Sinds enkele jaren maken de FM zenders gebruik van het Radio Data System.  RDS is een systeem dat radioinformatie uitzendingen verzorgt.  Naast het gewone radiosignaal wordt er een signaal uitgezonden op 57 KHz dat aanvullende informatie verstrekt.  De informatie kan worden ontvangen door tuners die uitgerust zijn met een RDS-decoder.
RDS staat voor Radio Data System en dit systeem stuurt, samen met het FM radio signaal een, voor de luisteraar, onhoorbaar signaal mee waar een hoop aan (digitale) informatie zit.

Waarom RDS ?
Sinds de jaren '70 zijn heel wat FM stations erbij gekomen. Een voordeel is dat elke muzieksmaak vertegenwoordigd wordt maar een nadeel is dat het voor de luisteraar heel moeilijk wordt om zijn/haar geliefde station te vinden op de FM band. Door het beperkte zendbereik van deze frequenties is het op een langere autoreis noodzakelijk om regelmatig naar een andere steunzender om te schakelen om toch nog het juiste station te blijven
ontvangen. RDS geeft, naast de oplossing van deze problemen, nog een boel andere mogelijkheden.

RDS mogelijkheden

De EBU (European Broadcasting Union) heeft in 1984 een norm voor RDS vastgesteld. De functies die met deze norm kunnen worden gebruikt, zijn weer op te delen in drie typen:
1. Primair : PI, PS, AF en TP/TA.
2. Secundair : EON, CT, PTY, PIN, RT, TDC, DI, M/S, IH en NEWS.
3.
Supplementair: RP en TCM.

PI - Programme Identification
De functie is het eerste dat RDS met zich mee bracht. RDS identificeert het station en vergelijkt met met andere frequenties waar hetzelfde station wordt uitgezonden. RDS kiest automatisch de frequentie waar dit programma het sterkste is te ontvangen. Belangrijk is dat deze omschakeling onhoorbaar is en je zonder de autoradio te hoeven bij te stellen. PI werkt in elk Europees land.
De PI code identificeert het radio station.  Deze informatie bestaat uit vier karakters waarvan de eerste twee een betekenis hebben. De 1e geeft het land van herkomst aan; klik
hier voor een overzicht.  De 2e geeft het zendbereik aan maar helaas worden de PI codes internationaal niet nageleefd en kom je de meest vreemde combinaties tegen.

PS - Programme Service
De PI functie is belangrijk voor de ontvanger terwijl de PS functie een leuke service is voor de luisteraar. PS geeft de naam van het station in een schermpje op je radio. Deze naam kan maximaal 8 karakters lang zijn en kan ook accenten, trema's ed. bevatten. Deze functie werkt in elk Europees land.

AF - Alternative Frequency
De taak van AF is het zoeken naar het sterkste station en hierop af te  stemmen. AF werkt in stappen van 100 kHz en weer in elk Europees land.

TP/TA - Traffic Programme/Traffic Announcement
TP en TA vormen 1 geheel. TP geeft aan dat een station verkeersinformatie geeft en TA toont dat verkeersinformatie op dat moment wordt uitgezonden.  Het geven van verkeersinformatie gaat zelfs zo ver dat een eventuele tape of CD gestopt wordt en de informatie wordt doorgegeven. Ook kan het volume van de radio vanzelf harder gezet worden. Ook dit werkt in alle Europese landen.

EON - Enhanced Other Network
Als het station waarnaar je luistert, geen TP/TA heeft en je wilt toch verkeersinformatie horen dan is EON een oplossing. De ontvanger schakelt automatisch naar het EON station bij verkeersinformatie en daarna weer terug naar het station van keuze. EON werkt in de meeste Europese landen.

CT - Clock Time
CT geeft dus de tijd en datum. Deze functie werkt maar in een paar landen.

PTY - Programme Type
PTY geeft welk soort programma het dat moment op het station te vinden is.
Enkele voorbeelden: NEWS, AFFAIRS, SPORTS, EDUCATE, DRAMA, CULTURE, POP M, ROCK M, M.O.R.M (Middle of the road music), LIGHT M, enz....  Stel je houdt alleen van klassieke muziek, dan stel je je RDS ontvanger in op CLASSICS. Je radio zal dan alleen maar stations zoeken met de PTY code CLASSICS. In enkele Europese landen in gebruik.
Voor een overzicht van alle PTY codes klik hier.

PIN - Programme Item Number
PIN komt overeen met de VPS functie van videorecorders. Zo kun je dus je radio programmeren om een bepaald programma op te nemen, ongeacht of dit programma op tijd is, dus start en eindigt volgens het programma-boekje. Helaas is PIN maar in enkele Europese landen ter beschikking.

RT - Radio Text
RT geeft nog meer informatie over het station in de vorm van maximaal 64 karakters. Dit kan de volledige naam van het station zijn, maar ook de zenderlocatie, adres en telefoonnummer of de volledige naam van het programma waarnaar je op dat moment luistert.  

TDC - Transparant Data Channel
De data die door deze functie wordt meegezonden, is een beetje te  vergelijken met teletext. Er is echter een probleempje: radio heeft geen scherm, zoals een computer of een televisie. Daarom zal deze informatie moeten worden doorgeschakeld naar een computer via een speciaal interface. Het is mogelijk om tot maximaal 32 afzonderlijke data-kanalen te gebruiken. TDC is eigenlijk niet voor de luisteraar maar voor de mensen achter het station zelf. TDC wordt alleen maar in Italie, Noorwegen en Zweden gebruikt.

DI - Decoder Identification
Het is mogelijk om programma's te coderen en met DI kan een extra decorder worden aangestuurd. Op dit moment in een aantal Europese landen in gebruik.

