Nieuws juni 2015

 
30-6-'15 FM net verbeteringen vergund
 

Het Agentschap Telecom heeft drie FM net verbeteringen vergund:

100% NL - Smilde - 94.2 MHz - voorstel 106.
Radio West - Den Haag - 89.3 MHz - voorstel 125.
Puur NL - Waalwijk - 88.8 MHz - voorstel 129.

Klik op de kaart om naar deze voorstellen te gaan.

29-6-'15 Groot Nieuws Radio wil blijven uitzenden via middengolf AM 1008
 

De Christelijke radiozender Groot Nieuws Radio blijft tot in 2017 via de middengolffrequentie 1008 kHz uitzenden. Dat heeft de radiozender vanmiddag bekend gemaakt. De radiozender heeft wel aangegeven dat nog moet blijken of het technische mogelijk is om te blijven uitzenden op de middengolf. Groot Nieuws Radio zal moeten investeren in haar middengolfzender en antennes om te kunnen blijven uitzenden. De huidige uitzendlicentie op de middengolf loopt tot september 2017. Lees verder op MediaMagazine.

Naast bovenstaand bericht hieronder ook een zeer opvallend bericht m.b.t. AM:
Het ziet er naar uit dat er na 1 september geen nieuwe radiozender te horen is op de huidige middengolffrequentie van Radio 5. De Stichting Middengolf had bij het Ministerie van Economische Zaken een verzoek gedaan om per 1 september te gaan uitzenden via deze middengolffrequentie op 747 kHz. Per deze datum verlaat Radio 5 de middengolf en zal vanaf dan nog te horen zijn via onder andere DAB+, kabel en Internet. De Stichting Middengolf had plannen om via de middengolf het programma ‘747Radio Nostalgie’ te gaan uitzenden.
Lees verder op MediaMagazine.
 

29-6-'15 Nieuwe paal bovenop mast Hoogezand gezet met antennes voor DAB+ 6B Oost en DAB+11C?
 

Vandaag is een nieuwe paal bovenop de mast in Hoogezand gezet met acht nieuwe antennes voor DAB+ 6B en ook vier nieuwe antennes voor DAB+ 11C VCR of voor MTVNL? zie foto links.

Foto's van gisteren zie rechts.
 

Klik op de foto's voor een groter exemplaar.

 


 

26-6-'15 Q-music vanuit Alkmaar on air op FM 100.9
 

Sinds vandaag is Q-music te ontvangen vanuit Alkmaar op 100.9 MHz. Gisteren deden we via Twitter al een oproep of het al te ontvangen was maar dat was niet het geval. Vandaag meldt deze bron dat het nu blijkbaar wel zover is. De nieuwe steunzender komt voort uit een vergunning voor FM net verbetering.

                

26-6-'15 Kabinet gaat etherfrequenties veilen met minder regels
 

Het kabinet gaat de etherfrequenties voor commerciële radiostations opnieuw veilen. Dit is vanmiddag bekend gemaakt. De frequenties worden in 2017 verdeeld voor een periode van 10 jaar. Bij deze veiling komen er nieuwe digitale etherfrequenties (DAB+) beschikbaar voor bestaande partijen en nieuwkomers. Eerder deze week blokkeerde de PvdA nog een mogelijke veiling van de etherfrequenties voor de commerciële radiozenders. Met minder regels bij de veiling lijken de bezwaren van de PvdA nu van de baan. Lees verder op MediaMagazine.
 

24-6-'15 In beeld: DAB+ antennes voor "Oost" 6B en FM 90.9 Slam!FM Arnhem
 

Klik op de foto's voor een groter exemplaar. Met dank aan Arno Lenselink.

 

23-6-'15 DAB+ Oost 6B Arnhem on air op de definitieve antennes
 

Sinds vanavond zendt de zender Arnhem t.b.v. het regionale T-DAB+ netwerk "Oost" op kanaal 6B uit via de definitieve antennes. Dit is de conclusie na ontvangst rapporten uit de Betuwe en Zuid-Holland welke ons per e-mail bereiken.

Komende weken zal men in Lelystad en Hoogezand het definitieve antenne systeem gaan monteren.

