Nieuws januari 2011

   
30-1-2011 Definitief einde voor AM 1395
  In een uitzending van Roger Davis is bevestigd dat Big L definitief niet meer via de 1395 te ontvangen zal zijn. Bron. Dit betekent ook dat de uitzendingen van Transportradio hiermee komen te vervallen.
 
29-1-2011 Radio Schiedam test op 95.8 FM
 

Radio Schiedam test sinds vandaag op de nieuwe frequentie 95,8 FM. Binnenkort verhuist de omroep definitief naar de nieuwe frequentie.
 

21-1-2011 Q-Music op 101.0 FM rondom Den Bosch
 

Q Music is sinds vandaag ook te ontvangen op 101.0 MHz in Den Bosch. Volgens de database van Bundesnetzagentur is het max. vermogen ERP 501 Watt. Bron.
 

19-1-2011 Optimaal FM nu ook op 106.2 via zender Doetinchem
 

Optimaal FM is sinds vandaag te ontvangen op de 106.2 vanuit Doetinchem. Of dit om en testuitzending gaat is niet bekend. Op 7 januari meldde we hier al dat de raad van Doetinchem had gekozen voor Optimaal FM.
 

15-1-2011 De vergunningen voor etherfrequenties voor commerciŽle zenders worden verlengd
 

De etherfrequenties voor commerciŽle zenders worden verlengd. Dat is de uitkomst van de consultatie van het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie. De huidige stations mogen blijven uitzenden maar moeten daarvoor een prijs die marktconform is betalen. De eerder al gesteld voorwaarde dat de radiostations ook moeten inzetten op digitalisering blijft staan. Over de prijs die de stations moeten betalen is nog niet alles duidelijk. Eerder was er al een prijs gegeven maar daar gaat opnieuw naar gekeken worden, omdat sommige partijen bezwaar hebben gemaakt. Stations moeten voor eind februari een verlenging aanvragen en waarschijnlijk wordt er dan in mei een besluit genomen. In april wordt begonnen met de verdeling van kavel A7 en A8. Kavel A7 is zoals we 10 november vorig jaar al meldde wel gewijzigd ten opzichte van het oude kavel. Ook deze aanvraagperiode duurt tot mei. De vergunningen worden in augustus verleend. Download hier de vergunning van A7 en hier die van A8.
 

13-1-2011 Kort nieuws
 

De race tussen Vechtdal FM en de Lokale Omroep Staphorst is nog niet gelopen. Beide stichtingen hebben een aanvraag gedaan om de komende vijf jaar lokale radio uitzendingen in Staphorst te mogen verzorgen. Lees verder.

De gemeente Dronten geeft de Stichting Lokale Omroep Dronten alsnog groen licht. Daarmee staat niets de uitzendingen van RTV Flevo, de naam van de nieuwe omroep, nog in de weg. Lees verder.

De zender Brunssum van
AFN Power Network (89.2 MHz) is in stereo te ontvangen.
 

7-1-2011 De raad van Doetinchem kiest voor Optimaal FM
 

De raad van Doetinchem kiest voor Optimaal FM uit Wehl als de nieuwe lokale zender voor de komende vijf jaar. Optimaal kreeg de voorkeur boven Gelre FM (die tot 5 juli 2010 op de licentie van  Stadsomroep Doetinchem uitzond) en Radio Ideaal uit Zelhem. Het besluit van de raad is overigens niet meer dan een advies aan het Commissariaat voor de Media. Dat orgaan heeft uiteindelijk de beslissende stem over de aanwijzing van de lokale zender in Doetinchem. Info via MediaMagazine.
 

7-1-2011 Radio Club DAS Live op 105.6 FM vanuit Amsterdam

T/m vanavond zendt Radio Club DAS Live uit via de evenementenfrequentie 105.6 FM in Amsterdam. Het heeft te maken met een feest van DAS verzekeringen. Deze tijdelijke installatie is gebouwd door ProFM Broadcast
 

2-1-2011 Omroep Zuidplas op 107.3 FM in stereo met RDS en audio processing
 

Vlak voor de Kerst heeft ProFM Broadcast de zender 107.3 FM van Omroep Zuidplas voorzien van stereo, Radio Data Systeem en audio processing.
 

   
  Terug naar nieuwsarchief