Nieuwsberichten archief 2015

   
30-1-'15 Nieuwe zendmast voor Omroep Zeeland
 

20 Januari heeft Broadcast Partners in opdracht van Omroep Zeeland een nieuwe mast geplaatst. De nieuwe mast is onder andere nodig om de signalen afkomstig van de radio-reportagewagen van Omroep Zeeland vanuit de hele provincie te kunnen ontvangen. Bron.
 

28-1-'15 Overzicht evenementen frequenties 2014
 

Het Agentschap Telecom heeft vorig jaar 175 tijdelijke FM-vergunningen afgegeven voor evenementen. Dat laat het Agentschap weten aan RadioFreak.nl. Het aantal vergunningen is flink meer dan in 2013. Toen waren het er nog 131. Dat was toen ook een record. In 2011 werden er 85 zendvergunningen afgegeven door het Agentschap Telecom. In 2010 waren dat er 80.

Wij hebben een compleet overzicht weten te bemachtigen van alle uitgegeven frequenties in 2014.
Klik rechts op de afbeelding voor dit overzicht.

27-1-'15 Verzoek FM net verbetering goed- en afgekeurd.
 

Het Agentschap Telecom heeft twee verzoeken voor FM netverbetering afgekeurd en twee goedgekeurd:
Afgekeurd:
Gelre FM 97.5 MHz Lichtenvoorde
(voorstel 128)
Berkelland FM 91.9 MHz Ruurlo
(voorstel 124)
Goedgekeurd:

Sublime FM Arnhem 90.5 MHz en Amersfoort 90.4 MHz

(voorstel 94 en 62)
 

23-1-'15 OKÉ FM mag gaan uitzenden in de gemeente Zaltbommel
 

Brabantse lokale omroep OKÉ FM krijgt van het college van burgemeester en wethouders in het Gelderlandse Zaltbommel groen licht om uitzendingen te gaan verzorgen in deze gemeente. Lees hier verder. Of men gaat uitzenden via de "oude" frequentie Zaltbommel 106.6 FM of van RTM Kerkdriel op 107.0 FM is nog niet bekend.
 

19-1-'15 Dinxper FM gestopt met uitzenden via 105.9 FM
 

Op zaterdag 17 januari j.l. heeft het bestuur van de SLOAD (Stichting Lokale Omroepen Aalten Dinxperlo) de stekker uit de vestiging Dinxperlo getrokken en daarmee de uitzendmogelijkheden van Dinxper FM op de radio (105.9 FM) met onmiddellijke ingang stopgezet. Bron.
 

18-1-'15 Freez FM Noord Holland te ontvangen via zender Wieringerwerf op FM 96.0
 

Sinds vanavond is Freez FM Noord-Holland te ontvangen via de zender Wieringerwerf op 96.0 MHz.

 

17-1-'15 Verminderde uitzendbereik RTV Maas en Mergelland
 

I.v.m. het slopen van Oos Heim is de radio zender van RTV Maas en Mergelland verplaatst naar een tijdelijke locatie. Hierdoor is tijdelijk het uitzendbereik verminderd. Op korte termijn zal het bereik geoptimaliseerd worden. Bron.

16-1-'15 Broadcast Partners plaatst nieuwe zendmast in Biervliet Zeeland
 

Broadcast Partners heeft een nieuwe hogere zendmast geplaatst in Biervliet naast hun bestaande mast. Via de bestaande mast worden de uitzendingen van BNR Nieuwsradio via FM 91.5 MHz, Terneuzen FM via 106.1 MHz en DAB+ van de landelijke commerciële omroepen op kanaal 11C gedaan. Via de nieuwe mast zullen deze zenders ook weer gaan uitzenden en later dit jaar komt het DAB+ signaal van de publieke regionale omroepen en de niet-landelijke commerciële omroepen op kanaal 9D erbij. Op onderstaande foto's links de oude en rechts de nieuwe mast welke nog niet in gebruik is genomen. Klik op de foto's voor een groter exemplaar.

 

15-1-'15 Radio Royaal neemt steunzender in Rotterdam op 99.5 FM in gebruik
 

Sinds vanmiddag is Radio Royaal ook te ontvangen in Rotterdam op 99.5 MHz. Deze nieuwe zender komt voort uit een vergunning voor FM net verbetering.
 

14-1-'15 Radio Veronica neemt steunzender voor Amersfoort en omgeving in gebruik
 

Vanaf vandaag is Radio Veronica nog beter in de ether te ontvangen. Woon je in de omgeving Amersfoort dan hoor je Radio Veronica nu op 102.8 FM. Deze nieuwe zender komt voort uit een vergunning voor FM net verbetering.
 

13-1-'15 RADIONL verbetert ontvangst in Friesland
 

Vanaf vandaag is RADIONL in Friesland nog beter te ontvangen na inschakelen van een steunzender in Oosterwolde op FM 96.9 MHz. Deze nieuwe zender komt voort uit een vergunning voor FM net verbetering.
 

13-1-'15 Freez FM verbetert ontvangst in Drenthe
 

Sinds gisteren is Freez FM nog beter te ontvangen in Drenthe na het inschakelen van een steunzender in Hoogeveen op FM 98.9 MHz. Deze nieuwe zender komt voort uit een vergunning voor FM net verbetering.
 

13-1-'15 Joy Radio Hits on air in Leeuwarden op FM 101.8
 

Sinds gisterenavond is Joy Radio Friesland on air in Leeuwarden op FM 101.8.

9-1-'15 Joy Radio Hits komende week in Leeuwarden op FM 101.8
 

Op de voormalige Waterstad FM frequentie 101.8 FM in Leeuwarden is een mededeling te horen dat binnenkort (komende week) Joy Radio Friesland zal worden uitgezonden.
 

8-1-'15 CBb stelt Radio Veronica in gelijk
 

Het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) vindt de kosten die Radio Veronica moet maken voor het uitzenden via het FM-kavel A2 te hoog.  Diverse commerciële radiozenders waren bij het CBb in beroep gegaan. De vergunninghouders vinden het bedrag dat zij voor de verlenging van hun vergunning moesten betalen te hoog. Lees verder op MediaMagazine.
 

7-1-'15 AM zendmast Radio Maria Lopik mist een tuidraad
 

Één van de tuikabels van de AM zendmast in Lopik is losgeraakt aldus de website van Radio Maria Nederland. Daardoor is de mast scheef komen te staan. Morgenochtend start Novec BV, de beheerder van de mast met de reparatiewerkzaamheden. De verwachting is dat deze drie tot vijf dagen in beslag zullen nemen. Gedurende deze werkzaamheden wordt er tussen 7 en 19 uur niet uitgezonden via AM 675. Deze dagen kunt u Radio Maria uiteraard wel gewoon ontvangen via T-DAB+. De omroep biedt aan om een DAB+ radio te kopen "Voor het ontvangen van deze speciale DAB+ radio vragen wij u een vrijwillige bijdrage van 45 euro (u betaalt geen verzendkosten). Deze radio wordt geleverd met stroomadapter en oortelefoon ('oortjes'). Voor een extra donatie aan Radio Maria van 10 euro sturen wij u naast de speciale DAB+ radio ook nog een AM-radiootje".
 

5-1-'15 AFN Benelux wil via de voormalige CFN FM zendfrequenties in Zuid-Limburg gaan uitzenden
 

AFN (American Forces Network) wil zo snel mogelijk de twee voormalige FM frequenties van CFN (Canadian Forces Network) overnemen. Dit bericht AFN Benelux op Facebook. De frequenties in Brunssum werden vorige week al getest zie ons bericht van 30-12-'14. AFN zendt nu uit via 89,2 MHz vanuit Brunssum. Wat er met deze frequentie gaat gebeuren is onbekend.
 

3-1-'15 Radio Ridderkerk weer met RDS signaal op FM 105.7
 

Lokale omroep Radio Ridderkerk heeft na jarenlange afwezigheid het RDS (Radio Data Systeem) signaal weer terug op hun FM zender 105.7 MHz.
 

3-1-'15 Nieuwe lokale omroep RTV Krimpenerwaard gestart
   

RTV Krimpenerwaard de nieuwe lokale omroep voor de gemeente Krimpenerwaard is gestart met uitzendingen maken. De omroep is een samenwerkingsverband van Radio Centraal (Bergambacht 106.6 FM), Vrolek Radio (Lekkerkerk 107.7 FM) en Radio Zilverstad (Schoonhoven 105.9 FM).
 

2-1-'15 Radio Televisie Maasdriel gestopt met uitzenden via 107 FM vanuit Kerkdriel
 

Het bestuur van lokale omroep Radio Televisie Maasdriel (RTM) heeft besloten om met ingang van 1 januari 2015 haar radio-, TV- en kabelkrantuitzendingen te staken. Bron. De FM zender op 107.0 MHz is uit de lucht.
 

2-1-'15 AFN Benelux niet meer te horen op voormalige CFN FM zendfrequenties in Zuid-Limburg
  Om 12 uur heeft AFN Benelux de tests via de voormalige CFN FM frequenties 96.9 en 99.7 MHz vanuit Brunssum beëindigd.

 
1-1-'15 Nieuwe TV zender SBS9 niet te zien via KPN Digitenne
 

De nieuwe TV zender SBS9 is vanwege bandbreedte problemen niet te ontvangen via DVB-T Digitenne van KPN. Bron.
 

1-1-'15 Nieuwe lokale omroep voor gemeenten Heumen en Mook en Middelaar heet GL8
 

De nieuwe lokale omroep in de gemeenten Heumen en Mook en Middelaar gaat GL8 heten. GL8 staat voor Gelderland, Limburg en de 8 kernen waar de omroep uitzendt. De algemene naam wordt GL8 Media, wat afhankelijk van het medium verandert in GL8 Televisie of GL8 Radio of GL8 Tekst. Wanneer GL8 begint met uitzenden is nog onbekend. Eerst moet de politiek nog een positief advies geven aan het Commissariaat voor de Media. Van Wijk hoopt 'in het vroege voorjaar' te beginnen met radio-uitzendingen. "En kort daarna kunnen we dan met tv beginnen. We hebben gemerkt dat mensen toch wel uit zijn op beeld." Bron.
 

27-2-'15 Fresh FM weer terug op 103.4 FM in Utrecht
 

Sinds vanmiddag is Fresh FM weer in Utrecht te horen op FM 103,4 MHz.

 

26-2-'15 NPO DAB+ test kanaal wordt ook echt als test kanaal gebruikt
 

Het NPO DAB+ testkanaal dat sinds enkele dagen in de lucht is zal voorlopig niet voor een nieuwe radiozender ingezet worden, maar zal daadwerkelijk worden gebruikt om tests uit te voeren. De NPO is op dit moment een test aan het voorbereiden waarmee ze de audioketen voor DAB+ willen optimaliseren. Doel is om de meest optimale instellingen vast te stellen van de audio processors, de DAB+ audio-encoders en overige apparatuur. Op het NPO DAB+ testkanaal komt tijdelijk het audioprogramma van één van de andere zenders, die ook op DAB+ klinken. De kwaliteit kan anders zijn, zodat er vergeleken kan worden. Bron.
 

24-2-'15 Nieuw voorstel voor FM netverbetering ingediend
 

Het Agentschap Telecom heeft een nieuw voorstel voor FM net verbetering ontvangen:

Radio Continu 92.7 MHz Zuidwolde - nieuwe steunzender -
(voorstel 138)

 

23-1-'15 Regionale DAB+ netwerk zuid west Nederland rond half maart in de lucht
 

Het regionale T-DAB+ netwerk voor zuid west Nederland gaat in maart de lucht in. Dit bevestigt zenderexploitant Broadcast Partners tegenover Radio.NL. Dit DAB+net gaat uitzenden op kanaal 9D en biedt ruimte aan de regionale publieke en commerciële radiostations. Broadcast Partners won vorig jaar de aanbesteding voor de bouw en het beheer van het zenderpark van het DAB+net voor zuid west Nederland (9D-Z). Grofweg dekt dit net heel Zeeland, het gedeelte van Zuid-Holland onder Rotterdam en het westen van Noord-Brabant tot Roosendaal. In eerste instantie zijn alleen de regionale publieke omroepen Omroep Zeeland, Omroep Brabant, Radio Rijnmond digitaal te ontvangen zijn. Tida, die de vergunning voor de regionale commerciële FM-frequenties in Zeeland in handen heeft, gaat zijn radiozender (Puur NL) pas op 1 september via Digital Radio+ uitzenden.

21-1-'15 NPO voegt DAB Test kanaal toe aan DAB+ netwerk
 

Sinds gisteren heeft de NPO een "DAB Test kanaal" toegevoegd aan hun DAB+ netwerk op kanaal 12C. Hierop is op dit moment slechts stilte te horen. Wat de NPO wil gaan testen is onbekend op dit moment.
Voor een overzicht van alle
T-DAB+ netten kijk hier.
 

13-2-'15 Lokale omroep Den Bosch niet meer on air
 

Sinds gisteren is de lokale omroep voor Den Bosch Boschtion FM niet meer te horen op FM 95.2. De zender staat nog wel aan maar zonder geluid.
 

12-2-'15 Radio Kabbelgat in Delft vier dagen te horen op FM 107.5
 

Stichting Delftse Carnavalviering zet vanaf morgen vrijdag de 13e februari vanaf ca 19:00 uur Radio Kabbelgat in de ether op FM 107.5. Deze evenementenzender zal te beluisteren zijn in Delft en omstreken in stereo. De muziek wordt vier dagen lang verzorgd door Midnight Star van de bekende DJ Henny de Keijzer, bekend van Grote feesten & Bruiloften

12-2-'15 11 jaar Radio Peejenland op FM 104.9 vanuit Hoeven
 

Sinds gisterenavond elf over elf is evenementenzender Radio Peejenland weer on air op FM 104.9 t.g.v. het Carnaval 2015. De omroep viert hun 11 jarig bestaan dit jaar. 

11-2-'15 Radio Soest zender Soesterberg 107.9 FM vanaf nieuwe locatie
 

Vorige week heeft Radio Soest hun FM zender Soesterberg op 107.9 MHz naar een nieuwe locatie verplaatst in Soesterberg.

10-2-'15 Popular.FM start campagne voor FM-frequentie
 

Popular.FM start campagne voor FM-frequentie om te gaan uitzenden als de lokale omroep voor Goes, Borsele en Kapelle. Lees hier verder.
 

9-2-'15 Onderzoek naar marktontwikkeling DAB+ in Nederland
 

Sinds ruim een jaar zenden zowel de publieke als de commerciële radiozenders uit via DAB+. De bekendheid van- en het luisteren naar DAB+ heeft in dit jaar een voorzichtige groei laten zien. Ook luistert de consument steeds vaker radio via internet. Er is een inmiddels een ruim aanbod van DAB+ radio’s. Dat blijkt uit een studie verricht door Telecompaper in opdracht van Agentschap Telecom. Lees hier verder.
 

9-2-'15 Alphen Stad FM/TV nu "Studio Alphen"
 

Vandaag heeft Alphen Stad FM / TV haar naam gewijzigt in Studio Alphen. De lokale omroep is op FM te ontvangen via drie etherfrequenties
90,0 MHz Alphen aan den Rijn,
105,1 MHz Boskoop,
106,5 MHz Hazerswoude-Rijndijk

7-2-'15 Fresh FM zender Utrecht FM 103.4 uit de lucht
 

Sinds gisteren is de zender FM 103.4 in Utrecht van Fresh FM niet meer te ontvangen. Reden onbekend.
 

5-2-'15 Maasland Radio morgen ook in Beesel te ontvangen op FM 107.7
 

De lokale omroepen uit de gemeenten Beesel en Bergen gaan intensief samenwerken. Enkele maanden geleden vonden de eerste verkennende gesprekken tussen de omroepen in Beesel en Bergen plaats. Die hebben gisteren geleid tot de ondertekening van een samenwerkingsovereenkomst. Concreet hebben beide omroepen besloten om samen verder te gaan onder de naam “Maasland Radio”, waarbij de omroepstichtingen formeel zelfstandige organisaties blijven. Overdag wordt een gezamenlijke raamprogrammering uitgezonden, terwijl er in de avond ruimte is voor afzonderlijke lokale nieuwsedities. Vanaf deze week kunnen ook de inwoners van Reuver, Offenbeek en Beesel naar Maasland Radio luisteren, via de etherzender van RTV Beesel op FM 107.7.
 

4-2-'15 Voorstel FM netverbeteringen vergund en ingediend
 

Het Agentschap Telecom heeft een nieuw voorstel voor FM netverbetering ontvangen en twee vergund:
Nieuw:
RADIONL Assen 97.1 MHz
(voorstel 135)
Vergund o.b.v. reducties::
Puur NL Roosendaal 97.3 MHz
(voorstel 86)
Vergund:
RADIONL Oldenzaal 90.0 MHz (voorstel 77)
 

3-2-'15 Radio Royaal neemt steunzender in Utrecht op 97.3 FM in gebruik
 

Sinds vandaag is Radio Royaal ook te ontvangen in Utrecht op 97.3 MHz. Deze zender staat in de vergunning voor kavel B06.
 

2-2-'15 Sky Radio met nog betere audio kwaliteit op DAB+
 

Sky Radio 101 FM is sinds vandaag met een nog betere audio kwaliteit te horen op DAB+. De audio bitrate is van 64 naar 80 kbps gegaan. Sky Radio Hits is hierdoor van 64 naar 48 kbps terug geschroefd.

1-2-'15 Het maand overzicht van Januari 2015
 

Elke eerste week van de maand plaatsen we een overzicht van wat er de afgelopen maand allemaal gebeurd is op het gebied van de Nederlandse legale radio en TV zenders. Ons archief wat teruggaat tot begin 2002 is hier te vinden.
 

1-2-'15 Documentaire van RTV Utrecht over zendmasten IJsselstein en Lopik
 

In een documentaire van "Van Rossem Vertelt" verdiept hij zich deze keer in de zendmasten rond IJsselstein en Lopik en doet een poging de Gerbandytoren te beklimmen, u weet wel, die van de kerstverlichting. Zendmasten zijn al in de jaren dertig onderdeel van het Utrechtse landschap. Al snel na het ontstaan  van de radio-omroep wordt er onderzoek gedaan naar de perfecte plek voor een centrale zendmast in Nederland, en die blijkt net ten zuiden van de stad Utrecht te liggen. Vele masten volgen, eerst in Jaarsveld, daarna Lopikerkapel, en nog weer later  IJsselstein. In de Koude Oorlog-bunker op het complex in Lopikerkapel  is tegenwoordig het Omroepzendermuseum gevestigd. In dit complex krijgt Maarten een rondleiding, voordat hij de toren gaat bedwingen. Kijk hier naar deze aflevering.
 

31-3-'15

Amplifier Radio van 2 t/m 6 april op 106.3 MHz vanuit Damwâld tijdens de Paasmarathon

 

In het kader van de jaarlijkse Paasmarathon is Amplifier Radio vijf dagen lang te ontvangen via de evenementen frequentie 106.3 MHz in stereo en met RDS vanuit Damwâld (2 t/m 6 april).

29-3-'15 Morgen stopt RTV Raalte ermee
 

RTV Raalte gaat er helemaal mee stoppen. Vanaf morgen worden er geen live of vooraf opgenomen programma’s meer uitgezonden en zal de zender op ‘nonstop’ gaan. Vanaf 1 mei gaat de zender definitief uit de lucht. Bron.

