Nieuws januari 2015

   
30-1-'15 Nieuwe zendmast voor Omroep Zeeland
 

20 Januari heeft Broadcast Partners in opdracht van Omroep Zeeland een nieuwe mast geplaatst. De nieuwe mast is onder andere nodig om de signalen afkomstig van de radio-reportagewagen van Omroep Zeeland vanuit de hele provincie te kunnen ontvangen. Bron.
 

28-1-'15 Overzicht evenementen frequenties 2014
 

Het Agentschap Telecom heeft vorig jaar 175 tijdelijke FM-vergunningen afgegeven voor evenementen. Dat laat het Agentschap weten aan RadioFreak.nl. Het aantal vergunningen is flink meer dan in 2013. Toen waren het er nog 131. Dat was toen ook een record. In 2011 werden er 85 zendvergunningen afgegeven door het Agentschap Telecom. In 2010 waren dat er 80.

Wij hebben een compleet overzicht weten te bemachtigen van alle uitgegeven frequenties in 2014.
Klik rechts op de afbeelding voor dit overzicht.

27-1-'15 Verzoek FM net verbetering goed- en afgekeurd.
 

Het Agentschap Telecom heeft twee verzoeken voor FM netverbetering afgekeurd en twee goedgekeurd:
Afgekeurd:
Gelre FM 97.5 MHz Lichtenvoorde
(voorstel 128)
Berkelland FM 91.9 MHz Ruurlo
(voorstel 124)
Goedgekeurd:

Sublime FM Arnhem 90.5 MHz en Amersfoort 90.4 MHz

(voorstel 94 en 62)
 

23-1-'15 OK… FM mag gaan uitzenden in de gemeente Zaltbommel
 

Brabantse lokale omroep OK… FM krijgt van het college van burgemeester en wethouders in het Gelderlandse Zaltbommel groen licht om uitzendingen te gaan verzorgen in deze gemeente. Lees hier verder. Of men gaat uitzenden via de "oude" frequentie Zaltbommel 106.6 FM of van RTM Kerkdriel op 107.0 FM is nog niet bekend.
 

19-1-'15 Dinxper FM gestopt met uitzenden via 105.9 FM
 

Op zaterdag 17 januari j.l. heeft het bestuur van de SLOAD (Stichting Lokale Omroepen Aalten Dinxperlo) de stekker uit de vestiging Dinxperlo getrokken en daarmee de uitzendmogelijkheden van Dinxper FM op de radio (105.9 FM) met onmiddellijke ingang stopgezet. Bron.
 

18-1-'15 Freez FM Noord Holland te ontvangen via zender Wieringerwerf op FM 96.0
 

Sinds vanavond is Freez FM Noord-Holland te ontvangen via de zender Wieringerwerf op 96.0 MHz.

 

17-1-'15 Verminderde uitzendbereik RTV Maas en Mergelland
 

I.v.m. het slopen van Oos Heim is de radio zender van RTV Maas en Mergelland verplaatst naar een tijdelijke locatie. Hierdoor is tijdelijk het uitzendbereik verminderd. Op korte termijn zal het bereik geoptimaliseerd worden. Bron.

16-1-'15 Broadcast Partners plaatst nieuwe zendmast in Biervliet Zeeland
 

Broadcast Partners heeft een nieuwe hogere zendmast geplaatst in Biervliet naast hun bestaande mast. Via de bestaande mast worden de uitzendingen van BNR Nieuwsradio via FM 91.5 MHz, Terneuzen FM via 106.1 MHz en DAB+ van de landelijke commerciŽle omroepen op kanaal 11C gedaan. Via de nieuwe mast zullen deze zenders ook weer gaan uitzenden en later dit jaar komt het DAB+ signaal van de publieke regionale omroepen en de niet-landelijke commerciŽle omroepen op kanaal 9D erbij. Op onderstaande foto's links de oude en rechts de nieuwe mast welke nog niet in gebruik is genomen. Klik op de foto's voor een groter exemplaar.

 

15-1-'15 Radio Royaal neemt steunzender in Rotterdam op 99.5 FM in gebruik
 

Sinds vanmiddag is Radio Royaal ook te ontvangen in Rotterdam op 99.5 MHz. Deze nieuwe zender komt voort uit een vergunning voor FM net verbetering.
 

14-1-'15 Radio Veronica neemt steunzender voor Amersfoort en omgeving in gebruik
 

Vanaf vandaag is Radio Veronica nog beter in de ether te ontvangen. Woon je in de omgeving Amersfoort dan hoor je Radio Veronica nu op 102.8 FM. Deze nieuwe zender komt voort uit een vergunning voor FM net verbetering.
 

13-1-'15 RADIONL verbetert ontvangst in Friesland
 

Vanaf vandaag is RADIONL in Friesland nog beter te ontvangen na inschakelen van een steunzender in Oosterwolde op FM 96.9 MHz. Deze nieuwe zender komt voort uit een vergunning voor FM net verbetering.
 

13-1-'15 Freez FM verbetert ontvangst in Drenthe
 

Sinds gisteren is Freez FM nog beter te ontvangen in Drenthe na het inschakelen van een steunzender in Hoogeveen op FM 98.9 MHz. Deze nieuwe zender komt voort uit een vergunning voor FM net verbetering.
 

