staat nu op een hoogte van 70 meter boven NAP. Lees hier verder.
                    

8-11-16 Radio Mexico Den Bosch is weer te horen via DAB+
 

Radio Mexico uit Den Bosch is weer terug op DAB+ via de zenders Eindhoven en Loon op Zand op kanaal 9C.
28 oktober trok de omroep de stekker eruit omdat de kosten te hoog zouden zijn in vergelijking met de inkomsten, zie
dit bericht en was was het stil op DAB.
Gisteren was de omroep weer te horen met audio zie afbeelding rechts
(klik hierop voor een groter exemplaar) en vandaag laat de omroep via Facebook weten weer terug te zijn.

5-11-16 More Radio Sneek vandaag officieel on air op middengolf 1485 kHz
 

Sneek is vanaf vandaag 12 uur een nieuw radiostation rijker onder de naam More Radio en men zendt uit o.a. via de oude vertrouwde AM middengolf 1485 kHz.
 

5-11-16 Different 747 AM Nijkerk gespot met testuitzendingen op middengolf AM 747 kHz
 

Afgelopen week zijn testuitzendingen gespot van Different 747 AM op de middengolf frequentie 747 kHz vanuit Nijkerk. De omroep wil begin december starten met 24 uur per dag classic hits uit de jaren 70 en 80.
Voor een overzicht van alle omroepen die op AM uitzenden en gaan uitzenden kijk hier.
 

4-11-16 ERP vermogen van DAB+ zender IJsselstein bovenregionaal kavel 8A Randstad bekend
 

Volgens antenneregister.nl zal de geplande DAB+ zender IJsselstein op kanaal 8A gaan uitzenden met 28.8 dBW (759 Watt ERP) vanaf 340 meter hoogte. Deze zender zal Q1 volgend jaar on air gaan en daarmee zal de ontvangst van dit bovenregionale kavel van de publieke regionale en de niet-landelijke commerciŽle omroepen verbeteren in en rondom Utrecht.  

 

4-11-16 Nieuwe FM antennes in zendmast Roermond voor Radio 538 in bedrijf genomen
 

De vier nieuwe FM antennes welke begin september zijn gemonteerd voor Radio 538 in de zendmast Roermond zijn gisteren in gebruik genomen. Deze aanpassing gaat om voorstel 166 van het project FM netverbetering en om de uitzendfrequentie 102.3 MHz. De bouw is gedaan door Broadcast Partners. Klik op de foto voor een groter exemplaar.
                    
 

2-11-16 Via zender Heerenveen FM 97.3 is nu Waterstad FM Fryslan te horen
 

Sinds vanavond is "Waterstad FM Fryslan" te horen via de FM frequentie 97.3 MHz vanuit Heerenveen, lees verder in het nieuwsbericht van de omroep.
Op 1 september werd het programma van RADIONL van deze zender gehaald en was deze melding te horen.
 

31-12-16 Radio0511 mag gaan uitzenden vanuit Lauwersoog op AM 747
 

Radio0511 mag gaan uitzenden op AM 747 vanuit Lauwersoog met 50 Watt p.e.p. AT heeft hiervoor vergunning verleend.

 

31-12-16 Lokale Omroep Feel Good Radio nu ook via DAB+ te ontvangen
 

Op het DAB+ ensemble van de publieke lokale Omroep Vlaardingen is sinds gisteren ook de Rijswijkse lokale omroep Feel Good Radio te ontvangen.
Tevens zenden nu alle omroepen hun logo mee. 

28-12-16 Lokale Omroep Delft nu ook via DAB+ te ontvangen
 

Op het DAB+ ensemble van de publieke lokale Omroep Vlaardingen is sinds vandaag ook de lokale omroep van Delft Stadsradio Delft te ontvangen.
Voor een overzicht van dit DAB+ ensemble kijk hier.

 

28-12-16 Radio Overland Veenendaal on air op middengolf 1485 kHz
 

Radio Overland is on air op AM middengolf 1485 kHz vanuit Veenendaal met 1 Watt PEP.

