Nieuws augustus 2011

   
31-8-2011 Slam!FM wisselt van zenderoperator
  

De meeste zenders van Slam!FM zijn vandaag gewijzigd van netwerk operator KPN naar Broadcast Partners. Dit is te merken omdat het bereik van de zender duidelijk anders is.

HOTRadio via 93.4 MHz vanuit Hardenberg
Sinds 13.15 uur vanmiddag is de zender van Simone FM uit de lucht gegaan. Een minuut later is de zender van HOT Radio aangezet op de 93.4 MHz vanaf de een andere locatie in Hardenberg.

De Vrolijke Strijders op 107.8 FM
De Vrolijke Strijders zijn komende week te horen tijdens het grote Zomerfestijn op de evenementenfrequentie 107.80 FM.

 

29-8-2011 Arrow Jazz FM terug op FM
  

Exceed Jazz B.V. krijgt met ingang van 1 september een landelijke FM vergunning (kavel A8) voor jazzmuziek.  Dit bericht het Agentschap Telecom op haar website. Partijen konden tot en met 10 juni 2011 een aanvraag indienen voor de landelijke FM-vergunning voor jazzmuziek. Vier partijen hebben uiteindelijk een aanvraag ingediend. Er zijn echter drie aanvragen toegelaten tot de procedure van de vergelijkende toets: Een aanvraag is geweigerd, omdat niet voldaan is aan de minimumeisen van de aanvraagprocedure. In de vergelijkende toets is getoetst op het programmatische aanbod (jazz) en de kwaliteit van het bedrijfsplan. De drie aanvragers hadden alle drie een goed programmatisch bod. Het bedrijfsplan maakte uiteindelijk het onderscheid, waardoor de vergunning verleend is aan Exceed Jazz B.V. Exceed Jazz B.V. heeft de landelijke FM-vergunning verleend gekregen onder de verplichting tot digitalisering. Exceed Jazz  is een zusterbedrijf van de zakelijke dienstverlener Conclusion en zij gaan het programma Arrow Jazz FM analoog en digitaal uitzenden.

FunX stopt programma´s in strijd om haar voortbestaan

FunX voelt zich gedwongen om door het naderende einde van de zender nu alvast met een aantal programma's te stoppen. De zender laat via haar website weten te stoppen met Lijn5, De Zaak en FunXHipHop.nl. FunX zegt aan het strijden te zijn om te voorkomen dat ze per
1 januari 2013 geen frequenties meer heeft.

Steunzender Radio Gelderland Zaltbommel op 99,6 FM on air
 

27-8-2011 Novec gaat in gesprek met politie over oorzaak zendmast brand Hoogersmilde
  

Zendmast-eigenaar Novec gaat komende week in gesprek met de politie over de oorzaak van de brand in de mast in Hoogersmilde. Dat meldt burgemeester Broertjes van de gemeente Midden-Drenthe tegenover RTV Drenthe. Novec heeft een speciaal bureau onderzoek laten doen. De uitkomsten daarvan zijn inmiddels bekend bij het bedrijf, maar worden nog geheim gehouden. Novec wil ze bespreken met de recherche. De burgemeester kent de uitkomsten van het onderzoek ook nog niet. Ondertussen zijn verzekeraars nog met een eigen onderzoek bezig. De onderzoeken gaan allemaal over de schuldvraag en bepalen dus ook wie er straks voor de schade opdraait.

Verhagen benoemd bemiddelaar in conflict Novec en Broadcast Partners
Minister Verhagen van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (EL&I) heeft met instemming van partijen voormalig wethouder Marco Pastors van Rotterdam benoemd tot bemiddelaar om binnen twee weken te bezien hoe het vermogen van de radiozendmasten op een veilige manier op peil gebracht kan worden. In juli brak er brand uit in de zendmasten van Lopik en Smilde. Het onderzoek naar de oorzaak van die brand is nog niet afgerond. Uit voorzorg en uit oogpunt van veiligheid heeft de beheerder van de masten, Novec, het zendvermogen beperkt. De ontvangst van een aantal radiozenders is daardoor in delen van Nederland minder goed dan voorheen. Een van de exploitanten van de zendinstallaties in de masten, Broadcast Partners (BP), eist verhoging van het zendvermogen. 'Het is buitengewoon vervelend dat de slechte ontvangst zo lang duurt,' aldus minister Verhagen. 'Daarom heb ik een bemiddelaar benoemd. Het op een veilige manier herstellen van het bereik van de masten heeft prioriteit.' Pastors streeft naar een oplossing van de situatie waardoor de ontvangst van de radiozenders met behoud van veiligheid van dezelfde kwaliteit is als voor de brand. Hij zal worden bijgestaan door een onafhankelijk technisch expert. Pastors is namens EL&I al ambassadeur voor het gebruik van elektronische facturen bij de overheid. (via Rijksoverheid.nl).
 

