Nieuws april 2012

   
27-4-2012 PUR Radio Krijtland met test uitzendingen op 107.9 FM in Gulpen en 106.9 FM in Vaals

PUR Radio Krijtland de lokale omroep voor de gemeente Gulpen-Wittem en Vaals is bezig met proefuitzendingen in Gulpen op 107.9 FM en in Vaals op 106.9 FM. Op 15 mei gaat de zender formeel de lucht in. De radiozender gaat PUR Radio Krijtland heten. Klik hier voor de jingle.
 

26-4-2012 Dinsdag 1 mei hijst helikopter nieuwe zendmast op tv-toren Hoogersmilde

Een speciale helikopter uit Zwitserland van de firma Heliswiss zal dinsdagmiddag het eerste nieuwe mastdeel op de tv-toren in het Drentse Hoogersmilde gaan plaatsen. Bron.
 

24-4-2012 Persgroep claimt miljoenen wegens branden Lopik en Smilde

De Persgroep gaat miljoenen claimen wegens schade door de branden in de zendmasten in Lopik en Smilde vorig jaar. Radiostation Q-Music, eigendom van het Belgisch-Nederlandse mediabedrijf, was daardoor maandenlang slecht te ontvangen. Een woordvoerder heeft een bericht in NRC Handelsblad hierover dinsdag bevestigd. De branden hebben Q-Music bijna 1 procent aan marktaandeel en 7,8 procent aan advertentie-inkomsten gekost. Bron.
 

23-4-2012 Digitenne kanaal wijzigingen morgenochtend in Gelderland, Overijssel en Flevoland

In de vroege ochtend van 24 april zal tussen 1 en 6 uur werkzaamheden plaatsvinden aan de volgende negen Digitenne zendlocaties: Apeldoorn, Arnhem, Deventer, Doetinchem, Enschede, Hengelo, Lelystad, Veenendaal en Zwolle. Van deze zenders gaat NTS1 Bouquet 2 verhuizen van kanaal 65 naar 36. Tevens gaat van een viertal zenders ook NTS3 Bouquet 4 verhuizen van kanaal 66 naar  53. Kijk hier voor een compleet overzicht. Deze wijzigingen zijn nodig omdat de UHF kanalen boven kanaal 60 gebruikt gaan worden voor mobiele data volgens de LTE standaard.
 

19-4-2012 Werkzaamheden aan FM antenne's zendmast Rotterdam Waalhaven

De regionale publieke omroep Radio Rijnmond is komende ochtend van 01.00 tot 05.00 uur uit de lucht. KPN Broadcast Services voert in die tijd werkzaamheden uit aan de zendmast in de Waalhaven in Rotterdam bij de zender op 93.4 FM. Bron. Waarschijnlijk gaan ook de zenders van Radio 538, Sky Radio, Radio Veronica en 100%NL uit de lucht omdat die gebruikmaken van dezelfde antenne's.
 

16-4-2012 GlowFM vanaf 1 mei op 94.0 FM Eindhoven
 

De publieke stadsomroep van Eindhoven, De lokale omroep voor Geldrop-Mierlo en de lokale omroep voor Nuenen zullen vanaf 1 mei 2012 hun krachten gaan bundelen. GlowFm zal vanaf 1 mei 2012 weer te ontvangen zijn via de ether en wel op 94.0 FM. Studio040 zal vanaf die datum voortaan te horen zijn op de frequenties 105.5 MHz, 105.9 MHz en 106.6 MHz. Op 30 april (koninginnendag) zullen zij gezamelijk een aantal programma's verzorgen. Studio040 voor de regio Eindhoven is nu tijdelijk te ontvangen op alle 4 de frequenties inverband met de verhuizing naar een centraal gelegen pand voor alle 3 de omroepen. Bron.
 

