Nieuwsberichten archief 2010

   
30-1-2010 Problemen met Eutelsat W2 satelliet verholpen

De door de storing met de Eutelsat W2 satelliet getroffen radiozenders zijn weer via de 16 graden oost beschikbaar. Dat heeft Castor, het bedrijf dat de satellietverspreiding verzorgt bekend gemaakt. In de loop van de ochtend is het aanvoersignaal van de commerciële omroepen weer op 16 graden oost beschikbaar via de Sesat 1 satelliet. Deze wordt satelliet gaat de komende maanden als structurele oplossing dienen voor de satellietpositie 16 graden oost. In de loop van dit jaar plaatst Eutelsat een nieuwe satelliet op 16 graden oost. Deze Eutelsat W3B satelliet wordt naar verwachting nog deze zomer gelanceerd. De aanvoer van de commerciële omroepen verloopt via dezelfde frequentie als voorheen. Castor zegt wel nog bezig te zijn met het optimaliseren van het signaal. De signaalsterkte is overigens door het in gebruik nemen van de Sesat 1 satelliet wel verbeterd. Hierdoor is een betere ontvangst met kleinere schotelantennes mogelijk. Commerciële omroepen zoals Sky Radio en Radio Veronica kunnen nu de back-up ISDN geluidaanvoer weer uitschakelen en terug gaan naar de satellietaanvoer. Hierdoor komt de geluidskwaliteit weer op een hoger niveau en kan men weer gebruik maken van het RDS systeem. Ook kunnen FM-zenders die geen ISDN back-up hadden weer operationeel worden.
M7 Group S.A, eigenaar van CanalDigitaal, en Astra Benelux zijn de commerciële radiozenders Slam! FM en BNR te hulp geschoten. Beide zenders zijn tijdelijk via een transponder van CanalDigitaal op de Astra 1 satelliet te horen.
 

29-1-2010 Nieuwe zendlocatie Havenstad FM

Havenstad FM heeft het afgelopen jaar het nodige meegemaakt. Na de studio volledig verbouwd en opnieuw ingericht kreeg men het droevige nieuws dat men het pand per 1 november moest verlaten. Hierna werd de zender tijdelijk verplaatst naar het Delftzicht ziekenhuis zodat de uitzendingen toch door konden gaan. Hierbij ondervond men problemen met de verouderde antenne installatie waarna Broadcast Service Noord te hulp schoot op een zaterdag avond. Op 9 Januari werd het nieuwe antenne systeem onder barre winterse omstandigheden geinstalleerd op de Vennenflat te Delfzijl. Bron.
 

28-1-2010 Problemen met audioaanvoer commerciele radiozenders door uitval Eutelsat W2 satelliet

Door een storing bij satellietprovider Eutelsat hebben diverse commerciële radiozenders problemen met de doorgifte van hun programma's. De problemen zijn ontstaan door uitval op de W2 satelliet en begonnen gisteravond rond 21:00 uur. Veel FM-zenders hebben een back up signaal via ISDN, maar dat lukte niet voor alle zenders. Via deze satelliet lopen de verbindingen van onder andere 100 % NL, Radio Veronica, Arrow Jazz, Slam FM, Sky Radio en BNR Nieuwsradio voor de aanvoer van etherzenders en kabelkopstations. De aanvoer voor de etherzenders is in veel gevallen voorzien van een back up-verbinding. Via de kabel en internet zijn de genoemde stations in veel gevallen niet meer te ontvangen. In een officiële verklaring zegt de Franse satellietoperator Eutelsat in samenwerking met de maker van de satelliet, Thales Alenia Space, een groot onderzoek naar de totale uitval van de satelliet te hebben gestart. Alle Eutelsat klanten die door de storing getroffen zijn wordt vervangende back-up capaciteit aangeboden De bedoeling is dat op korte termijn getroffen radio- en televisiezenders weer operationeel zijn. Eutelsat heeft op deze locatie de gecopostioneerde Eurobird16 satelliet achter de hand. Deze satelliet ging in zijn eerdere leven als Hotbird4 satelliet door het leven en zit inmiddels tegen het einde van zijn verwachte levensduur van 12 jaar aan. Bron.
 

22-1-2010 Geen 30 extra FM frequenties voor FunX

De eerder door PvdA-staatssecretaris Heemskerk aangekondigde uitbreiding van etherfrequenties voor de publieke multiculturele stadsjongerenzender FunX zal minder groot zijn dan eerder aangekondigd. Dit blijkt uit een brief die de staatssecretaris van Economische Zaken naar de Tweede Kamer heeft gestuurd. Eerder was sprake van uitbreiding naar maximaal 30 frequenties; in de nieuwe brief schrijft Heemskerk dat sprake is van ‘minimaal’ 13 frequenties voor FunX. Thans gebruikt FunX vier frequenties in resp. Amsterdam, Utrecht, Den Haag en Rotterdam. De staatssecretaris schrijft dat deze in navolging van de motie van Joop Atsma (CDA) een deel van de ontvangstklachten kan worden verbeterd en opgelost ‘met frequenties die voor FunX zijn gevonden’. Volgens Heemskerk is er in de overige gemeenten waar FunX wel een uitbreiding kan verkrijgen ‘geen ontvangstklachten van regionale of lokale omroepen bekend’. Tevens stelt Heemskerk nog in overleg te zijn met de overkoepelende organisatie van lokale publieke omroepen OLON. In de door de Tweede Kamer aanvaarde motie heeft Atsma gesteld dat het bereik van publieke lokale en regionale publieke zenders onvoldoende is door gebrek aan frequenties en nader onderzoek noodzakelijk is om deze zenders te accomoderen, waarbij gesteld is dat afgezien zou moeten worden ‘in afwachting van het onderzoek’ naar een beschikbaarstelling van frequenties aan FunX. Bron.
 

22-1-2010 ZFM Zoetermeer op 96.2 FM

Sinds gisteren is ZFM, de lokale omroep voor de gemeente Zoetermeer te beluisteren op een nieuwe etherfrequentie: 96.2 MHz. Door de uitbreiding van de stad in vooral oostelijke en noordelijke richting was het signaal van de oude zender (107.6 MHz 20 Watt ERP) niet meer optimaal te ontvangen in alle delen van de stad. Samen met Broadcast Partners is dit probleem aangekaart bij de verantwoordelijk overheidsinstantie en uiteindelijk een passende oplossing gevonden in de vorm van meer zendvermogen van maarliefst 1000 Watt ERP. Luister hier naar de jingle van de aankondiging en hier naar een interview met een technische medewerker welke donderdagavond om 19:30uur nog op het dak bij de nieuwe antennemast stond. Foto's van de oude en nieuwe installatie zijn hier te zien (met dank aan Herman van Beek).
 

20-1-2010 Radio 555 voert actie voor opbouw Haïti

Radio 555 is morgen vanaf 6uur live te beluisteren via de radiostations: Radio 2, 3FM, Radio538, Radio Veronica, Q Music, Slam!FM, Radio 10 Gold, de Wereldomroep, aantal publieke regionale omroepen en tientallen publieke lokale omroepen. Tussen 10:00 en 15:00 uur is het live te volgen op Nederland 1. Daarnaast schakelen diverse programma's van de Nederlandse Publieke Omroep, RTL Nederland en SBS Broadcasting met de tv-studio waar het actiecentrum en ook het belpanel is gevestigd. Ook het digitale themakanaal 101TV wordt van 06:00 tot 22:00 uur omgedoopt tot actie 555 TV. Sky Radio en 100% NL steunen de actie van Radio 555 op hun eigen manier. De uitzendingslocatie van Radio 555 voor Haïti wordt Studio 24 op het Mediapark in Hilversum. In studio 24 waar de studio van Radio 555 komt schuiven diverse artiesten live aan bij de dj’s van Radio 555 en verzorgen een akoestisch optreden of pakken de telefoon op in het callcenter. Luisteraars kunnen op verschillende manieren bijdragen aan de actie: direct geld storten op giro 555, het callcenter bellen via 0900-3000555 of een sms sturen naar 3555.
 

19-1-2010 De Leidse Jazzweek live op 107.0 FM

De Stichting Leidse Evenementen Radio  (SLER) verzorgt al vier jaar een week lang uitgebreid live verslagen van de 3 Octoberviering. De stichting bestaat uit een aantal vrijwilligers, die via live uitzendingen de Leidse evenementen extra uitstraling willen geven. Dit jaar gaan zij voor het eerst vier dagen lang non-stop uitzenden tijdens de Leidse Jazzweek met live radio en internetuitzendingen van 20 t/m 24 januari welke te horen zullen zijn op de evenementenfrequentie 107 FM. Bron.
 

16-1-2010 Radio Peejenland ook dit jaar weer on air op 104.9 FM vanuit Hoeven

Radio Peejenland verzorgt ieder jaar tijdens de carnavalsdagen live radio-uitzendingen in Hoeven via een evenementenfrequentie op 104.9 MHz. Dit jaar zullen ze te horen zijn van 10 t/m 16 februari.
 

12-1-2010 Omroep Gennep FM nu in stereo en met RDS op 107.9 MHz
  

Sinds vandaag is Omroep Gennep FM in stereo te beluisteren. Daarnaast is RDS toegevoegd zodat op het display van de radio te zien is dat er op Omroep Gennep FM is afgestemd. In de laatste maanden van vorig jaar heeft de omroep ook al niet stil gezeten en is er door een team van enthousiaste vrijwilligers de radiostudio opgeknapt en werd er een nieuw mengpaneel geplaatst. Omroep Gennep FM is te ontvangen via  107.9 MHz. Bron.
 

8-1-2010 Regio FM Wierden binnenkort naar nieuwe frequentie 93.9 MHz
  Regio FM gaat binnenkort verhuizen van 107.2 MHz naar 93.9 MHz. Hierdoor wordt de ontvangst in het buitengebied een stuk verbeterd. De exacte datum van overgang is nog niet bekend. Met de wijziging wordt ook de ontvangst in de regio verbeterd. Zo wordt het signaal richting Enter en Hoge Hexel een stuk sterker. Bovendien kan straks ook in buurgemeenten Regio FM zuiver ontvangen worden op de (auto)radio. Bron.
 
7-1-2010 Atos Radio tijdelijk niet meer te ontvangen op 106.8 vanuit Heerjansdam
 

De radio uitzendingen van Atos Radio voor de kern Heerjansdam zijn via 106.8 MHz om technische reden tijdelijk gestaakt. De omroep zoekt hiervoor een oplossing. U kunt de Atos uitzendingen in Heerjansdam ook beluisteren op 106.1. Bron.
 

5-1-2010 NU.tv niet meer te ontvangen via KPN Mobiel TV
 

NU.tv is niet meer te ontvangen via KPN Mobiel TV (DVB-H).
 

4-1-2010 Derde etherzender voor Terneuzen FM op 106.1 MHz
 

Terneuzen FM heeft geruime tijd terug een derde zender aangestoken in Driewegen op 106.1 MHz. Middels  RDS is deze zender gekoppeld aan de zenders Terneuzen 107.8 en Westdorpe 105.8. Vreemd genoeg wordt de nieuwe frequentie niet op de website vermeld.
 

3-1-2010 Dollard Radio de lokale omroep voor de gemeente Oldambt
 

Dollard Radio is sinds 1 januari officieel de naam van de publieke lokale omroep van de nieuwe gemeente Oldambt ook wel Lokale Omroep Gemeente Oldambt genoemd. Na het samen gaan van Winschoten, Scheemda en Reiderland in één gemeente gaan de omroepen Radio Winschoten en Omroep Scheemda samen verder. Dollard Radio is in Scheemda in stereo en RDS te ontvangen op 105.8 MHz en in Winschoten in stereo met RDS op 106.2 MHz.
            

2-1-2010 Omroep Zuidplas nu officieel van start
 

Omroep Zuidplas is sinds 1 januari officieel de publieke lokale omroep van de nieuwe gemeente Zuidplas. Na het samen gaan van Moordrecht, Nieuwerkerk aan den IJssel en Zevenhuizen-Moerkapelle in één gemeente gaan de medewerkers van LON Radio en RaMo FM samen verder. De omroep is in Moordrecht en in Nieuwerkerk aan den IJssel te ontvangen op 107.3 FM.
            

28-2-2010 Haarlem 105 stopt met uitzenden via DVB-T

In navolging van RTV-S en FlakkeeNieuws stopt Stadsomroep Haarlem 105 ook de experimentele uitzendingen via 'DVB-T' morgen. Een half jaar lang was Haarlem 105 via deze digitale techniek te bekijken en te horen, als enige lokale omroep in ons land. Voor definitieve uitzendingen is wettelijk nog niets geregeld. Haarlem 105 start samen met koepelorganisatie OLON een nieuwe lobby voor uitzendingen via Digitenne. Volgens Haarlem 105-bestuurslid Michiel Bosgra zijn er technisch geen redenen om Haarlem 105 niet meer te laten uitzenden met de zogenoemde DVB-T techniek. 'Er is genoeg ruimte in de ether, we zouden ons signaal zelfs nog sterker kunnen maken. Maar de landelijke overheid ziet niet hoe belangrijk dit soort omroepen zijn.' Kijkers en luisteraars kunnen hun protest laten horen via: digitaal@haarlem105.nl. Bron.
 

