Nieuws november 2014

   
30-11-'14 Na 23 jaar komt er een einde aan Omroep Vladeracken
 

Omroep Vladeracken de lokale omroep voor de gemeente Maasdonk is na 23 jaar gestopt. De reden is omdat de gemeente Maasdonk per 1-1-2015 houdt op te bestaan vanwege een gemeentelijk herindeling. Bron.


 

29-11-'14 Zenderfrequenties: de stand van zaken en de toekomst
 

Op dinsdag 25 november organiseerde de VPT, in samenwerking met de belangenvereniging PMSE, een themamiddag over draadloze verbindingen voor audio en video in de live en broadcast sector. De ontwikkelingen gaan Europees en wereldwijd zeer snel. Eind 2013 zijn frequenties in de 800 MHz UHF-band geveild aan de telecomproviders. Daarmee is de sector 70 MHz aan bandbreedte kwijtgeraakt die eerder voor draadloze microfoons en dergelijke konden worden gebruikt. Inmiddels zijn de providers bezig om hun 4G-netwerken uit te rollen. Hiermee wordt mobiel breedband internet mogelijk op telefoons en tablets; het UHF-gebied leent zich technisch erg goed voor deze toepassing. Overheden, de telecomindustrie en andere grote spelers hebben hun oog daarom op de rest van de UHF-band laten vallen. Wat betekent dat?Men maakte dinsdag de stand van zaken op en kwamen de volgende onderwerpen aan de orde:

  • Waar staan we met PMSE eind 2014?
  • Welke ontwikkelingen kunnen we (wereldwijd, Europees en in Nederland) verwachten tot 2020 en verder?
  • Hoeveel spectrum in de UHF-band houden we over?
  • Zijn er alternatieven en zo ja, welke?
  • Welke rol kan de Nederlandse belangenvereniging PMSE spelen?

Lees hier een korte samenvatting van deze frequentie perikelen en de toekomst.
 

28-11-'14 Nieuwe netverbetering FM ingediend voor Radio Continu in Leeuwarden op 98.2 MHz
 

Het Agentschap Telecom heeft een nieuw verzoek voor FM netverbetering ontvangen van Radio Continu in Leeuwarden op 98.2 MHz (voorstel 130)

 

28-11-'14 Netverbetering FM vergund: zender Loon op Zand van Puur NL mag van 93,1 naar 93,3 MHz
 

Het Agentschap Telecom heeft een verzoek voor FM netverbetering vergund: zender Loon op Zand van Puur NL mag verhuizen van 93,1 naar 93,3 MHz (voorstel 53)

 

21-11-'14 Nieuwe DAB+ zender Amsterdam voor de landelijke commerciŽle is 5kW ERP
 

De nieuwe T-DAB+ zender in Amsterdam voor de landelijke commerciŽle omroepen heeft 5kW ERP en zendt uit vanaf de Alticom mediatoren nabij de RAI via een antenne systeem bestaande uit 6 gekoppelde dipolen welke aan de noordwest zijde van de toren zijn gemonteerd.
Klik op de foto voor een groot exemplaar.  

 

20-11-'14 De Sky Radio Group wordt mogelijk verkocht
 

De Sky Radio Group wordt mogelijk verkocht door TMG. Dit melden bronnen aan Adformatie. De stations zouden los van elkaar verkocht kunnen worden. Bron.
 

20-11-'14 Extra zender voor landelijke commerciŽle DAB+ netwerk in Amsterdam
 

Zenderexploitant Broadcast Partners heeft vandaag een nieuwe zender in  gebruik genomen voor het digitale T-DAB+ netwerk van de landelijke commerciŽle radiozenders op kanaal 11C. Bron is Facebook pagina van Herbert Visser.
 

14-11-'14 Station Frysteat voor goed doel on air op 107.3 FM in Drachten
 

Zes zendamateurs verzorgen van donderdagavond tot en met zondag een radio-uitzending onder de naam Station Frysteat, voor het goede doel Voedselbank Drachten. Muziek zal worden gedraaid vanaf vinyl en is te beluisteren op de 107.3 FM in de ether. Er zijn al vele sponsoren gevonden voor het goede doel, maar een donatie is altijd welkom. Bron.
 