13-1-'15 Joy Radio Hits on air in Leeuwarden op FM 101.8
 

Sinds gisterenavond is Joy Radio Friesland on air in Leeuwarden op FM 101.8.

9-1-'15 Joy Radio Hits komende week in Leeuwarden op FM 101.8
 

Op de voormalige Waterstad FM frequentie 101.8 FM in Leeuwarden is een mededeling te horen dat binnenkort (komende week) Joy Radio Friesland zal worden uitgezonden.
 

8-1-'15 CBb stelt Radio Veronica in gelijk
 

Het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) vindt de kosten die Radio Veronica moet maken voor het uitzenden via het FM-kavel A2 te hoog.  Diverse commerciŽle radiozenders waren bij het CBb in beroep gegaan. De vergunninghouders vinden het bedrag dat zij voor de verlenging van hun vergunning moesten betalen te hoog. Lees verder op MediaMagazine.
 

7-1-'15 AM zendmast Radio Maria Lopik mist een tuidraad
 

…ťn van de tuikabels van de AM zendmast in Lopik is losgeraakt aldus de website van Radio Maria Nederland. Daardoor is de mast scheef komen te staan. Morgenochtend start Novec BV, de beheerder van de mast met de reparatiewerkzaamheden. De verwachting is dat deze drie tot vijf dagen in beslag zullen nemen. Gedurende deze werkzaamheden wordt er tussen 7 en 19 uur niet uitgezonden via AM 675. Deze dagen kunt u Radio Maria uiteraard wel gewoon ontvangen via T-DAB+. De omroep biedt aan om een DAB+ radio te kopen "Voor het ontvangen van deze speciale DAB+ radio vragen wij u een vrijwillige bijdrage van 45 euro (u betaalt geen verzendkosten). Deze radio wordt geleverd met stroomadapter en oortelefoon ('oortjes'). Voor een extra donatie aan Radio Maria van 10 euro sturen wij u naast de speciale DAB+ radio ook nog een AM-radiootje".
 

5-1-'15 AFN Benelux wil via de voormalige CFN FM zendfrequenties in Zuid-Limburg gaan uitzenden
 

AFN (American Forces Network) wil zo snel mogelijk de twee voormalige FM frequenties van CFN (Canadian Forces Network) overnemen. Dit bericht AFN Benelux op Facebook. De frequenties in Brunssum werden vorige week al getest zie ons bericht van 30-12-'14. AFN zendt nu uit via 89,2 MHz vanuit Brunssum. Wat er met deze frequentie gaat gebeuren is onbekend.
 

3-1-'15 Radio Ridderkerk weer met RDS signaal op FM 105.7
 

Lokale omroep Radio Ridderkerk heeft na jarenlange afwezigheid het RDS (Radio Data Systeem) signaal weer terug op hun FM zender 105.7 MHz.
 

3-1-'15 Nieuwe lokale omroep RTV Krimpenerwaard gestart
   

RTV Krimpenerwaard de nieuwe lokale omroep voor de gemeente Krimpenerwaard is gestart met uitzendingen maken. De omroep is een samenwerkingsverband van Radio Centraal (Bergambacht 106.6 FM), Vrolek Radio (Lekkerkerk 107.7 FM) en Radio Zilverstad (Schoonhoven 105.9 FM).
 

2-1-'15 Radio Televisie Maasdriel gestopt met uitzenden via 107 FM vanuit Kerkdriel
 

Het bestuur van lokale omroep Radio Televisie Maasdriel (RTM) heeft besloten om met ingang van 1 januari 2015 haar radio-, TV- en kabelkrantuitzendingen te staken. Bron. De FM zender op 107.0 MHz is uit de lucht.
 

2-1-'15 AFN Benelux niet meer te horen op voormalige CFN FM zendfrequenties in Zuid-Limburg
  Om 12 uur heeft AFN Benelux de tests via de voormalige CFN FM frequenties 96.9 en 99.7 MHz vanuit Brunssum beŽindigd.

 
1-1-'15 Nieuwe TV zender SBS9 niet te zien via KPN Digitenne
 

De nieuwe TV zender SBS9 is vanwege bandbreedte problemen niet te ontvangen via DVB-T Digitenne van KPN. Bron.
 

1-1-'15 Nieuwe lokale omroep voor gemeenten Heumen en Mook en Middelaar heet GL8
 

De nieuwe lokale omroep in de gemeenten Heumen en Mook en Middelaar gaat GL8 heten. GL8 staat voor Gelderland, Limburg en de 8 kernen waar de omroep uitzendt. De algemene naam wordt GL8 Media, wat afhankelijk van het medium verandert in GL8 Televisie of GL8 Radio of GL8 Tekst. Wanneer GL8 begint met uitzenden is nog onbekend. Eerst moet de politiek nog een positief advies geven aan het Commissariaat voor de Media. Van Wijk hoopt 'in het vroege voorjaar' te beginnen met radio-uitzendingen. "En kort daarna kunnen we dan met tv beginnen. We hebben gemerkt dat mensen toch wel uit zijn op beeld." Bron.
 

  Terug naar nieuwsarchief