15-4-2012 Stichting lokale omroep Weesp vraagt zendmachtiging aan voor Bussum, Naarden en Muiden

Stichting Lokale Omroep Weesp heeft bij het Commissariaat voor de Media uitbreiding van de zendmachtiging aangevraagd voor Bussum, Naarden en Muiden. Met de aanvraag speelt de lokale omroep in op de eventuele gemeentefusie. "Die redactionele samenwerking hebben we ook in Bussum en Naarden voor ogen", legt Gerard van Deelen uit, voorzitter van het Weesper omroepbestuur. "We hebben ideeën ontwikkeld voor een editiestelsel, zodat elke radiozender zijn eigen programma's en zijn eigen identiteit houdt. Zelfs als de gemeenten samengaan en daardoor de omroep ook". Bron.
 

14-4-2012 Radio Stad Harlingen nu in stereo en met RDS op 106.2 FM

Radio Stad Harlingen nu te ontvangen in stereo en met RDS (Radio Data Systeem) op 106.2 MHz.
 

13-4-2012 Indeling mast Hoogersmilde
 

Op de website van Novec BV is een pdf te downloaden m.b.t. de planning van de herbouw. Tevens is de mastindeling te zien. Klik hier voor de pdf.

 

12-4-2012 Radio Noordoostpolder nu ook in stereo op 105.2 FM

Radio Noordoostpolder zendt sinds kort uit in stereo. Info via lokale omroep.
 

11-4-2012 Nieuwe antenne's voor de lokale omroep Veenendaal

 Afgelopen weekend is na ruim 20 jaar trouwe dienst de antenne installatie van de lokale omroep Stichting Radio en Televisie Veenendaal (RTVV) vervangen door een nieuw antennesysteem. De installatie is geleverd door ACTG uit Apeldoorn en in samenwerking met Midland FM afgelopen zaterdagochtend geplaatst. De oude antenne installatie bleek bij inspectie nog maar voor de helft te functioneren. Met behulp van een kraan en goede kraanmachinist kon de installatie in de vroege uurtjes van de zaterdagochtend worden vervangen. De werkzaamheden begonnen met een aantal stevige en koude regenbuien maar na een kleine 2 uur goed doorwerken, scheen als beloning de zon. Omstreeks half 11 was de zender weer in volle sterkte in de gehele regio van Veenendaal te ontvangen. De frequentie 104.9 MHz wordt gedeeld met uitzendingen van Midland FM en STILOK. Info via ACTG.
 

10-4-2012 Komende nacht wordt het hele FM antenne systeem te IJsselstein in gebruik genomen

De zender van 3FM in IJsselstein (Lopik) gaat vannacht weer naar vol vermogen. Dit meldt zendermanager Wilbert Mutsaers. De zender kon sinds de problemen van 15 juli niet meer op volledig vermogen uitzenden. Via Twitter zegt hij: "Ik juich niet te vroeg, maar wat zou t mooi zijn als de nieuwe Lopik baby na 9 maanden het licht ziet. De problemen ontstonden na de brand in Lopik en het instorten van de zendmast in Smilde. Sindsdien waren de zenders Radio 1, Radio 2, 3FM, Radio 4, Q-Music en BNR Nieuwsradio niet meer op vol vermogen te horen. Sinds brand in de zendmast van Lopik afgelopen zomer hebben de genoemde radiozenders op een beperkt vermogen uitgezonden. In de afgelopen maanden is de bedrading bij het antennesysteem in fasen vervangen. Hierdoor was er de afgelopen maanden maar een gedeelte van het antenne-systeem van de zendmast in gebruik. Hierdoor waren in bepaalde gedeelten van Midden en Zuid-Nederland ontvangst problemen. Zenderexploitant Broadcast Partners zal komende nacht het volledige antenne systeem in gebruik gaan nemen. De werkzaamheden vinden plaats tussen 1.30 en 3.00 uur.
 