M/S - Music/Speech
Dit geeft aan of het programma op dat moment muziek of spraak uitzendt. Hiermee kan het volume van de ontvanger aangepast worden.

IH - In-House information

IH is alleen bestemd voor stations onderling zodat bijvoorbeeld een bepaalde relaiszender kan worden ingeschakeld. In enkele Europese landen in gebruik.

RP - Radio Paging
RP kan 1 bepaalde ontvanger, en dus luisteraar, selectief oproepen. Zo kan een bepaald bericht alleen naar jou gestuurd worden (denk aan ANWB nood-oproepen!). Dit kan al in Finland, Frankrijk, Ierland, Noorwegen, Spanje en Zweden.

TMC - Traffic Message Channel
Het Traffic Message Channel of
TMC is een radiosignaal dat kan worden meegezonden door gebruik te maken van de RDS-techniek. Het kan ook via GPRS verstuurd worden. Het TMC-signaal (meestal RDS/TMC-signaal genoemd) bevat de actuele situatie van het wegennet zoals files, vertragingen, gladheid en mist. Autoradio's of navigatiesystemen die zijn uitgerust met RDS/TMC-ontvangst, kunnen deze meldingen tijdens het autorijden aan de bestuurder doorgeven, door middel van een tekst op een display, een icoon op de kaart of gesproken. Bij sommige autoradio's kan een selectie worden gemaakt van wegen waarin de bestuurder het meest geïnteresseerd is. Dan worden alleen de meldingen van de geselecteerde wegen doorgegeven. Bij navigatiesystemen worden typisch enkel berichten over de gekozen route weergegeven. Sommige routenavigatiesystemen kunnen op basis van de TMC-verkeersinformatie de route wijzigen en semi-automatisch alternatieve routes berekenen. Met name files kunnen hierdoor makkelijker vermeden worden indien alternatieven voorhanden zijn. TMC is in vele landen beschikbaar. Voor een overzicht + dekking van de zenders in Europa kijk hier.
In Nederland zijn drie RDS-TMC-diensten beschikbaar: één Premium TMC-dienst en twee standaard TMC-diensten. De Premium TMC-dienst VIDEXTRA wordt aangeleverd door Be-Mobile in samenwerking met de VerkeersInformatieDienst (VID) en uitgezonden via de zenders van Radio 2 en Radio 3. Eerder werden ook de zenders van Q-Music gebruikt, maar vanwege technische problemen in de verzending van de berichtgeving zijn de Premium TMC-uitzendingen via dit station gestaakt; Q-Music gaat op korte termijn weer standaard TMC uitzenden. VIDEXTRA wordt light encrypted verzonden. De informatie van het Verkeerscentrum Nederland (VCNL) wordt aangevuld met de ongevallen, incidenten en mobiele snelheidscontroles van de VID en met Floating Vehicle Data van Be-Mobile. De eerste gratis TMC-dienst in Nederland is afkomstig van de ANWB. De uitzendingen gebeuren op de zenders van Sky Radio, Radio Veronica en BNR Nieuwsradio. Een tweede gratis TMC-Dienst, VIDBASIS, is eveneens afkomstig van de VID en bevat alleen informatie over snelwegen. De informatie wordt uitgezonden via Radio 1 en Radio 538. Alle diensten maken gebruik van dezelfde locatietabellen die komen van AVV Transport Research Centre en ter beschikking gesteld worden door Verkeerscentrum Nederland. De huidige versie is 6.1, die aanvullingen heeft ten opzichte van de oude versie 2003.a op het gebied van parkeervoorzieningen

NEWS
Deze functie, geintroduceerd in het najaar van '94, zorgt ervoor dat de ontvanger overschakelt naar het nieuws, ook al staat en cassette of CD op.

DARC
Een signaal wat niets met RDS te maken heeft maar toch uitgezonden wordt is
DAta Radio Channel (DARC). Dit wordt uitgezonden op het zendernetwerk van Radio 4. Wordt gebruikt in het openbaar vervoer waarmee de informatie borden bij haltes worden voorzien van informatie. Lees hier verder.


Hieronder in alfabetische volgorde een overzicht van de RDS info welke zover ons bekend is wordt uitgezonden:

PS

Omroep

  MHz

Zenderlocatie

PI code

100%NL

100%NL

  87.8
  88.2
  88.3
  89.0 
  89.5
  89.5
  89.6
  90.0
  90.0
  90.2
  90.5
  91.9
  92.0
  92.1
  93.8
  94.2
  94.9
  95.0
  95.0
  97.6
  99.1
  99.1
  99.1
 104.4
 104.6
 104.7

Arnhem
Ugchelen
Wieringerwerf
Lochem
Alkmaar
Utrecht
Amsterdam
Breskens
Loon op Zand
Roosendaal
Goes
Venlo
IJmuiden
Emmaberg
Haarlem
Hoogersmilde
Mierlo
Amersfoort
Nijmegen
Zwolle
Hengelo
Hoogezand
Tjerkgaast
Hilversum
Rotterdam
Amsterdam

83D3.

3ML 

3ML Radio

 105.7
 106.1
Heythuysen
Maasbracht
80F6.
6FM 92.0 Radio 6FM    92.0
 105.1
Huizen
Huizen
84FA.

8FM

8FM Noord Oost

  87.6
  88.5
  88.7
  89.6
  96.0
  97.2
  98.5
  98.5
  98.7
  98.9

Enschede
Elst
Apeldoorn
Arnhem
Wieringerwerf
Zwolle
Groningen
Tjerkgaast
Hoogersmilde
Hoogeveen

8508.