28-3-'15 Bedekking DAB+ regionaal netwerk Q1 2017
 

De bedekking zoals deze in Q1 van 2017 zal zijn is te zien op het kaartje rechts. Betekent dat er één zender bijkomt in de Randstad (kanaal 8A) en dat is in IJsselstein. Deze zender zal niet rondom gaan uitzenden en men gaat zeer waarschijnlijk gebruik maken van het 11C antenne systeem.
Klik op het kaartje voor een groter exemplaar.

                

27-3-'15 Bedekking en opstelpunten regionale DAB+ netwerken bekend
 

De bedekking en opstelpunten van de regionale DAB+ netwerken welke op 1 mei (Q2) in de lucht zijn zijn aan ons bekend gemaakt. Ook van kavel Randstad (8A) welke op 1 september (Q3) in de lucht gaat is duidelijk dat dit via Rotterdam-Waalhaven en Amsterdam-RAI zal worden uitgezonden. Klik op het kaartje voor een groter exemplaar. Geel is indoor en groen outdoor dekking. Voor een compleet overzicht van alle regionale netwerken kijk hier.
 

27-3-'15 PuurNL verbetert FM ontvangst in West-Brabant
 

De regionale commerciële radiozender Puur NL heeft haar etherontvangst via de FM in West-Brabant flink verbeterd. Dit bericht de radiozender via haar Facebook-pagina aldus MediaMagazine.nl. Donderdagmiddag heeft de radiozender haar steunzender op 97.3 MHz verplaatst van Bergen op Zoom naar Roosendaal. Vanuit Roosendaal kan met meer vermogen worden uitgezonden vanaf een hogere locatie aldus de radiozender. De ontvangst in West-Brabant is hierdoor verbeterd
 

26-3-'15 ERP vermogens DAB+ Zuidwest bekend
 

De ERP vermogens van het regionale T-DAB+ netwerk voor zuidwest Nederland zijn bekend:
Roosendaal 40kW; Driewegen 4.5kW; Goes 12kW; Westdorpe 10kW. Bron: Agentschap Telecom.

 

24-3-'15 Eén nieuw voorstel voor FM netverbetering ingediend en twee vergund
 

Het Agentschap Telecom heeft één nieuw voorstel voor FM net verbetering ontvangen:
Freez FM - Leeuwarden - 98.6 MHz - voorstel 145  

Vergund:
Hotradio - Hardenberg - 93.4 MHz - voorstel 132  

Radio Continu - Terschelling - 97.7 MHz - voorstel 87

24-3-'15 Hotradio trekt twee FM net verbeteringsverzoeken in
 

Het Agentschap Telecom heeft twee verzoeken voor FM net verbetering ingetrokken voor Hotradio:
Zuidwolde 93.3 MHz en Emmen  93.4 MHz - voorstel 85 en 88.
  
 

17-3-'15 RTV Betuwe zender Deil 106.2 FM heeft RDS
 

RTV Betuwe de publieke lokale omroep van de gemeenten Buren, Geldermalsen & Neerijnen heeft Radio Data Systeem op hun zender in Deil (FM 106.2). Ondanks dat de RDS 'BETUWE FM' aangeeft heeft dat niets te maken met de internet omroep welke echt Betuwe FM heet.
 

16-3-'15 KBC Radio m.i.v. 1 juni via AM 1602
 

Radio Waddenzee vindt dat er een frisse zeewind door het station moet. De gezamenlijke directies van Radio Waddenzee en KBC Radio zijn overeen gekomen dat met ingang van 1 juni 2015 op de frequentie 1602 AM de programma’s van KBC Radio (The Mighty KBC) te horen zullen zijn. De uitzendingen zijn dagelijks van 07.00 tot 19.00 uur. KBC Radio (The Mighty KBC) zendt nu via een vast schema uit op de kortegolffrequentie 6095 kHz met internationale programma’s, gericht op het buitenland. De programma’s die via 1602 AM te beluisteren zullen zijn, zijn op het ontvangstgebied van de frequentie gericht. De dagelijkse uitzendingen tussen 19.00 en 07.00 uur verzorgd door Radio Seagull, blijven onveranderd.
 

15-3-'15 Toch nog fusie tussen lokale omroepen WFM en Omroep Groesbeek
 

Omroep Groesbeek en WFM uit Millingen en Ubbergen hebben besloten alsnog te fuseren. Dat werd vrijdag bekend bij het Nieuwscafé van De Gelderlander in De Mallemolen in Groesbeek. Lees hier verder.

14-3-'15 DAB+ Zuidwest on air op kanaal 9D
 

Het regionale T-DAB+ netwerk voor zuidwest Nederland is zo het nu lijkt definitief on air. De bitrate van Rijnmond, Zeeland, Brabant en PuurNL is 64 kbps alleen is er geen geluid te horen bij PuurNL dat komt op 1 september.
Er wordt uitgezonden vanaf de zendmasten Goes, Biervliet, Westdorpe en Roosendaal met zo het nu lijkt flink hoge ERP vermogens.

 

13-3-'15 Regionale publieke omroepen starten uitzendingen Digitale Radio
 

De digitale uitzendingen zullen gefaseerd worden gestart. Als eerste zijn vanaf 15 maart Omroep Zeeland,  RTV Rijnmond en Omroep Brabant in het allotment 9D-Z (Zeeland, Goeree Overflakkee en de westrand van Noord-Brabant) te ontvangen. Op 1 mei van dit jaar starten de uitzendingen van Omroep Gelderland, L1, RTV Oost, RTV Drenthe, RTV Noord, Omrop Fryslân, RTVNH en Omroep Flevoland in de allotments 7A (Brabant, Limburg, Betuwe), 6B (Groningen, Drenthe, Overijssel, Gelderland, Oostelijk Friesland, oostelijk Flevoland), en 9D-N (Friesland, Waddengebied en noordelijk Noord-Holland). Vanaf 1 september 2015 zijn Omroep West, RTV N-H en RTV Utrecht in allotment 8A (Zuid-Holland, Groot Amsterdam en de Zaanstreek) te ontvangen. Op 1 januari 2017 tenslotte wordt de ontvangst uitgebreid met de provincie Utrecht, ‘t Gooi en Almere, waardoor de ontvangst van Radio M (RTV Utrecht), Radio Noord-Holland en Omroep Flevoland in vrijwel het gehele verzorgingsgebied gerealiseerd wordt. Bron.
Voor een compleet overzicht van dit netwerk kijk hier.
 

13-3-'15 RADIONL verbetert ontvangst in Hoogeveen
 

Muziekzender RADIONL is sinds vrijdag 13 maart in de regio Hoogeveen te ontvangen op de nieuwe frequentie 97.0 FM. De ontvangst is hierdoor sterk verbeterd voor de inwoners van Hoogeveen en omliggende plaatsen als Echten, Zuidwolde, Hollandscheveld en Noordscheschut. Luisteraars van RADIONL, dat zich richt op liefhebbers van het Nederlandstalige lied, verzochten al langere tijd om iets te doen aan de slechte ontvangst in de regio Hoogeveen. RADIONL heeft voor deze luisteraars een extra steunzender kunnen aanvragen, die nu in gebruik is genomen en te horen op 97.0 FM. RADIONL is een commerciële Nederlandse radiozender die werd opgericht in maart 2005 door Nico Silvius en dit jaar haar tienjarig jubileum viert. Het muziekaanbod bestaat voornamelijk uit Nederlandstalige muziek met een volks karakter. RADIONL is via de ether te ontvangen in Friesland, Groningen, Drenthe, Flevoland, Overijssel, Gelderland, Limburg, Noord-Brabant en Noord-Holland. Daarnaast is de zender te ontvangen via een livestream en Android/iPhone app. Bron: persbericht. Deze nieuwe zender komt voort uit een vergunning voor FM net verbetering.
 

12-3-'15 Nieuwe DAB antennes gemonteerd in masten Westdorpe en Goes
 

Ook zijn nieuwe antennes gespot in de zendmast te Westdorpe en Goes voor het regionale T-DAB+ netwerk in zuidwest Nederland waar binnenkort Omroep Zeeland glashelder en digitaal in de ether te ontvangen zal zijn. 
                           

 

11-3-'15 Vanmiddag werd kort getest met DAB+ op kanaal 9D het kavel voor zuidwest Nederland
 

Het regionale T-DAB+ netwerk voor zuidwest Nederland is vanmiddag heel kort gespot op kanaal 9D. De officiele start is aanstaande zondag 15 maart. 


 

11-3-'15 Regionale DAB+ netwerk Noord-Brabant en Limburg (kavel 7A) vergund aan Broadcast Partners
 

Ook dit regionale T-DAB+ netwerk is vergund aan Broadcast Partners.

  

                                                               

10-3-'15 Station KPN Wierden komende zaterdag on air op 88.4 FM
 

Station KPN zal komende zaterdag uitzenden via de evenementenfrequentie 88.4 MHz vanuit Café Hek in Wierden.

8-3-'15 RTV Midden Brabant start themakanaal: Langstraat NL FM 107.2
 

RTV Midden Brabant lanceert binnenkort een nieuwe radiozender voor de Langstraat. Het radiostation gaat Langstraat NL heten en gaat landelijk, regionaal en lokaal nieuws, sportnieuws en agendaberichten uitzenden, omgeven door Nederlandstalige muziek. Om de 10 minuten is er een informatief blokje. Langstraat NL richt zich met name op Loon op Zand, De Moer en Kaatsheuvel, maar zal door een wijde ontvangst in de gehele Langstraat te ontvangen zijn en rekent dan ook op luisteraars uit de wijde omgeving. De nieuwe radiozender gaat uitzenden op 107.2 FM vanaf de TV toren in Loon Op Zand. Naar verwachting gaat Langstraat NL op 1 mei 2015 officieel de lucht in. Bron.

 
7-3-'15 Nieuw DAB antenne systeem gemonteerd in toren Roosendaal
 

Het regionale T-DAB+ netwerk voor zuid west Nederland gaat waarschijnlijk half maart on air. De hagelnieuwe antennes zijn hiervoor inmiddels gemonteerd in de torens Goes en Roosendaal. Rechts een foto van Roosendaal.
Dit netwerk gaat uitzenden op kanaal 9D en biedt ruimte aan de regionale publieke en commerciële radiostations. In eerste instantie zijn alleen de regionale publieke omroepen Omroep Zeeland, Omroep Brabant, Radio Rijnmond digitaal te ontvangen zijn. Tida, die de vergunning voor de regionale commerciële FM-frequenties in Zeeland in handen heeft, gaat zijn radiozender Puur NL op 1 september via Digital Radio+ uitzenden.

 

7-3-'15 Zend antenne Mobiele TV Nederland kanaal 5A Tjerkgaast
 

Mobiele TV Nederland B.V. heeft sinds kort op iedere vergund kanaal een zender on air. Kanaal 5A komt vanaf Alticom mediatoren Tjerkgaast. De nieuwe zend antenne is dezelfde type  als in Hoogersmilde gebruikt wordt. Klik op de foto's rechts voor een groot exemplaar.
 

5-3-'15 Mobiele TV Nederland zenders Hoogersmilde en Lelystad ook on air
 

Mobiele TV Nederland B.V. heeft nu op iedere vergund kanaal een zender on air want Lelystad is op 5D in de lucht en ook Hoogersmilde op 7C. Klik voor foto's rechts om de antenne van Hoogersmilde te zien.

 

4-3-'15 Mobiele TV Nederland rolt T-DMB netwerk landelijk uit
 

Mobiele TV Nederland B.V. is bezig met de uitrol van hun T-DMB netwerk. Vandaag is een signaal "ontdekt" op kanaal 5A welke volgens de vergunning voor Friesland is. Dit signaal komt vanaf Alticom mediatoren Tjerkgaast vanaf 120 meter hoogte met 50W ERP.
       

Tevens is Markelo op 11B on air met 600W ERP.
  
              


 
De zender in Eindhoven welke volgens het zenderkaartje op 7C zou moeten uitzenden doet dit nog op 9C. Klik op de kaart voor een groter exemplaar.
 

3-3-'15 Stichting Nova Media Producties wordt niet de publieke lokale omroep voor Neder-Betuwe
 

De aanvraag tot aanwijzing als lokale publieke media-instelling voor de verzorging van de publieke mediadiensten in de gemeente Neder-Betuwe van Stichting Nova Media Producties is door het Commissariaat afgewezen. Bron.

 

2-3-'15 Regionale DAB+ netwerk Randstad (kavel 8A) vergund aan Broadcast Partners
 

Het regionale T-DAB+ netwerk in de Randstad (kavel 8A) is vergund aan Broadcast Partners. Bron.
Er is een afspraak dat men voor 1 september 2015 in de lucht is.

                                                          

2-3-'15 Regionale DAB+ netwerk noord en oost Nederland (kavel 6B) vergund aan Broadcast Partners
 

Het regionale T-DAB+ netwerk in noord en oost Nederland (kavel 6B) is vergund aan Broadcast Partners. Bron.
Er is een afspraak dat men voor 1 september 2015 in de lucht is.
 

2-3-'15 Regionale DAB+ netwerk Kop van Noord-Holland en Friesland (kavel 9D-N) vergund
 

Het regionale T-DAB+ netwerk Kop van Noord-Holland en Friesland (kavel 9D-N) is vergund aan Broadcast Partners. Bron.
Er is een afspraak dat men voor 1 september 2015 in de lucht is.
 

30-4-'15 Eind van de middag kwamen een nieuw aantal DAB+ zenders on air op kanaal 6B en 9D
 

Het regionale T-DAB+ netwerk voor Oost en Noord Nederland zijn vanmiddag gespot op kanaal 6B en 9D.

Alle regionale omroepen behalve Radio West zijn nu via DAB+ te ontvangen.
Voor een compleet overzicht van alle regionale netwerken kijk hier.
 

28-4-'15 Nieuwe mast en DAB antenne systeem geplaatst bovenop de zendmast in Eys
 

Vandaag is door Broadcast Partners een nieuwe mast en een nieuw antenne systeem bovenop de mast in Eys gezet t.b.v. het regionale T-DAB+ netwerk in Noord-Brabant en Limburg welke 1 mei gaat uitzenden op kanaal 7A.

             

26-4-'15 Nieuwe DAB antenne systemen in Megen en Maastricht t.b.v. 7A
 

Vandaag is een nieuw antenne systeem gespot aan de mast in Megen (foto links) en is het antenne systeem in de mast van Maastricht (foto rechts) aangepast met nieuwe dikkere dipolen en is de richting aangepast waarheen de antennes staan.
Dit alles om de DAB+ uitzendingen op kanaal 7A op as. vrijdag te kunnen starten. Zover ons bekend ontbreekt alleen nog de aanpassing van de antennes in de mast te Eys wat deze week in de planning staat.
Foto's van de aanpassing in Eys zijn van harte welkom in onze mailbox.
 


 

25-4-'15 Nieuwe DAB antenne systemen in Gilze en Loon op Zand t.b.v. 7A
 

Vandaag is een nieuw antenne systeem gespot op de mast in Gilze (foto links) en is het antenne systeem op Loon op Zand (foto rechts) uitgebreid van vier naar acht dipolen onder elkaar en dat allemaal om de DAB+ uitzendingen op kanaal 7A te kunnen doen. 
Voor een compleet overzicht van alle regionale netwerken kijk hier.


 

25-4-'15 Tweede set DAB antennes op toren Lelystad waarschijnlijk t.b.v. kavel 6B
 

Vandaag is een tweede set van DAB antennes gespot op toren Lelystad welke op een hogere ring staan dan de antenne set van DAB+ kanaal 11C. Deze nieuwe set is zeer waarschijnlijk voor  het regionale T-DAB+ netwerk "noordoost" welke per 1 mei gaat uitzenden op kanaal 6B. 
Voor een compleet overzicht van alle regionale netwerken kijk hier.

 

24-4-'15 Eind van de middag werd kort getest met DAB+ op kanaal 7A het kavel voor zuidoost Nederland
 

Het regionale T-DAB+ netwerk voor Noord-Brabant en Limburg is vanmiddag heel kort gespot op kanaal 7A in Zuid-Holland-Zuid. De officiele start is 1 mei. 

24-4-'15 Nieuw antennes in zendmast Roosendaal t.b.v. DAB+ regionale omroepen kanaal 7A
 

Deze week zijn nieuwe glimmende antennes gespot in de zendmast te Roosendaal welke gemonteerd zijn t.b.v. het regionale T-DAB+ netwerk in Noord-Brabant en Limburg welke gaat uitzenden op kanaal 7A. 
Voor een compleet overzicht van alle regionale netwerken kijk hier.

 

23-4-'15 Werkzaamheden in zendmast Roermond t.b.v. DAB+ regionale omroepen kanaal 7A
 

Er zijn deze week antenne werkzaamheden gespot bovenin de zendmast te Roermond t.b.v. het regionale T-DAB+ netwerk in in Noord-Brabant en Limburg welke gaat uitzenden op kanaal 7A.  Met dank aan oa. Joop Krauthausen voor de foto's.
                           

 

22-4-'15 Eén FM net verbetering vergund, één ingetrokken, één afgewezen en één nieuwe ingediend
 

Het Agentschap Telecom heeft één voorstel voor FM net verbetering vergund:
Sky Radio - Boxtel - 101.8 MHz - 2 kW ERP - voorstel 58  

De volgende is ingetrokken:
NDC Radio BV - Hengelo - 89.9 MHz - voorstel 108
Deze is
afgewezen:
Lokale omroep Nunspeet - 90.6 MHz - voorstel 134
Deze is
nieuw:
Radio Continu - Irnsum - 98.2 MHz - 2500 W ERP - voorstel 146  
 

21-4-'15 Slam!FM en 100%NL nu vanuit Venlo i.p.v. Blerick
 

Sinds een korte tijd zenden Slam!FM 89.2 FM en 100%NL 91.9 FM uit vanaf een woonflat in Venlo i.p.v. een woonflat in Blerick. Deze verhuizing komt voort uit een verzoek noodzakelijke aanpassing.

 

19-4-'15 Twee FM net verbeteringen vergund
 

Het Agentschap Telecom heeft twee voorstellen voor FM net verbetering vergund:
Radio Ideaal - Hengelo - 99.5 MHz - 2 kW ERP - voorstel 72  

Q-music - Alkmaar - 100.9 MHz - 40 W ERP - voorstel 89

18-4-'15 Zendmast Berkelland FM beschadigd
 

Eind maart is de mast van Berkelland FM beschadigd door de storm. Bron.
Wat de huidige situatie is is ons niet bekend. Klik op de foto voor een groter exemplaar.


17-4-'15 Hotradio zender Emmen 93.4 FM uit en Hardenberg 93.4 FM aan
 

Vergunninghouder HOTRADIO heeft vandaag de zender 93.40 FM in Hardenberg in gebruik genomen. In december 2014 is de zender verplaatst van Hardenberg naar Emmen maar in Emmen bleek de zender echter zo'n slecht bereik te hebben dat Hotradio het Agentschap Telecom heeft verzocht om de verhuizing ongedaan te mogen maken. Op 25 maart jl. heeft het Agentschap Telecom voor de terugplaatsing toestemming verleend. Op de frequentie 93.40 (Hardenberg) wordt door Hotradio het programma Radio Continu uitgezonden. Gisteren zijn de antennes aangepast. Info via e-mail van Hotradio.

