Nieuws november 2015

 
29-11-15 Resterende regionale DAB+ capaciteit verdeeld
 

In september jl. zijn al dertig vergunningen verleend voor deze zogenaamde bovenregionale restcapaciteit op de diverse regionale DAB+-kavels in Nederland. Bij deze verdeling gaf het Agentschap Telecom al aan dat niet alle capaciteit is verdeeld. In het regionale kavel in Zuidwest Nederland (kanaal 9D) zijn vier kanalen nog niet verdeeld. Daarnaast heeft het Agentschap Telecom van één vergunninghouder in het regionale kavel in Noord Nederland (kanaal 9D) op verzoek zijn vergunning laten intrekken. Dit betekent dat er vanaf 1 december vijf regionale DAB+-kanalen verdeeld gaan worden. Lees verder op MediaMagazine.
 

29-11-15 Lokale omroep voorlopig nog niet via DAB+
 

De publieke lokale omroepen in Nederland zijn voorlopig nog niet te ontvangen via DAB+ want de pilot welke dit jaar gepland stond is uitgesteld. Lees verder op MediaMagazine.

20-11-15 Lokale omroep Dronten RTV8 failliet verklaard
 

Gisteren is Stichting Lokale Omroep Dronten te Dronten (RTV8) door de rechtbank in Midden-Nederland failliet verklaard, Bron. De uitzendingen via FM 107.4 waren op 1 november al gestopt.

20-11-15 FM net verbeteringsverzoek nieuws
 

Agentschap Telecom heeft vergund:
Voorstel 138 van Radio Continu in Zuidwolde op 92.7 MHz.
Voorstel 142 van RADIONL in Stadskanaal op 96.7 MHz.
Afgewezen:
Voorstel 151 van Freez FM in Leeuwarden op 98.5 MHz.
Klik op de kaart om naar deze voorstellen te gaan.
 

19-11-15 Lokale omroep Súdwest in de problemen 
 

De lokale omroep Omroep Súdwest zit in de financiële problemen. De lokale omroep heeft bij de gemeente Súdwest-Fryslân aangeklopt voor extra subsidie. Leveranciers hebben per 1 januari aanstaande de diensten opgezegd om radio- en televisieprogramma’s uit te zenden. Hierdoor is de omroep gedwongen de uitzendingen te staken als er geen vervangend systeem kan worden aangeschaft. Inmiddels is de zender in Bolsward op FM 106.6 al uit de lucht en heeft Agentschap Telecom de vergunning aangepast van 3 naar 1 FM zender. De zender Sneek op FM 106.3 komt ook te vervallen en blijft alleen de zender Koudum op 105.4 vergund. Bron.
 

17-11-15 Doek is gevallen voor lokale omroep M-FM; vergunning is voor RTV Rheden-Rozendaal 
 

Het doek is gevallen voor M-FM. De uitzendlicentie voor lokale omroep in de gemeenten Rheden en Rozendaal is door het Commissariaat voor de Media toegewezen aan de andere gegadigde: RTV Rheden-Rozendaal. Daarmee heeft het Commissariaat de beide gemeenteadviezen van Rheden en Rozendaal overgenomen. De FM zenders 106.9 en 107.2 van M-FM zijn inmiddels al uit de ether verdwenen.
 

17-11-15 WILD FM Hitradio zendt logo mee (slideshow) via DAB+ netwerk
 

Naast Joy Radio, RADIONL, Freez FM, Waterstad FM, Radio 8FM, Puur NL, Radio Continu, Simone FM, GrootNieuwsRadio  zendt van de regionale commerciële omroepen nu ook WILD FM Hitradio hun logo mee via DAB+.

 

16-11-15 Digitenne frequenties worden geveild; > 700 MHz wordt vrijgemaakt voor mobiele diensten
 

De frequenties voor digitale ethertelevisie (DVB-T) worden geveild. De vergunning van de huidige vergunninghouder, KPN, loopt op 1 februari 2017 af. Dit heeft minister Kamp (Economische Zaken) laten weten in een brief aan de Tweede Kamer. Ondanks dat het animo voor digitale televisie via de ether terugloopt is Kamp van mening dat de rol voor digitale ethertelevisie nog zeker niet is uitgespeeld.
Tevens wordt de frequentieruimte vanaf 700 MHz, die momenteel nog wordt gebruikt voor onder andere Digitenne, vrijgemaakt voor mobiele communicatie. Hierdoor is een overgang naar de nieuwe norm, DVB-T2, volgens de minister van groot belang. Lees verder op
Mediamagazine.
 