13-11-'14 Nieuwe antennes voor lokale omroep Den Helder
 

et speels gemak en zonder enige problemen is dinsdag het nieuwe antennesysteem van de L.O.S. Radio Den Helder geplaatst. Met medewerking van de brandweer, die de hoogwerker inzette, werden de antennes en alle bijbehorende bekabeling vervangen. Behalve nieuwe antennes, voor een betere ontvangst via de ether, is ook het zendvermogen verhoogd (naar 100 Watt ERP). Zowel Commissariaat voor de Media als het Agentschap Telecom waren betrokken bij de operatie en hebben de benodigde toestemmingen verleend. Lees hier verder.
 

12-11-'14 Lokale omroep YouSeeRadio Beesel gestopt met uitzenden
 

YouSeeRadio heeft haar uitzendingen gestaakt. Op de zender voor de Noord-Limburgse gemeente Beesel is via de radio een melding te horen. ďIn verband met een gebrek aan financiŽle middelen is de omroep genoodzaakt om de uitzendingen per direct te staken. We danken de luisteraars voor hun steun en misschien tot ziens in betere tijden. Bron.
 

11-11-'14 Lokale omroep Pijnacker-Nootdorp mag naam Easy FM niet gebruiken
 

Vorige maand zijn de radio uitzendingen onder de naam Radio Excellent gestopt en is tijdelijk het geluid van EasyFM te horen geweest. Nu blijkt dat deze naam niet gebruikt mag worden vanwege inbreuk op het merkrecht van een bedrijf dat alle merkextensies met de naam Easy heeft vastgelegd bij het Europese merkenbureau, zal een andere nieuwe naam in januari worden onthuld. Radio uitzendingen met voor iedereen prettig in het gehoor liggende non-stop muziek vormt op dit moment de programmering van de FM frequenties 105.2 en 105.6. Bron: persbericht.

10-11-'14 Broadcast Partners wint aanbesteding DAB+ netwerk Zuidwest Nederland
 

De aanbesteding van het regionale DAB+ netwerk voor Zuidwest Nederland is gewonnen door zenderexploitant Broadcast Partners. Het is de bedoeling dat het volledige netwerk op 1 mei 2015 operationeel is. Het DAB+ netwerk voor Zuidwest Nederland is de eerste van in totaal vijf regionale DAB+ netwerken die in Nederland uitgerold gaan worden. Lees verder op Radio.nl.
 

5-11-'14 CommerciŽle radiozenders Q-Music, Radio 538, Sky Radio en Radio Veronica naar de rechter
 

De commerciŽle radiozenders Q-Music, Radio 538, Sky Radio en Radio Veronica  zijn naar de rechter gestapt. Volgens NRC Handelsblad eisen de radiozenders dat het ministerie de jaarlijkse vergoeding voor het gebruik van de FM-frequenties verlaagt. Lees verder op MediaMagazine.
 

4-11-'14 Radio Royaal voor eind van dit jaar ook in Rotterdam en Utrecht
 

De regionale commerciŽle radiozender Radio Royaal zal voor het eind van dit jaar ook in de ether te horen zijn in de steden Rotterdam en Utrecht. Dit zei Perry Oerlemans van Radio Royaal  afgelopen maandag in het radioprogramma Medialand op Alphen Stad FM. Lees verder en beluister het interview op MediaMagazine.
 

3-11-'14

Nieuwe antennes voor lokale omroep Radio A-FM zendmast Nieuwendijk

 

ProFMBroadcast heeft nieuwe FM antennes geplaatst bij Radio A-FM in de zendmast te Nieuwendijk. De oude antennes waren aan vervanging toe en nu is de omroep weer luid en duidelijk te ontvangen op FM 107.8 vanuit deze mast.


 

2-11-'14

Nieuwe antenne voor lokale omroep Omroep Zuidplas zendmast Moordrecht

 

ProFMBroadcast heeft een nieuwe FM antenne geplaatst bij Omroep Zuidplas in de zendmast te Moordrecht. De oude antenne was aan vervanging toe en nu is de omroep weer luid en duidelijk te ontvangen op FM 106.9.
 

  Terug naar nieuwsarchief