Nieuws juni 2013

   
27-6-2013 Nieuwe antennes gemonteerd in Markelo t.b.v. DAB+ VCR
 

Voor een overzicht zie onze aparte website voor DAB.
                   
Sangean, een fabriek met eigen lijn en een grote speler in het buitenland, komt samen met 100% NL als eerste in Nederland met dit eigen DAB+/FM-RDS toestel. Voor Ä 99,- kun je het kopen in de winkel of via internet. Lees hier verder.
 

22-6-2013 Radio Continu op de vingers getikt door AT
 

Radio Continu is op de vingers getikt door het Agentschap Telecom. Het commerciŽle radiostation zond begin juni uit op een tweede en dus extra frequentie. Volgens het Agentschap Telecom is dat illegaal. Het Agentschap onderzoekt of Radio Continu een sanctie moet worden opgelegd. Daarvoor wordt eerst een zogeheten rapport van bevindingen opgesteld. Bron.
 

20-6-2013 Radio Stichtse Vecht heeft antenne van de 105.3 FM verplaatst
 

Afgelopen zaterdag heeft RTV Stichtse Vecht de antenne verhuisd van de zender 105.3 FM. Deze stond aan de Gaslaan en staat nu in de toren spits van de Heilig Hart kerk. Bron.


 

18-6-2013 Zendmasten Vahon zijn illegaal aldus Raad van State
 

De commerciŽle radiozender VAHON uit Den Haag moet haar zendmasten in Stompwijk verwijderen. Dit heeft de Raad van State besloten. Fred Kartaram, oprichter van de VAHON, heeft per brief gevraagd aan de gemeente Leidschendam-Voorburg om niet in te grijpen totdat er een nieuwe locatie is gevonden. "De kans is namelijk groot dat de zendmasten in Den Haag kunnen worden neergezet, we wachten alleen nog op de bouwvergunning", aldus Kartaram tegenover De Telegraaf. Lees verder op MediaMagazine.
 

17-6-2013 Radio Seagull neemt frequentie van Waddenzee over op AM 1602
 

"We are delighted to tell you that, from the beginning of July, Radio Seagull will be available on 1602khz around the clock. Transmission power 1kW but, if you live too far from Harlingen, remember there is also the internet, Tune-in Radio and iTunes. Enjoy the summer with Radio Seagull 1602 24/7". Bron.
 

17-6-2013 Radio Maria toegevoegd aan DAB+ kanaal 11C (VCR)
 

 

16-6-2013 Radio Waddenzee stopt eind deze maand haar uitzendingen op AM 1602
 

Wegens sterk teruglopende reclame inkomsten heeft de directie van Radio Waddenzee besloten de uitzendingen per 29 juni as. om 19:00 uur te staken. Na acht jaren komt er een einde aan een fantastisch radioavontuur. Wij besluiten deze zwarte radiodag met een live uitzending vanuit ons hoofdkwartier te Urk.
Bron.
 

15-6-2013 Gemeente Leidschendam-Voorburg wil af van zendmasten radiozender VAHON
 

De gemeente Leidschendam-Voorburg wil dat de zendmasten van de commerciŽle radiozender VAHON verdwijnen uit de polder bij Stompwijk. Dit berichtte dagblad De Telegraaf donderdag. De twee zendmasten van elk 27 meter worden gebruikt voor de uitzendingen op de middengolffrequentie 1557 kHz. Lees hier verder.
 

7-6-2013

Radio Hoeksche Waard steunzender Piershil FM 106.2 is uitgeschakeld

 

De steunzender te Piershil voor Radio Hoeksche Waard die uitzond op 106.2 MHz FM is uitgeschakeld. Dit is gedaan omdat het  doel van deze steunzender niet meer van toepassing is. In die regio zijn de uitzendingen van Radio Hoeksche Waard ook te ontvangen via de andere steunzender van Nieuw-Beijerland FM 105.5 MHz en hoofdzender FM 96.0 MHz. De zender, die op het dak van het dorpshuis te Piershil is geplaatst, wordt binnenkort opgeruimd. Bron.
 