22-2-2010 De Streekradio verhuist 5 maart naar 104.8 MHz

Vanaf vrijdag 5 maart zal de Streekradio, de lokale omroep voor de gemeente De Wolden de frequentie FM 106.1 (Zuidwolde) na 20 jaar verlaten en verruilen voor een nieuwe frequentie, namelijk FM 104.8. In het kader van de herindeling van de FM band wordt er voor o.a. landelijke, regionale en lokale omroepen gekeken hoe de ontvangst verbeterd kan worden. De afgelopen 2 jaar is dit voor de Streekradio bekeken en na internationale coordinatie is de frequentie nu officieel klaar om in gebruik te worden genomen. Met de in gebruik name van de nieuwe veel sterkere zender op FM 104.8 zal de ontvangst van de Streekradio merkbaar beter te ontvangen zijn op auto-, wekker en draagbare-radio's in de hele gemeente De Wolden, maar ook in Hoogeveen en Dedemsvaart. Bron.
 

19-2-2010 Digitenne mast geplaatst op hoogste gebouw van Almere

Op het hoogste gebouw van Almere is begin februari door VolkerWessels Telecom een Digitenne zendmast geplaatst van 22 meter. Carlton, onderdeel van het hoogbouw project L’Hermitage in Almere wordt het hoogste gebouw van Almere, met 120 meter ruim 40 meter hoger dan het huidige hoogste gebouw, de Eurotoren. Klik op onderstaande foto's voor een groot formaat. Bron. Wanneer deze zendmast in gebruik wordt genomen is niet bekend.
 

17-2-2010 Zuid FM uit de lucht gehaald door TV Eijsden

Zuid FM, de lokale omroep voor de gemeente Eijsden is uit de lucht. Begin deze week besloot zendgemachtigde TV Eijsden, waar het station tot medio februari een verbintenis mee had, de stekker eruit te trekken. Zuid FM is daarom op dit moment alleen nog maar via internet te beluisteren. Over acties naar aanleiding van het besluit wordt nog nagedacht. Volgens een medewerker is er donderdag in ieder geval een speciale zitting bij het Commissariaat voor de Media in Hilversum. Lees hier verder.
 

15-2-2010 Bewoners IJsselstein bang voor extra straling door hoger zendvermogen FM zenders

Een aantal bewoners van IJsselstein heeft hun zorgen geuit over de verhoging van het zendvermogen in de mast bij IJsselstein. Het Agentschap Telecom heeft internationale toestemming gevraagd om het vermogen van drie FM-zenders te verhogen. Dat is nodig om een betere dekking van het radio-signaal te krijgen. De bewoners vragen zich af wat de verhoging van het zendvermogen betekent voor de gezondheid en hebben daarover hun zorgen geuit bij de IJsselsteinse politiek. Bron.
 

13-2-2010 RTV038 Zwolle on air begin maart op evenementenfrequentie

RTV038 heeft toestemming van het Commissariaat voor de Media gekregen voor het verzorgen van radio-omroep met een bijzonder doel: In dit geval de gemeenteraadsverkiezingen op 3maart 2010. De licentie is verleend voor 1,2 en 3 maart. Een licentie als deze kan door zowel particulieren als andere rechtspersonen worden aangevraagd en is sinds enkele jaren onderdeel van de media-wet. Het gaat om uitzendingen met beperkt bereik en beperkte duur. In de uitzendingen zal geen aandacht aan de toekenning voor de licentie voor lokale omroep worden besteed. Ook zal er een andere frequentie dan 105 FM worden toegewezen, aangezien deze aan de lokale omroep behoort. Lees hier verder.
 

9-2-2010 Radio8FM te ontvangen in West Brabant op 97.3 FM

Radio 8FM is sinds vandaag te ontvangen in West Brabant via de zender Bergen op Zoom op 97.3 MHz. Eerder werd hier nog het programma van Radio Hollandio uitgezonden.
 

9-2-2010 Radio Veronica Roosendaal nu op 103.5 i.p.v. 103.3 MHz

Radio Veronica is sinds vanochtend vroeg veranderd van frequentie in Roosendaal nl. van de 103.3 MHz naar 103.5 MHz. Luisteraars in het westen van Brabant kunnen daardoor zonder hinderlijke storing genieten van het station met de beste 80’s en 90’s hits. Door de frequentiewissel zullen ook de automobilisten op het traject Rotterdam-Roosendaal en Roosendaal-Breda een betere ontvangst hebben van Radio Veronica. Deze wijziging is in het kader van zerobase optimalisatie tot stand gekomen. Bron.
 

5-2-2010 Radio Amor FM veranderd in Rotterdam van 102.2 naar 102.3 MHz

Radio Amor FM is vanmiddag van frequentie gewijzigd. Deze wijziging is in het kader van zerobase optimalisatie tot stand gekomen. Bron: website Radio Amor FM.
 

4-2-2010 Radio Peejenland ook dit jaar weer on air op 104.9 FM vanuit Hoeven

Radio Peejenland verzorgt ieder jaar tijdens de carnavalsdagen live radio-uitzendingen in Hoeven via een evenementenfrequentie op 104.9 MHz. Dit jaar zullen ze te horen zijn van 10 t/m 16 februari.
 

3-2-2010 Eén lokale omroep voor de Krimpenerwaard
 

De PvdA in de gemeente Ouderkerk maakt zich hard voor één lokale omroep voor de hele Krimpenerwaard. Binnen de K5-gemeenten zijn vier lokale omroepen actief: Vlistam Radio in Vlist, Radio Centraal in Bergambacht, Zilverstad Radio in Schoonhoven en Vrolek in Nederlek. Ouderkerk heeft geen eigen omroep. Dat moet veranderen, schrijft de PvdA in haar verkiezingsprogramma 2010-2013. Lokale omroepen zijn belangrijk voor een gemeenschap. Tenminste, als zij zich niet beperken tot het draaien van verzoeknummers maar ook volwassen reportages en nieuwsbulletins maken. Eén omroep kan dan een belangrijke bijdrage leveren aan het gemeenschapsgevoel. Lees hier verder.
 

30-3-2010 Nieuwe frequentie voor BNR Nieuwsradio in Dordrecht aangevraagd

BNR Nieuwsradio heeft een nieuwe frequentie aangevraagd voor Dordrecht. Dit is geworden 91.5 MHz met 630 Watt ERP. De huidige frequentie in Dordrecht (99.6 MHz 5kW ERP) moet worden afgestaan aan Radio Gelderland i.v.m. optimalisatie in de Bommelerwaard, zie eerdere berichtgeving op deze website van juni 2009. Het voorstel voor optimalisatie valt hier te lezen.
 

29-3-2010 Nieuwe antennes voor RGL FM Ouddorp

RGL FM, de lokale omroep voor de gemeente Goedereede heeft 12 maart hun zendantenne's vervangen. De huidige antennes die al meer dan tien jaar oud waren zijn volgens het bestuur van de lokale omroep ernstig aan vervanging toe. De laatste maanden kwamen er steeds meer telefoontjes, van met name luisteraars van buiten de gemeente grenzen, dat de signaal sterkte steeds minder werd. Met het plaatsen van de nieuwe antennes zal het signaal de komende jaren weer op de gewenste sterkte en nivo zijn. Hier is een filmpje te zien. Bron Flakkee Nieuws.
 

25-3-2010 Regio FM Wierden 1 april naar 93.9 FM

Regio FM, de lokale omroep voor de gemeente Wierden verhuist donderdag 1 april in de ether van 107.2MHz naar 93.9MHz. Van 14.00 uur tot en met 18.00 uur is een speciale uitzending te horen. Voor de luisteraars worden acties met prijzen op touw gezet. Wethouder Ria Broeze is te gast om de nieuwe frequentie officieel in gebruik te nemen. Om 14.00 uur is Regio FM nog op de 107.2MHz te horen, halverwege de uitzending zetten we de knop om naar 93.9MHz. Met de wijziging wordt de ontvangst in de regio enorm verbeterd. Zo wordt het signaal richting Enter, Hoge Hexel en Zuna beresterk. Bovendien kan straks ook in buurgemeenten Regio FM zuiver ontvangen worden op de (auto)radio.
 

21-3-2010 2FM on air op 106.6 MHz

2FM de lokale omroep voor de gemeente Gilze en Rijen is begonnen met test uitzendingen op 106.6 MHz in stereo en met RDS. Tot 5 April zijn er testuitzendingen van 2FM. De website is vanaf medio April beschikbaar
 

18-3-2010 Super 936 Huissen uit de lucht

Super 936 de lokale omroep voor de gemeente Lingewaard zendt al geruime tijd niet meer uit. Sinds deze week is ook de website niet meer te bereiken. De reden van het stoppen van de lokale omroep is ons niet bekend.
 

17-3-2010 Sky Radio nóg beter te horen in Noord-Brabant

Sky Radio 101 FM is nu nog beter te beluisteren in Noord-Brabant. In de regio Breda kun je Sky Radio nu in verbeterde kwaliteit horen op de nieuwe etherfrequentie 101.7 FM. In de regio Tilburg kun je overschakelen naar 101.9 FM. Bron Skyradio.
                    

13-3-2010 Radio NOF wil ook los in Achtkarspelen

Het bestuur van Radio Noordoost-Friesland heeft zich bedacht. De lokale omroep in Dokkum wil nu ook wel een licentie hebben in de gemeente Achtkarspelen om daar radio uitzendingen te gaan verzorgen. De bestuursleden werden wakker geschud nadat het nieuws naar buiten kwam dat RTV Kanaal 30 uit Burgum mogelijk een licentie krijgt in Achtkarspelen. In een lastminute aanvraag bij het college van B&W laat het Dokkumer radio bestuur nu weten dat ze nu volmondig Ja willen zeggen tegen dezelfde licentie. Er kan echter maar één lokale omroep actief worden in de gemeente. Bron.
 

12-3-2010 Maasland Radio heeft toestemming voor tweede frequentie

Maasland Radio, de lokale omroep voor de gemeente Bergen (Limburg) heeft van het Agentschap Telecom gisteren bericht gehad dat ze ook mogen gaan uitzenden op een tweede frequentie nl. 92,9 MHz vanuit Wellerlooi met 1kW ERP. Het is de bedoeling dat de zender in het voorjaar on air gaat. Hiermee heeft de omroep straks twee 1kW zenders on air want de 89.6 FM blijft ook in gebruik. Info: via Maasland Radio.
 

10-3-2010 KPN zendmast voor digitale TV in Leusden klaar
 

Langs de A28 bij de afslag Leusden Zuid is half februari door VolkerWessels Telecom begonnen met de bouw van een nieuwe Digitenne zendmast van 126 meter. Deze mast is door VDL Network Supplies geproduceerd en geleverd aan KPN. De mast is opgebouwd uit secties van 12 meter en heeft een voetmaat van 10 x 10 meter en is ter plaatse geassembleerd. Boven op de mast is een antenne geplaatst van 8 meter die het signaal van Digitenne verspreid. Inmiddels staat de mast in volle glorie. Lees hier een artikel in het AD m.b.t. deze mast. Wanneer de zendmast in gebruik wordt genomen is niet bekend. Foto's via KPN Broadcast Services (klik op de foto's voor een groot exemplaar).
 

8-3-2010 Zuid FM uit de lucht

Zuid FM uit het Limburgse Eijsden is nu definitief uit de lucht. De zender bleef nog doorgaan met het uitzenden van programma’s ondanks het feit dat vergunninghouder TV Eijsden de overeenkomst niet heeft verlengd. Bron.
 

7-3-2010 Nieuwe zendmast voor L-FM geplaatst

Op vrijdag 5 maart is voor L-FM, lokale omroep voor Landerd een nieuwe mast geplaatst in het dorp Zeeland. De nieuwe mast was wenselijk omdat de zender die nu nog in de grote kerk van Zeeland staat niet de gewenste dekking had. Tevens had het kerkbestuur gevraagd de antenne te verwijderen, dit na de restauratie van de kerk twee jaar geleden. Na deze oproep van het kerkbestuur is L-FM gaan zoeken naar een locatie die het ontstane probleem kon oplossen, Deze werd samen met de gemeente Landerd gevonden nabij het Oventje aan de rand van Zeeland. Vele procedures zijn doorlopen en begin 2009 kreeg L-FM de vergunning voor een zendmast van 44 meter hoog. Dit is tevens de maximale hoogte omdat vliegbasis Volkel op een steenworp afstand ligt. Intussen had L-FM een derde frequentie gekregen om de verzorging in de richting van natuurgebied de Maashorst, waar ook problemen waren, te verbeteren. In samenwerking met Agentschap Telecom werd de frequentie 107.9 MHz verworven. Dit had echter tot gevolg dat de reeds aangekochte mast van 44 meter niet sterk genoeg was om alle antennes te dragen en ook nog eens voorbereid te zijn op onder meer digitale uitzendingen. In samenwerking met Turris B.V. werd gezocht naar een betere oplossing. De conclusie was dat er een veel sterkere mast nodig was, maar dus ook nieuwe vergunningen van de gemeente. Nu staat de mast in volle glorie en is de mast 44 meter hoog als de topbuis is uitgeschoven. In de tussentijd is er door L-FM contact gelegd met AFN (Amerikaanse leger zender) die in september 2009 hun zendlocatie in Erp moesten verlaten en zodoende geen etherdekking meer hadden. De mast die L-FM nu geplaatst heeft is immers zo sterk dat makkelijk een derde zender in de mast kan. AFN zendt uit in het gebied nabij Volkel, dicht in de buurt bij de nieuwe zendmast. AFN heeft inmiddels een intentie getekend om in de mast een plaatsje te verkrijgen op 40 meter hoogte. Over een week zal de stroom aangesloten worden en kunnen de eerste testuitzendingen worden gedaan met zowel de 106.6  en 107.9 MHz. De 105.0 MHz in Schaijk zal overigens ongewijzigd blijven. Het bereik van L-FM zal in het buitengebied van Zeeland waar geen bekabeling is, aanzienlijk verbeteren. Bron.
 

