Nieuws september 2013

   
30-9-2013 De middengolfzender Heinenoord AM 828 is vandaag uitgeschakeld
 

Vandaag is de middengolfzender Heinenoord op AM 828 kHz uitgeschakeld. Van 18 oktober 2010 t/m 22 september jl. zond Radio 10 Gold hierop uit.

 

27-9-2013 Radio 10 zender Arnhem eind dit jaar op volle sterkte via 104.1 MHz
 

De zender Arnhem van Radio 10 (104.1 MHz) zal nog voor het einde van het jaar weer net zo sterk te ontvangen zijn als vroeger. Op dit moment is dit nu nog niet het geval omdat er een geheel nieuw antennesysteem voor deze zender moet worden gebouwd in de top van de zendmast in Arnhem. Het oude systeem is na het uit de lucht gaan van Arrow Classic Rock in 2009 uit die mast verwijderd. Momenteel zendt Radio 10 via Arnhem uit via een noodsysteem. Het zal helaas nog enige maanden duren voordat alles in orde is, maar de verwachting is dat uiterlijk medio december alles weer op volle sterkte is. Dit bericht de Marketing & Productie van Radio 10. Bron.
 

26-9-2013 NPO test met DAB+ op kanaal 5A
 

Wederom is er een zwak signaal te ontvangen vanaf toren Hilversum op kanaal 5A. Dit keer zendt de NPO uit in DAB+ mode met Radio 1 onder de naam 'Eén' met 48kb/s en Radio 2 onder de naam 'Twee' met 64 kb/s.

 

24-9-2013 RTV Stadskanaal niet meer op FM 107.8
 

Met de ingebruikname van een straalzender die de nieuwe studio met de FM zender verbindt, is de verhuizing van RTV Stadskanaal naar het Geert Teisplein afgerond. De omroep is te ontvangen via de 105.3 FM. De andere frequentie 107.8 FM welke in Nieuw Buinen stond is niet meer in de lucht. De luisteraars uit Nieuw Buinen kunnen de omroep gewoon vinden op 105.3 FM aldus de omroep. Bron.
 

23-9-2013 Radio 10 gestart op FM en DAB+. Geen 10 Gold meer op AM 828
 

Radio 10 is om middernacht officieel gestart op FM. Nadat het signaal op de kabel, satelliet en internet gelijkgeschakeld was aan FM en DAB+, maakte ‘Binnenkort Radio 10’ plaats voor ‘ Het nieuwe Radio 10’. De eerste plaat was “Long train running” van The Doobie Brothers. René Verkerk startte vanochtend als eerste deejay op 10. Op AM 828 kHz is deze melding te horen.
 

22-9-2013 FM en DAB antenne's op zendtoren Doetinchem (Langerak) aangepast
 

Zenderoperator Broadcast Partners heeft op de zendtoren Doetinchem (Langerak) de FM antenne's voor Q-Music op een hoger plek gemonteerd en de VCR DAB+ enkele antenne vervangen door 4 stuks.
 

21-9-2013 Zendmast Maasland Radio in Wellerlooi moet weg van de gemeente
 

Maasland Radio, de lokale omroep van de gemeente Bergen in Limburg vreest voor haar bestaan nu de gemeente Bergen heeft besloten dat de zendmast in Wellerlooi verwijderd moet worden, zo staat in Dagblad de Limburger te lezen. Doet de omroep niet voor 15 oktober, dan legt Bergen een dwangsom van 1000 per week op. In een brief aan de gemeenteraadsleden roept het bestuur van Maasland Radio op de opgelegde dwangsom ongedaan te maken en in te stemmen met een antennemast bij Rosarium Rosengarten in Wellerlooi. Lees hier verder.
 

21-9-2013 Heppie View Tour toert verder naar zendtorens Lelystad en Roermond
 

Alticom stelde i.s.m. Stichting Heppie op 14 en 15 september haar mediatoren Smilde open voor het grote publiek . Bijna 1400 bezoekers namen deel aan de "Heppie View Tour". Deze tour zal zich voortzetten in o.a. Lelystad (26 en 27 oktober) en in Roermond (16 en 17 november). Hou deze website in de gaten voor actuele informatie, de volledige opbrengst van de tour gaat naar Stichting Heppie.

 

20-9-2013 RADIONL mag tot 2017 blijven uitzenden via zenders Ameland en Cuijk
 

De Nederlandstalige omroep RADIONL mag op de zenders Ameland (89.4 MHz) en Cuijk (95.3 MHz) tot 2017 blijven uitzenden. Dat heeft Agentschap Telecom geconcludeerd na een uitspraak van het College van Beroep voor het bedrijfsleven. Bron.
 