 

22-6-'15 Lokale omroep Rijswijk nu Feel Good Radio
 

Deze week is een nieuwe streekomroep in de regio Haaglanden van start gegaan onder de naam Feel Good Radio, waarin behalve de gemeente Rijswijk, ook de kernen Pijnacker, Nootdorp, Oude Leede en Delfgauw deelnemen. Omroep Rijswijk gaat verder onder de naam Feel Good Radio Rijswijk. Dit bericht Feel Good Radio vandaag in een persbericht. Feel Good Radio is al enige maanden actief in de gemeente Pijnacker-Nootdorp als publieke lokale omroep. Bron.
 

18-6-'15 NPO wil HD-TV via Digitenne gaan uitzenden vanaf 2017
 

De Nederlandse Publieke Omroep wil zijn televisiezenders NPO 1, 2 en 3 vanaf 2017 in hoge kwaliteit aanbieden via de ether. NPO-bestuurder Henk Hagoort zei donderdag op het Mediapark Jaarcongres te willen innoveren in ethertelevisie. Zo houden kijkers keuze tussen verschillende aanbieders van televisie, aldus Hagoort. Lees verder op de website van MediaMagazine.nl.
 

17-6-'15 Nieuwe lokale omroep GL8 voor Heumen, Mook en Middelaar on air op FM 106.2
 

GL8 de nieuwe publieke lokale streekomroep voor de gemeente Heumen, Mook en Middelaar is te ontvangen op FM 106.2 MHz. 
 

16-6-'15 Lokale omroep OPEN Rotterdam schakelt 1 juli de zender 93.9 FM uit
 

Lokale omroep OPEN Rotterdam welke afgelopen weekend is gestopt met gepresenteerde radioprogramma's schakelt de zender pas 1 juli uit. Tot die tijd is er non-stop te horen.
 

15-6-'15 NPO breidt DAB+ uit naar 15 kanalen in 2017
 

Met de bekendmaking van het Concessiebeleidsplan 2016-2020 van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) blijkt dat Radio 6 Soul and Jazz verdwijnt als radiozender en zal dus ook niet meer te horen zijn via DAB+. Ook de uitzendingen Radio 1 Extra en Top 2000 worden stopgezet. Radio 2 krijgt een nieuwe subzender met Soul en Jazz-muziek onder de naam NPO Radio 2 Soul & Jazz. Naast NPO 3FM Alternative zal ook NPO 3 FM KX Radio worden toegevoegd op DAB+ en ook de radiozender NPO Evenement en Nieuws, NPO Radio 4 Eigentijds, NPO Radio 5 Sterren.NL, NPO FunX Slow Jamz, NPO FunX Dance en de nieuwe themazender NPO FunX Turkpop.

 

14-6-'15 Nieuw antenne systeem voor DAB+ Oost in de mast Doetinchem on air
 

Gisteren was te zien dat men in de mast Doetinchem een nieuw DAB+ antenne systeem aan het plaatsen was voor het regionale T-DAB+ netwerk "Oost" op kanaal 6B (foto links).
Vandaag waren de werkzaamheden klaar (foto's rechts) en is de zender ingeschakeld.
Klik op de foto's voor een groter exemplaar. Met dank aan Arno Lenselink.

 


 

12-6-'15 Slam!FM vanuit Arnhem on air op FM 90.9
 

Sinds vandaag is Slam!FM te ontvangen vanuit Arnhem op 90.9 MHz. Deze nieuwe steunzender komt voort uit een vergunning voor FM net verbetering.

                

11-6-'15 Zwolle Marslanden DAB+ zender on air op 6B
 

Vanavond is een nieuw DAB+ zender  voor het regionale T-DAB+ netwerk "Oost" op kanaal 6B vanaf de zendmast te Zwolle Marlanden ingeschakeld. Bron: Twitter. Klik op de foto voor een groter exemplaar.

 


 

10-6-'15 3ML zender FM 106.1 niet meer vanaf toren Ittervoort maar vanaf silo in Maasbracht
 

3ML Radio de lokale publieke omroep voor de Midden-Limburgse gemeenten Maasgouw en Leudal zendt met hun FM zender 106.1 FM niet meer uit vanaf de zendtoren te Ittervoort maar vanaf een silo in Maasbracht.
 

