Nieuws augustus 2004

 

 

 31-08-2004 LOG Radio Goirle test zender op 105.6 MHz
  Via de 105.6 FM is een stereo signaal te ontvangen en dit komt uit Goirle. LOG Radio start binnen afzienbare tijd met hun uitzendingen.
   
 30-08-2004 Maximaal FM zet 3e zender aan 
  Vanavond heeft Maximaal FM hun derde zender Bergen op Zoom op 97.3 MHz aangeschakeld en hiermee is hun net voltooid.
   
 29-08-2004 Smart FM Spijkenisse on air 
  Dat bericht de website van Smart RTV. Er wordt uitgezonden via de 105.1 MHz in stereo.
   
 28-08-2004 Harderwijk FM test zender op 107.7 MHz
  Via de 107.7 FM is een stereo signaal te ontvangen en over ca. 2 weken start Harderwijk FM haar uitzendingen.
   
 27-08-2004 WET Radio vanuit Den Burg on air op 94.5 MHz
  Sinds vanmiddag is WET Radio te ontvangen op en rondom Texel via de 94.5 MHz. Bron: persbericht
   
 26-08-2004  Evenementenzender Rotterdam weer on air
  T/m vandaag heeft Studentenvereniging Sanctus Laurentius tijdens de Eurekaweek op 107.5 FM hun eigen radio zender Laurentius FM on air .
   
 25-08-2004 DAB uitzendingen ook vanuit Lelystad
  Sinds gisterenmiddag wordt het DAB pakket van de Publieke Omroep uitgezonden vanaf de toren Lelystad en per 1-9 as. vanuit Amsterdam en daarmee is een groot deel van de Randstad voorzien van signaal. Voor een actueel overzicht van welke locaties aanstaan of degene die nog worden aangezet zie T-DAB.
   
 23-08-2004  Magic FM via Alkmaar 104.2 MHz on air
  Na de middag is de zender aangezet en daarmee bereikt Magic FM samen met de zender in Amsterdam geheel noord Holland.
   
 21-08-2004  Lopik AM mast plat
  Nozema heeft vanochtend om 8.50 uur de noordelijkste AM zendmast neergehaald. Precies vier maanden na ondertekening van het convenant Zenderproblematiek Lopikerwaard komt Nozema haar belofte na en is de noordelijke zendmast afgebroken. 
Beelden van het neerhalen kun je zien op de website van de Nozema: http://www.nozema.nl/data/nozema165am.wmv.
Een uitgebreide fotorapportage (inclusief filmmateriaal): http://www.xs4all.nl/~okznet/Other/zendmast.html         
   
 21-08-2004  Flash FM vanuit Heerhugowaard via evenementenzender
  Vandaag en morgen zal het webradio station Flash FM te ontvangen zijn in de Heerhugowaardse ether op 106.9 MHz. Dit in verband met de Tour de Waard 2004. Vandaag zal er vooruitgekeken en terug geblikt worden naar de Tour de waard en op zondag wordt er elk uur live verslag gedaan van de gebeurtenissen op het parkoers.
   
 17-08-2004 Noordzee 100.7 FM on air vanuit Doetinchem
  Vandaag is Noordzee 100.7 FM ook via een nieuwe zender in Doetinchem te beluisteren. Met het actief worden van deze 10kW zender heeft Noordzee 100.7 FM een belangrijk stuk FM-dekking erbij gekregen in de provincie Gelderland. 
   
 16-08-2004  Rebecca FM
  Rebecca FM is vandaag van start gegeaan met een ander format: 100% classic rock.
   
 13-08-2004 Etheruitzendingen van Omroep Overbetuwe uitgesteld
  Dit bericht de website van Omroep Overbetuwe. Volgens de OLON website zouden ze gaan uitzenden via 105.7 en 107.0 MHz maar dit klopt niet helemaal want de 107.0 MHz gaat binnenkort gebruikt worden door Radio 5FM vanuit Oosterbeek. De volgende niet in gebruik zijnde frequenties zouden wel in aanmerking kunnen komen:
Herveld 105.0 MHz 50 Watt en Elst 107.4 MHz. De laatste is gecoŲrdineerd met 100 Watt en met deze twee zenders kan gemakkelijk de hele gemeente worden verzorgd.
   
 12-08-2004  Simone FM verhuisd zender Groningen
  Een oplettende luisteraar mailde ons dat een presentator van Simone FM vertelde dat ze vrijdagochtend uit de lucht waren omdat de zender verplaatst zou worden naar een locatie waar de spanning hoog zou zijn. Dit betreft de hoogspanningmast van Nozema zie de aangekondigde zenderwerkzaamheden.
   
