Nieuws november 2011

   
30-11-2011 Rondleiding toren Hoogersmilde
 

Een kijkje van dichtbij i.p.v. op een grote afstand van de herstel werkzaamheden op de toren te Hoogersmilde.Met dank aan bouwbedrijf BAM. Kijk hier voor de reportage.
 

28-11-2011 Reggestreek Radio wordt 1-1-12 Hoi FM
 

Vanaf 1 januari 2012 zal Hellendoorn kunnen genieten van HOi. HOi is de nieuwe naam voor de gefuseerde Lokale Omroep Hellendoorn en Reggestreek Radio. Maandagavond is de nieuwe naam aan de vrijwilligers (en het grote publiek) gepresenteerd. HOi staat voor Hellendoorn Omroep interactief en gaat aan de slag met radio, tv, internet en de kabelkrant.
 

26-11-2011 Gelre FM nu ook op 106.9 FM vanuit Zieuwent
 

Gelre FM heeft gisteren een nieuwe frequentie in gebruik genomen vanuit Zieuwent op 106.9 MHz. Lees hier het persbericht. De omroep gaat het bereik nog verder optimaliseren door een nieuwe mast in Dinxperlo in gebruik te nemen op de frequentie 105.9 MHz.
 

25-11-2011 100%NL in de lucht vanuit RTV Oost zendmast te Hengelo op 97.6
 

De nieuwe antenne voor 100%NL's zender 97.6 MHz zijn begin deze week gemonteerd door Rovitech Projects. Sinds vandaag staat de zender aan. Met dank aan Robert en Jassy voor de info en foto's. Klik op de foto's voor een groter exemplaar.
      

24-11-2011 Radio A-FM en Vestingstad FM gaan samenwonen
 

De “verkeringstijd” tussen Radio A-FM en Vestingstad FM komt ten einde. Vanaf 27 december  2011 gaan de lokale omroep uit Woudrichem en Werkendam “samenwonen”. In de afgelopen jaren hebben de beide omroepen vooral op evenementen intensief samengewerkt. Eind 2010 hebben de twee zelfs een week lang samen radio gemaakt.  De samenwerking tussen de twee omroepen is een succes gebleken, zodat nu de stap is gemaakt om voortaan samen verder te gaan. De omroepen uit Woudrichem en Werkendam hopen met deze fusie een signaal af te geven, dat samenwerken in Altena kan en misschien wel moet. De gemeente Werkendam en Woudrichem alsook de wetgever voor lokale omroepen: Het commissariaat voor de media juichen de samenwerking van harte toe. Lees hier het hele persbericht.
 

22-11-2011 NPO kiest voor DAB+
 

De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) heeft gekozen voor DAB+ en gaat voor een uitrolplan met 95%  dekking in 2017. De NPO maakte de aankondiging op de WorldDMB Marketing Seminar in Den Haag. De NPO streeft naar een maximum van 20 DAB+ radio stations en eventueel een maximum van 3 T-DMB videokanalen. Bron.
 

18-11-2011 Arrow Jazz FM nu ook in Hilversum te ontvangen
 

Arrow Jazz FM is sinds vanochtend te ontvangen in Hilversum op 90,4 MHz. Bron.
 

17-11-2011 Tijdelijke zendmast van 200 meter in Hoogersmilde
 

In Hoogersmilde in de provincie Drenthe wordt binnenkort een tijdelijke zendmast van 200 meter hoog gebouwd. Op die manier moeten problemen met de ontvangst van radiozenders in grote delen van Noord-Nederland worden verholpen. Lees hier verder.
 

10-11-2011 Radio A-FM vervangt antennes
 

Radio A-FM heeft gisteren de zendantennes in de mast te Nieuwendijk vervangen. Hiermee is het bereik op 107.8 MHz flink verbeterd. Bron.
antennes nu:
 antennes eerst:              
 

9-11-2011 Zendmast Lopik dit jaar geen Kerstboom
 

De zendmast Lopik in IJsselstein wordt dit jaar niet omgetoverd tot 'de grootste kerstboom ter wereld'. Door herstelwerkzaamheden aan de 366 meter hoge uitzendmast, waar in juli korte tijd brand woedde, is het niet mogelijk tegelijkertijd de kabels met lampen te bevestigen. Volgens exploitant Novec is de ruimte te beperkt en het valgevaar te groot. De werkzaamheden aan de zendmast zouden eind oktober al klaar zijn, maar hebben vertraging opgelopen. Novec betreurt het dat er dit jaar geen 'grootste kerstboom' komt, maar zegt dat de herstelwerkzaamheden voorrang hebben. De zendmast werd in 1992 voor het eerst 'omgebouwd' tot kerstboom. De verlichting is tot in de wijde omtrek van IJsselstein te zien. Het evenement krijgt elk jaar nationaal en internationaal veel aandacht. Bron.
 

4-11-2011 Radio Superstar ook toestemming voor de gemeenten Dirksland en Oostflakkee
 

Stichting Radio Superstar wordt aangewezen om als lokale publieke media-instelling de publieke mediadiensten in de gemeenten Dirksland en Oostflakee te verzorgen. Bron. Op dit moment verzorgen ze alleen uitzendingen voor de gemeente Middelharnis.
 

3-11-2011 Hotradio Plus gaat verder als Hotradio Hits
 

Het regionale commerciële radiostation HOTRADIO Plus in Gelderland en Overijssel gaat verder als HOTRADIO Hits. In de tweede helft van november is de radiozender, met deze nieuwe naam, via de bestaande FM-frequenties in de regio’s Arnhem/Nijmegen en de Stedendriehoek te ontvangen. Daarnaast gaat men zich op een iets jongere doelgroep richten dan HOTRADIO Plus tot nu toe deed. In Groot Arnhem en Nijmegen blijft de frequentie 88.5 FM, in de Stedendriehoek (Apeldoorn – Deventer - Zutphen) blijft eveneens de frequentie 88.7 FM. In Twente wijzigt de frequentie echter. Momenteel is HOTRADIO Plus nog via 98.0 FM te beluisteren maar dat veranderd per 14 november. Voor HOTRADIO Hits wordt de 90.0 FM gebruikt. Deze frequentie is 18 oktober door RADIONL verlaten, zie ons nieuws van 18-10-2011. Omdat RADIONL al via diverse andere frequenties te ontvangen is in Twente, waardoor een dubbele dekking ontstond, is overeengekomen om de frequentie 90.0 FM in te zetten voor HOTRADIO Hits. Overigens is het de bedoeling dat Hotradio Hits de komende jaren verder gaat uitbreiden. In september 2012 krijgt het station er nog een aantal FM-frequenties in Friesland bij waaronder het netwerk waar nu Holland FM op uitzendt. Verder beoogt Trend Media Groep om Hotradio Hits in de toekomst ook via DAB+ uit te zenden. Bron.
 

2-11-2011 HOTRADIO vanaf 14 november ook in Hengelo en in de Achterhoek
 

HOTRADIO, neemt 14 november de zender in Hengelo (98.0) en de Achterhoek (101.9) in gebruik. Vanaf die datum zal het format van de 93.4 (Hardenberg) ook op deze zenders klinken. Bron.
 

1-11-2011 RTV Meborah on air op 106.0 MHz vanuit Wageningen
   
  Terug naar nieuwsarchief