Nieuws april 2014

   
29-4-'14 Ontvangst problemen blijven op DAB+ netwerk VCR
 

De ontvangst problemen met het DAB+ VCR netwerk op kanaal 11C blijven aldus diverse berichten. Het begon vanochtend toen het hele netwerk uit de lucht was aldus dit bericht.

 

29-4-'14 Wederom nieuwe aanvragen voor netverbetering FM
 

Bij het Agentschap Telecom zijn deze keer weer nieuwe voorstellen voor netverbetering FM binnengekomen (nr. 100 t/m 103).
                         


 

27-4-'14 VAHON mag blijven uitzenden op 1566 kHz
 

De Haagse commerciŽle radiozender VAHON Hindustani Radio mag ook in de toekomst blijven uitzenden op de middengolffrequentie 1566 kHz.  Afgelopen week heeft het Agentschap Telecom de tijdelijke vergunning voor deze middengolffrequentie omgezet in een definitieve vergunning. Lees verder op MediaMagazine.
 

26-4-'14 Voor een goed doel genieten van het uitzicht vanaf een mediatoren van Alticom
 

Voor het goede doel genieten van het geweldige uitzicht vanuit een mediatoren van Alticom. Dat is nog eens een Heppie View! De eerstvolgende Heppie View beleef je vanaf de mediatoren van Markelo op zaterdag 10 en zondag 11 mei en dan kun je ongeveer een half uur van achter het glas van een prachtige view genieten. De opbrengst gaat in zín geheel naar Stichting Heppie. Bestel hier je tickets.

 

26-4-'14

FM zender RTV Hollands Midden gestolen

 

De zender van RTV Hollands Midden de lokale omroep voor de gemeente Nieuwkoop is gisterenavond laat gestolen aldus een tweet van de omroep.
 

25-4-'14

Radio Continu voert twee netwerk verbeteringen door

 

Deze week heeft Radio Continu twee netwerk verbeteringen doorgevoerd. De zender Hoogeveen op FM 92.4 is van 1000 naar 4000 Watt gegaan en de zender Tjerkgaast op FM 97.9 is van 224 naar 2500 Watt. Deze netverbeteringen waren aangevraagd bij het Agenstchap Telecom bij aanvraag 4 en 5. Door deze verbetering is de ontvangst in Leeuwarden en Groningen flink verbeterd aldus de omroep.
 

23-4-'14 Nauwelijks handhaving Mediawet bij omroepen
 

Het Commissariaat voor de Media doet nagenoeg niets aan controle op en handhaving van de Mediawet bij omroepen. Dat blijkt uit onderzoek van de media website Radio.NL waarbij er enkele tientallen dossiers van omroepen zijn opgevraagd bij de toezichthouder.
 

21-4-'14

Werkzaamheden FM zenders Rotterdam

 

Radioluisteraars in de regio Rotterdam moeten de komende twee nachten rekening houden met een slechtere ontvangst van de FM zenders Radio 1 (98.6 MHz), Radio 2 (92.9 MHz), 3FM (97.1 MHz) en Radio 4 (94.7 MHz) en wellicht ook van de zender van Slam!FM (88.6 MHz) en Radio 10 (103.8 MHz). Dit komt door werkzaamheden aan een bepaald antenne systeem op de zendmast Rotterdam-Waalhaven. De werkzaamheden duren de komende nacht van kwart voor 1 tot kwart voor 6. Ook in de nacht van dinsdag op woensdag zijn werkzaamheden gepland. Ook luisteraars in regio Den Haag moeten rekening houden met een slechtere ontvangst. Bron.
 

21-4-'14

Radio Waddenzee weer on air op AM 1602

 

Sinds vandaag is Radio Waddenzee weer on air op AM 1602.

18-4-'14 Zenders op DAB+ netwerk VCR schakelen nu ook over naar FM v.v.
 

Sinds vandaag schakelen de VCR zenders welke via DAB+ uitzenden op 11C en op FM over naar elkaar. Eerder was dit nog niet het geval.
Voor een overzicht van alle DAB+ zenders kijk hier.
 

18-4-'14

Hexels Piraten Team vanaf morgen op FM 105.6 vanuit Hoge Hexel t.g.v. Hexel on Wheels

 

T.g.v. Hexel on Wheels is het Hexels Piraten Team komend Paasweekend te ontvangen via de evenementen frequentie 105.6 MHz vanuit Hoge Hexel.
 

 

17-4-'14

Radio de Lach van het Westerkwartier vanaf morgen op FM 107.4 vanuit Marum

 

Radio de Lach van het Westerkwartier zal vanaf morgen t/m 28 april in het kader van de jaarlijkse Paasmarathon te ontvangen zijn via de evenementen frequentie 107.40 MHz vanuit Marum. De antenne mast staat al.

 

16-4-'14

Amplifier Radio vanaf morgen op FM 106.3 vanuit Damw‚ld tijdens de Paasmarathon

 

In het kader van de jaarlijkse Paasmarathon is Amplifier Radio vijf dagen lang te ontvangen via de evenementen frequentie 106.30 MHz in stereo en met RDS vanuit Damw‚ld (17 t/m 21 april).