9-6-'15 Joy Radio vanuit Heerenveen on air op FM 92.8
 

Sinds vanavond is Joy Radio te ontvangen vanuit Heerenveen op 92.8 MHz. Deze nieuwe steunzender komt voort uit een vergunning voor FM net verbetering.

                

8-6-'15 Joy Radio vanuit Drachten on air op FM 93.5
 

Sinds vandaag is Joy Radio te ontvangen vanuit Drachten op 93.5 MHz. Deze nieuwe steunzender komt voort uit een vergunning voor FM net verbetering. Bron.

 

8-6-'15 Radio 5 stopt op 1 september met uitzenden op AM 747 en 1251 kHz
 

Per 1 september wordt de distributie van Radio 5 via de middengolf (AM) stopgezet. Vanaf dat moment geeft de NPO geen zenders meer signaal op de middengolf. Nu is de omroep te horen op 747 vanuit de Flevo en op 1251 vanuit Zuid Limburg. De meeste manieren van luisteren naar NPO Radio 5 blijven ook na 1 september 2015 gewoon bestaan. Alleen de AM etherfrequentie wordt afgeschakeld. Luistert u via de middengolf? Lees hier wat te doen om ook straks te blijven genieten.
 

7-6-'15 Legale zenders rommelen met vermogen tijdens aangekondigde metingen aldus AT
 

Agentschap Telecom heeft aanwijzingen dat meerdere legale omroepen – zowel landelijk, regionaal als lokaal – hun zendvermogen bewust verlagen bij inspecties van Agentschap Telecom. Daarna draaien zij hun zendvermogen vaak weer omhoog. Dat blijkt uit een analyse van de meetgegevens van het Landelijk Meetnet Telecom (LMT) . Met het LMT is het agentschap in staat om (historisch) veranderingen in veldsterkte waar te nemen. Veranderingen in veldsterkte zijn een indicatie dat het zendvermogen is verhoogd of is verlaagd. De veranderingen in veldsterkte deden zich voor bij een aantal omroepen waarbij een onaangekondigde inspectie niet mogelijk was. Het behoeft geen betoog dat Agentschap Telecom het waargenomen calculerend gedrag van deze omroepen onacceptabel vindt. Niet alleen eigenen deze vergunninghouders zich onrechtmatig een groter verzorgingsgebied toe dan waar zij op grond van hun vergunning recht op hebben. Zij maken ook inbreuk op het verzorgingsgebied van andere vergunninghouders. Het gevolg daarvan kan weer zijn dat ook deze vergunninghouders clandestien met hoger vermogen willen uitzenden om het bereik te verbeteren. Bron: pagina 30 en 31 van "staat van de ether 2014".

 

6-6-'15 Broadcast Partners zendt tijdelijk het signaal van DAB+ Oost uit via mast Zwollerkerspel
 

Gisteren heeft Broadcast Partners zo het nu lijkt tijdelijk een DAB+ zender aangezet op de mast Zwollerkerspel voor het regionale T-DAB+ netwerk "Oost" op kanaal 6B totdat de werkzaamheden in de mast Marslanden gereed zijn. Bron.
 

6-6-'15 Uitspraak rechter in de zaken tussen RATO zendertechniek, RadioCorp BV en  RadioNL BV
 

In onze mail vonden we de uitspraak in deze kwestie welke 4 juni is gedaan. Lees hier de uitspraak.


 

6-6-'15 Zendmast Hengelo met regionale DAB+ on air
 

Gisteren is de zender Hengelo t.b.v. het regionale T-DAB+ netwerk "Oost" op kanaal 6B met de helft van in totaal acht antennes in de lucht gegaan.
Klik op de foto voor een groter exemplaar.


 


 

5-6-'15 Ook DAB+ Hoogezand on air op 6B
 

Gisteren is een DAB+ antenne gemonteerd bovenin de zendmast te Hoogezand t.b.v. het regionale T-DAB+ netwerk "Oost" op kanaal 6B. Vandaag werd de kabel in de mast gehangen en einde van de dag is de zender aangezet.
Klik op de foto voor een groter exemplaar.


 


 

5-6-'15 Joy Radio vanuit Hoogersmilde on air op FM 104.2
 

Sinds vandaag is Joy Radio te ontvangen vanuit Hoogersmilde op 104.2 MHz. Deze nieuwe steunzender komt voort uit een vergunning voor FM net verbetering. Bron.

