Radio en TV zenders in Nederland

Nieuwsberichten

24-01-2003
Counterpoint FM 92.3

Deze illegale omroep zorgde rond Kerst 2002 voor een verrassing door opeens uit te zenden voor groot Amsterdam via 92.3 MHz in stereo.

Het signaal werd in grote omtrek van Amsterdam ontvangen maar helaas werd Oud en Nieuw niet gehaald. Ze werden na de Kerst uit de lucht gehaald;
lees hieronder verder voor meer info !

 

 

 

Hun zend- en ontvangstinstallatie was geplaatst bovenin een 150 meter hoge schoorsteen bij de UNA in 
Velsen noord.

Men had bovenop de schoorsteen aan de oostzijde een FM dipool gemonteerd en aan de zuidzijde een hoornstraler welke het audiosignaal ontving welke vanuit de studio werd aangestraald. De FM zender was gemonteerd bovenin de schoorsteen !!

Ondanks dat er slechts één klacht was binnengekomen bij Agentschap Telecom (AT) werd na een aantal dagen uitzenden vreemd genoeg toch aan de UNA gevraagd de zender te ontmantelen; AT had daar zelf weinig trek in.....

Een (te) fanatieke medewerker van de UNA is de 150 meter hoge schoorsteen in geklommen en heeft de stekker van Counterpoint's apparatuur uit de 230V getrokken. Tevens heeft de medewerker de installatie nogal ruw mee naar beneden genomen. Wat er van de zender en de hoornstraler over was gebleven valt hieronder te zien. 
De FM dipool is halverwege de schoorsteen blijven steken.......

 

De FM zender

De hoornstraler

De eindtrap van deze zelfbouw FM zender bestond uit een BLW77 welke officieel 130 Watt kan maken.

Foto's: © J.J.Prosée 12-2002

 

Terug naar startpagina