 

17-4-'15 Stadsradio Delft vervangt FM antennes
 

Stadsradio Delft heeft nieuwe FM antennes geplaatst voor hun zender op 106.3 MHz. De twee elements antenne is eruit en hiervoor zijn twee dipolen voor terug gekomen omdat het bereik te wensen over hield aldus een e-mail welke we van de omroep mochten ontvangen.
Klik op de foto's voor een groter exemplaar.

                               


 

 
16-4-'15 NPO gaat DAB+ fase 3 uitrollen
 

De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) gaat het DAB+-netwerk (digitale radio via de ether) in Nederland uitbreiden. De NPO heeft hiertoe opdracht gegegeven aan KPN Broadcast Services. Deze uitbreiding, de zogenaamde fase 3, moet ervoor zorgen dat de ontvangst van DAB+ outdoor en indoor verbeterd wordt. "Voor 1 september zijn de publieke radiostations gegarandeerd buitenshuis, zoals via autoradio’s, tot aan de Nederlandse grenzen goed te ontvangen. Per 1 januari 2016 moet ook de binnenshuis ontvangst van digitale radio verbeterd zijn. De fase 3 uitbreiding was oorspronkelijk voorzien voor 2017.", aldus de NPO in een persbericht. Voor een compleet overzicht van alle fase 3 zenders en een bedekkingskaart kijk hier.
                
 

15-4-'15 Bemiddelingspoging in fusie vete tussen RTV Krimpenerwaard en Radio Vlistam
 

Dijkgraaf Hans Oosters gaat bemiddelen in de vete tussen RTV Krimpenerwaard en Radio Vlistam. Hij doet een nieuwe poging om de fusie voor de raadsvergadering van 19 mei voor elkaar te krijgen. Dan neemt de gemeenteraad een besluit over de aanvraag voor de zendmachtiging. Vooralsnog gaat de voorkeur van het college uit naar RTV Krimpenerwaard. Raad en college hopen dat beide omroepen alsnog fuseren. Bron.
 

9-4-'15 Nieuwe frequentie voor Feel Good Radio in Nootdorp
 

Luisteraars die in Nootdorp via 105.2 MHz naar Feel Good Radio luisteren dienen vanaf vrijdag in de loop van de avond om te schakelen naar 107.6 MHz. Vanaf dat moment neemt de radiozender een nieuwe frequentie in gebruik. Reden voor de wijziging zijn aanhoudende storingen op de frequentie door omliggende radiostations die van dezelfde frequentie gebruik maken. De frequentie 105.6FM in Pijnacker blijft ongewijzigd. Bron.

8-4-'15 FM zender 97.7 MHz Radio Continu van hotel naar Brandaris op Terschelling
 

Vandaag is de zender op Terschelling (97.7 FM) van Radio Continu verplaatst van een hotel naar de vuurtoren Brandaris. Dit in het kader van FM net verbetering.
 

4-4-'15 FM zender Smilde 104.7 MHz voor Radio Continu on air
 

Vandaag is de zender Smilde 104.7 FM van Radio Continu on air gegaan en daamee is de zender Leeuwarden uit de lucht gegaan. Luisteraars in Noord- en Midden Drenthe als mede het Oosten van Friesland kunnen voortaan Radio Continu beluisteren op deze frequentie. Luisteraars in Leeuwarden en Noord Friesland dienen om Radio Continu te kunnen (blijven) ontvangen, voortaan af te stemmen op 97.9 FM. Luisteraars in noordwest Friesland (Vlieland/Terschelling) kunnen Radio Continu ontvangen op 97.7 FM. Op 8 april zal ook deze frequentie worden geoptimaliseerd. Radio Continu werkt nog aan een verdere optimalisatie van het ontvangst in Friesland. Inmiddels is hiervoor een optimalisatiefrequentie aangevraagd.
 

4-4-'15 Lokale omroepen RTV Maas en Mergelland en Omroep Krijtland gaan fuseren tot streekomroep
 

De lokale omroepen RTV Maas en Mergelland en Omroep Krijtland gaan fuseren tot streekomroep voor de gemeenten Eijsden-Margraten, Gulpen-Wittem en Vaals. Het aantal vrijwilligers zal met het samengaan van beide omroepen worden ingekrompen. Hoeveel medewerkers uiteindelijk moeten vertrekken is nog niet duidelijk. „We zullen met minder mensen een ander product gaan maken”, kondigt Richard Roijen, voorzitter van de stichting RTV Maas en Mergelland aan. Het bestuur heeft de 60 vrijwilligers gisteravond op de hoogte gebracht van de nieuwe plannen. De huidige zender is commercieel niet meer aantrekkelijk. Het vorige bestuur liet al weten dat we van koers moesten veranderen. Dat gaan we nu doen. We gooien radicaal het roerom.  Het is niet leuk, maar als we het nu niet doen, kunnen we volgend jaar de stekker er helemaal uit trekken”, zegt Richard Roijen. Bij Omroep Krijtland, waar de medewerkers al eerder zijn ingelicht, blijft het aantal vrijwilligers (35 tot 40) vooralsnog oppeil. Bron.
 

2-4-'15 Zender 107.8 FM Renesse van Radio Schouwen-Duiveland is weer in orde
 

De zender Renesse op 107.8 FM van de lokale omroep Radio Schouwen-Duiveland is na een aantal op elkaar volgende ernstige en langdurige storingen weer in orde gemaakt. Zowel de antennes als de zender moesten helaas worden vervangen, maar heel Schouwen-Duiveland heeft nu weer een perfect ethersignaal dus van Bruinisse tot het strand aldus de omroep. Bron.
 

30-5-'15 Vlistam Radio na 30 jaar gestopt met uitzenden
Vlistam Radio is na 30 jaar voorbij. De mensen van de omroep hebben 30 jaar Vlistam op een fantastische manier afgesloten vandaag. De computers staan uit; iedereen is weg aldus hun Facebook. De reden van het verdwijnen van deze lokale omroep is de gemeentelijke herindeling van de gemeenten Bergambacht, Nederlek, Ouderkerk, Schoonhoven en Vlist welke zijn gefuseerd tot een nieuwe gemeente Krimpenerwaard. Hierdoor kwam ook een strijd tussen de lokale omroepen Vlistam Radio en RTV Krimpenerwaard -gevormd door de omroepen Radio Centraal (Bergambacht), Radio Zilverstad (Schoonhoven) en Vrolek (Nederlek). De keuze viel op RTV Krimpenerwaard en deze omroep is nu te horen op de FM frequentie waar tot vandaag Vlistam Radio op uitzond: 105.5 MHz vanuit Stolwijk.
 
30-5-'15 Actuele foto van het nieuwe DAB+ antenne systeem in zendmast Markelo
Vanochtend was te zien dat er in totaal 8 nieuwe antennes gemonteerd zijn. Klik op de foto voor een groter exemplaar.
29-5-'15 Update: nieuwe DAB+ antennes gespot in Hoogersmilde
Vanmiddag was te zien dat het bovenste deel van de  nieuwe DAB+ antenne installatie opgehangen is. Het onderste deel is naar een tijdelijk hoger plek in de mast gegaan maar nog niet op de definitieve plek. Klik op de foto's voor een groter exemplaar.
 

 

 

29-5-'15 DAB+ zender Jirnsum on air op 9D
Zojuist wordt op Twitter gemeld dat de zender on air is voor het regionale T-DAB+ netwerk "Noordwest" op kanaal 9D.                     
Klik op de foto's voor een groter exemplaar.                    

          

 

27-5-'15 Nieuwe DAB+ antennes gespot in Hoogersmilde
Vanmiddag is een nieuwe glimmende DAB+ antenne installatie gespot halverwege de zendmast te Hoogersmilde.  Deze antennes worden komende dagen op hun juiste plek in de mast gemonteerd. Waarschijnlijk zal as. vrijdag het regionale T-DAB+ netwerk "Oost" op kanaal 6B hier vanaf worden uitgezonden i.p.v. vanaf de tijdelijke antenne. Klik op de foto's voor een groter exemplaar.
 

 

 

26-5-'15 FM net verbetering ingediend, afgewezen en vergund
 

Het Agentschap Telecom heeft een nieuwe aanvraag voor FM net verbetering ontvangen:
Slam!FM - Markelo - 91.0 MHz - van 724 naar 1300W ERP - voorstel 150.
Afgewezen:
Radio Continu - Leeuwarden - 98.2 MHz - voorstel 130.
Vergund:
Q-music Limburg - Horn - 96.1 MHz - voorstel 55.
Vergund (voor de tweede keer):
100%NL - Enschede - 99.1 MHz - voorstel 33.
 

24-5-'15 Nieuwe constructie t.b.v. DAB+ antennes gespot bovenin de zendmast te Jirnsum
 

Vandaag is een nieuwe glimmende constructie t.b.v. een DAB+ antenne installatie gespot bovenin de zendmast te Jirnsum.  De antennes liggen klaar beneden bij het zendergebouw. Hierop wordt straks het regionale T-DAB+ netwerk "Noordwest" op kanaal 9D uitgezonden. Klik op de foto's voor een groter exemplaar.

 

23-5-'15 Nieuwe DAB+ antennes gespot bovenin de zendmast te Wieringermeer
 

Vandaag is een nieuwe glimmende DAB+ antenne installatie gespot bovenin de zendmast te Wieringerwerf.  Hierop wordt straks definitief het regionale T-DAB+ netwerk "Noordwest" op kanaal 9D uitgezonden want nu wordt al via een ander antenne systeem op kanaal 9D uitgezonden.  
Klik op de foto's voor een groter exemplaar.


 

23-5-'15 RTV Oost uiterlijk 1 juni met DAB+ vanuit de zendmast in Hengelo on air
 

RTV Oost zegt dat ze uiterlijk 1 juni vanuit de zendmast bij hun studio in Hengelo zullen uitzenden op kanaal 6B (T-DAB+ netwerk Oost).

 

22-5-'15 DAB+ zender Markelo nog niet on air
  Ondanks het media bericht van Omroep Gelderland dat de DAB+ zender Markelo vandaag on air zou gaan blijkt dit niet het geval te zijn.

 
22-5-'15 RopaRunRadio Roosendaal en Rotterdam on air
 

Roparunradio is via twee evenementen frequenties (Roosendaal -  FM 105.3 en Rotterdam - FM 107.5) te ontvangen.
Lees meer nieuws over deze omroep hieronder bij het nieuws van
17-5-'15.
        
 

21-5-'15 Lokale omroepen Cuijk en Grave vechten om uitzendrecht
 

Wie wordt er in de toekomst de lokale omroep voor Cuijk en Grave: het huidige Radio Rivierstad of nieuwkomer Stichting Lokaal Cuijk & Grave (STILO)? De Cuijkse gemeenteraad kiest waarschijnlijk voor Stichting Lokaal Cuijk & Grave en de raad van Grave gaat zo goed als zeker kiezen voor STILO. Indien beide omroepen er samen niet uitkomen zullen de gemeenteraden een keuze moeten maken en dit advies uitbrengen bij het Commissariaat voor de Media. Lees hier verder.
 

20-5-'15 RTV Rijnstreek door brand uit de lucht
 

Door de brand in het Hof van Wageningen waar ook de studio's van RTV Rijnstreek zijn gevestigd, zijn wij op dit moment niet in de gelegenheid om uit te kunnen zenden. Zodra we alles hebben kunnen evalueren wat de eventuele schade is, berichten we hier wanneer de uitzendingen van RTV Rijnstreek weer hervat worden. Wel kun je hier op www.RTVrijnstreek.nl nonstop luisteren naar de uitzendingen. We houden al onze luisteraars via social media op de hoogte aldus de website van de omroep.
 

17-5-'15 Record aantal zenders sluiten zich aan bij RopaRunRadio
 

Nog nooit eerder sloten zoveel omroepen zich aan om tijdens het Pinksterweekend Roparunradio uit te zenden. Het evenement Roparun gaat zaterdag 23 mei van start in Parijs en Hamburg. De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. Roparunradio is het ondersteunende radiostation dat via twee evenementen frequenties (Roosendaal -  FM 105.3 en Rotterdam - FM 107.5) te horen is en dus via diverse lokale omroepen. Een overzicht van de frequenties vind je hier.
        
 

14-5-'15 RADIONL in Sneek op FM 94.3
 

Sinds vandaag is RADIONL te ontvangen in Sneek op 94.3 MHz na het inschakelen van een nieuwe steunzender welke voort komt uit een vergunning voor FM net verbetering.

 

13-5-'15 Zender Sittard van Streekomroep START op FM 107.3 weer terug on air
  De zender van Streekomroep START voor Sittard en omgeving op FM 107.3 MHz, die de afgelopen maanden vanwege een technische storing buiten gebruik was, is weer terug. Bron.
12-5-'15 Radio 10 maakt bezwaar tegen afgewezen FM net verbeteringsverzoek in Breda
 

Radio 10 heeft bij Agentschap Telecom bezwaar gemaakt tegen de afwijzing van hun FM net verbeteringsverzoek om een steunzender te plaatsen in Breda op FM 104.1 (voorstel 39). Volgens Radio 10 is het voorstel met de grootst mogelijke zorgvuldigheid doorgerekend, waarbij op grond van bestaande internationale afspraken volledig rekening is gehouden met zenders die in België operationeel zijn.
 

12-5-'15 ERP vermogens DAB+ Noord, Oost en Zuid bekend
 

De ERP vermogens van het regionale T-DAB+ netwerk Noord, Oost en Zuid zijn bekend. Bron: Agentschap Telecom.

 

11-5-'15 Loostad Radio Open Huis
 

T/m 11 mei live-uitzendingen vanuit het ACEC gebouw aan de Roggestraat 44 in Apeldoorn want Loostad Radio verzorgt dan het "Open huis lokale radio" en is te ontvangen via 105.0 FM. Bron.

 

9-5-'15 Radio Reimerswaal nu vanuit Yerseke op FM 107.6 en vanuit Rilland op FM 106.9
 

Begin maart heeft Radio Reimerswaal hun FM antenne verplaatst van een bouwkraan in Hansweert naar een fabriekshal in Yerseke. Binnen twee weken zou men een extra steunzender plaatsen in Rilland bij de studio aldus dit bericht. Volgens de website van de omroep is dat FM 106.9 geworden.
 

7-5-'15 Eén FM net verbetering ingediend en vier afgewezen
 

Het Agentschap Telecom heeft de volgende net verbeteringen afgewezen:
Verhuizing Radio Continu 92.6 MHz van Eext naar Emmen - voorstel 136.
Steunzender Radio 10 - 104.1 MHz - Breda  - voorstel 39
Steunzender TIDA BV - 103.3 MHz - Waalwijk - voorstel 40.
Steunzender SubLime FM - 90.5 MHz - Gorinchem - voorstel 65.
Nieuwe aanvraag:
Radio Royaal Rotterdam van 99.5 naar 99.6 met hoger ERP - voorstel 147.
 

6-5-'15 RADIONL vecht voor haar bestaan
 
 
4-5-'15 Schiermonnikoog kan ook genieten van publieke regionale DAB+ op kanaal 6B
 

Vandaag is na een meting gebleken dat de zender op Schiermonnikoog ook regionale T-DAB+ netwerk "Oost" uitzendt op kanaal 6B.
                          
 

2-5-'15 Extra set DAB antennes op toren Arnhem t.b.v. kavel 6B
 

Vandaag is een ook extra set van DAB antennes gespot aan de oostkant van de toren te Arnhem  waarover nu het regionale T-DAB+ netwerk "Oost" op kanaal 6B wordt uitgezonden. 

Voor kanaal 6B zijn op dit moment de zenders Lelystad, Hoogersmilde en Arnhem in de lucht allen via tijdelijke antennes want de
definitieve antenne systemen worden de komende maand geplaatst.

Voor een compleet overzicht van alle regionale netwerken kijk hier.

 

2-5-'15 Extra set DAB antennes op toren Hoogersmilde t.b.v. kavel 6B
 

Vandaag is een extra set van DAB antennes gespot aan de westkant van de toren te Hoogersmilde waarover nu het regionale T-DAB+ netwerk "Oost" op kanaal 6B wordt uitgezonden. 


 

1-5-'15 Uitrolplan DAB+ kanaal 6B 
 

In Oost- en midden Nederland wordt er uitgezonden via kanaal 6B en zijn de regionale omroepen Omrop Fryslan, Radio Drenthe, Omroep Flevoland, Radio Gelderland, Radio M Utrecht, Radio Noord en RTV Oost te horen. Voor dit netwerk zijn nu een beperkt aantal zenders in de lucht gebracht waardoor de ontvangst nog niet overal optimaal is. Omroep Gelderland bericht dat het netwerk de komende weken wordt uitgebreid. De zenders in Arnhem en Smilde gaan op 8 mei aan, Markelo op 22 mei en 29 mei gaan de zenders Zwolle en Doetinchem aan.
                

30-6-'15 FM net verbeteringen vergund
 

Het Agentschap Telecom heeft drie FM net verbeteringen vergund:

100% NL - Smilde - 94.2 MHz - voorstel 106.
Radio West - Den Haag - 89.3 MHz - voorstel 125.
Puur NL - Waalwijk - 88.8 MHz - voorstel 129.

Klik op de kaart om naar deze voorstellen te gaan.

29-6-'15 Groot Nieuws Radio wil blijven uitzenden via middengolf AM 1008
 

De Christelijke radiozender Groot Nieuws Radio blijft tot in 2017 via de middengolffrequentie 1008 kHz uitzenden. Dat heeft de radiozender vanmiddag bekend gemaakt. De radiozender heeft wel aangegeven dat nog moet blijken of het technische mogelijk is om te blijven uitzenden op de middengolf. Groot Nieuws Radio zal moeten investeren in haar middengolfzender en antennes om te kunnen blijven uitzenden. De huidige uitzendlicentie op de middengolf loopt tot september 2017. Lees verder op MediaMagazine.

Naast bovenstaand bericht hieronder ook een zeer opvallend bericht m.b.t. AM:
Het ziet er naar uit dat er na 1 september geen nieuwe radiozender te horen is op de huidige middengolffrequentie van Radio 5. De Stichting Middengolf had bij het Ministerie van Economische Zaken een verzoek gedaan om per 1 september te gaan uitzenden via deze middengolffrequentie op 747 kHz. Per deze datum verlaat Radio 5 de middengolf en zal vanaf dan nog te horen zijn via onder andere DAB+, kabel en Internet. De Stichting Middengolf had plannen om via de middengolf het programma ‘747Radio Nostalgie’ te gaan uitzenden.
Lees verder op MediaMagazine.
 

29-6-'15 Nieuwe paal bovenop mast Hoogezand gezet met antennes voor DAB+ 6B Oost en DAB+11C?
 

Vandaag is een nieuwe paal bovenop de mast in Hoogezand gezet met acht nieuwe antennes voor DAB+ 6B en ook vier nieuwe antennes voor DAB+ 11C VCR of voor MTVNL? zie foto links.

Foto's van gisteren zie rechts.
 

Klik op de foto's voor een groter exemplaar.

 


 

26-6-'15 Q-music vanuit Alkmaar on air op FM 100.9
 

Sinds vandaag is Q-music te ontvangen vanuit Alkmaar op 100.9 MHz. Gisteren deden we via Twitter al een oproep of het al te ontvangen was maar dat was niet het geval. Vandaag meldt deze bron dat het nu blijkbaar wel zover is. De nieuwe steunzender komt voort uit een vergunning voor FM net verbetering.

