Nieuws augustus 2012

   
30-8-2012 RTV Ronde Venen op 1 september van start
 

Op 1 september gaan de radio- en televisieomroep ROSA FM/TV uit Abcoude en Midpoint FM/TV uit Mijdrecht samen door als RTV Ronde Venen. Precies om 12 uur zal burgemeester Maarten Divendal de nieuwe zender lanceren. Daarna wordt er drie uur lang live radio en TV gemaakt vanaf het Raadhuisplein in Mijdrecht. Om drie uur 's middags wordt er overgeschakeld naar Abcoude om live verslag te doen vanaf de laatste middag van de 100-jarige Abcouder Feestweek. De omroep voorziet de inwoners van De Ronde Venen van actueel onafhankelijk nieuws, maar ook van de beste muziek en informatieve televisieprogramma's. De omroep is te ontvangen in de hele gemeente via 105.6 FM zender Mijdrecht en 107.6 FM zender Abcoude..
 

29-8-2012 Broadcast Partners gaat een aantal zenders verhuizen van Enschede naar Hengelo
 

Radio 538 (102.6 FM), Slam FM (93.7 FM) en Q-music (100.7 FM) zenden binnenkort uit vanaf de zendmast bij RTV Oost langs de A1. Verwacht wordt dat de ontvangst van de commerciële zenders in Twente fors zal verbeteren. Lees hier verder. 

28-8-2012 Herbouw zendmast Hoogersmilde update
 

Zaterdag 25 augustus is de laatste van de 8 antenne kabels getrokken, voor de 8 laags antenne systeem van KPN. Vandaag zijn de DVB-T kabels (6 1/8") getest door middel van metingen. En wordt er op de tv zender zaal de connecters  op de jumper kabels gemonteerd. Er zijn nu 19 kabels de mast in getrokken, 2x voor DVB-T, 8x voor FM 8 laags systeem KPN, 8x FM 8 laags systeem voor BP en 1x voor FM 3 laags van KPN.
Voor de recentste foto's kijk hier.
 

25-8-2012 Radio 1, 2, 3FM en Radio 4 weer in de lucht na urenlange storing op zender Assen
25-8-2012 Problemen met publieke radiozenders van Broadcast Partners in Assen
In delen van Groningen, Friesland en Drenthe zijn de landelijke radiozenders Radio 1, 2, 3FM en 4 welke door Broadcast Partners uitgezonden worden niet te ontvangen via de tijdelijke zendmast in Assen door een breuk in een glasvezelkabel. Radio Drenthe is wel in de lucht omdat deze door KPN wordt uitgezonden en deze hebben geen last van de storing of hebben een reserve audio verbinding iets wat de publieke zenders vreemd genoeg niet hebben. De storing heeft uren geduurd.
 
25-8-2012 Sternet FM nu in stereo en met RDS in Haaksbergen op FM 107.3

Sternet FM, de lokale omroep voor Haaksbergen zendt sinds kort uit in stereo en met RDS.
 

24-8-2012 Wild FM zender Purmerend weer in de lucht

De zender van Wild FM in Purmerend (97,4 MHz) is na twee weken uit de lucht te zijn geweest weer on air. Via Wild FM kregen we te horen dat de zender is verhuisd naar een definitieve en tevens iets hogere zendlocatie. Welke is ons niet bekend. Indien iemand foto's kan maken van de nieuwe locatie deze graag mailen naar: radio_stations@hotmail.com.
 

24-8-2012 Haagse radiozender VahonFM binnenkort via middengolf 1557 kHz in Den Haag
 

De Haagse Hindoestaanse radiozender VahonFM wil binnen enkele weken starten met etheruitzendingen via de middengolffrequentie 1557 kHz. De radiozender heeft toestemming van het Agentschap Telecom om de middengolffrequentie in gebruik te nemen in de regio Den Haag.  Momenteel worden de voorbereidingen getroffen voor het plaatsen van de antennes en middengolfzender in de buurt van Den Haag. VahonFM zendt momenteel een aantal uren per dag uit via het zogenaamde "toegangsradio"-kanaal van de Haagse lokale omroep via het kabelnetwerk van Ziggo. Met het in gebruik nemen van de middengolfzender wil de zender meer Hindoestanen bereiken in de regio Den Haag. Lees verder op MediaMagazine.
 

23-8-2012 Digitenne mast in Utrecht weer opgebouwd
 

Op 5 januari dit jaar waaide In Utrecht een zendmast van Digitenne van KPN om. Afgelopen weekend is de mast weer in oude staat terug gebracht. Wanneer de Digitenne zenders weer vanaf deze mast komen is niet bekend. Op dit moment wordt Digitenne vanaf een andere KPN toren uitgezonden.
 

