Radio en TV zenders in Nederland

Nieuwsberichten

01-04-2003
VEEL GEGADIGDEN VOOR COMMERCIELE RADIOFREQUENTIES


In totaal hebben 61 aanvragers aanvragen voor een commerciŽle radiofrequentie ingediend bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen.
Voor landelijke geclausuleerde FM hebben 14 aanvragers en voor landelijke ongeclausuleerde FM hebben 7 aanvragers zich gemeld. Voor de middengolf bestaat
bij 9 aanvragers belangstelling. Meerdere van deze aanvragers hebben belangstelling getoond voor zowel landelijk FM geclausuleerd als ongeclausuleerd.
Ook is een aantal van hen geÔnteresseerd in de middengolf. Voor niet-landelijke FM hebben zich 40 aanvragers aangediend.

Vrijdag sloot de termijn voor het indienen van een aanvraag voor commerciŽle radiofrequenties. Een onafhankelijke adviescommissie voert de beoordeling van de vergunningaanvragen uit. Deze commissie brengt uiterlijk op 23 mei 2003 een advies uit aan de staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen.
Deze zal vervolgens, na beoordeling van het advies, een voordracht doen aan de staatssecretaris van Economische Zaken die uiteindelijk de vergunningen verleent.

De commissie die de vergelijkende toets uitvoert bestaat uit de heer prof. mr H. Franken, hoogleraar informatierecht te Leiden, mevrouw mr. F.G. van Diepen-Oost,
onder andere voormalig lid van gedeputeerde staten in Noord-Holland en de heer prof. mr. P.F. van der Heijden, rector magnificus aan de universiteit van Amsterdam.
Zij worden ondersteund door een eigen secretariaat.

Bron Nl.media.radio/Herbert Visser

 

Terug naar startpagina