Nieuws april 2011

   
27-4-2011

Evenementenzender tijdens Haagse Koninginnenach

 

Tijdens het Life I Life festival in de binnenstad van Den Haag kan men as. vrijdagavond vanaf 19 uur meeluisteren via de evenementen frequentie FM 107.6. ProFM Broadcast heeft vandaag de installatie geplaatst op het stadhuis.
 

27-4-2011

Kort nieuws

 

Slam!FM verkocht aan RTL Nederland. Lees hier verder.

Zender Radio 2 in Zeeuws Vlaanderen moet verhuizen. Lees hier verder.
 

26-4-2011

Vergunningen landelijke commerciële radio verlengd door AT

 

Het AT heeft vandaag zijn de FM vergunningen uitgereikt voor landelijke commerciële radio in combinatie met de vergunningen voor digitale radio-omroep. De vergunningen hebben een looptijd tot 1 september 2017. Lees hier verder.
 

23-4-2011 Kort nieuws
 

Atos Radio, de lokale omroep voor de gemeente Zwijndrecht en Hendrik ido Ambacht zendt sinds kort uit in stereo en heeft nu een Radio Data Systeem (RDS) signaal op hun zender 106.1 FM in Zwijndrecht.

XFM Hitradio stopt per 1 mei met hun uitzendingen. Radio Hollandio komt op de vrij gekomen frequenties 90.1 MHz Den Bosch, 90.3 Eindhoven, 90.5 Helmond en 93.1 Loon op Zand. Info via XFM.

19-4-2011 RTV Kanaal 30 lokale omroep voor Achtkarspelen
 

De lokale Omroep van Tytsjerksteradiel RTV Kanaal 30 is door het commissariaat van de media aangewezen als lokale omroep voor Achtkarspelen. Daarmee komt een eind aan een lange periode van voorbereiding en discussie. Nadat eerder het College en gemeenteraad de voorkeur voor Tytsjerksteradiel al eens had uitgesproken werd de situatie geheel anders toen ook de omroep N.O.F. mee ging dingen naar de uitzendrechten in Achtkarspelen. Beide omroepen werden door de gemeente representatief verklaard waarna het uiteindelijke oordeel, wie de uitzendrechten zou gaan krijgen, overgelaten werd aan het commissariaat van de media. Beide omroepen werden door de gemeente representatief verklaard waarna het uiteindelijke oordeel, wie de uitzendrechten zou gaan krijgen, overgelaten werd aan het commissariaat van de media. Het bestuur van RTV Kanaal 30 is blij met de uitspraak en zal zo snel mogelijk beginnen met de voorbereidingen van het uitzenden in Achtkarspelen. Voorzitter Luc Tuinstra: ”Eindelijk kunnen we los, we hebben er zin in en zijn er klaar voor om deze stap te zetten”. Hij denkt dat als eerste een kabelkrant wordt gestart en daarna geleidelijk aan radio. “Het hangt er natuurlijk ook vanaf hoeveel vrijwilligers zich melden om het nieuws in Achtkarspelen te verzamelen en te brengen”. Eventuele belangstellende kunnen zich melden per mail via info@rtvkanaal30. Bron.
 

15-4-2011

Radio Soest neemt morgen nieuw antenne locatie in gebruik

 

Radio Soest neemt morgen rond 13 uur hun nieuwe antenne locatie op het gemeentehuis in gebruik. Tevens mag men volgens de nieuwe vergunning met 100 Watt ERP gaan uitzenden i.p.v. de 50 nu. Vorige week is de antenne geplaatst door de omroep. Info via Radio Soest. Klik op de foto's voor een groter exemplaar.
 
             

13-4-2011

Gigant FM in omgeving Emmen te beluisteren op 107 FM

 

Gigant FM is sinds enkele dagen weer te beluisteren  via de evenementen frequentie FM 107.
 

12-4-2011

Traffic Radio on air op 105.6 MHz

 

Het eerste Nederlandse (internet) radiostation voor en door de automobilist Traffic Radio is sinds vandaag on air via de evenementen frequentie FM 105.6 tijdens de AutoRAI.
 

