Nieuws november 2010

   
30-11-2010 Radio Apeldoorn zet derde zender aan

Radio Apeldoorn is sinds vandaag ook te ontvangen op 105.5 FM vanaf Landal Miggelenberg in Hoenderloo.
 

23-11-2010 Radio Gasterl‚n op 96.4 FM

Radio Gasterl‚n de lokale omroep voor de gemeente Gaasterl‚n-Sleat zendt nu uit op de nieuwe frequentie 96.4 FM met 316 Watt ERP. Vandaag zijn de nieuwe antenne en de zender geplaatst door de firma Broadcast Partners uit Terneuzen. Zonder hoogtevrees en ingesnoerd in een alpinistenuitrusting klom een medewerker met zijn setje ringsleutels naar het topje van de mast op ruim 55 meter hoogte. Daar verwijderde hij de inmiddels behoorlijk door weersinvloeden aangetaste oude antennes. Een glimmend nieuw exemplaar werd op de zelfde plaats teruggehangen.
 

22-11-2010 Midvliet FM verhuisde antennes

Afgelopen vrijdag zijn de etherzenders van Midvliet FM verhuisd van het Fluitpolderplein naar de Dokter van Zeelandstraat in Leidschendam. Met de Midvliet-vlag in top, heeft een grote kraan de antennes van het dak gehaald. De antennes staan nu op het voormalige Billiton gebouw. Dit is niet alleen hoger, maar ook centraler gelegen in het uitzendgebied. Hierdoor is de blinde vlek in het bereik van Midvliet FM in Voorburg-Noord nu voorgoed verleden tijd. Ook is Midvliet nu kraakhelder te ontvangen in de Sijtwendetunnels, ook onder de Vliet. De hele operatie duurde van 's morgens negen tot 's avonds acht uur. Hierdoor was het signaal tijdelijk niet via de ether te ontvangen. De verhuizing is succesvol verlopen. De radioprogramma's komen tot de kerst nog uit de studio aan het Fluitpolderplein. De technische realisatie komt inmiddels grotendeels uit de nieuwe studio aan de Damlaan. Klik hier voor meer foto's.
 

19-11-2010 Maasland Radio vanuit Wellerlooi op 92,9 FM

Maasland Radio de lokale omroep voor de gemeente Bergen heeft een aantal weken terug een tijdelijke mast laten plaatsen door DTBS uit Wageningen in Wellerlooi t.b.v. de 92.9 FM. Broadcast Partners heeft de zender en de antennes geleverd.
 

12-11-2010 T-DAB netwerk commerciŽle omroepen landelijk en regionaal

In een rapport m.b.t. het verlengen van de FM vergunningen commerciŽle omroepen is ook bekend geworden hoe het digitale radio netwerk (T-DAB) eruit komt te zien. De omroepen zijn verplicht om naast hun analoge uitzendingen ook 80% digitaal uit te zenden in 2015 via DAB+. Klik op onderstaande kaarten om aanvullende info te zien. Bron. Voor een overzicht van digitale radio klik hier.
 

10-11-2010 Wijzigingen in technische parameters FM kavel A7

Via de website van het Agentschap Telecom valt te lezen dat er een wijziging is gekomen in FM kavel A7. De grootste wijziging is dat Gilze 95.4 MHz niet meer in dit kavel valt. Deze frequentie gaat naar BNR Nieuwsradio (kavel A4) zie hier pagina 23. In A4 wordt de 91.5 zender Breda verplaatst naar Dordrecht. De zender Dordrecht nu op 99.6 MHz zal gaan naar Radio Gelderland in Zaltbommel mits dit door de internationale frequentie coŲrdinatie komt.
Tevens is er een nieuwe steunzender bijgekomen in kavel A7: Goes op 103.8 MHz met 1kW ERP.
 

10-11-2010 Werkzaamheden in zendmast Hoogersmilde - update

Ook deze week is de firma Schuuring bezig met het demonteren van FM antenne's in de zendmast van Hoogersmilde. Klik op de foto rechts om naar de foto reportage te gaan.
 

9-11-2010 Verlenging vergunning commerciŽle zenders

Minister Maxime Verhagen (EL&I) wil de zendvergunningen van commerciŽle radiostations verlengen van 2011 naar 2017, maar dan moeten ze werk maken van digitale radio. Ook moeten ze een 'marktconforme' vergoeding betalen. Dat maakte het ministerie vandaag bekend. Op termijn kan digitale radio (T-DAB) de huidige FM vervangen. In 2015 moet wat Verhagen betreft 80 procent van de Nederlanders digitale radio kunnen ontvangen. Digitale radio biedt betere kwaliteit en maakt meer radiostations mogelijk. Bovendien kunnen dan nieuwe diensten aan het radiosignaal worden toegevoegd. Verhagen geeft ook nieuwkomers een kans op de radiomarkt door de twee kavels die voorheen van Arrow waren, beschikbaar te stellen voor nieuwe landelijke radiostations. Bron.
 

8-11-2010 Steunzender Radio 2 Hulst vanaf de Basiliek

De antenne's voor de steunzender van Radio 2 te Hulst (107.1 MHz) zijn gemonteerd aan de Basiliek.
 

7-11-2010 Nieuwe antenne's voor Radio Horizon in Budel

Radio Horizon de lokale omroep voor de gemeente Heeze-Leende heeft afgelopen week de antenne's in Budel voor de 107.1 FM laten vervangen door DTBS uit Wageningen.             
 

3-11-2010 Big L 1395 AM uit de lucht
 

Door problemen met de aggregaat zijn Big L international en Transportradio niet meer te ontvangen op AM 1395. Bron.
 

  Terug naar nieuwsarchief