Nieuws november 2013

   
30-11-'13 Werkzaamheden aan FM antennes op zendtoren Goes
 

Afgelopen week is men bezig geweest met werkzaamheden aan de onderste FM antennes welke aan de zendtoren te Goes zijn gemonteerd. Het lijkt erop dat men een deel van de onderste antennes heeft vervangen omdat deze glimmen en nog niet zijn voorzien van kabels. De DAB antennes voor de NPO zijn overigens nog niet gespot. Klik op de foto's voor een groot exemplaar. Met dank aan Andre voor de foto's.


 

29-11-'13 Radio Lelystad heeft nieuwe mast, processing, zender en antenne
 

Radio Lelystad heeft afgelopen maandag haar zendmast op het dak van het politiebureau aan het Zuiderwagenplein vervangen. In de nieuwe mast is een nieuwe antenne gekomen en is de huidige zender vervangen en heeft men nieuwe audio processing. De installatie is geleverd door De Broadcastshop. Bron.
  

                                       

28-11-'13 Radio 10 Arnhem op 104.1 vanaf nieuwe antenne
 

Radio 10 draaide tot vannacht in Arnhem op 104.1 met 3 kW ERP richting west, en 10 kW ERP richting zuid (maar dat laatste vanaf het betonnen gedeelte van de mast). Sinds vanochtend vroeg is de nieuwe toplaag van de antenne helemaal bovenin de mast in gebruik, en wordt er momenteel met 15 kW ERP in alle richtingen uitgezonden aldus Herbert Visser op radioforum.nl. Klik op foto voor groot exemplaar. Met dank aan Arno Lenselink voor de foto's.
                    

26-11-'13 Nieuwe aanvragen voor netverbetering FM
 

Bij het Agentschap Telecom zijn weer nieuwe voorstellen voor netverbetering van de zogenaamde "paarse gebieden" ontvangen: Sky Radio Boxtel 101.8; RADIONL Lopik 99.3 en RADIONL verhuizing van Amersfoort naar Leusden. Alle voorstellen, afwijzingen en de voortgang is te volgen via de website van het Agentschap Telecom.
                         
 

25-11-'13 Lokale omroep Reimerswaal binnenkort via FM 107.6 te beluisteren
 

Als alles volgens plan gaat zal Radio Reimerswaal de nieuwe lokale omroep van de gemeente Reimerswaal dit jaar nog te ontvangen zijn via FM 107.6 vanuit Hansweert met 80 Watt ERP.
 

23-11-'13 Ombouw van antenne systemen voor Radio 10 in Arnhem in volle gang
 

T.b.v. de FM zender van Radio 10 in Arnhem (104.1 MHz) zijn op dit moment werkzaamheden aan de toren aan de gang. Deze werkzaamheden zijn nodig om de omroep voor de Kerst weer net zo sterk te kunnen laten uitzenden als vroeger toen Arrow Classic Rock uitzond. Op dit moment is dit nog niet het geval omdat er een geheel nieuw antennesysteem voor deze zender moet worden gebouwd en daar is men nu mee bezig. De DAB antennes van de NPO zijn naar een lager plek in de mast verplaatst en daarboven komt een nieuw FM systeem voor Radio 10. Het oude antenne systeem is na het uit de lucht gaan van Arrow Classic Rock in 2010 uit de mast gehaald. Momenteel zendt Radio 10 via Arnhem uit via een noodsysteem
Indien iemand kan zorgen voor nieuwe foto's van deze ombouw dan deze gaarne mailen.

 

21-11-'13 NPO DAB+ zender Mierlo tijdelijk weer ingeschakeld
 

Vandaag is volgens diverse bronnen de DAB zender Mierlo weer in de lucht gegaan. Deze zender is van tijdelijke aard t.b.v het DAB+ netwerk van de NPO.

19-11-'13 Grootste Kerstboom ter wereld gaat weer branden
 

De Gerbrandytoren in IJsselstein zal dit jaar voor de 16e keer worden omgetoverd tot de Grootste Kerstboom ter wereld. Het bestuur van Stichting Kerstboom heeft hiervoor definitief het groene licht gegeven. Dit berichten diverse media vandaag. Zoals elk jaar was het ook dit jaar weer spannend of de boom ontstoken zou worden. En hoewel nog 15% van de begroting gedekt moet worden, vertrouwt Stichting Kerstboom erop dat de komende weken het restant wordt binnengehaald met sponsor- en donateurswerving, aldus de lokale omroep van de regio Lopik: RTV9 op haar website. De lichten worden dit jaar ontstoken op zaterdag 7 december. De mast dankt het predicaat ‘Grootste Kerstboom ter Wereld’ aan een vermelding in het Guinness Book of Records. Met z’n 367 meter is de toren 43 meter hoger dan de Eiffeltoren.
 

18-11-'13 Mast Dedemsvaart voorzien van nieuwe antennes
 

Vandaag stond een hoogwerker in het centrum van Dedemsvaart om de zendmast te voorzien van nieuwe antennes. De nieuwe antennes zijn bestemd voor de fase 2 uitrol van het DAB+ netwerk van de NPO. Klik op de foto's voor een groter exemplaar. Voor een overzicht van alle T-DAB+ zenders kijk hier. Met dank aan Maarten van Noorden voor de foto's.
 

