Nieuws april 2016

   
30-4-16 Zes lokale omroepen willen samen verder als de streekomroep voor de Oost-Achterhoek
 

De lokale omroepen Berkelland FM (Berkelland), Gelre FM (Oost Gelre), inmiddels samen in de Stichting Media Centrum Oost-Nederland, AFM (Aalten) Achterhoek FM (Lochem), Ideaal (Bronckhorst) en RTV Slingeland (Winterswijk) willen samen verder als de streekomroep voor de Oost-Achterhoek. Daarmee wordt een publiek van bijna 200 duizend inwoners bediend. Genoemde omroepen zijn van mening dat de schaal waarop volgens de NLPO (Nederlandse Lokale Publieke Omroep) in dit deel van Gelderland omroep moet worden bedreven, te groot is om herkenbaar voor luisteraars en kijkers te blijven. Daarom stellen zij voor tot een andere indeling te komen. De omroepen doen een beroep op de betreffende gemeenten deze zienswijze te delen en kenbaar te maken bij de NLPO. In deze notitie wordt de voorgeschiedenis van het NLPO voorstel geschetst en argumenten aangedragen om daarvan af te wijken. Lees hier verder.
 

26-4-16 Nieuwe namen voor DAB+ netwerken regionaal
 

Sinds vanavond hebben de regionale DAB+ netwerken een andere naam gekregen welke begint met het kanaal nummer en niet meer met het woord "Regio".
was
was
was

was
was
 

26-4-16 Nieuws i.v.m. voorstellen FM netverbetering
 

Agentschap Telecom heeft negen voorstellen tot FM netverbetering vergund:
Voorstel 100, 101, 156, 181, 182, 183, 187, 188 en 189.
Klik rechts op de kaart om naar deze voorstellen te gaan.

26-4-16 Consultatie voorstel verlengen frequenties landelijke commerciŽle radio
 

Het Ministerie van Economische Zaken is een internetconsultatie gestart voor haar voorstel om de etherfrequenties voor de commerciŽle radiozenders te verlengen tot 1 september 2022. Het voorstel in de consultatie komt in grote lijnen overeen met de inhoud van de brief van Minister Kamp die in september vorig jaar bekend werd gemaakt. Lees verder op MediaMagazine.
 

25-4-16 Lokale omroep Cuijk en Grave 'Rivierstad FM' uit de lucht
 

Rivierstad FM de lokale omroep voor de gemeente Cuijk en Grave is 7 april op last van het Commissariaat voor de Media gestopt met de uitzendingen omdat men geen zendmachtiging meer heeft. Er zijn 3 gegadigden om de radiofrequenties van Rivierstad FM te bezetten: Stichting Lokaal Cuijk Grave (SLCG), S.T.I.L.O. en Stichting Omroep Land van Cuijk. Verder zijn de BLOS Boxmeer en Peelstar FM Sint Anthonis erbij betrokken. De gemeenteraden van Cuijk en Grave moeten daarover een advies geven aan het Commissariaat voor de Media. Bron.
 

24-4-16 Wijzigingen op DAB+ netwerk kanaal 11C
 

Afgelopen nacht zijn de twee wijzigingen van afgelopen donderdag weer teruggedraaid op het DAB+ netwerk kanaal 11C. Dus 100%NL is weer 80kbps HE-AAC v1 en Radio 10 Gold is weer 40 kbps HE-AAC v2.

 

23-4-16 Wijzigingen op DAB+ netwerk kanaal 11C t.g.v. Prince tribute op Radio 10 Gold
 

Afgelopen donderdagavond zijn twee wijzigingen doorgevoerd op het DAB+ netwerk kanaal 11C. 100%NL is van 80kbps HE-AAC v1 naar 72k AAC-LC gegaan en Radio 10 Gold is van 40 naar 48 kbps gegaan t.g.v. de tribute voor Prince op Radio 10 Gold.

 

22-4-16

 

 

 

 

 

 

 


 

 

21-4-16 Zender MTVNL Eindhoven 9C zendt nu alleen Radio JND uit
 

Sinds vandaag zendt de zender Eindhoven van MTVNL op kanaal 9C alleen Radio JND in DAB+ uit. De signalen van Team FM, NH Radio, Omroep West, Efteling Kids Radio, HOTRADIO Hits, Gigant FM en GrootNieuwsRadio zijn verdwenen op dit kanaal.
Tevens zendt men nu het logo mee via een MOT slide show.

 

21-4-16 Klokradio nu ook on air vanuit Molenaarsgraaf op FM 107.0
 

Lokale omroep voor de gemeente Alblasserdam en Molenwaard Klokradio is nu ook on air vanuit Molenaarsgraaf op FM 107.0.

