Nieuws januari 2016

   
30-1-16 Verhuizing antenne mast lokale omroep Midvliet FM
 

Lokale omroep voor de gemeente Wassenaar, Leidschendam-Voorburg Midvliet FM heeft afgelopen week de antenne mast verhuisd omdat het Billiton gebouw in Leidschendam plaats moet maken voor woningbouw moest een andere plaats gevonden worden voor de radioantennes. De nieuwe locatie werd het hooggebouw de Rietsangh aan de Zaagmolenstaraat 2 in Leidschendam. Klik op de foto rechts om een filmpje hiervan te bekijken.

29-1-16 Nog steeds heibel bij lokale omroep Meerssen
 

Als gezond boerenverstand niet meer helpt en het eenmansbestuur van zendgemachtigde RTMe niet bereid is om lokale omroep Meer Vandaag te faciliteren om de uitzendingen te hervatten, kan het zijn dat de reeds verstrekte subsidie aan RTMe, wordt teruggevorderd. Dit liet verantwoordelijk wethouder Van Rijswijk donderdagavond aan de raad weten aldus deze bron. Vandaag kwam dit bericht in de media.
 

28-1-16 Lokale omroep OKÉ FM voor Zaltbommel on air op FM 104.9
 

De lokale omroep OKÉ FM is sinds vandaag voor de gemeente Zaltbommel te beluisteren op FM 104.9. Klik op de foto's voor een groter exemplaar.

28-1-16 Nieuwe mast bovenop gebouw in Enschede gespot
 

Vandaag is een opvallend nieuwe en hoge mast gespot bovenop het gebouw in Enschede waar men nu met 100% NL op FM 99.1 en Radio 10 op FM 103.9 MHz uitzendt. Klik op de foto's voor een groter exemplaar.
 

28-1-16 Nieuwe DAB antennes NPO gespot in mast Appingedam
 

Vandaag zijn nieuwe DAB antennes gespot voor de NPO bovenin de mast Appingedam waar ook FM wordt uitgezonden. Met dank aan PE1SDB. Klik op de foto's voor een groter exemplaar. 

24-1-16 WFM Radio en Omroep Groesbeek vanaf 30 januari Omroep Berg en Dal
 

Na een lange tijd van voorbereiding gaat de gefuseerde Stichting Omroep Berg en Dal zaterdag 30 januari officieel van start. Het gaat om een fusie van Omroep Groesbeek en WFM Radio. De omroep zal via de huidige FM etherfrequenties te ontvangen blijven (90.6, 105.1 en 107.1 MHz).

24-1-16 Werkzaamheden in de zendmast Stadskanaal niet voor NPO DAB
 

Afgelopen week stond er een hoge kraan bij de zendmast in Stadskanaal maar dat was zoals nu blijkt niet voor  de bouw van DAB NPO.
Klik op de foto rechts voor een groter exemplaar.
 

21-1-16 Werkzaamheden zendmast Stadskanaal & antenne foto FM 91.3 Simone FM & 96.7 RADIONL
 

Vandaag stond er een hoge kraan bij de zendmast in Stadskanaal. Wellicht zijn dit de voorbereidingen om de DAB antennes voor de NPO te gaan plaatsen want deze zender is nog niet in bedrijf. Klik op de foto rechts voor een groter exemplaar.

Tevens ontvingen we een foto van de op 16 december vorig jaar in dienst genomen zenders van Simone FM (91.3) en RADIONL (96.7). Klik op de foto links voor een groter exemplaar.
 

20-1-16 Gigant FM zendt logo mee (slideshow) via DAB+ netwerk
 

Naast Joy Radio, RADIONL, Freez FM, Waterstad FM, Radio 8FM, Puur NL, Radio Continu, Simone FM, GrootNieuwsRadio  en WILD FM Hitradio zendt van de regionale commerciële omroepen nu ook Gigant FM  hun logo mee via DAB+.