                

26-6-'15 Kabinet gaat etherfrequenties veilen met minder regels
 

Het kabinet gaat de etherfrequenties voor commerciële radiostations opnieuw veilen. Dit is vanmiddag bekend gemaakt. De frequenties worden in 2017 verdeeld voor een periode van 10 jaar. Bij deze veiling komen er nieuwe digitale etherfrequenties (DAB+) beschikbaar voor bestaande partijen en nieuwkomers. Eerder deze week blokkeerde de PvdA nog een mogelijke veiling van de etherfrequenties voor de commerciële radiozenders. Met minder regels bij de veiling lijken de bezwaren van de PvdA nu van de baan. Lees verder op MediaMagazine.
 

24-6-'15 In beeld: DAB+ antennes voor "Oost" 6B en FM 90.9 Slam!FM Arnhem
 

Klik op de foto's voor een groter exemplaar. Met dank aan Arno Lenselink.

 

23-6-'15 DAB+ Oost 6B Arnhem on air op de definitieve antennes
 

Sinds vanavond zendt de zender Arnhem t.b.v. het regionale T-DAB+ netwerk "Oost" op kanaal 6B uit via de definitieve antennes. Dit is de conclusie na ontvangst rapporten uit de Betuwe en Zuid-Holland welke ons per e-mail bereiken.

Komende weken zal men in Lelystad en Hoogezand het definitieve antenne systeem gaan monteren.

 

22-6-'15 Lokale omroep Rijswijk nu Feel Good Radio
 

Deze week is een nieuwe streekomroep in de regio Haaglanden van start gegaan onder de naam Feel Good Radio, waarin behalve de gemeente Rijswijk, ook de kernen Pijnacker, Nootdorp, Oude Leede en Delfgauw deelnemen. Omroep Rijswijk gaat verder onder de naam Feel Good Radio Rijswijk. Dit bericht Feel Good Radio vandaag in een persbericht. Feel Good Radio is al enige maanden actief in de gemeente Pijnacker-Nootdorp als publieke lokale omroep. Bron.
 

18-6-'15 NPO wil HD-TV via Digitenne gaan uitzenden vanaf 2017
 

De Nederlandse Publieke Omroep wil zijn televisiezenders NPO 1, 2 en 3 vanaf 2017 in hoge kwaliteit aanbieden via de ether. NPO-bestuurder Henk Hagoort zei donderdag op het Mediapark Jaarcongres te willen innoveren in ethertelevisie. Zo houden kijkers keuze tussen verschillende aanbieders van televisie, aldus Hagoort. Lees verder op de website van MediaMagazine.nl.
 

17-6-'15 Nieuwe lokale omroep GL8 voor Heumen, Mook en Middelaar on air op FM 106.2
 

GL8 de nieuwe publieke lokale streekomroep voor de gemeente Heumen, Mook en Middelaar is te ontvangen op FM 106.2 MHz. 
 

16-6-'15 Lokale omroep OPEN Rotterdam schakelt 1 juli de zender 93.9 FM uit
 

Lokale omroep OPEN Rotterdam welke afgelopen weekend is gestopt met gepresenteerde radioprogramma's schakelt de zender pas 1 juli uit. Tot die tijd is er non-stop te horen.
 

15-6-'15 NPO breidt DAB+ uit naar 15 kanalen in 2017
 

Met de bekendmaking van het Concessiebeleidsplan 2016-2020 van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) blijkt dat Radio 6 Soul and Jazz verdwijnt als radiozender en zal dus ook niet meer te horen zijn via DAB+. Ook de uitzendingen Radio 1 Extra en Top 2000 worden stopgezet. Radio 2 krijgt een nieuwe subzender met Soul en Jazz-muziek onder de naam NPO Radio 2 Soul & Jazz. Naast NPO 3FM Alternative zal ook NPO 3 FM KX Radio worden toegevoegd op DAB+ en ook de radiozender NPO Evenement en Nieuws, NPO Radio 4 Eigentijds, NPO Radio 5 Sterren.NL, NPO FunX Slow Jamz, NPO FunX Dance en de nieuwe themazender NPO FunX Turkpop.

 

14-6-'15 Nieuw antenne systeem voor DAB+ Oost in de mast Doetinchem on air
 

Gisteren was te zien dat men in de mast Doetinchem een nieuw DAB+ antenne systeem aan het plaatsen was voor het regionale T-DAB+ netwerk "Oost" op kanaal 6B (foto links).
Vandaag waren de werkzaamheden klaar (foto's rechts) en is de zender ingeschakeld.
Klik op de foto's voor een groter exemplaar. Met dank aan Arno Lenselink.

 


 

12-6-'15 Slam!FM vanuit Arnhem on air op FM 90.9
 

Sinds vandaag is Slam!FM te ontvangen vanuit Arnhem op 90.9 MHz. Deze nieuwe steunzender komt voort uit een vergunning voor FM net verbetering.

                

11-6-'15 Zwolle Marslanden DAB+ zender on air op 6B
 

Vanavond is een nieuw DAB+ zender  voor het regionale T-DAB+ netwerk "Oost" op kanaal 6B vanaf de zendmast te Zwolle Marlanden ingeschakeld. Bron: Twitter. Klik op de foto voor een groter exemplaar.

 


 

10-6-'15 3ML zender FM 106.1 niet meer vanaf toren Ittervoort maar vanaf silo in Maasbracht
 

3ML Radio de lokale publieke omroep voor de Midden-Limburgse gemeenten Maasgouw en Leudal zendt met hun FM zender 106.1 FM niet meer uit vanaf de zendtoren te Ittervoort maar vanaf een silo in Maasbracht.
 

9-6-'15 Joy Radio vanuit Heerenveen on air op FM 92.8
 

Sinds vanavond is Joy Radio te ontvangen vanuit Heerenveen op 92.8 MHz. Deze nieuwe steunzender komt voort uit een vergunning voor FM net verbetering.

                

8-6-'15 Joy Radio vanuit Drachten on air op FM 93.5
 

Sinds vandaag is Joy Radio te ontvangen vanuit Drachten op 93.5 MHz. Deze nieuwe steunzender komt voort uit een vergunning voor FM net verbetering. Bron.

 

8-6-'15 Radio 5 stopt op 1 september met uitzenden op AM 747 en 1251 kHz
 

Per 1 september wordt de distributie van Radio 5 via de middengolf (AM) stopgezet. Vanaf dat moment geeft de NPO geen zenders meer signaal op de middengolf. Nu is de omroep te horen op 747 vanuit de Flevo en op 1251 vanuit Zuid Limburg. De meeste manieren van luisteren naar NPO Radio 5 blijven ook na 1 september 2015 gewoon bestaan. Alleen de AM etherfrequentie wordt afgeschakeld. Luistert u via de middengolf? Lees hier wat te doen om ook straks te blijven genieten.
 

7-6-'15 Legale zenders rommelen met vermogen tijdens aangekondigde metingen aldus AT
 

Agentschap Telecom heeft aanwijzingen dat meerdere legale omroepen – zowel landelijk, regionaal als lokaal – hun zendvermogen bewust verlagen bij inspecties van Agentschap Telecom. Daarna draaien zij hun zendvermogen vaak weer omhoog. Dat blijkt uit een analyse van de meetgegevens van het Landelijk Meetnet Telecom (LMT) . Met het LMT is het agentschap in staat om (historisch) veranderingen in veldsterkte waar te nemen. Veranderingen in veldsterkte zijn een indicatie dat het zendvermogen is verhoogd of is verlaagd. De veranderingen in veldsterkte deden zich voor bij een aantal omroepen waarbij een onaangekondigde inspectie niet mogelijk was. Het behoeft geen betoog dat Agentschap Telecom het waargenomen calculerend gedrag van deze omroepen onacceptabel vindt. Niet alleen eigenen deze vergunninghouders zich onrechtmatig een groter verzorgingsgebied toe dan waar zij op grond van hun vergunning recht op hebben. Zij maken ook inbreuk op het verzorgingsgebied van andere vergunninghouders. Het gevolg daarvan kan weer zijn dat ook deze vergunninghouders clandestien met hoger vermogen willen uitzenden om het bereik te verbeteren. Bron: pagina 30 en 31 van "staat van de ether 2014".

 

6-6-'15 Broadcast Partners zendt tijdelijk het signaal van DAB+ Oost uit via mast Zwollerkerspel
 

Gisteren heeft Broadcast Partners zo het nu lijkt tijdelijk een DAB+ zender aangezet op de mast Zwollerkerspel voor het regionale T-DAB+ netwerk "Oost" op kanaal 6B totdat de werkzaamheden in de mast Marslanden gereed zijn. Bron.
 

6-6-'15 Uitspraak rechter in de zaken tussen RATO zendertechniek, RadioCorp BV en  RadioNL BV
 

In onze mail vonden we de uitspraak in deze kwestie welke 4 juni is gedaan. Lees hier de uitspraak.


 

6-6-'15 Zendmast Hengelo met regionale DAB+ on air
 

Gisteren is de zender Hengelo t.b.v. het regionale T-DAB+ netwerk "Oost" op kanaal 6B met de helft van in totaal acht antennes in de lucht gegaan.
Klik op de foto voor een groter exemplaar.


 


 

5-6-'15 Ook DAB+ Hoogezand on air op 6B
 

Gisteren is een DAB+ antenne gemonteerd bovenin de zendmast te Hoogezand t.b.v. het regionale T-DAB+ netwerk "Oost" op kanaal 6B. Vandaag werd de kabel in de mast gehangen en einde van de dag is de zender aangezet.
Klik op de foto voor een groter exemplaar.


 


 

5-6-'15 Joy Radio vanuit Hoogersmilde on air op FM 104.2
 

Sinds vandaag is Joy Radio te ontvangen vanuit Hoogersmilde op 104.2 MHz. Deze nieuwe steunzender komt voort uit een vergunning voor FM net verbetering. Bron.

 

4-6-'15 Lokale omroep OPEN Rotterdam stopt 14 juni met radio
 

Lokale omroep OPEN Rotterdam stopt 14 juni met het verzorgen van radioprogramma's. Het personeel is woensdagavond op de hoogte gebracht. De organisatie kreeg ruim een jaar geleden de zendmachtiging, die tot dan toe 25 jaar lang in bezit was geweest van de SLOR. Wat men  met de vrijgevallen frequentie 93.9 FM gaat doen, is nog onduidelijk. Bron.
 

4-6-'15 Nieuwe DAB+ antennes gemonteerd in mast Hengelo
 

Vandaag zijn nieuwe DAB+ antennes gemonteerd bovenin de zendmast Hengelo t.b.v. het regionale T-DAB+ netwerk "Oost" op kanaal 6B. Met dank aan Mark Bakker en Jassy.
Klik op de foto's voor een groter exemplaar.


 


 

3-6-'15 Nieuw DAB+ antenne systeem voor 6B Oost in Hoogersmilde in gebruik
Vroeg in de avond was te zien dat het hele nieuwe DAB+ antenne systeem voor 6B "Oost" is gemonteerd en dat de tijdelijke antennes weggehaald waren kortom wordt nu uitgezonden vanaf het nieuwe antenne systeem.
Klik op de foto's voor een groter exemplaar.

 

3-6-'15 Nieuwe DAB+ antenne systeem voor 9D Noordwest Wieringermeer on air
 

Het nieuwe DAB+ antenne systeem bovenin de zendmast te Wieringerwerf is on air t.b.v. 9D "Noordwest".


 

2-6-'15 Regioteam op 98.2 FM on air vanuit Twijzelerheide
 

Regioteam is van 4 t/m 7 juni via de evenementen frequentie  FM 98.2 te ontvangen vanuit Twijzelerheide (Friesland) t.g.v. het "speedweekend Noardburgum".

 

1-6-'15 KBC Radio op AM 1602 i.p.v. Radio Waddenzee
 

Radio Waddenzee begon op 20 mei 2005 met haar uitzendingen via 1602 AM. We zijn nu 10 jaar verder en vinden dat er een frisse zeewind doorheen moet. Een nieuwe aanpak en een nieuwe naam zorgen voor een nog leuker geluid op de oude, vertrouwde middengolf. De gezamenlijke directies van Radio Waddenzee en KBC Radio (The Mighty KBC) zijn overeen gekomen dat met ingang van vandaag op de frequentie 1602 AM de programma’s van KBC Radio (The Mighty KBC) te horen zullen zijn. De uitzendingen zijn dagelijks van 07.00 tot 19.00 uur. KBC Radio (The Mighty KBC) zendt nu via een vast schema uit op de kortegolffrequentie 6095 kHz met internationale programma’s, gericht op het buitenland. De programma’s die via de 1602 AM te beluisteren zullen zijn, zijn op het ontvangstgebied van onze zender op deze frequentie gericht. De dagelijkse uitzendingen tussen 19.00 en 07.00 uur verzorgd door Radio Seagull, blijven onveranderd.
 

1-6-'15 RTV Midden Brabant is nu Langstraat Media
 

RTV Midden Brabant is de lokale omroep van Waalwijk en Loon op Zand en daarmee de streekomroep van de Langstraat. Sinds vandaag gaat de omroep door het leven als Langstraat Media met Langstraat FM (106.8 MHz), Langstraat NL (107.2 MHz) en Langstraat TV.
 

1-6-'15 Radio automatisering AerOn Studio
 

Op 5 juni aanstaande vindt om 14.00 uur in de City Bioscoop te Hilversum de officiële release plaats van onze meer dan complete AerOn Studio. Een nieuwe maar tóch zeer vertouwde modulaire, uiterst stabiele en in de praktijk bewezen radio automatisering. Laat je verrassen door de uitgebreide functionaliteit in combinatie met een enorm gebruiksgemak.


Wil je erbij zijn? stuur een mailtje naar
verkoop@broadcastpartners.nl
 

31-7-'15 Klokradio Alblasserdam nu op 97.3 FM
 

Vandaag is Klokradio te ontvangen op 97.3 FM en heeft men afscheid genomen van de frequentie 107.0 FM. De verhuizing naar een andere frequentie is volgens de omroep nodig om de uitzendkwaliteit van hun programma’s in de toekomst te kunnen waarborgen.
Deze verhuizing  komt voort uit een vergunning voor FM net verbetering.

27-7-'15 Resterende DAB+-capaciteit regio-kavels wordt verdeeld
 

Vandaag is de regeling bekend geworden voor de verdeling van de zogenaamde restcapaciteit op regionale kavels voor digitale radio via de ether (DAB+). De verdeling gaat 14 augustus van start voor meer dan 30 kanalen op de diverse regionale DAB+-kavels. Lees verder op MediaMagazine.nl.

26-7-'15 Gaat Groot Nieuws Radio via twee DAB+ netwerken uitzenden?
 

Gaat Groot Nieuws Radio m.i.v. 1 september via twee DAB+ netwerken uitzenden? Als we de zenderkaart op hun website mogen geloven kiezen ze om uit te gaan zenden via het DAB netwerk van MTVNL terwijl ze ook mogen gaan uitzenden via het 6B netwerk "Oost".
 

26-7-'15 Jambo Radio een week lang op 106 FM t.g.v. evenement Jamborette Haarlem
 

Jambo Radio is tijdens de Haarlem Jamborette te ontvangen via de evenementen frequentie 106 MHz vanuit Spaarnwoude.  

 

25-7-'15 Radio 538 AM zender Emmaberg op 891 kHz weer op vol vermogen
 

Blijkbaar was er een hardnekkige storing aan de AM 891 kHz zender van Radio 538 in Emmaberg want na ruim een week zwak signaal te hebben uitgezonden is het signaal nu weer terug op volle sterkte.

 

24-7-'15 Radio Maria verdwijnt van de middengolf AM 675 m.i.v. september
 

Radio Maria Nederland is met ingang van september uitsluitend digitaal te beluisteren. Het katholieke radiostation verdwijnt van de middengolf (AM) maar blijft te ontvangen via DAB+ en internet. KPN, exploitant van de zendmast, staakt de uitzendingen via de middengolf eerder dan verwacht. Er blijkt geen betaalbaar AM-alternatief te zijn, meldt het bestuur van Radio Maria. Vanaf september wordt er daarom volledig ingezet op digitaal. “Digitale radio is de radio van de toekomst. Met een veel betere geluidskwaliteit dan via de analoge signalen van de middengolf”, zegt bestuursvoorzitter Ger Zimmermann. Radio Maria gaat zijn luisteraars uitgebreid informeren over de overstap naar digitaal luisteren. De zender is te ontvangen via DAB+ op kanaal 11C. Bron.
 

24-7-'15 Gigant FM een week lang op 105 FM t.g.v. evenement OldSail
 

Gigant FM is een week lang te ontvangen via de evenementen frequentie 105.0 MHz t.g.v. OldSail in Nieuw Amsterdam/Veenoord.

 

23-7-'15 DAB+ signaal van "VCR" op kanaal 11C weer maximaal
 

Sinds vanavond is de sterkte van het  DAB netwerk "VCR" op kanaal 11C weer maximaal. Een aantal weken gaf de signaal indicator op DAB radio's maar de helft van het aantal blokjes aan wat resulteerde tot berichten in de media dat het netwerk maar op halve kracht zou uitzenden.
 

23-7-'15 Nieuwe DAB antennes gemonteerd voor "Zuid" 7A en "VCR" 11C op toren Gemert De Mortel
 

Sinds gisteren hangen er zes nieuwe DAB antennes voor "Zuid" 7A en "VCR" 11C op de toren Gemert De Mortel.
Links de situatie op 21 juli en rechts die op 22 juli.
Wie in de gelegenheid is om kwalitatief betere foto's te maken dan ontvangen we deze graag op ons e-mail adres:
radio_stations@hotmail.com


 

22-7-'15 Radio 538 schroeft AM zender Emmaberg op 891 kHz terug naar 2kW i.p.v. 22kW ERP?
 

Volgens een niet door Radio 538 bevestigd wandelgangen bericht zou men het vermogen van hun AM zender in Emmaberg flink hebben teruggeschroefd. Men mag met 22kW ERP uitzenden maar dat zou nu nog maar 2 zijn. Dit verklaard het zwakke signaal op 891 kHz waar al geruime tijd sprake van is.
 

22-7-'15 Rivierstad FM is aan het puzzelen om hun zenders in de lucht te houden
 

Rivierstad FM de lokale omroep voor de gemeente Grave en Cuijk heeft een verzoek noodzakelijke aanpassing  ingediend bij Agentschap Telecom om hun zender in Cuijk (93.5) en Grave (105.8) te verplaatsen naar Beers waarvandaan met al uitzendt op 105.5. Door diverse problemen moet men hier naartoe verhuizen, lees hier het hele verhaal.
 

22-7-'15 Twee FM net verbeteringen ingediend, één vergund en één afgekeurd
 

Agentschap Telecom heeft twee FM netverbetering ontvangen.
151 - 98.5 MHz - Rebecca Beheer - Leeuwarden
152 - 102.7 MHz - Radio 538 - Stalberg (Venlo)
De volgende is afgewezen:
145 - 98.6 MHz - Rebecca Beheer - Leeuwarden
De volgende is vergund:
119 - 94.7 MHz  - Optimaal FM - Doetinchem

Klik op de kaart om naar deze voorstellen te gaan.

21-7-'15 Zender van lokale omroep OPEN Rotterdam uit de lucht
 

Sinds vandaag is de FM zender op 93.9 MHz van lokale omroep OPEN Rotterdam uit de lucht.

