Nieuws april 2013

   
30-4-2013 On air in Amsterdam: Koningsvaart 103.6FM
 

Amsterdam en omgeving krijgt op Koninginnedag een radiostation voor één dag: 'Koningsvaart 103.6FM'. Martijn Zuurveen (bekend van “Van Inkel in de Middag” op Q-music) doet dinsdag de hele dag non-stop verslag van alle Koningsvaart-nieuwtjes op de evenementenzender. Daarvoor heeft het radiostation speciale toestemming gekregen van het CvdM. Deze speciale uitzending begint officieel om 13.00 uur en eindigt om 22:00 uur. Lees hier verder.
 

29-4-2013 Radio Seagull stopt morgen met uitzenden via AM 1395
 

Radio Seagull’s co-operation with the 1395 licence holders has ended, and Radio Seagull will cease broadcasts on 1395AM at 7pm on April 30th. We have been using the frequency for 13 months, and would like to thank everyone who sent in reception reports etc. Radio Seagull will continue daily broadcasting via 1602 from 7pm til 7am (CET). Taking into consideration that the Spanish 27KW co-user of 1602, Radio Vittoria, will cease using this frequency by April 30th we hope to increase our coverage.
 

26-4-2013 Geschilbesluit over tarieven NOVEC omroepmasten voor medegebruik antenne opstelpunten
 

OPTA heeft op 14 maart 2013 een geschilbesluit genomen in het geschil tussen NOVEC B.V./Omroepmasten B.V. en Broadcast Technology & Development B.V. Het geschil betreft de tarieven voor medegebruik van hoge antenne-opstelpunten voor de jaren 2010 tot en met 2012. OPTA vindt de tarieven van NOVEC B.V./Omroepmasten B.V. niet redelijk en stelt nieuwe, lagere, tarieven vast. Verder stelt OPTA vast dat het in rekening brengen van toezichtkosten en horizontale separatieruimte wel redelijk is en dat NOVEC B.V./Omroepmasten B.V. haar afnemers gelijk heeft behandeld. Onder andere vanwege de juridische procedure publiceert de Autoriteit Consument & Markt nu het besluit dat OPTA op 14 maart 2013 heeft genomen. Download publicatie (PDF - 403 KB)
 

25-4-2013 Stichting Plumego nieuwe lokale omroep voor Wijdemmeren
 

De Stichting Plumego wordt aangewezen als lokale publieke media-instelling voor de verzorging van de publieke mediadiensten in de gemeente Wijdemeren aldus de website van het Commissariaat voor de Media. Deze gemeente heeft al sinds eind 2009 geen lokale omroep meer nadat You FM van Aros Mediagroep uit de ether verdween. Stefan Troost, de motor achter You FM, richtte samen met Alexander Wenink de Stichting Plumego op. Agentschap Telecom heeft ook een etherfrequentie uitgegeven nl. 106.9 MHz met 20dBW in Loosdrecht op het gemeentehuis aan de Rading 1.
 

22-4-2013 Veiling FM kavels A7 en B38 en AM kavel C08 gestart
 

Vanaf 24 april - 22 mei kunnen geïnteresseerden bieden op drie commerciële radiofrequenties voor uitzendingen in de FM of middengolf. Partijen kunnen hun aanvraag tot en met 22 mei 2013, 14:00 uur, indienen bij Agentschap Telecom. De radioprogramma’s van de nieuwe vergunninghouders worden ook digitaal via de ether uitgezonden. Met de komst van nieuwe radiostations worden de nu nog braakliggende kavels A7, B38 en C08 weer in gebruik genomen. Het betreft een landelijke FM-zender, een regionale commerciële omroep met dekking rond Kaatsheuvel (NB) en een middengolfzender met bereik in Noord-Limburg. De vergunningen hebben een looptijd tot en met 31 augustus 2017. Voor meer informatie over de veiling bekijk de voorwaarden. Bron.
 

21-4-2013 Zender Stadsradio Breda op 107.3 FM uit de lucht
 

Het Commissariaat voor de Media wijst de lokale uitzendvergunning voor de komende vijf jaar toe aan BredaNu. Hiermee volgt het Commissariaat advies van de Bredase gemeenteraad. BredaNU volgt hiermee de huidige lokale omroep, BRTS (StadsRTV Breda) op.  Het bestuur van de Bredase Radio en Televisie Stichting (BRTS) heeft met grote verbazing en teleurstelling kennis genomen van het besluit van het Commissariaat voor de Media om de zendmachtiging voor de lokale omroep in Breda voor de komende vijf jaar te verlenen aan BredaNu. Vandaag verliep de vergunning van de BRTS. Wanneer BredaNu on air gaat is onduidelijk.
 

20-4-2013 Radiostation van Bernard van Oranje moet zendvergunning binnen 3 dagen inleveren

Radiozender WildFM van prins Bernhard jr. moet zendvergunning binnen drie dagen terugleveren, op straffe van €100.000 dwangsom. Bron: Twitter Bart Mos. Klik rechts voor het artikel in de Telegraaf.
 