                             
 

20-4-16 ERP vermogen van nieuwe DAB+ zender MTVNL Amsterdam 11A is 4kW
 

De nieuwe DAB+ zender van MTVNL in Amsterdam op kanaal 11A heeft volgens de website van AT een ERP vermogen van 4kW.
                                   
             
 

19-4-16 Lokale omroep Studio Rheden nu ook on air vanuit Dieren op FM 106.9
 

Lokale omroep voor de gemeente Rheden en Rozendaal Studio Rheden is nu ook on air vanuit Dieren op FM 106.9. In februari nam de omroep al de zender Velp op FM 107.2 in gebruik.
 

19-4-16 WOS Radio tijdelijk via noodantenne vanuit Naaldwijk op FM 87.6
 

Lokale omroep WOS Radio uit Naaldwijk draait voorlopig nog even verder op een noodantenne want de geplande halvering van de 120 meter hoge zendmast in het dorp ging vanwege het slechte weer afgelopen zaterdag niet door. Ondanks dat er via een nood antenne wordt uitgezonden is het bereik van de zender nog goed op FM 87.6 aldus een medewerker van de omroep. Men hoopt dat de halvering binnen enkele weken plaats gaat vinden maar dat is helemaal afhankelijk van de wind voorspelling omdat de mast met een hoge kraan wordt ingekort.

18-4-16 Extra DAB+ zender van MTVNL on air voor Amsterdam op 11A
 

MTVNL heeft een nieuwe DAB+ zender aangestoken voor Amsterdam op kanaal 11A.
                                   
             
 

17-4-16 Zender Hilversum FM 99.8 van BNR Nieuwsradio uit de lucht
 

Zender Hilversum op FM 99.8 van BNR Nieuwsradio is sinds vrijdag uit de lucht.
Zondagavond werd de zender opeens weer ingeschakeld.

15-4-16 Nieuwe plek voor FM antenne zender Hoogerheide van ZuidWest FM
 

ZuidWest FM de lokale streekomroep voor de gemeenten Bergen op Zoom, Roosendaal en Woensdrecht heeft de antenne van hun zender FM 105.1 in Hoogerheide sinds kort aan de buitenkant van de kerktoren gemonteerd i.p.v. erin. Hierdoor is de ontvangst verbeterd.
Klik op de foto's voor een groter exemplaar.

13-4-16 Radio Continu vanuit Ommen op FM 92,4
 

Vandaag heeft Radio Continu haar zender 92.4 FM in Ommen in gebruik genomen. Deze in gebruikname maakt deel uit van een aantal netverbeteringen waar Radio Continu al ongeveer 2 jaar mee bezig is. Naast zenders in Eext, Smilde, Stadskanaal en Zuidwolde, is nu de verplaatsing van Hardenberg naar Ommen een feit geworden. Radio Continu had 2 zenders in Hardenberg in gebruik en is daar nu nog alleen te beluisteren op de 93.4 FM op de frequentie van Hotradio. Binnenkort zullen ook nog de zenders Emmen 92.6 FM en Irnsum 98.2 FM in gebruik genomen worden. Bron.

 

12-4-16 Morgen gaat de zender van de lokale omroep Meerssen weer uit de lucht maar voor hoelang?
 

Morgen gaat de zender van de lokale omroep Meerssen op FM 106.8 weer uit de lucht en de vraag is wanneer zal die weer aangaan?
#soap
Klik rechts op de afbeelding om naar het artikel te gaan welke vandaag in de krant stond.

11-4-16 Nieuw DAB antenne systeem gemonteerd in de zendmast Rotterdam Waalhaven
 

Er is een nieuw DAB antenne systeem gespot in de zendmast Rotterdam Waalhaven. Dit systeem is in gebruik voor MTVNL op kanaal 5B.
In totaal hangen er nu
vier DAB antenne systemen in deze mast (3x Broadcast Partners en 1x KPN Broadcast).
Klik op de foto voor een groter exemplaar.


 

11-4-16 Frequenties voor digitale ether TV (DVB-T) worden 4 juli geveild
 

De etherfrequenties voor digitale televisie (DVB-T) worden op 4 juli aanstaande middels een veiling opnieuw verdeeld. Lees hier verder

 

11-4-16 A28FM terug on air op FM 106.6
 

Sinds vanmiddag half 6 is lokale omroep Staphorst A28 FM weer terug via de ether op FM 106.6 vanaf grote (koperen) hoogte in Zwolle.
   

9-4-16 Radio Maria Nederland bezig met betere antenne voor op AM 675 vanuit Aarle-Rixtel
 

Radio Maria Nederland welke een tijdje met gereduceerd vermogen uitzendt op AM 675 kHz vanuit Aarle-Rixtel was vandaag bezig met plaatsing van een betere antenne zodat men vandaag i.s.m. een zwaardere zender een 1kW EiRP  signaal on air krijgt. Met dank aan Sven Lippert voor de foto.
Klik op de foto voor een groot exemplaar.
 

