Nieuws september 2016

   
29-9-16 Radio Emmeloord hervat testuitzendingen op middengolf AM 747 kHz
 

Radio Emmeloord hervat morgenmiddag de testuitzendingen via middengolf AM 747 kHz met 50W PEP vanuit Emmeloord.
Voor een overzicht van alle omroepen die op AM uitzenden en gaan uitzenden kijk hier.
.

29-9-16 Lokale omroep Land van Cuijk binnenkort on air op FM 93.5
 

Het Commissariaat voor de Media heeft besloten Stichting Omroep Land van Cuijk van 27 september 2016 tot 27 september 2021 aan te wijzen als lokale publieke media-instelling voor de verzorging van de publieke mediadiensten in de gemeenten Cuijk, Grave, Boxmeer en Sint Anthonis. Binnenkort zal de zender voor Cuijk en Grave op FM 93,5 MHz weer te ontvangen zijn. Bron. Tevens is de omroep te ontvangen via de zender St.Anthonis op FM 94.0 en zender Boxmeer op FM 105.9.
 

28-9-16 RADIONL schakelt FM zender Cuijk uit en op DAB+ kanaal 7A is editie Brabant eraf gehaald
 

De regionale commerciŽle radiozender RADIONL heeft vanmiddag haar FM zender in Cuijk op 95,3 MHz uitgeschakeld. Door de strengere regiogerichtheidseisen zegt de radiozender het kavel in Cuijk niet meer te kunnen exploiteren, lees hier verder. Omdat deze FM frequentie gekoppeld is aan het DAB signaal op kavel 7A in Zuid Nederland is om die reden ook het programma van RADIONL met editie Brabant eraf gehaald. 

28-9-16 Drivin Force Radio vanaf morgen on air vanuit Wezep op evenementenfrequentie 106.8 FM
 

Drivin Force Radio is vanaf morgen t/m 1 oktober te beluisteren via de evenementen frequentie 106.8 FM vanuit Wezep.

25-9-16 Morgen geen Radio Atlantis Amsterdam meer op AM 1395
 

Radio Atlantis Amsterdam zal vanaf morgen niet meer te horen zijn via AM 1395 vanuit Grou. Op deze frequentie zal binnenkort het geluid van een nieuwe radiozender te horen zijn: Radio Seabreeze AM. Bron.

23-9-16 Nieuwe FM antennes in zendmast Roermond nog niet in bedrijf
 

De vier FM antennes welke begin deze maand zijn gemonteerd voor Radio 538 in de zendmast Roermond zijn nog niet in gebruik genomen omdat er nog geen kabels op de antennes zijn aangesloten.
Klik op de foto voor een groter exemplaar.

23-9-16 Geen geluid van RADIONL meer op FM zender in Cuijk en op DAB+ kanaal 7A
 

De regionale commerciŽle radiozender RADIONL heeft het geluid op haar FM zender in Cuijk op 95,3 MHz eraf gehaald. Door de strengere regiogerichtheidseisen zegt de radiozender het kavel in Cuijk niet meer te kunnen exploiteren, lees hier verder. Doordat deze FM frequentie gekoppeld is aan het DAB signaal op kavel 7A in Zuid Nederland is om die reden ook het geluid van RADIONL editie Brabant op DAB+ 7A eraf gehaald, lees hier verder.

22-9-16 Lokale omroepen zijn tegen de vorming van een streek omroep
 

Zoals bekend is er grote onrust in lokale omroep land vanwege het plan van de OLON en de NLPO (Nederlandse Publieke Lokale Omroep) om het aantal omroepen drastisch terug te brengen. Begin deze maand kwamen de omroepen in Limburg in verweer zie dit bericht en deze week kwam het bericht in de media dat drie lokale omroepen in de regio Schouwen-Duiveland het niet eens zijn met de vorming van een streekomroep voor Walcheren aldus dit bericht. In Tynaarlo gaat het nog een stap verder want daar is het college van burgemeester en wethouders tegen het samenvoegen van de lokale omroepen van de gemeenten Tynaarlo, Assen, Midden-Drenthe, Noordenveld en Aa en Hunze aldus dit bericht.
Klik hier voor de landelijke indeling en klik rechts op de afbeelding voor de bijbehorende kaart.
 

