Nieuws maart 2010

   
30-3-2010 Nieuwe frequentie voor BNR Nieuwsradio in Dordrecht aangevraagd

BNR Nieuwsradio heeft een nieuwe frequentie aangevraagd voor Dordrecht. Dit is geworden 91.5 MHz met 630 Watt ERP. De huidige frequentie in Dordrecht (99.6 MHz 5kW ERP) moet worden afgestaan aan Radio Gelderland i.v.m. optimalisatie in de Bommelerwaard, zie eerdere berichtgeving op deze website van juni 2009. Het voorstel voor optimalisatie valt hier te lezen.
 

29-3-2010 Nieuwe antennes voor RGL FM Ouddorp

RGL FM, de lokale omroep voor de gemeente Goedereede heeft 12 maart hun zendantenne's vervangen. De huidige antennes die al meer dan tien jaar oud waren zijn volgens het bestuur van de lokale omroep ernstig aan vervanging toe. De laatste maanden kwamen er steeds meer telefoontjes, van met name luisteraars van buiten de gemeente grenzen, dat de signaal sterkte steeds minder werd. Met het plaatsen van de nieuwe antennes zal het signaal de komende jaren weer op de gewenste sterkte en nivo zijn. Hier is een filmpje te zien. Bron Flakkee Nieuws.
 

25-3-2010 Regio FM Wierden 1 april naar 93.9 FM

Regio FM, de lokale omroep voor de gemeente Wierden verhuist donderdag 1 april in de ether van 107.2MHz naar 93.9MHz. Van 14.00 uur tot en met 18.00 uur is een speciale uitzending te horen. Voor de luisteraars worden acties met prijzen op touw gezet. Wethouder Ria Broeze is te gast om de nieuwe frequentie officieel in gebruik te nemen. Om 14.00 uur is Regio FM nog op de 107.2MHz te horen, halverwege de uitzending zetten we de knop om naar 93.9MHz. Met de wijziging wordt de ontvangst in de regio enorm verbeterd. Zo wordt het signaal richting Enter, Hoge Hexel en Zuna beresterk. Bovendien kan straks ook in buurgemeenten Regio FM zuiver ontvangen worden op de (auto)radio.
 

21-3-2010 2FM on air op 106.6 MHz

2FM de lokale omroep voor de gemeente Gilze en Rijen is begonnen met test uitzendingen op 106.6 MHz in stereo en met RDS. Tot 5 April zijn er testuitzendingen van 2FM. De website is vanaf medio April beschikbaar
 

18-3-2010 Super 936 Huissen uit de lucht

Super 936 de lokale omroep voor de gemeente Lingewaard zendt al geruime tijd niet meer uit. Sinds deze week is ook de website niet meer te bereiken. De reden van het stoppen van de lokale omroep is ons niet bekend.
 

17-3-2010 Sky Radio nóg beter te horen in Noord-Brabant

Sky Radio 101 FM is nu nog beter te beluisteren in Noord-Brabant. In de regio Breda kun je Sky Radio nu in verbeterde kwaliteit horen op de nieuwe etherfrequentie 101.7 FM. In de regio Tilburg kun je overschakelen naar 101.9 FM. Bron Skyradio.
                    

13-3-2010 Radio NOF wil ook los in Achtkarspelen

Het bestuur van Radio Noordoost-Friesland heeft zich bedacht. De lokale omroep in Dokkum wil nu ook wel een licentie hebben in de gemeente Achtkarspelen om daar radio uitzendingen te gaan verzorgen. De bestuursleden werden wakker geschud nadat het nieuws naar buiten kwam dat RTV Kanaal 30 uit Burgum mogelijk een licentie krijgt in Achtkarspelen. In een lastminute aanvraag bij het college van B&W laat het Dokkumer radio bestuur nu weten dat ze nu volmondig Ja willen zeggen tegen dezelfde licentie. Er kan echter maar één lokale omroep actief worden in de gemeente. Bron.
 

12-3-2010 Maasland Radio heeft toestemming voor tweede frequentie

Maasland Radio, de lokale omroep voor de gemeente Bergen (Limburg) heeft van het Agentschap Telecom gisteren bericht gehad dat ze ook mogen gaan uitzenden op een tweede frequentie nl. 92,9 MHz vanuit Wellerlooi met 1kW ERP. Het is de bedoeling dat de zender in het voorjaar on air gaat. Hiermee heeft de omroep straks twee 1kW zenders on air want de 89.6 FM blijft ook in gebruik. Info: via Maasland Radio.
 

