Nieuws februari 2014

   
27-2-'14 Gemeente eist dat ook de noodmast van Radio Maasland in Wellerlooi weg moet
 

Afgelopen najaar heeft het gemeentebestuur van Bergen bepaald dat Maasland Radio de tijdelijke zendmast bij het rosarium in Wellerlooi moest afbreken, anders zou het de omroep 2000 euro per week gaan kosten. Alhoewel er nog gesprekken liepen, heeft de gemeente al wel dwangsommen opgelegd van in totaal 10.000 euro. Daarop heeft Maasland Radio de voormalige leger-zendmast gestreken. Om ervoor te zorgen dat de luisteraars rond Wellerlooi nog wel via 92.9 FM naar Maasland kunnen blijven luisteren, is vervolgens een lagere tijdelijke mast geplaatst tegen de achterkant van de schuur van het rosarium. Een dergelijke mast mag vergunningsvrij 5 meter boven de dakrand uitsteken. De omroep ging er van uit dat een mast van 12 meter tegen een gebouw van 7 meter hoogte aan deze voorwaarde voldoet. Ambtenaren van de gemeente Bergen hebben tijdens een controleronde de mast opgemeten, maar de paal van de mast blijkt een aantal centimeter langer te zijn dan gedacht, en het gebouw juist iets lager. Daardoor zou de constructie welgeteld 1,21 meter te hoog zijn. De gemeente heeft Maasland Radio inmiddels een brief gestuurd dat de mast vóór 24 maart verwijderd of aangepast moet zijn, anders dreigt een nieuwe dwangsomprocedure. Bron.
 

25-2-'14 Radio Voorst weer on air op FM 105.3
 

Vrijdag 28 februari start Radio Voorst met een geheel vernieuwde programmering waarbij de gemeenteraadsverkiezingen in de komende weken centraal staan. Met de nieuwe programmering biedt de omroep haar luisteraars een interessante mix van goede muziekprogramma’s, regionaal nieuws en informatie met culturele en educatieve achtergronden. Radio Voorst is nagenoeg in de hele Stedendriehoek te ontvangen op 105,3 FM.
 

24-2-'14 Radio Peejenland vanaf woensdagavond weer on air op FM 104.9 vanuit Hoeven
 

Woensdagavond gaat de zender van Radio Peejenland in Hoeven weer de lucht in op FM 104.9 t.g.v. de carnavalsdagen. De omroep maakt gebruik van een evenementen frequentie.

 

18-2-'14 Voortbestaan RTV Papendrecht onduidelijk
 

Lokale publieke omroep RTV Papendrecht is door de houding van de gemeente Papendrecht in een bijzonder zorgelijke positie geraakt. Niet alleen weigert de gemeente nog steeds, ondanks herhaalde verzoeken, de in 2010 aangevraagde investeringssubsidie toe te kennen voor de toen op te richten lokale omroep. In december 2013 verklaarde de verantwoordelijke wethouder ook dat ze voor 2014 de wettelijk vastgelegde exploitatiesubsidie, die wel sinds 2010 werd toegekend, zou stoppen. Daarmee dreigt de ondergang van de inmiddels zeer populaire Papendrechtse lokale omroep. De feitelijke redenen zijn het bestuur onduidelijk. De omroep heeft lokaal, regionaal en landelijk een uitstekende reputatie. Lees hier verder.
 

15-2-'14 Vahon Hindustani Radio neemt nieuwe zendlocatie in gebruik
 

De commerciële radiozender Vahon Hindustani Radio uit Den Haag heeft vandaag haar nieuwe zendlocatie voor haar middengolfuitzendingen op 1566 kHz in gebruik genomen.  De zender, die zich richt op de Hindoestaanse gemeenschap, moest haar oude zendlocatie in Stompwijk verlaten nadat de Raad van State had bepaald dat de zendmasten illegaal waren. De radiozender ging op zoek naar een nieuw zendlocatie en heeft die gevonden nabij Den Haag. In de buurt van de nieuwbouwwijk Leidschenveen (tussen Zoetermeer en Den Haag) zijn vrijwilligers van Vahon en de VERON (Vereniging voor Experimenteel Radio Onderzoek in Nederland) druk bezig geweest om de zendmasten weer op te bouwen. In de tussentijd zond Vahon uit via een noodantenne waardoor het bereik van de zender via de middengolffrequentie veel kleiner was. Bron.
 

14-2-'14 Toekomst lokale omroep Radio Spannenburg op losse schroeven
 

De toekomst van lokale omroep Radio Spannenburg wordt de komende maanden bepaald door de gemeenteraad van De Friese Meren. Het college van B&W stelt de raad namelijk voor om de subsidie voor de lokale omroep uit de begroting te schrappen. In feite betekent dat ook dat de raad het Commissariaat van de Media adviseert geen zendmachtiging te verlenen omdat een gemeente verplicht is de lokale omroep te bekostigen. Bron.
.

14-2-'14 DAB+ NPO 12C zender Eindhoven on air; Mierlo uit
 

De DAB+ NPO zender Eindhoven is on air. Mierlo is uit de lucht.

Voor een actueel overzicht van alle T-DAB+ zenders kijk hier.                
 

13-2-'14 DAB+ NPO 12C zender Maastricht on air
 

De DAB+ NPO zender Maastricht is on air. Eindhoven nog niet ondanks een melding hier.
                     
 

4-2-'14 DAB antenne voor NPO bovenop mast Maastricht gemonteerd
 

Vandaag heeft VolkerWessels Telecom de DAB antenne bovenop de mast Maastricht gemonteerd t.b.v. het DAB+ netwerk van de NPO op kanaal 12C.

                            

3-2-'14 DAB+ NPO 12C Enschede on air
 

VolkerWessels Telecom heeft in opdracht van KPN Broadcast Services de DAB+ zender Enschede in de lucht gebracht. Deze zender is voor het NPO netwerk op kanaal 12C.
 

2-2-2014 Up date bouw NPO DAB antenne systeem Eindhoven
 

Vorige week is VolkerWessels Telecom begonnen met de bouw van het NPO DAB antenne systeem welke gemonteerd wordt in de Digitenne mast langs de A2 in Eindhoven.
Vandaag waren alle antenne's gemonteerd.
Klik op de foto's voor een groot exemplaar.

  Terug naar nieuwsarchief