8FM

8FM Randstad

  90.1
  98.5
  99.4
  99.6

Diemen
Utrecht
Den Haag
Rotterdam

8077

90 FM Radio 90FM   91.7 Leersum E2CF.
A28FM A28 FM  106.6 Zwolle 8181.
A'DOORN 

Radio Apeldoorn

 105.5
 106.3
 107.1 
Hoenderloo
Uddel
Apeldoorn
83A0.
AA&HUNZE Radio Aa en Hunze  105.6 Annen 8456.
AAFM

AAFM

 106.1 Almelo 8076.
AALSMEER 

Radio Aalsmeer

 105.9  Aalsmeer 89AA.

ACHTERHO

Achterhoek FM

 104.9
 106.7
 107.9

Vorden
Lochem
Lochem

8057.

A-FM 

Radio A-FM

 107.1
 107.8
Giessen
Nieuwendijk
A2AD.
AFNEAGLE AFN The Eagle   96.9
  99.7
 107.9
Brunssum
Brunssum
Zeeland
D04E.

AIRPLAY

Airplay Radio  

 105.7

Wijhe

80B6

AFM 

Aladna FM

 107.2 Aalten FFFF.
ALKMAAR CENTRAAL  Alkmaar Centraal  105.3 Alkmaar 8000.

AMOR-FM

Amor FM

   89.8
 102.2

Den Haag
Rotterdam

845A.

*ARNHEM*

Radio Arnhem

 105.9 Arnhem C001.

ATOS RTV

ATOS Radio

 106.1
 106.8

Zwijndrecht
Heerjansdam

1FAA.

AVULO FM

AVULO FM / Power 1054

 105.4

Vught

80A5.

AWAARDFM

Albrandswaard FM

 107.1  Poortugaal  8700.

BAARNFM

Baarn FM

 105.5

Baarn

80DC.

BARNEVLD

Radio Barneveld

  93.5

Barneveld

1050.

-BEATFM-

Beat FM

 106.3

Heiloo  

809D.

BERG&DAL Omroep Berg en Dal   90.6
 105.1
 107.1
Groesbeek
Berg en Dal
Millingen aan de Rijn
808D

BERKELFM

Berkelland FM

 106.0

Borculo

82FF.

BEVERWYK

Radio Beverwijk

 105.4

Beverwijk

8088.

BFBS R1

BFBS 1

  87.7
  90.2

Maastricht
Brunssum

D390.

BFM

Berkelstroom FM

 106.1 Zutphen 8008.
BINGO FM

Bingo FM

 105.7
 107.7
Utrecht 80A4

BNR

BNR Nieuwsradio

  88.6
  89.6
  91.3
  91.3
  91.5
  91.5
  91.5
  95.3
  95.4
  95.5
  99.8
  99.9
  99.9
  99.9
 100.1
 100.1
 100.2
 101.8

Mierlo
Hoogersmilde
Rotterdam
Tilburg
Biervliet
Dordrecht
Eys
Zwolle
Emmen
Tjerkgaast
Hilversum
Dedemsvaart
Ugchelen
Wormer
IJsselstein
Nijmegen
Lochem
Amsterdam

83D1.

BO Omroep Bo  105.3 Noordwijk 8020.
BODE- GRAVEN Radio Bodegraven  107.8 Bodegraven 8708.
BORGER ODOORN Radio Borger-Odoorn  106.0 Borger 80B9.
BOSCH TION FM Boschtion FM   95.2 Den Bosch 801E.

BRABANT

Omroep Brabant

  87.6
  91.0
  91.9
  95.8

Mierlo
Roosendaal
Loon op Zand
Megen

841C.
871C.
861C.
851C.

BREDANU

BredaNu

 107.3 Breda 8000.
CAPELLE

Radio Capelle

 105.3 Capelle a/d IJssel 1234.
CASTRICM

Castricum 105

 105.0 Castricum 1000.
CENTRAAL Radio Centraal  105.0
 107.4 
Wolvega
Noordwolde
8391.
COMPAGNI

Radio Compagnie

 105.2  Hoogezand  8960.
COMPLEET Compleet FM  107.2  Noord Scharwoude 803E.

CONTINU

Radio Continu

  92.4
  92.4
  92.6
  92.7
  93.4
  96.0
  97.7
  97.9
  98.0
 101.9
 104.7

Hoogezand
Ommen
Emmen
Zuidwolde
Hardenberg
Stadskanaal
West Terschelling
Tjerkgaast
Hengelo
Zieuwent
Hoogersmilde

8331 (8531).
8331 (8531).
8331 (8531).
8331 (8531)8331 (8431).
8331 (8531)
8331 (8731).
8331 (8731).
8331 (8431).
8331 (8431).
8331 (8731).

DECIBEL

Radio Decibel

  93.2
  97.3
  97.6
  98.0
  98.3

Eindhoven
Utrecht
Rotterdam
Amsterdam
Alkmaar

809F.
86F0.
86F0.
86F0.
86F0.
DELFT

Stadsradio Delft

 106.3 Delft 80B3.
DELTAFM Delta FM  105.3 Vroomshoop 8051.
DELTA PIRAAT

Deltapiraat

 107.7 Vriezenveen 8052.
DEN HAAG  Den Haag FM   92.0 Den Haag 8072.
DEVENTER

Deventer Radio

 107.3  Deventer  8086.

DFM 95,7

Drechtstad FM

  95.7

Dordrecht

8001.

D.M.G. DEURNE DMG Radio  106.2  Deurne 8071

DRENTHE

Radio Drenthe

  90.1
  90.8
  93.8
  99.3

Meppel
Hoogersmilde
Hoogeveen
Emmen

8413.