5-3-2010 De Streekradio nu op 104.8 FM

Sinds vanmiddag 12 uur is de Streekradio, de lokale omroep voor de gemeente De Wolden te beluisteren op FM 104.8. Eerder deze ochtend werden eerst de oude antenne's en bekabeling verwijderd en vervolgens de nieuwe installatie bevestigd in de 40 meter hoge mast in samenwerking met Kraanbedrijf Pol uit Hoogeveen Om 12 uur waren de werkzaamheden klaar en kon de zender aangestoken worden. De 106.1 MHz gaat binnenkort na 20 jaar dienst uit. Nu is op 106.1 een verwijzing te horen. Via 104.8 FM wordt met 1kW ERP uitgezonden. Bron.
 

4-3-2010 De impact van digitalisering van etherradio voor de luisteraar

 Lees hier verder.
 

2-3-2010 Zuid FM weer on air

Nadat Zuid FM, de lokale omroep voor de gemeente Eijsden uit de lucht was gegaan zoals te lezen is hier bij het nieuws van 17-2-2010 is deze week weer een signaal met non/stop muziek te beluisteren op 105.8 MHz. Bron.
 

29-4-2010 Radio Waddenzee / Seagull buitengaats

Vandaag om 19.00 uur zal er overgeschakeld worden naar de zenders aan boord van het radiolichtschip Jenni Baynton welke voor anker ligt nabij het eiland Griend op de Waddenzee. Hiervandaan zijn live uitzendingen te horen t/m zondag 16 mei 2010. Je kan een tocht boeken met onze tender "Ome Cor" naar het enige overgebleven zendschip ter wereld. Voor 35 euro brengt de tender u naar het zendschip, een tochtje over de prachtige Waddenzee dat ongeveer een uur duurt. Aan boord kunt u naast een rondleiding en een kijkje in de studio onze presentatoren ontmoeten, een plaatje aanvragen en unieke foto's maken van ons prachtige schip. De data waarop gevaren wordt zijn de volgende: data vertrektijden (afhankelijk van het tij).

 
24-4-2010 Accent FM uit de lucht na diefstal FM zenders

In de nacht van donderdag op vrijdag 23 april zijn de radiozenders van Accent FM, de lokale omroep voor Losser en Oldenzaal gestolen (106.2 en 107.4 MHz). De zenders bevonden zich in een afgesloten ruimte op het voormalige terrein van de Cogas aan de isschop Balderikstraat. Het slot van de ruimte waarin de zenders stonden is met geweld geforceerd. De schadepost ligt naar verwachting ruim boven de tienduizend euro. Mensen die informatie hebben die voor het onderzoek van belang kan zijn, kunnen contact opnemen met de politie Twente via het algemene telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. De uitzendingen van Accent FM zijn momenteel alleen nog te beluisteren via de kabel, TV Losser Oldenzaal en internet. Bron.
 

22-4-2010

AFN en L-FM ruilen van frequenties

Deze week is de toestemming rond gekomen van de frequentie ruil van AFN Benelux en de lokale omroep van Landerd  L-FM. De ruil werd twee maanden geleden voorgesteld door de frequentie manager van AFN aan L-FM. Voor AFN was de frequentie niet meer echt geschikt omdat de digitale radio ontvangers van de Amerikanen een andere indeling hebben dan wij hier gewend zijn zo is een even frequentie niet te ontvangen maar een oneven frequentie wel. AFN zond tot eind oktober uit op de 91.6 MHz vanuit Erp. AFN verliet eind oktober deze locatie omdat de mast van eigenaar was gewisseld en zij niet langer gebruik konden maken van deze site. L-FM heeft afgelopen tijd een nieuwe 44 meter hoge zendmast gebouwd in Zeeland vlak bij de basis van Volkel. Vanuit L-FM is er contact gezocht met AFN en deze wilden maar al te graag gebruik maken van deze nieuwe zendlocatie. Toen alle tekeningen voor de opstelling van de antennes rond  waren werden deze doorgestuurd aan alle betrokken partijen, AFN zag op dat moment dat L-FM in het bezit was van een zendfrequentie welke door zijn oneven getal bruikbaar was voor de uitzendingen van AFN. De intentie van beide partijen was er om van frequentie te ruilen, dit omdat de 91.6 voor L-FM voordelen bied en de zender in de richting van De Maashorst vrij bereik heeft. Nood antennes werden geplaatst en AFN kwam ter plekke metingen doen of de frequentie daadwerkelijk voor hun geschikt zou zijn. De metingen waren positief en is het proces van ruilen  doorgezet. Deze week is het gehele proces voltooid en zijn de machtigingen voor de nieuwe frequenties verstuurd aan de machtiging houders. De nieuwe antennes voor AFN en L-FM zijn besteld en zullen naar verwachting volgende week worden geplaatst. Vanaf dat moment kunnen de luisteraars van AFN weer luisteren naar de berichten uit hun vaderland via de 107.9 MHz en de luisteraars van Zeeland en omgeving kunnen vanaf dan blijvend afstemmen op de 91.6 FM. Op zit moment kunt u al afstemmen op de 91.6 maar de zender werkt nu nog op het eerder geplaatste noodsysteem, wanneer de nieuwe antennes van beide omroepen gereed zijn zal de 91.6 een flinke aanwinst zijn voor L-FM en het signaal aanzienlijk verbeteren. De 105.0 in Schaijk blijft gewoon gehandhaafd en ongewijzigd. Info via L-FM.
 

21-4-2010

Fusie lokale omroepen Noord-Limburg afgeblazen 

Aangezien de fusie tussen de gemeenten Bergen, Gennep en Mook en Middelaar vooralsnog niet doorgaat, zijn de samenwerkingsgesprekken tussen de lokale omroepen in de drie gemeenten afgebroken. De afgelopen twee jaar hebben de omroepen op bestuurlijk niveau met elkaar overlegd, waarbij overeenstemming werd bereikt over de organisatiestructuur en opzet van een nieuwe fusie-omroep. Door gemeenschappelijke programma’s als de ‘Maasduinen Zomertour’ en een kerstmarathon konden de medewerkers en luisteraars ook alvast kennismaken met de overgang naar een nieuwe omroep. De plannen voor de fusieomroep waren gericht op een kwalitatief programma-aanbod van professioneel niveau, met onder meer een dagelijkse nieuws- en informatievoorziening; De nieuwe omroep zou daarmee tenminste het niveau van het huidige Maasland Radio moeten evenaren. Nu de gemeentelijke herindeling in de kop van Noord-Limburg voorlopig niet doorgaat, hebben Omroep Gennep FM Gennep en MOS Radio Mook echter aangegeven dat ze liever blijven vasthouden aan hun amateur-status, in plaats van te professionaliseren; Het fusieoverleg tussen de drie omroepen is daarmee beëindigd. Het afblazen van de samenwerkingsgesprekken heeft overigens geen gevolgen voor de lopende optimalisatie van het frequentiestelsel van Maasland Radio. Binnenkort wordt in Wellerlooi een nieuwe zender van een kiloWatt in gebruik genomen, die via 92.9 Fm het zuidelijke ontvangstgebied gaat bedienen. Ook in de noordelijke regio wordt gewerkt aan versterking van de ontvangst. Maasland Radio is daarmee klaar voor een zelfstandige toekomst. Info persbericht Maasland Radio.
 

19-4-2010 Nieuwe zendmast geplaatst in Ruurlo
 

VolkerWessels Telecom heeft afgelopen zaterdag een 90 meter hoge zendmast geplaatst in Ruurlo naast de oude lagere mast. Deze mast is voor NOVEC (Nederlandse Opstelpunten voor Ether Communicatie) geplaatst. De nieuwe mast gaat evenals de 'oude' het signaal van Radio Gelderland doorgeven en fungeert ook als straalverbindingsmast voor diverse mobiele telecommunicatie providers. De voor tien jaar bedoelde nieuwe mast had tot voor kort op de Veluwe in Radio Kootwijk gefungeerd en was in losse elementen met een lengte van vijftien meter naar Ruurlo vervoerd. Op welke termijn de nieuwe mast operationeel wordt en de oude wordt afgebroken, kon woordvoerder Govert Maan van NOVEC niet aangeven. Info en foto's via medewerker van Achterhoek FM. Klik op de foto's voor een groter exemplaar.
 

14-4-2010 Sky Radio ook te ontvangen in de Westerscheldetunnel

Sky Radio 101 FM is sinds vandaag ook te ontvangen in de Westerscheldetunnel. Bron.
                   

11-4-2010 Haarlem 105 vraagt nieuwe frequentie 89.9 MHz aan

Radio Haarlem 105 heeft een nieuwe FM frequentie aangevraagd. De 89.9 MHz wordt internationaal gecoördineerd voor de lokale omroep van Haarlem, Haarlemmerliede en Spaarnwoude. Als deze frequentie na coördinatie in gebruik kan worden genomen, zal dit gebeuren vanaf de omroepmast in industriegebied de Waarderpolder, met een antennehoogte van 85 meter. De huidige zendlocatie van Haarlem 105 in de Haarlemse binnenstad heeft een antennehoogte van 34 meter. De frequentie 89.9 is voor Haarlem 105 gevonden door Broadcast Partners. Naar verluidt was de 89.9 ook door KPN Broadcast was gevonden als potentiële frequentie voor FunX in Haarlem (met een antennehoogte van 55 meter). Toenmalig staatssecretaris Heemskerk heeft onder druk van de Tweede Kamer aangegeven dat FunX alleen frequenties in middelgrote steden in gebruik kan nemen als die niet nodig zijn om de ontvangstproblemen van bestaande publieke lokale en regionale omroepen op te lossen. FunX kan wettelijk alleen uitzenden via de uitzendvergunning van lokale omroepen. Haarlem 105 klaagt al jarenlang over ontvangstproblemen. Zowel in het noorden van de stad als in de zuidoostelijk gelegen wijk Schalkwijk is geen stereo-ontvangst mogelijk. Daarom zendt de omroep noodgedwongen uit in mono. Broadcast Partners verwacht dat met de nieuwe frequentie een aanzienlijke verbetering van de ontvangst mogelijk is. Alleen in de gemeente Haarlemmerliede-Spaarnwoude blijft de omroep vermoedelijk te kampen houden met een zwakker signaal. Bron Radio Haarlem 105
 

10-4-2010 Radio 538 en BNR Nieuwsradio verhuisd van zenderplaats in Emmen

Sinds gisteren zijn de zenders BNR Nieuwsradio (95.4 MHz / 1kW ERP) en Radio 538 (102.7 MHz / 10kW ERP) in Emmen van locatie gewisseld. Al sinds het begin waren er storingen rond de oude zendlocatie: de zendmast van RTV Emmen. In deze mast zijn de antennes van BNR en 538 weggehaald. De nieuwe uitzendstek is de woonflat Emmerhout. info en foto's via etherpiraten.com.
 

9-4-2010 Maasland Radio verhuist binnenkort naar 92.9 MHz

Maasland Radio, de lokale omroep voor de gemeente Bergen (Limburg) verhuist binnenkort van 106.0 FM naar hun nieuwe frequentie 92,9 MHz vanuit Wellerlooi met 1kW ERP. Tevens zal de 106.3 zender Wellerooi worden uitgeschakeld. Hiermee heeft de omroep straks twee 1kW zenders on air want de 89.6 FM in Nieuw Bergen blijft ook in gebruik. Info: via Maasland Radio.
 

7-4-2010 Amersfoort Jazz FM ook dit jaar op 107.2 MHz

Amersfoort Jazz FM doet van 6 t/m 9 mei via de evenementen frequentie 107.2 MHz live verslag van het festival. Er wordt een professionele radiostudio ingericht bij Theatercafé Miles op de Hof, waar live radio kan worden bekeken. De uitzendingen hebben voldoende bereik om de regio Amersfoort te dekken. Van de optredens zijn delen op de radio te horen, met bijbehorende commentaren van prominenten. Daarnaast besteedt Amersfoort Jazz FM aandacht aan de bezoekers van het festival, zodat de uitzendingen een prima sfeerimpressie geven van het geheel. De programmering loopt van 12.00 uur tot middernacht live en wordt vanaf middernacht tot 12.00 uur herhaald. U kunt zodoende op uw gemak thuis en in de auto nog even nagenieten van een een paar prachtige dagen Jazz in Amersfoort! Ook is het mogelijk de radio uitzendingen via het internet te beluisteren. Amersfoort Jazz FM steunt Radio Jazz, Jazz terug in de ether.
 

