Nieuws augustus 2014

   
30-8-'14 Omroep Oirschot per 1 september weer on air op FM 107.3
 

Na acht maanden radiostilte komt de lokale Omroep Oirschot op 1 september weer in de ether. Voorlopig betreft het alleen radio; in de naaste toekomst komt daar waarschijnlijk digitale tv bij. De uitzendingen komen niet langer uit de studio in de Sandershof, maar uit sociaal-cultureel centrum De Enck. Bron.
 

29-8-'14 Scoren voor MVV'69 via evenementen frequentie 107.4 FM in Hellendoorn
 

Ervaren DJ's gaan tijdens Scoren voor MVV'69  48 uur lang non-stop een zeer gevarieerd muziek programma draaien wat ook te volgen is op de radio via de evenementen frequentie 107.4 MHz. De zender gaat vanavond om 18 uur aan. Dit evenement vindt plaats in Buurthuis de Leemkamp in Hellendoorn.
 

29-8-'14 Radio 10 start tweede station op DAB+ kanaal 11C en vervangt BG Radio
 

Vandaag is Radio 10 gestart met een nieuw radiostation dat uitsluitend via een nieuwe digitale T-DAB+ radio te beluisteren is. Onder de naam Radio 10 Gold wordt er een programma uitgezonden met alleen de grootste hits uit de 60’s & 70’s. Luisteraars horen bij Radio 10 met name de grootste hits uit de 80’s, 90’s, 00’ en van nu. Radio 10 heeft echter een traditie met Gold en door de komst van DAB+ start Radio 10 nu met een nieuw radiostation (Radio 10 Gold) met 60’s & 70’s hits. Op deze wijze komt er meer keuze voor de luisteraars en wordt het nog interessanter om digitaal radio te luisteren via DAB+. Bron.

29-8-'14 Omroep Súdwest zender Sneek 106.3 FM uit de lucht
 

Sinds enkele dagen is de radiozender van Omroep Súdwest in Sneek op 106.3 MHz uit de lucht. De oorzaak is nu nog onbekend bij de heren technici en er valt voor het weekend helaas geen oplossing te verwachten. Bron.
 

26-8-'14 Unieke openstelling mediatoren Hilversum tijdens open studio-dagen
 

Alticom stelt op 6 en 7 september 2014 tijdens de open studio-dagen haar mediatoren in Hilversum open voor het grote publiek. In samenwerking met Stichting Heppie organiseert zij de Heppie View Tour. Voor 10 euro per persoon kan de bezoeker genieten van het fenomenale uitzicht. Een unieke kans, want normaal gesproken zijn de torens niet toegankelijk voor publiek. In de loop van dit jaar zullen nog twee andere torens hun deuren openstellen. De volledige opbrengst van deze actie gaat naar Stichting Heppie. Tickets zijn hier verkrijgbaar.
 

26-8-'14 Radio Festunique Beltrum te beluisteren via evenementen zender op 99.5 FM
 

Radio Festunique zendt al jaren uit tijdens de Beltrumse kermis, maar wel altijd illegaal. Dit jaar heeft de corsozender van het Agentschap Telecom en de gemeente Berkelland toestemming om legaal uit te zenden. Het is een evenementen zender geworden, die tijdens het opbouwen en beplakken van de corsowagens voor vertier en extra sfeer zorgt. Benieuwd naar de uitzendingen? Stem dan op 4, 5 en 6 september af op 99.5 FM. Of kom gewoon even een kijkje nemen in de studio op het kermisterrein.
 

24-8-'14 Nieuwe zendantenne en meer vermogen voor RTV Stadskanaal zender 105.3 FM
 

Gisterenmiddag heeft RTV Stadskanaal een nieuwe antenne en meer ERP vermogen gekregen. Dit was noodzakelijk om in de gemeente Stadskanaal een beter ethersignaal af te geven.
                           
 

24-8-'14 Bezoek zendschip van Radio Waddenzee op zee en maak live uitzendingen mee
 

T/m 31 augustus komen de programma’s van Radio Waddenzee rechtstreeks vanaf zee op AM 1602 kHz. Belangstellenden kunnen dan naar het schip komen om te kijken op het laatste nog werkende zendschip ter wereld. De tender “Ome Cor” brengt je van de haven van Harlingen naar het radioschip. Daar ben je dan een uur te gast. Aan boord krijg je een rondleiding en kun je kennis maken met personeel en bemanning. Uiteraard word je daarna weer keurig naar Harlingen teruggebracht.Voor zaterdag 30 augustus is nog een afvaart gepland. Het kost 35 euro per persoon, vooraf te voldoen. Wil je meer weten of alvast boeken? Stuur een email naar buitengaats@radiowaddenzee.nl  Je krijgt dan in het antwoord informatie over wanneer en waar er een plaats voor je (jullie) is, over hoe je kunt betalen enzovoort. Wees er snel bij want het aantal beschikbare plaatsen is beperkt en vol is vol.
 

