Nieuws augustus 2010

   
29-8-2010 Demontage FM antennes FM kavel A7 Arnhem - up date

Rovitech Projects is in opdracht van KPN verder gegaan met de demontage van het FM antenne systeem waar voorheen Arrow Classic Rock op uitzond (FM kavel A7 - 104.1 MHz - 102,3kW ERP). Of dit betekent dat A7 voorlopig niet on air gaat is niet bekend. Dit is het 3e weekend dat er gewerkt wordt.
 

27-8-2010 Broadcast Partners neemt nieuw antenne systeem in Lopik in gebruik

Het installeren van zendpanelen op de radio torens verloopt voorspoedig meldde zenderbedrijf Broadcast Partners op 11 augustus al in de media. Sinds vanochtend vroeg heeft men het nieuwe antenne systeem in Lopik (IJsselstein) in gebruik genomen. Broadcast Partners distribueert vanaf 1 september officieel de radioprogramma’s van de publieke zenders Radio 1, Radio 2, 3FM en Radio 4 maar heeft op dit moment nagenoeg alle zenders al over genomen van KPN. Kijk hier voor een foto reportage van de werkzaamheden in de mast te IJsselstein.
 

26-8-2010 Origineel FM Goes start zaterdag 11 september om 12 uur

Volgens een twitter bericht start Origineel FM, de lokale omroep voor Goes, Borsele en Kapelle op zaterdag 11 september om 12 uur. Bron.
 

24-8-2010 Radio Veronica ook in de Westerschelde tunnel te beluisteren

Wie door de Westerscheldetunnel rijdt, kan steeds meer radiozenders ontvangen. Het aantal is sinds kort opgelopen tot acht. Volgens woordvoerder Ingo de Moor kunnen er daar nog wel een paar bij. Radio Veronica is de laatste zender die erbij is gekomen. Dat gebeurt, aldus De Moor, in eerste instantie op verzoek van de zender zelf. "Zij moeten het initiatief nemen, want zij moeten ook bereid zijn te investeren in speciale ontvangstapparatuur in de tunnelbuizen." De belangrijkste zenders voor de Westerscheldetunnel zijn de officiële rampenzenders, Omroep Zeeland in de eerste plaats en ook wel de landelijke actualiteitenzender Radio 1. Ook de Hilversumse zender Radio 2 is in de tunnel te beluisteren, evenals de lokale zender Terneuzen FM.  De andere zijn de commerciële muziekzenders Radio 538, Sky Radio en Q-Music. "Zijn er nog andere zenders die interesse hebben", stelt De Moor, "dan horen wij dat graag." Bron.
 

23-8-2010 Tweede zender voor Hofstreek FM in Markelo op 107 FM

Hofstreek FM, de lokale omroep voor de Hof van Twente beschikt sinds half augustus over een tweede FM frequentie. Door tegenvallende ontvangstresultaten in Markelo en het buitengebied is door het Commissariaat van de Media een extra etherfrequentie toegewezen. De zender is geplaatst in hartje Markelo en is te beluisteren op de 107.00 MHz.
 

22-8-2010 Montage FM antennes Radio 4 Loon op Zand klaar

Achterhoek Antennebouw Aalten heeft het nieuwe FM antenne systeem gemonteerd in de mast te Loon op Zand t.b.v. Radio 4. Voor een foto reportage van deze werkzaamheden kijk hier.
 

20-8-2010 Evenementenzender Radio Vuurtoren Scheveningen op 107.6 FM
  

Tijdens het “International Lighthouse & Lightship Weekend 2010” op 21 en 22 augustus a.s. gaan voor het derde achtereenvolgende jaar radiozendamateurs de vuurtoren van Scheveningen, met de roepletters PA6SCH/LH, wereldwijd bekend maken. Elk jaar in het derde hele weekeind van augustus, bevolken over de gehele wereld zendamateurs diverse vuurtorens en lichtschepen om van daaruit, via radiogolven, met elkaar en andere radio amateurs verbindingen te leggen. Deze zogenaamde QSO’s, worden daarna met mooie QSL-kaarten beloond.  In de Scheveningse vuurtoren zijn dit jaar twee nieuwe en unieke onderdelen aanwezig. Er zal nu ook ATV (amateurtelevisie) worden gebruikt en voor de niet-zendamateurs een FM-band stereo radiozender in de ether worden gebracht op 107,6 MHz: “Radio Vuurtoren Scheveningen / RADIO RVS – Rots-Vast-Sterk in de branding”. Hiermee brengt RADIO RVS een gevarieerd programma tijdens het ILLW evenement, van vrijdag 20 t/m maandag 23 augustus. Dankzij Rijkswaterstaat en MUZEE-Scheveningen wordt voor bezoekers, de Scheveningse vuurtoren, die een eveneens uniek vuurtorenmuseum herbergt, extra opengesteld. Aanmeldingen gaan via het MUZEE-Scheveningen, Neptunusstraat 92, 2586 GT Scheveningen telefoon: 070-3500830 of via http://www.muzeescheveningen.nl.
 

