Nieuws juni 2016

   
29-6-16 Binnenkort vier stations on air op middengolf AM 1395
 

Naast de uitzendingen van Atlantis Radio 1395 in Grou en Cupra Radio in Emmer-Compascuum zijn de komende tijd ook nog AM uitzendingen te verwachten uit Warmond en Apeldoorn op AM 1395 kHz. Info via Atlantis Radio 1395.
Voor een overzicht van alle omroepen die op AM gaan uitzenden (zover ons bekend) kijk hier.


28-6-16 Radio JND niet meer landelijk te ontvangen via DAB+
 

Sinds vandaag is Radio JND niet meer landelijk te ontvangen via het DAB+ netwerk van MTVNL maar alleen in de provincie Noord-Brabant op kanaal 9C. Op alle overige DAB+ zenders zoals o.a. kanaal 11A en 12B is het stil op het kanaal waar deze zender zit.
 

28-6-16 Mexico FM sinds vandaag op DAB+ te ontvangen in geheel Noord-Brabant
 

Sinds vandaag is Mexico FM via DAB+ te ontvangen in heel Noord-Brabant nadat zenderoperator Broadcast Partners een nieuwe DAB+ zender in Loon op Zand heeft ingeschakeld op kanaal 9C. Samen met de zender in Eindhoven op 9C heeft Mexico FM en ook Radio JND  een flink bereik want ook buiten de provincie Noord-Brabant is het signaal te ontvangen. Kanaal 9C is onderdeel van het MTVNL DAB netwerk. Kijk hier voor een compleet overzicht van dit netwerk.

 

27-6-16 Radio Ideaal niet meer te ontvangen op FM 105.4 en morgenochtend tijdelijk niet op FM 106.5
 

Radio Ideaal de lokale omroep voor de gemeente Bronckhorst is niet meer te ontvangen op FM 105.4 maar wel op een nieuwe frequentie nl. FM 105.8.
I.v.m. werkzaamheden aan de mast in Steenderen zal morgenochtend de zender Steenderen op FM 106.5 tijdelijk even niet in de lucht zijn.
 

24-6-16 Steunzender voor Radio Continu on air in Emmen op FM 92.6
 

Radio Continu heeft vandaag de geplande steunzender in Emmen op FM 92.6 in de lucht gebracht. Het gaat om een 1kW ERP sterke zender welke voorstel 149 is van project FM netverbetering.
                    

24-6-16 Atlantis Radio 1395 on air op middengolf AM 1395 vanuit Grou
 

Atlantis Radio 1395 heeft deze week de vergunning ontvangen van AT en zendt inmiddels uit op AM 1395 kHz vanuit Grou. Op de Facebook pagina van de omroep zijn videos te bekijken van de antenne masten en de zender en kan je een Philips radio winnen tijdens de DEEL, LIKE & WIN actie. De officiele opening is gepland op 3 juli.

23-6-16 Radio Babylona binnenkort on air op AM 747 vanuit Musselkanaal
 

Radio Babylona kreeg vandaag van het Agentschap Telecom ook de vergunning om uit te zenden op AM. De omroep zal binnenkort te beluisteren zijn op AM747 vanuit Musselkanaal met 100 Watt en zal 23 uur gaan uitzenden op werkdagen, 17 uur op zaterdag en 18 uur op zondag. De omroep gaat binnenkort testen en de officiele opening zal daarna bekend gemaakt worden op hun website. Voor een overzicht van alle omroepen die op AM gaan uitzenden (zover ons bekend) kijk hier.
 

