Nieuws februari 2012

   
25-2-2012 Lokale Omroep Ameland half maart via 89,4 FM
  De komt weer terug in de ether. Vanaf half maart is de LOA op heel Ameland te ontvangen op 89.4FM. Bron twitter LOA.
Aanvullende info: De LOA gaat uitzenden vanaf de vuurtoren.
Daaruit blijkt dat
RADIONL, editie Ameland/Terschelling haar frequentie aan de LOA ter beschikking stelt.
 
22-2-2012 Nog geen tweede etherzender voor Radio794 in Vaassen
 

Vanwege problemen met de uitzendlocatie is de geplande zender voor Radio 794 in Vaassen (107,8 MHz) nog niet in de lucht.

21-2-2012 PvdA stelt Kamervragen over slechte FM ontvangst in Noord Holland
 

PvdA Tweede Kamerlid Martijn van Dam heeft Kamervragen gesteld over de slechte luisterkwaliteit van de publieke radio-omroepen in delen van het land. Aanleiding is een oproep van PvdA-statenlid Ed Wagemaker, die al vanaf 2006 bezig is om de huidige zwakke ontvangstmogelijkheden in Noord-Holland te verbeteren. De publieke radiozenders zijn in grote delen van Noord-Holland vaak slecht te ontvangen. Provinciale Staten namen in 2007 een motie van de PvdA over dit onderwerp aan. Met succes: toenmalig staatssecretaris Frank Heemskerk zegde in 2008 toe de ontvangst van de radiozenders te verbeteren, onder meer door met verhoogd vermogen uit te zenden vanaf Lopik. Deze toezegging lijkt nu echter te worden teruggedraaid. Mogelijk is de brand op de zendermast Lopik de oorzaak dat de eigenaar van de mast, Novec, de versterking van het zendervermogen tegen houdt. Maar misschien zijn er ook andere redenen. Om meer duidelijkheid hierover te krijgen, wil het Tweede Kamerlid Martijn van Dam hierover meer informatie van de ministers van ELI en OCW. Hij vraagt onder meer wanneer verbetering in de signaalsterkte te verwachten valt. Het Kamerlid wil ook weten of er naast Noord-Holland nog meer regioís gebukt gaan onder een slechte ontvangst. Bron en persbericht.
 

20-2-2012 MTVNL nu ook via kanaal 12B vanuit Utrecht
 

Sinds vanochtend is het T-DAB / T-DMB netwerk van Mobiele TV Nederland B.V. (MTVNL) uitgebreid met de zender Utrecht op kanaal 12B.
                                
 

19-2-2012 Stichting Lokale Omroep Dronten test op 107.4 FM
 

Dit weekend zijn de antenne's geplaatst en is een stille draaggolf met RDS in de lucht op 107.4 FM. Eind van deze maand hoopt de omroep hun website te lanceren.

                                                

17-2-2012 T-DAB signaal op kanaal 12B vanuit Utrecht
 

Sinds eind van de middag is op kanaal 12B een zestal T-DAB signalen zonder content in de lucht.

16-1-2012 Radio Peejenland Hoeven on air op 104,9 MHz
 

Zoals ieder jaar is Radio Peejenland weer in de lucht tijdens de carnavalsdagen in Hoeven via de evenementen frequentie 104.9 MHz.
 

15-2-2012 Herbouw Hoogersmilde
 

De herbouw van door brand verwoeste zendmast in Hoogersmilde, die in de zomer weer operationeel moet zijn, heeft een volgende fase bereikt. Deze week heeft NOVEC, verantwoordelijk voor de herbouw van de stalen mast op de betonnen toren, de opdracht voor herbouw verstrekt aan Volker Wessels. Lees hier verder.
   

Voortgang herstel werkzaamheden op de toren Hoogersmilde
 

Het beton storten is afgerond vandaag. Kijk hier voor de reportage welke ik heb gemaakt.
 

14-2-2012 Nieuwe antenne's geplaatst voor T-DAB / T-DMB MTVNL Utrecht
 

I.v.m. een uitbreiding van het T-DAB / T-DMB netwerk van Mobiele TV Nederland B.V. (MTVNL) zijn er vandaag twee nieuwe VHF antenne's geplaatst op de mast van het NH Hotel. De planning is om binnenkort op kanaal 12B te gaan uitzenden.
                      

