Nieuws januari 2014

   
30-1-'14 Bouw NPO DAB antenne in Eindhoven gestart
 

Deze week is VolkerWessels Telecom begonnen met de bouw van het NPO DAB antenne systeem welke gemonteerd wordt in de Digitenne mast langs de A2 in Eindhoven. Met dank aan Marijn van Haaren voor de foto's. Klik op de foto voor een groot exemplaar.

Voor een actueel overzicht van alle
T-DAB+ zenders kijk hier.
 

29-1-'14 DAB antenne's voor NPO 12C in Enschede gemonteerd
 

Afgelopen dagen heeft VolkerWessels Telecom in opdracht van KPN Broadcast Services een DAB antenne systeem gemonteerd in de Digitenne mast te Enschede. Deze antenne is t.b.v. het DAB netwerk van de NPO op kanaal 12C.

Klik op de foto voor een groot exemplaar.

                     

28-1-'14 Nieuwe aanvragen voor netverbetering FM
 

Bij het Agentschap Telecom zijn twee nieuwe voorstellen voor netverbetering FM ontvangen: Stichting Haagse Media vraagt voor Radio Royaal de 99.5 MHz aan in Rotterdam en lokale omroep Radio Ideaal vraagt Hengelo (Gld) aan op 99.5 MHz en een verhuizing van de zender 105.8 Zelhem naar Vorden. Alle voorstellen, afwijzingen en de voortgang is te volgen via de website van het Agentschap Telecom.
                         

26-1-'14 Extra zenders DAB+ NPO: BNN FM, SterrenNL en KXRadio

Aldus een Duits Twitter account wordt gemeld dat de NPO per 1-2 deze zenders gaat toevoegen op DAB: BNN FM, SterrenNL en KXRadio.

                            

24-1-'14 DAB+ zenders NPO Bergen op Zoom en Dedemsvaart on air
 

Bron.

Voor een actueel overzicht van alle
T-DAB+ zenders incl. alle geplande NPO zenders van fase 3 kijk hier.
                            

24-1-'14 Wob verzoek zendmast branden Lopik en Smilde openbaar
 

Het ministerie van Economische Zaken heeft een wob verzoek openbaar gemaakt over de zendmast branden Lopik en Smilde. Het verzoek werd al op 4 oktober 2012 ingediend in het kader van de Wet openbaarheid van bestuur om informatie te verkrijgen over de brand in de zendmasten Lopik en Smilde in de zomer van 2011 aldus bericht op media website Radio.nl.

Kijk hier voor een compleet overzicht van het instorten van de mast in Hoogermsilde.
 

22-1-'14 Zender Cuijk 88.4 MHz van Rivierstad FM op vol vermogen
 

Rivierstad FM meldt aan Agentschap Telecom dat ze het vermogen van hun zender Cuijk op 88,4 MHz omhoog hebben gebracht naar de maximale toegestane waarde (794 Watt ERP).
                         

21-1-'14 Digitenne zendstation Scheveningen uit de lucht
 

In de Staatscourant deelt de Minister van Economische Zaken het volgende mee: Bij besluit van 6 januari 2014 heb ik op verzoek van Digitenne B.V. de opstelplaats Den Haag 3 (met de kanalen 24, 27, 49 en 57) uit de vergunning verwijderd. De reden voor deze wijziging is de uitschakeling door Digitenne van de DVB-T zender te Scheveningen. Kijk hier voor een actueel overzicht van alle DVB-T Digitenne zenders van KPN.
 

21-1-'14 DAB antenne voor NPO 12C in een KPN mast te Bergen op Zoom gemonteerd
 

Vandaag heeft VolkerWessels Telecom in opdracht van KPN Broadcast Services een DAB antenne gemonteerd bovenop een mast op een KPN gebouw in Bergen op Zoom. Deze antenne is t.b.v. het DAB netwerk van de NPO op kanaal 12C. Klik op de foto voor een groot exemplaar. Met dank aan Rob Peeters van Zuidwest FM voor deze foto's.
Voor een actueel overzicht van alle T-DAB+ zenders kijk hier.
             