DRIM

Omroep Drimmelen

 106.9

Made

8079.

EDE FM

Ede FM

 107.3 Ede 80B1.

EEN FM 

Eén FM

 107.3

Oirschot

8730.

EENHOORN 

Radio Eenhoorn

 107.5

Menaam

8019.

ENSCHEDE 

Enschede FM

 105.1

Enschede

80FF.

ENK- HUIZEN

Radio Enkhuizen

 107.1

Enkhuizen

8107.

EVA EVA    89.2
 105.2
Amersfoort 8452

EXTRA FM

Extra FM

 107.2

Tiel

8405.

EXXACT FM

Exxact FM

 106.4

Barendrecht

803E.

FALCON

Falcon Radio

  94.3

Berg

8612.

FAVORIET

Favoriet FM

  94.0
 105.2

Zevenaar
Duiven

8085.

FEELGOOD

Feel Good Radio

 105.6
 107.6

Nootdorp
Pijnacker

800B

FEELGOOD RIJSWIJK

Feel Good Radio

 105.9

Rijswijk

800A

FLEVOLND

Radio Flevoland

  89.8

Lelystad

8417.

FRESH FM

Fresh FM

  95.6
  95.7
  95.9

Rijswijk
Amsterdam
Alphen aan den Rijn

83FB (86FB)83FB (87FB)
83FB (89FB)

FRYSK.FM

Waterstad FM Fryslan

  97.3

Heerenveen

8458.

FRYSLAN

Omrop Fryslân

  92.2
  92.5

Jirnsum
Hoogersmilde

8411.

FUN X NPO FunX   91.8
  96.1
  96.1
  98.4
Rotterdam
Amsterdam
Utrecht
Den Haag
8094.
8083.
8063.
8095.
GELRE FM 

Gelre FM

 105.3
 106.4
 107.5
Eibergen
Groenlo
Lichtenvoorde
8042.
GENIETER De Stille Genieter   87.8 Baarle Nassau 80FF.
GL8 GL8  106.2 Heumen 9060.
GLOW FM Glow FM   94.0 Eindhoven 8441.
GOUWESTD

Gouwestad Radio

 106.2 Gouda 8096.

H'WIJKFM

Harderwijk FM

 107.7

Harderwijk

1234

HAREN FM

Haren FM

 107.0

Haren

FFFF.

HATTEM

Radio Hattem

 106.1

Hattem

8061

HAVEN STAD FM

Havenstad FM

 105.4

Delfzijl

8054

HELMOND

Stadsradio Helmond

 107.2

Helmond

8000.

HENGELO

Radio Hengelo

 105.8

Hengelo

1F8A.

HHWALIFE

Heerhugowaard A Life

 106.7 Heerhugowaard 8020.

-H'KERK-

Heemskerk FM

 107.4

Heemskerk

805F,

H'LEM105

Radio Haarlem 105

  89.9

Haarlem

85B0.

HOF- STREEK HOF FM

Hofstreek FM

 107.0
 107.6

Markelo
Goor

8000.

HOI FM  HOi FM  106.6 Haarle 803E.
HOOGEVN

Radio Hoogeveen

 106.8 Hoogeveen FFFF.
HORIZON Radio Horizon   92.9
 106.0
 107.0
 107.1
Leende
Maarheeze
Waalre
Budel
83E0.

HOS-FM

Radio Halderberge

 106.7

Oudenbosch

8067.

HOUTENFM

Houten FM

 107.3 Houten 8027.
HTRRADIO HTR Radio              105.7 Nieuwkuijk 8000.

IDEAAL

Radio Ideaal

 105.1
 105.4
   99.5
 106.5
 107.7

Zelhem
Wichmond
Hengelo
Steenderen
Drempt 

8011.

JAMMFM

Jamm FM

 104.9

Duivendrecht

8031.

JOYRADIO

Joy Radio

  89.1
  92.8
  93.5
 101.8
 101.8

Groningen
Heerenveen
Drachten
Emmeloord
Leeuwarden

-
8563
8563
8563
8563

KANAAL30

RTV Kanaal 30

 105.0
 107.8
Burgum 8450.
KATWIJK RTV Katwijk  106.8 Katwijk 80E8.
KB RADIO

KB Radio

 105.0 Roelofarendsveen 83AF.
KEMPENFM Kempen FM   97.2
 105.7
 106.1
Hapert
Hapert
Luyksgestel
8123.
KERK- RADIO Kerkradio   87.6 Apeldoorn 8001.
KLOK RADIO

Klokradio

  97.3
 107.0
Alblasserdam
Molenaarsgraaf
88C0.
KONTAKT

Radio Kontakt

 106.8 Beek en Donk A000.

L1

L1 Radio

  95.3
 100.3

Emmaberg
Roermond

851D.
841D.

L-FM 105

L-FM

  91.6
 105.0
 106.6

Zeeland
Schaijk
Zeeland

8ABC.
LANG STRAAT FM Langstraat FM  106.8  Waalwijk A000.
LANG STRAAT NL 107.2 Langstraat NL  107.2 Kaatsheuvel 805A
LANSING Lansingerland FM   92.2 Berkel en Rodenrijs A000.
LELYSTAD

Radio Lelystad

  90.3 Lelystad 80C2.
LEO FM

LEO FM

 106.1 Leeuwarden 8400.
LEUK.FM Leuk.fm  106.0
 106.9
Borculo
Zieuwent
82FF
LINQ FM 

Linq FM

 105.1
 106.9
Spijkenisse
Hellevoetsluis
8467.
LOESFM

LOES FM

 106.9 Echt 8000.
LOCAL FM 

Local FM

 105.7 Etten-Leur 8300.
LOCO FM

LOCO FM 

 107.2
 107.6
Oldebroek
Wezep
80EA
LOE FM 

LOE FM

 105.5 Elburg  80B4
LOESFM  LOES FM  106.9 Echt 8000.

LOGO

LOGO Radio

 105.8

Winschoten

807B.

