Nieuws juli 2014

   
31-7-'14 Solar Weekend Radio op 104.2 FM vanuit Roermond
 

Solar Weekend Radio is ook dit jaar weer on air in Roermond op de evenementen frequentie 104.2 MHz tijdens het Solar Weekend Festival vanaf vandaag t/m 3 augustus.

 

31-7-'14 Reacties op regeling digitalisering regionale Nederlandse etherradio
 

In 2011 zijn in het kader van het digitaliseringsbeleid voor de Nederlandse etherradio (Tweede Kamer, vergaderjaar 2009-2010, 24 095, nr. 241) vergunningen voor digitale radio-omroep verleend aan o.a. alle regionale publieke omroepen, niet-landelijke commerciële radiostations en middengolfvergunninghouders. Het betreft vergunningen voor het gebruik van etherfrequenties in de zogenaamde bovenregionale kavel. In dit kavel is nog capaciteit over die met deze regeling wordt uitgegeven. In totaal zijn 10 reacties op deze consultatie openbaar.

31-7-'14 NPO en ROOS willen snel overstap naar DVB-T2 op Digitenne TV van KPN
 

Namens de NPO heeft Gerjo Bruntink aangeven dat het belangrijk is dat DVB-T-uitzendingen ook na 2017 mogelijk blijven en dat het van belang is dat DVB-T in Nederland verder wordt geďnnoveerd zodat ook uitzendingen in HD-kwaliteit mogelijk worden. Hiervoor wil de NPO zo snel mogelijk overstappen op de vernieuwde DVB-T2 techniek. Ook de ROOS, de overkoepelende organisatie van publieke regionale omroepen in Nederland, wil distributie via digitale etherttelevisie via DVB-T behouden en is ook voorstander om over te stappen op de nieuwere DVB-T2 techniek. Bron: MediaMagazine.
 

31-7-'14 OSU Radio Uitgeest wacht op etherfrequentie
 

OSU Radio de lokale omroep voor de gemeente Uitgeest wacht op uitgifte van de etherfrequentie en kan dan direct on air op FM. De omroep heeft de zender al getest en vorig jaar december de antennes al geplaatst.
 

30-7-'14 Zender Enschede voor Radio 10 on air (i.p.v. in Lichtenvoorde)
 

Radio 10 heeft vandaag een zender in Enschede aangezet op 103.9 MHz. Eerder stond deze zender in Lichtenvoorde maar de omroep had bij  Agentschap Telecom een aanvraag ingediend om deze te verhuizen en die verhuizing is nu een feit. Kijk hier voor het verzoek.
 

29-7-'14 Optimaal FM dient netverbetering FM in voor zender Vethuizen 94.7 FM 
 

Het Agentschap Telecom heeft een voorstel voor netverbetering FM ontvangen van Optimaal FM. Het gaat om een aanpassing van ERP en diagram van hun huidige zender 94.7 FM welke in Vethuizen staat.

                 

27-7-'14 LEO FM Leeuwarden on air op 106.1 FM
 

LEO FM de lokale omroep voor de gemeente Leeuwarden is volgens een Twitter bericht van de omroep te beluisteren via FM 106.1.

 

25-7-'14 100%NL zender 97.6 Hengelo nu on air vanuit Zwolle
 

100%NL heeft vanochtend hun zender in Zwolle aangezet op 97.6 MHz. Eerder stond deze zender in Hengelo maar was bij  Agentschap Telecom aangevraagd om deze te verhuizen naar Zwolle. Kijk hier voor het verzoek.
 

22-7-'14 NDC Radio vraagt 'noodzakelijke verplaatsing' aan voor zender Ameland naar Dokkum
 

Het Agentschap Telecom heeft een verzoek voor noodzakelijke aanpassing ontvangen van NDC Radio BV om de zender 89.4 Ameland te verplaatsen naar Dokkum. Kijk hier voor het verzoek.
 

22-7-'14 Drie netverbeteringen FM ingediend door Fresh FM
 

Het Agentschap Telecom heeft drie nieuwe voorstellen voor netverbetering FM ontvangen van Fresh FM.
Het gaat om een nieuwe zender in Haastrecht op 95.9; één in Alkmaar op 95.4 en meer vermogen voor de bestaande zender Amsterdam op 95.7 MHz.
                               
 

21-7-'14 Scout FM  te beluisteren op Nawaka via eigen FM zender op 92.8 MHz
 

ScoutFM is dit jaar aanwezig bij het waterscouting evenement Nawaka in Roermond van 21 t/m 31 juli. De omroep is sinds vandaag te beluisteren op de evenementen frequentie 92.8 MHz.