 

20-1-16 Aanvulling op overzicht van alle FM evenementen frequenties 2015
 

Vier november vorig jaar publiceerden we een overzicht van de uitgegeven evenementen frequenties in Nederland maar deze lijst liep tot november. Inmiddels hebben we nu ook december 2015 gekregen. Klik op de afbeelding rechts voor dat overzicht.

 

17-1-16 Radio036 vanaf morgen via internet te beluisteren; via FM 107.8 in de ether medio februari
 

"De techniek is klaar, de radiostudio gereed, de jingles gemaakt, 35 presentatoren staan in de startblokken en de verbindingen met Hilversum zijn getest en van hoogstaande kwaliteit. Vanaf maandag 18 januari starten we met de (proef)uitzendingen via internet. De presentatoren worden gefaseerd gebracht zodat ze optimaal begeleid kunnen worden door onze technici en eindredacteur. Tevens kunnen ze op deze manier ook via onze communicatiekanalen volop in de schijnwerpers worden gezet bij de lancering van hun programma. De eerste dag hoor je 24/7 muziek, met NOS nieuws op het hele uur en de jingles van ‘036’. Vanaf de tweede dag worden dan per dag twee programma’s vanuit de studio toegevoegd. Binnen enkele weken kunnen we dan naar zo’n 50% van onze full-time (dag en nacht, zeven dagen per week) programmering luisteren. In februari, als avond- en weekendprogrammering geheel is afgedicht, zal de zendmast geplaatst worden. Vanaf dat moment zijn we ook op FM frequentie 107.8 te beluisteren. De laatste fase, vooralsnog de lastigste, is de programmering op doordeweekse dagen (overdag) te bemannen met kwalitatief sterke presentatoren. In tegenstelling tot de avonden en weekenden zijn hier nog volop vacatures" aldus een e-mail van de nieuwe lokale omroep van Almere Radio036.
 

15-1-16 Gigant FM komt met persbericht over de reden dat ze op DAB+ uitzenden
 

Sinds 30 december vorig jaar zendt Gigant FM uit via het DAB+ netwerk van MTVNL. Vandaag kwam de omroep met een persbericht.

13-1-16 RTV NH tijdelijk ook te ontvangen op DAB+ netwerk MTVNL
 

Sinds vanavond is ook RTV NH toegevoegd op het DAB+ netwerk van MTVNL lees verder op MediaMagazine.

 

12-1-16 Lokale omroep Meerssen Meer / FM is weer gestart vanavond
 

Lokale omroep Meerssen, Meer / vandaag is vanavond om 18:00 uur weer gestart met de radio- en televisie uitzendingen. Dit is besloten in het maatschappelijk belang van de gemeente en vanwege de vele klachten die de redactie en ook medewerkers van de gemeente Meerssen de voorbije dagen bereikte aldus de website van de omroep. Later deze week komt Meer / vandaag met een verklaring naar buiten. Vooralsnog is de radio gestart met non-stop muziek en is op tv de nieuwskrant te zien.
 

10-1-16 Kaart met alle publieke lokale omroep etherfrequenties on line
 

Voor een actueel overzicht van alle publieke lokale omroep frequenties klik op de kaart rechts.
Voor overige zenderkaarten kijk hier.

10-1-16 Lokale streekomroep WEEFF zal medio februari in heel Westfriesland on air zijn
 

De website van deze omroep meldt dat ze op dit moment hard werken om binnenkort met de eerste uitzendingen van WEEFF Radio te gaan starten. Het gaat om een unieke samenwerking tussen Radio Hoorn, Radio Enkhuizen en de Streekomroep Westfriesland (WEEFF) en zal media februari 2016 in heel Westfriesland te beluisteren zijn.
 

10-1-16 Lokale omroep Son en Breugel hoopt deze maand hun FM etherfrequentie te krijgen van AT
 

Lokale omroep Son en Breugel Radio S&B hoopt medio januari te horen van AT op welke FM etherfrequentie ze mogen gaan uitzenden. De omroep heeft van het college van B&W toestemming om vanuit de kerktoren nabij de studio in het Vestzaktheather de zendapparatuur te plaatsen aldus dit bericht.