17-11-'13 Uitrol NPO DAB netwerk gaat in rap tempo: ook nieuwe antennes gemonteerd in mast Zwolle
 

Wederom was sprake dat er nieuwe DAB antennes zouden zijn gemonteerd 'door klimpieten' dit keer in de zendmast Zwolle. Onze 'reporter' is ter plaatse geweest en kon digitaal vastleggen dat men hier vier dipolen gemonteerd heeft in de mast zie foto rechts. Deze vier antennes zijn dus ook bestemd voor DAB NPO op kanaal 12C. Met dank aan Jassy voor de foto's.
 

17-11-'13 Omroep Venlo nu met 500 Watt vanaf studio pand
 

Omroep Venlo zendt tegenwoordig uit vanaf de voormalige machinefabriek van het rijksmonumentale Nedinsco complex met 500 Watt via FM 96.9. Eerder stond de zender met 100 Watt ERP te draaien op een woonflat in Tegelen.
Tevens is de omroep nu met de studio gevestigd in dit
gebouw.

16-11-'13 Nieuwe DAB antennes gemonteerd op zendtoren De Mortel voor de NPO
 

Afgelopen week was sprake dat er een nieuwe mast zou zijn gemonteerd op zendtoren De Mortel en na wat speurwerk is deze per toeval gespot op een slechtvalk forum. De mast rechts op de foto rechts is de nieuwe mast met drie antennes welke bestemd zijn voor DAB NPO (kanaal 12C).
 

16-11-'13 Vermogens nieuwe DAB+ zenders NPO deels bekend en Mierlo wordt weer in gebruik genomen
 

Op de website van het Agentschap Telecom zijn de ERP vermogens bekend gemaakt voor het DAB+ netwerk van NPO. Opmerkelijk is dat Mierlo weer in de lijst staat. Deze is vorig jaar uitgeschakeld en gaat blijkbaar binnenkort weer on air.

15-11-'13 Omroep Maas en Mergelland gaat niet verhuizen naar mast Noorbeek
 

Lokale Omroep Maas en Mergelland heeft recentelijk een verzoek ingediend om te verhuizen van hun huidige frequentie 107.2 naar de 89.6 FM door gebruik te gaan maken van een mast in Noorbeek. Maar nu blijkt dat KPN deze mast in gebruik gaat nemen en moet de omroep op zoek naar andere mogelijkheden voor verbetering van hun bereik. Lees hier verder.
 

14-11-'13 Voor een goed doel genieten van het uitzicht vanaf een mediatoren van Alticom
 

Voor het goede doel genieten van het geweldige uitzicht vanuit een mediatoren van Alticom. Dat is nog eens een Heppie View! De derde Heppie View vindt plaats op de toren in Roermond op zaterdag 16 en zondag 17 november kun je ongeveer een half uur van achter het glas van dit prachtige uitzicht genieten. De opbrengst gaat in z’n geheel naar Stichting Heppie. Bestel snel je tickets.
 

11-11-'13 100%NL zender 88.3 FM niet meer vanaf flatje Den Helder maar vanaf zendmast Wieringerwerf

Heden morgen is de zender 88,3 FM in Wieringerwerf voor 100% NL door de internationale coordinatie gekomen en goedgekeurd. Naar verluid is hij ook reeds in bedrijf en wordt niet meer uitgezonden van het flatje aan de Andromeda in Den Helder maar vanaf de zendmast Wieringerwerf. Bron.
 

9-11-'13 Freez FM op frequenties HOT Radio te horen

Op de FM frequenties 88.5 Arnhem en 88.7 Apeldoorn is Freez FM te horen i.p.v HOT Radio. De reden hiervan is onbekend.
Februari dit jaar was er nog ruzie in de ether omdat de zenders van HOT Radio Hits tegelijkertijd aan stonden met die van HOT Radio in Arnhem en Apeldoorn.
 

9-11-'13 VCR DAB+ zender netwerk helemaal klaar

Deze week heeft zenderleverancier Harris Broadcast en zender operator Broadcast Partners bekend gemaakt dat het DAB+ zender netwerk van de VCR welke uitzendt op kanaal 11C helemaal klaar is. Bron.
 

3-11-'13 Radio Royaal vanaf 15 november op 99.4 FM in Den Haag
 

Op 15 november begint een nieuw radiostation in Zuid Holland op FM 99.4. Op deze frequentie is momenteel nog Radio Decibel Den Haag te horen. Het nieuwe radiostation heet “Radio Royaal”en draait de leukste oldies uit de jaren 60, 70, 80 en het beste van eigen bodem. Bron: persbericht.
 

2-11-'13 Nieuwe DAB antennes gemonteerd op zendtoren Markelo voor de NPO
 

Afgelopen week is de DVB-H antenne welke bovenop de mast van de zendtoren Markelo stond eraf gehaald. Op die plek is een korte mast gemonteerd met hierin acht nieuwe antennes voor DAB NPO (kanaal 12C). Met dank aan Jassy voor de foto's.
 

  Terug naar nieuwsarchief