21-7-'15 Het rommelt in de gemeente Rheden en Rozendaal i.v.m. advies keuze lokale omroep
 

Op 16 oktober vervalt de uitzendvergunning van de lokale omroep voor de gemeente Rheden en Rozendaal 'M-FM' en deze omroep wil de vergunning ook de komende 5 jaar houden. Maar er is een nieuwe kaper op de kust: RTV Rheden Rozendaal. Lees hier verder.
 

20-7-'15 Nijmeegse 4 daagse heeft eigen radio zender op evenementen frequentie 91.9 FM
 

Tijdens de 99e Nijmeegse 4daagse kan men in Nijmegen via de evenementen frequentie 91.9 MHz luisteren naar 4daagse radio. Bron.

 

18-7-'15 Klasse.FM tijdens Nijmeegse 4daagse op evenementen frequentie 88.0 FM
 

Klasse.FM is t.g.v. de Nijmeegse 4daagse te ontvangen via de evenementen frequentie 88.0 MHz,


 

16-7-'15 Nieuwe DAB+ antennes voor "West" kanaal 8A gespot op toren Rotterdam-Waalhaven
 

Vanavond zijn nieuwe glimmende DAB antennes gespot op toren Rotterdam-Waalhaven welke binnenkort het regionale DAB+ signaal gaan uitzenden voor "West" op kanaal 8A.
Klik op de foto's voor een groter exemplaar.

16-7-'15 Radio 024 met Vierdaagse uitzendingen op 99.5 FM
 

Van 18 t/m 24 juli 2015 brengt Radio 024 van 6:00 tot 24:00 uur live gepresenteerde programma’s via de speciaal voor deze gelegenheid verworven evenementen frequentie FM 99.5. Bron.

15-7-'15 Radio 8FM nu via twee zenders vanuit Waalwijk in de lucht
 

Radio 8FM is sinds vorige week te ontvangen vanuit Waalwijk op 88.8 FM waar eerder Puur NL vanuit Loon op Zand op deze frequentie te ontvangen was. Nu zendt 8FM twee keer uit vanuit Waalwijk want ook de 104.3 FM zender komt vanuit Waalwijk. Hoelang deze situatie nog duurt is onduidelijk want op de website van de omroep wordt de 104.3 FM zender niet meer genoemd. Deze verhuizing  komt voort uit een vergunning voor FM net verbetering.
                

14-7-'15 Kermis FM Tilburg te beluisteren en te zien via eigen TeeVee en FM zender
 

Aanstaande vrijdag om 16.00 uur start Kermis FM de radio uitzendingen op de evenementen frequentie 105.9 MHz. Naast radio zal men dit jaar ook via een eigen TeeVee zender on air zijn op 578 MHz (UHF kanaal 34).
 

12-7-'15 Foto's van de nieuwe DAB+ antennes te Schiermonnikoog voor 6B en 11C
 

Vandaag ontvingen we in de mailbox nieuwe foto's van het DAB+ antenne systeem op de Zuidertoren te Schiermonnikoog. Vanaf deze antennes wordt 6B Oost en 11C VCR uitgezonden.
Links de oude "11C only antennes" en rechts de "6B+11C antennes".
Klik op de foto's voor een groter exemplaar.
Meer foto's kijk
"hier". 

10-7-'15 Per 1 september kunnen geen FM netverbeteringen meer worden ingediend
 

Per 1 september 2015 is het niet meer mogelijk wijzigingsvoorstellen in te dienen voor de ‘FM-gedragslijn netverbetering’. Omroepen konden door deze mogelijkheid sinds 2013 wijzigingen in hun vergunningen aanvragen. De gedragslijn stopt omdat de Minister van Economische Zaken bezig is met de beleidsvoorbereiding voor de commerciële omroepvergunningen na 1 september 2017. Zowel bij een eventuele veiling als bij een eventuele verlenging is het voor het bepalen van de waarde van de vergunning nodig dat de exacte omvang van de kavels vaststaat. Daarom mogen deze vergunningen niet meer gewijzigd worden. De wijzigingsvoorstellen die tot 31 augustus worden ingediend, zullen nog wel worden beoordeeld en afgerond. Verder blijven noodzakelijke aanpassingen in incidentele situaties ook na deze datum mogelijk onder dezelfde voorwaarden als we die nu kennen. Bron.
 

9-7-'15 Aladna FM binnenkort weer in Dinxperlo te ontvangen op FM 105.9
 

Binnen zes weken wordt er in Dinxperlo een nieuwe antenne geplaatst voor de radio uitzendingen van de lokale omroep van Aalten en Dinxperlo Aladna FM, zodat inwoners van Dinxperlo alle programma’s van de lokale omroep in de gemeente Aalten weer kunnen ontvangen. De dekking in Dinxperlo is weggevallen doordat de bestaande mast onlangs is weggehaald. Wethouder Rijks van Aalten: „De mast was op die plek niet meer te gebruiken. Binnen zes weken is het geregeld.”
 

3-7-'15 Stopt Radio Maria op AM 675 per 1 september?
 

Stopt Radio Maria op AM 675 per 1 september? De omroep is niet erg duidelijk maar schrijft nu het volgende op hun website "Wilt u er in september verzekerd van zijn dat u Radio Maria kunt ontvangen? Stap dan nu over op internetradio of DAB+! AM in Nederland is een aflopende zaak. U hebt het misschien al vernomen. Per september stopt de NPO (Nederlandse Publieke Omroep) met uit- zenden via de AM (middengolf). En ook Radio Maria Nederland loopt het risico dat met de AM al per aanstaande september gestopt moet worden. Radio Maria reikt u daarom de hand en helpt u graag bij uw overstap naar internetradio of DAB+".

Het bericht wordt nog aannemelijker dat ze gaan stoppen omdat er geschreven wordt
in "Omroep Zender Museum NIEUWSBRIEF nr. 30 juni 2015" dat het middengolf station Lopik per 1/9 stopt met uitzenden, zie onderaan pagina 3 in deze nieuwsbrief.

Tevens wordt in deze nieuwsbrief gemeld op pagina 2 dat het AM station Flevoland na 1 september wordt ontmanteld.
Groot Nieuws Radio zal dus een andere uitzend plek moeten gaan zoeken als ze willen blijven uitzenden zoals ze in de media brachten 29- juni, zie hieronder het nieuws item hiervan !
 

2-7-'15 Lelystad DAB+ Oost kanaal 6B sinds vanavond on air
 

Sinds vanavond is het definitieve antenne systeem te Lelystad voor DAB+ 6B on air.

Klik op de foto voor een groter exemplaar.
 


 

1-7-'15 Radio Veronica nu vanuit Wieringerwerf op FM 89.1
 

Sinds gisteren is Radio Veronica te ontvangen vanaf de zendmast te Wieringerwerf op 89.1 MHz i.p.v. Den Helder aldus een Twitter bericht. Deze verhuizing  komt voort uit een vergunning voor FM net verbetering.

                

1-7-'15 Evenementenzender tijdens vergadering over radiofrequentie veiling 2017 op FM 106.7 Den Haag
 

Morgen 2 juli lanceert een eenmalige coalitie van radioprofessionals het radiostation 'Radio Frequentie', een initiatief van Paul Winnubst. Die dag vergadert de kamercommissie van Economische Zaken over de herverdeling van de radiofrequenties in 2017. 'Radio Frequentie' zendt uit van 8.00 uur tot 20.00 uur in de regio Den Haag op 106,7 FM. Bron.
 

31-8-'15 GrootNieuwsRadio in DAB+ via MTVNL netwerk en via kanaal 6B
  Groot Nieuws Radio gestart met DAB+ via kanaal 6B maar ook via het MTVNL netwerk. Kijk hier via welke zenders dat is.

 
31-8-'15 Alle NLCO omroepen sinds 22:30 uur via DAB+ te ontvangen
 

Sinds 22.30 uur zijn alle NLCO omroepen door Broadcast Partners bij geschakeld op DAB+. De voorlopige indeling is hier te zien, voorlopig omdat de invulling van de restcapaciteit nog niet bekend is.
 


31-8-'15 Slam!FM nu Slam!
 

Sinds 0.00 uur is Slam!FM niet meer maar gaat de zender verder als Slam! De radiozender wil volgens een persbericht van eigenaar 538 Groep zich nu gaan richten op de digitale generatie met dancemuziek in de breedste zin. Van deephouse tot EDM en van bekende grootheden tot nieuw talent’, aldus het persbericht van het radiobedrijf van John de Mol (Talpa Holding) waartoe Slam! behoort.

30-8-'15 Op AM 747 nu alleen nog een 'overschakel boodschap' te horen
 

Via NPO Radio 5 op AM 747 kHz is nu alleen nog 'overschakel'-boodschap' te horen. Op AM 1251 kHz zender Hulsberg zendt nog steeds reguliere programma uit.


29-8-'15 Signaal van MTVNL op kanaal 5B wordt niet meer herkend op DAB+ radio
 

Vrij snel na onze melding op 19 augustus dat de multiplex naam van de zender op kanaal 5B in Den Haag/Rijswijk was aangepast van "MTVNL" naar "DAB+" werd het uitgezonden signaal niet meer herkend door DAB+ radio's en DAB+/DMB USB sticks. D.m.v. een scanner blijkt men wel uit te zenden maar waarom dit niet wordt herkend door een DAB/DMB radio/USB ontvanger is onduidelijk.
 

28-8-'15 Derde zender DAB+ fase 3 van de NPO on air: Roosendaal
 

Vanavond blijkt bij een signaal meting in Roosendaal dat er een sterk signaal op kanaal 12C te ontvangen is. KPN Broadcast heeft de zender vandaag dus ingeschakeld. Klik op de foto rechts voor een afbeelding van deze meting waarop ook kanaal 7A, 9D en 11C zichtbaar zijn.

 

28-8-'15 Nieuwe DAB+ antennes gemonteerd bovenop mast Roosendaal t.b.v. fase 3 NPO DAB+
 

Gisteren ontvingen we een tweet en e-mail dat iemand nieuwe antennes gespot had bovenop de zendmast te Roosendaal. Vanaf deze antennes wordt binnenkort op kanaal 12C het DAB+ pakket van de NPO uitgezonden. Klik op de foto rechts voor een groter exemplaar.
                               
 

27-8-'15 Tweede zender DAB+ fase 3 van de NPO on air: Emmen
 

Vanavond is op een Duits en Nederlands radioforum te lezen dat men rondom Emmen een zeer goed signaal kan ontvangen op kanaal 12C waar het DAB+ pakket van de NPO wordt uitgezonden. KPN Broadcast heeft de zender vandaag dus ingeschakeld. Het nieuwe antenne systeem was op 13 augustus gespot toen men bezig was met de bouw ervan.

                 
 

27-8-'15 Groot Nieuws Radio blijft uitzenden op middengolf AM 1008 kHz
 

Het christelijke radiostation Groot Nieuws Radio blijft in ieder geval tot september 2017 uitzenden via de middengolf. Daarnaast start Groot Nieuws Radio op dinsdag 1 september 2015 de uitzending via DAB+. Zie de kaart met opstelpunten van de DAB+-masten op www.grootnieuwsradio.nl/digitaleradio. Bron: persbericht.

26-8-'15 Zender Duiven op 105.2 FM van Favoriet FM tijdelijk uit de lucht
 

Op de website van Favoriet FM de lokale omroep van de gemeenten Doesburg, Rijnwaarden, Zevenaar, Duiven en Westervoort is te lezen dat de zender Duiven op 105.2 FM vanwege werkzaamheden tijdelijk uit de lucht is. Het is wachten tot de nieuwe zendmast op het van der Valk hotel in Duiven gebouwd is. Bron.
 

26-8-'15 Zender 105.8 FM van Rivierstad FM nu vanuit Beers; zender 105.5 tijdelijk uitgeschakeld
 

Medewerkers van Rivierstad FM hebben vandaag het laatste stukje voltooid van de omschakeling van Grave en Cuijk naar Beers. Men heeft de zender 105.8 uitgezet in Grave en een uur later in Beers ingeschakeld. Hierdoor is de zender 105.5 in Beers tijdelijk uitgeschakeld. Later wordt de 105.8 verplaatst naar Velp en wordt de 105.5 weer ingeschakeld in Beers.
                                           
 

26-8-'15 Programmering Radio 5 op AM zenders stopt as. zaterdag

De reguliere programma's van NPO Radio 5 zijn vanaf as. zaterdagochtend niet meer te horen via de AM. In de laatste dagen van het bestaan van de NPO publieke omroep op de AM middengolf 747 en 1251 (in Limburg) zal NPO Radio 5 een apart programma uitzenden waarin de luisteraars wordt gewezen op alternatieve manieren om naar de programma’s van de zender te blijven luisteren. Bron. De reguliere programmering blijft gewoon via kabel, DAB+ en het internet te beluisteren. Er zijn verschillende alternatieven voor het AM signaal, bekijk hier hoe u blijft doorluisteren. Wilt u meer weten? Bel dan dagelijks tussen 07:00 en 19:00 naar de AM Helpdesk op 0800 0900 500.
 

25-8-'15 Meer FM net verbeteringen ingediend
 

Agentschap Telecom heeft wederom nieuwe verzoeken tot FM netverbetering ontvangen.
Het gaat om de voorstellen 164 t/m 167.
Klik op de kaart om naar alle voorstellen te gaan.

23-8-'15 Vergunningen FM zenders worden verlengd aan zittende partijen aldus Menno Koningsberger
 

Menno Koningsberger heeft vanmiddag op NPO Radio 1 gezegd dat de huidige vergunningen worden verlengd aan de zittende partijen en dat er zwaar op DAB+ wordt ingezet. Luister hier naar deze uitspraak vanaf minuut 29.

 

23-8-'15 Eerste zender DAB+ fase 3 van de NPO on air: Wieringermeer
 

Gisteren zijn de nieuwe DAB+ antennes voor de NPO gespot in de zendmast te Wieringerwerf. Tevens is het signaal daar zeer sterk zodat de conclusie kan worden getrokken dat de zender ook al aanstaat. Klik op de foto's rechts voor een groter exemplaar.
         
 

21`-8-'15 Nieuwe antennes voor lokale omroep RTV NOF
 

De antennes van de lokale streekomroep Radio Noordoost-Friesland zijn in samenwerking met kraanbedrijf Vrieswijk, DTBS Wageningen en Kabelnoord vervangen. Bron.
                           

19-8-'15 NPO schakelt komende maanden 22 nieuwe DAB+ zenders in
 

KPN Broadcast Services is gestart met de uitrol van fase 3 van het DAB+netwerk van de NPO. Hierdoor wordt de ontvangst in delen van het land de komende maanden flink verbeterd. Binnen enkele weken gaan de eerste vier zenders aan. In totaal wordt het netwerk uitgebreid met 22 zenders. Voor het complete overzicht kijk hier.
 

19-8-'15 Nieuwe multiplex naam voor MTVNL op kanaal 5B
 

Vandaag blijkt de multiplex naam van de zender op kanaal 5B in Den Haag/Rijswijk te zijn aangepast van "MTVNL" naar "DAB+". Dit kan te maken hebben met het feit dat Mobiele TV Nederland B.V. per 1-9  met DAB+ uitzendingen gaat beginnen.
  
 

18-8-'15 Nieuwe DAB+ antennes gemonteerd in GSM-mast Winterswijk t.b.v. fase 3 NPO DAB+
 

Vandaag zijn twee nieuwe DAB+ antennes gespot in de GSM-mast te Winterswijk. Vanaf deze antennes wordt binnenkort op kanaal 12C het DAB+ pakket van de NPO uitgezonden.
Klik op de foto's voor een groter exemplaar.


 

18-8-'15 Stadsradio Rotterdam binnenkort via FM 93.9 MHz
 

Binnenkort start Stadsradio Rotterdam met uitzenden op de FM 93.9 en laten we weer een Rotterdams geluid door je speakers knallen.

17-8-'15 Zender 93.5 FM van Rivierstad FM nu vanuit Beers
 

Medewerkers van Rivierstad FM maakten afgelopen weken de site in Beers in orde om de zenders van Grave (105.8) en Cuijk (93.5) daar onder te brengen omdat de masten in Cuijk en Grave binnenkort worden afgebroken. De 93.5 zender draait sinds zaterdag vanuit Beers en de 105.8 volgt binnenkort en dan zal de 105.5 zender welke nu nog vanuit Beers komt worden uitgeschakeld. De 105.5 wordt weer ingeschakeld als de 105.8 naar Velp gaat.
                                           
 

16-8-'15 Lokale omroep Meerssen komt terug als Meer TV, Meer FM en Meer Vandaag
 

De redacties van het online magazine Marsna Magazine en de lokale radio- en TV omroep Meerssen gaan in het najaar samen verder onder één naam: Meer. Dat heeft de omroep vanochtend bekend gemaakt op de zender en op hun website. Beluister hier het bewuste audio fragment.
 

15-8-'15 Illegale uitzendingen via legale antenne van lokale omroep in Maasdriel
 

Illegale radio zender Muziekstad FM heeft de afgelopen weken uitgezonden via het legale antenne systeem van de lokale omroep in Maasdriel op 107.0 FM. De lokale omroep RTM Maasdriel zond sinds 1 januari 2015 niet meer uit via deze antennes in de mast te Kerkdriel. Bron.
 

15-8-'15 Virgiel FM in Delft op 107 FM te horen tijdens de OWee
 

Virgiel FM is vanaf vandaag t/m 20 augustus te ontvangen via de evenementen frequentie 107.0 MHz t.g.v. de OWee.

 

14-8-'15 Lokale omroep Meerssen stopt ermee
 

Lokale omroep Meerssen zegt dit najaar te stoppen met hun activiteiten. Vanaf 1 september gaat de radiozender van RTME Radio al over op een aangepast programma. Bron.

 

14-8-'15 B2Radio op 104.9 FM te horen tijdens Decibel outdoor weekend Beekse Bergen
 

B2SRadio is dit weekend te ontvangen via de evenementen frequentie 104.9 MHz t.g.v. Decibel Outdoor Festival bij de Beekse Bergen.

 

13-8-'15 Nieuwe DAB+ antennes gemonteerd bovenop mast Emmen t.b.v. fase 3 NPO DAB+
 

Vandaag zijn nieuwe DAB+ antennes gespot bovenop de zendmast te Emmen. Vanaf deze antennes wordt binnenkort op kanaal 12C het DAB+ pakket van de NPO uitgezonden.
Met dank aan Martin Willems voor het sturen en maken van de foto's.

Klik op de foto's voor een groter exemplaar. 

12-8-'15 Radio Royaal i.p.v. Sleutelstad FM per 1 september via DAB+ West (8A) te horen
 

Volgens zendereigenaar Chris de Waard zal de commerciële regionale radiozender Sleutelstad FM, die in de regio Leiden uitzendt op 93,7 MHz FM, per 1 september niet op het regionale DAB+ kavel West op 8A komen. Sleutelstad FM maakt samen met Radio Royaal  in Den Haag (99,4 MHz FM) gebruik van hetzelfde FM-kavel, en er is voor gekozen om Royaal door te gaan geven op het hen toekomende kanaal op het DAB+ kavel 8A. Info via Piet van der Vooren.
 

6-8-'15 Classic Radio wil op 675 AM
 

ClassicRadio675 wil vanaf september gebruik gaan maken van de middengolffrequentie van Radio Maria en wil zich richten op de doelgroep 40-69. De radiozender wil hiermee in het gat springen dat Radio 5 per 1 september achterlaat aangezien deze radiozender ook per september de middengolf gaat verlaten. Lees hier verder.
 