 

28-12-16 Amplivier Radio on air op middengolf 1485 kHz vanuit Damw‚ld
 

Amplivier Radio uit Damw‚ld is sinds gisteren on air op AM middengolf 1485 kHz. De omroep is op werkdagen te horen van 7 - 19 uur en in het weekend is Radio0511 te horen op deze frequentie vanuit Buitenpost.

24-12-16 SLOS Radio Steenbergen weer in de lucht op FM 107.4
 

Eind november ging tijdens een storm de antenne kapot van lokale omroep Steenbergen SLOS Radio. Op 13 december is dit hersteld door Pro FM Broadcast en sindsdien is men dus weer on air op 107.4 FM. Bekijk hier de video van de werkzaamheden.

24-12-16 Lokale Omroep Zeewolde on air op FM 106,4
 

Lokale Omroep Zeewolde ontving afgelopen week een beschikking van het Agentschap Telecom om uit te zenden in de ether. Vanaf gisterenmiddag 16.00 uur is men te beluisteren op 106.4 FM. Bron.
 

23-12-16 AT geeft vijf nieuwe LPAM ether vergunningen uit
 

Agentschap Telecom heeft vandaag op haar website bekend gemaakt dat ze vijf nieuwe LPAM vergunningen hebben uitgegeven. Het gaat om de 1395 kHz in Achtmaal en Hunsel en om de 1485 kHz in Arum, Rhederbrug en Baarn.
Voor een overzicht kijk hier.

19-12-16 Puur NL of Radio 8FM per 1 september 2017 te horen via zender Cuijk op FM 95.3 MHz
 

Puur NL of Radio 8FM zullen per 1 sept. 2017 te horen zijn vanuit Cuijk op FM 95.3 MHz. Bron. Tevens mag de omroep uitzenden via DAB+ op het kavel Zuid Nederland op kanaal 7A maar dat is al een feit dus hier zal niets veranderen.
 

19-12-16 Lokale Omroep Barendrecht nu ook via DAB+ te ontvangen
 

Op het DAB+ ensemble van de publieke lokale Omroep Vlaardingen is sinds vandaag ook Exxact FM de lokale omroep van Barendrecht te ontvangen. Voor een overzicht van dit DAB+ ensemble kijk hier.
 

17-12-16 DAB+ 6A Achterhoek NL on air vanuit Groenlo
 

Sinds vanmiddag zijn Optimaal FM, Gelre FM, Leuk.fm en Dinxper FM on air via DAB+ op kanaal 6A vanuit Groenlo. De antennes zijn geleverd en geplaatst door DTBS uit Wageningen.

 

15-12-16 ZO!34 is de naam van de nieuw streekomroep van Zuidoost Drenthe
 

Sinds vandaag is de nieuwe streekomroep van Zuidoost Drenthe een feit met de naam ZO!34. Het eerste gedeelte van de naam staat voor Zuidoost, het gebied in Drenthe waar de streekomroep zich op richt. De 34 is afgeleid van de N34, die Emmen en Coevorden aan elkaar verbindt. Deze omroep is een fusie tussen lokale omroep Coevorden en Emmen.

15-12-16 Omroep Vlaardingen past DAB+ configuratie aan
 

Op het DAB+ ensemble van de publieke lokale Omroep Vlaardingen zijn de kanalen 'ovnl' en 'OV 70's & 80's' verdwenen. De ensemble naam is gewijzigd van 'V 1' naar 'DAB+ Vlaardingen' en de naam van het kanaal 'OV DAB' is aangepast naar 'Omr.Vlaardingen'. Voor een overzicht van dit DAB ensemble kijk hier.
 

13-12-16 Lokale Omroep Ameland per 1 sept. 2017 weer terug op FM 89.4 MHz
 

De LOA keert weer terug in de ether op FM 89.4 MHz. Bron. De omroep nam 31 maart 2012 voor het eerst deze zendfrequentie in gebruik en heeft hem op 1 juli 2014 verlaten vanwege deze reden. Tevens zal de omroep straks ook te ontvangen zijn via DAB+ in noordwest Nederland op kanaal 9D.