 

20-7-'14 Boschtion FM weer via FM 95.2 te ontvangen
 

Boschtion FM was sinds 20 mei niet meer te ontvangen op 95.2 FM omdat de zendmast op verpleeghuis De Herven weg moest. Tot die tijd was de omroep te ontvangen via de frequentie 106.3 FM van Vladeracken Radio op de uren dat de Maasdonkse omroep zelf niet uitzond. Inmiddels is de installatie geplaatst  op het Riva gebouw in het Paleiskwartier en is men sinds afgelopen vrijdag terug op de 95.2 FM.
 

19-7-'14 Nieuw antenne plek voor RADIONL op de mast Hoogersmilde
 

Donderdagmiddag werkzaamheden gespot in de zendmast Hoogersmilde. Er was een nieuw antenne systeem gemonteerd in de mast  (foto links). Vrijdagmiddag was het antenne systeem welke op de betonnen ring stond weggehaald (foto rechts). Op deze antennes zond RADIONL uit. Conclusie: RADIONL zendt nu uit via de nieuwe antennes in de mast.

                      
 

17-7-'14 Kermis FM Tilburg te beluisteren via eigen FM zender op 105.9 MHz
 

Morgenavond om 19.30 uur start de Tilburgse Kermis en Kermis FM zal ook dit jaar weer te beluisteren zijn op de evenementen frequentie 105.9 MHz.

 

16-7-'14 RTV Slogo deze maand via tweede frequentie on air
 

RTV Slogo de lokale omroep voor de gemeente Goeree-Overflakkee zal nog deze maand te ontvangen zijn via de nieuwe tweede frequentie 105.3 MHz vanuit Dirksland. De huidige zender in Ouddorp op 105.6 FM blijft in de lucht.

12-7-'14 Twee evenementen zenders on air tijdens vierdaagse in Nijmegen: Klasse FM en Radio 024
 

Klasse FM 88.0 FM en Radio 024 99.5 FM on air via evenementen frequenties vanuit Nijmegen.

5-7-'14 Restcapaciteit op bovenregionale DAB+ kanalen op slot voor nieuwe partijen
 

De Minister van Economische zaken heeft op 30 juni via een internetconsultatie ronde bekendgemaakt aangaande de verdeling van de restcapaciteit op de bovenregionale DAB+ kanalen. Als het aan de minister ligt gaan de bovenregionale kanalen ‘op slot’ voor nieuwe partijen. Alleen bestaande zenders mogen een aanvraag doen voor netten buiten hun FM verzorgingsgebied. Bron.
 

4-7-'14 Lokale Omroep Ameland heeft 1 juli de uitzendingen op 89,4 FM gestaakt
 

In verband met de huidige regelgeving en een gerechtelijke uitspraak in het afgelopen jaar is Stichting Kabelkrant Ameland helaas genoodzaakt de uitzendingen van de Lokale Omroep Ameland (LOA) via etherfrequentie 89.4 FM per direct te beëindigen. Dit houdt echter niet in dat de LOA en/of Kabelkrant Ameland ophoudt met uitzenden. Kabelkrant Ameland blijft gewoon uitzenden via het kabelnetwerk van KabelNoord met op de achtergrond de uitzendingen van de LOA. De LOA blijft ook te ontvangen op Ameland via de kabel op 105.80 FM, via het digitale kabelnetwerk van KabelNoord en via internet op www.lokaleomroepameland.nl. Lees het hele persbericht.
 

3-7-'14 Vijf noodzakelijke verplaatsingen ingediend bij AT
 

Het Agentschap Telecom heeft vijf verzoeken voor noodzakelijke aanpassing ontvangen. Deze zijn ingediend door Freez FM voor de zenders Enschede 87.6 en Zwolle 89.2; door RADIONL voor de zenders Meppel 95,7 en Lelystad 89.4 en door Radio8FM voor hun zender Tilburg op 103.6 MHz. Kijk hier voor de verzoeken.
 

3-7-'14 Waterstad FM Hits (104.4 Groningen) wordt Joy Radio
 

 

Waterstad FM Hits gaat binnenkort verder als Joy Radio. Luisteraars worden inmiddels via een promo geďnformeerd over de verandering. De RDS geeft al Joyradio aan..

 

2-7-'14 Ook lokale omroepen moeten overstappen naar DAB+
 

Alle lokale omroepen gaan op den duur ook de overstap maken naar DAB+, digitale radio via de ether. Hans Disch, programmamanager sectorverandering bij de OLON (de overkoepelende organisatie van lokale omroepen in Nederland) gaf maandagavond in het radioprogramma Medialand op Alphen Stad FM aan dat ook voor de lokale omroepen in Nederland ruimte gereserveerd is voor DAB+. Lees verder op MediaMagazine.
 

1-7-'14 Unique FM, de lokale omroep van Heumen is gestopt
 

De Stichting Lokale Omroep Heumen (SLOH), beter bekend onder de zendernaam Unique FM, is gestopt met haar activiteiten per 1 juli. Luister naar de laatste uren op . hun website.

  Terug naar nieuwsarchief