Nieuws augustus 2015

 
31-8-'15 GrootNieuwsRadio in DAB+ via MTVNL netwerk en via kanaal 6B
  Groot Nieuws Radio gestart met DAB+ via kanaal 6B maar ook via het MTVNL netwerk. Kijk hier via welke zenders dat is.

 
31-8-'15 Alle NLCO omroepen sinds 22:30 uur via DAB+ te ontvangen
 

Sinds 22.30 uur zijn alle NLCO omroepen door Broadcast Partners bij geschakeld op DAB+. De voorlopige indeling is hier te zien, voorlopig omdat de invulling van de restcapaciteit nog niet bekend is.
 


31-8-'15 Slam!FM nu Slam!
 

Sinds 0.00 uur is Slam!FM niet meer maar gaat de zender verder als Slam! De radiozender wil volgens een persbericht van eigenaar 538 Groep zich nu gaan richten op de digitale generatie met dancemuziek in de breedste zin. Van deephouse tot EDM en van bekende grootheden tot nieuw talent’, aldus het persbericht van het radiobedrijf van John de Mol (Talpa Holding) waartoe Slam! behoort.

30-8-'15 Op AM 747 nu alleen nog een 'overschakel boodschap' te horen
 

Via NPO Radio 5 op AM 747 kHz is nu alleen nog 'overschakel'-boodschap' te horen. Op AM 1251 kHz zender Hulsberg zendt nog steeds reguliere programma uit.


29-8-'15 Signaal van MTVNL op kanaal 5B wordt niet meer herkend op DAB+ radio
 

Vrij snel na onze melding op 19 augustus dat de multiplex naam van de zender op kanaal 5B in Den Haag/Rijswijk was aangepast van "MTVNL" naar "DAB+" werd het uitgezonden signaal niet meer herkend door DAB+ radio's en DAB+/DMB USB sticks. D.m.v. een scanner blijkt men wel uit te zenden maar waarom dit niet wordt herkend door een DAB/DMB radio/USB ontvanger is onduidelijk.
 

28-8-'15 Derde zender DAB+ fase 3 van de NPO on air: Roosendaal
 

Vanavond blijkt bij een signaal meting in Roosendaal dat er een sterk signaal op kanaal 12C te ontvangen is. KPN Broadcast heeft de zender vandaag dus ingeschakeld. Klik op de foto rechts voor een afbeelding van deze meting waarop ook kanaal 7A, 9D en 11C zichtbaar zijn.

 

28-8-'15 Nieuwe DAB+ antennes gemonteerd bovenop mast Roosendaal t.b.v. fase 3 NPO DAB+
 

Gisteren ontvingen we een tweet en e-mail dat iemand nieuwe antennes gespot had bovenop de zendmast te Roosendaal. Vanaf deze antennes wordt binnenkort op kanaal 12C het DAB+ pakket van de NPO uitgezonden. Klik op de foto rechts voor een groter exemplaar.
                               
 

27-8-'15 Tweede zender DAB+ fase 3 van de NPO on air: Emmen
 

Vanavond is op een Duits en Nederlands radioforum te lezen dat men rondom Emmen een zeer goed signaal kan ontvangen op kanaal 12C waar het DAB+ pakket van de NPO wordt uitgezonden. KPN Broadcast heeft de zender vandaag dus ingeschakeld. Het nieuwe antenne systeem was op 13 augustus gespot toen men bezig was met de bouw ervan.

                 
 

27-8-'15 Groot Nieuws Radio blijft uitzenden op middengolf AM 1008 kHz
 

Het christelijke radiostation Groot Nieuws Radio blijft in ieder geval tot september 2017 uitzenden via de middengolf. Daarnaast start Groot Nieuws Radio op dinsdag 1 september 2015 de uitzending via DAB+. Zie de kaart met opstelpunten van de DAB+-masten op www.grootnieuwsradio.nl/digitaleradio. Bron: persbericht.

26-8-'15 Zender Duiven op 105.2 FM van Favoriet FM tijdelijk uit de lucht
 

Op de website van Favoriet FM de lokale omroep van de gemeenten Doesburg, Rijnwaarden, Zevenaar, Duiven en Westervoort is te lezen dat de zender Duiven op 105.2 FM vanwege werkzaamheden tijdelijk uit de lucht is. Het is wachten tot de nieuwe zendmast op het van der Valk hotel in Duiven gebouwd is. Bron.
 