13-1-2012 Komende nacht Digitenne kanaal wissel Limburg
 

Gedurende 2012 zullen er in een aantal nachten werkzaamheden plaats vinden aan het netwerk van Digitenne van KPN. Vanwege internationale afspraken dient Digitenne voor 2013, alle kanalen boven UHF kanaal 60 vrij te maken. Deze ruimte gaat later dit jaar geveild worden voor een nieuwe generatie mobiel internet en data verkeer. Deze zogenaamde LTE (Long Term Evolution) is de laatste stap in de richting van de vierde generatie (4G). LTE wordt ook al gebruikt in de 2,6 GHz band maar het voordeel van de 800MHz band is dat het verder reikt en een betere doordringbaarheid heeft in gebouwen dan deze 2,6 GHz. De regio welke het eerst omgaat is Limburg en dat gebeurt komende nacht. Hier verandert UHF kanaal 64 naar 51. KPN heeft op Digitenne kanaal 29 een informatie kanaal gezet. Voor de nieuwe kanalen kijk hier.
 

9-2-2012 Ultieme reddingspoging voor LOG Goirle
 

De Goirlese politieke partijen Lijst Riel Goirle (LRG) en PvdA willen tijdens de gemeenteraad van maart een ultieme poging ondernemen om de Lokale Omroep Goirle (LOG) van de ondergang te redden. Deze nieuwe poging volgt op een eerdere van een initiatiefgroep die onlangs mislukte. Eind vorig jaar bleek dat de LOG een extra subsidie van de gemeente nodig heeft om zodoende de overstap te kunnen maken van analoge naar digitale televisie. Bron.
 

7-2-2012 T-DAB / T-DMB zenders MTVNL tijdelijk uit de lucht
 

I.v.m. een aanpassing en uitbreiding van het T-DAB / T-DMB netwerk van Mobiele TV Nederland B.V. (MTVNL) zijn tot eind deze week de zenders uit de lucht.
 

5-2-2012 Tweede grote storing binnen 3 dagen op alle FM zenders van Broadcast Partners in Hoogezand
 

Zenderexploitant Broadcast Partners heeft sinds zondagmiddag wederom te kampen met problemen met de stroomtoevoer bij de zendmast in Hoogezand.  De regionale commerciŽle radiozender Waterstad FM, die ook uitzendt vanaf de zendmast in Hoogezand, bericht op haar website: "Net als vrijdagavond nu weer stroomproblemen. 104.4 MHz is hierdoor niet in de lucht. Monteur is onderweg" Door de storing zijn Radio 538, BNR Nieuwsradio, Radio Continu, Slam!FM, 100 % NL en Waterstad FM enige tijd niet of slecht te ontvangen in de regio Groningen.
 

5-2-2012 ZFM Zoetermeer vervangt antenne's
 

Lokale omroep ZFM uit Zoetermeer heeft donderdag 3 februari een nieuwe antenne-installatie in gebruik genomen. De werkzaamheden zijn uitgevoerd door Broadcast Partners in samenwerking met een aantal vrijwilligers van de lokale omroep.  Het in januari 2010 geplaatste antennesysteem, dat geplaatst werden toen de stadsomroep haar uitzendingen verhuisde van 107.6 naar 96.2 FM kampte sinds enkele maanden met problemen. Na uitval van de onderste antennelaag besloot ZFM samen met zenderexploitant Broadcast Partners de vier antennes direct te vervangen. De dekking in Zoetermeer kan door deze reparatie weer gegarandeerd worden. Bron.
 

4-2-2012 Fusie RTV Losser-Oldenzaal en Twente FM
 

De besturen van Accent FM (RTV Losser-Oldenzaal) en Twente FM hebben deze week een intentie-overeenkomst getekend om uiterlijk op 1 januari 2013 samen te gaan. Doel van de samenwerking is om ťťn grote omroep voor Noord-Oost Twente te realiseren. Deze krijgt als verzorgingsgebied Oldenzaal, Losser, Dinkelland en Tubbergen. Samenwerking heeft grote voordelen voor beide organisaties. Dit levert voor de inwoners van Noord-Oost Twente nog betere lokale radio en tv op, maar is ook een aantrekkelijk platform voor adverteerders in de streek. De omroepen zijn nu al actief op radio, digitale tv en via internet. De medewerkers van beide omroepen zijn donderdagavond ingelicht over dit plan. Bron.
 

3-2-2012 Stadsradio nu Omroep Helmond
 

Vanaf 18 uur vandaag heeft Stadsradio Helmond, een nieuwe naam, een nieuwe site en een nieuw gezicht Omroep Helmond.

2-2-2012 Stichting Media Walcheren heeft zendvergunning
 

De Stichting Media Walcheren heeft deze week de officiŽle zendvergunning ontvangen van het Commissariaat van de media voor de lokale omroep. De Stichting wil een lokale omroep opzetten voor de drie Walcherse gemeenten. In maart gaan Stichting en gemeentebesturen rond de tafel om de financiering te bespreken aan de hand van het beleidsplan en de begroting van de Stichting. Onlangs gingen de drie gemeenten akkoord met de samenstelling van de programmaraad voor de lokale omroep. Bron.
 

  Terug naar nieuwsarchief