18-9-16 Citrus AM test op middengolf frequentie 1485 kHz vanuit Emst in Gelderland
 

Citrus AM is bezig met testuitzendingen via de middengolf frequentie 1485 kHz vanuit Emst in Gelderland.met 1 Watt PEP. De omroep is op vrijdag en in het weekend van ca. 10.00 tot ca. 18.00 uur on air en op andere dagen wordt op onregelmatige tijdstippen getest.
Kijk
hier voor het overzicht van alle omroepen die op AM uitzenden of gaan uitzenden.

16-9-16 Binnenkort Extra AM on air op middengolf frequentie 1485 kHz in Amsterdam
 

Binnenkort gaat Extra AM on air via de middengolf frequentie 1485 kHz vanuit Amsterdam. Er wordt uitgezonden met 1 Watt PEP en hierdoor is het bereik ongeveer 1 tot 2 km. De omroep zal vrijwel dagelijks uitzenden maar op onregelmatige tijden en laat non-stop classic hits uit de jaren 50, 60, 70 en 80 horen aangevuld met muziek uit de laatste 3 decennia.
Kijk
hier voor het overzicht van alle omroepen die op AM uitzenden of gaan uitzenden.

14-9-16 Verdeling FM-kavels Ameland en Cuijk start morgen
 

De verdeling van de vergunningen voor de FM-kavels op Ameland en Cuijk (B27 en B31) start morgen. Dan begint officieel de aanvraagtermijn bij het Agentschap Telecom. Partijen hebben tot uiterlijk 6 oktober 14:00 uur om hun aanvraag in te dienen, lees hier verder.
 

14-9-16 AT laat meetmethode zenddiagrammen en vermogens toetsen door een externe partij.
 

Het Agentschap Telecom (AT) gaat de meetmethode van zenddiagrammen en vermogens waarbij een helikopter wordt ingezet laten toetsen door een externe partij. Dit heeft Minister Kamp aan de Kamer laten weten. Een deel van de radiosector is het namelijk niet eens met deze methode, lees hier verder.


 

12-9-16 Radio 4 Brainport maakt zich nu op om te gaan uitzenden via AM 747 vanuit Eindhoven
 

Op 27 juli schreven we dat euRegio Radio van start zou gaan op AM 747. Op dit moment werkt men aan het opzetten van een (voornamelijk Engelstalig programma) voor internationale expats en kenniswerkers dat waarschijnlijk onder de naam Radio 4 Brainport  de lucht in zal gaan.

12-9-16 Radio Alpe d'HuZes op 107.6 FM tijdens Alpe d'HuKids
 

Net als bij Alpe d'HuZes in Frankrijk heeft ook Alpe d'HuKids op zondag 18 september een eigen radiostation in de lucht. In het centrum van Kerkrade kun je de verrichtingen van de kids 'on air' volgen. Van 10.00 tot 16.00 is de tijdelijke zender in de lucht waaraan wordt meegewerkt door een aantal kinderen en medewerkers van landelijke en lokale omroepen. Radio Alpe d'HuZes 107.6 zal ook al uitzenden tijdens de Lambertusmarkt op zaterdag 17 september in het centrum van Kerkrade, van 10.00 tot 16.00 uur. Bron.
 

10-9-16 Nijhoff-FM uit Puttershoek gaat op AM uitzenden
 

Nijhoff-FM uit Puttershoek meldt op hun website dat het Commissariaat voor de Media besloten heeft dat ze mogen gaan uitzenden via de middengolf. Bron. De omroep meldt ons dat ze de frequentie vergunning in de 3e of 4e week van september hopen te ontvangen en ze vanaf januari 2017 on air willen zijn.