23-6-16 Memories AM binnenkort on air op AM 1251 vanuit Oss
 

Memories AM kreeg vandaag van het Agentschap Telecom haar officiële toestemming voor het uitzenden van AM radio met 100 Watt op de 1251 kHz vanuit de gemeente Oss. Hiermee gaat een grote wens in vervulling, want na meer dan 8 jaar aan de zijlijn te hebben gestaan en vele gerechtelijke procedures te hebben gevoerd is het dan toch eindelijk gelukt om een machtiging te krijgen om radio te mogen gaan maken voor de regio. De omroep zal binnenkort als alle spullen binnen en getest zijn on air gaan, wanneer is nog niet bekend. Memories AM zal veelal oldies gaan draaien samen met Nederlands repertoire aldus het persbericht van de omroep.
 

23-6-16 Radio Veronica optimaliseert bereik Noord-Holland, Utrecht en 't Gooi
 

Radio Veronica's DJ en station directeur Erik de Zwart heeft vanmiddag om half 3 de zender Lelystad op FM 103.0 laten uitschakelen door KPN Broadcast en heeft direct daarna zelf de zender in Hilversum in de lucht gebracht welke ook op FM 103.0 uitzendt. Met deze actie is de ontvangst in Noord-Holland, Utrecht en 't Gooi sterk verbeterd. De zender Hilversum is 41,7kW ERP welke voorstel 153 is van het project FM netverbetering. Daarnaast is ook de 2,5kW sterke steunzender in Hoorn op 103.2 FM in de lucht gegaan welke voorstel 155 is. De geplande steunzender in Emmeloord op FM 103.3 komt binnenkort in de lucht. Zie ook persbericht. De steunzenders in Hilversum op 95.5 FM en Leusden op 102.8 FM zijn uit de lucht. 
 

22-6-16 Wereldstad The Heartbeat of the City binnenkort on air op AM 828 vanuit Rotterdam Hoogvliet
  Wereldstad The Heartbeat of the City verwacht binnenkort van AT een AM licentie met klein vermogen te ontvangen om op AM 828 te mogen gaan uitzenden. De omroep welke de opvolger is van 010FM hoopt binnen een maand on air te gaan vanuit Rotterdam Hoogvliet. Beluister hier naar een teaser hoe de omroep zou kunnen gaan klinken.
22-6-16 Niet landelijke FM kavels B27 en B31 worden geveild
 

In het ontwerpbesluit van de Minister van Economische Zaken inzake verlengbaarheid van de vergunningen voor niet landelijke commerciele radio-omroepen in de FM band valt o.a. te lezen dat de FM kavels B27 (door niemand in gebruik) en B31 (in gebruik door RADIONL editie Brabant) spoedig zullen worden geveild en hiermee nieuwkomers kans hebben om op FM te gaan uitzenden.
Verder worden de vergunningen verlengd tot augustus 2022, lees verder op
MediaMagazine.
 

22-6-16 Steunzender voor SubLime FM on air in Arnhem op FM 90.5
 

SubLime FM heeft de geplande steunzender op FM 90.5 MHz in Arnhem in de lucht gebracht. Het gaat om een 500 Watt ERP sterke zender welke voorstel 94 is van project FM netverbetering.
Klik links op de foto voor een groter exemplaar.

 

21-6-16 NPO DAB+ 2016 mobiele ontvangst kaart
 

Via de NPO kregen we de 'NPO DAB+ 2016 mobiele ontvangst' kaart toegestuurd. Klik op de foto rechts voor een groter exemplaar.
                          

21-6-16 Steunzender RADIONL on air voor de regio Deventer op FM 93.1
 

RADIONL heeft vandaag voor de regio Deventer een nieuwe steunzender in de lucht gebracht op 93.1 FM vanuit Bathmen. Het gaat om een 631 Watt ERP sterke zender welke voorstel 163 is van project FM netverbetering.
                            
 

19-6-16 Steunzender voor BNR Nieuwsradio on air in Arnhem op FM 99.9
 

BNR Nieuwsradio heeft gisteren de geplande steunzender op FM 99.9 MHz in Arnhem in de lucht gebracht. Het gaat om een 200 Watt ERP sterke zender welke voorstel 156 is van project FM netverbetering.

