http://radio-tv-nederland.nl/index.html
Roermond: Rood-wit-rood gedeelte, wordt met behulp van een helikopter verwijderd
 

 

Op vrijdag 3 augustus 2007 werden er in opdracht van KPN Broadcast Services werkzaamheden uitgevoerd aan de Televisietoren in Roermond. De bovenste 20 meter van de toren, het rood-wit-rood gedeelte, wordt dan met behulp van een helikopter verwijderd. De in dit gedeelte aanwezige antennes hebben in de loop der jaren namelijk hun functie verloren. 

Het antennegedeelte, met een gewicht van 8 ton, wordt in fases naar beneden getransporteerd door een helikopter van het Zwitserse bedrijf Helog Heliwiss dat op dit gebied veel ervaring heeft. Er wordt gebruik gemaakt van een Super Puma AS 332 C1-helikopter met een maximaal hijsvermogen van circa 4500 kg en een maximale voorwaartse snelheid van 290 km/u. Twee piloten besturen het toestel, dat maximaal 17 passagiers kan vervoeren. Naast hijswerk is een dergelijk toestel ook geschikt voor het blussen van branden, reddingswerk en transport. De werkzaamheden duren de hele dag doch het aantal vliegbewegingen wordt beperkt tot drie of vier en deze zullen ongeveer 5 tot 7 minuten duren.

 

Gelet op de ervaringen elders in den lande, zullen de werkzaamheden waarschijnlijk nogal wat kijkers trekken. Deze kunnen de werkzaamheden vanaf een zogenaamde ‘spottersplek’ volgen. Deze spottersplek is het ECI-terrein aan de Bisschop Lindanussingel. Hier kan ook geparkeerd worden. Ook de media dienen van deze locatie gebruik te maken.

 

Om parkeeroverlast zoveel mogelijk te beperken zullen in de naaste omgeving van de Televisietoren enkele straten worden afgesloten, uitgezonderd voor bewoners (Roodververij, Gerichtsberg, Hambeek, op de Meuleberg).

 

Tijdens de vliegbewegingen, zoals gezegd drie of vier, wordt het verkeer op de Burgemeester Geuljanslaan tijdelijk stilgelegd. Bron: http://www.roermond.nl/index16049.htm
 

TV-toren Roermond verliest lengte

De tv in Roermond wordt na vrijdag 20 meter korter. Het bovenste gedeelte en de aanwezige antennes worden verwijderd. De antennes hebben namelijk hun functie verloren. TV toren Roermond verliest lengte Het antennegedeelte met een gewicht van 8 ton wordt met behulp van een helikopter verwijderd. De werkzaamheden duren de hele dag. In verband hiermee zijn vier straten in de buurt van de toren afgesloten voor het verkeer. Omdat de gemeente
 

De tv-toren in Roermond wordt na vrijdag 20 meter korter. Het bovenste gedeelte en de aanwezige antennes worden verwijderd. De antennes hebben namelijk hun functie verloren.

Het antennegedeelte met een gewicht van 8 ton wordt met behulp van een helikopter verwijderd. De werkzaamheden duren de hele dag. In verband hiermee zijn vier straten in de buurt van de toren afgesloten voor het verkeer. Omdat de gemeente verwacht dat de werkzaamheden veel kijkers trekken is er een 'spottersplek' ingericht. Dat is het terrein van ECI aan de Bisschop Lindanussingel.

http://www.l1.nl/

Luister naar het fragment uitgezonden op L1 Radio 30-07-2007 > Hier


Ontmanteling tv-toren vertraagd door ongeluk

Gepubliceerd op 03 augustus 2007, 11:15

ROERMOND - De ontmanteling van de antenne van de televisietoren in Roermond is met minstens een uur vertraagd door een ongeluk op de kruising van de Maasbrug met Buitenop in Roermond. Een motorrijdster uit Horn raakte daar vanochtend rond half negen zeer ernstig gewond bij een frontale botsing met een auto. Ze heeft waarschijnlijk hersenletsel. Er moest een traumahelikopter aan te pas komen om de vrouw naar het ziekenhuis te brengen. Omdat de televisietoren op enkele honderden meters afstand ligt van de plaats van het ongeval, moet de helikopter die de top van de toren gaat hijsen, aan de grond blijven.