8-4-16 Lokale omroep Langstraat NL binnenkort vanuit een andere zendmast
 

Lokale omroep Langstraat NL welke nu uitzendt vanaf de Alticom toren in Loon op Zand gaat binnen een maand verhuizen met hun FM zender 107.2 naar een GSM zendmast in Kaatsheuvel. AT heeft deze week hiervoor een nieuwe vergunning afgegeven.
 

7-4-16 Radiofestivalzender IRF vier dagenlang tijdelijk via DAB+ netwerk MTVNL te ontvangen
 

Sinds vandaag vanaf 16 uur t/m zondag wordt de radiofestivalzender IRF (Internationaal Radio Festival) via het DAB+ netwerk van MTVNL doorgestuurd. Bron.
Vandaag zullen de volgende omroepen voorbij komen: 16:00 Hoxton FM UK; 20:00 Nogoum FM Egypt; 22:00 Arnold Meyer en 23:00 93.5 Red FM Mumbai India. Tevens zendt men een slide show uit zoals rechts te zien is.
 

4-4-16 Radio Paradijs binnenkort ook buiten de Randstad via DAB+ te ontvangen
 

"Er wordt gewerkt aan ingebruikname van DAB+ buiten de Randstad, we zijn dan heel Nederland. Het gaat wel om een tijdelijke situatie. De DAB+ is bedoeld voor onze nieuwe tweede zender ClassicRadio" aldus een bericht wat we 1 op 1 overgenomen hebben van de website van Radio Paradijs.
 

3-4-16 Reactie van Videolink BV en Vodafone Libertel BV op veiling frequenties DVB-T
  Videolink BV en Vodafone Libertel BV hebben een reactie ingediend op ontwerp-bekendmakingsbesluit, ontwerp-aanvraagregeling en ontwerp-wijziging NFP ten behoeve van de veiling van frequenties voor digitale ethertelevisie DVB-T. Bekijk hier de reacties.
1-4-16 Voorstel indeling publieke lokale streekomroepen 
 

De OLON en de NLPO (Nederlandse Publieke Lokale Omroep) hebben het voorstel indeling streekradio gepubliceerd op hun website. Klik hier voor deze indeling en klik rechts op de afbeelding voor de bijbehorende kaart.

1-4-16 FunX Slow Jamz en FunX Dance on air via DAB+ netwerk NPO
 

Om 17 uur zijn FunX Slow Jamz en FunX Dance toegevoegd aan het DAB+ netwerk van de NPO op kanaal 12C.
Het kanaal
NPO Top 2000 is verdwenen.

 

1-4-16 Uitbreidingen DAB+ netwerk MTVNL
 

Efteling Kids Radio is nu te horen via het DAB+ netwerk van MTVNL welke een minder aantal zendmasten heeft dan het netwerk waar men de afgelopen tijd op heeft uitgezonden. In een persbericht van deze omroep geeft men aan dat het MTVNL netwerk momenteel flink wordt uitgebreid. Diverse steunzenders zijn de afgelopen periode bijgeplaatst of geoptimaliseerd. ďZendmasten worden in rap tempo aangezet, waaronder een zender voor Groot-Amsterdam  komende weekĒ. Lees het hele bericht op MediaMagazine.
 

1-4-16 Radio Ideaal nu op FM 99.5 vanuit Hengelo
 

Radio Ideaal de lokale omroep voor de gemeente Bronckhorst is sinds vandaag in een groot deel van de Achterhoek te ontvangen via de 99.5 MHz. De nieuwe FM frequentie is in gebruik genomen omdat de ontvangst van de huidige FM-zenders niet voldeed aan de norm. Radio Ideaal heeft daarom van Agentschap Telecom een aangepaste vergunning gekregen. De nieuwe frequentie komt in plaats van de zender in Hengelo (Gld) op 105.8 MHz. Deze zender is met ingang van vandaag uitgeschakeld. De andere FM-zenders (105.1, 105.4, 106.5 en 107.7 MHz) blijven gewoon in de lucht. De nieuwe zender zendt nog niet op de volle sterkte van 2kW ERP uit omdat er nog een aanpassing moet worden gedaan aan het antennesysteem. Deze werkzaamheden vinden later dit voorjaar plaats.
 

1-4-16 Efteling Kids Radio heeft plaats gemaakt voor 538 TOP 40 op het DAB+ netwerk 11C
 

Efteling Kids Radio heeft plaats gemaakt voor 538 TOP 40 op het DAB+ netwerk op kanaal 11C.


             
 

  Terug naar nieuwsarchief