 12-08-2004  Lowlands Radio
  Speciaal voor het festival wordt een lokale evenementenzender in het leven geroepen die 3x24 uur uitzendt voor en over Lowlands. Het gloednieuwe radiostation Lowlands Radio is te beluisteren via 107.8 in FM stereo. Lowlands zal dit jaar plaatsvinden van 20 tot en met 22 augustus. Bron: VPRO
   
 11-08-2004  Radio 4 heeft steunzender in Amsterdam
  Een oplettende luisteraar mailde ons dat Radio 4 nu ook via 94.5 MHz te ontvangen is in en om Amsterdam. Radio 1, 2 en 3FM kregen eerder dit jaar al een steunzender vanaf de KPN toren te Amsterdam.
   
 10-08-2004  Overname Concertzender door PO voldoet niet aan wettelijke regels
  De overname van het commerciŽle radiostation Concertzender door de publieke
omroep in 1998 voldeed niet aan de wettelijke regels. Dat is het oordeel van
de Rechtbank Amsterdam van afgelopen donderdag. Het Commissariaat voor de Media, toezichthouder op de naleving van de Mediawet, moet een nieuwe beslissing nemen. Daarbij speelt met name de vraag of er sprake is van concurrentievervalsing met de commerciŽle omroep. In dit kader moet het Commissariaat onder meer beoordelen of het voortzetten van Concertzender met overheidssubsidie voldoet aan de Europese staatssteunregels. De rechter verwees hierbij naar een onderzoek dat
Europese Commissie momenteel uitvoert naar de financiering van de publieke
omroep door de Nederlandse overheid. De voorlopige conclusie van de Commissie is dat de publieke omroep 110 miljoen euro teveel heeft ontvangen, waarmee mogelijk commerciŽle activiteiten zijn verricht. Deze uitspraak is uitgelokt door de Vereniging van CommerciŽle Radio (VCR), de belangenvereniging van de landelijke commerciŽle radiozenders, en betekent een steun in de rug voor haar campagne tegen de toenemende commercialisering van de publieke omroep. Plaatsvervangend voorzitter van de VCR, Erik de Zwart, laat in een eerste reactie weten tevreden te zijn met de uitspraak: "Ik zie dit als een bevestiging van wat wij als VCR al jaren
zeggen: de verhoudingen tussen publieke en commerciŽle omroepen moeten wel
fair blijven. Het kan niet zo zijn dat wij moeten concurreren met mislukte commerciŽle zenders die de publieke omroep met belastinggeld in de lucht
houdt." De Concertzender-zaak staat niet op zichzelf. Vorige week vond bij het
Commissariaat een zitting plaats over de overname door de publieke omroep
van een ander commercieel radiostation, Colorful Radio. Het Commissariaat
heeft al geoordeeld dat dit verboden is, onder meer omdat het overhevelen van belangrijke taken van de publieke omroep, zoals in dit geval het bedienen van migranten, naar aparte doelgroepenzenders leidt tot verschraling van Radio 1 tot en met 5. Toch zendt de publieke omroep Colorful Radio nog steeds uit, dankzij ingrijpen van staatssecretaris Medy van der Laan. Zij haalde een oude 'noodremprocedure' uit de kast om het oordeel van het Commissariaat voorlopig buiten werking te stellen. De VCR voert diverse procedures om de publieke omroep alsnog te dwingen zich aan de regels te houden. Bron: persbericht VCR
   
 09-08-2004  Digitenne ook in Leiden en Amersfoort
  Vandaag zijn de zenders Oegstgeest en Amersfoort door Digitenne aangezet. Bron: www.digitenne.nl. Compleet overzicht hier
   
 08-08-2004  Omroep Apeldoorn via tweede etherzender te ontvangen
  Een oplettende luisteraar mailde ons dat Omroep Apeldoorn nu ook via 106.3 MHz te ontvangen is in stereo en met RDS. Na speurwerk blijkt de zender in Uddel te staan.
   
 05-08-2004  Vuurtoren radio
  De gehele maand augustus en september verzorgt Esther Polak een radiouit-
zending vanuit de Scheveningse vuurtoren met verhalen van gepassioneerde zeeliefhebbers. De luisteraar leert te kijken naar de zee; i.s.m. kunstfietsroute Kunst en Fietswerk: Wind mee, Chris Bajema, Quirijn Kuchlein en Museum Scheveningen. De zender is tot ver buiten Scheveningen te ontvangen via 106.6 MHz in stereo.
   
 05-08-2004  RTV Noord-Holland heeft steunzender in Haarlem
  Sinds 4 augustus zendt RTV Noord-Holland uit via een steunzender in Haarlem op 87.9 MHz. Bron: nl.media.radio