Nieuws juli 2015

 
31-7-'15 Klokradio Alblasserdam nu op 97.3 FM
 

Vandaag is Klokradio te ontvangen op 97.3 FM en heeft men afscheid genomen van de frequentie 107.0 FM. De verhuizing naar een andere frequentie is volgens de omroep nodig om de uitzendkwaliteit van hun programma’s in de toekomst te kunnen waarborgen.
Deze verhuizing  komt voort uit een vergunning voor FM net verbetering.

27-7-'15 Resterende DAB+-capaciteit regio-kavels wordt verdeeld
 

Vandaag is de regeling bekend geworden voor de verdeling van de zogenaamde restcapaciteit op regionale kavels voor digitale radio via de ether (DAB+). De verdeling gaat 14 augustus van start voor meer dan 30 kanalen op de diverse regionale DAB+-kavels. Lees verder op MediaMagazine.nl.

26-7-'15 Gaat Groot Nieuws Radio via twee DAB+ netwerken uitzenden?
 

Gaat Groot Nieuws Radio m.i.v. 1 september via twee DAB+ netwerken uitzenden? Als we de zenderkaart op hun website mogen geloven kiezen ze om uit te gaan zenden via het DAB netwerk van MTVNL terwijl ze ook mogen gaan uitzenden via het 6B netwerk "Oost".
 

26-7-'15 Jambo Radio een week lang op 106 FM t.g.v. evenement Jamborette Haarlem
 

Jambo Radio is tijdens de Haarlem Jamborette te ontvangen via de evenementen frequentie 106 MHz vanuit Spaarnwoude.  

 

25-7-'15 Radio 538 AM zender Emmaberg op 891 kHz weer op vol vermogen
 

Blijkbaar was er een hardnekkige storing aan de AM 891 kHz zender van Radio 538 in Emmaberg want na ruim een week zwak signaal te hebben uitgezonden is het signaal nu weer terug op volle sterkte.

 

24-7-'15 Radio Maria verdwijnt van de middengolf AM 675 m.i.v. september
 

Radio Maria Nederland is met ingang van september uitsluitend digitaal te beluisteren. Het katholieke radiostation verdwijnt van de middengolf (AM) maar blijft te ontvangen via DAB+ en internet. KPN, exploitant van de zendmast, staakt de uitzendingen via de middengolf eerder dan verwacht. Er blijkt geen betaalbaar AM-alternatief te zijn, meldt het bestuur van Radio Maria. Vanaf september wordt er daarom volledig ingezet op digitaal. “Digitale radio is de radio van de toekomst. Met een veel betere geluidskwaliteit dan via de analoge signalen van de middengolf”, zegt bestuursvoorzitter Ger Zimmermann. Radio Maria gaat zijn luisteraars uitgebreid informeren over de overstap naar digitaal luisteren. De zender is te ontvangen via DAB+ op kanaal 11C. Bron.
 

24-7-'15 Gigant FM een week lang op 105 FM t.g.v. evenement OldSail
 

Gigant FM is een week lang te ontvangen via de evenementen frequentie 105.0 MHz t.g.v. OldSail in Nieuw Amsterdam/Veenoord.

 

23-7-'15 DAB+ signaal van "VCR" op kanaal 11C weer maximaal
 

Sinds vanavond is de sterkte van het  DAB netwerk "VCR" op kanaal 11C weer maximaal. Een aantal weken gaf de signaal indicator op DAB radio's maar de helft van het aantal blokjes aan wat resulteerde tot berichten in de media dat het netwerk maar op halve kracht zou uitzenden.
 

23-7-'15 Nieuwe DAB antennes gemonteerd voor "Zuid" 7A en "VCR" 11C op toren Gemert De Mortel
 

Sinds gisteren hangen er zes nieuwe DAB antennes voor "Zuid" 7A en "VCR" 11C op de toren Gemert De Mortel.
Links de situatie op 21 juli en rechts die op 22 juli.
Wie in de gelegenheid is om kwalitatief betere foto's te maken dan ontvangen we deze graag op ons e-mail adres:
radio_stations@hotmail.com


 

22-7-'15 Radio 538 schroeft AM zender Emmaberg op 891 kHz terug naar 2kW i.p.v. 22kW ERP?
 

Volgens een niet door Radio 538 bevestigd wandelgangen bericht zou men het vermogen van hun AM zender in Emmaberg flink hebben teruggeschroefd. Men mag met 22kW ERP uitzenden maar dat zou nu nog maar 2 zijn. Dit verklaard het zwakke signaal op 891 kHz waar al geruime tijd sprake van is.
 

