Radio en TV zenders in Nederland

Nieuwsberichten

06-06-2003
Uitzendingen Radio 1 gestoord

HILVERSUM - De zender Radio 1 is sinds de nieuwe zenderindeling slecht te ontvangen in verschillende delen van Nederland. In de directe omgeving van veel zendmasten worden de uitzendingen overstemd door het signaal van andere omroepen. Dat stelde de publieke omroep donderdag.

Volgens een woordvoerder van de publieke omroep doen de storingen zich voor in het uitzendgebied van de zender Lopik die het signaal van Radio 1 doorgeeft voor Midden-Nederland. Binnen dit gebied staat nog een aantal zendmasten die andere zenders doorgeven. Volgens de publieke omroep is het signaal van die zendmasten in sommige gevallen zo sterk dat de uitzendingen van Radio 1 binnen een straal van drie tot zeven kilometer rond de masten wegvallen.

De publieke omroep krijgt sinds de nieuwe zenderindeling die afgelopen zondag inging veel klachten over de slechte ontvangst. "Het gaat om delen van Arnhem, Rotterdam, Eindhoven en Haarlem", aldus de woordvoerder. "Omdat deze steunzenders in steden staan, wonen er veel mensen in de schaduw van die masten. Al die mensen hebben problemen met de ontvangst van Radio 1."

De publieke omroep heeft het Agentschap Telecom van het ministerie van Economische Zaken verzocht de zaak te onderzoeken.

Bron http://www.telegraaf.nl/

 

Terug naar startpagina