Nieuws maart 2013

   
30-3-2013 Amplifier Radio op FM 107.4 via evenementen zender vanuit Damwald

I.v.m. de jaarlijkse paas marathon uitzending en een reunie van oud DJ's is Amplifier Radio te horen op de evenementen frequentie FM 107.4 t/m 1 april vanuit Damwâld.
 

28-3-2013 Radio Heineken legaal tijdens de Paasdagen op FM 106.8

Radio Heineken gaat weer legaal uitzenden tijdens de Pasen via de evenementen frequentie 106.8 FM vanuit Marum. Bron.
 

22-3-2013 BP sleept Wild FM voor de rechter

Het kort geding tussen de regionale radiozender Wild FM Hitradio en zenderbeheerder Broadcast Partners, wat vrijdagmorgen diende bij de rechtbank in Amsterdam heeft nog niet veel opgeleverd. Het vonnis wordt twee weken aangehouden, zo meldt een verslaggever. Beide partijen gaan proberen er onderling uit te komen. Lukt dat niet, dan zal de rechter alsnog uitspraak doen. Lees hier verder.
 

21-3-2013 Prins Bernard betrokken bij radiorel rondom Wild FM

Prins Bernhard van Oranje is als aandeelhouder betrokken bij mogelijk verboden financieel gesjoemel bij radiostation Wild FM. Dit stelt directeur Robert-Jan van der Hoeven van zenderbeheerder Broadcast Partners, dat de uitzendingen van Wild FM verzorgt. Morgen wordt het radiostation hierover voor de rechter gesleept. Lees hier verder.
 

20-3-2013 Omroep Houten maakt nu ook radio. Vanaf de zomer op FM.

Omroep Houten maakt nu ook radio. Vanuit een nieuwe studio in het Cultuurhuis zendt de lokale omroep 24 uur per dag uit. Vooralsnog wordt er alleen op de vrijdagavond tussen 19 en 21 uur live-radio gemaakt, maar het streven is om dit iedere dag gaan te doen. De zender is nu alleen nog op internet te beluisteren. Vanaf de zomer moeten automobilisten tot op de Houtense Rondweg het station ook op hun autoradio kunnen ontvangen.
 

19-3-2013 Wild FM Hitradio zender Purmerend op andere locatie dan Antenneregister vermeld

De zender Purmerend van Wild FM Hitradio op 97.4 MHz staat op een andere locatie dan in het Antenneregister wordt vermeld. Het Antenneregister geeft een overzicht van antenne-installaties in Nederland. Zo kunt u zien waar in uw omgeving antennes staan en wat voor antennes dit zijn. In het Antenneregister staan vrijwel alle vast opgestelde antenne-installaties met een zendvermogen groter dan 10 decibel Watt (dBW). Ook de antennes van radiozendamateurs zijn in het register opgenomen.
 

18-3-2013 Radio Aa en Hunze geeft gas! Nieuwe zendmast!

Vorige week vrijdag heeft Radio Aa en Hunze een nieuwe mast en een door Broadcast Service Noord (BSN) geleverde twee elements antenne geplaatst. Tevens heeft BSN een nieuwe zender (Ptx100Lcd) en een orban 8300 geplaatst en in bedrijfgesteld. Voor foto's van het plaatsen van de mast kijk hier.
             

17-3-2013 Zenders van Hotradio Hits in Arnhem en Apeldoorn uit de lucht

Inmiddels zijn beide zenders van Hotradio Hits uit de lucht.
 

16-3-2013 Wederom inbraak zender Hotradio Hits in Apeldoorn

De soap rondom 'Hotradio Hits' gaat weer verder. Dit keer is de apparatuur van de regionale zender wederom gestolen. Vrijdagavond (15 maart) rond 21.40 uur kreeg Hotradio Hits ongewenst bezoek. Voor de tweede maal in een week tijd is bij Hotradio Hits in Apeldoorn audio- en zendapparatuur gestolen. Deze keer hing er een camera die zijn werk goed heeft gedaan. Via de Sociale Media is inmiddels een foto verspreid van de dader. Bekijk die foto op Radio.nl.
 

15-3-2013 Zenders van Hotradio Hits in Arnhem en Apeldoorn moeten uit de lucht van het AT

Inmiddels heeft AT uitgesproken dat beide zenders van Hotradio Hits uit de lucht moeten. Volg de soap via de media site Radio.nl.
 

