Nieuws April 2015

 
30-4-'15 Eind van de middag kwamen een nieuw aantal DAB+ zenders on air op kanaal 6B en 9D
 

Het regionale T-DAB+ netwerk voor Oost en Noord Nederland zijn vanmiddag gespot op kanaal 6B en 9D.

Alle regionale omroepen behalve Radio West zijn nu via DAB+ te ontvangen.
Voor een compleet overzicht van alle regionale netwerken kijk hier.
 

28-4-'15 Nieuwe mast en DAB antenne systeem geplaatst bovenop de zendmast in Eys
 

Vandaag is door Broadcast Partners een nieuwe mast en een nieuw antenne systeem bovenop de mast in Eys gezet t.b.v. het regionale T-DAB+ netwerk in Noord-Brabant en Limburg welke 1 mei gaat uitzenden op kanaal 7A.

             

26-4-'15 Nieuwe DAB antenne systemen in Megen en Maastricht t.b.v. 7A
 

Vandaag is een nieuw antenne systeem gespot aan de mast in Megen (foto links) en is het antenne systeem in de mast van Maastricht (foto rechts) aangepast met nieuwe dikkere dipolen en is de richting aangepast waarheen de antennes staan.
Dit alles om de DAB+ uitzendingen op kanaal 7A op as. vrijdag te kunnen starten. Zover ons bekend ontbreekt alleen nog de aanpassing van de antennes in de mast te Eys wat deze week in de planning staat.
Foto's van de aanpassing in Eys zijn van harte welkom in onze mailbox.
 


 

25-4-'15 Nieuwe DAB antenne systemen in Gilze en Loon op Zand t.b.v. 7A
 

Vandaag is een nieuw antenne systeem gespot op de mast in Gilze (foto links) en is het antenne systeem op Loon op Zand (foto rechts) uitgebreid van vier naar acht dipolen onder elkaar en dat allemaal om de DAB+ uitzendingen op kanaal 7A te kunnen doen. 
Voor een compleet overzicht van alle regionale netwerken kijk hier.


 

25-4-'15 Tweede set DAB antennes op toren Lelystad waarschijnlijk t.b.v. kavel 6B
 

Vandaag is een tweede set van DAB antennes gespot op toren Lelystad welke op een hogere ring staan dan de antenne set van DAB+ kanaal 11C. Deze nieuwe set is zeer waarschijnlijk voor  het regionale T-DAB+ netwerk "noordoost" welke per 1 mei gaat uitzenden op kanaal 6B. 
Voor een compleet overzicht van alle regionale netwerken kijk hier.

 

24-4-'15 Eind van de middag werd kort getest met DAB+ op kanaal 7A het kavel voor zuidoost Nederland
 

Het regionale T-DAB+ netwerk voor Noord-Brabant en Limburg is vanmiddag heel kort gespot op kanaal 7A in Zuid-Holland-Zuid. De officiele start is 1 mei. 

24-4-'15 Nieuw antennes in zendmast Roosendaal t.b.v. DAB+ regionale omroepen kanaal 7A
 

Deze week zijn nieuwe glimmende antennes gespot in de zendmast te Roosendaal welke gemonteerd zijn t.b.v. het regionale T-DAB+ netwerk in Noord-Brabant en Limburg welke gaat uitzenden op kanaal 7A. 
Voor een compleet overzicht van alle regionale netwerken kijk hier.

 

23-4-'15 Werkzaamheden in zendmast Roermond t.b.v. DAB+ regionale omroepen kanaal 7A
 

Er zijn deze week antenne werkzaamheden gespot bovenin de zendmast te Roermond t.b.v. het regionale T-DAB+ netwerk in in Noord-Brabant en Limburg welke gaat uitzenden op kanaal 7A.  Met dank aan oa. Joop Krauthausen voor de foto's.
                           

