Nieuws oktober 2014

   
31-10`-'14 Flinke storingen Nederlandse radio en TV zenders
 

Vandaag zijn er flinke storingen op de Nederlandse Digitenne-, FM- en DAB zenders vanwege atmosferische omstandigheden. Tijdens deze omstandigheden komen zenders uit de buurlanden dusdanig sterk door dat ze zenders in Nederland flink zullen storen.

30-10`-'14 Zendmast Radio Scheveningen tegen de vlakte
 

Scheveningen is een stukje geschiedenis kwijt. Vandaag werd de zendmast van Radio Scheveningen in Duindorp gesloopt. De mast zorgde tientallen jaren voor het contact tussen het vasteland en de scheepvaart. Ook veel Scheveningers hielden op die manier contact met hun dierbaren op zee. Tevens heeft Digitenne van KPN vanuit deze mast uitgezonden. Bron.

28-10`-'14 Stoorzenders: RTV Maas en Mergelland luidt de noodklok
 

RTV  Maas en Mergelland dreigt te verdwijnen als niet snel de ontvangst van de radiozender verbetert. Door die slechte ontvangst haken niet alleen luisteraars, maar ook adverteerders af. Volgens bestuurslid Richard Roijen zijn er de laatste jaren in de Belgische grensstreek zenders bijgekomen, waardoor frequenties elkaar overlappen en de lokale uitzendingen worden verstoord. De omroep denkt alleen te kunnen overleven als ze de 99.70 MHz - 0.5 kW van de gestopte legerzender Canadian Forces Network (CFN) in Brunssum ingebruik zouden mogen nemen. Een verzoek daartoe is inmiddels ingediend bij het Agentschap Telecom. Bron.
 

27-10`-'14 Kans op storingen Nederlandse radio en TV zenders
 

Komende 24 uur is er grote kans dat er storingen ontstaan op de Nederlandse Digitenne-, FM- en DAB zenders vanwege atmosferische omstandigheden. Tijdens deze omstandigheden komen zenders uit de buurlanden dusdanig sterk door dat ze zenders in Nederland zullen storen.

26-10`-'14 Omroep Menterwolde nu met RDS op 107.6 MHz
 

Omroep Menterwolde de lokale omroep voor de gelijknamige gemeente welke overigens dit weekend 25 jaar bestaat is gespot met een dynamisch RDS signaal op 107.6 MHz.
 

26-10`-'14 Evenementenzender Station KPN Wierden voor goed doel binnenkort on air op 88.4 FM
 

Van 30 oktober t/m 3 november 9 uur is Station KPN on air op de evenementen frequentie 88.4 MHz vanuit Wierden t.g.v. een goed doel tijdens de Sunte Mart'n.

 

25-10-'14 ROOS RTV start Europese aanbesteding DAB+ netwerk allotment 6B en 9D-N
 

ROOS RTV (Stichting Regionale Omroep Overleg en Samenwerking) heeft een Europese aanbesteding gepubliceerd voor het selecteren van een netwerkoperator voor DAB+ digitale etherradio voor allotment 6B en 9D-N.

Klik op de kaart voor meer info over dit DAB+ netwerk van de regionale publieke- en regionale commerciële omroepen.
 

25-10-'14 Radio Continu via nieuwe steunzender in Eext te ontvangen op 92.6 FM
 

Radio Continu heeft vanmiddag hun nieuwe steunzender van 398 Watt ERP in Eext op 92.6 FM aangezet.
 

23-10-'14 Twee netverbeteringen FM vergund
 

Het Agentschap Telecom heeft twee FM netverbeteringen vergund: voorstel 67 (Radio Continu 92.6 Eext) en voorstel 61 (Amor FM 89.8 Den Haag).

22-10-'14 Slam!FM nu in Amsterdam op 95.3 FM on air
 

Slam!FM is in Amsterdam sinds kort beter te ontvangen via een nieuwe steunzender op FM 95.3. De zender zendt uit vanaf de zendmast nabij de RAI met 398 Watt ERP en is één van vele extra zenders welke door de radio omroepen zijn aangevraagd in het kader van netverbetering FM.
 

21-10-'14 Radio 538 heeft steunzender Ugchelen op 101.8 FM in gebruik genomen
 

Radio 538 is in Apeldoorn sinds kort beter te ontvangen via een nieuwe steunzender op FM 101.8. De zender zendt uit vanaf de zendmast Ugchelen met 79 Watt ERP en is één van vele extra zenders welke door de radio omroepen zijn aangevraagd in het kader van netverbetering FM.
 

18-10-'14 Unieke openstelling mediatoren Tjerkgaast
 

Alticom stelt op 1 en 2 november haar mediatoren in Tjerkgaast open voor het grote publiek. In samenwerking met Stichting Heppie organiseert zij de Heppie View Tour. Voor 10 euro per persoon kan de bezoeker genieten van het fenomenale uitzicht. Een unieke kans, want normaal gesproken zijn de torens niet toegankelijk voor publiek. De volledige opbrengst van deze actie gaat naar Stichting Heppie. Tickets zijn hier verkrijgbaar.
 

