Nieuws juni 2014

   
29-6-'14 Foefer FM  te beluisteren via eigen FM zender op 106.2 MHz
 

Vanaf maandag 30 juni t/m 6 juli is Foefer FM te horen in Hoogenweg op de evenementen frequentie 106.2 MHz t.g.v. het gelijknamig evenement.
 

27-6-'14 Samenloop FM  Hoogvliet te beluisteren via evenementenzender op 107.5 MHz
 

Op 28 en 29 juni is Samenloop FM te horen op de evenementen frequentie 107.5 MHz i.v.m. de strijd tegen kanker.

 

24-6-'14 Noodzakelijke verplaatsing ingediend voor lokale omroep Lansingerland FM
 

Het Agentschap Telecom heeft een verzoek voor noodzakelijke aanpassing ontvangen voor lokale omroep Lansingerland FM omdat hun zendmast in Berkel en Rodenrijs eind juli wordt afgebroken. Bron (nr. 15).
 

24-6-'14 Poging twee van Omrop Fryslan voor netverbetering FM
 

Het Agentschap Telecom heeft weer een nieuw voorstellen voor netverbetering FM ontvangen van Omrop Fryslan (nr. 113). AT heeft eerder een voorstel (nr. 102) afgewezen.
 

18-6-'14 M.i.v. 1 juli geen VRT Ketnet / OP12 en vijf Vlaamse publieke radiozenders via Digitenne
 

KPN moet volgens de Mediawet m.i.v. 1 juli 2014 de Vlaamse TV zender Ketnet / OP12 en vijf Vlaamse publieke radiozenders doorgeven via Digitenne maar KPN heeft een bezwaar ingediend tegen dit besluit. Lees verder op MediaMagazine.
Website DVBT4all meldt dat deze zenders er pas per 1 oktober bijkomen.
 

17-6-'14 Noodzakelijke verplaatsing zender Freez FM Hoog Soeren 88.7 MHz naar Apeldoorn
 

Het Agentschap Telecom heeft een verzoek voor noodzakelijke aanpassing ontvangen van vergunninghouder HOT Radio omdat hun zender in Hoog Soeren binnen vier weken uit de lucht moet. De de oorzaak is een reeds lang lopende procedure tussen de gemeente en de omwonende tegen de mast en grondeigenaar NOVEC. De zender zal verplaatst gaan worden naar de Digitenne mast Apeldoorn mits de aanpassing goedgekeurd wordt. Via deze frequentie zendt Freez FM uit. Bron (nr. 14).
 

17-6-'14 Twee netverbetering FM ingediend bij Agentschap Telecom
 

Het Agentschap Telecom heeft recent twee nieuwe voorstellen voor netverbetering FM ontvangen.
Het gaat om voorstel nr. 111 van Omrop Vereniging Veendam op 104.2 MHz in Hoogersmilde
en
nr. 112 van Sky Radio in Deventer op 101,7 MHz.
 

15-6-'14 Nieuwe Westfriese lokale omroep in de startblokken
 

De lokale omroepen van Enkhuizen en Hoorn hebben samen met het initiatief Medemblik FM nieuwe omroep opgericht: Streekomroep West-Friesland. Het doel van deze nieuwe omroep is in de toekomst te komen tot 1 Westfriese Streekomroep waarin de publieke taakstelling hoog in het vaandel staat. Voorzitter Cokky Bronsgeest vertelt: ”Wij sluiten hierbij aan bij de reorganisatie van de publieke omroepen waarbij er landelijk gewerkt gaat worden om van 283 lokale omroepen te gaan naar 50-100 streekomroepen.” Hiervoor is het Regionaal Mediacentrum West-Friesland opgericht die de samenwerking tussen de omroepen in Hoorn, Enkhuizen en Streekomroep West-Friesland gaat vormgeven. Lees hier verder.
 

13-6-'14 Twee netverbetering FM afgewezen en een nieuwe ingediend
 

Het Agentschap Telecom heeft recent twee nieuwe voorstellen voor netverbetering FM afgewezen.
Het gaat om voorstel nr. 102 van Omrop Fryslan in Hoogersmilde op
92,5 MHz en
nr. 103 van Tida BV in Oosterhout op 103,4 MHz.

Er is één nieuw voorstel voor netverbetering FM ingediend voor Gelre FM zie voorstel nr. 110.
 

13-6-'14 Radio Borger-Odoorn tijdelijk niet via FM 106.0 te horen
 

De lokale omroep van Borger-Odoorn Radio Borger-Odoorn is sinds enkele dagen uit de lucht, het is stil op de 106.0 FM. Bij navraag blijkt dat de straalzender kapot is. De omroep werkt nu aan een internet verbinding tussen studio en zender. Het laatste stukje zal dan via WiFi gaan om de zender te bereiken die in een schuur achter een woning staat.
 

13-6-'14 Reurpop Festival Ruurlo te beluisteren via eigen FM zender op 99.5 MHz
 

Sinds vandaag is t.g.v. het Reurpop Festival in Ruurlo t/m 15 juni een eigen FM zender on air op de evenementen frequentie 99.5 MHz.
 