10-3-2010 KPN zendmast voor digitale TV in Leusden klaar
 

Langs de A28 bij de afslag Leusden Zuid is half februari door VolkerWessels Telecom begonnen met de bouw van een nieuwe Digitenne zendmast van 126 meter. Deze mast is door VDL Network Supplies geproduceerd en geleverd aan KPN. De mast is opgebouwd uit secties van 12 meter en heeft een voetmaat van 10 x 10 meter en is ter plaatse geassembleerd. Boven op de mast is een antenne geplaatst van 8 meter die het signaal van Digitenne verspreid. Inmiddels staat de mast in volle glorie. Lees hier een artikel in het AD m.b.t. deze mast. Wanneer de zendmast in gebruik wordt genomen is niet bekend. Foto's via KPN Broadcast Services (klik op de foto's voor een groot exemplaar).
 

8-3-2010 Zuid FM uit de lucht

Zuid FM uit het Limburgse Eijsden is nu definitief uit de lucht. De zender bleef nog doorgaan met het uitzenden van programma’s ondanks het feit dat vergunninghouder TV Eijsden de overeenkomst niet heeft verlengd. Bron.
 

7-3-2010 Nieuwe zendmast voor L-FM geplaatst

Op vrijdag 5 maart is voor L-FM, lokale omroep voor Landerd een nieuwe mast geplaatst in het dorp Zeeland. De nieuwe mast was wenselijk omdat de zender die nu nog in de grote kerk van Zeeland staat niet de gewenste dekking had. Tevens had het kerkbestuur gevraagd de antenne te verwijderen, dit na de restauratie van de kerk twee jaar geleden. Na deze oproep van het kerkbestuur is L-FM gaan zoeken naar een locatie die het ontstane probleem kon oplossen, Deze werd samen met de gemeente Landerd gevonden nabij het Oventje aan de rand van Zeeland. Vele procedures zijn doorlopen en begin 2009 kreeg L-FM de vergunning voor een zendmast van 44 meter hoog. Dit is tevens de maximale hoogte omdat vliegbasis Volkel op een steenworp afstand ligt. Intussen had L-FM een derde frequentie gekregen om de verzorging in de richting van natuurgebied de Maashorst, waar ook problemen waren, te verbeteren. In samenwerking met Agentschap Telecom werd de frequentie 107.9 MHz verworven. Dit had echter tot gevolg dat de reeds aangekochte mast van 44 meter niet sterk genoeg was om alle antennes te dragen en ook nog eens voorbereid te zijn op onder meer digitale uitzendingen. In samenwerking met Turris B.V. werd gezocht naar een betere oplossing. De conclusie was dat er een veel sterkere mast nodig was, maar dus ook nieuwe vergunningen van de gemeente. Nu staat de mast in volle glorie en is de mast 44 meter hoog als de topbuis is uitgeschoven. In de tussentijd is er door L-FM contact gelegd met AFN (Amerikaanse leger zender) die in september 2009 hun zendlocatie in Erp moesten verlaten en zodoende geen etherdekking meer hadden. De mast die L-FM nu geplaatst heeft is immers zo sterk dat makkelijk een derde zender in de mast kan. AFN zendt uit in het gebied nabij Volkel, dicht in de buurt bij de nieuwe zendmast. AFN heeft inmiddels een intentie getekend om in de mast een plaatsje te verkrijgen op 40 meter hoogte. Over een week zal de stroom aangesloten worden en kunnen de eerste testuitzendingen worden gedaan met zowel de 106.6  en 107.9 MHz. De 105.0 MHz in Schaijk zal overigens ongewijzigd blijven. Het bereik van L-FM zal in het buitengebied van Zeeland waar geen bekabeling is, aanzienlijk verbeteren. Bron.
 

5-3-2010 De Streekradio nu op 104.8 FM

Sinds vanmiddag 12 uur is de Streekradio, de lokale omroep voor de gemeente De Wolden te beluisteren op FM 104.8. Eerder deze ochtend werden eerst de oude antenne's en bekabeling verwijderd en vervolgens de nieuwe installatie bevestigd in de 40 meter hoge mast in samenwerking met Kraanbedrijf Pol uit Hoogeveen Om 12 uur waren de werkzaamheden klaar en kon de zender aangestoken worden. De 106.1 MHz gaat binnenkort na 20 jaar dienst uit. Nu is op 106.1 een verwijzing te horen. Via 104.8 FM wordt met 1kW ERP uitgezonden. Bron.
 

4-3-2010 De impact van digitalisering van etherradio voor de luisteraar

 Lees hier verder.
 

2-3-2010 Zuid FM weer on air

Nadat Zuid FM, de lokale omroep voor de gemeente Eijsden uit de lucht was gegaan zoals te lezen is hier bij het nieuws van 17-2-2010 is deze week weer een signaal met non/stop muziek te beluisteren op 105.8 MHz. Bron.
 

  Terug naar nieuwsarchief