14-3-2013 Inbraak zender Hotradio Hits in Apeldoorn

De soap rondom 'Hotradio' en 'Hotradio Hits' gaat weer verder. Beide radiostations blijven elkaar storen in Arnhem en Apeldoorn maar in Apeldoorn ging dat even mis met Hotradio Hits. Afgelopen week is er ingebroken in het gebouw waar de zender staat. Na onderzoek bleek dat de audioapparatuur was ontvreemd. Nadat de toegangsdeur was geforceerd zijn dieven er met de audioapparatuur inclusief processing vandoor gegaan, waardoor het stil werd op de zender. Hotradio Hits heeft inmiddels aangifte van diefstal gedaan bij de politie die de zaak nu in onderzoek heeft. Het radiostation heeft de gestolen apparatuur direct vervangen zodat de uitzendingen slechts kort onderbroken werden in Apeldoorn. Naar schatting ligt de schade voor Hotradio Hits tussen de zeven en tienduizend euro. Volg de soap via de media site Radio.nl.
 

12-3-2013 RDS voor Omroep Vlaardingen

Omroep Vlaardingen heeft het RDS-systeem gekregen op hun FM zender 107.8 FM. De lokale zender is daar erg gelukkig mee, want de zender is nu duidelijk zichtbaar in radiodisplays. Ook de automatische zoekfunctie van radiofrequenties zoeken geschiedt primair op basis van het RDS-signaal. Radio Data Systeem (RDS) geeft de frequentie een tekstcode mee en daarmee is het signaal ook krachtiger. Als er nu in bijvoorbeeld de auto op 107.8 FM afgestemd wordt, verschijnt de tekst: OMROEP VLAARDINGEN 107.8 FM KIJK VTV UPC CH31. Op dit moment is de Vlaardingse lokale omroep hard bezig haar techniek te verbeteren. Het verkrijgen van RDS is daar een onderdeel van. Bron.
 

10-3-2013 Zender Moordrecht van Omroep Zuidplas in stereo en met RDS op 106.9 FM

Pro FM Broadcast meldt op Facebook dat ze afgelopen vrijdag de zender Moordrecht van Omroep Zuidplas hebben omgebouwd naar stereo en RDS d.m.v. een re-broadcast receiver van Deva.
 

9-3-2013 Lokale omroep RTV Kanaal 30 binnenkort op 2e frequentie vanuit Burgum

RTV Kanaal 30, de lokale “omrop fan ‘e Walden” (Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel), krijgt binnenkort een extra frequentie om op uit te zenden. De dekking op de frequentie 105 MHz vanuit Burgum is door het zeer grote gebied niet toereikend. Extra vermogen op deze frequentie is alleen toegestaan door het AT in combinatie met een richtantenne op 70 graden i.p.v. de huidige gestackte dipolen. Dit om geen overlast te veroorzaken op de 104.7 MHz, waar Holland FM vanuit Leeuwarden uitzend. Het vermogen op 105 MHz gaat omhoog van 17 naar 20 dBW (100 Watt ERP). Op 107.8 MHz zal een nieuwe antenne richting het westen voor een betere dekking zorgen. Het hier toegestane vermogen bedraagt 18 dBW (63 Watt ERP). De antennes zullen worden geplaatst door Antennebouw Bijzen. De ex-(middengolf) piraat Radio Atlantis 1521 verzorgt op zondag tegenwoordig het raamprogramma.
 

8-3-2013 Lokale omroep ZFM wil 50.000 euro lenen van gemeente Zandvoort

De Zandvoortse Omroep Organisatie ZFM wil 50.000 euro lenen van de gemeente Zandvoort om goede radioprogramma’s te kunnen blijven maken. Het lokale radiostation wil de lening binnen vijf jaar met rente terugbetalen. De gemeenteraad leek dinsdagavond positief tegenover de lening te staan, maar wil nog wat meer informatie hebben voordat wordt besloten de lening te verstrekken. Het radiostation wil met het geld de verbouwing en inrichting van de nieuwe locatie aan de Tolweg 10A financieren. Halverwege 2013 trekt ZFM in het gebouw waar nu nog de Reddingsbrigade zit. De Tolweg is een goedkopere locatie dan het huidige pand aan het Gasthuisplein. De omroep gebruikt nu oude apparatuur en software. Om hun taak naar behoren uit te kunnen voeren heeft ZFM nieuwe spullen nodig. Het radiostation draait op ruim 75 vrijwilligers. Bron.
 