9-1-16 Lokale omroep Meerssen Meer/FM is ermee gestopt
 

De Stichting radio televisie Meerssen, vergunninghouder van radio en tv, heeft Meer Vandaag gisteren laten weten dat ze vandaag om 18:00 uur de tv en radio uitzendingen op zwart zouden zetten wat dus inhoudt dat de radio en tv uitzendingen van de lokale omroep van Meerssen vanaf dat moment niet meer actief zijn aldus deze bron. Beluister hier de laatste minuten van Meer/FM op de FM frequentie 106.8 MHz.
 

9-1-16 RADIONL ook te ontvangen op DAB+ regio Noord-West op kanaal 9D
 

Sinds gisteren is ook RADIONL toegevoegd op het DAB+ netwerk regio Noord-West welke te ontvangen is op kanaal 9D.

 

8-1-16 Rock en pop zender Freez FM weer in de ether via DAB+ netwerk Noord-West kanaal 9D
 

Sinds vandaag is Freez FM weer in de ether en wel via DAB+ in regio Noord-West op kanaal 9D.
 

7-1-16 Extra DAB+/DMB zender voor Groot Nieuws Radio in Amersfoort on air op kanaal 12B
 

Gisteren is de geplande DAB+/DMB zender voor Groot Nieuws Radio in Amersfoort op kanaal 12B in de lucht gebracht zie deze tweet. Voor Groot Nieuws Radio is dit de laatste extra zender op het MTVNL netwerk. Voor het complete overzicht van alle MTVNL zenders en programma's kijk hier
 

4-1-16 NPO 3FM Alternative zendt logo mee (slideshow) via DAB+ netwerk
 

Sinds vandaag zendt NPO 3FM Alternative ook hun logo mee via DAB+.

 

4-1-16 NPO FunX zendt logo mee (slideshow) via DAB+ netwerk
 

Sinds vandaag zendt FunX van de NPO omroepen ook hun logo mee via DAB+.

 

4-1-16 NPO SterrenNL nu via NPO DAB+ netwerk te ontvangen
 

NPO SterrenNL nu via NPO DAB+ netwerk te ontvangen op kanaal 12C. Daarnaast zijn de bitrates van o.a. NPO Radio 2 en NPO 3FM verlaagd van 128 naar 96 kbps en zijn de shortlabels aangepast.

 

3-1-16 Badeend FM Opende t/m 31 januari on air op evenementen frequentie FM 92.7
 

Badeend FM is t/m 31 januari on air op de evenementen frequentie FM 92.7 vanuit Opende.

 

3-1-16 Foestrumer Piraten Team Westergeest on air op evenementen frequentie FM 101.5
 

Foestrumer Piraten Team Westergeest t/m 10 januari on air op de evenementen frequentie FM 101.5.

 

2-1-16 RTV Krimpenerwaard nu alleen via FM 106.6 te ontvangen vanuit Bergambacht
 

Lokale omroep RTV Krimpenerwaard heeft afgelopen dagen de zenders Lekkerkerk FM 107.7; Stolwijk FM 105.5 en Schoonhoven op FM 105.9 MHz uit de ether gehaald omdat de vergunning van de omroep vermeld alleen te mogen uit zenden via de zender Bergambacht op FM 106.6.
 

2-1-16 Wijzigingen Nationaal Frequentie plan: landelijke AM verdwijnt
 

Het ministerie van Economische Zaken consulteert een aantal wijzigingen in het Nationaal Frequentieplan. De middengolf radioband (AM 526,5 kHz -1606,5 kHz) wordt bestemd voor laagvermogen omroep voor evenementen en bedrijfsondersteunende diensten. Het zendbereik is beperkt, waarvoor op volgorde vergunningen worden verdeeld. Van oudsher was dit de AM-band voor landelijke radio. Bron.
 

1-1-16 Linq FM de nieuwe publieke lokale streekomroep voor Voorne-Putten
 

Vandaag is de nieuwe publieke lokale streekomroep van Voorne-Putten Linq FM on air gegaan via de zenders Spijkenisse FM105.1 en Hellevoetsluis FM106.9.
 

  Terug naar nieuwsarchief