15-10-'14 Freez FM neemt steunzender Tjerkgaast op 98.5 FM in gebruik
 

Freez FM de pop en rock zender van noord en oost Nederland is sinds vanmiddag on air in zuidwest Friesland op 98.5 FM vanaf zendtoren Tjerkgaast. Deze nieuwe frequentie is aangevraagd bij Agentschap Telecom als FM netverbetering, zie voorstel 57.
 

15-10`-'14 Evenementenzender Scoodoo Radio van Scouting Doornakkers Eindhoven on air op 104.1 FM
 

Vanaf 17 oktober is ScoDoo Radio on air op de evenementen frequentie 104.1 MHz vanuit Eindhoven tijdens de jaarlijkse Jamboree On The Air (JOTA). 

14-10-'14 Drie netverbeteringen FM vergund
 

Het Agentschap Telecom heeft de volgende FM netverbeteringen vergund: voorstel 41 (Skyradio 101.2 MHz Apeldoorn), 64 (Slam!FM 90.9 MHz Arnhem) en 75 (NDC Radio 97.3 MHz Heerenveen).

14-10`-'14 Evenementenzender Radio Scout FM Loon op Zand op 105.9 FM
 

Vanaf 16 oktober is Radio Scout FM weer on air op evenementen frequentie 105.9 MHz vanaf de Klokkenlaan 44 in Loon op Zand. Scouts van de Pastoor Simonsgroep in Loon op Zand mogen tijdens de jaarlijkse Jamboree On The Air (JOTA) radio-verbindingen maken met anders scouts over de hele wereld. Dit gebeurt op frequenties die aan radio-amateurs zijn toegewezen. Met behulp van een tiental van deze radio-amateurs die helpen bij PSG mogen de scouts zelf praten met andere scouts. Naast deze manier van verbindingen maken, zal er ook dit jaar weer een echt radio station te horen zijn op de frequentie 105.9 MHz. Hiermee zullen we de activiteiten verslaan, interviews brengen en alles van de JOTA ten gehore brengen.

 

12-10-'14 AAFM met nieuwe zender en RDS op 106.1 FM vanuit Almelo
 

De lokale omroep voor Almelo AAFM heeft vorige week vrijdag een nieuwe FM-zender in gebruik genomen. De oude zender had de laatste tijd te kampen met flinke storingen, waardoor de ontvangst van AAFM via de 106.1 MHz niet optimaal was. Dankzij sponsoring van een groot bedrijf uit Almelo heeft AAFM de nieuwe zender kunnen aanschaffen. AAFM zendt nu uit in stereo en het signaal is voorzien van RDS, zodat op de meeste radio's nu direct te lezen is dat u naar AAFM luistert. Bron.
 

10-10-'14 Toestemming voor Puur NL om via DAB+ uit te gaan zenden
 

Aan Commerciele Radio Zuid Nederland B.V. wordt toestemming verleend om als commerciele media-instelling een commerciele radio omroepdienst te verzorgen via een programmakanaal met de naam Puur NL DAB+ 1.

7-10-'14 Drie netverbeteringen FM vergund en een nieuwe aanvraag
 

Het Agentschap Telecom heeft drie netverbeteringen vergund. Het gaat om voorstel 56 (RENN BV 89.1 Groningen), 57 (Rebecca Beheer 98.5 Tjerkgaast) en 59 (NDC Radio 99.5 MHz Leusden) en een nieuw voorstel voor Berkelland FM.

6-10-'14 ROOS RTV start Europese aanbesteding DAB+ netwerk allotment 7A
 

ROOS RTV (Stichting Regionale Omroep Overleg en Samenwerking) heeft een Europese aanbesteding gepubliceerd voor het selecteren van een netwerkoperator voor DAB+ digitale etherradio voor allotment 7A (Noord Brabant en Limburg).
Hier staat de aankondiging van de DAB+ aanbesteding 7A-Stichting Regionale Omroep Overleg en Samenwerking.
Klik op de kaart voor meer info over dit DAB+ netwerk van de regionale publieke- en regionale commerciele omroepen.
 

3-10-'14 Handhavingsverzoek van RadioCorp B.V. en Ad Venture Radio B.V. afgewezen
 

Het Commissariaat voor de Media ziet geen aanleiding om handhavend op te treden jegens Q-Music en Bartelet en wijst het handhavingsverzoek van RadioCorp (100%NL) en Ad Venture Radio (Radio 10) af. Lees hier het hele dossier.

 

3-10-'14 Lokale Omroep Pijnacker-Nootdorp nu verder als Easy FM
  Lokale Omroep Pijnacker-Nootdorp heeft haar naam veranderd van Radio Excellent in Easy FM.
1-10-'14 Digitenne aanbod uitgebreid
 

Digitenne van KPN is sinds vandaag een aantal zenders rijker want de Vlaamse TV zender KetNet / OP12 en de Vlaamse radiozenders VRT Radio 1, VRT Radio 2, Studio Brussel, MNM en Klara zijn toegevoegd. Een compleet overzicht van het gehele Digitenne netwerk incl. bedekkingskaart, een kanaal overzicht in Excel en een zenderlocatiekaart zijn op onze website terug te vinden.
 

  Terug naar nieuwsarchief