17-6-16 L1 Radio zendt logo mee via DAB+ netwerk
 

Naast NH Radio, Radio Drenthe, Radio Noord, Omroep Zeeland, Omroep Brabant, Radio Rijnmond, Omroep Gelderland en RTV Oost zendt van de publieke regionale omroepen nu ook L1 Radio  hun logo mee via DAB+.

 

16-6-16 DAB+ zender MTVNL Loon op Zand wordt 4,3kW ERP kanaal 9C
 

De geplande DAB+ zender van MTVNL in Loon op Zand op 9C gaat met 4.3kW ERP binnenkort on air.
ERP info via '
Overzicht digitale omroepzenders'.
Op deze zender komt Mexico FM per 1 juli.
Voor een compleet overzicht van alle DAB+ zenders en omroepen incl. DAB+ van lokale omroepen kijk hier.


15-6-16 Radio TPot binnenkort on air op middengolf AM 747 vanuit Gasselternijveen (Drenthe)
 

Radio TPot hoopt deze week van Agentschap Telecom de vergunning te mogen ontvangen en zal dan snel op AM 747 vanuit Gasselternijveen on air gaan via deze mast. Klik op de foto's voor een groter exemplaar.15-6-16 Radio Maas en Mergelland ook op 107.9 FM vanuit Gulpen
 

Radio Maas en Mergelland doet ook dit jaar weer uitgebreid verslag van de Nacht van Gulpen en de Neubourgtocht (18 en 19 juni). Daarnaast zal deze publieke lokale omroep speciaal voor de 40ste editie van de Nacht van Gulpen uitpakken met een groot muziekprogramma op de markt in Gulpen. Tijdens dit muziekprogramma zal er tevens een moment worden vrijgemaakt waarbij de doorkoppeling van Radio Maas en Mergelland naar Omroep Krijtland worden bezegeld. Beide omroepen werken al een tijdje nauw samen maar die samenwerking wordt nog intensiever wanneer vanaf zaterdagavond 18 juni Radio Maas en Mergelland op de frequentie van Omroep Krijtland (107.9 FM zender Gulpen) te horen zal zijn. Bron.
 

14-6-16 RTV Zeewolde is haar zendmachtiging kwijt
  RTV Zeewolde is haar zendmachtiging definitief kwijt. Het Commissariaat voor de Media maakte maandagochtend 13 juni bekend dat zij haar besluit van 6 november 2012, waarin RTV Zeewolde werd aangewezen als lokale media-instelling, introk.

 
13-6-16 Nieuwe radiozender met vertrouwde muziek voor de Achterhoek: Leuk.fm
 

Vanaf vandaag is de Achterhoek een nieuw radiostation rijker: Leuk.fm is een zender met een muziekmix met veel Duitse en Nederlandstalige muziek aangevuld met artiesten en nieuws uit de Achterhoek. Programmaleider Bas te Velthuis van Leuk.fm is razend enthousiast over de start van de nieuwe zender. “We merken dat we voorzien in een behoefte. Nederlands en Duitstalige muziek is razend populair in de Achterhoek, maar er is geen enkele zender die dit combineert met nieuws uit de streek. Daarnaast is er zo veel goede muziek gemaakt in de Achterhoek die je op geen enkele zender meer hoort en daar gaan wij verandering in brengen.”, aldus te Velthuis. Voor de naam Leuk.fm is bewust gekozen om duidelijk de link met de website te leggen. Op de website is actueel nieuws uit de Achterhoek en nieuws over leuk.fm te lezen. Het nieuwe station zal de komende tijd de programmering verder uit breiden. Vanaf september zal Leuk.fm in samenwerking met Gelre fm dagelijks live nieuwsbulletins brengen gericht op de Achterhoek. Leuk.fm is in de Achterhoek te ontvangen in de ether op 106.0 en 106.9 FM. Bron is persbericht.
 