13-11-15 Vorming publieke lokale streekomroepen in kaart gebracht
 

Vandaag hebben de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en de Stichting Nederlandse Lokale Publieke Omroepen de actualisering van het vernieuwingsconvenant gemeenten – lokale omroepen ondertekend. De lokale omroepen zitten momenteel midden in een veranderingstraject waarbij het de doelstelling is om de huidige 267 lokale omroepen te clusteren tot ongeveer 50 streekomroepen. Door op de kaart rechts te klikken ga je een speciale website met info over de huidige status van de streekomroepen. Voor alle informatie lees verder op Mediamagazine.

13-11-15 Publieke lokale omroepen Wijchen en Bloemendaal stoppen ermee
 

De lokale omroepen in Wijchen (Wijchense Omroep) en Bloemendaal (Jouw FM) stoppen eind dit jaar met hun uitzendingen. In Wijchen doet de omroep dat vanwege geldgebrek, in Bloemendaal stopt de omroep op haar hoogtepunt. Lees verder op de websites van de omroepen in kwestie.

9-11-15 RADIONL nu in Assen op FM 97.1
 

Afgelopen vrijdagmiddag heeft RADIONL hun 1kW zender Hoogersmilde op FM 97.1 MHz verhuisd naar Assen.
Deze verhuizing komt voort uit een vergunning voor FM net verbetering.

                                            

5-11-15 Radio Rijnmond zendt logo mee (slideshow) via DAB+ netwerk
 

Naast Radio Noord, NH Radio, Radio Gelderland, Omroep Zeeland, Radio Drenthe en Omroep Brabant zendt van de publieke regionale omroepen Radio Rijnmond nu ook hun logo mee via DAB+.


 

5-11-15 Radio Team FM via DAB+ netwerk van MTVNL te horen (editie Drenthe)
 

Radio Team FM is vanaf vandaag niet meer alleen op internet en de kabel te ontvangen, maar zendt nu ook digitaal uit via de ether op DAB+ vanuit en voor de regio Emmen op kanaal 7C (192.352 MHz) en tijdelijk ook in andere gebieden in Nederland via het landelijk MTVNL netwerk. Hierdoor is Radio Team FM nu ook via de digitale autoradio te ontvangen in hoge kwaliteit. Bron: persbericht.

Tevens is een nieuwe zender in Emmen op 7C in de lucht gebracht met 800Watt aldus deze bron.
Hiervoor is een nieuwe antenne mast geplaatst op de flat met hierin 4 antennes onder elkaar rechts op de foto. Klik op de foto voor groter exemplaar.
 

5-11-15 Radio Royaal nu op 99.6 FM regio Rotterdam
 

Radio Royaal is sinds vandaag in Rotterdam te horen op 99.6 (was 99.5) Deze verandering komt voort uit deze FM netverbetering.  

                       
 

4-11-15 Overzicht van alle FM evenementen frequenties 2015
 

Via een Wob verzoek heeft iemand een overzicht van de uitgegeven evenementen frequenties in Nederland in 2015 gekregen. Klik op de afbeelding voor dit overzicht.
 

1-11-15 Extra radio zenders op regionale DAB+ netwerken Zuid en Zuidwest
 

Op de regionale DAB netwerken Noordwest, Zuid en Zuidwest zijn rond 0:00 uur extra programma's erbij geschakeld. Radio Maria, Radio Seagull/KBC Radio, Groot Nieuws Radio, Amor FM, Radio Decibel, Radio Royaal, RadioNL, Puur NL, Simone FM en 8FM hebben nu een groter bereik sinds vandaag.
Op netwerk Oost is nog geen extra zender te horen.
 

1-11-15 JuizeFM vervangen door 538NONSTOP op DAB+
 
 
Terug naar nieuwsarchief