12-6-'14 Lokale omroep Krijtland gestopt met FM uitzendingen
 

Volgens het bestuur van de lokale omroep voor de gemeenten Gulpen-Wittem en Vaals, Omroep Krijtland, is de uitzendfrequentie, die deze omroep toebedeeld heeft gekregen, in veel buitengebieden niet of slechts matig te ontvangen. In Dagblad de Limburger schrijft men dat besloten is om te stoppen met radio. Bron.
De omroep zond PUR Radio Krijtland uit via een zender in Vaals op 106.9 MHz met 5 Watt ERP en een zender in Gulpen op 107.9 MHz met 50W ERP. Waarom de omroep gekozen heeft voor een extreem lage antenne positie voor de zender in Gulpen is niet duidelijk want men had het bereik flink kunnen verbeteren door voor een hoge mast te kiezen. De zender in Vaals stond op het bijna hoogste punt van Nederland waardoor het ERP vermogen zeer laag wordt.
 

10-6-'14 Meer controle op FM uitzendingen van lokale omroepen na diverse overtredingen

Het Agentschap Telecom heeft in het najaar van 2013 projectmatig FM omroepzenders van lokale omroepen gecontroleerd. Tijdens dit project zijn de zenders van tien lokale omroepen in de provincie Gelderland gecontroleerd op naleving van de voorschriften en beperkingen uit de vergunning. Alle controles hebben onaangekondigd plaatsgevonden. Bij zeven van de elf gekeurde zenders zijn overtredingen geconstateerd. De overtredingen zagen toe op een te hoog uitgestraald zendvermogen (zes keer), een onjuiste antenneconstructie (vier keer), een onjuiste antennerichting (drie keer) en een te grote frequentiezwaai (twee keer). De vergunninghouders moeten de geconstateerde overtredingen ongedaan maken. De resultaten van 2013 zijn aanleiding geweest voor voortzetting en uitbreiding van de inspecties op lokale omroepen in de rest van Nederland. Bij inspecties in 2009, 2010 en 2013 bleken respectievelijk 70%, 50% en ruim 75% van de lokale oproepzenders niet aan de technische eisen te voldoen. De onregelmatigheden hadden voornamelijk betrekking op een te hoog ERP zendvermogen, een afwijkende antennerichting en een te breed spectrummasker. Bron Staat van de ether 2013.
 

9-6-'14 De Vierdaagse uitzendingen 2014 van Radio 024 (3e editie) op 99.5 MHz
 

Circa 35 gepassioneerde medewerkers presentatoren, reporters, technici, redactieleden, multimedia, nieuwslezers, promotieteam), verzorgen op professionele wijze het mooiste radioproject van het jaar ‘De Vierdaagse uitzendingen van Radio 024’. Ieder uur: reportages, sfeerimpressies, interviews, spraakmakende programma-items, mooie prijzen, het actuele Vierdaagsenieuws en uiteraard de mooiste Classics & Hits! Van 12 t/m 18 juli 2014, dagelijks van 6:00 tot 24:00 uur live gepresenteerde programma’s. Dit jaar heeft Radio 024 een andere evenementen frequentie toegewezen gekregen van het Agentschap Telecom, namelijk 99.5 FM. Mogelijk ook via diverse FM frequenties te ontvangen en wereldwijd luisteren (en kijken!) kan via de website: www.024.fm, www.4daagse.fm  én de gratis mobiele ‘App’ van Radio 024 in de Appstore en Google Play.

8-6-'14 Voor een goed doel genieten van het uitzicht vanaf een mediatoren van Alticom
 

Voor het goede doel genieten van het geweldige uitzicht vanuit een mediatoren van Alticom. Dat is nog eens een Heppie View! De eerstvolgende Heppie View beleef je vanaf de mediatoren van Lopik in IJsselstein op zaterdag 14 en zondag 15 juni en dan kun je ongeveer een half uur van achter het glas van een prachtige view genieten. De opbrengst gaat in z’n geheel naar Stichting Heppie. Bestel hier je tickets.
 

7-6-'14 Roparun Radio on air met eigen FM zenders in Bergen op Zoom en Rotterdam
 

Roparun Radio is via eigen FM zenders te ontvangen in Bergen op Zoom op evenementen frequentie 105.3 FM en in Rotterdam op evenementen frequentie 107.5 FM dit weekend. Naast deze twee frequenties kan je de omroep ook via negen lokale omroep frequenties volgen, kijk hier voor een overzicht.
 

6-6-'14 Radio 8FM nu ook via 104.3 FM vanuit Waalwijk
 

Sinds vanmiddag is Radio 8FM ook te ontvangen op 104.3 MHz via een nieuwe zender in Waalwijk.
 

5-6-'14 Drie nieuwe aanvragen voor netverbetering FM ingediend
 

Het Agentschap Telecom heeft drie nieuwe voorstellen voor netverbetering FM ontvangen.
Het gaat om voorstel nr. 107 en 108 voor NDC Radio BV en nr. 109 voor Omroep Vereniging Veendam.
                
 

2-6-'14 Q-music Limburg on air
 

Sinds vrijdagavond is RADIONL niet meer in Limburg via kavel B25 te horen maar Q-Music Limburg. Officieel is men sinds vandaag on air. De regionale zender geeft luisteraars elke dag plezier, energie en een goed gevoel. De zender kiest voor ‘feel-good radio’; lekkere hits, creatieve programma’s, spraakmakende acties en enthousiaste DJ's. Via vijf aan elkaar gekoppelde FM frequenties is de zender in heel Limburg te ontvangen. Nieuws m.b.t. deze omschakeling zie onderstaand nieuws van 23 mei. De uitspraak van het Commissariaat voor de Media is hier te lezen.
        

  Terug naar nieuwsarchief