22-7-'15 Rivierstad FM is aan het puzzelen om hun zenders in de lucht te houden
 

Rivierstad FM de lokale omroep voor de gemeente Grave en Cuijk heeft een verzoek noodzakelijke aanpassing  ingediend bij Agentschap Telecom om hun zender in Cuijk (93.5) en Grave (105.8) te verplaatsen naar Beers waarvandaan met al uitzendt op 105.5. Door diverse problemen moet men hier naartoe verhuizen, lees hier het hele verhaal.
 

22-7-'15 Twee FM net verbeteringen ingediend, één vergund en één afgekeurd
 

Agentschap Telecom heeft twee FM netverbetering ontvangen.
151 - 98.5 MHz - Rebecca Beheer - Leeuwarden
152 - 102.7 MHz - Radio 538 - Stalberg (Venlo)
De volgende is afgewezen:
145 - 98.6 MHz - Rebecca Beheer - Leeuwarden
De volgende is vergund:
119 - 94.7 MHz  - Optimaal FM - Doetinchem

Klik op de kaart om naar deze voorstellen te gaan.

21-7-'15 Zender van lokale omroep OPEN Rotterdam uit de lucht
 

Sinds vandaag is de FM zender op 93.9 MHz van lokale omroep OPEN Rotterdam uit de lucht.

21-7-'15 Het rommelt in de gemeente Rheden en Rozendaal i.v.m. advies keuze lokale omroep
 

Op 16 oktober vervalt de uitzendvergunning van de lokale omroep voor de gemeente Rheden en Rozendaal 'M-FM' en deze omroep wil de vergunning ook de komende 5 jaar houden. Maar er is een nieuwe kaper op de kust: RTV Rheden Rozendaal. Lees hier verder.
 

20-7-'15 Nijmeegse 4 daagse heeft eigen radio zender op evenementen frequentie 91.9 FM
 

Tijdens de 99e Nijmeegse 4daagse kan men in Nijmegen via de evenementen frequentie 91.9 MHz luisteren naar 4daagse radio. Bron.

 

18-7-'15 Klasse.FM tijdens Nijmeegse 4daagse op evenementen frequentie 88.0 FM
 

Klasse.FM is t.g.v. de Nijmeegse 4daagse te ontvangen via de evenementen frequentie 88.0 MHz,


 

16-7-'15 Nieuwe DAB+ antennes voor "West" kanaal 8A gespot op toren Rotterdam-Waalhaven
 

Vanavond zijn nieuwe glimmende DAB antennes gespot op toren Rotterdam-Waalhaven welke binnenkort het regionale DAB+ signaal gaan uitzenden voor "West" op kanaal 8A.
Klik op de foto's voor een groter exemplaar.

16-7-'15 Radio 024 met Vierdaagse uitzendingen op 99.5 FM
 

Van 18 t/m 24 juli 2015 brengt Radio 024 van 6:00 tot 24:00 uur live gepresenteerde programma’s via de speciaal voor deze gelegenheid verworven evenementen frequentie FM 99.5. Bron.

15-7-'15 Radio 8FM nu via twee zenders vanuit Waalwijk in de lucht
 

Radio 8FM is sinds vorige week te ontvangen vanuit Waalwijk op 88.8 FM waar eerder Puur NL vanuit Loon op Zand op deze frequentie te ontvangen was. Nu zendt 8FM twee keer uit vanuit Waalwijk want ook de 104.3 FM zender komt vanuit Waalwijk. Hoelang deze situatie nog duurt is onduidelijk want op de website van de omroep wordt de 104.3 FM zender niet meer genoemd. Deze verhuizing  komt voort uit een vergunning voor FM net verbetering.
                

14-7-'15 Kermis FM Tilburg te beluisteren en te zien via eigen TeeVee en FM zender
 

Aanstaande vrijdag om 16.00 uur start Kermis FM de radio uitzendingen op de evenementen frequentie 105.9 MHz. Naast radio zal men dit jaar ook via een eigen TeeVee zender on air zijn op 578 MHz (UHF kanaal 34).
 

12-7-'15 Foto's van de nieuwe DAB+ antennes te Schiermonnikoog voor 6B en 11C
 

Vandaag ontvingen we in de mailbox nieuwe foto's van het DAB+ antenne systeem op de Zuidertoren te Schiermonnikoog. Vanaf deze antennes wordt 6B Oost en 11C VCR uitgezonden.
Links de oude "11C only antennes" en rechts de "6B+11C antennes".
Klik op de foto's voor een groter exemplaar.
Meer foto's kijk
"hier". 