14-4-'14

KPN blijft Digitenne tot 2017 aanbieden

 

KPN blijft Digitenne via de open standaard DVB-T tot 2017 aanbieden, bevestigt het bedrijf aan Telecompaper. KPN gebruikt daarvoor de huidige vergunningen. De looptijd van die vergunningen is echter tot en met 31 januari 2017 en er is nog geen besluit genomen over de periode daarna. KPN verwacht voorlopig ook na 2017 DVB-T nodig te hebben om het Digitenne product te kunnen blijven leveren. Het wordt naast stand alone ook zeer veel gebruikt als oplossing voor de tweede of derde tv. Lees hier verder.
 

14-4-'14

RTV Hollands Midden neemt nieuwe mast in gebruik

   

RTV Hollands Midden de lokale omroep voor de gemeente Nieuwkoop zendt sinds vanmiddag uit vanaf een hagelnieuwe C2000 mast in Ter Aar. Begin deze maand Twitterde de omroep al dat deze nieuwe mast werd geplaatst. De mast in Nieuwkoop waar men eerst uitzond moet weg vandaar deze noodzakelijke verhuizing. De installatie is vanmiddag door Pro FM Broadcast in gebruik genomen. Klik op de foto's voor een groot exemplaar.

                              

 

13-4-'14

Radio8FM zender 89.2 van Rijen naar Breda verplaatst

 

Vandaag heeft Radio 8FM hun zender Rijen (89.2 FM) verplaatst naar Breda. Door deze verhuizing is de ontvangst in Breda en de regio ten westen van Breda flink verbeterd.

 

12-4-'14 Bestuur lokale omroep Nijmegen stapt op
 

Het bestuur van de lokale Nijmeegse omroep N1 stapt op. Er is geen vertrouwen meer tussen het bestuur en de omroepmedewerkers. Lees hier verder.

 

11-4-'14 Crisis bij lokale omroep Hoeksche Waard
 

Het is crisis bij lokale omroep Hoeksche Waard. Deze week liet de programmaraad weten hun functie neer te leggen vanwege dat de medewerkers geen vertrouwen hebben in de plannen van de Programmaraad. Lees hier verder.
 

10-4-'14 Zendmasten Radio Bloemendaal blijven nog vijf jaar staan
 

Radio Bloemendaal mag de komende vijf jaar blijven uitzenden via AM 1116 kHz. De bewoners rondom de zendmasten van het radiostation hadden een rechtszaak aangespannen want die wilde de zendmasten zo snel mogelijk weg hebben. Beide partijen hebben elkaar nu gevonden met een schikking. Lees hier verder.
 

8-4-'14 RTV Slogo de lokale omroep voor Goeree-Overflakkee
 

Het Commissariaat voor de Media heeft op 9 maart besloten om RTV Slogo (Stichting Lokale Omroep Goeree Overflakkee) aan te wijzen als enige lokale media-instelling voor de verzorging van de publieke mediadiensten in de gemeente Goeree-Overflakkee. Radio Goeree-Overflakkee (voorheen Superstar) en RGL FM hebben de uitzendingen onmiddellijk gestaakt omdat hun uitzendvergunningen per direct werden ingetrokken. In afwachting van het verloop van een aanvraag voor een nieuwe sterke zender op 92.3 MHz is RTV Slogo tijdelijk te ontvangen via de 105.6 MHz waar vroeger RGL FM te horen was. De zender van Radio Goeree-Overflakkee op 107.3 MHz in Middelharnis is uit de lucht.
 

8-4-'14 LEO de nieuwe lokale omroep voor de gemeente Leeuwarden
 

LEO wordt de nieuwe lokale omroep in de gemeente Leeuwarden. Het Commissariaat voor de Media geeft de zendvergunning aan deze omroep. Dit betekent het einde van lokale omroep Mercurius. De vrijwilligers zijn door voorzitter Jouwert Honderd op de hoogte gebracht van het nieuws. 'Ik ben diep teleurgesteld, wat we ook met zijn allen doen, het wordt ons blijkbaar niet gegund', zijn zijn woorden. Eerder koos de gemeenteraad van Leeuwarden al voor LEO. Dat advies is ook gegeven aan het Commissariaat voor de Media. Bron.
 

7-4-'14

Radio8FM zender 95.5 van Eindhoven naar Mierlo verplaatst

 

Afgelopen vrijdag heeft Radio 8FM hun zender Eindhoven (95.5 FM) verplaatst naar Mierlo. Door deze verhuizing is de ontvangst in de regio ten oosten van Eindhoven flink verbeterd. Hun FM zender 89.3 FM, die gericht is op Eindhoven, zorgt ervoor dat deze verplaatsing niet ten koste gaat van bereik in Eindhoven. Bron.
 

5-4-'14 Studio040 blijft tot 2019 publieke lokale omroep voor Eindhoven
 

Het Commissariaat voor de Media heeft Studio040 opnieuw voor vijf jaar aangewezen als publieke lokale omroep voor Eindhoven. De omroep is daarmee tot 2019 verzekerd van haar uitzend frequenties 105.5 Mierlo, 105.9 Nuenen en Eindhoven 106.6. Lees hier verder.
 

4-4-'14 Geluid op DAB+ netwerk NPO verbeterd
 

Het geluid van DAB+ zenders op het netwerk van de NPO zijn deze week verbeterd aldus deze berichten.

 

  Terug naar nieuwsarchief