3-4-2010 Steunzender voor 100%NL in Goes
100%NL heeft deze week een steunzender in de lucht gebracht in Goes op 90.5 MHz met 50 Watt ERP.
 
2-4-2010 Origineel FM, de nieuwe lokale omroep voor Goes, Borsele en Kapelle

Origineel FM is de nieuwe lokale omroep voor de gemeenten Goes, Borsele en Kapelle. Je kan Origineel FM binnenkort ontvangen op FM105 in de ether. Bron.
 

1-4-2010 Regio FM Wierden om naar 93.9 FM

Regio FM, de lokale omroep voor de gemeente Wierden is vandaag verhuisd in de ether van 107.2MHz naar 93.9MHz. Met de wijziging wordt de ontvangst in de regio enorm verbeterd. Zo wordt het signaal richting Enter, Hoge Hexel en Zuna beresterk. Bovendien kan straks ook in buurgemeenten Regio FM zuiver ontvangen worden op de (auto)radio.
 

29-5-2010 Werkzaamheden bij zendtoren Hoogersmilde

Omdat Broadcast Partners het FM-zendernetwerk voor de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) vanaf 1 september gaat beheren is men nu ook gestart bij de zendtoren Hoogersmilde met de voorbereidingen om nieuwe antennes te monteren. Wij proberen de werkzaamheden te volgen en maken voor u een foto reportage op deze pagina.
 

28-5-2010 RTV NOF vanaf juni beter in de ether
  

Vanaf 1 juni is Radio Noordoost-Friesland de streekomroep voor Dongeradeel, Dantumadiel en Kollumerland c.a. in haar hele uitzendgebied optimaal te beluisteren via de ether. RTV NOF uit Dokkum is voornemens in de eerste week van juni een nieuwe zendmast van KabelNoord in gebruik te nemen. Daarnaast is de omroep binnenkort ook 'Verrassend Dichtbij ' te beluisteren op een extra frequentie. Via FM 105.8 is RTV NOF voortaan in het oostelijke deel van Kollumerland beter te ontvangen. Dit is het resultaat van een onderzoek en metingen van het Agentschap Telecom naar aanleiding van klachten van luisteraars in met name Burum, Munnekezijl en Kollumerpomp. De huidige frequentie FM 107.0 met muziek en nieuws uit de regio blijft dus operationeel maar vanuit een nieuwe mast. RTV NOF heeft sinds 2006 meegedaan aan het optimaliseringstraject voor lokale omroepen. Een langdurig proces, maar met deze ingrepen hoopt de vrijwilligersomroep dat alle ontvangstproblemen definitief opgelost zijn. Bron: persbericht.
 

28-5-2010 Pinkpop ook dit jaar te beluisteren via een evenementenzender

Tijdens Pinkpop in Landgraaf is zoals ieder jaar hun evenementenzender op 107.5 FM te ontvangen op en rondom het festival terrein, Dit jaar vindt Pinkpop plaats van 30 mei t/m 1 juni.
 

26-5-2010 Origineel FM kan nog altijd niet uitzenden via de ether

De lokale radiozender Origineel FM is voorlopig in Noord- en Zuid-Beveland alleen via kabelfrequentie 107.6 te beluisteren. De omroep is al maanden op zoek naar een goede locatie in Goes om een antenne te plaatsen. "Maar er zijn geen hoge daken meer beschikbaar. Woningcorporatie RWS staat bijvoorbeeld niet toe dat wij een antenne op een van hun flats plaatsen. We moeten per se een locatie in Goes vinden, omdat we alleen op die manier ook andere gemeenten kunnen bereiken. Als we buiten Goes een antenne plaatsen, wordt die tenietgedaan door de zendkracht van de televisietoren in Goes. Die drukt alle signalen van buiten Goes in de stad plat", vertelt André Poortvliet van Radio Midden-Zeeland. Hij is daarom nu in onderhandeling om ook gebruik te maken van een plekje op de televisietoren. Poortvliet verwacht in september ook over een etherfrequentie te beschikken. Pas dan wil hij spreken van een officiële start van de radiozender. Bron.
 

22-5-2010 Mobiele TV Nederland B.V. rolt digitaal netwerk uit

Momenteel heeft Mobiele TV Nederland B.V. (MTV NL) een uitgebreid testnetwerk operationeel in de regio Haaglanden en ver daarbuiten. Op dit moment zendt men 3FM uit via de T-DAB standaard en BVN en Nederland 1 via de T-DMB standaard. Commerciële lancering inclusief een volledig landelijke – deep indoor - dekkend netwerk in de loop van 2010. Meer info over de uitrol van digitale radio in Nederland kijk hier. Klik op onderstaande foto's voor een groter exemplaar.
 

21-5-2010 ROPARUN Radio te beluisteren via twee evenementenzenders

Sinds vanavond zijn i.v.m. de jaarlijkse ROPARUN de evenementenzenders van ROPARUN Radio te beluisteren vanuit Roosendaal op 105.1 en Rotterdam op 107.5 MHz Dit jaar vindt de run plaats van 21 t/m 24 mei. Ook wordt de run door andere lokale omroepen op de route uitgezonden.
 

18-5-2010 Verlenging vergunningen commerciële radio voor digitalisering

Om digitalisering van de Nederlandse etherradio mogelijk te maken worden de (commerciële) vergunningen voor zowel de FM als de AM na 2011 verlengd tot 2017. Deze verlenging vertegenwoordigt een bepaalde marktwaarde. Om deze waarde in kaart te brengen is nader onderzoek verricht dat dinsdag 18 mei 2010 door minister van der Hoeven (Economische Zaken) naar de Tweede Kamer is gestuurd. In opdracht van Economische Zaken is door SEO Economische Onderzoek, TNO en het Instituut voor Informatierecht (IVIR) in kaart gebracht wat de marktwaarde voor een fictieve nieuwe toetreder is voor het met zes jaar verlengen van de verschillende vergunningen. Uit het onderzoek blijkt dat de waarde van de vergunningen van radiostations als Sky Radio (36,5 mln), Radio 538 (37,5 mln) Radio Veronica (31,1 mln) en Q-music (37,7 mln) rond de 30 mln euro waard zijn. Voor geclausuleerde vergunningen zoals die van BNR Nieuwsradio (nieuws), Slam!FM (recente bijzondere muziek), 100%NL (Nederlandstalig) en niet-landelijke stations is de marktwaarde veelal gering tot nul. Dit laatste is een gevolg van de veelal beperkte advertentieopbrengsten. Aan het verlengen van de vergunningen is de voorwaarde verbonden dat naast de normale analoge radio per 1 september 2015 in ten minste 80 procent van Nederland digitale radio is te ontvangen (via de zgn. T-DAB-standaard). Op deze manier moet geleidelijke digitalisering van etherradio in Nederland vorm krijgen. Digitale radio biedt namelijk ruimte voor meer radioprogramma’s en nieuwe innovaties. Voor de consument betekent digitalisering van de radio op termijn een groter aanbod, betere geluidskwaliteit (geen storing), nieuwe diensten/toepassingen en meer keuzevrijheid en luistergemak. Wanneer digitale radio echt voldoende bereik heeft onder luisteraars kan zo mogelijk op termijn voorzichtig begonnen worden met vervangen van analoge etherradio door digitale radio. Het waardebepalingonderzoek is input voor de zogenaamde verlengingsregeling die nu wordt opgesteld en waar de bestaande zenders gebruik van kunnen maken. Deze regeling zal eerst nog worden geconsulteerd. De aan de staat teruggevallen landelijke FM-vergunningen van A7 en A8 (voormalige Arrow radiofrequenties) worden opnieuw verdeeld onder dit nieuwe beleid en komen beschikbaar voor nieuwe toetreders. Lees verder. Het onderzoek vind je hier (PDF). Bron.
 

17-5-2010 LekWaal FM schakelt zender 107.6 FM Leerdam aan

Vorige week heeft LekWaal FM de nieuwe zender Leerdam op 107.6 FM in gebruik genomen. Bron: LekWaal FM.
 

16-5-2010 Lokale omroep Tytsjerksteradiel breidt uit naar Achtkarspelen

RTV Kanaal 30, de lokale omroep van Tytsjerksteradiel, breidt het zendgebied uit met de gemeente Achtkarspelen. In een voorstel aan de raad kiest het college van Achtkarspelen voor deze zendgemachtigde boven RTV NOF (Noordoost Friesland). RTV NOF zendt al uit in de gemeenten Dongeradeel, Dantumadiel en Kollumerland en meldde zich op het laatste moment als kandidaat in Achtkarspelen. Omdat beide zenders hebben aangegeven samen te willen werken, houden b. en w. vast aan de eerdere keus voor Kanaal 30. Bron.
 

14-5-2010 Lokale omroep voor Dronten

Na jaren heeft Dronten weer een publieke lokale omroep. RTV Flevo heet de zender die na de zomer wil beginnen met kabelkrant en radio via de kabel en in de ether. De bedoeling is om onder meer de raadsvergaderingen live uit te zenden. Nu maar hopen dat de gemeente meewerkt, volgens de stichting draait de ambtelijke molen bijzondere traag. Bron.
 

12-5-2010 Aanpassing FM antennes op toren Markelo

Omdat Broadcast Partners (BP) het FM-zendernetwerk voor de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) vanaf 1 september gaat beheren is men op de zendtoren Markelo begonnen met plaatsing van nieuwe antennes en de demontage van oude antenne.
 

10-5-2010 Radio Annen te beluisteren op 106.4 FM

Radio Annen is t/m 16 mei te beluisteren via de evenementen frequentie 106.4 MHz vanuit Annen. Dit t.g.v. de Sport & Spel week.
 

6-5-2010 Broadcast Partners m.i.v. 1 sept. nieuwe beheerder publieke FM-zenders

Broadcast Partners gaat het FM-zendernetwerk voor de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) vanaf 1 september beheren. Dat heeft een woordvoerder van de NPO aan RadioFreak.nl bevestigd. "Het contract voor het landelijk uitzenden van Radio 1, 2, 3FM en Radio 4 op de FM gaat op 1 sept 2010 over van KPN naar Broadcast Partners", aldus de woordvoerder. De NPO heeft het beheer van het FM-net Europees aanbesteedt. Het bedrijf uit Terneuzen won deze openbare aanbesteding. Door de verandering moeten er aanpassingen gedaan worden in de zendmasten. "De voorbereidingen zijn in volle gang. Naar verwachting zal de luisteraar geen hinder ondervinden van de overgang en de frequenties worden niet gewijzigd." Broadcast Partners is nu ook al de zenderoperator van veel commerciële zenders, zoals Radio 538 en Q-music. Volgens BP levert het contract zes nieuwe arbeidsplaatsen op. Bron.
 

5-5-2010 Amersfoort Jazz FM ook dit jaar op 107.2 MHz

Amersfoort Jazz FM doet van 6 t/m 9 mei via de evenementen frequentie 107.2 MHz live verslag van het festival. Er wordt een professionele radiostudio ingericht bij Theatercafé Miles op de Hof, waar live radio kan worden bekeken. De uitzendingen hebben voldoende bereik om de regio Amersfoort te dekken. Van de optredens zijn delen op de radio te horen, met bijbehorende commentaren van prominenten. Daarnaast besteedt Amersfoort Jazz FM aandacht aan de bezoekers van het festival, zodat de uitzendingen een prima sfeerimpressie geven van het geheel. De programmering loopt van 12.00 uur tot middernacht live en wordt vanaf middernacht tot 12.00 uur herhaald. U kunt zodoende op uw gemak thuis en in de auto nog even nagenieten van een een paar prachtige dagen Jazz in Amersfoort! Ook is het mogelijk de radio uitzendingen via het internet te beluisteren.
 

4-5-2010

Play FM: evenementenzender van het Lustrum van Laurentius

Van 8 mei tot 22 mei zal via 107.5 FM Play FM de evenementenzender van het Lustrum van Laurentius uit Rotterdam te horen zijn. De zender zal tussen de 4 en de 10 uur per dag uitzenden afhankelijk van het lustrumprogramma van die dag. De zender verslaat de activiteiten (o.a Rally, zeilwedstrijd en Wipe out) en bereidt de luisteraars voor op de feesten die in de avonden plaats vinden. Verder biedt de zender continue nieuws over alles wat er gebeurt tijdens de Lustrum activiteiten. De radio wordt gemaakt door 4 studenten van de radiocommissie te samen met een groep enthousiaste presentatoren welke de gehele doorsnee van de studentenpopulatie vertegenwoordigen.
 

2-5-2010

Toch fusie lokale omroepen Noord-Limburg 

De lokale omroepen van Gennep Gennep FM en Mook en Middelaar MOS Radio willen samen verder als één lokale omroep. Onlangs tekenden voorzitter Ab de Graaf van Omroep Gennep en Paul Sutmuller van MOS Radio daarvoor een intentieovereenkomst. “We zijn verheugd dat de vrijwilligers van beide lokale omroepen enthousiast hebben gereageerd op de overeenkomst en we hopen dan ook op een vruchtbare samenwerking“, aldus Ab de Graaf. Paul Sutmuller merkt op dat “ het de intentie is dat per 1 januari 2011 de nieuwe omroep van start zal gaan “. De uitzendlocatie zal de huidige locatie van OmroepGennep zijn. Bron: persbericht. Op 21 april jl. berichtte Maasland Radio ons dat er geen fusie zou komen maar blijkbaar klopt dit bericht niet.
 