Op de Maasbrug stond vanochtend een lange file door het ongeluk. De politie kan nog niets zeggen over de toedracht van het ongeluk.


Bron: MGL Dagbladen

Luister naar een fragment uitgezonden op L1 Radio 03-08-2007 > Hier  2 MB / 12:10


Tv-toren Roermond kopje kleiner gemaakt

Een gespecialiseerd team uit Zwitserland heeft vandaag een antenne ontmanteld op de televisietoren in Roermond. Het antennegedeelte met een gewicht van 8 ton werd met behulp van een helikopter verwijderd.

De 176 meter hoge televisietoren is daarmee 20 meter kleiner geworden. De operatie liep enkele uren vertraging op omdat het losschroeven van de antennedelen meer tijd in beslag nam.

 

L1 NIEUWS

Klik hier voor het L1 Nieuws verslag Roermond tv toren  6 MB / 23:30 uur

L1 Nieuws verslag L1 Nieuws verslag
L1 Nieuws verslag L1 Nieuws verslag
 
L1 Nieuws verslag  

 

Ontmanteling tv-toren moeizamer dan verwacht

De ontmanteling van de antenne van de televisietoren in Roermond heeft vrijdag enkele uren vertraging opgelopen. De helikopter die de antenne van de toren af moest hijsen zou dat in drie fasen doen: hij zou om kwart voor negen, half elf en half twaalf de lucht ingaan. De monteurs boven in de toren hadden echter meer tijd nodig dan verwacht om de antennedelen los te schroeven.

De eerste vlucht is volgens planning uitgevoerd, daarna moest de helikopter tot het middaguur aan de grond blijven voor de tweeded vlucht kon worden gemaakt. De derde vlucht, waarbij het laatste deel van de antenne naar beneden werd gehaald, is daarna uitgevoerd. Rond half drie was de klus geklaard.

De analoge antenne van de toren is verwijderd, omdat die door de komst van digitale technieken niet meer nodig is. Ook elders in het land zijn analoge antennes van tv-torens verwijderd. De helikopter deponeerde de antennedelen op een veld langs de Geuljanslaan in Roermond.

De politie weerspreekt berichten dat de vertraging zou zijn ontstaan door een ongeluk op de Maasbrug in Roermond, vrijdagochtend rond half negen. Daar landde een traumahelikopter om een ernstig gewonde vrouw naar het ziekenhuis te vervoeren. De helikopter bij de tv-toren hoefde echter niet op de traumahelikopter te wachten. Wel hadden de piloten van beide heli's voortdurend contact om te voorkomen dat hun vliegroutes elkaar zouden kruisen, aldus de politie.

Bron: http://www.limburger.nl


Televisietoren 'verlost' van antenne

   

Roermond - De televisietoren in Roermond werd vrijdag van zijn antenne ontdaan. Het antennegedeelte, met een gewicht van 8 ton, wordt in fases naar beneden getransporteerd door een helikopter van het Zwitserse bedrijf Helog Heliwiss. Donderdag was de helikopter nog actief bij de zendmast in Lopik.

De werkzaamheden trok redelijk veel publiek, dat vanaf de Burgemeester Geuljanslaan en rondom de Hambeek de verrichtingen volgden van de Zwitsers.

De eerste vlucht zou beginnen rond 9.15 uur, maar vanwege een ongeval op de Maasbrug in Roermond kon de helikopter niet uitvliegen. Voor dit ongeval werd namelijk een traumahelikopter opgeroepen. Rond 10.30 uur was het luchtruim vrij en kon het eerste gedeelte van de antenne worden ontmanteld.

Het rood-witte antenne gedeelte werd verwijderd, omdat de antennes in de loop der jaren hun functie hebben verloren

Bron: http://www.blikopnieuws.nl/limburg

 

Foto reportage op http://electronicbude.de

Foto reportage op http://electronicbude.de http://electronicbude.de

 

Verwijderen top zendmast Roermond / You Tube..

 
 

Gepost op 24 Augustus 2007  

De oude TV antennes worden weg gehaald

 

Gepost op 8 September 2007

Televisietoren 'verlost' van antenne een kijkje in de koker!

   
   
   

   

Radio toren | Alle tv antennes zijn weg! was K5 met 50 ERP/kW  en K31, K34 met 250 ERP/kW!

Terug naar historie