26-8-'15 Zender 105.8 FM van Rivierstad FM nu vanuit Beers; zender 105.5 tijdelijk uitgeschakeld
 

Medewerkers van Rivierstad FM hebben vandaag het laatste stukje voltooid van de omschakeling van Grave en Cuijk naar Beers. Men heeft de zender 105.8 uitgezet in Grave en een uur later in Beers ingeschakeld. Hierdoor is de zender 105.5 in Beers tijdelijk uitgeschakeld. Later wordt de 105.8 verplaatst naar Velp en wordt de 105.5 weer ingeschakeld in Beers.
                                           
 

26-8-'15 Programmering Radio 5 op AM zenders stopt as. zaterdag

De reguliere programma's van NPO Radio 5 zijn vanaf as. zaterdagochtend niet meer te horen via de AM. In de laatste dagen van het bestaan van de NPO publieke omroep op de AM middengolf 747 en 1251 (in Limburg) zal NPO Radio 5 een apart programma uitzenden waarin de luisteraars wordt gewezen op alternatieve manieren om naar de programma’s van de zender te blijven luisteren. Bron. De reguliere programmering blijft gewoon via kabel, DAB+ en het internet te beluisteren. Er zijn verschillende alternatieven voor het AM signaal, bekijk hier hoe u blijft doorluisteren. Wilt u meer weten? Bel dan dagelijks tussen 07:00 en 19:00 naar de AM Helpdesk op 0800 0900 500.
 

25-8-'15 Meer FM net verbeteringen ingediend
 

Agentschap Telecom heeft wederom nieuwe verzoeken tot FM netverbetering ontvangen.
Het gaat om de voorstellen 164 t/m 167.
Klik op de kaart om naar alle voorstellen te gaan.

23-8-'15 Vergunningen FM zenders worden verlengd aan zittende partijen aldus Menno Koningsberger
 

Menno Koningsberger heeft vanmiddag op NPO Radio 1 gezegd dat de huidige vergunningen worden verlengd aan de zittende partijen en dat er zwaar op DAB+ wordt ingezet. Luister hier naar deze uitspraak vanaf minuut 29.

 

23-8-'15 Eerste zender DAB+ fase 3 van de NPO on air: Wieringermeer
 

Gisteren zijn de nieuwe DAB+ antennes voor de NPO gespot in de zendmast te Wieringerwerf. Tevens is het signaal daar zeer sterk zodat de conclusie kan worden getrokken dat de zender ook al aanstaat. Klik op de foto's rechts voor een groter exemplaar.
         
 

21`-8-'15 Nieuwe antennes voor lokale omroep RTV NOF
 

De antennes van de lokale streekomroep Radio Noordoost-Friesland zijn in samenwerking met kraanbedrijf Vrieswijk, DTBS Wageningen en Kabelnoord vervangen. Bron.
                           

19-8-'15 NPO schakelt komende maanden 22 nieuwe DAB+ zenders in
 

KPN Broadcast Services is gestart met de uitrol van fase 3 van het DAB+netwerk van de NPO. Hierdoor wordt de ontvangst in delen van het land de komende maanden flink verbeterd. Binnen enkele weken gaan de eerste vier zenders aan. In totaal wordt het netwerk uitgebreid met 22 zenders. Voor het complete overzicht kijk hier.
 

19-8-'15 Nieuwe multiplex naam voor MTVNL op kanaal 5B
 

Vandaag blijkt de multiplex naam van de zender op kanaal 5B in Den Haag/Rijswijk te zijn aangepast van "MTVNL" naar "DAB+". Dit kan te maken hebben met het feit dat Mobiele TV Nederland B.V. per 1-9  met DAB+ uitzendingen gaat beginnen.
  
 

18-8-'15 Nieuwe DAB+ antennes gemonteerd in GSM-mast Winterswijk t.b.v. fase 3 NPO DAB+
 

Vandaag zijn twee nieuwe DAB+ antennes gespot in de GSM-mast te Winterswijk. Vanaf deze antennes wordt binnenkort op kanaal 12C het DAB+ pakket van de NPO uitgezonden.
Klik op de foto's voor een groter exemplaar.


 

18-8-'15 Stadsradio Rotterdam binnenkort via FM 93.9 MHz
 

Binnenkort start Stadsradio Rotterdam met uitzenden op de FM 93.9 en laten we weer een Rotterdams geluid door je speakers knallen.

17-8-'15 Zender 93.5 FM van Rivierstad FM nu vanuit Beers
 

Medewerkers van Rivierstad FM maakten afgelopen weken de site in Beers in orde om de zenders van Grave (105.8) en Cuijk (93.5) daar onder te brengen omdat de masten in Cuijk en Grave binnenkort worden afgebroken. De 93.5 zender draait sinds zaterdag vanuit Beers en de 105.8 volgt binnenkort en dan zal de 105.5 zender welke nu nog vanuit Beers komt worden uitgeschakeld. De 105.5 wordt weer ingeschakeld als de 105.8 naar Velp gaat.
                                           
 

16-8-'15 Lokale omroep Meerssen komt terug als Meer TV, Meer FM en Meer Vandaag
 

De redacties van het online magazine Marsna Magazine en de lokale radio- en TV omroep Meerssen gaan in het najaar samen verder onder één naam: Meer. Dat heeft de omroep vanochtend bekend gemaakt op de zender en op hun website. Beluister hier het bewuste audio fragment.
 

