Nieuws juli 2010

   
29-7-2010 Veluwezoom FM sinds gisteren uit de lucht
  

Veluwezoom FM lokale omroep in de gemeente Brummen is sinds gisteren uit de lucht (107.5 FM). Door mis communicatie heeft de beheerder van het leegstaande pand waar zij de zender hebben staan heeft het pand van het elecktriciteitsnet afgesloten. Inmiddels heeft de beheerder toegezegd dit zo spoedig mogelijk te herstellen. Veluwezoom FM is op dit moment alleen via de kabelkrant (tekst-tv) via de  internet stream te beluisteren. Bron.
 

28-7-2010 Evenementenzender TV Team Nieuwleusen op 105.2FM
  

Op 29 juli begint het jaarlijkse feest van het Tv team uit Nieuwleusen weer. Via de frequentie 105.2 kunt u ze tot en met 3 augustus beluisteren maar natuurlijk kunt u ook langskomen in de feesttent aan de wethouder bijkersweg te Nieuwleusen. Er zullen optredens plaatsvinden van Henk Wijngaard, Mieke, de
Paladijns, Sunstreams, Lucas en Gea en vele anderen.
 

27-7-2010 Unity FM stopt in Kaag en Braassem

Per 1 augustus stopt Unity FM met het maken van programma's voor Kaag en Braassem via 105.0 FM. Het Leiderdorpse bedrijf Rudeboy Media produceerde de Unity-programma's voor de Stichting Streekomroep Braassemermeer, omdat het voor de omroep niet haalbaar bleek op eigen kracht aan de wettelijke vereisten te voldoen. Na twee jaar heeft de stichting echter besloten toch weer zelf alle programma's te produceren. Daarmee geeft ze gehoor aan de wens van enkele vrijwilligers. Unity FM blijft na 1 augustus wel te ontvangen in Leiderdorp (106.1), Leiden e.o. (105.7) en de Bollenstreek (107.7). Deze edities brengen echter minder nieuws voor Kaag en Braassem. Bron.
 

26-7-2010 RADIONL de dupe van diefstal zenders

Dieven hebben het gemunt op de Nederlandstalige smartlappenzender RADIONL. Zendapparatuur van het inmiddels landelijke radiostation is op twee locaties gestolen. Zondagmiddag verdween apparatuur in Zutphen, maandag volgde Lichtenvoorde. "Onze FM-zender is gewoon gestolen", legt een technische man van de radiozender uit. De diefstallen kwamen met hulp van luisteraars aan het licht. Zij klaagden bij RADIONL over 'plotselinge ruis'. In Zutphen kwamen de klachten zondag vanaf 17.00 uur binnen, in Lichtenvoorde kwamen de klanken van RADIONL aan het eind van de ochtend niet meer uit de radio's. De techneut is ervan overtuigd dat de dieven specifiek op zoek zijn geweest naar apparatuur van de Nederlandstalige smartlappenzender RADIONL. "In Lichtenvoorde staat ook de apparatuur van Hot Radio, maar die hebben ze wel laten staan." De technische man schat in dat het een actie van etherpiraten is, maar bewijs heeft de zender niet.De verdwenen apparatuur is volgens de techneut te gebruiken om een eigen radiozender de lucht in te slingeren. "Ja, een piraat zou hiermee uit kunnen zenden." Van de daders is nog geen spoor gevonden. De smartlappenzender RADIONL heeft inmiddels aangifte gedaan, de politie gaat de diefstallen mogelijk onderzoeken.
 

25-7-2010 Evenementenzender ScoutFM op 107.9 MHz in Roermond
  

De scouting bestaat in 2010 in Nederland 100 jaar. Om dit te vieren organiseert de scouting dit jaar verschillende activiteiten. Eén van de grootste is het jubileumkamp, De Jubjam100, waar zo'n 11000 scouts samen het jubileum vieren in Roermond. Tijdens dit evenement, van 26 juli tot en met 4 augustus, zal de scouting een eigen radiostation in de lucht brengen onder de naam: ScoutFM. Zij zullen tijdens het kamp uitzenden op de speciale evenementenfrequentie 107.9 FM . Er zal een speciale programmering zijn van 8:00 tot 20:00 waarbij ook de deelnemers de kans krijgen zelf een radioprogramma te maken.
 

