Nieuws maart 2014

   
30-3-'14

Smelne FM Drachten vanaf nieuwe antenne mast op FM 106.5

 

De nieuwe antenne mast van de lokale omroep van de gemeente Smallingerland,   Smelne FM is afgelopen vrijdag in gebruik genomen vanaf één van de Tjaarda flats. De installatie is geplaatst door Pro FM Broadcast. Klik op de foto's voor een groot exemplaar.


 

29-3-'14 Waterstad FM Hits nu op 104.4 FM vanuit Groningen
 

Op 104.4 MHz in Groningen en omgeving is sinds vandaag Waterstad FM Hits te ontvangen. Waterstad FM is op 93.2 FM vanuit Jirnsum en op 101.8 vanuit Leeuwarden te ontvangen.
 

29-3-'14 Nieuwe lokale omroep Dinxper FM start dinsdag via FM 105.9 in Dinxperlo
 

Nieuwe lokale omroep Dinxper FM gaat as. dinsdag op FM 105.9 uitzenden met eigen programma’s uit Dinxperlo en omgeving. Op dit moment is op deze frequentie nog Aladna FM te horen maar Aladna FM blijft op de 107.2 uitzenden voor Aalten. Beide stations zijn onderdeel van de SLOAD Stichting Lokale Omroep Aalten Dinxperlo. De stations zenden op bepaalde tijden hun eigen programma’s uit en programma’s integraal op beide zenders gelijktijdig.

29-3-'14 RADIONL voor een deel naar non-stop na gerechtelijke uitspraak
 

Door een gerechtelijke uitspraak heeft RADIONL ervoor gekozen haar programmering aan te passen om zo in de regio's Friesland, Den Helder & Texel, Amersfoort, Brabant en Limburg voortaan met non-stop muziek te gaan uitzenden. Bron.
 

 

27-3-'14 Smelne FM gaat hun antennes verplaatsen
 

De antennes van Smelne FM welke nodig zijn voor de uitzendingen op FM 106.5 staan op dit moment nog opgesteld op de flat van het Service hotel. Helaas wordt deze flat gesloopt en is de omroep genoodzaakt de antennes te verplaatsen naar de Tjaarda flats. Dit zal gebeuren tussen vanochtend en vrijdagavond. Hierdoor kan het bereik wat problemen opleveren maar vrijdag is de omroep weer als vanouds te beluisteren via de 106,5 FM. Bron.
 

 

26-3-'14 De plannen van de NPO met DAB+
 

De NPO wil het aantal zenders die ze uitzenden via DAB+ uitbreiden naar 12, misschien 13, zenders. Welke dat zijn wordt niet vooraf bekend gemaakt, dit heeft een juridische reden. Voordat een zender kan worden toegevoegd aan DAB+ moeten afspraken gemaakt worden met eventuele rechthebbenden. Zo zijn er voor 3FM Alternative afspraken gemaakt met 3voor12 en de VPRO. Lees hier verder.
Er zijn nog steeds geruchten dat binnenkort KX Radio en later Sterren.nl worden toegevoegd.
 

25-3-'14

Radio Waddenzee m.i.v. 21 april weer terug on air op AM 1602

 

Op maandag 21 april 2014 (Tweede Paasdag) om 07.00 uur ‘s morgens is het weer feest op je radio want Radio Waddenzee hervat haar uitzendingen via AM 1602.


 

25-3-'14

Radio Stad Harlingen in stereo en RDS via vergunningsvrije straalverbinding

 

Vorige week donderdag werd een vergunningsvrije straalverbinding geïnstalleerd door Pro FM Broadcast bij Radio Stad Harlingen (R.S.H.) en daardoor zendt men voortaan uit in stereo én met RDS. Het muzieksignaal werd vroeger verstuurd via de kabelmaatschappij naar de FM zender op het bejaardentehuis. Door een verplichte aanpassing vanuit de kabelmaatschappij werd dit stilaan een onbetaalbaar systeem. R.S.H. besliste daarom om te investeren in een vergunningsvrije straalverbinding STAT1800 welke geleverd is door De Belie V.O.F. Hierdoor hoeft men geen jaarlijkse kosten meer te betalen aan de kabelmaatschappij of Agentschap Telecom.
 

23-3-'14 HOT Radio later dit jaar via DAB+ in de ether te ontvangen
 

Ondanks dat HOT Radio m.i.v. 28 maart uit de analoge FM ether verdwijnt zal de omroep dit jaar toch weer via de ether te ontvangen zijn nl. digitaal via DAB+ op VHF kanaal 6B.
 
                                
 

22-3-'14 Agentschap Telecom wijst twee verzoeken tot netverbetering af
 

Agentschap Telecom heeft aanvragen 25 en 26 afgewezen. Dit waren altijd al zeer 'vreemde' aanvragen om zenders van Nuenen naar Eindhoven te verplaatsen terwijl deze zenders nog nooit in Nuenen hebben uitgezonden maar altijd al vanuit Eindhoven. Bron.
                   

22-3-'14 RATO zendertechniek dient bezwaar in tegen twee netverbetering van NDC Radio
 

Agentschap Telecom heeft aanvraag 60, NDC Radio Lopik op 99,3 MHz afgewezen. Of dit n.a.v. van het bezwaar welke RATO zendertechniek heeft ingediend is niet duidelijk. Tevens heeft RATO zendertechniek een bezwaar ingediend tegen aanvraag 59 (NDC Radio, Leusden 99,5 MHz. Bron.
                         