LOKAAL7 Lokaal 7 FM  107.4 Den Dungen 8056.
LOKRADIO

LOK

 106.0 Krimpen a/d IJssel 8024.
LOLRADIO

LOL

 105.7 Landsmeer  80FC.

LOMRADIO

LOM Radio

 107.3 Mill 8000
LOSRADIO 

LOS Radio

 107.5  Bunschoten 8051
LOSRADIO 

LOS Radio

 107.8  Schijndel 7000.

L W F M

LekWaal FM

   92.1
 107.6

Asperen
Leerdam

8F4E.

M-TRICHT

Maastricht FM

 107.5

Maastricht

8020.

MAASLAND

Maasland Radio

  89.6
  92.9
 106.0
 107.7

Nieuw Bergen
Wellerooi
Velden
Beesel

FFFF.

MEER/FM Meer FM  106.8 Meerssen -
MEERRDIO Meer Radio  105.5
 106.6
Hoofddorp
Hoofddorp
809E.
MENTER WOLDE

Omroep Menterwolde

 107.6 Muntendam 807D.
MEPPEL

Omroep Meppel

   93.0 Meppel -
MERWERTV

Merweradio

 105.4 Hardinxveld-Giessendam FFFF.

MFM

MFM

 105.2
 105.6
 107.6
 107.9 

Oss
Loosbroek
Ravenstein
Lith

830B.

MIDDELSE Radio Middelsé  105.3 Stiens 8010.
MIDLAND FM 107 5

Midland FM

 107.5 Oudewater 6FFF.
MIDLAND

Midland FM

 105.6
 106.3 
Renswoude
Scherpenzeel
80AB.
MIDVLIET

Midvliet Radio

 107.2
 107.9
Leidschendam
Leidschendam
0701.
MOERDIJK

Moerdijk FM

 106.3
 107.6
Fijnaart
Zevenbergen
809B.

-  NH  -

NH Radio

  88.7
  88.7
  88.9
  93.9

Alkmaar
Hilversum
Amsterdam
Wieringerwerf

8618.
8718.
8618.
8418.

N1  N1  106.8
 107.8
Nijmegen 8FFF.
NIMA RTV nimafm  107.9 Heijen 3000

NOORD

Radio Noord 

  97.5

Groningen

8412.

NOORDKOP

Noordkop Radio

 106.6 Hippolytushoef 8258.

NOOS

Omroep NOOS

 107.0
 107.2

Hardenberg
Dedemsvaart

8055.

NPO 3FM

NPO 3FM

   88.6
   89.9
   90.9
   96.2
   96.5
   96.5
   96.5
   96.5
   96.5
   96.5
   96.8
   97.1
   97.1
   97.1
   99.8
 103.9

Hoogersmilde
West Terschelling
Roermond
Markelo
Alphen a/d Rijn
Amsterdam
Arnhem
Rijswijk
Hoorn
Roosendaal
IJsselstein
Mierlo
Rotterdam
Wieringerwerf
Goes
Emmaberg

8203.

NPO R1

NPO Radio 1

  91.8
  92.1
  95.0
  98.4
  98.6
  98.6
  98.6
  98.6
  98.9
 103.8
 104.3
 104.4
 104.6
 104.8
 105.3
 105.5

Hoogersmilde
Roosendaal
Wieringerwerf
Markelo
Amsterdam
Arnhem
Hoorn
Rotterdam
IJsselstein
Tjerkgaast
Jirnsum
Goes
Mierlo
Roermond
Emmaberg
Den Haag

8201.

NPO R2

NPO Radio 2

  88.0
  88.2
  92.3
  92.3
  92.6
  92.9
  92.9
  92.9
  92.9
  93.4
  94.4
  95.9
  97.2
  97.8
 104.6
 105.1
 107.1

Hoogersmilde
Roermond
Amsterdam
Mierlo
IJsselstein
Arnhem
Den Haag
Rotterdam
Wieringerwerf
Emmaberg
Goes
Roosendaal
Eys
Philippine
Markelo
Hoorn
Hulst

8202.

NPO R4

NPO Radio 4

  87.6
  91.4
  92.1
  94.1
  94.3
  94.5
  94.5
  94.7
  94.7
  94.8
  95.0
  98.2
  98.7
 101.6

Roosendaal
Markelo
Arnhem
Den Haag
IJsselstein
Amsterdam
Roermond
Rotterdam
Wageningen
Hoogersmilde
Goes
Loon op Zand
Emmaberg
Wieringerwerf

8204.

NUNSPEET

Radio Nunspeet

 105.9

Nunspeet

84AF

ODRIE

Odrie

 106.9 Appelscha 8888
OKE FM Oké FM  104.9
 105.3
 106.4
Zaltbommel
Waalwijk
Aalburg
5158.
OOGRADIO

OOG Radio

 106.6 Groningen 80B3.

OPTIMAAL

Optimaal FM

  94.7
 105.5
 105.6
 106.2

Vethuizen
Varsseveld
Didam
Doetinchem

8052.

ORTS

ORTS Radio

 106.2 Oosterhout 8073.
OSURADIO OSU Radio  106.0 Uitgeest 8100.
PAPEN DRECHT FM Papendrecht FM  105.0 Papendrecht 8105.

PARKSTAD

Radio Parkstad

 105.7
 107.0

Kerkrade
Landgraaf

80E1.