12-6-16 Niet zes maar drie lokale omroepen in Groningen binnenkort via DAB+
 

Binnen afzienbare tijd zullen niet zes maar drie lokale omroepen in Noord- en Zuidoost Groningen te horen zijn via DAB+. De lokale omroepen hebben met hun uitzendingen via de digitale ether een primeur in Nederland. Het initiatief van de digitale uitzendingen via de ether komt van Jan van de Vries, technicus bij Radio Westerwolde. Radio Westerwolde is één van de lokale omroepen die onderdeel uitmaakt van het samenwerkingsverband Groningen 1 (G1). Naast Radio Westerwolde maken ook Havenstad FM en RTV Logo onderdeel van dit samenwerkingsverband. Deze lokale omroepen zullen binnen een aantal maanden in de regio rond Vlagtwedde te horen zijn via DAB+ kanaal 7B. In eerste instantie wordt er één DAB+-zender met 150Watt ERP aangezet waarop het signaal van deze lokale omroepen te horen is. In een tweede fase zal er nog een extra steunzender worden bijgeplaatst. Bron.
 

7-6-16 RTV Oost zendt logo mee via DAB+ netwerk
 

Naast NH Radio, Radio Drenthe, Radio Noord, Omroep Zeeland, Omroep Brabant, Radio Rijnmond en Omroep Gelderland zendt van de publieke regionale omroepen nu ook RTV Oost  hun logo mee via DAB+.
 

7-6-16 Gigant FM op FM 107.0 tijdens evenement Giganten Gala in Erica
 

Nog t/m 13 juni is Gigant FM ook te horen op de evenementen frequentie FM 107 t.g.v. het Giganten Gala 2016 in het centrum van Erica. Bron. 

6-6-16 RTV Hollands Midden nu in stereo en met RDS op FM 107.4
 

RTV Hollands Midden de publieke lokale omroep van Nieuwkoop is sinds afgelopen zaterdag in stereo en met een RDS signaal te ontvangen via FM 107.4 vanuit Ter Aar.

 

5-6-16 Extreme atmosferische omstandigheden verstoren ontvangst radio en tv zenders in Nederland
 

Vanwege huidige extreme atmosferische omstandigheden zijn alle radio en tv zenders in Nederland gestoord of soms geheel niet meer te ontvangen. Dit blijft de komende dagen aanhouden is de voorspelling.

 

4-6-16 Zendmast Naaldwijk is vandaag ingekort, antenne WOS Radio is van 120 naar 60 meter gegaan
 


De zendmast van Caiway op het industrieterrein in Naaldwijk is vandaag ingekort. Dat was nodig omdat het bovenste gedeelte te duur was om te onderhouden. De antenne van WOS Radio 87.6 FM stond op de oude top op 120 meter en nu op de top van 60 meter hoogte. Het bereik van de lokale omroep is niet aangetast want de zender heeft extra vermogen gekregen. Bron.
Bekijk de foto's voor een impressie van de werkzaamheden en klik erop voor een groter exemplaar. Voor meer foto's kijk hier.
 

2-6-16 Werkzaamheden aan zendmast Roermond
 

Morgenochtend wordt er tussen 01.00 en 05.00 uur gewerkt aan de zendmast in Roermond waardoor NPO Radio 1, 2, 3FM en 4 tijdelijk uit de lucht kunnen zijn in Limburg eo aldus een tweet van NPO Actueel.

2-6-16 DAB+ NPO 12C zender Stadskanaal on air
 

Vandaag heeft men bovenop de mast in Stadskanaal een nieuwe mast gezet en hierin zitten DAB+ antennes van de NPO.
In de loop van de middag is de DAB zender on air gegaan en daarmee is de uitrol van fase 3 een feit.
Kijk hier voor een compleet overzicht van dit netwerk.
Klik op de foto's voor een groter exemplaar. Foto's v.l.n.r. de oude situatie tot aan vandaag.


 

  Terug naar nieuwsarchief