Nieuws juni 2012

   
29-6-2012 Zendmast Hoogersmilde up date

Nu de obstakels verwijderd zijn, kan VW Telecom weer kabels trekken, in alle voorzichtigheid natuurlijk. De eisen aan de antenne kabels zijn aan gescherpt, de mantel is brandwerende (brandvertragend). Technische gezien is er met deze kabel moeilijk te werken, dit geld voor de DVB-T en de FM kabel. Vanmiddag is het laatste stuk van de DVB-T kabel de toren in gegaan, met een lente van 225 meter. Kijk hier voor de foto reportage.
 

27-6-2012 Evenementenzender Kermis FM dit jaar op 105.9 FM vanuit Tilburg

Kermis FM zendt dit jaar uit via de evenementen frequentie 105,9 FM i.p.v. de 107,0. Dit i.v.m. plannen van RTV Midden Brabant om te gaan uitzenden op 107.2 vanuit De Moer. 
                                                                          

21-6-2012 Evenementenzender Defcon1 op 106.2 FM vanuit Biddinghuizen

Defqon.1 Radio zendt vanaf vanavond t/m 24 juni uit op de evenementen frequentie 106,2 FM vanuit Biddinghuizen. 
                                                                          

15-6-2012 Rechter vindt verlaging bedrag commerciele fm vergunning niet nodig

Het bedrag dat commerciŽle radiostations voor hun frequentie betalen hoeft niet verlaagd te worden omdat het nog ongebruikte kavel A7 nog niet verkocht is. Dat heeft de bestuursrechter in Rotterdam bepaald. Radio 538, Sky Radio en Q-music hadden bezwaar gemaakt tegen het bedrag dat ze moeten betalen voor hun kavels. Ze wilden dat het bedrag met 20 procent omlaag bijgesteld zou worden. Lees hier verder.
 

15-6-2012 Storing Holland FM zender Tjerkgaast

In verband met een technische storing bij KPN is er op dit moment geen signaal via de 97.9 FM (Tjerkgaast). Via 97.7 FM en 104.7 en internet is Holland FM normaal te ontvangen. Bron.
 

11-6-2012 Twee frequenties RADIONL moeten opnieuw verdeeld worden

Twee commerciŽle regionale frequenties moeten opnieuw verdeeld worden. Het College van Beroep voor het bedrijfsleven heeft een uitspraak van de bestuursrechter in Rotterdam daarover bekrachtigd. Die bepaalde in 2009 dat de twee kavels 95.3 FM (Kavel B31) in Cuijk en 89.4 FM op Ameland (Kavel B27) opnieuw verdeeld moesten worden omdat er geen regiogebonden programma's op worden uitgezonden. Lees hier verder.
 

8-6-2012 Publieke en commerciele radiozenders vanaf september 2013 in DAB+

De publieke en commerciŽle radiozenders gaan vanaf september 2013 hun DAB+ zendernetten uitrollen. Dit hebben de Publieke Omroepen (NPO)  en de VCR (Vereniging voor CommerciŽle Radio) vandaag besloten.  In het besluit legden beide partijen vast dat zij vanaf 1 september 2013 gelijktijdig hun DAB+ zendernetten uitrollen. Daarmee hoort de luisteraar, op alle plaatsen waar ontvangst van digitale radio mogelijk is, een groot en gevarieerd aanbod van landelijke publieke en commerciŽle radiostations. De NPO en VCR hebben de intentie samen de contacten te onderhouden met de overheid en industrie voor consumentenelektronica met als uitgangspunt DAB+ tot een succes te maken in de Nederlandse markt. Jan Westerhof, directeur NPO Audio: "Ik ben blij dat de publieke omroep hierin samen optrekt met de commerciŽle radiostations. Uiteindelijk profiteert de luisteraar hiervan en daar zetten we ons voor in." Jan-Willem BrŁggenwirth, Voorzitter van de VCR: "DAB+ biedt de mogelijkheden om radio te laten innoveren en in de toekomst nieuwe mogelijkheden te laten bieden. Ontvangst op moderne devices, zoals smartphones, is daarbij van het grootste belang." (Persbericht).
 

