Nieuws Mei 2015

 
30-5-'15 Vlistam Radio na 30 jaar gestopt met uitzenden
Vlistam Radio is na 30 jaar voorbij. De mensen van de omroep hebben 30 jaar Vlistam op een fantastische manier afgesloten vandaag. De computers staan uit; iedereen is weg aldus hun Facebook. De reden van het verdwijnen van deze lokale omroep is de gemeentelijke herindeling van de gemeenten Bergambacht, Nederlek, Ouderkerk, Schoonhoven en Vlist welke zijn gefuseerd tot een nieuwe gemeente Krimpenerwaard. Hierdoor kwam ook een strijd tussen de lokale omroepen Vlistam Radio en RTV Krimpenerwaard -gevormd door de omroepen Radio Centraal (Bergambacht), Radio Zilverstad (Schoonhoven) en Vrolek (Nederlek). De keuze viel op RTV Krimpenerwaard en deze omroep is nu te horen op de FM frequentie waar tot vandaag Vlistam Radio op uitzond: 105.5 MHz vanuit Stolwijk.
 
30-5-'15 Actuele foto van het nieuwe DAB+ antenne systeem in zendmast Markelo
Vanochtend was te zien dat er in totaal 8 nieuwe antennes gemonteerd zijn. Klik op de foto voor een groter exemplaar.
29-5-'15 Update: nieuwe DAB+ antennes gespot in Hoogersmilde
Vanmiddag was te zien dat het bovenste deel van de  nieuwe DAB+ antenne installatie opgehangen is. Het onderste deel is naar een tijdelijk hoger plek in de mast gegaan maar nog niet op de definitieve plek. Klik op de foto's voor een groter exemplaar.
 

 

 

29-5-'15 DAB+ zender Jirnsum on air op 9D
Zojuist wordt op Twitter gemeld dat de zender on air is voor het regionale T-DAB+ netwerk "Noordwest" op kanaal 9D.                     
Klik op de foto's voor een groter exemplaar.                    

          

 

27-5-'15 Nieuwe DAB+ antennes gespot in Hoogersmilde
Vanmiddag is een nieuwe glimmende DAB+ antenne installatie gespot halverwege de zendmast te Hoogersmilde.  Deze antennes worden komende dagen op hun juiste plek in de mast gemonteerd. Waarschijnlijk zal as. vrijdag het regionale T-DAB+ netwerk "Oost" op kanaal 6B hier vanaf worden uitgezonden i.p.v. vanaf de tijdelijke antenne. Klik op de foto's voor een groter exemplaar.
 

 

 

26-5-'15 FM net verbetering ingediend, afgewezen en vergund
 

Het Agentschap Telecom heeft een nieuwe aanvraag voor FM net verbetering ontvangen:
Slam!FM - Markelo - 91.0 MHz - van 724 naar 1300W ERP - voorstel 150.
Afgewezen:
Radio Continu - Leeuwarden - 98.2 MHz - voorstel 130.
Vergund:
Q-music Limburg - Horn - 96.1 MHz - voorstel 55.
Vergund (voor de tweede keer):
100%NL - Enschede - 99.1 MHz - voorstel 33.
 

24-5-'15 Nieuwe constructie t.b.v. DAB+ antennes gespot bovenin de zendmast te Jirnsum
 

Vandaag is een nieuwe glimmende constructie t.b.v. een DAB+ antenne installatie gespot bovenin de zendmast te Jirnsum.  De antennes liggen klaar beneden bij het zendergebouw. Hierop wordt straks het regionale T-DAB+ netwerk "Noordwest" op kanaal 9D uitgezonden. Klik op de foto's voor een groter exemplaar.

 

23-5-'15 Nieuwe DAB+ antennes gespot bovenin de zendmast te Wieringermeer
 

Vandaag is een nieuwe glimmende DAB+ antenne installatie gespot bovenin de zendmast te Wieringerwerf.  Hierop wordt straks definitief het regionale T-DAB+ netwerk "Noordwest" op kanaal 9D uitgezonden want nu wordt al via een ander antenne systeem op kanaal 9D uitgezonden.  
Klik op de foto's voor een groter exemplaar.


