Radio en TV zenders in Nederland

Nieuwsberichten

23-05-2003
Erg jammer! GEEN ETHERFREQUENTIE

Na maanden tussen hoop en vrees geleefd te hebben is er eindelijk duidelijkheid in medialand. Deze duidelijkheid leert ons dat Radio 192 het niet heeft gehaald. De plannen waren ambitieus maar wel haalbaar. Ons streven was om het gevoel, sfeer en uitstraling van het voormalige Radio Veronica terug te halen. Met aansprekende programma’s en programmamakers zoals Will Wil Wel, de Nederlandstalige Top 20 met Chiel Montagne, de Europarade, Nederland Muziek Land en zelfs…

Aangezien één van de belangrijkste criteria kennis en ervaring van deze vergelijkende toets was konden wij het in dat opzicht niet verliezen. Zeker niet van een onpersoonlijke muziekcomputer. De praktijk leert ons anders.

Sinds de officiële start op 4 juli 2001 is Radio 192 onverminderd blijven groeien. Zelden heeft een station in 2 jaar tijd zo’n uitgebreide kabeldekking weten te bewerkstelligen. Bijna dagelijks mochten we nieuwe luisteraars verwelkomen.

Dankzij de enorme inzet van vele medewerkers voor en achter de schermen is Radio 192 een volwaardig station geworden. Wij zijn er erg trots op dat wij dit hebben weten te bereiken, vaak met vallen en opstaan, maar altijd met een enorm sterk geloof in het product. Het is erg jammer dat onze vaderlandse politiek geen oog heeft voor onze culturele uitstraling want Radio 192 mag zich met recht de bewaker van de Nederlandse Muziek Cultuur noemen. Weer is er een uniek radio initiatief om zeep geholpen en weer is de luisteraar daar de dupe van.

Klinkende munt, zo blijkt nu ook weer, staat boven idealisme en vakmanschap.

De geschiedenis vertelt ons dat men er niets van heeft geleerd. Kijk naar het huidige Veronica. Wellicht betekent het niet toelaten van Radio 192 op FM het definitieve einde van een tijdperk.

Maar met opgeheven hoofd verlaten wij het strijdveld. Wat we hebben bereikt kan niemand ons meer afpakken. Vriendschap, eenheid, verdraagzaamheid en emotie dreef een aantal vakidioten bij elkaar om het onmogelijke mogelijk te maken.

Die missie is mislukt. Het enige wat overblijft zijn onze kabel uitzendingen.

Wat er in de toekomst met Radio 192 gaat gebeuren weet niemand. Misschien wel een samenwerking met een ander station dat wel via FM mag uitzenden. In deze tijd sluit je niets uit.

Wij hebben alles gedaan wat mogelijk was om een FM frequentie te bemachtigen, het is ons niet gegund. Onze dank gaat uit naar een ieder die met ons gestreden heeft en ons tot het laatste moment hebben gesteund. Radio 192 is gewond maar nog niet verslagen.

Michael Bakker

http://www.radio192.nl/nieuws.html

Terug naar startpagina