8-9-16 Broadcast Partners met Radio IBC in Amsterdam te beluisteren op 88.5 FM
 

Inmiddels niet meer weg te denken tijdens de beursdagen is Radio IBC het radiostation van Broadcast Partners. In tegenstelling tot vorige edities, zal Radio IBC 24 uur per dag te beluisteren zijn via de evenementen frequentie  FM 88.5 MHz. Bron.

8-9-16 NPO voert wijzigingen door op hun DAB netwerk
 

Gisteren heeft de NPO op hun DAB netwerk het programma NPO test geschrapt en zijn Radio 1, 2, 3FM, 4, 5 en FunX overgeschakeld naar protectie level EEP-3A i.p.v. 3B.
 

6-9-16 Ziggo Sport KLM Open Radio on air vanuit Spijk op evenementen zender 106.7 FM
 

KLM Open komt dit jaar vanaf The Dutch in Spijk en is van 8 t/m 11 september rechtstreeks te volgen via Ziggo Sport KLM Open Radio. Deze zender is te beluisteren via de evenementen frequentie 106.7 FM.

 

6-9-16 Radiozender DanceXL eind dit jaar via DAB+ te ontvangen
 

Vanaf 1 december aanstaande zal de radiozender DanceXL in een groot deel van Nederland te horen zijn in de digitale ether via DAB+. De omroep welke Techno, Techhouse, Deephouse en Dancemixen brengt zal dan te horen zijn in Noord-Brabant op kanaal 9C, Limburg kanaal 8C, Zeeland en Zuid-Holland kanaal 5B, Utrecht en Gelderland op kanaal 12B.
 

4-9-16 Werkzaamheden in zendmast Roermond dit weekend
 

De vier FM antennes zijn gemonteerd en zijn voor Radio 538 die met 2500W ERP mag gaan uitzenden zie voorstel 166 van het project FM netverbetering. Als de kabels getrokken zijn kan de zender via deze antennes gaan uitzenden i.p.v. de antennes waar men nu mee uitzendt op FM 102.3.
Klik op de foto's voor een groter exemplaar.

1-9-16 Werkzaamheden in zendmast Roermond vandaag
 


De antennes welke omhoog gaan zijn van Broadcast Partners en zijn voor de FM band.
Klik op de foto's voor een groter exemplaar.

1-9-16 Linq FM zendt alleen uit via FM zender in Spijkenisse; zender Hellevoetsluis al maanden off air
 

Het gaat niet goed bij Linq FM de publieke lokale streekomroep voor de gemeente Brielle, Hellevoetsluis, Nissewaard en Westvoorne aldus dit bericht. Tevens  zendt de omroep alleen nog maar uit via de FM zender in Spijkenisse op 105.1 MHz want de zender Hellevoetsluis op 106.9 MHz staat al maanden uit. Ook zijn er geruchten dat de zender Spijkenisse met veel te veel vermogen uitzendt dan de vergunde 10Watt ERP.

1-9-16 Werkzaamheden in zendmast Roermond gisteren
 

Gisteren zijn werkzaamheden gespot in de zendmast te Roermond. Voor welke omroep deze antenne constructie op grote hoogte wordt gemonteerd is ons nog niet bekend.
Klik op de foto's voor een groter exemplaar.1-9-16 Geen RADIONL meer in Heerenveen op op FM 97.3
 

Sinds vandaag kan men in Heerenveen geen RADIONL meer ontvangen op FM 97.3. Hier is deze melding te horen.


1-9-16 RADIONL nu vanuit Deventer i.p.v. Zutphen op FM 89.9
 

Gisteren heeft RADIONL de zender op FM 89.9 in Zutphen uitgezet en is een nieuwe zender in Deventer aangezet. Het gaat om een 631W ERP sterke zender welke voorstel 157 is van het project FM netverbetering. De bouw is gedaan door DTBS uit Wageningen.

  Terug naar nieuwsarchief