Nieuws januari 2013

   
31-1-2013 FM kavel A7 wordt niet opgeknipt

De minister van Economische Zaken informeert de Tweede Kamer of het mogelijk is of het nog braakliggende kavel A7, bestemd voor landelijke commerciële radio, opgeknipt kan worden en wat de voor- en nadelen hiervan zijn en over zijn keuze voor de uitgifte van dit kavel. Lees hier de uitkomst.

Het FM kavel A7 wordt voor de zomer geveild. Dat heeft minister Kamp van Economische Zaken aan de Tweede Kamer laten weten.
 

30-1-2013 Lekwaal FM nu op 92,1 MHz

LekWaal FM heeft de 92,1 MHz in gebruik genomen. Eind november vorig jaar heeft het Agentschap Telecom aan de omroep voor Leerdam, Lingewaal en Zederik laten weten dat de internationale coördinatie voor deze etherfrequentie succesvol was afgerond. Hierdoor kon de huidige zendvergunning aangepast worden. De FM frequentie 104,9 MHz in Asperen is komen te vervallen. De frequentie 107.6 MHz in Leerdam blijft in gebruik.
 

26-1-2013 Gisteren waren de laatste uitzendingen van Radio Marina

Vrijdag 25 januari 2013 waren voorlopig de laatste programma’s bij Radio Marina 1485AM te beluisteren. Vanaf maandag 4 februari a.s. worden de bekende programma’s van Radio Marina 1485AM, Radio Monique en ons zusterstation Radio Waddenzee 1602AM zodanig geďntegreerd dat een swingend muziekstation voor Noord-Nederland ontstaat. Radio Waddenzee 1602AM, het geluid van Noord-Nederland, biedt per 4 februari a.s. van 07-19 uur voornamelijk een brede muzikale selectie uit 1970 tot heden voor thuis, in de auto en op het werk. Van 19-07 uur zijn de Engelstalige programma’s van Radio Seagull te horen. De programma’s zijn in Noord-Nederland via 1602 KHz AM te beluisteren. Bron.
De plannen van Radio Marina om op AM 1485 kHz te gaan uitzenden zijn hiermee van de baan.
 

24-1-2013 Digitenne van KPN schrapt SlamTV; nieuw: Investigation Discovery en Xite

DVB-T Digitenne van KPN heeft vandaag de zender Investigation Discovery toegevoegd aan het basispakket; Xite aan het pluspakket en SlamTV is verwijderd. Bron.

 

17-1-2013 Samenwerkingsverband lokale omroepen Helmond, Laarbeek, Gemert-Bakel, Deurne en Asten-Someren

Samenwerking tussen vijf lokale omroepen om de nieuwsvoorziening in de regio te verbeteren. Dat is het idee achter het project ‘Optimalisatie nieuws- en informatievoorziening’ dat lokale omroepen uit de regio Peel-Zuid indienden voor de subsidieregeling regionale samenwerking. Het Fonds stelt maximaal € 128.345 beschikbaar voor dit samenwerkingsverband tussen de omroepen Omroep Helmond (Helmond), Radio Kontakt (Laarbeek), Centraal FM (Gemert-Bakel), DMG (Deurne) en SIRIS Radio (Asten-Someren). Lees hier verder.
 

15-1-2013 Landelijke commerciële stations zetten schouders onder DAB+

De VCR bestaande uit Sky Radio, Radio Veronica, 538, Slam FM, 100%NL, BNR, Q-music en Sublime FM zijn uiterlijk 1 september in een groot deel van Nederland in DAB+ te ontvangen op kanaal 11C. Ook de nieuwe licentiehouder van het leegstaande kavel A7 mag gaan uitzenden via deze multiplex. Onduidelijk is echter wanneer dit kavel precies verdeeld gaat worden. Naast het hoofdstation mag elk radiostation ook een extra radiostation gaan uitzenden via deze multiplex. Welke radiostations dit precies zijn wordt eveneens later pas bekendgemaakt. De ruimte mag namelijk ook verhuurd worden aan derden. Het ligt vrij voor de hand dat Sky Radio of Radio Veronica zusterstation Classic FM laat uitzenden op deze extra capaciteit. Voor 538 of Slam FM is Radio 10 Gold een vrij logische keuze. Vanwege de verlenging van de middengolflicentie is Radio 10 Gold sowieso verplicht om uit te gaan zenden via DAB. Bron: Radio.NL.
Aanvulling op bovenstaand bericht: de VCR is op dit momenteel in de laatste fase van de contract onderhandelingen met de zenderoperator welke het netwerk gaat bouwen. Men verwacht eind januari / begin februari naar buiten te komen met de naam van de zenderoperator en hoe de uitrol zal worden.
 

14-1-2013 DAB zender Mierlo van de NPO blijft uit

Klik hier voor de brief van de Nederlandse Publieke Omroep als reactie op de vragen omtrent het uitschakelen van de DAB zender in Mierlo.

4-1-2013 Laatste uren voor Radio Rijnwoude en ROB-FM

De laatste uren van Radio Rijnwoude (106.5 MHz) zijn aangebroken. Vandaag wordt om 19.00 uur de ‘knop omgedraaid’ en worden de uitzendingen voortgezet door de nieuwe omroep Alphen Stad FM. Hetzelfde geldt voor ROB-FM Boskoop (105.1 MHz). Hiervan zijn de uitzendingen eerder deze week al gestaakt en op deze frequentie zal ook Alphen Stad FM te horen zijn. Alphen Stad FM blijft in Alphen aan den Rijn te ontvangen op 105.4 MHz. Hiermee lopen de genoemde omroepen een jaar vooruit op de gemeentelijke herindeling die per 1 januari 2014 op het programma staat.
                            
 

3-1-2013 Twente FM, Dinkel FM en Accent FM

Sinds vandaag zendt Twente FM ook uit via de twee zenders van Accent FM op 106.2 en 107.4 MHz in Oldenzaal. Accent FM is hierdoor niet meer te ontvangen op FM. Binnenkort zal Dinkel FM te ontvangen zijn op de 107.4 MHz.
 

  Terug naar nieuwsarchief