10-7-'15 Per 1 september kunnen geen FM netverbeteringen meer worden ingediend
 

Per 1 september 2015 is het niet meer mogelijk wijzigingsvoorstellen in te dienen voor de ‘FM-gedragslijn netverbetering’. Omroepen konden door deze mogelijkheid sinds 2013 wijzigingen in hun vergunningen aanvragen. De gedragslijn stopt omdat de Minister van Economische Zaken bezig is met de beleidsvoorbereiding voor de commerciële omroepvergunningen na 1 september 2017. Zowel bij een eventuele veiling als bij een eventuele verlenging is het voor het bepalen van de waarde van de vergunning nodig dat de exacte omvang van de kavels vaststaat. Daarom mogen deze vergunningen niet meer gewijzigd worden. De wijzigingsvoorstellen die tot 31 augustus worden ingediend, zullen nog wel worden beoordeeld en afgerond. Verder blijven noodzakelijke aanpassingen in incidentele situaties ook na deze datum mogelijk onder dezelfde voorwaarden als we die nu kennen. Bron.
 

9-7-'15 Aladna FM binnenkort weer in Dinxperlo te ontvangen op FM 105.9
 

Binnen zes weken wordt er in Dinxperlo een nieuwe antenne geplaatst voor de radio uitzendingen van de lokale omroep van Aalten en Dinxperlo Aladna FM, zodat inwoners van Dinxperlo alle programma’s van de lokale omroep in de gemeente Aalten weer kunnen ontvangen. De dekking in Dinxperlo is weggevallen doordat de bestaande mast onlangs is weggehaald. Wethouder Rijks van Aalten: „De mast was op die plek niet meer te gebruiken. Binnen zes weken is het geregeld.”
 

3-7-'15 Stopt Radio Maria op AM 675 per 1 september?
 

Stopt Radio Maria op AM 675 per 1 september? De omroep is niet erg duidelijk maar schrijft nu het volgende op hun website "Wilt u er in september verzekerd van zijn dat u Radio Maria kunt ontvangen? Stap dan nu over op internetradio of DAB+! AM in Nederland is een aflopende zaak. U hebt het misschien al vernomen. Per september stopt de NPO (Nederlandse Publieke Omroep) met uit- zenden via de AM (middengolf). En ook Radio Maria Nederland loopt het risico dat met de AM al per aanstaande september gestopt moet worden. Radio Maria reikt u daarom de hand en helpt u graag bij uw overstap naar internetradio of DAB+".

Het bericht wordt nog aannemelijker dat ze gaan stoppen omdat er geschreven wordt
in "Omroep Zender Museum NIEUWSBRIEF nr. 30 juni 2015" dat het middengolf station Lopik per 1/9 stopt met uitzenden, zie onderaan pagina 3 in deze nieuwsbrief.

Tevens wordt in deze nieuwsbrief gemeld op pagina 2 dat het AM station Flevoland na 1 september wordt ontmanteld.
Groot Nieuws Radio zal dus een andere uitzend plek moeten gaan zoeken als ze willen blijven uitzenden zoals ze in de media brachten 29- juni, zie hieronder het nieuws item hiervan !
 

2-7-'15 Lelystad DAB+ Oost kanaal 6B sinds vanavond on air
 

Sinds vanavond is het definitieve antenne systeem te Lelystad voor DAB+ 6B on air.

Klik op de foto voor een groter exemplaar.
 


 

1-7-'15 Radio Veronica nu vanuit Wieringerwerf op FM 89.1
 

Sinds gisteren is Radio Veronica te ontvangen vanaf de zendmast te Wieringerwerf op 89.1 MHz i.p.v. Den Helder aldus een Twitter bericht. Deze verhuizing  komt voort uit een vergunning voor FM net verbetering.

                

1-7-'15 Evenementenzender tijdens vergadering over radiofrequentie veiling 2017 op FM 106.7 Den Haag
 

Morgen 2 juli lanceert een eenmalige coalitie van radioprofessionals het radiostation 'Radio Frequentie', een initiatief van Paul Winnubst. Die dag vergadert de kamercommissie van Economische Zaken over de herverdeling van de radiofrequenties in 2017. 'Radio Frequentie' zendt uit van 8.00 uur tot 20.00 uur in de regio Den Haag op 106,7 FM. Bron.
 

Terug naar nieuwsarchief