7-6-2012 KPN Broadcast heeft de aanbesteding van het DAB netwerk van de NPO gewonnen


KPN Broadcast heeft de aanbesteding van het landelijke netwerk voor Digital Audio Broadcasting (DAB) van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) gewonnen. Gisteren hebben KPN en de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) de overeenkomst ondertekend voor de uitrol van een landelijk etherdistributie netwerk voor digitale radio in Nederland. De overeenkomst gaat in per 1 december 2012 en duurt tot 1 september 2023. Met de overeenkomst wordt het huidige T-DAB netwerk vervangen en op termijn uitgebouwd naar een landelijk bereik. T-DAB geeft consumenten onder andere de mogelijkheid om meer radioprogrammaís te kunnen beluisteren op de portable of via de autoradio met behulp van een DAB(+) radio. KPN en NPO zijn verheugd de samenwerking op het gebied van de digitalisering van het publieke etherdistributienetwerk verder te kunnen voortzetten. Lees hier verder.

 

6-6-2012 Zendmast Emmaberg (Hulsberg) zorgt voor storingen

De zendmast op de Emmaberg in Valkenburg zorgt opnieuw voor storingen in de buurt. De gemeente checkt de milieuvergunningen om te kijken wat daaraan te doen is. Het is niet de eerste keer dat de mast op de Emmaberg - ook bekend als zender Hulsberg - voor problemen zorgt. Een jaar of tien geleden regende het klachten: deelektromagnetische straling beÔnvloedde apparatuur in woningen, waardoor magnetrons vanzelf aansprongen en garagepoorten spontaan opengingen. Door aanpassingen aan de zenders is die overlast afgenomen. De laatste tijd neemt het aantal klachten echter toe. De gemeente schrijft dat toe aan de komst van hightech-apparatuur die nog gevoeliger is voor storingen dan de apparatuur van vroeger. Volgens Novec BV, beheerder van de zender, is er ťťn familie die hinder ondervindt. Voor de gemeente zijn de aanhoudende klachten niettemin aanleiding om de milieuvergunningen die zijn verleend aan Novec BV kritisch tegen het licht te houden. Bron: Dagblad de Limburger.
 

5-6-2012 Ontvangst van BNR Nieuwsradio in Oost Nederland geoptimaliseerd

Zenderexploitant Broadcast Partners heeft in opdracht van BNR Nieuwsradio de ontvangst van de omroep in Oost Nederland geoptimaliseerd. In de steden Hengelo, Almelo, Enschede en Oldenzaal, alsmede op de snelwegen A1 en A35 kan hierdoor ongestoord naar BNR Nieuwsradio worden geluisterd op 100.2FM. Bron.

3-6-2012 Radio 945 te beluisteren op Texel

Radio 945 is begonnen met testuitzendingen via de Texelse frequentie 94.5 FM waar voorheen WET Radio op uitzond. Info via Radio 945.
 

2-6-2012 Golfbreker Radio komende weken te horen op FM 107.2 vanuit Amersfoort

Golfbreker Radio is t/m 24 juni te ontvangen op de evenementen frequentie FM 107,2 MHz t.g.v. deze evenementen Stadsgeluid, torenpop, Marathon Amersfoort, Amersfoortse Tweedaagse en Havik concerten. Bron.
 

1-6-2012 Aladna FM van start op 105.9 & 107.2 FM

Aladna FM, de lokale omroep voor de gemeente Aalten is vandaag gestart met hun uitzendingen via de zender Dinxperlo op 105.9 FM en de zender Aalten op 107.2 FM. Bestuurslid Harry Deckert: "De eerste maand gaan we verbouwen en vrijwilligers opleiden. We zullen die eerste maand vooral muziek uitzenden. Vanaf 1 juli begint de officiŽle programmering.        
 

1-6-2012 AFN Brunssum weer terug op 89.2

AFN welke opeens deze week uitzond op 98.1 MHz vanuit Brunssum is weer terug op de oude frequentie 89,2 MHz.
 

1-6-2012 AB Radio is nu Jouw FM

Na ruim twintig jaar heeft Jouw FM het stokje overgenomen van AB Radio de lokale omroep voor de gemeente Bloemendaal. Jouw FM is te beluisteren op 105.8 FM.
 

  Terug naar nieuwsarchief