 

22-3-'14 Uitbreiding uitzendgebied voor Radio Continu
 

Radio Continu zal vanaf vrijdag 28 maart 2014 op de etherfrequentie 93.4 FM in Hardenberg, nu nog Hotradio, worden doorgegeven en zal vanaf dat moment haar programma’s uit gaan zenden via deze FM frequentie. Radio Continu en Hotradio hebben daartoe gezamenlijk besloten. Hiermee vervult Radio Continu haar eigen wens maar ook de wens van vele luisteraars en adverteerders in Noord Overijssel en Midden en Zuid Oost Drenthe. Het uitzendgebied van Radio Continu wordt door deze uitbreiding steeds meer aaneengesloten. Radio Continu is nu onafgebroken te beluisteren vanaf Noord Groningen tot aan de Duitse grens in de Achterhoek, inclusief Friesland. Hotradio geeft Radio Continu sinds 2012 al door via de frequenties FM 98.0 MHz in Hengelo (Twente) en FM 101.9 MHz in Zieuwent (Achterhoek) en is sinds augustus 2013 te beluisteren in geheel Friesland. Bron.
 

13-3-'14 Voor een goed doel genieten van het uitzicht vanaf een mediatoren van Alticom
 

Voor het goede doel genieten van het geweldige uitzicht vanuit een mediatoren van Alticom. Dat is nog eens een Heppie View! De eerstvolgende Heppie View beleef je vanaf de mediatoren van Haarlem op zaterdag 5 en zondag 6 april en kun je ongeveer een half uur van achter het glas van dit prachtige uitzicht genieten. De opbrengst gaat in z’n geheel naar Stichting Heppie. Bestel hier je tickets.
 

11-3-'14 Stichting ROOS start Europese aanbesteding DAB+ netwerk
 

Stichting ROOS heeft een Europese aanbesteding gepubliceerd voor het selecteren van een netwerkoperator voor DAB+ digitale etherradio in Zuidwest Nederland. Dat heeft Tijmen Brugman van ROOS aan Totaal TV bevestigd. Lees hier verder.
Hier staat de aankondiging van de DAB+ aanbesteding 9D-Z -Stichting Regionale Omroep Overleg en Samenwerking.
Klik op de kaart voor meer info over dit DAB+ netwerk van de regionale publieke- en regionale commerciele omroepen.
 

10-3-'14 Extra zender op DAB+ NPO netwerk toegevoegd: NPO 3FM Alternative
 

Voor veel 3FM luisteraars is de FM frequentie al lang niet meer de enige manier waarop ze luisteren. 3FM is te horen via de website, de app op je telefoon en via digitale radio (DAB+). Dat is sinds vandaag ook mogelijk met het themakanaal 3FM Alternative. Je kunt op 3FM Alternative 24 uur per dag non-stop luisteren naar het beste van bands als Arcade Fire, London Grammar, Arctic Monkeys, Disclosure, Town Of Saints, Foals en Black Keys. De zender is vanaf vandaag via Digital Radio+ te beluisteren in de ether met behulp van een DAB+ ontvanger. Bron.
 

9-3-'14 Zendmast Wormer voorzien van extra vakwerkmast
 

De zendmast in Wormer is voorzien van een extra vakwerkmast. De reden hiervoor moet liggen in het feit dat de mast eind 2012 gevaarlijk tikte en zwiepte zoals hier en hier te zien is.Toch vormde dit geen gevaar aldus dit bericht maar begin 2013 zijn staalkabels aan de zwiepende mast vastgezet zie foto rechts. Op de onderstaande foto's is duidelijk de nieuwe brede vakwerkmast zichtbaar.
 

8-3-'14 Zendmast Groningen Gideonweg
 

Voor meer informatie en foto's van deze zendmast kijk hier.
 

8-3-'14 Ruis op frequenties 107.0 en 107.4 FM van Radio5FM
 

De twee FM zenders van Radio 5FM, de lokale omroep voor de gemeenten Renkum en Overbetuwe, zijn al enige tijd niet meer in de lucht op FM 107.0 en 107.4. Bron.
 

5-3-2014 DAB+ NPO zender Groningen on air
 

De DAB+ uitrol fase 2 voor de NPO is klaar door het in de lucht brengen van de zender Groningen vanochtend vroeg. Bron.

Voor een actueel overzicht van alle T-DAB+ zenders kijk hier. 
 

3-3-2014 Regionale omroepen dit jaar ook via DAB+ te ontvangen
 

Over een paar maanden is het voor de publieke regionale omroepen welke onder de ROOS vallen ook zover aldus een bericht van Radio Noord. Dan neemt het bereik sterk toe. Hoofd techniek Jeroen Mennema van RTV Noord zegt: 'Op het DAB+-signaal kan je Radio Noord luisteren van van Delfzijl tot aan Arnhem en van Urk tot aan Coevorden. Bron.
Welke zenderoperator dit netwerk gaat bouwen en vanaf welke masten men gaat uitzenden is nog niet bekend. De bouw moet worden aanbesteed en zal pas na afloop van een Europese aanbestedingsprocedure meer over bekend worden gemaakt.
 

3-3-2014 Bouw DAB+ NPO Groningen komende dagen
 

De landelijke omroepen (NPO) gaan de komende dagen digitaal in Groningen via DAB+ want maandag- en dinsdagnacht zijn er werkzaamheden aan de zendmast van RTV Noord in Groningen. Tijdens die werkzaamheden is Radio Noord uit de ether en TV Noord is niet via Digitenne te ontvangen om precies te zijn: vanaf één uur 's nachts tot vijf uur in de ochtend. Mocht het toch nodig zijn dat Radio Noord uitzendt, bij een eventuele ramp kan dit. Daarover zijn afspraken gemaakt. Bron.
 

  Terug naar nieuwsarchief