15-8-'15 Illegale uitzendingen via legale antenne van lokale omroep in Maasdriel
 

Illegale radio zender Muziekstad FM heeft de afgelopen weken uitgezonden via het legale antenne systeem van de lokale omroep in Maasdriel op 107.0 FM. De lokale omroep RTM Maasdriel zond sinds 1 januari 2015 niet meer uit via deze antennes in de mast te Kerkdriel. Bron.
 

15-8-'15 Virgiel FM in Delft op 107 FM te horen tijdens de OWee
 

Virgiel FM is vanaf vandaag t/m 20 augustus te ontvangen via de evenementen frequentie 107.0 MHz t.g.v. de OWee.

 

14-8-'15 Lokale omroep Meerssen stopt ermee
 

Lokale omroep Meerssen zegt dit najaar te stoppen met hun activiteiten. Vanaf 1 september gaat de radiozender van RTME Radio al over op een aangepast programma. Bron.

 

14-8-'15 B2Radio op 104.9 FM te horen tijdens Decibel outdoor weekend Beekse Bergen
 

B2SRadio is dit weekend te ontvangen via de evenementen frequentie 104.9 MHz t.g.v. Decibel Outdoor Festival bij de Beekse Bergen.

 

13-8-'15 Nieuwe DAB+ antennes gemonteerd bovenop mast Emmen t.b.v. fase 3 NPO DAB+
 

Vandaag zijn nieuwe DAB+ antennes gespot bovenop de zendmast te Emmen. Vanaf deze antennes wordt binnenkort op kanaal 12C het DAB+ pakket van de NPO uitgezonden.
Met dank aan Martin Willems voor het sturen en maken van de foto's.

Klik op de foto's voor een groter exemplaar. 

12-8-'15 Radio Royaal i.p.v. Sleutelstad FM per 1 september via DAB+ West (8A) te horen
 

Volgens zendereigenaar Chris de Waard zal de commerciële regionale radiozender Sleutelstad FM, die in de regio Leiden uitzendt op 93,7 MHz FM, per 1 september niet op het regionale DAB+ kavel West op 8A komen. Sleutelstad FM maakt samen met Radio Royaal  in Den Haag (99,4 MHz FM) gebruik van hetzelfde FM-kavel, en er is voor gekozen om Royaal door te gaan geven op het hen toekomende kanaal op het DAB+ kavel 8A. Info via Piet van der Vooren.
 

6-8-'15 Classic Radio wil op 675 AM
 

ClassicRadio675 wil vanaf september gebruik gaan maken van de middengolffrequentie van Radio Maria en wil zich richten op de doelgroep 40-69. De radiozender wil hiermee in het gat springen dat Radio 5 per 1 september achterlaat aangezien deze radiozender ook per september de middengolf gaat verlaten. Lees hier verder.
 

5-8-'15 Radio Veronica nu via extra FM zender vanuit Zelhem in de lucht
 

Radio Veronica is sinds vandaag te ontvangen vanuit Zelhem op 102.9 FM. Deze zender  komt voort uit een vergunning voor FM net verbetering. Met dank aan Arno Lenselink voor de foto's.
Klik op de foto's voor een groter exemplaar.
                             

4-8-'15 NPO heeft "AM-helpdesk" geopend i.v.m. uitschakelen van Radio 5 op middengolf per 1-9-2015
 

Om luisteraars te helpen met het omschakelen van Radio 5 op 1 september aanstaande heeft de NPO sinds gisteren de AM-helpdesk geopend. Luisteraars kunnen elke werkdag tussen 14 en 16 uur bellen met een belteam op 0800 0900 500. Lees hier verder.
 

3-8-'15 ERP vermogen zenders Rotterdam en Amsterdam DAB+ netwerk West bekend
 

De ERP vermogens van de twee zenders van het regionale DAB+ netwerk "West" zijn bekend gemaakt op de website van Agentschap Telecom. Rotterdam zal met 3.6kW en Amsterdam met 2kW ERP uit gaan zenden m.i.v. 1 september. Het bereik zal in tegenstelling tot de andere provincies zeer matig worden met geen ontvangst in een groot deel van Utrecht zoals te zien is op de afbeelding rechts (geel is indoor ontvangst; groen is outdoor ontvangst en zwart is geen ontvangst).
Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar.
                   

3-8-'15 RADIONL is klaar voor start op DAB+
 

RADIONL is klaar voor de start op DAB+ want Broadcast Partners heeft afgelopen week bij de omroep alle verbindingsapparatuur geplaatst om alle edities van RADIONL op DAB+ te kunnen maken. Ook de apparatuur voor Joy Radio, Freez FM en Waterstad FM zijn geplaatst. Per 1 september 2015 zijn deze elf regionale programma's te horen via het regionale DAB+ netwerk.
Klik op de foto voor een groter exemplaar.

 

2-8-'15 Team FM een week lang op 107 FM t.g.v. de Sneekweek
  Team FM is deze week te ontvangen via de evenementen frequentie 107 MHz t.g.v. de Sneekweek.

 
Terug naar nieuwsarchief