1-5-2010 LekWaal FM schakelt zender 107.2 FM Ameide uit

Eind april heeft LekWaal FM de 107.2 FM in Ameide verlaten en volgende week zal een nieuwe frequentie in gebruik worden genomen in Leerdam op 107.6 MHz. Het Agentschap Telecom heeft ingestemd met de aanvraag waardoor de omroep vanuit Leerdam op 107,6 MHz kan gaan uitzenden met een effectief vermogen van 100 Watt. Dit is op de huidige frequentie 107,2 MHz nog 50 Watt dus een aanzienlijke verbetering van het zenderbereik. Bron: LekWaal FM.
 

28-6-2010 Nieuwe mast L-FM in gebruik genomen

De nieuwe mast van L-FM in Zeeland nabij 't Oventje is zaterdag 26 juni voltooid en in gebruik genomen. L-FM zend vanaf nu dan ook uit via de nieuwe mast met de uiteindelijke zendantenne op 44 meter hoogte. L-FM zend op dit moment uit via drie frequenties namelijk de 105.0 MHz voor Schaijk en Reek, de 106.6 MHz voor Zeeland en ook op de nieuwe frequentie voor Zeeland 91.6 MHz. Als blijkt dat de 106.6 MHz niet langer nodig is om het bereik optimaal te houden, zal deze of worden verplaats naar een andere locatie of worden afgestoten. Wanneer de installatie van AFN voltooid wordt is op dit moment nog niet bekend. er is door L-FM al wel een antenne geplaatst, gelijk aan de antenne die AFN zal gaan gebruiken namelijk een 4 elements Yagi op 40 meter hoogte. zodat wanneer AFN alles gereed heeft zo snel als mogelijk in kan schakelen op hun nieuwe frequentie 107.9 MHz.
 

26-6-2010 Radio 6FM vervangt antenne-installatie

De vervanging van de antennes 92,0 FM zendinstallatie van Radio 6FM is deze week in een stroomversnelling gekomen. 6FM heeft de vervanging van de oude antenne-installatie al enkele jaren hoog op het verlanglijstje staan. De antennes van 6FM raakte deze week volledig defect, waardoor niet meer op vol vermogen kon worden uitgezonden en de zender om de haverklap uitviel. 6FM had dan ook geen keus om per direct tot vervanging van de antenne-installaties over te gaan. Bron: persbericht
 

24-6-2010 Werkzaamheden bij zendtoren IJsselstein

Achterhoek Antennebouw Aalten (AAA) is begonnen met het demonteren van vier bordessen bovenin de Novec mast te IJsselstein. Dit is ter voorbereiding op de montage van het nieuwe FM antennesysteem voor Broadcast Partners t.b.v. de FM zenders van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO).
 

19-6-2010 Lokale omroep in Grave en Cuijk maakt doorstart
  

Al ruim tien jaar verzorgt Stilo onder de naam Radio Meander radio-uitzendingen in Grave en Cuijk. N.a.v. recente ontwikkelingen werd het duidelijk dat er een stap gemaakt moest worden in professionalisering van de lokale omroep om de toekomst van de lokale omroep zeker te stellen. Wie nu afstemt op de frequenties van de lokale omroep in Grave en Cuijk zal een compleet ander geluid horen als de afgelopen weken op deze frequenties. Na de medewerkervergadering van afgelopen weekend werd een start gemaakt met een nieuwe opzet voor de lokale omroep. De lokale omroep die tien jaar geleden werd opgezet door Felix van der Straeten heeft de afgelopen jaren een roerige tijd gekend. Met het overlijden van de initiatiefnemers kwam de omroep in een vacuüm en was de richting die gevolgd moest worden niet duidelijk. Reden voor de voorzitter Sjaak Swijghuizen om contact te zoeken met mensen in de regio die de lokale omroep een nieuwe impuls kunnen geven.  Het resultaat is een nieuw concept, een nieuwe naam en een nieuwe opzet voor de lokale omroep. Wat deze nieuwe naam gaat worden blijft nog even geheim. De komende maanden gaat de omroep uitzenden onder de naam het nieuwe geluid van Grave en Cuijk. De uitzendingen zullen in de zomermaanden vooral gevuld zijn met muziek waarna in september wanneer de zender van start gaat de nadruk zal liggen op lokaal nieuws en activiteiten. Volgens de initiatiefnemers wordt juist dit de ruggengraat van het station. Het doel uiteindelijke doel is een radiostation op te zetten wat toegevoegde waarde heeft voor Grave Cuijk en de omliggende plaatsen. Om de doelen van de omroep te realiseren zal behalve in programma´s ook geïnvesteerd moeten worden in de infrastructuur. De huidige studio voldoet al jaren niet meer aan de eisen van hedendaagse radio en beperkt de omroep in haar mogelijkheden. Daarnaast geven de huidige zenderposities en de kwaliteit van de zenders in gedeelte´s van het gebied een slechte ontvangst. In de komende maanden zal binnen de beperkte financiële mogelijkheden toch geprobeerd worden dit te verbeteren. Bron: persbericht.
 

17-6-2010 Arrow Classic Rock via AM 828 Heinenoord te beluisteren
  

Arrow Classic Rock is sinds vandaag opeens weer te beluisteren via AM 828 kHz. Het programma wijkt wel af van de live editie.
 

13-6-2010 Gigant FM via 107 FM te ontvangen
  

Van 30 mei t/m half juni is Gigant FM te beluisteren vanuit Emmen via de evenementenfrequentie 107 MHz.
 

12-6-2010 Defcon.1 ook vandaag via 105.8 FM te ontvangen
  

Net als voorgaande jaren kun je Defqon.1 weer live in de ether volgen via de evenementenfrequentie 105.8FM in een straal van ongeveer 15 kilometer rond het festivalterrein.
 

9-6-2010 Jamm FM: de nieuwe lokale omroep in Ouder Amstel
  

Vanaf zaterdag 12 juni verzorgt Jamm FM programma's voor de gemeente Ouder-Amstel, omringend gebied Duivendrecht en de Waver. JAMM neemt het stokje over van omroep Excellent FM , die vijf jaar aktief was in deze gemeente. JAMM FM gaat de uitzendingen verzorgen via 104.9 MHz.
 

8-6-2010 Werkzaamheden bij zendtoren Hoogersmilde - up date

Achterhoek Antennebouw Aalten (AAA) is nu klaar met de montage van het nieuwe FM antennesysteem voor Broadcast Partners t.b.v. de FM zenders van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO). Kijk hier voor een volledige foto reportage t/m vandaag.
 

7-6-2010 MTV Radio Fietsdorp te beluisteren op 105.2 FM
  

Van 5 juni t/m 27 juni staat Moergestel weer in het teken van fietsen. Tijdens deze periode zendt MTV Radio 24 uur per dag uit met van 16 tot 22 uur live radio vanaf het St. Jansplein te Moergestel. MTV Fietsradio is te volgen in de ether rondom Moergestel via de evenementenfrequentie 105.2 MHz.
 

1-6-2010 DVB-T installatie Amsterdam Hemweg in gebruik genomen
 

Vandaag is door KPN Broadcast Services de nieuwe Digitenne mast mast op de locatie aan de Hemweg Amsterdam in gebruik genomen. Hiermee is de installatie op de IJ mast locatie uitgeschakeld. Dit was een tijdelijke locatie. Ook is de T-DAB zender verhuisd. Hier kan je foto's en aanvullende informatie vinden over Digitenne. Bron.
 

29-7-2010 Veluwezoom FM sinds gisteren uit de lucht
  

Veluwezoom FM lokale omroep in de gemeente Brummen is sinds gisteren uit de lucht (107.5 FM). Door mis communicatie heeft de beheerder van het leegstaande pand waar zij de zender hebben staan heeft het pand van het elecktriciteitsnet afgesloten. Inmiddels heeft de beheerder toegezegd dit zo spoedig mogelijk te herstellen. Veluwezoom FM is op dit moment alleen via de kabelkrant (tekst-tv) via de  internet stream te beluisteren. Bron.
 

28-7-2010 Evenementenzender TV Team Nieuwleusen op 105.2FM
  

Op 29 juli begint het jaarlijkse feest van het Tv team uit Nieuwleusen weer. Via de frequentie 105.2 kunt u ze tot en met 3 augustus beluisteren maar natuurlijk kunt u ook langskomen in de feesttent aan de wethouder bijkersweg te Nieuwleusen. Er zullen optredens plaatsvinden van Henk Wijngaard, Mieke, de
Paladijns, Sunstreams, Lucas en Gea en vele anderen.
 

27-7-2010 Unity FM stopt in Kaag en Braassem

Per 1 augustus stopt Unity FM met het maken van programma's voor Kaag en Braassem via 105.0 FM. Het Leiderdorpse bedrijf Rudeboy Media produceerde de Unity-programma's voor de Stichting Streekomroep Braassemermeer, omdat het voor de omroep niet haalbaar bleek op eigen kracht aan de wettelijke vereisten te voldoen. Na twee jaar heeft de stichting echter besloten toch weer zelf alle programma's te produceren. Daarmee geeft ze gehoor aan de wens van enkele vrijwilligers. Unity FM blijft na 1 augustus wel te ontvangen in Leiderdorp (106.1), Leiden e.o. (105.7) en de Bollenstreek (107.7). Deze edities brengen echter minder nieuws voor Kaag en Braassem. Bron.
 

26-7-2010 RADIONL de dupe van diefstal zenders

Dieven hebben het gemunt op de Nederlandstalige smartlappenzender RADIONL. Zendapparatuur van het inmiddels landelijke radiostation is op twee locaties gestolen. Zondagmiddag verdween apparatuur in Zutphen, maandag volgde Lichtenvoorde. "Onze FM-zender is gewoon gestolen", legt een technische man van de radiozender uit. De diefstallen kwamen met hulp van luisteraars aan het licht. Zij klaagden bij RADIONL over 'plotselinge ruis'. In Zutphen kwamen de klachten zondag vanaf 17.00 uur binnen, in Lichtenvoorde kwamen de klanken van RADIONL aan het eind van de ochtend niet meer uit de radio's. De techneut is ervan overtuigd dat de dieven specifiek op zoek zijn geweest naar apparatuur van de Nederlandstalige smartlappenzender RADIONL. "In Lichtenvoorde staat ook de apparatuur van Hot Radio, maar die hebben ze wel laten staan." De technische man schat in dat het een actie van etherpiraten is, maar bewijs heeft de zender niet.De verdwenen apparatuur is volgens de techneut te gebruiken om een eigen radiozender de lucht in te slingeren. "Ja, een piraat zou hiermee uit kunnen zenden." Van de daders is nog geen spoor gevonden. De smartlappenzender RADIONL heeft inmiddels aangifte gedaan, de politie gaat de diefstallen mogelijk onderzoeken.
 

25-7-2010 Evenementenzender ScoutFM op 107.9 MHz in Roermond
  

De scouting bestaat in 2010 in Nederland 100 jaar. Om dit te vieren organiseert de scouting dit jaar verschillende activiteiten. Eén van de grootste is het jubileumkamp, De Jubjam100, waar zo'n 11000 scouts samen het jubileum vieren in Roermond. Tijdens dit evenement, van 26 juli tot en met 4 augustus, zal de scouting een eigen radiostation in de lucht brengen onder de naam: ScoutFM. Zij zullen tijdens het kamp uitzenden op de speciale evenementenfrequentie 107.9 FM . Er zal een speciale programmering zijn van 8:00 tot 20:00 waarbij ook de deelnemers de kans krijgen zelf een radioprogramma te maken.
 

24-7-2010 Radio Continu in Emmen op 107 FM
  

In het kader van de festiviteiten rond het C'est la vie festival en wielerronde De Gouden Pijl in Emmen is Radio Continu net als vorig jaar van 23 juli t/m 10 augustus te ontvangen in de ether in Emmen op 107.0 FM. Het gaat hier om een zogenaamde evenementenuitzending waarbij veel aandacht zal worden besteed aan de festiviteiten.
 

24-7-2010 Aanpassing FM antennes 100%NL in Lochem

Sinds deze week is 100% NL veel beter te ontvangen in en om Lochem. In de oude situatie was 100% NL alleen goed te ontvangen ten noordwesten van Lochem maar door dat er nieuwe antenne's geplaatst zijn in de top van de mast is 100% NL nu overal goed te beluisteren in het oosten van het land. Via radioforum.
 

17-7-2010 Oostermoer Radio Eext op 105 FM
  

Tijdens de Oostermoerweek in Eext wordt Oostermoer Radio uitgezonden van 11 juli t/m 19 juli op de evenementenfrequentie 105.0 MHz. Semiprofessionele radio met muziek, informatie, nieuws en Oostermoeractualiteiten.
 

16-7-2010 Evenementenzender VindiRadio in Groningen
  

Vanwege het 39e Lustrum van studentenvereniging "Vindicat atque Polit" uit Groningen is van 9 t/m 25 juli 2010 dagelijks "VindiRadio" in de lucht, via evenementenfrequentie 105.5 FM. Er wordt uitgezonden vanaf het dak van het Vindicat studentengebouw aan de Grote Markt in Groningen  met 15 W ERP in stereo.
 