5-8-'15 Radio Veronica nu via extra FM zender vanuit Zelhem in de lucht
 

Radio Veronica is sinds vandaag te ontvangen vanuit Zelhem op 102.9 FM. Deze zender  komt voort uit een vergunning voor FM net verbetering. Met dank aan Arno Lenselink voor de foto's.
Klik op de foto's voor een groter exemplaar.
                             

4-8-'15 NPO heeft "AM-helpdesk" geopend i.v.m. uitschakelen van Radio 5 op middengolf per 1-9-2015
 

Om luisteraars te helpen met het omschakelen van Radio 5 op 1 september aanstaande heeft de NPO sinds gisteren de AM-helpdesk geopend. Luisteraars kunnen elke werkdag tussen 14 en 16 uur bellen met een belteam op 0800 0900 500. Lees hier verder.
 

3-8-'15 ERP vermogen zenders Rotterdam en Amsterdam DAB+ netwerk West bekend
 

De ERP vermogens van de twee zenders van het regionale DAB+ netwerk "West" zijn bekend gemaakt op de website van Agentschap Telecom. Rotterdam zal met 3.6kW en Amsterdam met 2kW ERP uit gaan zenden m.i.v. 1 september. Het bereik zal in tegenstelling tot de andere provincies zeer matig worden met geen ontvangst in een groot deel van Utrecht zoals te zien is op de afbeelding rechts (geel is indoor ontvangst; groen is outdoor ontvangst en zwart is geen ontvangst).
Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar.
                   

3-8-'15 RADIONL is klaar voor start op DAB+
 

RADIONL is klaar voor de start op DAB+ want Broadcast Partners heeft afgelopen week bij de omroep alle verbindingsapparatuur geplaatst om alle edities van RADIONL op DAB+ te kunnen maken. Ook de apparatuur voor Joy Radio, Freez FM en Waterstad FM zijn geplaatst. Per 1 september 2015 zijn deze elf regionale programma's te horen via het regionale DAB+ netwerk.
Klik op de foto voor een groter exemplaar.

 

2-8-'15 Team FM een week lang op 107 FM t.g.v. de Sneekweek
  Team FM is deze week te ontvangen via de evenementen frequentie 107 MHz t.g.v. de Sneekweek.

 
30-9-'15 Atmosferische storingen op komst
 

Als de voorspellingen kloppen krijgen we vanaf morgenavond te maken met flinke atmosferische storingen. Op de analoge FM band zou dit kunnen leiden tot zeer slechte ontvangst van Nederlandse zenders. Voor DAB en Digitenne zal dit leiden tot complete uitval van Nederlandse zenders. Aan de andere kant kan het leuk zijn omdat de kans heel groot is om dan zenders uit Engeland, Noord Duitsland en Denemarken te ontvangen omdat het gebied zich ten noorden van ons land bevindt. Deze storingen zullen zeker t/m 2 oktober gaan duren. Om de voorspelling te bekijken klik op de onderste afbeelding "VHF tropo forecast' links onderaan onze website.
 

29-9-'15 Radio Drenthe zendt logo mee (slideshow) via DAB+ netwerk Oost op kanaal 6B
 

Naast Radio Noord en Radio Gelderland zenden RTV NH en Radio Drenthe zenden nu ook hun logo mee via DAB+.
Bron van RTV NH bericht zie deze tweet.

 

29-9-'15 Drie FM net verbeteringen vergund
 

Agentschap Telecom heeft drie FM netverbeteringen vergund. Het gaat om  voorstel 140 voor Radio 538 in Dedemsvaart, voorstel 141 voor Simone FM in Stadskanaal en voorstel 144 voor RADIONL in Dokkum.
Klik op de kaart om naar alle voorstellen te gaan. 

29-9-'15 Per 1 november uitbreiding DAB+ zenders op regionale netwerken
 

Het aanbod van radiostations via DAB+ wordt in delen van Nederland vanaf 1 november verder uitgebreid. Dan gaan namelijk de vergunningen in voor de regionale DAB+netten, die onlangs verdeeld werden. Bron.
Kijk hier voor het overzicht om welke zenders en waar het gaat. 

28-9-'15 RTV Oost en HOT Radio reageren op verzoek FM net verbetering
 

Agentschap Telecom heeft twee reacties gehad op ingediende FM netverbeteringen. De eerste reactie komt van RTV Oost op voorstel 157 van RADIONL Deventer en de tweede komt van HOT Radio op voorstel 158 van Radio 538 Doetinchem.
Klik op de kaart om naar deze reacties te gaan.


 

28-9-'15 Nieuwe DAB antennes voor de NPO gespot bovenop mast in Groenlo
 

Gisteren was hier te lezen dat er nieuwe DAB antennes gespot waren bovenop een mast in Groenlo maar dat de zender op 12C nog niet aangezet is. De bewuste mast locatie is eenvoudig te vinden via de coördinaten welke op de website van Agentschap Telecom staan.
Met dank aan Arno Lenselink voor de foto's.


 

27-9-'15 Aladna FM beter in de ether op FM 107.2
 

Om het bereik in de hele gemeente Aalten te verhogen heeft Aladna FM, in samenwerking met AAA de zender in een hogere mast gehangen en mag er met een hoger vermogen worden uitgezonden. De Aladna FM antennes hangen nu hoog in de mast bij antennebouwer AAA op het Aaltense industrieterrein het Broek. Doel van de hele operatie is om de ontvangst in Dinxperlo en Bredevoort te verbeteren. Voor de gehele gemeente wordt nu 1 frequentie, namelijk de 107.2 gebruikt. Bron.
Rechts foto's van de mast en de antennes en tevens zendt men nu RDS uit. Met dank aan Arno Lenselink voor foto's en RDS info.

 

26-9-'15 Weer een nieuwe DAB+ zender NPO fase 3 on air: Breda
 

De NPO maakt serieus tempo met de uitrol van DAB+ fase 3 want gisteren was hier te lezen dat de inmiddels bekende vier antennes zichtbaar waren in de Digitenne mast Breda. Vanochtend gaf Gerard Lokhoff door dat de indoor ontvangst in Breda van nul naar 100% is gegaan dus deze zender staat ook al aan.                                      

 

25-9-'15 Nieuwe DAB+ zender NPO fase 3 on air: Ittervoort
 

Volgens dit twitter bericht blijkt dat gisteren ook de DAB+ zender voor de NPO op 12C in Ittervoort is ingeschakeld. Via Rurtal Radio kregen we foto's toegestuurd. Klik op de foto's voor een groter exemplaar en voor het complete overzicht kijk hier. Indien men een andere nieuwe zender ontdekt dan vernemen wij dit graag.                                         
 

25-9-'15 DAB+ NPO Test kanaal met Radio 2 in betere audio kwaliteit en met MOT slideshow
 

SInds deze week is op het DAB+ test kanaal van de NPO Radio 2 te horen in een hogere audio bitrate van 96kbps dan op het reguliere DAB+ kanaal (64kbps). Sinds vandaag zendt men op dit test kanaal ook een MOT slide show uit in de vorm van een afbeelding wat opmerkelijk is want op de andere NPO DAB+ kanalen worden de slide shows als packet data uitgezonden.
Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar.
 

25-9-'15 GrootNieuwsRadio nu ook via netwerk MTVNL in audio kwaliteit 64k
 

SInds gisteren is Groot Nieuws Radio via het MTVNL netwerk in betere audio kwaliteit te horen. Het is nu 64kbps geworden net als op kanaal 6B. Kijk hier via welke zenders dat is.
Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar.

                   
 

23-9-'15 Nog een nieuwe DAB+ zender NPO fase 3 on air: Oss
 

Vandaag kregen we per e-mail door dat ook de DAB+ zender voor de NPO op 12C in Oss is ingeschakeld. Klik op de foto voor een groter exemplaar en voor meer foto's en het complete overzicht kijk hier.
Indien men een andere nieuwe zender ontdekt dan vernemen wij dit graag.

                             

22-9-'15 Nieuwe DAB+ zender NPO fase 3 on air: Den Haag zuid
 

Vandaag kwam een melding via Twitter dat KPN Broadcast de zender in Den Haag zuid heeft ingeschakeld.
Voor het complete overzicht kijk hier.
Indien men een andere nieuwe zender ontdekt dan vernemen wij dit graag.

                             

19-9-'15 Steunzender Omrop Fryslan in Hoogersmilde on air op 92.5 MHz
 

Sinds gisteren is op 92.5 MHz het signaal van Omrop Fryslân te horen. Dat betekent dat KPN Broadcast de geplande steunzender in de lucht heeft gebracht welke voortkomt uit een vergunning voor FM net verbetering. Bron.
Vanochtend was een nieuwe glimmende antenne te zien zie foto rechts.
Klik op de foto voor een groter exemplaar.

           

17-9-'15 Nieuwe DAB+ zender NPO fase 3 on air: Heerlen
 

Van Egbert uit Hoensbroek kregen we vandaag een melding dat er een zeer sterk signaal te ontvangen is op kanaal 12C.
Daarmee concluderen we dat KPN Broadcast de zender Heerlen vandaag heeft ingeschakeld.
Voor het complete overzicht kijk hier.
Indien men een andere nieuwe zender ontdekt dan vernemen wij dit graag.


                

15-9-'15 Radio Noord zendt logo mee (slideshow) via DAB+ netwerk Oost op kanaal 6B
 
 
14-9-'15 Uitbreiding 11C DAB+ netwerk in 2016
 

Via het radioforum en per e-mail kregen we dit bericht met afbeelding "vanmiddag lichtte Menno Koningsberger tijdens een presentatie op de IBC (start op 15:20) een tipje van de sluier op over de dekking van 11C in 2016. De vermogens lijken flink verhoogd te worden voor flink wat zenders, het diagram van Smilde lijkt veranderd te worden en er komen flink wat zenders bij. Klik op de afbeelding voor een groot exemplaar.


 

14-9-'15 Nieuwe DAB+ antennes gemonteerd in Digitenne mast Heerlen t.b.v. fase 3 NPO DAB+
 

Vandaag werden nieuwe DAB antennes met een kabel omhoog gebracht in de Digitenne zendmast te Heerlen. Vanaf deze antennes wordt binnenkort op kanaal 12C het DAB+ pakket van de NPO uitgezonden. Met dank aan Egbert uit Hoensbroek voor het aanleveren van o.a. deze foto's.
Klik op de foto's voor een groter exemplaar.

            
 

14-9-'15 Vergunningen restcapaciteit regionale DAB+ kavels verdeeld
 

Het Agentschap Telecom heeft dertig vergunningen verleend voor digitale radio via de diverse regionale DAB+-kavels in Nederland. Het gaat om de verdeling van resterende frequentieruimte van de bovenregionale kavel. Vergunninghouders voor middengolf en niet-landelijke commerciële FM kwamen hiervoor in aanmerking. In totaal zijn dertig vergunningen verleend. In het overzicht rechts staat welke vergunninghouders voor welke allotments een vergunning hebben gekregen. Uit het overzicht blijkt dat de radiozenders Radio Maria en Groot Nieuws Radio een groot aantal regionale kavels hebben toegewezen gekregen. Ook Amor FM (Stichting Radika) heeft in drie regio’s een digitale frequentie bemachtigd. Radio Paradijs (Quality Radio BV) gaat nu landelijk uitzenden via DAB+. Daarnaast hebben de BV’s achter Radio Decibel, Radio Royaal, RadioNL, Puur NL en 8FM digitale regionale capaciteit toegewezen gekregen. Een compleet overzicht van de toegewezen vergunningen is te vinden via de website van het Agentschap Telecom. Bron.
Voor een voorlopig overzicht van alle omroepen via DAB+ regionaal kijk hier.

12-9-'15 Radio Witte de With Rotterdam op 107.5 FM
 

Radio Witte de With zendt dit weekend tijdens het kunstfestival uit via evenementenfrequentie 107.5 FM. Drie dagen lang staat de Witte de Withstraat en het omliggende kwartier bol van kunst, artistieke vernieuwing, cultuur en gezelligheid.
 

11-9-'15 Broadcast Partners met Radio IBC in Amsterdam te beluisteren op 88.5 FM
 

Broadcast Partners is sinds vandaag met hun eigen radiostation op de IBC2015 vanuit Amsterdam RAI te horen op de evenementen frequentie 88.5 MHz. Bron.

 

10-9-'15 ERP vermogen en antenne hoogte van alle DAB+ fase 3 zenders NPO bekend gemaakt
 

Agentschap Telecom heeft alle ERP vermogens en antenne hoogtes van fase 3 van het DAB+ netwerk van de NPO bekend gemaakt. Bron. Voor aanvullende informatie kijk hier.

 

10-9-'15 GrootNieuwsRadio binnenkort ook in Zeeland en Amersfoort te horen via DAB+
 

Broadcast Partners heeft voor Groot Nieuws Radio een 2.5kW ERP zender gepland in Goes op kanaal 5B en een 800W ERP zender in Amersrfoort op kanaal 12B. De zender in Rotterdam-Waalhaven op  kanaal 5B heeft 3.1 kW ERP.
 

10-9-'15 Nieuwe antenne situatie bovenin zendmast Eys
 

Broadcast Partners heeft antenne werkzaamheden gedaan bovenin de mast Eys.
Op de foto links is de "oude" situatie en op de foto rechts de huidige situatie te zien. 

 


 

9-9-'15 Sport 1 KLM Open Radio te beluisteren via evenementen zender op 88.4 FM
 

Golf fans hoeven geen moment van het KLM Open te missen op de Kennemer Golf & Country Club want Sport1 KLM Open Radio brengt t/m 13 september live verslag vanuit de baan, leaderboard updates, interviews en reportages. De zender is in Zandvoort en omgeving te beluisteren via de evenementen frequentie 88.4FM.
 

8-9-'15 GrootNieuwsRadio nu ook in regio Rotterdam via DAB+ on air (kanaal 5B)
 

Broadcast Partners heeft voor Groot Nieuws Radio de geplande DAB+ zender in Rotterdam-Waalhaven op  kanaal 5B aangestoken.

 

8-9-'15 Het Glazen huis Ootmarsum te beluisteren via evenementen zender op 88.4 FM
 

De vierde editie van Het Glazen Huis Ootmarsum wordt gehouden van 9 t/m 13 september op het Ties Venekamp Plein. Tijdens dit evenement wordt met allerlei activiteiten geprobeerd zoveel mogelijk geld in te zamelen. Ook dit jaar zendt men uit via de evenementen frequentie 88.4 MHz.
 

5-9-'15 Vergunning twee zuid Limburgse militaire frequenties Brunssum van CFN naar AFN
 

De twee FM frequenties in Brunssum (96.90 en 99.70 MHz) zijn overgedragen van CFN naar AFN. Of AFN daadwerkelijk op deze frequenties gaat uitzenden is niet duidelijk want men zendt al uit vanuit Brunssum op 89.2 MHz. Bron is overzicht omroep vergunningen van AT.
 

5-9-'15 010FM te beluisteren tijdens Wereldhavendagen via evenementen zender op 107.5 FM
 

010FM dit weekend tijdens de Wereld Haven Dagen 2015 Rotterdam te ontvangen via de evenementen frequentie 107.5
 

5-9-'15 Radio Festunique Beltrum te beluisteren via evenementen zender op 88.4 FM
 

Ook dit jaar zendt Radio Festunique uit tijdens de Beltrumse kermis dit weekend via de evenementen frequentie 88.4 MHz.
 

5-9-'15 WebFM vanaf vorige week zaterdag RTV Totaal
 

Vandaag is het precies een week dat de lokale omroep van de gemeente  Beuningen en Druten hun naam veranderde van WebFM naar RTV Totaal.

4-9-'15 Twee AM masten in Lopik neergehaald
 

Vanochtend even voor 10 uur is de grote AM mast in Lopik neergehaald. Klik rechts op de foto voor de opname.
Iets later volgde de tweede 'kleine' AM mast zie hieronder voor een opname. Met dank aan de makers van deze opnames!

 

2-9-'15 DAB+ West 8A: Radio Maria nu te horen; Fresh FM nog stil; kanaal voor 88,9% gevuld
 

Sinds vandaag is Radio Maria Nederland te horen op DAB+ West kanaal 8A, eerder was op dat kanaal SublimeYou te horen; Fresh FM is nog steeds stil. Met de huidige 16 omroepen is het kanaal voor 88,9% gevuld en zijn er nog 96 ongebruikte CUs. Waarom zegt het Ministerie van Economische Zaken dat er geen restcapaciteit meer is op dit kanaal? Reacties via Twitter of e-mail.

 

2-9-'15

MEDIA036 mag zich de komende vijf jaar de lokale omroep van Almere noemen

 

MEDIA036 mag zich de komende vijf jaar de lokale omroep van Almere noemen. Het Commissariaat voor de Media heeft dit beslist. MEDIA036 volgt de lokale omroep RTV Almere op. Deze omroep stopte haar uitzendingen eind vorig jaar en ging begin 2015 failliet. Bron. Radio036 zal binnenkort op FM 107.8 gaan uitzenden.

2-9-'15 ERP vermogen en antenne hoogte DAB fase 3 NPO sites
 

Emmen 8kW op 60mtr.
Wieringerwerf 8kW op 136mtr.
Eys 1.5kW op 98mtr.
Heerlen 1.2kW op 85mtr.
Roosendaal 0.7kW op 123mtr.
Bron.
 

1-9-'15 Aanstaande vrijdag wordt AM mast Lopikerkapel neergehaald
 

Het bedrijf Haarman&Wiersma uit Westerhaar-Vriezenveensewijk heeft de opdracht gekregen een middengolfzender in Nederland te ontmantelen. Komende vrijdag blaast het bedrijf de 196 meter hoge zendmast in Lopik op. Tot vanochtend zond Radio Maria Nederland hierover nog uit op AM 675. Lees hier verder.
 

1-9-'15 Signaal van MTVNL op kanaal 5B wordt wederom niet herkend op DAB+ radio's
 

En weer zijn er problemen met de ontvangst op kanaal 5B in regio Haaglanden van het "MTVNL" netwerk.  Het uitgezonden signaal wordt niet herkend door DAB+ radio's en DAB+/DMB USB sticks. D.m.v. een scanner blijkt men wel uit te zenden maar waarom dit niet wordt herkend door een DAB/DMB radio/USB ontvanger is onduidelijk.
 

1-9-'15 Vierde zender DAB+ fase 3 van de NPO on air: Eys
 

Per e-mail kregen we zojuist van diverse mensen melding dat er in Zuid Limburg een sterk signaal op kanaal 12C te ontvangen is. Het blijkt dat KPN Broadcast de zender Eys vandaag heeft ingeschakeld.

1-9-'15 Vergunningen FM frequenties commerciële omroepen met 5 jaar verlengd
 

Minister Kamp van Economische Zaken gaat de vergunningen voor etherfrequenties voor commerciële radiozenders met vijf jaar verlengen tot 1 september 2022. Dit heeft hij heeft vandaag de Tweede Kamer laten weten. Het gaat om zowel de FM, middengolf als digitale DAB+-frequenties.  “Ik streef ernaar de verlenging van de FM- en DAB+ vergunningen nog dit jaar af te wikkelen in goed overleg met de sector aldus Minister Kamp. Bron.
 

1-9-'15 AM zenders NPO Radio 5 Flevoland, Hulsberg uit de lucht en ook AM 675 van Radio Maria Lopik
  Vrij snel na 0.00 uur werden deze zenders uitgeschakeld. Luister hier naar een opname dat de 747 en later de 675 uit de lucht gaan.