PARKSTAD

Radio Parkstad

 106.9 Veendam 8200.

P&M FM

P&M Radio

  92.5

Panningen

8009.

PURMEREN

Radio Purmerend

 104.9

Purmerend

2124.

PUUR NL Puur NL   89.3
  90.1
  90.3
  90.5
  92.4
  93.3
  94.1
  97.3
 104.3
Vlissingen
Oss
Eindhoven
Helmond
Westdorpe
Loon op Zand
Den Bosch
Roosendaal
Breda
850A.

QMUSIC

Qmusic

 100.3
 100.4
 100.4
 100.4
 100.4
 100.4
 100.4
 100.5
 100.7
 100.7
 100.7
 100.7
 100.7
 100.9
 101.0

Wormer
Amsterdam
Doetinchem
Westdorpe
Roosendaal
Rotterdam
Hoogersmilde
Wieringerwerf
Breskens
Goes
Hengelo
Lichtenvoorde
IJsselstein
Alkmaar
Den Bosch

83C8.

Q-MUSIC

Qmusic Limburg

  96.1
  97.6
  97.7
  98.1
  98.5

Roermond
Maastricht
Landgraaf
Eys
Weert

83C8.

RAALTE

Radio Raalte

 105.1 Raalte 807F.
RADIO350  Radio 3 5 0   92.3
 105.2
Rijssen
Holten
1064.

RADIO538

Radio 538

  98.4
 101.8
 101.9
 101.9
 101.9
 102.1
 102.1
 102.2
 102.3
 102.3
 102.3
 102.3
 102.3
 102.3
 102.4
 102.4
 102.4
 102.4
 102.4
 102.5
 102.5
 102.5
 102.6
 102.6
 102.7
 102.7
 102.7

Goes
Ugchelen
Alphen aan den Rijn
IJsselstein
Megen
Gilze
Hilversum
Hoogersmilde
Alkmaar
Lelystad
Lochem
De Mortel
Roermond
Zwolle
Amsterdam
Arnhem
Dedemsvaart
Westdorpe
Roosendaal
Tilburg
Tjerkgaast
Utrecht
Hengelo
Nijmegen
Emmen
Markelo
Rotterdam

83C7.

RADIO794

Radio 794

 106.5
 107.8
Heerde
Vaassen
8000

RADIO8FM

Radio 8 FM Zuid

  88.8
  88.9
  89.2
  89.3
  93.9
  95.5
  97.4
 103.6

Waalwijk
Den Bosch
Breda
Eindhoven
Roosendaal
Mierlo
Den Bosch
Tilburg

8508.

RADIO 10

Radio 10

  87.6  
  87.7
  87.8
  87.9
  88.1
  88.1
  91.1
  93.0
  93.3
 103.6
 103.8
 103.8
 103.8
 103.8
 103.9
 104.0
 104.1

Hoogersmilde
Lelystad
Utrecht
Den Bosch
Alkmaar
Hilversum
Maastricht
Westdorpe
Breskens
Amsterdam
Emmen
Goes
Rotterdam
Tjerkgaast
Enschede
Haarlem
Arnhem

83D2

RADIO 80

Radio 80

 105.9

Egmond aan Zee

8080.

RADIO 9

Radio 9

 106.4

Oostzaan

80E5.

RADIOGLD

Radio Gelderland

  88.9
  89.1
  90.4
  99.6
 103.5

Arnhem
Megen
Ruurlo
Zaltbommel
Ugchelen

8715.
8615.
8515.
8615.
8415.

RADIO HW

Radio Hoeksche Waard

  96.0
 105.5

Puttershoek
Zuid-Beijerland

8490.

RADIOLVC

Omroep Land van Cuijk

   93.5
   94.0
 105.9
Beers
Sint Anthonis
Boxmeer
-

RADIO M UTRECHT

Radio M Utrecht

  93.1
  97.9

IJsselstein
Rhenen

8416.

RADIONL

RADIONL

  89.1
  89.2
  89.4
  89.9
  89.9
  90.0
  93.1
  93.1
  93.3
  93.5
  93.6
  94.0
  94.1
  94.2
  94.3
  94.3
  94.5
  94.9
  95.5
  95.7
  95.7
  96.0
  96.0
  96.3
  96.6
  96.7
  96.9
  96.9
  97.0
  97.1
  99.5
 104.2
 104.2
 104.4

Groningen
Zwolle
Lelystad
Deventer
Emmen
De Lutte
Bathmen
Ommen
Enschede
Markelo
Eindhoven
Apeldoorn
Tjerkgaast
Nijmegen
Sneek
Winterswijk
Den Helder
Amsterdam
Duiven
Meppel
Zieuwent
Drachten
Ede
Dokkum
Leeuwarden
Stadskanaal
Oosterwolde
Winschoten
Hoogeveen
Assen
Amersfoort
Alkmaar
Hoogersmilde
Groningen

8421 (8721)
8421 (8721)
8421 (8821)
8421 (8621)8421 (8821)
8421 (8521)
8421 (8621)
8421 (8721)
8421 (8521)
8421 (8521)
8721
8421 (8621)
8421 (8621)
8421 (8521)
8421 (8621)
8421 (8521)
8421 (8x21)
8421 (8621)
8421 (8921)
8421 (8921)
8421 (8821)
8421 (8621)
8421 (8821)
8421 (8621)
8421 (8621)
8421 (8721)
8421 (8621)
8421 (8721)
8421 (8721)
8421 (8821)
8421 (8821)
8421 (8x21)
8421 (8x21)
8421 (8x21)

REGIO FM

Regio FM

  95.3
 106.1
 107.2
 107.9
Bedum
Siddeburen
Slochteren
Scharmer
83AA.
REGIO FM

Regio FM

  93.9

Wierden 8939.
REINDONK 

Radio Reindonk

 105.6
 107.1
Wanssum
Horst
8300
RICK FM 

Rick FM

 106.3  Uithoorn 8181.
RIDDKERK 

Radio Ridderkerk

 105.7 Ridderkerk FFFF.

RIJNMOND

Radio Rijnmond

  93.4

Rotterdam

841A.