26-8-2011 Simone FM niet meer op 93.4 Hardenberg
  

Luister naar de verwijzing welke sinds 10 uur vandaag te horen is.

Broadcast Partners heeft al hun FM zenders welke in Groningen stonden nu on air vanaf de Novec zendmast te Hoogezand. Het gaat om Radio Continu (92.4 ), 100%NL (99.1), Radio 538 (102.2) en 104.4 Waterstad FM.
 

25-8-2011 Novec houdt oorzaak brand zendmast voorlopig geheim
  


Kort geding BP/Novec van de baan.
Het kort geding over het beperkte zendvermogen van de zendmast in Lopik is van de baan. Dat meldde een woordvoerster van de rechtbank in Rotterdam, waar de zaak vanmiddag zou dienen tegenover persbureau ANP. De partijen Broadcast Partners en Novec gaan volgens haar eerst nog eens samen om de tafel zitten. Na de brand op 15 juli is het zendvermogen van Lopik beperkt tot 10 procent. Als gevolg van de noodmaatregelen zijn publieke en een aantal commerciële radiozenders in delen van de Randstad en Brabant niet of slecht te ontvangen. (ANP/Redactie)
 

24-8-2011 GP Radio Eext op 106.4 FM
  

Van 23 t/m 30 augustus is GP Radio Eext te horen op de evenementenfrequentie 106,4 MHz. Tijdens de festiviteiten van de Historische Motor GP wordt net als vorig jaar live verslag gedaan.  GP Radio Eext is een zender met actualiteiten en nieuws uit de omgeving, interviews, spel en vooral muziek en is alleen te ontvangen op het evenementen terrein.

Virgiel is de enige studentenvereniging met een radiozender  in de OWEE!  Elke dag kun je luisteren naar zindere zomerhits, zinloos geblaat en dansplaatjes waardoor je wel moet bewegen. Natuurlijk zijn er ook elke dag geweldige prijzen te winnen. Alles is te volgen via de evenementenfrequentie 107.0 FM van 21 t/m 25 augustus.

Tijdens de TIK-week, de introductieweek voor Tilburgse studenten van 22 t/m 26 augustus, zal studentenvereniging TSC St. Olof weer een speciale radiozender hebben voor de aankomende studenten. Olof FM, in Tilburg te ontvangen via
evenementenfrequentie 107.0 MHz zal een hele week de TIKkers op de hoogte houden van alles omtrent de TIK-week, het studeren in Tilburg én is de enige radiozender speciaal voor Tilburgse studenten. De zender zal tijdens de TIK week ook te beluisteren zijn via de website van de vereniging www.olof.nl.
 

23-8-2011 Kijk hier voor een up date opruimwerkzaamheden Hoogersmilde
  

20-8-2011 Lowlands on air op 106.2 FM
  

Net als ieder jaar kun je op Lowlands luisteren naar de evenementenzender  van Lowlands op 106.2 MHz. Lowlands vindt dit jaar plaats van 19 t/m 21 augustus.

Decibel outdoor festival 2011 Beekse Bergen wordt live uitgezonden via b2s radio op 20 augustus. Deze is het gehele weekend te beluisteren via de stream op de b2s website:
www.b2s.nl/radio en in de ether rond 15 km van het festivalterrein. Stem dus thuis, op het vakantiepark of in de auto af op b2s radio! De ether frequentie is 107.0 FM.
 

19-8-2011 Bezwaar Ad Venture Radio over kavel A7 afgewezen
  

Het bezwaar van Ad Venture Radio B.V. tegen het afwijzen van haar aanvraag voor kavel A7 is afgewezen door de voorzieningsrechter in Rotterdam. Volgens de rechter voldeed Ad Venture Radio niet aan de voorwaarde en was het dus terecht haar uit te sluiten van deelname.
 

18-8-2011 Broadcast Partners naar de rechter om zendvermogen in zendmast IJsselstein
  

Broadcast Partners stapt naar de rechter om de door zendmasteigenaar NOVEC opgelegde noodmaatregelen in de zendmast van IJsselstein (Lopik) aan te vechten. Volgens de zenderoperator is het zendbereik onnodig beperkt. Momenteel zenden de zenders van onder de publieke omroepen en Q-music maar uit op tien procent van hun toegestane vermogen. Lees hier verder.

Kijk hier voor een up date opruimwerkzaamheden Hoogersmilde
Volg het werk via http://twitter.com/#!/SMO0KEY


BNR Nieuwsradio Dordrecht nu op 91.5 MHz (ex. 99,6 MHz). Bron.
 