19-9-2013 3 Oktober Radio weer op FM 107.0 vanuit Leiden
 

Al 7 jaar lang luisteren er duizenden mensen naar 3 oktober radio om het feest der feesten live op de radio FM 107.0 en via het internet mee te kunnen maken.  3 oktober radio heeft dit jaar een primeur, LIVE beelden van de festiviteiten.  Ieder jaar zendt 3 Oktober radio uit van 1 tot en met 4 oktober. Tijdens onze uitzendingen is er zeer veel live verslaglegging van nagenoeg alle activiteiten in de stad. Ook is er overdag en in de ochtend een prachtig radioprogramma met goede muziek, waarbij de luisteraar bepaalt welke platen er gedraaid worden. Ons speciale nachtprogramma voorziet feestgangers van live housemuziek. Woont u te ver weg, of kunt u niet bij het feest der feesten zijn, beleef het dan mee op 3oktoberradio.nl.
 

18-9-2013 Nieuwe reactie's op ingediende verzoeken tot netverbetering FM
 

Bij het Agentschap Telecom zijn nieuwe reacties binnen gekomen. Reactie van Joe FM Belgie (!) op de steunzender van Veronica in Vianen en reactie van Loostad Radio op plan 538 in Ugchelen. Beide reacties zijn opmerkelijk te noemen want Joe FM is totaal niet te ontvangen ten zuiden van Utrecht en Loostad Radio kan geen frequentie die in een SFN netwerk zit in gebruik nemen. Info via de website van het Agentschap Telecom.

17-9-2013 Gezamelijke Limburgse Lokale Omroepen tekenen intentieverklaring
 

Op donderdag 19 september zullen om 19.30 uur vertegenwoordigers van vijf lokale omroepen uit Midden en Noord Limburg een intentieverklaring ondertekenen. Het betreft Omroep Reindonk (Horst aan de Maas), Omroep Venlo (Venlo), Omroep Venray (Venray), Omroep P&M (Peel en Maas) en Omroep 3ML (Leudal/Maasgouw). De omroepen willen met de ondertekening de intentie uitspreken om verder te gaan samenwerken om de realisatie en de groei van deze derde publieke omroeplaag een volwaardige invulling te geven. Lees hier verder.
 

17-9-2013 Nieuwe lokale omroep voor Leiden per 1 oktober
 

De regio Leiden is vanaf 1 oktober een radiozender rijker. Vanaf dan zendt Unity NL uit op 106.1 FM MHz. De zender zendt 24 uur per dag het Nederlands product uit, afgewisseld met de grote wereldhits en het nieuws uit de regio Leiden. Daarnaast is er volop aandacht voor artiesten uit de eigen regio. Naast Unity NL blijft de radiozender Unity FM ook uitzenden. Die zender is vanaf 1 oktober alleen nog via 105.7 FM mhz te horen. Bron.
 

14-9-2013 Agentschap Telecom controleert FM uitzendingen zendmast Roermond
 

Agentschap Telecom controleerde deze  week vijf Nederlandse zendertorens met een helikopter. Het ging om de torens in Smilde, Lelystad, Hilversum, Loon op Zand en Roermond. Klik op de foto voor een opname welke L1 heeft gemaakt toen de helikopter Roermond toren kwam meten. Bron.
 

13-9-2013 FM kavels B27 en B31 ten onrechte uitgegeven aan NDC door Agentschap Telecom
 

Het CBb (College van Beroep voor het bedrijfsleven) heeft vandaag het besluit van het Agentschap Telecom van 3 maart 2009 tot verlening van de FM kavels B27 (Ameland 89.4 MHz) en B31 (Cuijk 95.3 MHz) aan NDC nietig verklaard.  Daardoor zal Lokale Omroep Ameland welke op kavel B27 uitzendt en RADIONL welke op kavel B31 uitzendt de zenders uit moeten schakelen. Het is onduidelijk waarom het AT en het Commissariaat van de Media niet eerder hebben ingegrepen. Lees hier verder.
 

13-9-2013 Lokale omroep Roosendaal gaat fuseren met lokale omroep Bergen op Zoom
 

De lokale omroepen in Roosendaal en Bergen op Zoom gaan fuseren. De besturen van beide organisaties zijn in gesprek over een samengaan. Hiermee lopen de omroepen vooruit op de wens van de landelijke overheid om tot minder publieke omroepen te komen in Nederland, om daarmee ook een bezuiniging te realiseren op de subsidies aan deze omroepen. Bron.
 

12-9-2013 Tsarina FM en Radio Wieringermeer uit de lucht door gemeentelijke herindeling
 

Door de gemeentelijke herindeling in de kop van Noord Holland van de gemeenten Wieringen, Wieringermeer, Anna Paulowna en Niedorp tot de gemeente Hollands Kroon zijn de lokale omroepen Tsarina FM uit Breezand en Radio Wieringermeer uit Middenmeer sinds een aantal maanden niet meer te ontvangen op FM 104.9 en FM 107.0. Voor de nieuwe gemeente zendt Noordkop Radio uit vanuit Hippolytushoef op FM 106.6.
 

11-9-2013 Nieuwe reactie's op ingediende verzoeken tot netverbetering FM
 

Bij het Agentschap Telecom zijn nieuwe reacties binnen gekomen. Reactie van Sky Radio op de steunzender van Q-Music in Arnhem; Reactie van Omrop Fryslân op plan Radio Continue Hoogezand en Fresh FM heeft aangepast voorstel voor de steunzender frequentie Vianen 103,4 MHz. Dit alles is te volgen via de website van het Agentschap Telecom.