RMRSWAAL

Radio Reimerswaal

-

- -

ROERMOND

RTV Roermond

 107.4

Roermond

806B.

ROULETTE

Roulette FM

 106.6

Bilthoven

8466

RPL 1071

RPL FM

 107.1

Woerden

801D.

R- S- H-

Radio Stad Harlingen

 106.2 Harlingen 8033.
R S M

Radio Stad Montfoort

 106.8 Montfoort 8064.

RTI FM

RTi Hilversum

 106.2

Hilversum

0000.

RTV9 RTV 9

  95.5
 106.1
 107.9

IJsselstein
Nieuwegein
Jaarsveld

9112.

RTVEMMEN

Radio Emmen

 105.4
 106.3
 107.6
Coevorden
Zweeloo
Emmen

8300.

RTV HOLLANDS MIDDEN

RTV Hollands Midden

 107.4 Ter Aar 8000
RTVHOORN

Radio Hoorn

 105.8 Hoorn 8010.

RTV KRIMPEN- ERWAARD

RTV Krimpenerwaard

 106.6 Bergambracht 8066
RTV LOVE

LOVE Radio

 106.6 Volendam 80FD.
RTV MENM Omroep Maas en Mergelland  107.2 Margraten 8543.

RTVNOF

Radio Noordoost Friesland

 105.8
 107.0
 107.3

Oudwoude
Dokkum
Twijzelerheide

80BC.

RTV OOST

Radio Oost

  89.4
  95.6
  97.9
  99.4

Hengelo
Markelo
Deventer
Zwolle

8414.

RTV RV RTV Ronde Venen

 105.6

Mijdrecht

8001.

RIJN STREEK

RTV Rijnstreek

 106.0 Wageningen 8282.
RTVSLOGO RTV Slogo  105.6
 105.9
Ouddorp
Dirksland
8054.
RTV SLOS RTV SLOS  105.4 Steenwijk 82FF.
RTVSTADS

RTV Stadskanaal

 105.3 Stadskanaal 8065.
RTV SV RTV Stichtse Vecht  105.3 Maarssen 838F.
RTW FM

RTW Radio

 105.8 Waddinxveen 8005.
RUCPHEN 

Rucphen FM

 106.4  Rucphen 8000.

SCHAGEN

SFM

 107.7

Schagen

8081.

SCHIEDAM 

Radio Schiedam

  95.8 Schiedam 8033.
SCHOUWEN

Radio Schouwen-Duiveland

 107.1
 107.8
Zierikzee
Renesse
8070.
SFM

Scheldemond FM

 105.5
 107.5 
Oostburg
Oostburg
8055.
SFM

Slingeland FM

 105.0 Winterswijk 8061
SIMONEFM Simone FM   91.3
  91.3
  92.9
  93.0
 101.7
 103.6
Hoogezand
Stadskanaal
Groningen
Winschoten
Emmen
Appingedam
83BE.
SIRIS SIRIS Radio  107.6 Someren 8070.
SKY-LINE

Radio Skyline

 106.0
 107.1
Uden
Veghel
8087.

SKYRADIO 

Sky Radio 101 FM

 101.0
 101.1
 101.2
 101.2
 101.2
 101.3
 101.4
 101.4
 101.5
 101.5
 101.5
 101.5
 101.5
 101.6
 101.6
 101.7
 101.7
 101.9
 101.9

Hoogersmilde
Nijmegen
Hengelo
Hilversum
Terneuzen
Roosendaal
Alkmaar
Deventer
Amsterdam
Arnhem
Den Bosch
IJsselstein
Rotterdam
Mierlo
Roermond
Den Haag
Tilburg
Goes
Tilburg

83C6.

SLAM

Slam!

  88.4
  88.6
  88.6
  88.8
  89.2
  90.1
  90.9
  91.0
  91.0
  91.1
  93.1
  93.6
  93.6
  93.7
  93.7
  93.8
  95.2
  95.3
  97.4
  97.5
  99.2
  99.4
  99.4
  99.6
  99.6

Roosendaal
Rijswijk
Rotterdam
Sliedrecht
Venlo
Den Helder
Arnhem
Jirnsum
Markelo
Hilversum
Emmen
Utrecht
Zwolle
Groningen
Hengelo
Megen
Alphen
Amsterdam
Apeldoorn
Amersfoort
Vlissingen
Breda
Mierlo
Hoogersmilde
Hoorn

82A5.

SLEUTEL STAD FM

Sleutelstad FM

  93.7

Leiden

8937.

SLOTSTAD 

Slotstad Radio

 107.0 Zeist 8407
SLOS

SLOS FM

 107.4 Steenbergen 0000.
SMELNE FM

Smelne FM

 106.5 Drachten 8009
SOEST Radio Soest  105.9
 107.9
Soest
Soesterberg
80DE

SR 104.8

De Streekradio

 104.8
 107.5

Zuidwolde
Koekange

84E3.

SRC FM

SRC FM

 105.4
 105.8
Vianen
Culemborg
84EB

START

Streekomroep START

  99.1
 107.3

Geleen
Sittard

8046.