23-8-'14 Nieuwe antennes gespot in diverse masten

Er zijn nieuwe antennes gespot in Bergschenhoek voor Lansingerland FM (92.2 MHz); voor waarschijnlijk de nieuwe steunzender van RTV N-H in Alkmaar (88.7 MHz); voor Freez FM in Apeldoorn (88.7 MHz); Mierlo en Tjerkgaast. Kijk hier voor alle nieuwe foto's.
 

21-8-'14 Groot Nieuws Radio treft voorbereidingen voor het uitzenden via digitale radio DAB+

Groot Nieuws Radio treft voorbereidingen voor het uitzenden via digitale radio (T-DAB+). Van de overheid heeft de omroep een ‘regio’ toegewezen gekregen op kanaal 6B welke géén landelijke dekking geeft. Daarom gaat de omroep de uitzendrechten op kanaal 8A huren van Radio Maria.
                           

21-8-'14 Olof FM Tilburg te beluisteren via evenementen zender op 105.9 MHz
 

Sinds maandag is Olof FM t.g.v. de  TOP-week (introductieweek voor alle nieuwe studenten in Tilburg) t/m 22 augustus te ontvangen via de evenementen frequentie 105.9 MHz.

21-8-'14 Freez FM zender 88.7 Hoog Soeren verhuisd naar Apeldoorn
 

HOT Radio heeft begin deze week hun zender Hoog Soeren 88.7 FM verhuisd naar de Digitenne mast in Apeldoorn. De omroep had dit bij  Agentschap Telecom aangevraagd als noodzakelijk verplaatsing. Kijk hier voor het verzoek.
Via deze frequentie wordt het programma van
Freez FM uitgezonden.
 

20-8-'14 Nieuwe frequentie voor Rivierstad FM in Cuijk
 

De lokale omroep voor de gemeente Cuijk en Grave, Rivierstad FM is afgelopen maandag met de zender in Cuijk van frequentie gewisseld van 88.4 naar 93.5 MHz. Tevens is het vermogen verhoogd van 800W naar 1kW ERP. De reden is dat de frequentie 88.4 MHz vaak gestoord werd door andere zenders.
 

19-8-'14 Publieke Omroep nu "NPO"

Sinds vanmorgen 6 uur zijn de publieke radio en televisie zenders omgedoopt in NPO. Daarmee is ook de Radio Data Systeem tekst op FM aangepast.

 

9-8-'14 Lokale omroep Uitgeest "OSU Radio" on air op 106.0 FM
De nieuwe lokale omroep voor de gemeente Uitgeest 'OSU Radio' is on air op 106.0 MHz. Er wordt uitgezonden via een tijdelijke antenne installatie in afwachting van de definitieve opstelling in een nieuwe nieuwe mast welke bij de studio komt te staan. Tevens wordt dan het vermogen nog aangepast en zal het bereik sterk verbeteren.
 
5-8-'14 Steunzender Radio Veronica in Zwolle on air op 102.8 MHz
 

Radio Veronica heeft vandaag een nieuwe steunzender in Zwolle aangezet op 102.8 MHz. De omroep had bij  Agentschap Telecom een aanvraag ingediend voor deze frequentie in het kader van netverbetering en dat is nu een feit. Kijk hier voor het verzoek. Bron: Twitter bericht Radio Veronica.
 

4-8-'14 RTV Slogo vanuit Dirksland on air op 105.3 FM
 

RTV Slogo de lokale omroep voor de gemeente Goeree-Overflakkee is sinds 25 juli ook te ontvangen via de nieuwe tweede frequentie 105.3 MHz welke vanaf de watertoren in Dirksland wordt uitgezonden. De installatie is geplaatst door ACTG uit Apeldoorn. Tevens zendt deze zender uit in stereo en met RDS. De zender in Ouddorp op 105.6 FM wordt binnenkort voorzien van stereo en RDS.
 

2-8-'14 Steunzender SkyRadio in Den Haag op 101.7 MHz on air
 

Sky Radio 101 FM heeft sinds kort een nieuwe steunzender in Den Haag aangezet op 101.7 MHz. De omroep had bij  Agentschap Telecom een aanvraag ingediend voor deze frequentie in het kader van netverbetering en dat is nu een feit. Kijk hier voor het verzoek.

1-8-'14 Nog geen lokale omroep in Heerenveen
 

De aanvraag tot aanwijzing als lokale publieke media-instelling voor de verzorging van de publieke mediadiensten in de gemeente Heerenveen van Stichting Publieke Mediadienst Heerenveen is door de gemeente en het Commissariaat afgewezen. Lees hier het besluit van de gemeente en hier die van het Commissariaat voor de Media.
 

  Terug naar nieuwsarchief