 

22-4-'15 Eén FM net verbetering vergund, één ingetrokken, één afgewezen en één nieuwe ingediend
 

Het Agentschap Telecom heeft één voorstel voor FM net verbetering vergund:
Sky Radio - Boxtel - 101.8 MHz - 2 kW ERP - voorstel 58  

De volgende is ingetrokken:
NDC Radio BV - Hengelo - 89.9 MHz - voorstel 108
Deze is
afgewezen:
Lokale omroep Nunspeet - 90.6 MHz - voorstel 134
Deze is
nieuw:
Radio Continu - Irnsum - 98.2 MHz - 2500 W ERP - voorstel 146  
 

21-4-'15 Slam!FM en 100%NL nu vanuit Venlo i.p.v. Blerick
 

Sinds een korte tijd zenden Slam!FM 89.2 FM en 100%NL 91.9 FM uit vanaf een woonflat in Venlo i.p.v. een woonflat in Blerick. Deze verhuizing komt voort uit een verzoek noodzakelijke aanpassing.

 

19-4-'15 Twee FM net verbeteringen vergund
 

Het Agentschap Telecom heeft twee voorstellen voor FM net verbetering vergund:
Radio Ideaal - Hengelo - 99.5 MHz - 2 kW ERP - voorstel 72  

Q-music - Alkmaar - 100.9 MHz - 40 W ERP - voorstel 89

18-4-'15 Zendmast Berkelland FM beschadigd
 

Eind maart is de mast van Berkelland FM beschadigd door de storm. Bron.
Wat de huidige situatie is is ons niet bekend. Klik op de foto voor een groter exemplaar.


17-4-'15 Hotradio zender Emmen 93.4 FM uit en Hardenberg 93.4 FM aan
 

Vergunninghouder HOTRADIO heeft vandaag de zender 93.40 FM in Hardenberg in gebruik genomen. In december 2014 is de zender verplaatst van Hardenberg naar Emmen maar in Emmen bleek de zender echter zo'n slecht bereik te hebben dat Hotradio het Agentschap Telecom heeft verzocht om de verhuizing ongedaan te mogen maken. Op 25 maart jl. heeft het Agentschap Telecom voor de terugplaatsing toestemming verleend. Op de frequentie 93.40 (Hardenberg) wordt door Hotradio het programma Radio Continu uitgezonden. Gisteren zijn de antennes aangepast. Info via e-mail van Hotradio.

 

17-4-'15 Stadsradio Delft vervangt FM antennes
 

Stadsradio Delft heeft nieuwe FM antennes geplaatst voor hun zender op 106.3 MHz. De twee elements antenne is eruit en hiervoor zijn twee dipolen voor terug gekomen omdat het bereik te wensen over hield aldus een e-mail welke we van de omroep mochten ontvangen.
Klik op de foto's voor een groter exemplaar.

                               


 

 
16-4-'15 NPO gaat DAB+ fase 3 uitrollen
 

De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) gaat het DAB+-netwerk (digitale radio via de ether) in Nederland uitbreiden. De NPO heeft hiertoe opdracht gegegeven aan KPN Broadcast Services. Deze uitbreiding, de zogenaamde fase 3, moet ervoor zorgen dat de ontvangst van DAB+ outdoor en indoor verbeterd wordt. "Voor 1 september zijn de publieke radiostations gegarandeerd buitenshuis, zoals via autoradio’s, tot aan de Nederlandse grenzen goed te ontvangen. Per 1 januari 2016 moet ook de binnenshuis ontvangst van digitale radio verbeterd zijn. De fase 3 uitbreiding was oorspronkelijk voorzien voor 2017.", aldus de NPO in een persbericht. Voor een compleet overzicht van alle fase 3 zenders en een bedekkingskaart kijk hier.
                
 

15-4-'15 Bemiddelingspoging in fusie vete tussen RTV Krimpenerwaard en Radio Vlistam
 

Dijkgraaf Hans Oosters gaat bemiddelen in de vete tussen RTV Krimpenerwaard en Radio Vlistam. Hij doet een nieuwe poging om de fusie voor de raadsvergadering van 19 mei voor elkaar te krijgen. Dan neemt de gemeenteraad een besluit over de aanvraag voor de zendmachtiging. Vooralsnog gaat de voorkeur van het college uit naar RTV Krimpenerwaard. Raad en college hopen dat beide omroepen alsnog fuseren. Bron.
 