4-3-2013 Stichtig Lokale Omroep Rotterdam verliest haar zendmachtiging

Na 25 jaar verliest de SLOR (Stichtig Lokale Omroep Rotterdam) haar zendmachtiging in Rotterdam. Stichting OPEN Rotterdam mag de komende vijf jaar deze rol gaan vervullen. Dit betekent ook dat Megastad FM binnenkort niet meer is te horen in de Rotterdamse ether. Megastad FM zendt uit via één van de kanalen van de SLOR op FM 93.9. Lees hier verder.
 

3-3-2013 Samenwerking lokale omroepen in Zeeuws-Vlaanderen

De drie lokale omroepen in Zeeuws-Vlaanderen bundelen de krachten. Stichting Omroep Hulst, Stichting Omroep Terneuzen en de West-Zeeuws-Vlaamse Omroep Stichting hebben afgelopen week een intentieverklaring ondertekend voor een verregaande samenwerking. Daarvoor wordt een overkoepelende stichting opgericht. In het westen maakt Scheldemond FM nu radio. In de gemeente Terneuzen doen vrijwilligers van Terneuzen FM dat. In Hulst maakt Omroep Hulst televisieprogramma's. De nieuw te vormen Stichting Media Centrum Zeeuws-Vlaanderen moet ervoor zorgen dat alledrie partijen zowel radio- als televisieprogramma's moeten kunnen maken. Daarbij wordt ingezet op brede, onafhankelijke nieuws- en informatievoorziening. Bron.
 

2-3-2013 AT laat beide Hotradio's storen in de regio Arnhem en Apeldoorn

Het Agentschap Telecom, toezichthouder op de Telecommunicatiewet, heeft nog steeds geen actie ondernomen op de twee radiostations in Arnhem en Apeldoorn die elkaar van de FM-band drukken. Nog steeds zorgen HOT Radio en HOT Radio Hits voor enorme storingen in Arnhem en Apeldoorn. Het AT wil vooralsnog geen actie ondernemen omdat er een rechtszaak tussen de twee radiostations op stapel staat. Lees hier verder.
 

1-3-2013 Broadcast Partners gaat netwerk bouwen voor landelijke commerciële stations via DAB+

Vandaag hebben de commerciële landelijke radiostations gezamelijk de overeenkomst getekend met netwerk provider Broadcast Partners. Vanaf 1 september 2013 gaan 538, Q-Music, Sky Radio, SLAM!FM, Radio Veronica, 100%NL, Sublime FM en BNR Nieuwsradio volledig digitaal in heel Nederland op kanaal 11C. Naast ontvangst op FM starten de zenders gezamenlijk met de digitalisering van de ether. Met DAB+ ontvangers kunnen luisteraars vanaf september naast hun favoriete zenders ook nieuwe zenders gaan ontvangen. Jan-Willem Brüggenwirth, voorzitter Vereniging van Commerciële Radio: “Digitalisering doet wereldwijd zijn intrede en het is een logische stap ook de ontvangst van radiostations in de ether te digitaliseren. De commerciële landelijke radiostations gaan nauw samenwerken met de publieke radiozenders. Voor luisteraars straks meer keuze en gemak”. Voor de ontvangst van digitale radio via DAB+ hebben luisteraars andere ontvangers nodig. De eerste stap is vanmorgen gezet. Verdere informatie rondom beschikbaarheid van apparatuur en aanbod van nieuwe zenders naast de populaire bekende radiostations, is later dit jaar bekend. Bron: persbericht. Het uitrol plan wordt zoals gisteren hier gemeld later bekend gemaakt.
 

1-3-2013 Arrow Classic Rock Noord vervangen door Freez FM

Sinds vandaag is Freez FM weer terug in de ether op de frequenties van Arrow Classic Rock Noord 87.6 Twente, 89.2 Zwolle NOP, 98.5 Drenthe en 98.7 Friesland. Bron.
 

  Terug naar nieuwsarchief