16-8-2011 Nieuwe FM antennes gemonteerd in mast Hilversum
  

In de zendmast Hilversum worden nieuwe FM antenné's gemonteerd. Bron.

Vermogen zendmast IJsselstein langzaam omhoog
De ontvangst van de publieke en een aantal commerciële radiozenders zal binnen 28 dagen verbeteren in het midden van het land. Het zendervermogen van de zendmast in IJsselstein wordt stapsgewijs opgeschroefd tot 50 procent van het oorspronkelijke niveau. Dit maakte Novec, eigenaar van de zendmast, dinsdag bekend. Lees hier verder.
Op de website van Novec is hiervan ook een persbericht te lezen.
 

13-8-2011 Antenne's lokale omroepen niet op orde
  

Er is vaak iets mis met de antennes van lokale omroepen in Nederland. Dat constateert het Agentschap Telecom en waarover RTV Noord bericht. Eén derde van de gecontroleerde lokale omroepen heeft de zaakjes niet op orde. Het agentschap deed onderzoek naar 49 van de ruim 290 lokale omroepen in Nederland. Van die 49 onderzochte zenders bleek één derde de zaak niet goed op orde te hebben. Vaak staan de antennes niet goed gericht; staan ze te hoog of te laag of op een ongelukkige positie. Omdat de frequenties van de lokale omroepen dicht bij die van de luchtvaart liggen bestaat de kans dat, juist door de slecht gepositioneerde antennes, het radioverkeer van de luchtvaart hinder ondervindt van de lokale omroepen.
 

12-8-2011 Q Music tijdelijk op 104.1 MHz vanuit Arnhem
  

Q Music is sinds woensdagavond in Arnhem en omgeving te horen op 104.1 FM. Het gaat om een tijdelijk frequentie die door het Agentschap Telecom is toegewezen zodat de zender in de regio weer beter te ontvangen is omdat de zendmast IJsselstein voorlopig nog op laag vermogen (10kW ERP) draait. Bron.
 

11-8-2011 DMG Radio Deurne gestart op 106.2 FM
  

Vanmiddag is DMG Radio, de lokale omroep voor Deurne  in de lucht gekomen op 106.2 FM. De antenne's zijn geplaatst door de firma Broadcast Partners uit Terneuzen.
Luister hier naar de inschakeling van de zender.
 

Keizerstad FM stopt. Radio Oranje Nationaal neemt frequenties over
  

Na bijna 30 jaar onafgebroken uitzenden slaat de regionale zender Keizerstad FM een compleet nieuwe richting in. Met ingang van 16 september 2011 is Radio Oranje Nationaal via de zenders van Keizerstad FM te beluisteren. Daarmee komt voorlopig een einde aan Keizerstad in de ether (94.2 Nijmegen en 95.5 Duiven). Lees hier verder.
 

7-8-2011 Kort geding over A7 volgende week maandag

Bij de voorzieningenrechter van de Rechtbank in Rotterdam dient maandag een kort geding over kavel A7. Ad Venture Radio B.V. had een aanvraag ingediend voor dit landelijke FM-kavel, maar zegt ten onrechte te zijn afgewezen. Volgens Agentschap Telecom was dit omdat Ad Venture Radio B.V. niet voldeed aan de vereisten. Eerder gaf het Commisariaat voor de Media toestemming. Lees hier verder.
 

6-8-2011 Noodzender Radio 1 Klazienaveen 103.8 MHz uit de lucht

De Radio 1 noodzender in Klazienaveen is uit de lucht. Reden niet bekend.
 

4-8-2011 Radio 1 vanaf 11 uur op AM 648 en Radio 5 weer terug op AM 747
  

Precies om 11 uur werd vanochtend de  AM zender Orfordness ingeschakeld (Engeland) t.b.v. Radio 1. Radio 5 Nostalgia is nu weer te beluisteren op AM 747 via de zender Flevoland.
 

3-8-2011 TV Team dit jaar op 107 FM
  

Op 4 juli begint het jaarlijkse feest van het TV team uit Nieuwleusen weer. Via de evenementen frequentie 107 MHz kunt u ze tot en met 9 augustus beluisteren.
 

1-8-2011 Zfm Schipluiden op 107.5 FM

Ter gelegenheid van het 40-jarig jubileum van de Zomerfeesten in Schipluiden is de evenementenzender Zfm in de lucht op 107,5 MHz. Het vermogen is 10W en de antenne hoogte ligt op +/- 6m boven NAP. De uitzendingen zijn gestart op 30 juli en duren nog tot 07 augustus a.s..

 

  Terug naar nieuwsarchief