18-1-'14 Omroep Súdwest heeft mast Bolsward weer op de goede hoogte gezet
 

Tijdens de december storm was de mast van Omroep Súdwest in Bolsward omgewaaid. De omroep meldt dat ze m.b.v een aantal vrijwilligers de mast weer op goede hoogte hebben geplaatst. Bron.
                                                        
 

14-1-'14 DAB+ NPO Leeuwarden ook on air
 

Bron.

Voor een actueel overzicht van alle
T-DAB+ zenders kijk hier.
                            

14-1-'14 DAB+ NPO Venlo on air
 

KPN Broadcast Services heeft vanochtend de zender Venlo voor het DAB+ netwerk van de NPO op kanaal 12C in de lucht gebracht volgens deze bron. Klik op de foto voor een groot exemplaar.
Met dank aan
Verstraten Antenne Installaties uit Venlo.

                            

12-1-'14 DAB antennes voor NPO 12C in de mast van Leeuwarden gemonteerd
 

Afgelopen week heeft VolkerWessels Telecom in opdracht van KPN Broadcast Services vier DAB antennes gemonteerd in de zendmast te Leeuwarden t.b.v. het DAB netwerk van de NPO op kanaal 12C. Waarschijnlijk wordt komende week de zender in de lucht gebracht. Klik op de foto voor een groot exemplaar.
                            

11-1-'14 Zender Fresh FM Utrecht 103.4 dagen zonder audio 
 

De zender Utrecht van Fresh FM op 103.4 MHz heeft al zeker sinds maandag geen audio meer. De overige zenders hebben wel geluid op de zender. Tevens is de website van de omroep uit de lucht. De reden dat deze storing niet wordt opgelost is ons niet bekend.
 

10-1-'14 Coastline FM stopt ermee
 

Coastline FM stopt ermee aldus een bericht op hun Twitter:
"
Hoi vrienden van Coastline. We hebben vandaag een moeilijk maar we denken een verstandig besluit genomen. Na een moeizame periode waarin we echt van alles hebben gedaan om te onderzoeken of we op een financieel verstandige basis door kunnen gaan valt nu toch helaas (voorlopig) het doek".
Welke omroep deze frequentie weer gaat gebruiken is nog niet duidelijk.
 

8-1-'14 Zuidwest FM vervangt antennes en zender Roosendaal
 

Zuidwest FM heeft vorige week de antennes, de zender, RDS en audio processing vernieuwd van de locatie Roosendaal. Komende week worden ook de zenders Bergen op Zoom en Hoogerheide gedaan.
                                      
 

7-1-'14 Coastline FM vraagt om via zendmast Wieringerwerf te gaan uitzenden
 

Sinds de zendmast van Coastline FM is omgewaaid (zie nieuws item van 23-12-'13 zendt de omroep nog niet uit via FM 94.5. Nu heeft de omroep met hoge urgentie een verzoek bij het Agentschap Telecom ingediend om te mogen gaan uitzenden vanaf de zendmast Wieringerwerf. Dit is een van de acht verzoeken tot noodzakelijke aanpassing welke de omroepen kunnen indienen. Al deze verzoeken en de status is te volgen via deze website.
 

4-1-2014 Nieuwe kaart met alle lokale omroep frequenties per gemeente on line

Na een drietal gemeentelijke herindelingen per 1 januari hebben we de kaart met alle lokale omroep frequenties per gemeente aangepast en deze is te zien door rechts op de kaart te klikken. Met dank aan Ronald van der Pol voor het maken van deze kaart.

Voor meer zenderkaarten zie:
AM en FM frequentie- en zender overzichten; zender locatiekaarten AM, FM, DVB, DAB/DMB.

3-1-2014 Alphen Stad FM van 105.4 naar 90.0 MHz

Na een halve maand getest te hebben op 90.0 MHz gaat Alphen Stad FM definitief om naar die frequentie en verlaat men hiermee de 105.4 MHz. Lees hier verder. Info via MediaMagazine.
 

  Terug naar nieuwsarchief