 

4-6-'15 Lokale omroep OPEN Rotterdam stopt 14 juni met radio
 

Lokale omroep OPEN Rotterdam stopt 14 juni met het verzorgen van radioprogramma's. Het personeel is woensdagavond op de hoogte gebracht. De organisatie kreeg ruim een jaar geleden de zendmachtiging, die tot dan toe 25 jaar lang in bezit was geweest van de SLOR. Wat men  met de vrijgevallen frequentie 93.9 FM gaat doen, is nog onduidelijk. Bron.
 

4-6-'15 Nieuwe DAB+ antennes gemonteerd in mast Hengelo
 

Vandaag zijn nieuwe DAB+ antennes gemonteerd bovenin de zendmast Hengelo t.b.v. het regionale T-DAB+ netwerk "Oost" op kanaal 6B. Met dank aan Mark Bakker en Jassy.
Klik op de foto's voor een groter exemplaar.


 


 

3-6-'15 Nieuw DAB+ antenne systeem voor 6B Oost in Hoogersmilde in gebruik
Vroeg in de avond was te zien dat het hele nieuwe DAB+ antenne systeem voor 6B "Oost" is gemonteerd en dat de tijdelijke antennes weggehaald waren kortom wordt nu uitgezonden vanaf het nieuwe antenne systeem.
Klik op de foto's voor een groter exemplaar.

 

3-6-'15 Nieuwe DAB+ antenne systeem voor 9D Noordwest Wieringermeer on air
 

Het nieuwe DAB+ antenne systeem bovenin de zendmast te Wieringerwerf is on air t.b.v. 9D "Noordwest".


 

2-6-'15 Regioteam op 98.2 FM on air vanuit Twijzelerheide
 

Regioteam is van 4 t/m 7 juni via de evenementen frequentie  FM 98.2 te ontvangen vanuit Twijzelerheide (Friesland) t.g.v. het "speedweekend Noardburgum".

 

1-6-'15 KBC Radio op AM 1602 i.p.v. Radio Waddenzee
 

Radio Waddenzee begon op 20 mei 2005 met haar uitzendingen via 1602 AM. We zijn nu 10 jaar verder en vinden dat er een frisse zeewind doorheen moet. Een nieuwe aanpak en een nieuwe naam zorgen voor een nog leuker geluid op de oude, vertrouwde middengolf. De gezamenlijke directies van Radio Waddenzee en KBC Radio (The Mighty KBC) zijn overeen gekomen dat met ingang van vandaag op de frequentie 1602 AM de programma’s van KBC Radio (The Mighty KBC) te horen zullen zijn. De uitzendingen zijn dagelijks van 07.00 tot 19.00 uur. KBC Radio (The Mighty KBC) zendt nu via een vast schema uit op de kortegolffrequentie 6095 kHz met internationale programma’s, gericht op het buitenland. De programma’s die via de 1602 AM te beluisteren zullen zijn, zijn op het ontvangstgebied van onze zender op deze frequentie gericht. De dagelijkse uitzendingen tussen 19.00 en 07.00 uur verzorgd door Radio Seagull, blijven onveranderd.
 

1-6-'15 RTV Midden Brabant is nu Langstraat Media
 

RTV Midden Brabant is de lokale omroep van Waalwijk en Loon op Zand en daarmee de streekomroep van de Langstraat. Sinds vandaag gaat de omroep door het leven als Langstraat Media met Langstraat FM (106.8 MHz), Langstraat NL (107.2 MHz) en Langstraat TV.
 

1-6-'15 Radio automatisering AerOn Studio
 

Op 5 juni aanstaande vindt om 14.00 uur in de City Bioscoop te Hilversum de officiële release plaats van onze meer dan complete AerOn Studio. Een nieuwe maar tóch zeer vertouwde modulaire, uiterst stabiele en in de praktijk bewezen radio automatisering. Laat je verrassen door de uitgebreide functionaliteit in combinatie met een enorm gebruiksgemak.


Wil je erbij zijn? stuur een mailtje naar
verkoop@broadcastpartners.nl
 

Terug naar nieuwsarchief