8-4-2012 LOM Radio Mill binnenkort beter te ontvangen op 107.3 FM

LOM Radio de lokale omroep voor de gemeente Mill heeft een van haar grootste wensen verwezenlijkt zien worden. Afgelopen vrijdag tekenden Hein van Hout en Ton Ermers namens namens Mill-Wood en de LOM een overeenkomst om over te gaan tot plaatsing van de LOM antenne op de schoorsteen van Van Hout. De verwachting is, dat begin mei de antenne vanaf de schoorsteen kan uitzenden. Mede daardoor zal het bereik binnen de gemeente groter worden. Daarmee komt een einde aan de mindere kwaliteit van het FM signaal in de vrije ether in ondermeer de Eikenlaan/Huukske in Langenboom. Eerder deze week nam het college van B&W het besluit dat voorziet in het realiseren van een “buitenkast” en maakte de daarmee de weg vrij tot de aanleg daarvan. Bron.
 

7-4-2012 Radio Rijnmond krijgt steunzender in Leerdam op 95.1 MHz

Afgelopen week kreeg de burgemeester van de gemeente Zederik te horen dat in Leerdam een extra steunzender van Radio Rijnmond wordt geplaatst zodat het ontvangst bij grote incidenten de calamiteitenzender Radio Rijnmond optimaal zal zijn. "Ruim 6 jaar geleden kaartte collega Victor Molkenboer het matige bereik bij Leerbroek, Nieuwland en delen van Leerdam dit al eens aan zonder dat daar goed gevolg aan werd gegeven. Bij mijn aantreden als burgemeester heb ik dit opnieuw aangekaart. Beide initiatieven hebben nu dus uiteindelijk een goed gevolg gehad. Met de kwaliteit van ons brandweerkorps geeft dat een goed gevoel van veiligheid bij calamiteiten" aldus de burgemeester zijn verhaal op deze website. De plaats van de zendmast en het ERP van 355 Watt is terug te vinden op het Antenne Register van het AT. Deze geplande zender is toegevoegd aan de frequentie lijst. De datum dat de zender in de lucht komt is nog niet bekend.
 

6-4-2012 Radio Heineken legaal tijdens Pasen op FM 107.4 vanuit Marum

Radio Heineken is tijdens komend Pasen legaal aan de band op de evenementen frequentie FM 107.4 vanuit Marum.
 

5-4-2012 Stadsomroep Almere vanaf nu Almere FM
 

Stadsomroep Almere gaat sinds vanmorgen verder onder de namen Almere FM en Almere TV. De Almeerse publieke zender gooit het roer om en wil met een schone lei Almere veroveren. Ze zijn in de ether te ontvangen op 107.8 MHz.
                                 

4-4-2012 MTVNL vanuit Eindhoven op kanaal 9C met DAB+/DMB
 

Mobiele TV Nederland B.V. (MTVNL) heeft vandaag een nieuwe zender in gebruik genomen in Eindhoven. Op dit moment zenden ze 3FM uit via DAB+ in 32 kb/s AAC en via  DMB de TV zenders Nederland 2 en 3. MTVNL is te ontvangen via dit netwerk.
                                 

2-4-2012 Radio Aa en Hunze ether frequentie bekend
 

Radio Aa en Hunze heeft de vergunning binnen om te mogen gaan uitzenden op 105.6 MHz met 100 Watt ERP vanuit Annen. De mast moet nog worden geplaatst en men streeft om 1 juni on air te komen.
 

1-4-2012 Radio Seagull start vandaag om 7 uur hun uitzendingen op AM 1395
 

Radio Seagull zal vanaf 7 uur vanochtend gaan uitzenden op de middengolf frequentie 1395 kHz. De uitzendingen zullen plaatsvinden vanaf het zendschip LV Jenni Baynton. Dit zendschip ligt afgemeerd aan Zuiderpier van de Nieuwe Willemshaven in Harlingen. Tussen 19.00 uur en 07.00 uur zal Radio Seagull blijven uitzenden op de middengolffrequentie 1602 kHz. Overdag is op deze frequentie Radio Waddenzee te horen. Bron.
 

1-4-2012 WET FM Texel gestopt met uitzendingen op 94,5 MHz

WET-FM is vandaag om 0.00 uur gestopt met hun uitzendingen via FM 94.5. Lees hier aanvullende informatie.
 

  Terug naar nieuwsarchief