Radio en TV zenders in Nederland

Nieuwsberichten

28-02-2003
Tienerzender YAM in Amersfoort doet gooi naar FM-frequentie

AMERSFOORT - De YAM Media Groep in Amersfoort doet een gooi naar een FM-frequentie. De radiozender van YAM wil vanaf de zomer 24 uur per dag de lucht in. Vandaag is de veiling van FM-frequenties begonnen.In november 2001 was YAM ook al in de race, maar het langverwachte Kamerdebat werd toen voor de zoveelste keer uitgesteld. YAM is sinds december 2002 via internet en de kabel te beluisteren in Gouda.

YAM is de mediagroep van de jonge Amersfoortse miljonair Johan Blom, die zich vooral richt op de doelgroep van 13 tot 19 jaar. YAM FM vormt de basis van de groep. Ondersteunende activiteiten zijn YAM Internet en YAM Events. YAM richt zich volledig op tieners, wil meer dan alleen muziek draaien en biedt zijn luisteraars mogelijkheden om met elkaar te communiceren.

YAM beschouwt tieners niet primair als een marketingdoelgroep. Van ongein en het overschrijden van fatsoensnormen, waaraan volgens YAM menig dj zich schuldig maakt, moet de jongerenzender helemaal niets hebben. Blom: ,,Wij maken geen plezier ten koste van anderen, wij tonen respect zonder het vingertje op te steken. Je kunt ook pret maken zonder iemand voor schut te zetten. Bij ons prevaleert een positieve sfeer.""

Blom begon in 1999 voor het eerst na te denken over een radiozender voor tieners. Hij betrok een pand aan de Berkenweg in Amersfoort, trok medewerkers aan en begon eind 2002 via de kabel uit te zenden in de regio Gouda. Later werden YAM Internet en YAM Events operationeel. Een FM-frequentie is, aldus Blom, cruciaal voor het bereiken van de doelgroep (in ons land wonen 1,6 miljoen tieners) en voor een sluitende exploitatie. Een radiostation wordt met een FM-frequentie in één klap miljoenen euro"s meer waard.

Als YAM de frequentie krijgt toegewezen, groeit de organisatie naar verwachting door van dertien naar 25 medewerkers. ,,Wij vinden een zinvolle relatie met jongeren belangrijker dan winstmaximalisatie,"" zegt Blom. Nu al merkt hij dat zijn multimediale aanpak aanslaat bij jongeren die YAM kunnen ontvangen of die de site http://www.yam.nl bezoeken.

Bron: http://www.amersfoortsecourant.nl/regioportal/AMC/0,2622,1244-Regio-Regionieuws!!__1474614_,00.html

 

Terug naar startpagina