22-8-2012 Nieuwe FM antennes voor Broadcast Partners in zendmast van RTV Oost te Hengelo
 

Rovitech Projects heeft in opdracht van Broadcast Partners nieuwe FM antennes geplaatst in de Novec BV zendmast op het terrein van RTV Oost in Hengelo. Lees hier verder.
Welke zenders hierop gaan uitzenden is niet bekend.
Bekijk een korte opname gemaakt door RTV Oost.                 
 

22-8-2012 Minister start consultatie voor verdeling kavels A7 en C08

Het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie is een consultatie begonnen voor de verdeling van de kavels A7 en C08. De kavels moeten voor het eind van dit jaar worden geveild. Doel van de consultatie is om de betrokken partijen en het publiek te informeren en hen de mogelijkheid bieden actief mee te denken over de besluiten. Kavel A7 is een ongeclausuleerd kavel, hierbij mag de eigenaar zelf bepalen wat er wordt gedaan op de zender. Kavel C08 is een AM frequentie. De eveneens nog braakliggende kavel B38 is toegevoegd aan kavel A7. Hiermee wil de overheid kavel A7 compenseren voor het eerdere verlies van bereik als gevolg van maatregelen voor het oplossen van ontvangstklachten voor een regionale publieke zender. Op de frequentie van kavel B38 zond eerst Efteling Radio uit. De consultatie loopt tot 19 september. Bekijk hier het nieuwe kavel A7 document.
 

22-8-2012 Wild FM zender Purmerend uit de lucht
De zender van Wild FM in Purmerend (97,4 MHz) is al dagen uit de lucht. Reden is onbekend. Bron.
 
21-8-2012 Evenementenzender GP Radio Eext op 106.4 MHz en Olaf FM Tilburg op 105.9 MHz.

GP Radio Eext is vanaf vandaag t/m 28 augustus te horen op 106.4 MHz t.g.v. het historisch motorspektakel in Eext.
Olof FM is te horen in Tilburg op 105,9 MHz t.g.v. de TOP week.
 

20-8-2012 ATOS Radio Zwijndrecht met nieuwe antenne in de ether op 106.1 FM.
 

ATOS Radio, de lokale omroep voor Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht, heeft vandaag een nieuwe antenne geplaatst. Tevens is het zendvermogen opgevoerd naar 20dBW. Lees hier verder.
Graag ontvangt de omroep wat de ontvangst is met de nieuwe antenne. Reacties kunt u mailen aan
ontvangst@atosrtv.nl.
 

17-8-2012 Kanaal 30 wint strijd om Achtkarspelen
 

De strijd om de uitzendvergunning in de gemeente Achtkarspelen tussen de lokale omroepen Radio Noordoost-Friesland en RTV Kanaal 30 is gestreden. Het Commissariaat voor de Media besloot donderdag dat de zendvergunning toegewezen wordt aan RTV Kanaal 30. Bron.
 

16-8-2012 Evenementenzenders on air
 

Wederom een aantal evenementen zenders on air komende dagen. T/m 18 aug. is Nederlandruisvrij FM te horen op 106.1 FM in Zuidveen (Dr).
T/m 19 aug. is op 106.3 FM
Xnoizz Flevo Festival Radio te horen in Bussloo. 
Morgen start Lowlands on Air op 106.2 FM vanuit Biddinghuizen.
19 augustus gaat Virgiel FM in Delft on air op 107,0 FM.
 

11-8-2012 Steeds meer evenementenzenders aangevraagd
 

Het aantal evenementenzenders gaat dit jaar opnieuw richting recordhoogte. Er is tot nu toe al 74 keer toestemming gegeven voor een evenementenzender door het Commissariaat voor de Media, meldt de NOS. Het totale aantal gaat naar verwachting ruim over de 100 heen. Het aantal evenementenzenders is in tien jaar tijd verviervoudigd. In 2002 werd er nog 28 keer toestemming gegeven. Daarvoor was het slechts enkele keren. Het daadwerkelijk aantal verstrekte FM-vergunningen ligt dit jaar op 70, volgens het Agentschap Telecom. En ook dat aantal loopt richting een record. In 2010 werden er 80 zendvergunningen afgegeven. Vorig jaar waren dat er 85. "Wanneer voor het ene evenement een vergunning wordt afgegeven, wil een ander evenement dat ook", zegt een woordvoerder van het Commissariaat. Het succes van een paar grotere projecten als Roparun Radio, Kermis FMen KLM Open Radio tellen daarin mee. Andere organisaties zien dat het werkt en willen ook zo'n tijdelijke zendvergunning. Bron.
Op onze website staat een overzicht met alle
FM evenementen zenders welke in de lucht komen en welke in de lucht geweest zijn.
 