10-4-2011 Arrow Classic Rock Noord van start
 

Vanochtend om 10uur ging Arrow Classic Rock Noord van start en verving hiermee City FM Noord. Met deze wijziging verstevigt NDC Radio haar positie op de regionale markt. De nadruk bij Arrow Classic Rock Noord ligt op ‘Classic rock’ en ‘Best of modern rock’ met een eigen regionaal format voor de doelgroep 25-55 jaar. “We verwachten met deze wijziging een snellere groei van het regionale marktaandeel te realiseren in Noord Nederland”, zegt Sjouke Mulder, directeur van NDC Radio. “Het programma Arrow Classic Rock Noord wordt geproduceerd door Flux Media Factory B.V. in opdracht van NDC Radio. NDC Radio kan zich voor wat betreft het maken van radio nu volledig focussen op onze succesvolle radiozenders Waterstad FM en RADIONL”, aldus Mulder. Met de drie onderscheidende formats biedt NDC Radio haar luisteraars een gevarieerd pakket, in een voor adverteerders interessante doelgroep. Sjouke Mulder: “Met de komst van Arrow Classic Rock Noord wordt ons pakket ook voor regionale adverteerders nog aantrekkelijker. Door de samenwerking profiteren wij van de kennis van Flux op het gebied van rockmuziek, iets wat mede door het sterke FM-pakket bij zal dragen aan een forse toename van het aantal luisteraars in Noord en Oost Nederland”. NDC Radio is onderdeel van NDC mediagroep. NDC mediagroep bestaat naast radio uit verschillende bedrijfsonderdelen waaronder dagbladen, weekbladen, magazines en internet. Info via persbericht.
 

7-4-2011

Omroep Amersfoort staakt uitzendingen

 

Het bestuur van Omroep Amersfoort heeft besloten de uitzendingen te staken. Hiermee is er op FM 107.9 geen uitzending meer. Lees hier verder.
 

6-4-2011

Nieuwe zenders op Digitenne per 1 juni

 

M.i.v.  1 juni wordt bij Digitenne van KPN de zenders BBC TV 1 en 2, Meiden van Holland Hard  plus een aantal bonuszenders toegevoegd aan het zenderpakket. De bonuszenders zijn 13th Street, Slam!TV, Nickelodeon en BBC Radio 1 t/m 4. Dit zijn gratis tv- en radiozenders, die tot 1 januari 2012 te ontvangen zijn met uitzondering van de gemeenten (en gebied rondom)   Roosendaal, Enkhuizen, Hoorn, Den Burg en Deventer. Bron.
 

2-4-2011

Nieuwe Digitenne zendmast op kantoorpand in Utrecht

 

Sinds kort staat er een nieuwe mast met Digitenne antennes en FM antenne op het gebouw Galghenwert; hoofdvestiging van Conclusion in Utrecht. Dit gebouw is met 85,55 meter de nummer drie van de hoogste panden in Utrecht. Qua antenne's is het nagenoeg hetzelfde als nu op het huidige zendstation van KPN in Utrecht staat. Wanneer de nieuwe installatie in gebruik wordt genomen is onduidelijk. Klik op de foto voor een groot exemplaar.
 

1-4-2011

L-FM  heeft 106.6 MHz weer terug in gebruik genomen.

 

Op 31 maart heeft L-FM haar derde frequentie weer in gebruikt genomen nadat hij vorig jaar uitgeschakeld werd door de omschakeling naar de mast locatie nabij het oventje (dorp Zeeland). De zender is voorzien van een nieuwe antenne die al enige tijd geleden in de mast gehangen was op 40 meter hoogte. Ook werd er een filter installatie geplaatst om ongewenste storingen te onderdrukken van de eveneens in de zelfde mast aanwezige zenders op 91.6 van L-FM en 107.9 van AFN (Amerikaanse leger zender) De zender op 106.6 MHz voorziet vooral het oostelijk deel van de gemeente Landerd van signaal. L-FM heeft hiermee 3 FM zenders in gebruik voor verzorging van de gemeente Landerd.
 

   
  Terug naar nieuwsarchief