15-7-2010 Zwarte Cross Radio via 94.7 en 105.6 FM komend weekend
Bron.
 
12-7-2010 Kermis FM zet hoger in op nieuws en informatie
  

Kermis FM brengt dit jaar nog meer nieuws en informatie over de grootste kermis van de Benelux, de Tilburgse Kermis. Live vanuit de studio op het kermisterrein is ieder half uur te horen hoe de verkeerssituatie in en rond Tilburg is en welke parkeergarages nog de meeste plek hebben. Treinreizigers worden op de hoogte gehouden van de actuele vertrek- en aankomsttijden op het Centraal Station van Tilburg. Op de drukste momenten van de kermis is dit jaar vaker verkeerparkeer- en treininformatie te horen. Tussen 19:00 en 23:00 uur is iedere kwartier de actuele informatie te horen op Kermis. Op zaterdag en Roze Maandag is vanaf 14:00 uur al ieder kwartier een update te horen. Kermis FM heeft ook dit jaar weer dagelijks een informatief magazine: T-Time tussen 16:00 en 18:00 uur. Onder andere Fleur Wallenburg (NOS/3FM), Matijn Nijhuis (NOS), Maartje Glas (Kink FM), Marijke Roskam (VPRO/3FM) en Jurgen van den Berg (NCRV) presenteren T-Time. Tussen 16 en 25 juli is Kermis FM te horen via de evenementenfrequentie 107.0 FM in Tilburg en omgeving en wereldwijd via www.kermisfm.nl. In samenwerking met het Brabants Dagblad is ieder uur nieuws te horen. Daarnaast komen bekende dj's als Giel Beelen (3FM), Rob Stenders (3FM / KXradio), Sander de Heer (Radio 2) en Maurice Verschuuren (Q-music) een programma maken op Kermis FM.
 

11-7-2010 Radio Honkbalweek via 107.3 FM deze week
  

Vanaf de 9e t/m 18 juli is Radio Honkbalweek in Haarlem en omgeving te beluisteren via de evenementenfrequentie 107.3 FM t.g.v. het 25 jarig bestaan. Met Radio Honkbalweek blijf je op hoogte van álles wat met de honkbalweek te maken heeft en dat gaat verder, veel verder dan alleen de uitslagen.
 

10-7-2010 Antennes Omroep Tholen vervangen

Omroep Tholen is weer on air op 106.5 FM nadat de de defecte antennes zijn vervangen door nieuwe dipolen. Medewerkers van de omroep hebben samen met kraanbedrijf Jac. Goud uit Waarde de antennes gemonteerd tegen de gevel van de kerk in het centrum van Tholen. Klik op de foto's voor een groter exemplaar.
 

7-7-2010 Omroep Tholen niet via 106.5 FM door storing

Omroep Tholen hoopt donderdagavond weer te beluisteren te zijn via de ether en de kabel. Sinds zaterdag kampt de lokale zender met technische problemen waardoor het niet lukt om uit te zenden. De storing komt extra ongelukkig omdat juist deze week Omroep Tholen 25 jaar bestaat. De uitzending van de gemeenteraadsvergadering van donderdagavond komt vrijwel zeker te vervallen. Bron.
 

5-7-2010 Sky Radio geeft zender Breda andere uitzend plek

Sky Radio 101 FM heeft hun zendinstallatie 101.7 MHz in Breda verplaatst van een flat naar een mast in het centrum.
 

4-7-2010 Dollard Radio alleen nog maar via 105.8 MHz

Dollard Radio zendt sinds 1 juli alleen nog maar uit op 105.8 FM.  Deze frequentie was eerder al in gebruik door Omroep Scheemda dat op 1 januari jongstleden is gefuseerd met Radio Winschoten. Dit in het kader van de gemeentelijke herindeling. De reden voor het wijzigen van de frequentie is, dat de ontvangst in het Oldambt via 105.8 FM beter is dan via de vertrouwde frequentie 106.2 FM van Radio Winschoten. De frequentie 106.2 is hiermee na ruim 22 jaren komen te vervallen.
 

3-7-2010 Ronde van Wolder in Maastricht te beluisteren op 107.9 FM
  

Tijdens de Ronde van Wolder op 3 en 4 juli kan men luisteren naar Ronde van Wolder Tourradio thuis, in de auto of langs het parcours via de evenementenfrequentie 107.9 FM.
 

2-7-2010 Sterren.nl Radio via evenementenzender in Rhenen op 105.3 FM
  

Het landelijke readiostation 'Sterren.nl Radio' krijgt van zaterdag 3 tot en met zaterdag 10 juli een etherfrequentie in Rhenen en omgeving. Binnen een straal van ongeveer vijf kilometer zal 'Sterren.nl Radio' te beluisteren zijn via de autoradio en transistor. De frequentie die gebruikt gaat worden is 105.3 FM. De hele week staat de programmering van 'Sterren.nl Radio' in het teken van muziekfestival Rijnweek. 'Sterren.nl Radio' zal de hele week ook veel aandacht besteden aan en de optredende artiesten, waaronder René Froger, Gerard Joling, Lisa Lois, Danny de Munk en Jeroen van der Boom. Op woensdag 7 juli zal het Grote Sterren.nl Meezingfeest plaatsvinden. Bron.
 

1-7-2010 Efteling Radio staakt uitzendingen via 104.3 FM
  

Efteling Radio is sinds 1 juli niet meer via de etherfrequentie 104.3 MHz rondom Kaatsheuvel te ontvangen omdat ze nu landelijk te ontvangen zijn via de kabelaansluitingen van Ziggo en UPC. Klaarblijkelijk wil De Efteling de kosten van de lokale FM zender niet langer verantwoorden om bijvoorbeeld automobilisten te informeren die op weg zijn naar het themapark. Bron.
 

29-8-2010 Demontage FM antennes FM kavel A7 Arnhem - up date

Rovitech Projects is in opdracht van KPN verder gegaan met de demontage van het FM antenne systeem waar voorheen Arrow Classic Rock op uitzond (FM kavel A7 - 104.1 MHz - 102,3kW ERP). Of dit betekent dat A7 voorlopig niet on air gaat is niet bekend. Dit is het 3e weekend dat er gewerkt wordt.
 

27-8-2010 Broadcast Partners neemt nieuw antenne systeem in Lopik in gebruik

Het installeren van zendpanelen op de radio torens verloopt voorspoedig meldde zenderbedrijf Broadcast Partners op 11 augustus al in de media. Sinds vanochtend vroeg heeft men het nieuwe antenne systeem in Lopik (IJsselstein) in gebruik genomen. Broadcast Partners distribueert vanaf 1 september officieel de radioprogramma’s van de publieke zenders Radio 1, Radio 2, 3FM en Radio 4 maar heeft op dit moment nagenoeg alle zenders al over genomen van KPN. Kijk hier voor een foto reportage van de werkzaamheden in de mast te IJsselstein.
 

26-8-2010 Origineel FM Goes start zaterdag 11 september om 12 uur

Volgens een twitter bericht start Origineel FM, de lokale omroep voor Goes, Borsele en Kapelle op zaterdag 11 september om 12 uur. Bron.
 

24-8-2010 Radio Veronica ook in de Westerschelde tunnel te beluisteren

Wie door de Westerscheldetunnel rijdt, kan steeds meer radiozenders ontvangen. Het aantal is sinds kort opgelopen tot acht. Volgens woordvoerder Ingo de Moor kunnen er daar nog wel een paar bij. Radio Veronica is de laatste zender die erbij is gekomen. Dat gebeurt, aldus De Moor, in eerste instantie op verzoek van de zender zelf. "Zij moeten het initiatief nemen, want zij moeten ook bereid zijn te investeren in speciale ontvangstapparatuur in de tunnelbuizen." De belangrijkste zenders voor de Westerscheldetunnel zijn de officiële rampenzenders, Omroep Zeeland in de eerste plaats en ook wel de landelijke actualiteitenzender Radio 1. Ook de Hilversumse zender Radio 2 is in de tunnel te beluisteren, evenals de lokale zender Terneuzen FM.  De andere zijn de commerciële muziekzenders Radio 538, Sky Radio en Q-Music. "Zijn er nog andere zenders die interesse hebben", stelt De Moor, "dan horen wij dat graag." Bron.
 

23-8-2010 Tweede zender voor Hofstreek FM in Markelo op 107 FM

Hofstreek FM, de lokale omroep voor de Hof van Twente beschikt sinds half augustus over een tweede FM frequentie. Door tegenvallende ontvangstresultaten in Markelo en het buitengebied is door het Commissariaat van de Media een extra etherfrequentie toegewezen. De zender is geplaatst in hartje Markelo en is te beluisteren op de 107.00 MHz.
 

22-8-2010 Montage FM antennes Radio 4 Loon op Zand klaar

Achterhoek Antennebouw Aalten heeft het nieuwe FM antenne systeem gemonteerd in de mast te Loon op Zand t.b.v. Radio 4. Voor een foto reportage van deze werkzaamheden kijk hier.
 

20-8-2010 Evenementenzender Radio Vuurtoren Scheveningen op 107.6 FM
  

Tijdens het “International Lighthouse & Lightship Weekend 2010” op 21 en 22 augustus a.s. gaan voor het derde achtereenvolgende jaar radiozendamateurs de vuurtoren van Scheveningen, met de roepletters PA6SCH/LH, wereldwijd bekend maken. Elk jaar in het derde hele weekeind van augustus, bevolken over de gehele wereld zendamateurs diverse vuurtorens en lichtschepen om van daaruit, via radiogolven, met elkaar en andere radio amateurs verbindingen te leggen. Deze zogenaamde QSO’s, worden daarna met mooie QSL-kaarten beloond.  In de Scheveningse vuurtoren zijn dit jaar twee nieuwe en unieke onderdelen aanwezig. Er zal nu ook ATV (amateurtelevisie) worden gebruikt en voor de niet-zendamateurs een FM-band stereo radiozender in de ether worden gebracht op 107,6 MHz: “Radio Vuurtoren Scheveningen / RADIO RVS – Rots-Vast-Sterk in de branding”. Hiermee brengt RADIO RVS een gevarieerd programma tijdens het ILLW evenement, van vrijdag 20 t/m maandag 23 augustus. Dankzij Rijkswaterstaat en MUZEE-Scheveningen wordt voor bezoekers, de Scheveningse vuurtoren, die een eveneens uniek vuurtorenmuseum herbergt, extra opengesteld. Aanmeldingen gaan via het MUZEE-Scheveningen, Neptunusstraat 92, 2586 GT Scheveningen telefoon: 070-3500830 of via http://www.muzeescheveningen.nl.
 

20-8-2010 Radio Voorst zendt Xnoizz Festival uit op hun frequentie 105.3 FM

Ook dit jaar zal Radio Voorst het Xnoizz Flevofestival in zijn geheel uitzenden. Vanaf 18 augustus tot en met 23 augustus wordt de uitzending van de festivalzender op Bussloo overgenomen, met daarin registratie van de optredens, interviews en veel muziek. Meer informatie is ook te vinden op www.flevofestival.nl .
 

20-8-2010 Lowlands on air op 106.2 FM
  

Net als ieder jaar kun je op Lowlands luisteren naar de evenementenzender  van Lowlands op 106.2 MHz. Lowlands vindt dit jaar plaats van 20 t/m 22 augustus.
 

20-8-2010 GP Radio in Eext op 106.4 FM
  

Van 20 tot en met 22 augustus is GP Radio Eext te horen op de evenementenfrequentie 106,4 MHz. Tijdens de festiviteiten van de Historische Motor GP wordt net als vorig jaar live verslag gedaan.  GP Radio Eext is een zender met actualiteiten en nieuws uit de omgeving, interviews, spel en vooral muziek en is alleen te ontvangen op het evenementen terrein.
 

19-8-2010 Veluwezoom FM weer in de lucht

Door onvoorziene omstandigheden is de zender van de lokale omroep van de gemeente Brummen Veluwezoom FM uit de lucht geweest. Sinds gisteren is de zender weer volledig in bedrijf op 107.5 MHz.
 

16-8-2010 Evenementenzender Olof FM dit jaar op 107.0 FM
  

Tijdens de komende TIK-week, de introductieweek voor Tilburgse studenten van 16 t/m 20 augustus, zal studentenvereniging TSC St. Olof weer een speciale radiozender hebben voor de aankomende studenten. Olof FM, in Tilburg te ontvangen via evenementenfrequentie 107.0 MHz zal een hele week de TIKkers op de hoogte houden van alles omtrent de TIK-week, het studeren in Tilburg én is de enige radiozender speciaal voor Tilburgse studenten. De zender zal tijdens de TIK week ook te beluisteren zijn via de website van de vereniging www.olof.nl.
 

16-8-2010 Omroep Zwolle wil volgende maand de radiostilte verbreken
15-8-2010 Virgiel FM Delft weer op 107.0 FM
  

Virgiel is de enige studentenvereniging met een radiozender  in de OWEE!  Elke dag kun je luisteren naar zindere zomerhits, zinloos geblaat en dansplaatjes waardoor je wel moet bewegen. Natuurlijk zijn er ook elke dag geweldige prijzen te winnen. Alles is te volgen via de evenementenfrequentie 107.0 FM van 15 t/m 19 augustus.
 