24-7-2010 Radio Continu in Emmen op 107 FM
  

In het kader van de festiviteiten rond het C'est la vie festival en wielerronde De Gouden Pijl in Emmen is Radio Continu net als vorig jaar van 23 juli t/m 10 augustus te ontvangen in de ether in Emmen op 107.0 FM. Het gaat hier om een zogenaamde evenementenuitzending waarbij veel aandacht zal worden besteed aan de festiviteiten.
 

24-7-2010 Aanpassing FM antennes 100%NL in Lochem

Sinds deze week is 100% NL veel beter te ontvangen in en om Lochem. In de oude situatie was 100% NL alleen goed te ontvangen ten noordwesten van Lochem maar door dat er nieuwe antenne's geplaatst zijn in de top van de mast is 100% NL nu overal goed te beluisteren in het oosten van het land. Via radioforum.
 

17-7-2010 Oostermoer Radio Eext op 105 FM
  

Tijdens de Oostermoerweek in Eext wordt Oostermoer Radio uitgezonden van 11 juli t/m 19 juli op de evenementenfrequentie 105.0 MHz. Semiprofessionele radio met muziek, informatie, nieuws en Oostermoeractualiteiten.
 

16-7-2010 Evenementenzender VindiRadio in Groningen
  

Vanwege het 39e Lustrum van studentenvereniging "Vindicat atque Polit" uit Groningen is van 9 t/m 25 juli 2010 dagelijks "VindiRadio" in de lucht, via evenementenfrequentie 105.5 FM. Er wordt uitgezonden vanaf het dak van het Vindicat studentengebouw aan de Grote Markt in Groningen  met 15 W ERP in stereo.
 

15-7-2010 Zwarte Cross Radio via 94.7 en 105.6 FM komend weekend
Bron.
 
12-7-2010 Kermis FM zet hoger in op nieuws en informatie
  

Kermis FM brengt dit jaar nog meer nieuws en informatie over de grootste kermis van de Benelux, de Tilburgse Kermis. Live vanuit de studio op het kermisterrein is ieder half uur te horen hoe de verkeerssituatie in en rond Tilburg is en welke parkeergarages nog de meeste plek hebben. Treinreizigers worden op de hoogte gehouden van de actuele vertrek- en aankomsttijden op het Centraal Station van Tilburg. Op de drukste momenten van de kermis is dit jaar vaker verkeerparkeer- en treininformatie te horen. Tussen 19:00 en 23:00 uur is iedere kwartier de actuele informatie te horen op Kermis. Op zaterdag en Roze Maandag is vanaf 14:00 uur al ieder kwartier een update te horen. Kermis FM heeft ook dit jaar weer dagelijks een informatief magazine: T-Time tussen 16:00 en 18:00 uur. Onder andere Fleur Wallenburg (NOS/3FM), Matijn Nijhuis (NOS), Maartje Glas (Kink FM), Marijke Roskam (VPRO/3FM) en Jurgen van den Berg (NCRV) presenteren T-Time. Tussen 16 en 25 juli is Kermis FM te horen via de evenementenfrequentie 107.0 FM in Tilburg en omgeving en wereldwijd via www.kermisfm.nl. In samenwerking met het Brabants Dagblad is ieder uur nieuws te horen. Daarnaast komen bekende dj's als Giel Beelen (3FM), Rob Stenders (3FM / KXradio), Sander de Heer (Radio 2) en Maurice Verschuuren (Q-music) een programma maken op Kermis FM.
 