20-4-2013 Lokale omroep Hilvarenbeek vanaf nieuwe uitzendstek en met RDS

VLOH Radio, de lokale omroep voor Hilvarenbeek zendt sinds afgelopen woensdag uit vanaf de Sint-Petrus'-Bandenkerktoren. Tevens zenden ze nu Radio Data Systeem (RDS) uit. De installatie is gebouwd door Broadcast Partners uit Terneuzen.
                                                           

19-4-2013 Lokale omroep RTV Kanaal 30 op 2e frequentie vanuit Burgum

RTV Kanaal 30, de lokale “omrop fan ‘e Walden” (Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel), heeft sinds vandaag een extra frequentie on air op 107.8 MHz. De dekking op de frequentie 105 MHz vanuit Burgum was door het zeer grote gebied niet toereikend. De dubbele dipool voor de 105 FM is vervangen voor een 2 elements antenne en de 107.8 FM heeft ook dit type antenne gekregen. Alles is geplaatst door Antennebouw Bijzen.
                                                               

18-4-2013

Nieuwe antenne installatie Lokale Omroep Voorst

 

Na 10 jaar trouwe dienst is gisteren het oude antennesysteem van de Lokale Omroep Voorst in Twello, vervangen door een nieuw breedband antennesysteem. Het koude weer van de afgelopen weken heeft een aantal keer gezorgd voor uitstel van de werkzaamheden maar woensdag konden de werkzaamheden dan ook eindelijk plaatsvinden. De nieuwe antenne installatie is in overleg met Agentschap Telecom anders opgesteld waardoor het signaal van de Lokale Omroep Voorst nu beter te ontvangen is in de buurtdorpen van de gemeente Voorst zoals Terwolde, Nijbroek en Voorst. Het antennesysteem is geplaatst en geleverd door ACTG uit Apeldoorn. Ook was er goede medewerking van de Telecom providers, de gemeentewerf Twello, kraanbedrijf Kuiphuis en de vrijwilligers van de Lokale Omroep Voorst. De Lokale Omroep Voorst is in de hele stedendriehoek Apeldoorn, Deventer en Zutphen te beluisteren via 105.30 MHz. Bron: persbericht.
 

17-4-2013 Radio Veldhoven weer terug op "oude" stek met FM 107.7
 

Radio Veldhoven is sinds afgelopen zaterdag weer terug op hun oude stek op de Merefelt. Drie jaar terug ging de flat waar de antenne installatie op stond plat i.v.m. renovatie. Nu straalt de zender op 107.7 FM weer vanaf de "oude" locatie. De installatie is gebouwd door Broadcast Partners uit Terneuzen.

                            

16-4-2013 BredaNU komende 5 jaar de lokale omroep voor Breda
 

Het Commissariaat voor de Media wijst de lokale uitzendvergunning voor de komende vijf jaar toe aan BredaNu. Hiermee volgt het Commissariaat advies van de Bredase gemeenteraad. BredaNU volgt hiermee de huidige lokale omroep, StadsRTV Breda op.  BredaNu heeft de afgelopen maanden hard gewerkt om de nieuwe omroep gestalte te geven. De termijnen bij het verlenen van de vergunning, alsmede de termijnen die derden als Ziggo en Agentschap Telecom hanteren, zorgen er echter voor dat de omroep niet meteen op 21 april de ether in kan. Het televisiekanaal moet daarom een maand op zwart, de radiofrequentie op stil. Lees verder op MediaMagazine.
 

11-4-2013 Minister veilt mogelijk kat in de zak
 

Agentschap Telecom, zendmastbeheerder Novec en de zenderoperators KPN en Broadcast Partners zullen één dezer dagen een gezamenlijk communique publiceren over mogelijke problemen die kunnen worden verwacht bij de uitrol van het FM kavel A7. Dit heeft een woordvoerster van Novec meegedeeld aan de website Radio.NL. Minister Kamp van Economische Zaken wil volgende week de veiling van dit leegstaande FM-kavel starten. Gegadigden hebben tussen 15 april en 15 mei de mogelijkheid een bod uit te brengen. Maar de mogelijke nieuwe vergunninghouder van kavel A7 moet nog maar zien of alle zenders van dit FM-pakket ook daadwerkelijk binnen afzienbare tijd in de lucht kunnen worden gebracht. Lees hier verder.
 

3-4-2013 Sky Radio on air vanaf andere mast in Nijmegen
 

Sky Radio 101 FM is sinds vandaag on air vanaf een andere mast in Nijmegen op 101.1 MHz. De nieuwe locatie is te vinden in het Antenneregister. Bron.

 

2-4-2013 Energy FM begin april weer op de FM via evenementen zender op FM 106.3
 

Na een lange tijd radiostilte komt Energy FM weer terug op de radio. De vroeger zo populaire zender in de regio rondom Dokkum / Damwâld houdt op 5, 6 en 7 april een grote reünie. Alles is te horen op de evenementen frequentie 106.3 FM.
 

  Terug naar nieuwsarchief