15-8-2010 Montage nieuwe FM antennes Goes klaar en antenne geplaatst op de Brandaris

Kijk hier voor een complete foto reportage van de montage in Goes toren.
 

11-8-2010 Werk verloopt volgens plan aldus Broadcast Partners

Het installeren van zendpanelen op de tv-toren in Goes verloopt voorspoedig. Dat meldt zenderbedrijf Broadcast Partners uit Terneuzen. Broadcast Partners distribueert vanaf 1 september de radioprogramma’s van de publieke zenders Radio 1, Radio2, 3FM en Radio 4. Nu nog doet KPN dat. Het Terneuzense zenderbedrijf hangt nieuwe antennes bovenin de mast van de tv-toren. Dat is ook vanaf de grond te zien. In totaal komen twintig nieuwe zendpanelen in de mast te hangen. Luister hier naar gesprek met BP.
 

2-8-2010 Rivierstad FM de nieuwe naam voor lokale omroep Grave en Cuijk
  

Rivierstad FM is het nieuwe geluid van Grave en Cuijk. 24 uur per dag brengen ze regionaal nieuws en de lekkerste muziek uit heden en verleden.
 

30-9-2010 Werkzaamheden in zendmast Hoogersmilde

Deze week was de firma Schuuring bezig met het demonteren van FM antenne's in de zendmast van Hoogersmilde.
 

29-9-2010 Holland FM Leeuwarden weer goed te ontvangen

Begin deze maand schreven we dat Holland FM hun zendantenne op de Avero Residentie in Leeuwarden erg laag op het dak had staan maar inmiddels staat er weer een nieuwe mast.
 

24-9-2010 AM 828 Heinenoord staat weer aan

De AM zender in Heinenoord staat weer aan met muziek van Arrow Classic Rock alleen loopt dit niet gelijk met het programma internet.
 

18-9-2010 Zwartewater FM weer goed te ontvangen

Zwartewater FM, de lokale omroep voor Zwartewaterland heeft vanochtend  enige 'luchtsteun' gekregen van kraanverhuurbedrijf Dick ten Klooster voor de vervanging van de aloude dipoolantennes. Patrick de Haan Hoofd Radio en Techniek vertelt: "De antennes waren de laatste maanden aan slijtage onderhevig. Dankzij de bereidwillige inzet van het bedrijf uit Hasselt hebben wij als lokale omroep de nodige werkzaamheden kunnen uitvoeren. Inmiddels is uit metingen gebleken dat de lokale omroep, vanaf deze week, weer in de gehele gemeente goed is te ontvangen." Bron.
 

17-9-2010 American Drive-in Cinema op 107.9 MHz

Voor al weer de vijfde keer is hij terug in Breda: de American Drive-in Cinema op 17 en 18 september in uw eigen auto (Oldtimer of modern, dat maakt niet uit) kijkt u naar een leuke film op het megascherm. Het geluid van de film hoort u uit uw autoradio komen op de evenementenfrequentie 107.9 FM. Laat u verrassen door deze Amerikaanse sfeer. Alle dagen is het terrein open vanaf 18.00 uur. De film start om 20.30 uur. Einde is rond 23.00 uur. De opbrengst van de Drive-in Cinema gaat volledig naar het goede doel.
 

14-9-2010 Kort nieuws
 

RTV ZOO de lokale omroep voor Zwolle is sinds 10 september in de lucht op 105.0 MHz.
Gelre FM is niet meer de zendgemachtigde voor de gemeente Doetinchem en is daarom sinds 1 juli niet meer te beluisteren op 106.2 FM.
Op de zender Huissen 93.6 FM is non-stop muziek te horen en de RDS geeft Lingewaard FM aan.
Omroep Zuidplas is naast de 107.3 FM in Nieuwerkerk ook te ontvangen via de 106.9 FM in Moordrecht
De frequenties van de steunzenders Radio 1 en 4 in Roosendaal zijn op 1 september gewijzigd. Radio 1 is nu te beluisteren op 92.1 (ex. 87.6 MHz) en Radio 4 op 87.6 (ex 92.1 MHz).
Stadsradio Breda 107.3 FM heeft een andere antennesysteem gemonteerd.
 

9-9-2010 KLM Open Radio dit jaar vanuit Hilversum
 

KLM Open vind dit jaar plaats in Hilversum en hun radio zender is te beluisteren op de evenementenfrequentie 106.2 MHz. Bezoekers die een radio hebben van voorgaande jaren kunnen deze ook gebruiken. KLM Open is vandaag begonnen en duurt t/m 12 september.
 

5-9-2010 Kort nieuws
 

LOVE Radio de lokale omroep voor Edam-Volendam en Harderwijk FM zijn gespot met RDS.
Origineel FM, de lokale omroep voor Goes, Borsele en Kapelle is sinds vandaag on air op 105.0 MHz vanaf Goes toren.
Holland FM heeft qua hoogte voor hun zendantenne op de Avero Residentie in Leeuwarden flink moeten inleveren. De antennes welke eerst een eind boven het dak uitkwamen staan nu laag op de dakrand en het bereik is ook aanzienlijk verminderd.
Radio Mexico Den Bosch is sinds eind augustus te ontvangen op 106.1 FM vanuit Helvoirt.
De
Concertzender is zonder bericht van KPN verdwenen uit het radiopakket bij Digitenne van KPN.
 

3-9-2010 Opening corsoweek Tiel live op Nova FM
 

Zaterdag 4 september is de start van de 50e fruitcorsoweek live te beluisteren via de evenementenfrequentie FM 106.9 van NOVA FM. Het programma begint om 19.00 uur met reportageflitsen vanaf de Veemarkt. Om 20.15 uur zal de opening integraal worden uitgezonden. De uitzending is tevens het startsein van een volledige week corsoradio.
 

2-9-2010 Demontage FM antennes Arnhem klaar

Rovitech Projects heeft afgelopen weekend de werkzaamheden afgerond. Alle antenne panelen waar voorheen Radio 1 en Arrow Classic Rock op hebben uit gezonden zijn weg. De nieuw gemonteerde antenne links en rechts op de foto rechts zijn van Broadcast Partners.
 

31-10-2010 Nieuwe antenne voor Radio Horizon in Leende

Radio Horizon de lokale omroep voor de gemeente Heeze-Leende heeft afgelopen vrijdag hun antenne laten vervangen door DTBS uit Wageningen. Klik op de foto's voor een groter exemplaar.
 

30-10-2010 Werkzaamheden in zendmast Hoogersmilde - update

Ook deze week is de firma Schuuring bezig met het demonteren van FM antenne's in de zendmast van Hoogersmilde. Klik op de foto rechts om naar de foto reportage te gaan.  
                  

29-10-2010 RTV Papendrecht on air op 105 FM
 

RTV Papendrecht is on air via 105.0 MHz.
 

22-10-2010 SWFlokaal: de nieuwe lokale omroep voor de gemeente Súdwest Fryslân
 

SWFlokaal start vandaag om 18.00 uur en is de publieke lokale media-instelling voor de toekomstige gemeente Súdwest Fryslân. De omroep is ontstaan door de samenvoeging van de lokale omroepen A7 FM, Radio Markant en RTN Radio.  De omroepen werken sinds 2010 intensief samen en zenden sinds vandaag hetzelfde programma uit via 105.4 Koudum, 106.3 Sneek en 106.6 Bolsward.
 

21-10-2010

Amerikaanse leger zender AFN weer in de ether vanuit Zeeland (NB)

De Amerikaanse leger zender legerzender AFN Power Network is gisterenmiddag weer terug in de ether gekomen via de 107.9 MHz in Zeeland (NB). De zender verloor vorig jaar oktober haar opstelplaats in Erp waar ze op 91.6 MHz haar uitzendingen verzorgde voor de in de regio van vliegbasis Volkel wonende Amerikanen. Het station ruilde haar frequentie met de lokale omroep van Landerd L-FM welke vergunning had voor de 107.9 MHz. L-FM is al sinds begin dit jaar al te ontvangen via de 91.6 MHz en zal binnenkort ook haar derde frequentie op 106.6 MHz weer in de lucht brengen vanaf het zelfde opstelpunt.
 

20-10-2010 FM antennes uit de mast Wieringerwerf gehaald

Recentelijk zijn een aantal FM antennes uit de mast te Wieringerwerf gehaald. Links de situatie voor 1 september en rechts van begin oktober. Voor een complete foto reportage kijk hier.
 

19-10-2010 Hardenberg FM wordt HOT Radio plus in 2011
 

Hardenberg FM, het lokale commerciële radio station voor de gemeente Hardenberg, wordt per 1 januari 2011 HOTRADIO plus aldus een melding op hun website. "Omdat wij straks in een groot uitzend gebied zijn te ontvangen, hebben wij ervoor gekozen om onder de reeds gevestigde naam HOT RADIO plus verder te gaan. Ons bestaande format zal enigszins worden aangepast, en zal een meer regionaal karakter krijgen". De gevarieerde muziekmix maakt HOTRADIO plus tot een prettige zender die de luisteraar een lekker relaxed gevoel geeft. Momenteel zijn wij druk bezig om de infrastructuur zender technisch voor te bereiden zodat we begin 2011 vanuit ons eigen pand in Hardenberg van start kunnen gaan. Het gaat om de zenders: Huissen 88.5; 88.7 Apeldoorn; 93.4 Hardenberg (nu nog Simone FM); Hengelo 98.0 en 101.9 Zieuwent.
 

18-10-2010 Red Bull Music Academy Radio tijdens Amsterdam Dance Event op 107.4 FM
 

Voor het eerst vindt Red Bull Music Academy Radio aansluiting bij het Amsterdam Dance Event. Van 18 tot en met 24 Oktober wordt in Concrete (Spuistraat 250, Amsterdam) een radiostudio opgebouwd om 24 uur per dag uit te zenden; online via www.redbullmusicacademyradio.com en in de ether via 107.4 FM. De shows bevatten live optredens vanuit de studio, interviews met ADE artiesten en live uitzendingen vanuit de clubs. De studio is dagelijks van 12:00 tot 22:00 open voor publiek.
 

18-10-2010 Radio 10 Gold terug in de ether
 

Radio 10 Gold is sinds 18.20 uur terug in de ether via de AM frequentie 828kHz vanuit Heinenoord. Dus vanaf nu Radio 10 Gold op volle kracht op AM 8 2 8.
 

17-10-2010 RTV Stadskanaal verplaatst zender 105.3 FM
 

Op donderdag 30 september is de zender 105.3 FM van RTV Stadskanaal overgebracht naar het Best Western hotel. Hier heeft de zender en de antenne een nieuw plekje gekregen. De verhuizing was noodzakelijk omdat de oude opstelplek op het 'Noorderpoort College' afgebroken gaat worden. Bron.
 

16-10-2010 Radio 538 heeft geen interesse meer in FM kavel A8
 

Radio 538 (cq. eigenaar RTL Nederland) heeft geen interesse meer volgens diens algemeen directeur in het jazz/klassiek kavel A8. Martin S. Banga, voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Commerciele Radio (NVCR) sluit zich desgevraagd aan bij de woorden van Bruggenwirth. “We hebben nu acht maanden gewacht op besluitvorming, er moet iets gebeuren. We zijn het niet eens met de bedragen uit het waardebepalingsrapport, die zijn niet marktconform,” aldus Banga. Eind oktober staat een overleg van de Tweede Kamer gepland over het frequentiedossier. Bron DutchMedia.
 

14-10-2010 Jamm FM 104.9 uit de lucht
 

Sinds half september is Jamm FM, de lokale omroep voor de gemeente Ouder Amstel uit de lucht omdat de uitzendlicentie was afgelopen. De omroep hoopt op 1 januari 2011 weer on air te zijn als de nieuwe licentie geregeld is. 
 

10-10-2010 Radio Totaal via lokale omroep frequentie van Huissen te beluisteren
 

Radio Totaal is terug in de ether via de frequentie van de publieke lokale omroep van de gemeente Huissen op 93.6 MHz.
 

10-10-10 Atmosferische storingen

Door toedoen van een sterk hogedrukgebied zijn er veel atmosferische storingen. Alle radio en TV zenders hebben hier hinder van. De problemen doen zich al een paar dagen voor en zullen ook nog aanhouden door het zeer standvastige weerpatroon dat momenteel heerst.De luisteraars van exotische zenders kunnen hun hart ophalen want in een straal van 500km rondom heel Nederland zijn veel zenders te ontvangen. Zenders uit Noorwegen, Denemarken, noord en midden Duitsland, Wales, Engeland, Schotland en Ierland worden gerapporteerd. Op VHF Band 3 (TV) wordt zelfs melding gemaakt van ontvangst van de Faroer Eilanden.
 

7-10-2010 Alle publieke omroepen waren stil vanochtend
 

Alle landelijke radiozenders van de publieke omroep zijn vanmorgen rond 11:10u bijna een kwartier uit de lucht geweest door een computerstoring. De storing vond plaats tijdens onderhoud aan de matrix, het apparaat waar vandaan de radio uitzendingen gedistribueerd worden. Het standby systeem nam het onverwachts niet over. Na een herstart functioneerde het systeem weer. Om dit in de toekomst te voorkomen wordt samen met de fabrikant een onderzoek ingesteld", zo laat de NPO weten. Radio 1, Radio 2, 3FM, Radio 4, Radio 5 en Radio 6 waren door de storing via geen enkel kanaal te beluisteren. Niet alleen in de ether en op de kabel viel het signaal weg, maar ook op de internet stopte de uitzending. De website Mooie Radio heeft een overzicht gemaakt van hoe het klonk toen de stations weer te beluisteren waren.
 