6-6-2013 Radio Continu en Radio Krachttoer samen op 107.2 FM vanuit Westerbork
 

Van 5 juni t/m 8 juni komen de uitzendingen van Radio Continu live vanuit de feesttent in Westerbork i.v.m. Midden Drenthe Pop. In Westerbork e.o. zijn ze te beluisteren tussen 13.00 uur en 19.00 uur via de evenementenzender van de Radio Krachttoer, welke ook aanwezig zijn in de feesttent. In heel Westerbork en ver daarbuiten zijn we tussen 13.00 en 19.00 uur tijdelijk te beluisteren via FM 107.2. De overige uren is via deze frequentie de Radio Krachttoer te beluisteren. Bron.
 

5-6-2013 Digitaal radionetwerk NPO eind 2013 landelijk dekkend
 

Vanaf eind 2013 kan er in heel Nederland digitaal naar publieke radiozenders geluisterd worden via de ether. De NPO heeft besloten om de aanleg van zijn landelijk dekkend Digital Audio Broadcasting (DAB+) netwerk met twee jaar te versnellen. Luisteraars kunnen hierdoor eerder profiteren van de voordelen van digitale radio, zoals betere kwaliteit, meer kanalen en extra informatie. Nu zijn de publieke radiostations via digitale radio beschikbaar in de Randstad, Noord-Holland en Midden-Nederland. Na de positieve eerste ervaringen is de tijd nu rijp om het netwerk landelijk beschikbaar te maken. Het gaat concreet om een uitbreiding van het aantal zendmasten van 10 naar 24. Uit contractuele overwegingen worden de investeringskosten niet bekend gemaakt. Op de lange termijn wordt digitale radio gezien als de opvolger van de analoge ether. Op dit moment onderzoekt de NPO of de  AM-ontvangst voor Radio 5 door de versnelde dekking van DAB+ eerder kan  worden afgebouwd, mede vanuit kostenoogpunt en duurzaamheid. Om het DAB+ signaal te ontvangen, is een geschikt DAB+ radiotoestel nodig. Deze toestellen zijn beschikbaar via internet en via steeds meer elektronicawinkels. Persbericht.
 

4-6-2013 Radio díHuZes te beluisteren in de Krimpenerwaard, Lopikerwaard en Alblasserwaard
 

Op 5 en 6 juni maken 9 lokale omroepen in de Krimpenerwaard, Lopikerwaard en Alblasserwaard twee dagen lang een gezamenlijk programma over de Alpe d'Huzesaktie. Hierin worden met name deelnemers uit de eigen regio gevolgd. De uitzending is te volgen via Papendrecht FM, 105.0, Vlistam Radio, 105.5, RTV Zilverstad, 105.9, LO Krimpen, 106.0, Radio Centraal, 106.6, Radio Stad Montfoort, 106.8, Midland FM, 107.5, Radio Vrolek, 107.7 en RTV Bodegraven, 107.8. Meer info: http://www.radiodhuzes.nl
 

2-6-2013 VCR DAB antennes in zendmast Wieringerwerf
 

28 mei stond in de Wieringer Courant een bericht dat mensen op 200 meter hoogte bezig waren in de zendmast Wieringerwerf. Klik rechts op de foto voor het artikel. Vandaag een kijkje wezen nemen en inderdaad de DAB+ zender voor de VCR op kanaal 11C was te ontvangen en de nieuwe antenne's schitterden in de zon.
Ook zijn er de nieuwe DAB antenne's op de foto gezet in Roosendaal, Rotterdam en Maastricht toren. Op de laatste mast werd afgelopen zaterdagochtend om 6 uur de nieuwe antenne mast omhoog gehesen.

 

1-6-2013 Start van de "week van de lokale omroep"
 

In de eerste week van juni organiseert de OLON de Week van De Lokale Omroep. Vandaag zaterdag 1 juni tot en met vrijdag 7 juni maken mensen kennis met de Ďlokale omroep in al haar facettení. Een week lang laten de lokale omroepen zien wat voor prachtig werk zij verrichten. Vandaag zaterdag 1 en morgen zondag 2 juni zijn de landelijke Open Dagen van alle lokale omroepen in Nederland. De Open Dagen zijn de officiŽle start van de Week van de Lokale Omroep. Klik hier voor de deelnemende omroepen.
 

  Terug naar nieuwsarchief