 

23-5-'15 RTV Oost uiterlijk 1 juni met DAB+ vanuit de zendmast in Hengelo on air
 

RTV Oost zegt dat ze uiterlijk 1 juni vanuit de zendmast bij hun studio in Hengelo zullen uitzenden op kanaal 6B (T-DAB+ netwerk Oost).

 

22-5-'15 DAB+ zender Markelo nog niet on air
  Ondanks het media bericht van Omroep Gelderland dat de DAB+ zender Markelo vandaag on air zou gaan blijkt dit niet het geval te zijn.

 
22-5-'15 RopaRunRadio Roosendaal en Rotterdam on air
 

Roparunradio is via twee evenementen frequenties (Roosendaal -  FM 105.3 en Rotterdam - FM 107.5) te ontvangen.
Lees meer nieuws over deze omroep hieronder bij het nieuws van
17-5-'15.
        
 

21-5-'15 Lokale omroepen Cuijk en Grave vechten om uitzendrecht
 

Wie wordt er in de toekomst de lokale omroep voor Cuijk en Grave: het huidige Radio Rivierstad of nieuwkomer Stichting Lokaal Cuijk & Grave (STILO)? De Cuijkse gemeenteraad kiest waarschijnlijk voor Stichting Lokaal Cuijk & Grave en de raad van Grave gaat zo goed als zeker kiezen voor STILO. Indien beide omroepen er samen niet uitkomen zullen de gemeenteraden een keuze moeten maken en dit advies uitbrengen bij het Commissariaat voor de Media. Lees hier verder.
 

20-5-'15 RTV Rijnstreek door brand uit de lucht
 

Door de brand in het Hof van Wageningen waar ook de studio's van RTV Rijnstreek zijn gevestigd, zijn wij op dit moment niet in de gelegenheid om uit te kunnen zenden. Zodra we alles hebben kunnen evalueren wat de eventuele schade is, berichten we hier wanneer de uitzendingen van RTV Rijnstreek weer hervat worden. Wel kun je hier op www.RTVrijnstreek.nl nonstop luisteren naar de uitzendingen. We houden al onze luisteraars via social media op de hoogte aldus de website van de omroep.
 

17-5-'15 Record aantal zenders sluiten zich aan bij RopaRunRadio
 

Nog nooit eerder sloten zoveel omroepen zich aan om tijdens het Pinksterweekend Roparunradio uit te zenden. Het evenement Roparun gaat zaterdag 23 mei van start in Parijs en Hamburg. De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. Roparunradio is het ondersteunende radiostation dat via twee evenementen frequenties (Roosendaal -  FM 105.3 en Rotterdam - FM 107.5) te horen is en dus via diverse lokale omroepen. Een overzicht van de frequenties vind je hier.
        
 

14-5-'15 RADIONL in Sneek op FM 94.3
 

Sinds vandaag is RADIONL te ontvangen in Sneek op 94.3 MHz na het inschakelen van een nieuwe steunzender welke voort komt uit een vergunning voor FM net verbetering.

 

13-5-'15 Zender Sittard van Streekomroep START op FM 107.3 weer terug on air
  De zender van Streekomroep START voor Sittard en omgeving op FM 107.3 MHz, die de afgelopen maanden vanwege een technische storing buiten gebruik was, is weer terug. Bron.
12-5-'15 Radio 10 maakt bezwaar tegen afgewezen FM net verbeteringsverzoek in Breda
 

Radio 10 heeft bij Agentschap Telecom bezwaar gemaakt tegen de afwijzing van hun FM net verbeteringsverzoek om een steunzender te plaatsen in Breda op FM 104.1 (voorstel 39). Volgens Radio 10 is het voorstel met de grootst mogelijke zorgvuldigheid doorgerekend, waarbij op grond van bestaande internationale afspraken volledig rekening is gehouden met zenders die in Belgi operationeel zijn.
 