9-4-'15 Nieuwe frequentie voor Feel Good Radio in Nootdorp
 

Luisteraars die in Nootdorp via 105.2 MHz naar Feel Good Radio luisteren dienen vanaf vrijdag in de loop van de avond om te schakelen naar 107.6 MHz. Vanaf dat moment neemt de radiozender een nieuwe frequentie in gebruik. Reden voor de wijziging zijn aanhoudende storingen op de frequentie door omliggende radiostations die van dezelfde frequentie gebruik maken. De frequentie 105.6FM in Pijnacker blijft ongewijzigd. Bron.

8-4-'15 FM zender 97.7 MHz Radio Continu van hotel naar Brandaris op Terschelling
 

Vandaag is de zender op Terschelling (97.7 FM) van Radio Continu verplaatst van een hotel naar de vuurtoren Brandaris. Dit in het kader van FM net verbetering.
 

4-4-'15 FM zender Smilde 104.7 MHz voor Radio Continu on air
 

Vandaag is de zender Smilde 104.7 FM van Radio Continu on air gegaan en daamee is de zender Leeuwarden uit de lucht gegaan. Luisteraars in Noord- en Midden Drenthe als mede het Oosten van Friesland kunnen voortaan Radio Continu beluisteren op deze frequentie. Luisteraars in Leeuwarden en Noord Friesland dienen om Radio Continu te kunnen (blijven) ontvangen, voortaan af te stemmen op 97.9 FM. Luisteraars in noordwest Friesland (Vlieland/Terschelling) kunnen Radio Continu ontvangen op 97.7 FM. Op 8 april zal ook deze frequentie worden geoptimaliseerd. Radio Continu werkt nog aan een verdere optimalisatie van het ontvangst in Friesland. Inmiddels is hiervoor een optimalisatiefrequentie aangevraagd.
 

4-4-'15 Lokale omroepen RTV Maas en Mergelland en Omroep Krijtland gaan fuseren tot streekomroep
 

De lokale omroepen RTV Maas en Mergelland en Omroep Krijtland gaan fuseren tot streekomroep voor de gemeenten Eijsden-Margraten, Gulpen-Wittem en Vaals. Het aantal vrijwilligers zal met het samengaan van beide omroepen worden ingekrompen. Hoeveel medewerkers uiteindelijk moeten vertrekken is nog niet duidelijk. „We zullen met minder mensen een ander product gaan maken”, kondigt Richard Roijen, voorzitter van de stichting RTV Maas en Mergelland aan. Het bestuur heeft de 60 vrijwilligers gisteravond op de hoogte gebracht van de nieuwe plannen. De huidige zender is commercieel niet meer aantrekkelijk. Het vorige bestuur liet al weten dat we van koers moesten veranderen. Dat gaan we nu doen. We gooien radicaal het roerom.  Het is niet leuk, maar als we het nu niet doen, kunnen we volgend jaar de stekker er helemaal uit trekken”, zegt Richard Roijen. Bij Omroep Krijtland, waar de medewerkers al eerder zijn ingelicht, blijft het aantal vrijwilligers (35 tot 40) vooralsnog oppeil. Bron.
 

2-4-'15 Zender 107.8 FM Renesse van Radio Schouwen-Duiveland is weer in orde
 

De zender Renesse op 107.8 FM van de lokale omroep Radio Schouwen-Duiveland is na een aantal op elkaar volgende ernstige en langdurige storingen weer in orde gemaakt. Zowel de antennes als de zender moesten helaas worden vervangen, maar heel Schouwen-Duiveland heeft nu weer een perfect ethersignaal dus van Bruinisse tot het strand aldus de omroep. Bron.
 

Terug naar nieuwsarchief