STEIN Omroep Stein   96.2 Urmond 8061.
STERNET

Sternet FM

 107.3 Haaksbergen -
STILOK

Stilok Radio

 104.9 Veenendaal 8053.
STUDI040 Studio040  105.5
 105.9
 106.6
Mierlo
Nuenen
Eindhoven
8440.
STUDIO ALPHEN  Studio Alphen    90.0
 105.1
 106.5
Alphen a.d. Rijn
Boskoop
Hazerswoude-Rijndijk
809A.

STU.RHE

Studio Rheden

 106.9
 107.2

Spankeren
Velp

8085

SUBLIME

SubLime FM

  88.9
  89.7
  89.7
  89.8
  90.3
  90.4
  90.4
  90.5
  90.5
  90.5
  90.7
  90.7
  90.8

Maastricht
Breda
Mierlo
Nijmegen
Groningen
Hilversum
Hoorn
Arnhem
Rotterdam
Hoogersmilde
Enschede
IJsselstein
Terneuzen

82A8.

THOLEN Omroep Tholen  106.5 Tholen 8010.
TILBURG

Omroep Tilburg

 107.6 Tilburg 8300.
TNZ FM

Terneuzen FM

 105.8
 106.1
 107.8 
Westdorpe
Biervliet
Terneuzen 
8053.
TOTAAL   RTV Totaal  105.4
 105.7
Weurt
Druten
801E.

TWENTEFM

Twente FM

 105.0
 105.6
 106.2
 106.5
 107.1
 107.4

Nutter
Denekamp
Losser
Nutter
Deurningen
Oldenzaal

804E.

TYNAARLO Tynaarlo Lokaal  105.9 Paterswolde 8BB8.
UJALA

Ujala Radio

  93.3
  98.0
Amsterdam
Den Haag
82FF.
UNITY FM

Unity FM

 105.7 Leiden 8469
UNITY NL

Unity NL

 106.1 Leiderdorp 8106.
URK FM

Urk FM

 107.0 Urk 1070.
VECHTDAL 

Vechtdal FM

 105.9
 106.3
Nieuwleusen
Oudleusen
809B

VELDHOVE

Radio Veldhoven

 107.7

Veldhoven

80CA.

VELUWE

Radio Veluwezoom

 107.5 Eerbeek 8600.
VENLO FM Omroep Venlo FM   96.9 Venlo 8008.
VENRAY Omroep Venray   90.2 Venray 80D4

VERONICA

Radio Veronica

  89.1
  91.6
  94.0
  95.5
  96.3
  96.6
  97.1
  97.7
  97.7
  97.8
 102.8
 102.9
 103.0
 103.1
 103.1
 103.1
 103.2
 103.2
 103.2
 103.3
 103.3
 103.4
 103.5

Wieringerwerf
Amsterdam
Emmen
Hilversum
Loon op Zand
Goes
Vlissingen
Arnhem
Mierlo
IJsselstein
Zwolle
Zelhem
Hilversum
De Lutte
Markelo
Megen
Hoorn
Rotterdam
Jirnsum
Emmeloord
Terneuzen
Groningen
Roosendaal

83E1.

VLAAR- DINGEN

Omroep Vlaardingen

 107.8

Vlaardingen

0001.

VLOH

VLOH Radio

  96.0

Hilvarenbeek

7027.

VOC LOKAAL N F M

VOC Nfm

 106.8

Nijkerk

8468

VOC-VFM VOC Veluwe FM  105.0
 106.1
Ermelo
Putten 
FFFF.

VOORST

Radio Voorst

 105.3

Twello

805D.

VOS FM 

VOS FM

 107.4  Valkenswaard 8059.

WATER STAD FM

Waterstad FM

  93.2

Jirnsum

8473.

WEERTFM

Weert FM

   97.0
 107.5

Nederweert
Weert

1F40.

WEESP

Radio Weesp

 106.5

Weesp

8080.

WEST

Radio West

  88.0
  89.0
  89.3 

Oegstgeest
Den Haag
Rotterdam 

8419.

WESTER-

Radio Westerwolde

 106.5
 106.6
 107.0
 107.3

Ter Apel
Bellingwolde
Vlagtwedde
Pekela

8954.

WESTER- KWARTIER

Radio Westerkwartier

 105.3

Marum

8453.

WFM96

WFM

   96.0

Middelburg

8080.

WILD FM

Wild FM Hitradio

  93.6
  96.3
  97.3
  97.4

Amsterdam
Alkmaar
Haarlem
Purmerend

86EF.

WOFM WIJCHEN

WOFM

 106.5

Wijchen

FFFF.

WOS 87.6

WOS

  87.6

Naaldwijk

8093.

RTV-IJ SSELMO ND

RTV IJsselmond

 106.4

Kampen

8065

ZAAN

Zaan Radio

 107.1 Koog aan de Zaan 80B5.

ZEELAND

Omroep Zeeland

  87.9
  98.4

Goes
Vlissingen

841B.

ZFM Z-VOORT

ZFM

 106.9 Zandvoort FFFF.
ZFM 96.2

ZFM

  96.2 Zoetermeer 80BB.
ZOORADIO ZOO Radio  105.0 Zwolle 1050
ZUIDPLAS

Omroep Zuidplas

 106.9
 107.3

Moordrecht
Nieuwerkerk a/d IJssel

8012.
ZUIDWEST Zuidwest FM  105.1
 105.8
 107.1

Hoogerheide
Bergen op Zoom
Roosendaal

84B4
ZWARTE- WATER FM

Zwartewater FM

 107.3 Zwartsluis 80DE


Terug naar de startpagina / e-mail: radio_stations@hotmail.com