12-5-'15 ERP vermogens DAB+ Noord, Oost en Zuid bekend
 

De ERP vermogens van het regionale T-DAB+ netwerk Noord, Oost en Zuid zijn bekend. Bron: Agentschap Telecom.

 

11-5-'15 Loostad Radio Open Huis
 

T/m 11 mei live-uitzendingen vanuit het ACEC gebouw aan de Roggestraat 44 in Apeldoorn want Loostad Radio verzorgt dan het "Open huis lokale radio" en is te ontvangen via 105.0 FM. Bron.

 

9-5-'15 Radio Reimerswaal nu vanuit Yerseke op FM 107.6 en vanuit Rilland op FM 106.9
 

Begin maart heeft Radio Reimerswaal hun FM antenne verplaatst van een bouwkraan in Hansweert naar een fabriekshal in Yerseke. Binnen twee weken zou men een extra steunzender plaatsen in Rilland bij de studio aldus dit bericht. Volgens de website van de omroep is dat FM 106.9 geworden.
 

7-5-'15 En FM net verbetering ingediend en vier afgewezen
 

Het Agentschap Telecom heeft de volgende net verbeteringen afgewezen:
Verhuizing Radio Continu 92.6 MHz van Eext naar Emmen - voorstel 136.
Steunzender Radio 10 - 104.1 MHz - Breda  - voorstel 39
Steunzender TIDA BV - 103.3 MHz - Waalwijk - voorstel 40.
Steunzender SubLime FM - 90.5 MHz - Gorinchem - voorstel 65.
Nieuwe aanvraag:
Radio Royaal Rotterdam van 99.5 naar 99.6 met hoger ERP - voorstel 147.
 

6-5-'15 RADIONL vecht voor haar bestaan
 
 
4-5-'15 Schiermonnikoog kan ook genieten van publieke regionale DAB+ op kanaal 6B
 

Vandaag is na een meting gebleken dat de zender op Schiermonnikoog ook regionale T-DAB+ netwerk "Oost" uitzendt op kanaal 6B.
                          
 

2-5-'15 Extra set DAB antennes op toren Arnhem t.b.v. kavel 6B
 

Vandaag is een ook extra set van DAB antennes gespot aan de oostkant van de toren te Arnhem  waarover nu het regionale T-DAB+ netwerk "Oost" op kanaal 6B wordt uitgezonden. 

Voor kanaal 6B zijn op dit moment de zenders Lelystad, Hoogersmilde en Arnhem in de lucht allen via tijdelijke antennes want de
definitieve antenne systemen worden de komende maand geplaatst.

Voor een compleet overzicht van alle regionale netwerken kijk hier.

 

2-5-'15 Extra set DAB antennes op toren Hoogersmilde t.b.v. kavel 6B
 

Vandaag is een extra set van DAB antennes gespot aan de westkant van de toren te Hoogersmilde waarover nu het regionale T-DAB+ netwerk "Oost" op kanaal 6B wordt uitgezonden. 


 

1-5-'15 Uitrolplan DAB+ kanaal 6B 
 

In Oost- en midden Nederland wordt er uitgezonden via kanaal 6B en zijn de regionale omroepen Omrop Fryslan, Radio Drenthe, Omroep Flevoland, Radio Gelderland, Radio M Utrecht, Radio Noord en RTV Oost te horen. Voor dit netwerk zijn nu een beperkt aantal zenders in de lucht gebracht waardoor de ontvangst nog niet overal optimaal is. Omroep Gelderland bericht dat het netwerk de komende weken wordt uitgebreid. De zenders in Arnhem en Smilde gaan op 8 mei aan, Markelo op 22 mei en 29 mei gaan de zenders Zwolle en Doetinchem aan.
                

Terug naar nieuwsarchief