6-10-2010 Kort nieuws
 

De antenne voor de nieuwe frequentie 95,8 MHz van Radio Schiedam is geplaatst. Wanneer men officieel naar deze frequentie gaat is nog niet bekend.
De zender van AFN Power Network op 89,2 MHz welke uitzendt vanuit Brunssum heeft sinds kort RDS.
 

30-11-2010 Radio Apeldoorn zet derde zender aan

Radio Apeldoorn is sinds vandaag ook te ontvangen op 105.5 FM vanaf Landal Miggelenberg in Hoenderloo.
 

23-11-2010 Radio Gasterlân op 96.4 FM

Radio Gasterlân de lokale omroep voor de gemeente Gaasterlân-Sleat zendt nu uit op de nieuwe frequentie 96.4 FM met 316 Watt ERP. Vandaag zijn de nieuwe antenne en de zender geplaatst door de firma Broadcast Partners uit Terneuzen. Zonder hoogtevrees en ingesnoerd in een alpinistenuitrusting klom een medewerker met zijn setje ringsleutels naar het topje van de mast op ruim 55 meter hoogte. Daar verwijderde hij de inmiddels behoorlijk door weersinvloeden aangetaste oude antennes. Een glimmend nieuw exemplaar werd op de zelfde plaats teruggehangen.
 

22-11-2010 Midvliet FM verhuisde antennes

Afgelopen vrijdag zijn de etherzenders van Midvliet FM verhuisd van het Fluitpolderplein naar de Dokter van Zeelandstraat in Leidschendam. Met de Midvliet-vlag in top, heeft een grote kraan de antennes van het dak gehaald. De antennes staan nu op het voormalige Billiton gebouw. Dit is niet alleen hoger, maar ook centraler gelegen in het uitzendgebied. Hierdoor is de blinde vlek in het bereik van Midvliet FM in Voorburg-Noord nu voorgoed verleden tijd. Ook is Midvliet nu kraakhelder te ontvangen in de Sijtwendetunnels, ook onder de Vliet. De hele operatie duurde van 's morgens negen tot 's avonds acht uur. Hierdoor was het signaal tijdelijk niet via de ether te ontvangen. De verhuizing is succesvol verlopen. De radioprogramma's komen tot de kerst nog uit de studio aan het Fluitpolderplein. De technische realisatie komt inmiddels grotendeels uit de nieuwe studio aan de Damlaan. Klik hier voor meer foto's.
 

19-11-2010 Maasland Radio vanuit Wellerlooi op 92,9 FM

Maasland Radio de lokale omroep voor de gemeente Bergen heeft een aantal weken terug een tijdelijke mast laten plaatsen door DTBS uit Wageningen in Wellerlooi t.b.v. de 92.9 FM. Broadcast Partners heeft de zender en de antennes geleverd.
 

12-11-2010 T-DAB netwerk commerciële omroepen landelijk en regionaal

In een rapport m.b.t. het verlengen van de FM vergunningen commerciële omroepen is ook bekend geworden hoe het digitale radio netwerk (T-DAB) eruit komt te zien. De omroepen zijn verplicht om naast hun analoge uitzendingen ook 80% digitaal uit te zenden in 2015 via DAB+. Klik op onderstaande kaarten om aanvullende info te zien. Bron. Voor een overzicht van digitale radio klik hier.
 

10-11-2010 Wijzigingen in technische parameters FM kavel A7

Via de website van het Agentschap Telecom valt te lezen dat er een wijziging is gekomen in FM kavel A7. De grootste wijziging is dat Gilze 95.4 MHz niet meer in dit kavel valt. Deze frequentie gaat naar BNR Nieuwsradio (kavel A4) zie hier pagina 23. In A4 wordt de 91.5 zender Breda verplaatst naar Dordrecht. De zender Dordrecht nu op 99.6 MHz zal gaan naar Radio Gelderland in Zaltbommel mits dit door de internationale frequentie coördinatie komt.
Tevens is er een nieuwe steunzender bijgekomen in kavel A7: Goes op 103.8 MHz met 1kW ERP.
 

10-11-2010 Werkzaamheden in zendmast Hoogersmilde - update

Ook deze week is de firma Schuuring bezig met het demonteren van FM antenne's in de zendmast van Hoogersmilde. Klik op de foto rechts om naar de foto reportage te gaan.
 

9-11-2010 Verlenging vergunning commerciële zenders

Minister Maxime Verhagen (EL&I) wil de zendvergunningen van commerciële radiostations verlengen van 2011 naar 2017, maar dan moeten ze werk maken van digitale radio. Ook moeten ze een 'marktconforme' vergoeding betalen. Dat maakte het ministerie vandaag bekend. Op termijn kan digitale radio (T-DAB) de huidige FM vervangen. In 2015 moet wat Verhagen betreft 80 procent van de Nederlanders digitale radio kunnen ontvangen. Digitale radio biedt betere kwaliteit en maakt meer radiostations mogelijk. Bovendien kunnen dan nieuwe diensten aan het radiosignaal worden toegevoegd. Verhagen geeft ook nieuwkomers een kans op de radiomarkt door de twee kavels die voorheen van Arrow waren, beschikbaar te stellen voor nieuwe landelijke radiostations. Bron.
 

8-11-2010 Steunzender Radio 2 Hulst vanaf de Basiliek

De antenne's voor de steunzender van Radio 2 te Hulst (107.1 MHz) zijn gemonteerd aan de Basiliek.
 

7-11-2010 Nieuwe antenne's voor Radio Horizon in Budel

Radio Horizon de lokale omroep voor de gemeente Heeze-Leende heeft afgelopen week de antenne's in Budel voor de 107.1 FM laten vervangen door DTBS uit Wageningen.             
 

3-11-2010 Big L 1395 AM uit de lucht
 

Door problemen met de aggregaat zijn Big L international en Transportradio niet meer te ontvangen op AM 1395. Bron.
 

29-12-2010 Storing op Radio Drenthe door etherpiraten

Dinsdag was het weer raak. Met een hoop gekraak en geruis werden de uitzendingen van Radio Drenthe lange tijd gestoord door een etherpiraat. Joyce Dekker, woordvoerder Agentschap Telecom, geeft aan dat het moeilijk te constateren is om welke piraat het gaat. Agentschap Telecom mag boetes opleggen, zonder tussenkomst van een rechter. Piraterij blijft, ondanks dat er legale alternatieven zijn, een moeilijk oplosbaar probleem. Zo kan bijvoorbeeld een éénmalige vergunningen aan worden gevraagd. Ook kan er samengewerkt worden met een lokale zender. Rego Meijer, hoofd techniek bij RTV Drenthe, bevestigt dat veel mensen dinsdag last hadden van een etherpiraat tijdens de uitzendingen van Radio Drenthe. De omroep vraagt luisteraars, als ze last hebben van een etherpiraat, te bellen met Agentschap Telecom via 0900-8991151 of een melding maken op hun website. Bron.
 

24-12-2010 Het Krystteam Tzum op 107.9 FM

Vandaag vanaf 18 uur is het Krystteam weer on air via de evenementenfrequentie 107.9 FM met een radiomarathon. Het goede doel voor dit jaar is Stichting Fryslân/Moldova.
 

23-12-2010 Nieuwe antennes voor Business Nieuws Radio Wormer

Broadcast Partners heeft nieuwe antennes geplaatst op de Alticom toren te Wormer voor BNR Nieuwsradio. Links op de foto zijn de nieuwe antennes te zien, rechts het oude systeem. Klik op de foto voor groter exemplaar. Bron.
                  

22-12-2010 Radio Alcatraz op 106.3 FM vanuit Sumar

Radio Alcatraz zendt sinds 17 december een Kerstmarathon uit via de evenementenfrequentie 106.3 FM. Dit i.v.m. een inzamelingsactie t.b.v. het Thomashuis in Sumar (Fryslân).
 

21-12-2010 Het Drachtster Piraten Team legaal op op 107.6 FM

Het Drachtster Piraten Team is vanaf 22 december in de avond t/m 30 december weer legaal te horen op de evenementenfrequentie 107.6 FM i.v.m. de inzamelingsactie Stichting Hart in Friesland. De opbrengst komt ten goede aan de stichting Hart in Friesland, stichting voor gehandicaptensport te Drachten. Deze actieve stichting zet zich dagelijks in voor de gehandicapte medemens, ondermeer door zich al jaren in te zetten voor aangepaste paardensport in de provincie Fryslân. Voor een kijkje kunt u langskomen op  de Tussendiepen 15A te Drachten.
 

19-12-2010 De Vrolijke Strijders dit jaar weer legaal op 107.8 FM

In navolging van 2008 en 2009 zijn de Vrolijke Strijders ook dit jaar weer legaal te horen met hun kerstuitzendingen. Dit jaar is men te beluisteren op de evenementenfrequentie 107.80 FM. De Vrolijke Strijders zijn van vandaag t/m 1 januari te ontvangen.
 

18-12-2010 De Friese Piraten Combinatie het jaar uit op evenementenfrequentie 107.2 FM

De Friese Piraten Combinatie is gisteren gestart met de eindejaars marathon. T/m 1 januari 2011 zijn ze te ontvangen zijn via de evenementenfrequentie 107.2 FM.
 

17-12-2010 Nieuwe mast Ruurlo klaar

April dit jaar meldden we hier dat VolkerWessels Telecom een nieuwe 90 meter hoge zendmast had geplaatst in Ruurlo naast de oude lagere mast. Deze mast is voor NOVEC (Nederlandse Opstelpunten voor Ether Communicatie) geplaatst. De nieuwe mast voorziet inmiddels Radio Gelderland van signaal op 90.4 MHz.
 

15-12-2010 Digitenne vs. frequentie groei mobiel internet

Meer en versneld frequentieruimte vrijmaken om de enorme groei van mobiel internet te kunnen faciliteren, ruimte voor nieuwkomers en twee heldere verdeelmomenten van frequenties. Dat is kort gezegd de kern van het nieuwe frequentiebeleid. De extra frequenties die Verhagen vrijmaakt in de 800 MHz band worden nu nog gebruikt door andere partijen, zoals Digitenne van KPN. Met deze partij wordt nu gezocht naar andere frequenties en oplossingen. In 2013 en anders uiterlijk 2015 moeten de extra frequenties vrij zijn voor mobiel gebruik. Bron. Voor Digitenne van KPN betekend het dat ze alle kanalen > 60 in de UHF band moeten gaan verlaten. Kanaal 64 wordt nu gebruikt in de gehele Randstad en in zuid Limburg; kanaal 65 in Gelderland en Overijssel en kanaal 66 in Groningen en Gelderland. In het document "Digitaal Dividend" wordt uiteengezet hoe de opbouw voor Digitenne nu is en zou kunnen worden. De vrije kanalen onder kanaal 60 kunt u hier zien (onderaan).
 

11-12-2010 Nieuwe frequentie voor SRC FM Vianen

SRC FM de lokale omroep voor de gemeente Culemborg en Vianen heeft gisteren een nieuwe  frequentie in gebruik genomen in Vianen op 105.4 MHz. De zender op de oude frequentie 106.5 MHz wordt binnenkort uitgezet. In Culemborg is niets gewijzigd op 105.8 FM.

10-12-2010 Nieuwe antenne's en mast voor RTV Katwijk

RTV Katwijk de lokale omroep voor de gemeente Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg heeft afgelopen week de antenne's en zendmast voor de 106.8 FM zender laten vervangen door DTBS uit Wageningen. Bron.
    

7-12-2010 FC Twente Radio op 106.9 FM
 

Tijdens alle thuiswedstrijden zoals vanavond tegen Tottenham Hotspur zendt FC Twente Radio drie uur voor de wedstrijd tot 3 uur na de wedstrijd uit op de evenementen frequentie 106,9 MHz. Voor de wedstrijd zijn er interviews en muziek, tijdens de wedstrijd het verslag en na de wedstrijd analyse te horen.
 

2-12-2010 1395 AM Trintelhaven test
 

17 november is een nieuwe aggregaat geplaatst en getest en sinds vandaag wordt er weer muziek uitgezonden op AM 1395 met het programma van Big L international. Op de website van Transportradio wordt gemeld dat ze vanaf maandag 6 december weer te beluisteren zijn.
 

1-12-2010 Digitenne van KPN nieuws
 

Afgelopen maandag is de nieuwe zendinstallatie op het Carlton in Almere in gebruik genomen en is de andere installatie in Almere langs de A6 uitgezet. Bron.
KPN Broadcast heeft van het ministerie van EL&I toestemming gekregen om het zendvermogen van de DVB-T mast in Gorinchem te verhogen van 1 kW naar 1,995 kW. De wijziging betreft de kanalen 24, 27, 57 en 64. Tegen de vergunning is nog bezwaar mogelijk, tot zes weken na dagtekening van 8 november.
Bron.
 

  Terug naar nieuwsarchief