 
29-10-15 Nieuwe DAB+ zender voor de NPO on air in Tjerkgaast
 

Sinds vandaag kan men in Zuidwest Friesland ook genieten van het DAB+ signaal van de NPO op 12C want de zender in Tjerkgaast staat aan aldus deze tweet.

29-10-15 FM net verbetering vergund
 

Agentschap Telecom heeft één FM netverbetering vergund. Het gaat om  voorstel 147 voor Radio Royaal welke hun zender in Rotterdam welke nu op 99.5 MHz zit mag verhuizen naar 99.6 MHz en tevens het ERP mag verhogen van 100 Watt naar 2.51kW ERP. Klik op de afbeelding om naar de vergunning te gaan.
 

28-10-15 Evenementenzender Station KPN Wierden voor goed doel on air op 88.4 FM
 

Van 29 oktober tot 2 november is Station KPN on air op de evenementen frequentie 88.4 MHz vanuit Wierden t.g.v. een goed doel tijdens de Sunte Mart'n weekend.
Klik op de afbeeldingen voor een groter exemplaar.

 

28-10-15 Nieuwe DAB+ zender Denekamp voor de NPO on air
 

Sinds vandaag staat zender Denekamp voor de NPO op 12C aan aldus een melding via twitter en van Jassy.
Voor het complete overzicht kijk hier.
Klik op de foto voor een groter exemplaar en voor het complete overzicht kijk hier.
Met dank aan Jassy voor deze foto's.


 

27-10-15 Extra DAB/DMB zender van MTVNL in Goes on air op kanaal 5B
 

Vandaag is de geplande DAB/DMB zender van MTVNL in Goes op kanaal 5B in de lucht gebracht. Voor het complete overzicht van alle MTVNL zenders en programma's kijk hier
 

27-10-15 Extra NPO zenders z.s.m. via DAB+ te ontvangen
 

Volgens een woordvoerder van de NPO kunnen we z.s.m. NPO 3 FM KX Radio, NPO Radio 4 Concerten, NPO Sterren.NL, NPO FunX Slow Jamz en NPO FunX Dance verwachten op DAB+. NPO Radio 2 Soul & Jazz komt januari 2016 onder voorbehoud besluit OCW; NPO Evenement en Nieuws en NPO FunX Turkpop wacht op besluit van OCW.
V
oor het complete overzicht van alle NPO zenders en programma's kijk hier.
 

23-10-15 KPN filmt montage van de kabel voor de nieuwe DAB zender in Doetinchem
 

KPN heeft de montage van de kabel voor de nieuwe DAB zender in Doetinchem gefilmd. Bekijk hier de opname.
De zender is vandaag on air gegaan aldus deze tweet.

21-10-15 Simone FM zendt logo mee (slideshow) via DAB+ netwerk
 

.
 

 

 

 

 


 

21-10-15 Nieuwe DAB antennes voor de NPO gespot bovenop Digitenne mast Doetinchem
 

Deze week heeft VolkerWessels Telecom Netwerk Solutions in opdracht van KPN Broadcast nieuwe DAB antennes gemonteerd bovenop de Digitenne mast in Doetinchem t.b.v. het DAB NPO netwerk op kanaal 12C. De zender is nog niet on air.
Klik op de foto's voor een groter exemplaar.
Met dank aan Arno Lenselink voor de foto's.
 

21-10-15 Puur NL nu in Breda op FM 104.3
 

Sinds vandaag is Puur NL in Breda te ontvangen op de FM frequentie 104.3 MHz aldus deze bron.
Deze zender komt voort uit een vergunning voor FM net verbetering.
                                            

20-10-15 FM net verbetering vergund
 

Agentschap Telecom heeft één FM netverbetering vergund.
Het gaat om  voorstel 139 voor Tida BV 104.3 MHz Breda.
Klik op de kaart om naar alle voorstellen te gaan.
 

19-10-15 Nieuwe DAB antennes voor de NPO gespot in Denekamp
 

Gisteren zijn nieuwe DAB antennes gespot in een GSM mast te Denekamp maar de zender op 12C is nog niet aangezet. Met dank aan Jassy voor deze foto's.
Klik op de foto voor een groter exemplaar en voor het complete overzicht kijk hier.


 

16-10-15 Tweede editie RADIONL toegevoegd aan DAB+ kavel West 8A
 

Er is een tweede editie van RADIONL toegevoegd aan DAB+ kavel West op kanaal 8A. Vanaf nu is ook de editie van RADIONL uit Amsterdam te horen. De editie uit Amsterdam is te herkennen aan het naamlabel NH-ZH. Lees verder op MediaMagazine.
 

16-10-15 DAB zender Den Burg voor NPO on air
  Sinds gisteren staat zender Den Burg voor de NPO op 12C aan aldus een melding via twitter.
Voor het complete overzicht kijk hier.
Indien men een andere nieuwe zender of nieuwe antennes ontdekt dan vernemen wij dit graag.
 
13-10-15 Evenementenzender Radio Scout FM Loon op Zand op 105.9 FM
 

Van 16 tot en met 18 oktober 2015 staat de Scoutingwereld in het teken van communiceren via amateur radio en internet. Zo’n 1,3 miljoen scouts doen wereldwijd mee aan JOTA-JOTI, het jaarlijkse communicatie en techniek evenement. Radio Scout FM is er weer vanuit Loon op Zand op 17 en 18 oktober op evenementen frequentie 105.9 MHz. Zin om langs te komen ? Altijd welkom bij de Pastoor Simons Groep om wat radio te beleven en te maken.
 

13-10-15 DAB zender voor NPO in Winterswijk on air
 

Sinds vandaag staat zender Winterswijk voor de NPO op 12C ook aan aldus deze melding.

Klik op de foto's voor een groter exemplaar.
Met dank aan Arno Lenselink voor de foto's.


 

12-10-15 Omroep Brabant zendt logo mee (slideshow) via DAB+ netwerk
 

Naast Radio Noord, NH Radio, Radio Gelderland, Omroep Zeeland en Radio Drenthe zendt Omroep Brabant nu ook hun logo mee via DAB+.
 

12-10-15 DAB zender NPO Groenlo on air
 

Sinds vandaag staat zender Groenlo voor de NPO op 12C aan aldus een melding via twitter
Met dank aan Arno Lenselink voor de foto's.


 

11-10-15 Foutieve informatie Agentschap Telecom inzake operationele DAB+ zenders NPO
 

De informatie op de website van Agentschap Telecom dat ook de NPO DAB+ zenders in Groenlo, Winterswijk, Stadskanaal, Westkapelle en Terneuzen operationeel zijn klopt op Terneuzen na niet.
De zenders in Groenlo, Winterswijk, Stadskanaal en Westkapelle zijn niet operationeel
 

10-10-15 Nog meer DAB+ zenders NPO on air
 

Volgens de website van Agentschap Telecom zouden ook de NPO DAB+ zenders in Groenlo, Winterswijk, Stadskanaal, Westkapelle en Terneuzen operationeel zijn.
Foto's van deze masten zijn van harte welkom.


 

9-10-'15 DAB+ zender Oostburg NPO ook on air
 

Sinds geruime tijd blijkt in Oostburg ook een nieuwe DAB+ zender voor de NPO te spelen op 12C aldus een melding via twitter.
Klik op de foto voor een groter exemplaar en voor het complete overzicht kijk hier.
Indien men een andere nieuwe zender of nieuwe antennes ontdekt dan vernemen wij dit graag. 

9-10-'15 DAB+ zender Sittard voor de NPO on air
 

Sinds gisteren draait in Sittard ook een nieuwe DAB+ zender voor de NPO aldus een melding op een Duits radio forum. 6 oktober waren de antennes al gespot, zie onze berichtgeving van 6-10.
Klik op de foto voor een groter exemplaar en voor het complete overzicht kijk hier.
Indien men een andere nieuwe zender of nieuwe antennes ontdekt dan vernemen wij dit graag. 

8-10-'15 Ontvangst RADIONL in Noordoost-Friesland sterk verbeterd via zender Dokkum FM 96.3
 

Sinds vandaag is RADIONL in de regio Noordoost-Friesland te ontvangen op de nieuwe frequentie 96.​3 FM. De ontvangst ​is hierdoor sterk verbeterd voor de inwoners van Dokkum ​en omliggende dorpen. De omroep heeft hiermee gehoor gegeven aan de wens van de luisteraars ​in deze regio aldus directeur Nico Silvius. Dankzij een samenwerking van RADIONL, kraanbedrijf Vrieswijk, Kabelnoord, DTBS Wageningen en streekomroep RTV NOF zijn eerder dit jaar de antennes geplaatst die nodig zijn voor de nieuwe frequentie. Bron.
Deze zender komt voort uit een vergunning voor FM net verbetering.
                                            

8-10-'15 Omroepen op DAB+ netwerk NPO zenden met hogere audio bitrate uit
 

Sinds vandaag zendt de NPO op DAB+ uit met hogere bitrates.
Radio 1 - 128 kb/s; Radio 2 - 96 kb/s; 3FM - 96 kb/s; Radio 4 - 128 kb/s; Radio 5 - 96 kb/s; Radio 6 - 96 kb/s; FunX - 96 kb/s; Radio 1 Extra - 96 kb/s; Top 2000 - 96 kb/s; 3FM Alternative - 96 kb/s. Daarnaast wordt visual radio als MOT slideshow meegestuurd i.p.v. als packet data op Radio 1 en Top 2000.


 

7-10-'15 Radio Continu ook met logo op DAB+
 

Sinds vandaag zendt Radio Continu ook hun logo mee via DAB+.

 

7-10-'15 DAB+ NPO test in AAC-LC i.p.v. HE-AAC v1
 

Sinds vandaag test de NPO op het DAB+ test kanaal in AAC-LC i.p.v. HE-AAC v1.

 

6-10-'15 Nieuwe DAB antennes voor de NPO gespot in Digitenne mast Sittard
 

Gisteren zijn nieuwe DAB antennes gespot in de Digitenne mast te Sittard maar de zender op 12C is nog niet aangezet volgens de website van Agentschap Telecom.
Met dank aan John voor deze foto's.
Klik op de foto voor een groter exemplaar en voor het complete overzicht kijk hier.
Indien men een andere nieuwe zender of nieuwe antennes ontdekt dan vernemen wij dit graag. 

6-10-'15 Joy Radio, RADIONL, Waterstad FM en FreezFM Pop Rock ook met logo op DAB+
 

Sinds vandaag zenden Joy Radio, RADIONL, Waterstad FM en FreezFM Pop Rock ook hun logo mee via DAB+.

 

5-10-'15 Puur NL en Radio 8FM met logo op DAB
 

Sinds vandaag sturen Puur NL en Radio 8FM ook hun logo mee via DAB+.

 

5-10-'15 Lokale omroep Mix724 Hoorn uit de lucht zowel op FM als met hun website
 

Het Commissariaat voor de Media heeft op 22 september het besluit genomen om Streekomroep Westfriesland de zendtijdtoewijzing te verlenen voor de komende 5 jaar voor de gemeenten Drechterland, Koggenland, Medemblik, Opmeer en Stede Broec. Daarmee is het doek gevallen voor Mix724 en inmiddels zijn de FM zenders 103.9 in Hoorn en 107.4 in Medemblik uit de lucht. Tevens is de website niet meer te bereiken.
Wanneer de nieuwe lokale omroep on air gaat is onduidelijk want de website geeft geen enkele info hierover.
 

4-10-'15 Omroep Zeeland zendt logo mee (slideshow) via DAB+ netwerk Zuidwest op kanaal 9D
 

Naast Radio Noord, NH Radio, Radio Gelderland en Radio Drenthe zendt Omroep Zeeland nu ook hun logo mee via DAB+.
 

3-10-'15 Radio8FM geeft zender Oss 90.1 FM terug aan Puur NL
 

Radio 8FM heeft donderdag onverwachts haar etherfrequentie in Oss (90.1 FM) teruggegeven aan zusterstation Puur NL. Als reden hiervoor geeft Radio 8FM dat de regionaliteitseisen die voor deze frequentie gelden mogelijk in conflict zijn met het programma van de zender aldus de website Radio.nl. Radio8FM en Puur NL worden geproduceerd door de RRG.
 

2-10-'15 Radio West via DAB+ netwerk van MTVNL te ontvangen
 

Radio West is sinds vanmiddag te ontvangen via DAB+ netwerk van MTVNL.
 

29-11-15 Resterende regionale DAB+ capaciteit verdeeld
 

In september jl. zijn al dertig vergunningen verleend voor deze zogenaamde bovenregionale restcapaciteit op de diverse regionale DAB+-kavels in Nederland. Bij deze verdeling gaf het Agentschap Telecom al aan dat niet alle capaciteit is verdeeld. In het regionale kavel in Zuidwest Nederland (kanaal 9D) zijn vier kanalen nog niet verdeeld. Daarnaast heeft het Agentschap Telecom van één vergunninghouder in het regionale kavel in Noord Nederland (kanaal 9D) op verzoek zijn vergunning laten intrekken. Dit betekent dat er vanaf 1 december vijf regionale DAB+-kanalen verdeeld gaan worden. Lees verder op MediaMagazine.
 

29-11-15 Lokale omroep voorlopig nog niet via DAB+
 

De publieke lokale omroepen in Nederland zijn voorlopig nog niet te ontvangen via DAB+ want de pilot welke dit jaar gepland stond is uitgesteld. Lees verder op MediaMagazine.

20-11-15 Lokale omroep Dronten RTV8 failliet verklaard
 

Gisteren is Stichting Lokale Omroep Dronten te Dronten (RTV8) door de rechtbank in Midden-Nederland failliet verklaard, Bron. De uitzendingen via FM 107.4 waren op 1 november al gestopt.

20-11-15 FM net verbeteringsverzoek nieuws
 

Agentschap Telecom heeft vergund:
Voorstel 138 van Radio Continu in Zuidwolde op 92.7 MHz.
Voorstel 142 van RADIONL in Stadskanaal op 96.7 MHz.
Afgewezen:
Voorstel 151 van Freez FM in Leeuwarden op 98.5 MHz.
Klik op de kaart om naar deze voorstellen te gaan.
 

19-11-15 Lokale omroep Súdwest in de problemen 
 

De lokale omroep Omroep Súdwest zit in de financiële problemen. De lokale omroep heeft bij de gemeente Súdwest-Fryslân aangeklopt voor extra subsidie. Leveranciers hebben per 1 januari aanstaande de diensten opgezegd om radio- en televisieprogramma’s uit te zenden. Hierdoor is de omroep gedwongen de uitzendingen te staken als er geen vervangend systeem kan worden aangeschaft. Inmiddels is de zender in Bolsward op FM 106.6 al uit de lucht en heeft Agentschap Telecom de vergunning aangepast van 3 naar 1 FM zender. De zender Sneek op FM 106.3 komt ook te vervallen en blijft alleen de zender Koudum op 105.4 vergund. Bron.
 

17-11-15 Doek is gevallen voor lokale omroep M-FM; vergunning is voor RTV Rheden-Rozendaal 
 

Het doek is gevallen voor M-FM. De uitzendlicentie voor lokale omroep in de gemeenten Rheden en Rozendaal is door het Commissariaat voor de Media toegewezen aan de andere gegadigde: RTV Rheden-Rozendaal. Daarmee heeft het Commissariaat de beide gemeenteadviezen van Rheden en Rozendaal overgenomen. De FM zenders 106.9 en 107.2 van M-FM zijn inmiddels al uit de ether verdwenen.
 

17-11-15 WILD FM Hitradio zendt logo mee (slideshow) via DAB+ netwerk
 

Naast Joy Radio, RADIONL, Freez FM, Waterstad FM, Radio 8FM, Puur NL, Radio Continu, Simone FM, GrootNieuwsRadio  zendt van de regionale commerciële omroepen nu ook WILD FM Hitradio hun logo mee via DAB+.

 

16-11-15 Digitenne frequenties worden geveild; > 700 MHz wordt vrijgemaakt voor mobiele diensten
 

De frequenties voor digitale ethertelevisie (DVB-T) worden geveild. De vergunning van de huidige vergunninghouder, KPN, loopt op 1 februari 2017 af. Dit heeft minister Kamp (Economische Zaken) laten weten in een brief aan de Tweede Kamer. Ondanks dat het animo voor digitale televisie via de ether terugloopt is Kamp van mening dat de rol voor digitale ethertelevisie nog zeker niet is uitgespeeld.
Tevens wordt de frequentieruimte vanaf 700 MHz, die momenteel nog wordt gebruikt voor onder andere Digitenne, vrijgemaakt voor mobiele communicatie. Hierdoor is een overgang naar de nieuwe norm, DVB-T2, volgens de minister van groot belang. Lees verder op
Mediamagazine.
 

13-11-15 Vorming publieke lokale streekomroepen in kaart gebracht
 

Vandaag hebben de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en de Stichting Nederlandse Lokale Publieke Omroepen de actualisering van het vernieuwingsconvenant gemeenten – lokale omroepen ondertekend. De lokale omroepen zitten momenteel midden in een veranderingstraject waarbij het de doelstelling is om de huidige 267 lokale omroepen te clusteren tot ongeveer 50 streekomroepen. Door op de kaart rechts te klikken ga je een speciale website met info over de huidige status van de streekomroepen. Voor alle informatie lees verder op Mediamagazine.

13-11-15 Publieke lokale omroepen Wijchen en Bloemendaal stoppen ermee
 

De lokale omroepen in Wijchen (Wijchense Omroep) en Bloemendaal (Jouw FM) stoppen eind dit jaar met hun uitzendingen. In Wijchen doet de omroep dat vanwege geldgebrek, in Bloemendaal stopt de omroep op haar hoogtepunt. Lees verder op de websites van de omroepen in kwestie.

9-11-15 RADIONL nu in Assen op FM 97.1
 

Afgelopen vrijdagmiddag heeft RADIONL hun 1kW zender Hoogersmilde op FM 97.1 MHz verhuisd naar Assen.
Deze verhuizing komt voort uit een vergunning voor FM net verbetering.

                                            

5-11-15 Radio Rijnmond zendt logo mee (slideshow) via DAB+ netwerk
 

Naast Radio Noord, NH Radio, Radio Gelderland, Omroep Zeeland, Radio Drenthe en Omroep Brabant zendt van de publieke regionale omroepen Radio Rijnmond nu ook hun logo mee via DAB+.


 

5-11-15 Radio Team FM via DAB+ netwerk van MTVNL te horen (editie Drenthe)
 

Radio Team FM is vanaf vandaag niet meer alleen op internet en de kabel te ontvangen, maar zendt nu ook digitaal uit via de ether op DAB+ vanuit en voor de regio Emmen op kanaal 7C (192.352 MHz) en tijdelijk ook in andere gebieden in Nederland via het landelijk MTVNL netwerk. Hierdoor is Radio Team FM nu ook via de digitale autoradio te ontvangen in hoge kwaliteit. Bron: persbericht.

Tevens is een nieuwe zender in Emmen op 7C in de lucht gebracht met 800Watt aldus deze bron.
Hiervoor is een nieuwe antenne mast geplaatst op de flat met hierin 4 antennes onder elkaar rechts op de foto. Klik op de foto voor groter exemplaar.
 

5-11-15 Radio Royaal nu op 99.6 FM regio Rotterdam
 

Radio Royaal is sinds vandaag in Rotterdam te horen op 99.6 (was 99.5) Deze verandering komt voort uit deze FM netverbetering.  