9-8-2012 Broadcast Partners sleept het bedrijf Novec voor de rechter
 

Broadcast Partners sleept het bedrijf Novec voor de rechter. Broadcast Partners vertegenwoordigt de landelijke radiostations die van de zendmast in Hoogersmilde gebruik maken. Novec is de eigenaar van de mast. De radiostations zijn boos omdat zij nu al meer dan een jaar extra geld betalen voor een tijdelijke mast in Assen, terwijl de ontvangst in Noord-Nederland veel minder is sinds het omvallen van de zendmast in Hoogersmilde. Ook de vertraging van de herbouw roept bij de radiostations veel ergernis op. Bron.
 

8-8-2012 Evenementenzender We Skate Radio Rotterdam iedere woensdagavond op 107.5 FM
 

Vanavond is voor de vierde keer vanaf ons eigen evenemententerrein aan de Binnenrotte in Rotterdam We Skate Radio vijf weken lang, iedere woensdagavond, te horen van 18.00 uur tot 23.00 uur op FM 107.5. Dit wordt verzorgd door Radio Decibel. Als organisatie zijn we maar wat blij dat dit radio-unicum werkelijkheid wordt.
 

8-8-2012 Radio Oranje Nationaal klimt verder omhoog in de luistercijfers
 

In de deze week gepubliceerde luistercijfers van het NLO (Intomart GfK) over de periode mei/juni 2012 ziet de zender met voornamelijk Nederlandstalige muziek hun marktaandeel verder door groeien. In de provincie Limburg en Brabant zien we elke maand duizenden luisteraars er bij komen maar in Gelderland hebben we de smaak te pakken.  Het marktaandeel in gehele provincie Gelderland van Radio Oranje Nationaal in de doelgroep 20-50 staat nu op 2,4% en laat daarmee vele concurrenten achter zich. De populariteit in Arnhem en Nijmegen is het grootst in groot Nijmegen waar bijna half miljoen mensen wonen daar heeft de zender nu na een klein jaar uitzenden een marktaandeel van 7,2% in de doelgroep 20-50 en luistert 1 op de tien naar Radio Oranje Nationaal. De luisteraars van Radio Oranje Nationaal hebben hun radio bijzonder lang afgestemd op de Nederlandstalige muziek zender, de gemiddelde luistertijd is veel gebieden zelfs hoger dan 6 uur per dag. Bron: persbericht.
 

7-8-2012 Evenementenzender ZFm Radio Schipluiden tot 12 augustus op 107.5 FM
 

T/m 12 augustus is ZFm Radio (Zomerfeest Radio) te ontvangen op de evenementen frequentie 107.5 FM .
 

5-8-2012 Lokale omroep wissel in Alkmaar
 

De Stichting Media Platform Alkmaar (Alkmaar Centraal) wordt de nieuwe lokale omroep in Alkmaar. Dat heeft het Commissariaat voor de Media laten weten. De zendtijdvergunning geldt voor vijf jaar. Daarmee is de huidige machtigingshouder, RTV-A, formeel genoodzaakt om per direct te stoppen met de uitzendingen op de kabel, in de ether en op de kabelkrant. De zender op 105.3 MHz is uit de lucht. Lees hier verder.
 

4-8-2012 Lokale omroep voor Gilze en Rijen -2FM- gestopt met uitzenden

2FM de lokale omroep voor de gemeente Gilze en Rijen heeft gisteren om 2200 uur haar uitzendingen beeindigd. De investeerders hebben zich teruggetrokken, vertelt Evert Franken. Franken is dj, maar ook de oprichter van Stichting Radio en Televisie Gilze en Rijen, waarvan de radiozender een onderdeel is. Zie ook dit krantenbericht.
 

3-8-2012 Evenementenzender Golfbreker Radio Amersfoort tot begin oktober op 107.2 FM
 

Tot begin oktober is Golfbreker Radio te ontvangen op 107.2 FM. De omroep heeft een vergunning gekregen om uit te zenden t.g.v. deze evenementen.
 

2-8-2012 Tijdelijke zender Radio 2 Lelystad 87.7 FM uit de lucht
 

De tijdelijke zender voor Radio 2 in Lelystad op 87,7 MHz is uit de lucht. Deze zender was in de lucht gebracht tijdens de problemen met de zendmast Lopik. Sinds 11 april zendt Lopik uit op volle sterkte en daarom is de steunzender in Lelystad niet meer  nodig.
 

1-8-2012 Evenementenzender TV Team Dalfsen on air op 107 FM
 

Ook dit jaar zal het TV Team weer stralen als een zonnetje! Geniet van donderdag 2 t/m dinsdag 7 augustus op het mediapark van Dalfsen in zomerse sferen met de volgende artiesten: The Classics, De Paladijns, Aalt Westerman, Monica West, Roelof, Tornado’s, Grad Damen, Les Rie Jo’s, Wimmie, Moonlights, Nathalie, Eric en Sanne, Ronnie Rusdeal, The Sunstreams, Ulli Bastian, René Karst, Harm Wierstra, Lucas en Gea, Armand, Dorette Duurkoop, Arjan Venneman.
 

  Terug naar nieuwsarchief