20-8-2010 Radio Voorst zendt Xnoizz Festival uit op hun frequentie 105.3 FM

Ook dit jaar zal Radio Voorst het Xnoizz Flevofestival in zijn geheel uitzenden. Vanaf 18 augustus tot en met 23 augustus wordt de uitzending van de festivalzender op Bussloo overgenomen, met daarin registratie van de optredens, interviews en veel muziek. Meer informatie is ook te vinden op www.flevofestival.nl .
 

20-8-2010 Lowlands on air op 106.2 FM
  

Net als ieder jaar kun je op Lowlands luisteren naar de evenementenzender  van Lowlands op 106.2 MHz. Lowlands vindt dit jaar plaats van 20 t/m 22 augustus.
 

20-8-2010 GP Radio in Eext op 106.4 FM
  

Van 20 tot en met 22 augustus is GP Radio Eext te horen op de evenementenfrequentie 106,4 MHz. Tijdens de festiviteiten van de Historische Motor GP wordt net als vorig jaar live verslag gedaan.  GP Radio Eext is een zender met actualiteiten en nieuws uit de omgeving, interviews, spel en vooral muziek en is alleen te ontvangen op het evenementen terrein.
 

19-8-2010 Veluwezoom FM weer in de lucht

Door onvoorziene omstandigheden is de zender van de lokale omroep van de gemeente Brummen Veluwezoom FM uit de lucht geweest. Sinds gisteren is de zender weer volledig in bedrijf op 107.5 MHz.
 

16-8-2010 Evenementenzender Olof FM dit jaar op 107.0 FM
  

Tijdens de komende TIK-week, de introductieweek voor Tilburgse studenten van 16 t/m 20 augustus, zal studentenvereniging TSC St. Olof weer een speciale radiozender hebben voor de aankomende studenten. Olof FM, in Tilburg te ontvangen via evenementenfrequentie 107.0 MHz zal een hele week de TIKkers op de hoogte houden van alles omtrent de TIK-week, het studeren in Tilburg én is de enige radiozender speciaal voor Tilburgse studenten. De zender zal tijdens de TIK week ook te beluisteren zijn via de website van de vereniging www.olof.nl.
 

16-8-2010 Omroep Zwolle wil volgende maand de radiostilte verbreken
15-8-2010 Virgiel FM Delft weer op 107.0 FM
  

Virgiel is de enige studentenvereniging met een radiozender  in de OWEE!  Elke dag kun je luisteren naar zindere zomerhits, zinloos geblaat en dansplaatjes waardoor je wel moet bewegen. Natuurlijk zijn er ook elke dag geweldige prijzen te winnen. Alles is te volgen via de evenementenfrequentie 107.0 FM van 15 t/m 19 augustus.
 

15-8-2010 Montage nieuwe FM antennes Goes klaar en antenne geplaatst op de Brandaris

Kijk hier voor een complete foto reportage van de montage in Goes toren.
 

11-8-2010 Werk verloopt volgens plan aldus Broadcast Partners

Het installeren van zendpanelen op de tv-toren in Goes verloopt voorspoedig. Dat meldt zenderbedrijf Broadcast Partners uit Terneuzen. Broadcast Partners distribueert vanaf 1 september de radioprogramma’s van de publieke zenders Radio 1, Radio2, 3FM en Radio 4. Nu nog doet KPN dat. Het Terneuzense zenderbedrijf hangt nieuwe antennes bovenin de mast van de tv-toren. Dat is ook vanaf de grond te zien. In totaal komen twintig nieuwe zendpanelen in de mast te hangen. Luister hier naar gesprek met BP.
 

2-8-2010 Rivierstad FM de nieuwe naam voor lokale omroep Grave en Cuijk
  

Rivierstad FM is het nieuwe geluid van Grave en Cuijk. 24 uur per dag brengen ze regionaal nieuws en de lekkerste muziek uit heden en verleden.
 

  Terug naar nieuwsarchief