11-9-2013 Stem bij de Afsluitdijk af op Breezanddijk FM 107.0
 

Vanaf vandaag t/m 22 september barst Leeghwater los: een uniek drive-in-theaterspektakel op het midden van de Afsluitdijk. Bert Visscher kruipt in de huid van professor Leeghwater, een iets te optimistische uitvinder en pionier pur sang. Het is ook te volgen via een evenementenzender Breezanddijk FM 107.0.
 

10-9-2013 VCR DAB+ nieuws
 

De DAB zenders Venlo en Schiermonnikoog zijn na wat beter speurwerk toch wel on air en daarmee zijn alle zenders dus on air op kanaal 11C t.b.v. het  DAB+ netwerk van de VCR. Meer info over digitale radio in Nederland zie de website van Digitale Radio+.
Voor een overzicht van alle DAB / DAB+ in Nederland zie onze aparte website

 

9-9-2013 Agentschap Telecom controleert deze week vijf Nederlandse zendertorens met een helikopter
 

Agentschap Telecom controleert deze week vijf Nederlandse zendertorens met een helikopter. Het gaat om de torens in Smilde, Lelystad, Hilversum, Loon op Zand en Roermond. Op de torens staan de FM-masten van verschillende landelijke en regionale omroepen. Gecontroleerd wordt of de FM omroepen zich aan de vergunningsvoorwaarden houden. De vluchten worden uitgevoerd door Heli Holland. Bron.
 

9-9-2013 VCR DAB+ nieuws
 

De DAB zenders Venlo en Schiermonnikoog zijn nog niet on air. Zenderoperator Broadcast Partners heeft voor Schiermonnikoog een aanvraag ingediend om de antenne's  te plaatsen op de watertoren ook wel de Zuidertoren genoemd. Rechts een actuele foto van de toren en links er van het plan van Broadcast Partners.
Voor een overzicht van alle DAB / DAB+ in Nederland zie onze aparte website
 

8-9-2013 Nieuw antenne systeem voor FM en DAB op Arnhem toren
 

Na een bericht op twee radioforums dat de ontvangst van Radio 10 zender Arnhem FM 104.1 verbeterd was in de zuidelijke grensstreek blijkt dat er een nieuw antenne systeem geplaatst is op de onderste straalverbinding ring.
Tussen de FM antenne's zijn ook twee DAB antenne's voor VCR DAB+ 11C gemonteerd.

Klik op de foto's voor een groot exemplaar. 

6-9-2013 Lokale omroep Voorst ook verdwenen uit de ether
 

De lokale omroep van de gemeente Voorst, Radio Voorst is niet meer te ontvangen op FM 105.3. De omroep is na 25 jarig gestopt aldus een bericht op hun website.
 

6-9-2013 Lokale omroep DAGRoosendaal alweer verdwenen uit de ether
 

Sinds geruime tijd is er op de FM frequentie van de lokale omroep in Roosendaal op FM 107.1 stilte te horen. Volgens twitter blijkt de omroep niet meer te bestaan. DAG FM heeft het nog geen jaar uitgehouden want de start was begin november 2012.
 

5-9-2013 Zuid-Limburg nachtje zonder FM radio
 

Radioluisteraars in Zuid-Limburg kunnen in de nacht van donderdag op vrijdag hinder ondervinden van onderhoudswerkzaamheden aan de zendmast Hulsberg. De landelijke publieke radiozenders Radio 1, Radio 2, 3FM, Radio 4 en Radio 5 worden tussen 01.00 en 5.00 uur volledig uitgeschakeld. Dat zei een woordvoerster van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) donderdag. De werkzaamheden behelzen antenne-inspectie en -metingen. Bron. Tevens zullen de commerciële zenders 538, 100%NL en de publieke regionale omroep L1 Radio uit de lucht zijn. 
 

3-9-2013 Fresh FM en Radio Veronica vragen beide een steunzender aan in Vianen op 103.4 MHz
 

Bij het Agentschap Telecom zijn wederom nieuwe voorstellen voor netverbetering van de zogenaamde "paarse gebieden" ontvangen. Eerder vroeg Radio Veronica aan een zender in Vianen  op 103,4 MHz, nu vraagt Fresh FM hem ook aan op deze frequentie.
Tevens is de reactie van RTV Noord te lezen op de eventueel geplande verbetering van Radio Continu in Hoogezand.
Het lijkt een beetje uit de hand te gaan lopen?
De voorstellen, afwijzingen en de voortgang is te volgen via de website van het Agentschap Telecom.
 

2-9-2013 RADIONL nu ook op 90.0 FM vanuit De Lutte
 

Sinds vanochtend is RADIONL te ontvangen via de zender De Lutte op 90.0 MHz.


 

1-9-2013 VCR DAB+ nieuws
 

Q-music Non-Stop en Arrow Classic Rock nu ook via VCR DAB+ netwerk op kanaal 11C te horen.

Voor een overzicht van alle DAB / DAB+ in Nederland zie
onze aparte website

 

  Terug naar nieuwsarchief