11-7-2010 Radio Honkbalweek via 107.3 FM deze week
  

Vanaf de 9e t/m 18 juli is Radio Honkbalweek in Haarlem en omgeving te beluisteren via de evenementenfrequentie 107.3 FM t.g.v. het 25 jarig bestaan. Met Radio Honkbalweek blijf je op hoogte van álles wat met de honkbalweek te maken heeft en dat gaat verder, veel verder dan alleen de uitslagen.
 

10-7-2010 Antennes Omroep Tholen vervangen

Omroep Tholen is weer on air op 106.5 FM nadat de de defecte antennes zijn vervangen door nieuwe dipolen. Medewerkers van de omroep hebben samen met kraanbedrijf Jac. Goud uit Waarde de antennes gemonteerd tegen de gevel van de kerk in het centrum van Tholen. Klik op de foto's voor een groter exemplaar.
 

7-7-2010 Omroep Tholen niet via 106.5 FM door storing

Omroep Tholen hoopt donderdagavond weer te beluisteren te zijn via de ether en de kabel. Sinds zaterdag kampt de lokale zender met technische problemen waardoor het niet lukt om uit te zenden. De storing komt extra ongelukkig omdat juist deze week Omroep Tholen 25 jaar bestaat. De uitzending van de gemeenteraadsvergadering van donderdagavond komt vrijwel zeker te vervallen. Bron.
 

5-7-2010 Sky Radio geeft zender Breda andere uitzend plek

Sky Radio 101 FM heeft hun zendinstallatie 101.7 MHz in Breda verplaatst van een flat naar een mast in het centrum.
 

4-7-2010 Dollard Radio alleen nog maar via 105.8 MHz

Dollard Radio zendt sinds 1 juli alleen nog maar uit op 105.8 FM.  Deze frequentie was eerder al in gebruik door Omroep Scheemda dat op 1 januari jongstleden is gefuseerd met Radio Winschoten. Dit in het kader van de gemeentelijke herindeling. De reden voor het wijzigen van de frequentie is, dat de ontvangst in het Oldambt via 105.8 FM beter is dan via de vertrouwde frequentie 106.2 FM van Radio Winschoten. De frequentie 106.2 is hiermee na ruim 22 jaren komen te vervallen.
 

3-7-2010 Ronde van Wolder in Maastricht te beluisteren op 107.9 FM
  

Tijdens de Ronde van Wolder op 3 en 4 juli kan men luisteren naar Ronde van Wolder Tourradio thuis, in de auto of langs het parcours via de evenementenfrequentie 107.9 FM.
 

2-7-2010 Sterren.nl Radio via evenementenzender in Rhenen op 105.3 FM
  

Het landelijke readiostation 'Sterren.nl Radio' krijgt van zaterdag 3 tot en met zaterdag 10 juli een etherfrequentie in Rhenen en omgeving. Binnen een straal van ongeveer vijf kilometer zal 'Sterren.nl Radio' te beluisteren zijn via de autoradio en transistor. De frequentie die gebruikt gaat worden is 105.3 FM. De hele week staat de programmering van 'Sterren.nl Radio' in het teken van muziekfestival Rijnweek. 'Sterren.nl Radio' zal de hele week ook veel aandacht besteden aan en de optredende artiesten, waaronder René Froger, Gerard Joling, Lisa Lois, Danny de Munk en Jeroen van der Boom. Op woensdag 7 juli zal het Grote Sterren.nl Meezingfeest plaatsvinden. Bron.
 

1-7-2010 Efteling Radio staakt uitzendingen via 104.3 FM
  

Efteling Radio is sinds 1 juli niet meer via de etherfrequentie 104.3 MHz rondom Kaatsheuvel te ontvangen omdat ze nu landelijk te ontvangen zijn via de kabelaansluitingen van Ziggo en UPC. Klaarblijkelijk wil De Efteling de kosten van de lokale FM zender niet langer verantwoorden om bijvoorbeeld automobilisten te informeren die op weg zijn naar het themapark. Bron.
 

  Terug naar nieuwsarchief