                       
 

4-11-15 Overzicht van alle FM evenementen frequenties 2015
 

Via een Wob verzoek heeft iemand een overzicht van de uitgegeven evenementen frequenties in Nederland in 2015 gekregen. Klik op de afbeelding voor dit overzicht.
 

1-11-15 Extra radio zenders op regionale DAB+ netwerken Zuid en Zuidwest
 

Op de regionale DAB netwerken Noordwest, Zuid en Zuidwest zijn rond 0:00 uur extra programma's erbij geschakeld. Radio Maria, Radio Seagull/KBC Radio, Groot Nieuws Radio, Amor FM, Radio Decibel, Radio Royaal, RadioNL, Puur NL, Simone FM en 8FM hebben nu een groter bereik sinds vandaag.
Op netwerk Oost is nog geen extra zender te horen.
 

1-11-15 JuizeFM vervangen door 538NONSTOP op DAB+
 
 
31-12-15 Radio Royaal morgen verder als Radio 8FM Randstad
 

De regionale commerciële radiozender Radio Royaal gaat morgen verder onder de naam Radio 8FM Randstad via vier FM frequenties en via DAB+.

 

31-12-15 Radio Team FM Emmen on air op evenementen frequentie FM 105.0
 

Radio Team FM is nog t/m 3 januari on air op de evenementen frequentie FM 105.0 t.g.v. Emmen on Ice.
 

30-12-15 Radio 95 Hollandscheveld on air op evenementen frequentie FM 107.8
 

Radio 95 Hollandscheveld is t/m 31 december on air op de evenementen frequentie FM 107.8.
 

30-12-15 De Gerdykster Piraten Gorredijk on air op evenementen frequentie FM 105.5
 

De Gorredijkster Piraten zijn t/m 1 januari on air op de evenementen frequentie FM 105.5 t.g.v. Stichting KiKa.
 

30-12-15 Freez FM sinds vanmorgen verder als Radio 8FM Noord Oost
 

De regionale commerciële radiozender Freez FM gaat morgenochtend vroeg verder onder de naam Radio 8 FM Noord Oost Nederland via onderstaande frequenties op FM en via DAB+ Noord-West en Oost-Noord.
 gaat vanaf 1 januari 2016 verder onder de naam Radio 8 FM Randstad.


 
 

30-12-15 Nieuwe omroep erbij op MTVNL DAB+ netwerk: Gigant FM
 

Sinds gisterenavond is het DAB+ netwerk van MTVNL een nieuwe omroep rijker: Gigant FM en draait op 48kbps. De omroep is nu nog tijdelijke via alle zenders van MTVNL te ontvangen maar zal later alleen in Drenthe en Groningen via kanaal 7C te ontvangen zijn. 

28-12-15 Radio Holland Online Udenhout morgen on air op FM 106.5
 

Radio Holland Online Udenhout gaat morgen t/m 30 december on air op de evenementen frequentie FM 106.5 t.g.v. een inzameling voor Stichting Make a Wish

 

27-12-15 Radio 3D Team Oudega on air op evenementen frequentie FM 104.7
 

Radio 3D Team Oudega is t/m 31 december on air op de evenementen frequentie FM 104.7.
 

27-12-15 Glazen Huis Winsum morgen on air op FM 105.6
 

Glazenhuis Winsum gaat morgen t/m 30 december on air op de evenementen frequentie FM 105.6 en staat in het teken van de EHBO in Winsum.

 

27-12-15 Radio JAR Jubbega on air op evenementen frequentie FM 105.5
 

Radio JAR is sinds vandaag t/m 29 december on air tijdens het JAR Piratenfeest op de evenementen frequentie FM 105.5. 


 

26-12-15 Glazen Huis Gramsbergen on air op FM 97.0
 

Glazen Huis Gramsbergen is sinds vanavond t/m 30 december on air op de evenementen frequentie FM 97.0 en staat in het teken van stichting ALS.


 

26-12-15 Kerstradio 89.3 FM Ingelum on air
 

Kerstradio 89.3 FM is nog t/m 4 januari on air vanuit Ingelum op de evenementen frequentie FM 89.3. 


 

26-12-15 Lokale Omroep Zeewolde on air op evenementen frequentie FM 107.1
 

Lokale Omroep Zeewolde is nog t/m 3 januari on air via de evenementen frequentie FM 107.1 t.g.v. de 'Zeewolde Winterworld'. 

 

26-12-15 Piraten Team Friesland Spanga on air op evenementen frequentie FM 106.0
 

Piraten Team Friesland is t/m 30 december on air vanuit Spanga via de evenementen frequentie FM 106.0.

 

26-12-15 Centraal Team Peize on air op evenementen frequentie FM 105.0
 

Centraal Team Peize is t/m 31 december on air via de evenementen frequentie FM 105.0.

 

24-12-15 Radio de ster van het Noorden Opende on air op evenementen frequentie FM 92.7
 

Radio de ster van het Noorden uit Opende is sinds vandaag t/m 2 januari on air via de evenementen frequentie FM 92.7.

 

24-12-15 Kerst Trio Rossum on air op evenementen frequentie FM 88.4
 

Kerst Trio Rossum is sinds vandaag t/m 26 december on air via de evenementen frequentie FM 88.4.


 

24-12-15 Radio Smeer'm FM Noordwijk on air op evenementen frequentie FM 106.2
 

Radio Smeer'm is sinds vandaag t/m 31 december on air via de evenementen frequentie FM 106.2 vanuit Noordwijk (Groningen).
 

24-12-15 Completeteam Enschede on air op evenementen frequentie FM 97.0
 

Completeteam is sinds vandaag t/m 2 januari on air via de evenementen frequentie FM 97.0 vanuit Enschede.
 

24-12-15 Family Radio Hoogeveen on air op evenementen frequentie FM 105.6
 

Family Radio is sinds vandaag t/m 27 december on air via de evenementen frequentie FM 105.6 vanuit Hoogeveen.
 

23-12-15 WaldPiraten Houtigehage on air op evenementen frequentie FM 98.2
 

WaldPiraten zijn tot 30 december on air via de evenementen frequentie FM 98.2 vanuit Houtigehage t.g.v. de Kerstmarathon
 

23-12-15 Drie Provincies Team Nieuw Roden on air op evenementen frequentie FM 101.6
 

Drie Provincies Team is sinds vandaag on air via de evenementen frequentie FM 101.6 vanuit Nieuw Roden t.g.v. een  goed doel want de opbrengst gaat naar de kinder-afdeling van het Wilhelmina ziekenhuis in Assen.
 

23-12-15 Club Firma Buge en Barste Jubbega on air op evenementen frequentie FM 107.2
 

Club FBB is t/m 30 december t.g.v. een inzameling voor Stichting Make a Wish te ontvangen via de evenementen frequentie FM 107.2 vanuit Jubbega.
 

22-11-15 Zender Sneek FM 106.3 van lokale omroep Súdwest uit de lucht 
 

Sinds vandaag is de zender Sneek op 106.3 MHz van lokale omroep Omroep Súdwest uit de lucht. 19 november jl. melden we al dat deze omroep in de financiële problemen zit. De lokale omroep heeft bij de gemeente Súdwest-Fryslân aangeklopt voor extra subsidie. Leveranciers hebben per 1 januari aanstaande de diensten opgezegd om radio- en televisieprogramma’s uit te zenden. Hierdoor is de omroep gedwongen de uitzendingen te staken als er geen vervangend systeem kan worden aangeschaft. De zender in Bolsward op FM 106.6 was al uit de lucht nadat Agentschap Telecom de vergunning had aangepast van 3 naar 1 FM ether zenders. Na uitschakeling van de zender Sneek blijft men alleen nog te ontvangen via de zender Koudum op 105.4 zoals vergund is. Bron.
 

21-12-15 Rick FM Uithoorn vandaag uit de lucht omdat de antenne mast verplaatst wordt
 

Vandaag wordt de antenne mast van lokale omroep Uithoorn Rick FM verplaatst van de Straatsburgflat naar de Briandflat en daarom is de omroep vandaag tijdelijk even uit de lucht op FM 106.3. Bron.

21-12-15 De Lozze Vogels Garnwerd on air op evenementen frequentie FM 106.3
 

De Lozze Vogels zijn tot 30 december t.g.v. de Kerstmarathon te ontvangen via de evenementen frequentie FM 106.3 vanuit Garnwerd.

20-12-15 Lokale streekomroep WEEFF Radio van start zonder FM ether frequentie
 

Sinds 16 december is de nieuwe lokale streekomroep WEEFF Radio voor de gemeenten Drechterland, Koggenland, Medemblik, Opmeer en Stede Broec gestart maar zijn nog niet op FM te ontvangen omdat er geen ether frequentie is vrijgegeven door Agentschap Telecom. Hoe lang dit nog gaat duren is onduidelijk aldus deze bron. 
 

20-12-15 Vanaf morgen drie dagen lang Radio 107.5 FM vanuit Glazen Huis op de Bies in Landgraaf
 

Het dagbestedingsteam van Op de Bies, de Entertainmentgroep in Landgraaf stapt dit jaar in een eigen Glazen Huis voor 3FM Serious Request. Vanaf morgen 10 uur is dit live te volgen via Radio 107.5 FM welke te horen is op de evenementen frequentie FM 107.5. Bekijk rechts de promo voor deze tijdelijke zender. 

20-12-15 Het Hollands Geluid Arnhem on air op evenementen frequentie FM 99.9
 

Het Hollands Geluid is sinds vandaag on air via de evenementen frequentie FM 99.9 vanuit Arnhem t.g.v. van de Kerstmarathon.

20-12-15 010FM Rotterdam on air op evenementen frequentie FM 107.5
 

010FM is tot 24 december te ontvangen via de evenementen frequentie FM 107.5 vanuit Rotterdam Lombardijen t.g.v. van Kerststal 010FM in winkelcentrum Keizerswaard.

20-12-15 RTV Rijnstad FM Wageningen on air op evenementen frequentie FM 107.0
 

Tot en met 24 december is RTV Rijnstad in Wageningen on air als Kerstradio in samenwerking met SOW en de horeca via de tijdelijke evenementen frequentie 107.0 MHz. De opbrengst is voor 3FM Serious Request.
 

19-12-15 De Vrolijke Strijders Drogeham on air op FM 101.5
 

Tot oudjaarsdag 18:00 uur zijn de De Vrolijke Strijders te beluisteren via de evenementen frequentie FM 101.5 vanuit Drogeham.

19-12-15 Glazen Huis Prinsenbeek op 107.9 FM
 

Nog tot zondag 20 december 20.00 uur is het Glazen Huis Prinsenbeek te beluisteren via de evenementen frequentie FM 107.9.

19-12-15 LIFE FM Alkmaar on air op evenementen frequentie FM 104.7
 

LIFE FM Alkmaar is dit weekend on air via de evenementen frequentie 104.7 FM t.g.v. Alkmaar Smult.
 

 

18-12-15 De Vrije Piraten zijn on air op FM 104.1 en 107.3 vanuit Kollumerzwaag 
 

De Vrije Piraten zijn weer on air via de Evenementen frequenties 104.1 en 107.3 FM tot en met oudjaarsdag in Noord-Oost Friesland.
 

18-12-15 Wijchense lokale omroep maakt doorstart
 

De Algemene Leden Vergadering van de Wijchense Omroep heeft dinsdagavond 15 december jl. , op 1 stemonthouding na, unaniem besloten tot een doorstart. De doorstart betekent dat de Wijchense Omroep in het eerste kwartaal van 2016 actief de samenwerking met RTV  Totaal  (Beuningen, Druten) gestalte wil gaan geven. Bron.
 

18-12-15 Het Drachtster Piraten Team on air op evenementen frequentie FM 106.0
 

Het Het Drachtster Piraten Team is sinds een aantal dagen te horen op de evenementen frequentie FM 106.0.

 

17-12-15 FM net verbeteringsverzoek nieuws
 

Agentschap Telecom heeft één verzoek afgewezen:
Voorstel 191 van Radio Continu in Tweede Exloërmond op 98,0 MHz.
Klik op de kaart om naar dit voorstel te gaan.
 

17-12-15 AFN Benelux heeft ook tweede frequentie (FM 99.7) in Zuid Limburg in gebruik genomen
 

Sinds vanochtend zendt AFN Benelux AFN Power Network / The Eagle ook uit in Zuid Limburg via FM 99.7 en ook in stereo en met RDS.

 

16-12-15 Gemeente Rijswijk kiest voor Stichting Omroep Rijswijk (Feel Good Radio)
 

Deze lokale omroep wordt herkozen vanwege de lokale inbedding in de samenleving en het grote bereik onder de Rijswijkers. Stichting Omroep Rijswijk veranderde in juni 2015 zijn roepnaam op de radio in Feel Good Radio. De Rijswijkse omroep heeft zich verenigd met de omroep van Pijnacker-Nootdorp en is nu een streekomroep geworden. Bron.
 

16-12-15 RADIONL op FM 96.7 vanuit Stadskanaal
 

Sinds vandaag is RADIONL on air op FM 96.7 MHz vanuit Stadskanaal. Deze nieuwe zender komt voort uit een vergunning voor FM net verbetering.
 

16-12-15 Radio Continu op FM 96.0 vanuit Stadskanaal
 

Sinds vandaag is Radio Continu te ontvangen op FM 96.0 MHz vanuit Stadskanaal nadat ze de vergunning van het FM kavel B34 van Simone FM hebben overgenomen zie bron.

15-12-15 De vrienden van Freddy in Marum on air op evenementen frequentie FM 107.6
 

Sinds gisteren is radiozender De vrienden van Freddy vanuit Marum t/m oud en nieuw te horen via de evenementen frequentie 107.6 FM in het kader van de eindejaarsmarathon.

14-12-15 Simone FM nu op FM 91.3 en Radio Continu binnenkort op FM 96.0 vanuit Stadskanaal
 

Sinds vandaag is Simone FM te ontvangen op FM 91.3 vanuit Stadskanaal en op de frequentie FM 96.0 waar men eerst uitzond is te horen dat op die frequentie binnenkort Radio Continu zal gaan uitzenden zoals hier te horen is. Bron. De nieuwe FM 91.3 zender komt voort uit een vergunning voor FM net verbetering.
 

14-12-15 Lokale omroepen RTV Stadskanaal en RTV Parkstad gaan fuseren
 

De lokale publieke omroepen voor de gemeente Veendam (RTV Parkstad) en de gemeente Stadskanaal (RTV-S) gaan fuseren tot een streekomroep. De nieuwe lokale omroep gaat uitzenden onder de naam Radio Televisie Veenkoloniën 1 (RTV1).
 

14-12-15 AFN Benelux heeft frequentie 96.9 in Zuid Limburg in gebruik genomen
 

Sinds vanochtend zendt AFN Benelux AFN Power Network / The Eagle in Zuid Limburg uit via FM 96.9 en as. donderdag komt de zender FM 99.7 in de lucht; de zender FM 89.2 is inmiddels uit de lucht.
Beluister hier wat er op FM 96.9 gezegd wordt.

13-12-15 Gisterenavond om 20.30 uur werd de zendmast IJsselstein weer omgetoverd tot Kerstboom
 

Bekijk hier een opname van het moment dat de verlichting werd ontstoken en de korte lichtshow die volgde. De boom is voorzien van een nieuw ophangsysteem en moderne led verlichting en hij zal branden tot en met 6 januari 2016.
 

13-12-15 Omroep Berg en Dal krijgt extra geld van de gemeente en start begin volgend jaar
 

De lokale omroep voor de gemeente Groesbeek 'Omroep Berg en Dal' (fusie van Omroep Groesbeek en WFM Radio) krijgt extra geld van de gemeente aldus deze bron. De nieuwe omroep start begin volgend jaar en de jingels van de omroep zijn hier te beluisteren.
 

12-12-15 Om 21 uur kwam een einde aan 20 jaar lokale omroep in Bloemendaal
 

De lokale omroep voor de gemeente Bloemendaal begon ongeveer twintig jaar geleden als Antenne Bloemendaal en werd later AB-Radio. In 2011 koos de omroep voor een andere strategie en ging verder als Jouw FM. De reden voor de stop is dat "de top is bereikt" zie hun persbericht. De zender op 105.8 MHz is uit de lucht.
 

11-12-15 Radio Delta Oss on air op evenementen frequentie FM 88.4 t.g.v. de eindejaarsmarathon
 

Radio Delta en Jeugd Rode Kruis Oss komen in actie voor Serious Request en staan dit jaar met een Glazenhuis in het centrum van Oss. Tevens is de omroep van 15 t/m 19 december te ontvangen op de evenementenfrequentie 88.4 FM.
 

9-12-15 Amstelteam Drachten on air op evenementen frequentie FM 106.0 t.g.v. de eindejaarsmarathon
 

Het Amstelteam Drachten is sinds maandag gestart met de eindejaarsmarathon welke duurt tot 13 december 24.00 uur. Afgelopen zaterdag is de grote zendmast van 30 meter hoog op zijn plek gezet. Bron.

 

7-12-15 RTV Krimpenerwaard schakelt 1-1-2016 drie FM zenders uit
 

Het commissariaat voor de Media heeft lokale omroep RTV Krimpenerwaard een uitzendvergunning verleend die start op 1 januari 2016 via de frequentie FM 106.6 MHz in Bergambacht. Op deze datum vervallen de tijdelijk verlengde uitzendvergunningen van de stichtingen achter de voormalige lokale omroepen Vrolek, Vlistam Radio en Radio Zilverstad die nu nog via de ether het programma van RTVK uitzenden. Om die reden moet de omroep op 1 januari de zenders van deze stichtingen uitschakelen en daarmee verdwijnen die dag dus de zender Lekkerkerk 107.7; Stolwijk 105.5 en Schoonhoven op 105.9 MHz uit de ether.
 

5-12-15 Radio 538 Dedemsvaart FM 102.4 on air
 

Vanmiddag blijkt dat ook de steunzender Dedemsvaart voor Radio 538 on air is op FM 102.4.
Deze zender komt voort uit een vergunning voor FM net verbetering.
                                            

5-12-15 Radio Continu Zuidwolde FM 92.7 on air
 

Sinds vanmiddag 15 uur is Radio Continu Drenthe on air op FM 92.7 vanuit Zuidwolde.
Deze zender komt voort uit een vergunning voor FM net verbetering.
                                            

3-12-15 DAB antenne systeem Eindhoven aangepast en verplaatst
 

Broadcast Partners heeft een tijdje terug het DAB antenne systeem aangepast voor netwerk 7A en 9C. Lange tijd heeft het 9C systeem aan de oostkant gestaan zie foto's links maar dat is nu verplaatst naar de westzijde van de mast zie foto's rechts. Tevens zijn er nu meer DAB antennes gemonteerd.

 

1-12-15 Radiobedrijven mogen vanaf 1 januari 2016 vier FM-kavels in hun bezit hebben.
 

Radiobedrijven in Nederland mogen vanaf 1 januari 2016 vier FM-kavels in hun bezit hebben. Momenteel geldt er nog een maximum van twee kavels per bedrijf. De verruiming van de zogenaamde eigendomsbeperking was eerder al aangekondigd door minister Kamp (Economische Zaken). De minister heeft nu per brief aan de Tweede Kamer laten weten dat de verruiming per 1 januari 2016 van kracht wordt. Lees verder op MediaMagazine.
 

  Terug naar nieuwsarchief