Nieuws maart 2011

   
30-3-2011 KPN stopt met DVB-H (TV kijken op mobiele telefoon)
 

Koninklijke KPN NV stopt per 1 juni met haar Mobiel TV aanbod die ze via DVB-H uitzendt. Volgens KPN is ‘DVB-H uiteindelijk niet de wereldwijde standaard geworden’ voor mobiele televisie.  De frequenties van het DVB-H netwerk zullen worden gebruikt voor uitbreiding van het Digitenne pakket (DVB-T). Inmiddels is bekend geworden dat de TV zenders BBC 1 en 2 per 1 juni zullen worden toegevoegd aan het Digitenne pakket. Lees hier verder.
 

24-3-2011 Jan Willem Brüggenwirth, algemeen directeur van Radio 538 aan het woord over digitale radio
 

Luister hier naar een interview van Omroep WNL met Jan Willem Brüggenwirth, algemeen directeur van Radio 538 over de toekomst van radio in Nederland: digitaal.
 

18-3-2011 De vergunningen voor etherfrequenties voor commerciële zenders worden verlengd
 

Ondanks dat dit nieuws 15 januari ook al deels bekend was werd vandaag nogmaals bekend gemaakt dat de etherfrequenties voor commerciële zenders worden verlengd maar dan incl. de prijs per kavel. Dat is de uitkomst van de consultatie van het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie. De huidige stations mogen blijven uitzenden maar moeten daarvoor een prijs die marktconform is betalen. De eerder al gesteld voorwaarde dat de radiostations ook moeten inzetten op digitalisering blijft staan. In april wordt begonnen met de verdeling van kavel A7 en A8. Kavel A7 is zoals we 10 november 2010 al meldde wel gewijzigd ten opzichte van het oude kavel. Deze aanvraagperiode duurt tot mei en de vergunningen worden in augustus verleend. Download hier de vergunning van A7 en hier die van A8. Meer info hier.
 

18-3-2011 Heerhugowaard A Life binnenkort op 106.7 FM
 

Heerhugowaard A Life, de lokale omroep voor de gemeente Heerhugowaard is straks te ontvangen op 106.7 MHz.                                                                             
 

17-3-2011 NPO krijgt verlenging T-DAB frequentieruimte tot 2017
 

De Nederlandse Publieke Omroep heeft op 22 februari jl. van de minister van Economische Zaken een verlenging gekregen van haar uitzendlicentie om in T-DAB uit te mogen zenden tot 1 september 2017 op kanaal 12C. De NPO heeft daarbij de plicht deze uit te zenden in een kwaliteit van MPEG2, 192 kbit/s of AAC+ 48 kb/s in stereo (dit laatste is DAB+). Lees verder via Dutchmedia.                                                                          
 

16-3-2011 Zender Radio Schiedam op 106.7 FM uitgeschakeld
 

Vandaag heeft Radio Schiedam hun zender op 106.7 MHz uitgeschakeld. Deze is van 20 oktober 1988 t/m vandaag in gebruik geweest De laatste dagen was deze melding te horen.
 

12-3-2011 Omroep Tholen nu met RDS en stereo
 

Omroep Tholen is sinds vrijdag in stereo te beluisteren. Na meer dan 20 jaar in mono te hebben uitgezonden, is er voor het eerst stereogeluid op de 106.5 FM. Ook wordt een Radio Data Systeem (RDS) signaal meegezonden waardoor op radio's met RDS voortaan de naam Omroep Tholen in het display verschijnt.
 

11-3-2011 BRTO wordt morgen Zuidwest FM
 

De nieuwe omroep die ontstaan is na het samengaan van ABG-TV en BRTO gaat vanaf 12 maart onder de naam ZuidWest uitzenden. De televisieafdeling gaat ZuidWest TV heten en de radioafdeling Zuidwest FM. Er is voor die naam gekozen omdat die streekgebonden is en stevig klinkt aldus manager Maarten van den Boom. Deze week worden de sleutels van de BRTO-studio aan de burgemeester van Hasseltstraat definitief ingeleverd.   De radioafdeling zal verhuizen naar de nieuwe studio aan de Melanendreef 288.
 

8-3-2011 Kort nieuws
 

Op de frequentie 101.8 MHz zender Leeuwarden is sinds kort Waterstad FM te horen i.p.v. City FM.
De zender Brunssum van BFBS 1 en
AFN Power Network zijn sinds kort teruggeschakeld van stereo naar mono.
Sinds vorige week is in Hilversum op kanaal 11A een signaal on air van Mobiele TV Nederland B.V welke deels T-DAB en T-DMB uitzendt. Meer info kijk hier.
 

4-3-2011 Radio Magnifique, de lokale omroep voor Tilburg on air op 107.6 FM
 
Radio Magnifique, de lokale omroep voor de gemeente Tilburg is gisteren on air gegaan op 107,6 MHz.
 
2-3-2011 Radio Peejenland ook dit jaar weer on air op 104.9 FM vanuit Hoeven
 

Radio Peejenland verzorgt ieder jaar tijdens de carnavalsdagen live radio-uitzendingen in Hoeven via de evenementenfrequentie 104.9 MHz. Dit jaar zullen ze te horen zijn van 2 t/m 8 maart.
 

1-3-2011 Cool FM gestopt
 

De stadsomroep van Middelburg en Vlissingen Cool FM heeft gisteren de stekker eruit getrokken. Eerder werden de uitzendingen van het tv-kanaal TV Walcheren al gestaakt. Reden voor het opheffen van Stichting Stadsomroep Middelburg-Vlissingen is de financiële situatie,
 

   
  Terug naar nieuwsarchief