12-12-16 Omroep Vlaardingen on air met DAB+ op kanaal 6B
 

Publieke lokale Omroep Vlaardingen is gestart met het uitzenden via DAB+ op kanaal 6B. Op dit moment is alleen geluid van de omroep zelf te horen op het kanaal 'OV DAB'. Voor een overzicht van dit DAB ensemble kijk hier.

 

11-12-16 Radio Emmeloord on air vanuit Urk op middengolf AM 1485 kHz
 

Radio Emmeloord zendt naast de 747 kHz vanuit Emmeloord nu ook uit op de middengolf frequentie 1485 kHz vanuit Urk.
Voor een overzicht van alle omroepen die op AM uitzenden en vergunning hebben om te mogen gaan uitzenden kijk hier.
 

11-12-16 Radio Delta Oss komend weekend on air op evenementen frequentie FM 88.4
 

Van vrijdag 16 t/m zondag 18 december komen Jeugd Rode Kruis Oss en Radio Delta in actie voor het goede doel vanuit een Glazen Huis in Oss. Dit alles is te volgen via de evenementenfrequentie 88.4 FM.
  
 

10-12-16 Radio Emmeloord test met DAB+ op kanaal 10A
 

Radio Emmeloord test vandaag op laag vermogen DAB+ op kanaal 10A aldus een bericht van de omroep. Voor een overzicht van de programma's die worden uitgezonden kijk hier.
 

8-12-16 Havenstad FM Delfzijl met nieuwe antennes vanaf nieuwe locatie on air
 

Lokale omroep voor Appingedam en Delfzijl, Havenstad FM is door Broadcast Service Noord voorzien van nieuwe antennes waarmee men deze week vanaf een nieuwe locatie in Delfzijl on air is gegaan op FM 105.4. De omroep moest de installatie op de Vennenflat verlaten omdat deze flat gesloopt wordt.
 

8-12-16 Memories 1251 AM beter in de ether
 

Memories 1251 AM heeft het bereik van hun AM zender op 1251 kHz sterk verbeterd door een verhoging van de antenne. Sinds 6 december is de antenne een 5 meter hoger geplaatst en is hierdoor vrijgekomen van storende factoren en straalt nu vrij zijn signaal uit. Hierdoor is in Geffen en omgeving het signaal aanzienlijk verbeterd aldus deze melding van de omroep op hun website.

6-12-16 Ontsteking van de Grootste Kerstboom live te volgen op Sky Radio

 

De ontsteking van de Grootste Kerstboom op zaterdag 10 december kent een primeur: de boom geeft even na acht uur ís avonds een spectaculaire lichtshow weg op een kersthit die gelijktijdig op Sky Radio te horen is. Daarmee kan niet alleen het publiek op evenemententerrein ĎHet Podiumí in IJsselstein meegenieten maar ook iedereen met uitzicht op de 366 meter hoge Gerbrandytoren. Lees hier verder.

5-12-16 Kleine wijzigingen op DAB+ kanaal 11C

 

Shortlabel van Radio 10 Gold is nu Radio10G (was 10 Gold) en Radio Maria zendt nu uit met een bitrate van 64 en protection level EEP 2-B (was 56 EEP 3-A).

 

1-12-16 Lokale omroep Coevorden gestopt met uitzenden
 

Radio Loco de lokale omroep voor de gemeente Coevorden is gisteren gestopt met uitzenden via de etherfrequenties 105.4 en 106.3 MHz. Sinds vandaag is tijdelijk RTV Emmen te horen op deze frequenties en vanaf 15 december zal de nieuwe streekomroep van Zuid Oost Drenthe te horen zijn. Het startschot voor deze nieuwe streekomroep zal worden gegeven tijdens het Glazen Huis Emmen.
 

  Terug naar nieuwsarchief